Седем най-отзивчиви приставки за меню за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Навигационните менюта са съществен компонент на всеки успешен уебсайт. Просто казано, те помагат на посетителите да се заобиколят. Това подобрява потока на уебсайта Ви, насърчава посетителите да останат на място по-дълго, да консумират повече от съдържанието си и да постигнат целите си за реализация – всички добри неща, с други думи.

Повече от това обаче, навигационните менюта са неразделна част от цялостния дизайн на вашия сайт – те се показват на всяка уникална страница в края на краищата. Запомнете: Визуално впечатляващото меню за навигация може да направи средният уебсайт да изглежда страхотно, а обратното със сигурност е вярно също.

Като такова, изграждането и стилизирането на вашите навигационни менюта не е решение да предприемете леко – от естетическа или навигационна гледна точка.

За щастие има множество страхотни плъгини за менюто за потребителите на WordPress. В тази статия ще пресяваме през тях, за да ви представим нашите седем любими. И тъй като всеки плъгин в този списък е напълно отзивчив, потребителите на мобилни устройства също могат да им се насладят.

След това, седемте най-добри отзивчиви приставки за WordPress (включително безплатни и премиум приставки).

Без конкретен ред …

1. UberMenu ($ 19)

Плъгинът UberMenu

Нека започнем с може би най-мощният плъгин за менюто от всички – UberMenu. Забелязвайки повече от 60 000 изтегляния досега, този плъгин е безумно популярен и се нарежда на трето място в класацията за най-продаваните плъгини на CodeCanyon за всички времена.

Плъгинът UberMenu ви позволява да изградите някои от най-красивите менюта, които е възможно да намерите в света на WordPress. Наречени „мега менюта“, те могат да бъдат невероятно сложни, с неограничени нива на подменюта, за които посетителите да се ровят. Когато става въпрос за подобряване на навигацията, мега менютата са несравними.

Екранна снимка на мега менюто на UberMenu.

UberMenu ви позволява да добавяте изображения, икони и описания към елементи от менюто.

Основната продажна точка на приставката е разширеното съдържание, което можете да добавите към мега менютата си. За начало това включва изображения, Google Maps и решетки за блог публикации. UberMenu може дори да изтегля съдържанието на блога за тези мрежи динамично, въз основа на променлива по ваш избор – променливата може да бъде например категория публикации, тип публикация, родител или автор. Плъгинът също така автоматично ще добавя представеното изображение на публикациите към решетките, като гарантира, че менютата винаги изглеждат частта.

Отвъд това UberMenu се интегрира и с джаджи и къси кодове на трети страни. Това означава, че можете да включите функционалности от други плъгини в менютата си, за още по-добро изживяване на посетителите.

Екранна снимка на Google Карта и формуляр за връзка, включени в UberMenu

Можете да използвате UberMenu за добавяне на карти и формуляри за контакт към менютата си.

Както бихте очаквали от плъгин, който подчертава дизайна, UberMenu се доставя с опции за персонализиране. Те включват 25 от най-популярните шрифтове на Google, както и размерите на шрифта и безкрайните цветове. Можете също да качите персонализирано фоново изображение за всеки елемент от менюто.

С такава гъвкавост ще ви бъде простено, че мислите, че тези менюта е трудно да се конструират. Това обаче не е така, благодарение на интуитивния строител на приставката.

Конструкторът ви позволява да създавате менютата си, като използвате отзивчиви решетки с до 12 колони, които можете да попълвате със съдържателни блокове. За да персонализирате тези блокове, просто щракнете върху този, който искате, и UberMenu ще изведе наличните опции за него. Можете също така да гледате как вашето меню оживява в реално време от WordPress Customizer – тази функция за преглед на живо е безценна.

UberMenu създава разнообразна гама от видове менюта и подменюта. Можете дори да го тонизирате, за да създадете старинни училищни менюта.

Екранна снимка на флайт на UberMenu

Използвайте UberMenu, за да създадете по-традиционни менюта в традиционен стил, като изберете опцията flyout.

Или можете да излезете всички и да смесите и съчетаете разнообразие от тези опции в едно единствено меню – целият шебанг.

Екранна снимка на UberMenu с всички различни типове съдържание.

Или използвайте пълните възможности на UberMenu и комбинирайте полети, многобройни фонови изображения и набор от категории съдържание.

Резултатите наистина са зашеметяващи, нали? И дори можете да подравните менютата си вертикално, ако желаете. Тези менюта поддържат същите характеристики и функционалности, но с вертикално подравняване.

Екранна снимка на вертикално меню, изградено с UberMenu.

Искате да спестите място в горната част на екрана? Поставете UberMenu отстрани на страницата, без да губите функции.

Сега, въпреки че UberMenu е напълно отзивчив, сложният дизайн на мега менютата може да ги направи по-малко подходящи за по-малки устройства. Ако смятате, че това е така, разработчиците на UberMenu предоставиха на потребителите безплатен плъгин за мобилно меню: ShiftNav. Това ви позволява да създавате навигационни менюта в стил приложение за мобилни потребители.

И накрая, заслужава да се отбележи, че поради неудържимата популярност на UberMenu, разработчиците пуснаха четири официални разширения.

 • Разширение на иконите UberMenu – въведете иконите на FontAwesome с 600 плюс във вашите менюта.
 • UberMenu Flat Skins Pack – 30 нови кожи за вашите менюта.
 • Разширение на UberMenu Conditionals – условна логика за вашите мега менюта.
 • Sticky Extension на UberMenu – закрепва менютата в горната част на екрана.

Разширенията се предлагат за 8 долара всяка или като пакет от 19 долара.

2. Меню Max Mega (БЕЗПЛАТНО)

Max Mega Menu Plugin

Функционалността на „Мега меню“ е сравнително напреднала, което означава, че обикновено обикновено ще го намерите в премиум приставки. Ако обаче знаете къде да търсите, е възможно да го намерите безплатно.

Представяме ви Max Mega Menu, отличен плъгин за мега меню, наличен от официалното хранилище на WordPress плъгини. С инсталирания и активиран плъгин, съществуващите ви WordPress менюта автоматично се надграждат до мега менюта.

Екранна снимка на Max Mega Menu, показваща някои изображения.

Мега менютата, които можете да изградите, изглеждат зашеметяващо – не е лошо за безплатен плъгин!

Изграждането на вашите менюта е лесно, любезно от създателя на влачене и пускане. Можете също така да ги визуализирате в реално време и така да вземате стилистични решения в движение.

Говорейки за стайлинг, Max Mega Menu идва с почти безкрайни опции за персонализиране. Шрифтовете, размерите, цветовете и иконите са само върхът на айсберга, като се поддържат над 100 персонализации. Вградени са и няколко страхотни CSS3 анимации, които правят менютата ви още по-лесни за окото.

Както при всеки плъгин за мега менюта, можете да създадете и доста сложни менюта. Можете да добавите към тях множество готини неща, включително изображения и динамично съдържание (като карти), и тъй като Max Mega Menu ви позволява да добавяте джаджи в менютата си, можете дори да интегрирате функционалност от други плъгини. Това означава, че можете да включите функционалност като календари, видеоклипове и формуляри за контакт.

Екранна снимка на Max Mega Menu с календар, форма за контакт и карта.

На екрана са показани само няколко от джаджите, които можете да добавите към менютата си.

Най-хубавото от всичко е, че Max Mega Menu е един от най-бързите приставки за мега меню, с тегло по-малко от 2kb и със стиловете, ограничени до един CSS файл.

Ако ви харесва това, което виждате, помислете за надграждане до Pro версията само за $ 19. Про версията ви позволява да добавяте в менютата си функции за качване на WooCommerce и Easy Digital Download, наред с други готини функции.

3. Суперлайф ($ 22)

Приставката Superfly

Ако предпочитате вертикални менюта пред традиционното хоризонтално подравняване, вижте приставката Superfly. Той също се удвоява като фантастично спестяване на пространство, което ви позволява да използвате пълните размери на екрана.

Това се постига чрез скриване на менюто зад превключващ бутон в горния ъгъл. Когато щракнете, менюто се плъзга в изглед, оставяйки посетителите свободни да се движат в уебсайта ви – въпреки това можете да изберете да закрепите постоянно менюто отстрани на екрана..

Защо може да искате вертикално подравнено меню? Е, за начало, те се считат за по-удобни за мобилни устройства. Освен това ги срещате по-рядко, което ги прави доста поразително допълнение към всеки уебсайт. И както очаквате, Superfly поддържа изобилие от възможности за стилизиране, които ви помагат да направите този необичаен тип меню още по-впечатляващ.

Екранна снимка на ляво подравнено меню Superfly

Менютата на Superfly се плъзгат поглед от страната на екрана.

Плъгинът се предлага с библиотека с икони, тонове шрифтове на Google и пълноценно персонализиране. Можете също да качвате персонализирани изображения за менютата си – от фоново изображение до логото, показано в горната част на менюто. Можете също да интегрирате джаджи или къси кодове от други плъгини или да създадете персонализиран HTML стайлинг. Можете дори да персонализирате дизайна, формата и разположението на бутона за задействане на менюто.

Тъй като менютата се отварят на екрана, се поддържат до четири нива на подменюта. Допълнителните нива изглеждат еднакво зашеметяващи и могат да бъдат конфигурирани с уникален стил, както е показано на екрана по-долу.

Екранна снимка, демонстрираща подменю Superfly

Superfly ви позволява да създавате уникални дизайни за всяко под-ниво на вашето меню.

Тъй като тези странни менюта може да не отговарят на всяка ситуация, Superfly предлага няколко конфигурации за насочване към страници. Тук можете да изберете да изключите менютата на Superfly за определени потребителски групи – например за настолни потребители – или за определени страници.

Една последна функция: Можете също да добавите бутони за социално споделяне в долната част на менютата си, като се поддържат повече от десет социални мрежи. При късмет това ще доведе до повече социални споделяния за вашето съдържание.

4. отзивчиво меню (БЕЗПЛАТНО)

Чувствителен плъгин за меню

Ако харесвате вертикалните менюта на Superfly, но нямате бюджет, приставката Responsive Menu може да ви заинтересува. Този плъгин създава страхотни вертикални менюта и може да бъде изтеглен безплатно от официалната директория на плъгините.

За безплатен плъгин, отзивчивото меню се доставя с впечатляващ брой персонализиране – повече от 150, всъщност. Те обхващат всички обичайни персонализации – шрифт, размер, подравняване и цвят – и можете също да качвате персонализирани фонове, лога и икони, което ви позволява да добавите лично докосване в менютата си..

Екранна снимка на меню, създадено с отзивчиво меню

Можете да добавите фонови изображения и лента за търсене към менютата си.

Плъгинът закотвя прост бутон от менюто в горния десен ъгъл на екрана и при натискане на този бутон менюто се плъзга в полезрението с красив анимационен ефект. Тъй като менютата заемат много повече от екрана в сравнение със Superfly, всяко следващо ниво се отваря надолу, а не навън, както се вижда от следващия екран.

Екранна снимка, демонстрираща подменюта с отзивчиво меню

При щракване елементите от подменютата се отварят надолу, а не навън.

Други полезни функции включват функционалността за търсене на менютата ви и възможността да изберете в кои размери на екрана да се показват менютата.

Ако ви харесва безплатната версия, е налична версия 14,99 долара Pro и въвежда функционалност за предварителен преглед, FontIcons и анимирани елементи от менюто.

5. Меню Hero ($ 19)

Плъгин за меню Hero

Върнахме се отново в мега менюта със следващия си плъгин: Hero Menu. Плъгинът има много гъвкавост и множество опции за персонализиране, което означава, че е възможно да се създават почти безкрайни дизайни на менюто.

Меню Hero се доставя с 250 и повече безплатни икони и можете да персонализирате менютата си с избор от 650 шрифта на Google и безкрайни цветове. За да помогнете на онези от вас, които нямат естествен усет за дизайн, ще намерите и 60 зашеметяващи предварително зададени цветове, създадени от екип от квалифицирани графични дизайнери.

Екранна снимка на менюто Hero

Вижте цялото готино съдържание, което можете да добавите в менюто на героите

Плъгинът създава меню и лесно, благодарение на модерния си персонализиран интерфейс. Всичко е с плъзгане и пускане, което ви позволява да добавяте дълбочина в менютата си, да подреждате елементи от менюто и да настройвате дизайна с лекота.

Hero Menu поддържа цялото обичайно съдържание на мега менюто – изображения, видеоклипове, карти и съдържание в блога, плюс кратки кодове и джаджи от други плъгини. Въпреки това, Hero Menu е съвместим и с WooCommerce, което означава, че можете да добавяте продукти, цени и миниатюрни изображения към менютата си. Можете също така лесно да активирате функция за търсене и бутони за споделяне на социални медии.

Екранна снимка, демонстрираща интеграцията на WooCommerce и Hero Menu

Можете дори да добавите продукти на WooCommerce в менюто си.

Приставката се доставя и с функционалност на „лепкаво меню“, което означава, че остава закотвена в горната част на екрана, дори когато посетител превърта надолу страницата. И когато Hero Menu открие посетители, използващи по-малки устройства, автоматично ще кондензира менютата с нещо по-удобно за мобилни устройства.

И накрая, Hero Menu ще настрои кое меню вижда посетителят, в зависимост от тяхната роля на WordPress – полезна функция, ако искате посетителите да влязат.

6. WP адаптивно меню (БЕЗПЛАТНО)

Приставката за WP отзивчивото меню

Друг халати до следващия: Плъгин за WP отзивчиво меню, който е специализиран в изграждането на плъзгащи се менюта за мобилни устройства.

Тъй като плъгинът е насочен към мобилните потребители, много от основните му характеристики са съобразени специално с функционалностите, открити на мобилните устройства. Посетителите могат да навигират в менютата, като използват жестове на пръст, плюс те могат да прищипват сензорните си екрани, за да увеличат.

Можете също да конфигурирате конкретно удобно за мобилно меню меню за посетители на по-малки устройства и да деактивирате всички нежелани елементи. Посетителите на работния плот ще видят менюто по подразбиране, с пълния списък от опции.

Екранна снимка на приставката за WP отзивчиво меню

Можете да конфигурирате менютата да се плъзгат от горната, лявата или дясната страна на екрана. Можете също да зададете ширината на менютата – или в пиксели, или като процент от размера на екрана.

Има и много опции за персонализиране. Можете да качите лого за менюто, както и да персонализирате всички цветове (фон, текст и граници) и текста на менюто. Можете дори да включите проста функция за търсене в долната част на менюто.

Най-хубавото е, че настройката е невероятно рационализирана, което означава, че можете да работите само за няколко кратки минути.

7. WP плаващо меню Pro ($ 17)

WP плаващо меню Pro Plugin

Последната добавка, включена в днешния списък, е друга интересна – WP Floating Menu Pro. Както подсказва името, плъгинът създава „плаващи“ менюта и те изглеждат страхотно.

Плъгинът създава два типа менюта:

 • навигация с една страница
 • лепкави менюта – този тип меню връзки към множество URL адреси, като типично WordPress меню.

Никой друг плъгин в този списък не предлага навигация на една страница, така че нека се съсредоточим върху това. Функцията за навигация на една страница е насочена, познахте, уебсайтове, изградени на една страница. Тези уебсайтове обикновено са разделени на няколко секции – например можете да намерите раздел за нас или формуляр за контакт.

Екранна снимка на WP Floating Menu Pro

Щраквайки върху иконите вдясно, посетителите могат да прескочат до всяка част от уебсайт с една страница.

С менютата за навигация на една страница, когато посетител кликне върху една от иконите, те автоматично ще „прескочат“ към тази част от страницата. Това означава, че менюто се използва за навигация нагоре и надолу по страницата, директно до секцията, която посетителят иска – „вградено“ меню. Звучи готино, нали?

Отвъд тази доста интригуваща функционалност, WP Floating Menu Pro се предлага с множество персонализирани стилове. За начало има 13 предварително изградени шаблона, включващи масив от стилове на бутони, цветови схеми и анимационни ефекти. Всеки шаблон обаче е напълно адаптивен – плюс това можете да изградите свой собствен стил от нулата, така че можете да персонализирате менютата си към стила на вашия сайт.

С по-малките бутони в тези менюта иконите са важен елемент на дизайна, а приставката се доставя с три комплекта: Dash Icons, FontAwesome Icons и General Icons. WP Floating Menu Pro също се доставя с удобни за мобилни менюта, които можете да активирате с натискането на един бутон.

Заключителни мисли

С което завършваме общата ни група с най-добрите отзивчиви приставки за менюто за WordPress. Плъгините, включени в този списък, поддържат различни видове менюта – мега менюта, вертикални менюта, удобни за мобилни менюта и менюта на една страница.

Кой е подходящ за вашия уебсайт? Е, това зависи. Изборът на подходящ плъгин за меню е важно решение, тъй като менютата служат на важна функция – навигация – и са основна част от естетиката на вашия сайт. С други думи, отделете време и не забравяйте да вземете това решение правилно.

Лично аз обичам стила на мега менютата – те командват вниманието, плюс това можете да добавите много готини неща към тях. Те обаче вероятно са най-подходящи за уебсайтове с много различни страници; уебсайтове, където се изисква наистина изчерпателно навигационно меню.

От друга страна, менютата във вертикален стил са идеални за уебсайтове, които трябва да увеличат максимално използването на пространство. Менюто е скрито зад превключване, което означава, че съдържанието ви запълва целия екран – идеален за уебсайтове, включващи изображение на цял екран или видео.

С безплатни плъгини във всяка категория, препоръката ми е да изпробвате няколко различни стила на менюто, за да видите кой от тях предпочитате. След това, когато знаете кой стил харесвате, оценете някои от премиум опциите, за да определите кой плъгин ще използвате напред. С много допълнителни функции и функционалности, премиум опциите наистина са рязане над безплатните.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map