Rishikimi i WPForms: Një Plugin i Formave me WordPress jashtëzakonisht konkurrues!

Marrëveshjet me WordPress


Kur bëhet fjalë për shtimin e formave në një faqe në internet, përdoruesit e WordPress janë të prishur për zgjedhje. Sidoqoftë, shumë prej opsioneve më të fuqishme janë, për fat të keq, shumë të komplikuara për fillestarët që të arrijnë të kontrollojnë. Kjo ishte, të paktën, deri në lëshimin e një prej shtesave më të reja në WordPress, krijon hapësirë ​​plugin: WPForms, nga krijuesi i WPBeginner, Syed Balkhi.

Sidoqoftë, me kaq shumë shtojca formash WordPress tashmë në treg – nga opsione falas dhe të thjeshta siç është Form Maker tek produkte premium më të avancuar si Ninja dhe Format e Gravity (lexoni më shumë për konkursin dhe si grumbullohen WPForms) – si mundet ju tregoni nëse WPForms është zgjedhja e duhur për sitin tuaj?

Le të hedhim një vështrim se çfarë WPForms ka për të ofruar, dhe të zbulojmë nëse është e denjë për vlerësimin e saj.

WPForms Kundrejt Konkurrencës

Qëllimi i WPForms është të shtoni format në një uebfaqe të WordPress sa më të lehtë, ndërsa akoma ushqimi për përdoruesit e energjisë me nevoja më të avancuara.

Shtojca falas e Kontaktit Forma 7 tashmë bën një punë të shkëlqyeshme duke i lejuar përdoruesit e WordPress të shtojnë një formë themelore kontakti në faqen e tyre të internetit, kështu që WPForms është kundër disa konkurencave të vendosura mirë në atë departament..

Ekziston gjithashtu shtesa mbresëlënëse dhe falas e Form Makerit që duhet të marrë në konsideratë, e cila përfshin pesë shabllone të formave të paravendosura, një ndërfaqe ndërtuese të formave tërheqëse, një pasuri fushash formash dhe një bibliotekë të shtesave premium. Ndërsa Form Maker mund të mos jetë aq i lëmuar sa WPForms, lista e tij e karakteristikave është e vështirë të hidhet poshtë.

Në anën tjetër të spektrit, ju keni plugin-in popullor Gravity Forms. Kjo shtojcë tregtare u jep përdoruesve të WordPress një mënyrë për të shtuar pothuajse çdo lloj forme në faqen e tyre të internetit. Opsione të tjera përfshijnë Format falas të Ninja, me sistemin e saj komercial të shtesave dhe Visual Form Builder.

Sidoqoftë, bazuar në përvojën e përdoruesit dhe reagimet nga sondazhet e audiencës, ekipi që qëndron pas WPForms ndjeu se ekzistonte një kërkesë e vërtetë për një shtojcë forme miqësore për përdoruesit që do të plotësonte nevojat e përdoruesve të rinj të WordPress ndërsa ofron edhe mundësi të azhurnimit për projekte më të avancuara.

WPForms Lite Versus WPForms Pro

Banner i Pluginave Falas WPForms Lite

Versioni i kufizuar falas i WPForms është në dispozicion nga Drejtoria e Pluginëve të WordPress.

WPForms përdor përdorimin e modelit të çmimeve freemium, me versionin e lite në dispozicion lirshëm nga Drejtoria e Pluginëve të WordPress.

Ndërsa nevojat tuaja rriten, ju mund të azhurnoni dhe të zgjidhni nga katër opsionet e ndryshme të licencës WPForms, secila me grupin e tyre të veçorive. Sidoqoftë, versioni falas synon të sigurojë funksionim të mjaftueshëm për t’ju lejuar të shtoni forma tërheqëse kontakti në faqen tuaj të internetit në WordPress me vetëm disa klikime.

Karakteristikat WPForms: Pro Versus Lite

Versioni falas i WPForms ka një numër fushash formash themelore për të zgjedhur, së bashku me një model të formës së kontaktit të paravendosur. Ky shabllon është i gatshëm për personalizim përmes krijuesit të formave të tërheqjes dhe tërheqjes, megjithëse ata që kërkojnë një formë standarde të kontaktit do të jenë në gjendje të ruajnë formën e tyre dhe ta publikojnë atë në faqen e tyre të internetit pa ndonjë përshtatje të nevojshme. Ekzistojnë dy shabllonë të tjerë në versionin falas të WPForms Lite, duke përfshirë një formë “regjistrimi të buletinit” dhe “sugjerimet”.

Formoni Templates nga WPForms Lite

Versioni falas i WPForms përfshin tre shabllone, me më shumë në dispozicion për mbajtësit e licencave premium.

Formularët janë plotësisht të përgjegjshëm për të siguruar që ato duken të shkëlqyera në çdo pajisje, dhe gjithashtu janë ndërtuar për të ngarkuar sa më shpejtë që të jetë e mundur për të shmangur ngadalësimin e faqes tuaj të internetit dhe ndikimin në SEO dhe përvojën e përdoruesit. Ekzistojnë gjithashtu fusha mbrojtëse të huallit dhe fusha opsionale captcha për të ndihmuar në parandalimin e paraqitjeve të formave të spamit.

Karakteristikat WPForms Pro

Shtojca premium WPForms është në dispozicion në katër plane të ndryshme çmimi – Basic, Plus, Pro dhe Elite – dhe secili nivel i licencave ka grupin e tij të karakteristikave dhe përfitimeve. Sidoqoftë, para se të arrijmë në ndryshimet kryesore, këto janë veçoritë e përbashkëta të disponueshme për të gjithë përdoruesit e versionit premium të WPForms:

 • Aftësia për të krijuar një numër të pakufizuar formash.
 • Gjashtë modele të modifikueshme (më shumë modele të disponueshme për mbajtësit e licencave Pro dhe Elite).
 • Aftësia për të përdorur logjikën e kushtëzuar për të kontrolluar dukshmërinë e fushës.
 • Aftësia për të krijuar forma të shumëzimit.
 • Formoni veçori të mbrojtjes ndaj spamit.
 • Fusha e ngarkimit të skedarëve për pranimin e skedarëve përmes formave.
 • Llojet e përparuara të fushës përfshirë fushat e datës dhe kohës.
 • Aftësia për të ruajtur, shikuar dhe menaxhuar shënimet e formave në Panelin e WordPress.
 • Opsione të konfirmimit të paraqitjes së formës së shumëfishtë.
 • Aftësia për të dërguar postë elektronike të hyrjes në forma për marrës të shumtë.
 • Integrimi me shërbimin e marketingut me email të vazhdueshëm Kontakt (më shumë mundësi integrimi në dispozicion me licencat Plus, Pro dhe Elite).

Karakteristikat që janë në dispozicion vetëm për përdoruesit me licenca të caktuara përfshijnë:

 • Integrimi AWeber, Campaign Monitor, Drip, GetResponse dhe MailChimp (licencat Plus, Pro dhe Elite).
 • Integrimi i PayPal dhe Stripe për mbledhjen e pagesave në internet (licencat Pro dhe Elite).
 • Fushat e sondazhit dhe formës së sondazhit (licencat Pro dhe Elite).
 • Fushat e regjistrimit dhe hyrjes së përdoruesve të WordPress (licencat Pro dhe Elite).
 • Gjeolokimi për zbulimin e vendndodhjes së përdoruesit (licencat Pro dhe Elite).
 • Integrimi i Zapier (licencat Pro dhe Elite).
 • Formularët e dorëzimit të postave (licencat Pro dhe Elite).
 • Fushat e nënshkrimit për t’i lënë përdoruesit të nënshkruajnë një dorëzim të formularit (licencat Pro dhe Elite).
 • Tipar i braktisjes së formularit për të ruajtur hyrjet e formave pjesërisht të plotësuara (licencat Pro dhe Elite).

Siç mund ta shihni, licenca themelore e nivelit të hyrjes përfshin shumë nga veçoritë premium të shtojcës. Sidoqoftë, zgjedhja e njërës prej tre licencave të tjera, siç janë opsionet Plus, Pro ose Elite, zhbllokon shumë nga veçoritë shtesë që do të mbulojmë në këtë përmbledhje të WPForms. Pra, ndërsa në shumë raste versioni premium i nivelit të hyrjes prej 79 $ të WPForms duhet të mjaftojë, ju mund të duhet të paguani ekstra për një shkallë më të lartë, qoftë tani ose në të ardhmen, në varësi të kërkesave tuaja.

Ne do të mbulojmë saktësisht se çfarë janë përfshirë me secilën nga katër licencat WPForms në këtë përmbledhje, por mund të shikoni rrjetin e veçorive në faqen e çmimeve për të parë zbërthimin e plotë të asaj që është aktualisht në dispozicion me secilën mundësi blerjeje.

Procesi i azhurnimit nga Lite në Pro

Përditësimi nga plugin falas WPForms Lite në versionin premium është shumë i thjeshtë. Pasi të keni zgjedhur një plan çmimesh dhe të blini një licencë për WPForms, atëherë mund të ngarkoni shtojcën në pultin e WordPress tuaj. Pas çaktivizimit të versionit falas të shtojcës, mund të aktivizoni versionin premium dhe të vazhdoni të përdorni cilindo nga format që keni krijuar me versionin falas.

Rishikimi i WPForms: Përvoja e përdoruesit

Ndërtuesi i formave tërheqëse dhe tërheqëse të WPForms

WPForms ka një ndërfaqe ndërtuese formash shumë miqësore për përdoruesit.

Një nga karakteristikat kryesore të WPForms është ndërtuesi i formës së tërheqjes dhe rënies nga përdoruesi. Të dy versionet falas dhe premium të WPForms ndajnë këtë ndërfaqe për krijimin e formave, me versionin e paguar duke ofruar më shumë karakteristika dhe funksionalitet.

Për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë se sa e lehtë është të përdoret kjo shtojcë, ne do t’ju ndjekim procesin e krijimit të formës së versionit të lite para se të eksploroni tiparet e versioneve të paguara në thellësi më të madhe.

Kjo do t’ju ndihmojë të vendosni nëse WPForms është zgjedhja e duhur për projektin tuaj, dhe nëse po, nëse versioni i lite do të mjaftojë ose nëse do të duhet të përmirësoni në njërën nga licencat premium.

WPForms Lite: Canfarë mund të bësh me Versionin Falas?

Me versionin e lite të WPForms të disponueshëm në Drejtorinë e Pluginëve të WordPress, është në konkurrencë të drejtpërdrejtë me pëlqimet e Formularit të Kontaktit 7 dhe zgjidhjeve të shumta. Prandaj, për tu dalluar, WPForms Lite duhet t’u ofrojë përdoruesve një mënyrë për të shtuar format e kontaktit në faqen e tyre të internetit në WordPress, në një mënyrë që të marrë më pak kohë dhe përpjekje. Pra, le ta vendosim atë në provë.

Fillimi me WPForms Lite

Meqenëse qëllimi i kësaj shtojce është që të jetë shtojca formale më miqësore për WordPress, ne do të ecim përmes procesit të shtimit të një forme kontakti në një uebfaqe të WordPress, kështu që do të keni mundësi të shihni shpejt nëse WPForms jeton deri në objektiv apo jo.

Pas aktivizimit të shtojcës falas WPForms Lite në faqen tuaj të internetit në WordPress, do të përshëndeteni me një ekran të mirëpritur. Këtu, do të gjeni lidhje me dokumentacionin e përdoruesit, një video të përshkuar në rrugëkalimi dhe një buton të dobishëm për të filluar ndërtuesin e formularit dhe për të filluar në formën tuaj të parë.

Ekrani i Mirëseardhjes WPForms

Ekrani i mirëseardhjes WPForms shfaqet pas aktivizimit të shtojcës.

Ekziston gjithashtu një lidhje në ekranin e mirëseardhjes me tiparin e ri të sfidave WPForms që synon t’ju ndihmojë të krijoni dhe publikoni formën tuaj të parë brenda më pak se pesë minutash.

Sfida e Fillimit të Shpejtë të WPForms

Sfida e WPForms do t’ju ndjekë procesin e publikimit të formës tuaj të parë.

Falë një liste interaktive kontrolli që shfaqet në krijimin e formularit, mënyra e sfidave bën një punë të mirë për t’ju mbajtur në rrugën e duhur ndërsa ju ecni nëpër hapat e nevojshëm për krijimin e formës tuaj të parë.

Mënyra e Sfidës WPForms

Lista e kontrollit dhe këshillat e veglave që shfaqen në modalitetin e sfidës ju njoftojnë se çfarë të bëni tjetër.

Siç mund ta shihni, procesi i krijimit të formës sheh WPForms të zëvendësojë Panelin e njohur të WordPress me ndërfaqen e tij të përdoruesit.

Ndërfaqja e përdoruesit WPForms

Ndërfaqja e përdoruesit WPForms zëvendëson Panelin e WordPress ndërsa jeni duke punuar në format tuaja.

Rishikimi i WPForms Shtoni një Formular të Ri

Në mënyrë tipike, unë nuk jam një adhurues i shtojcave dhe temave që përmbajnë UI-në amtare WordPress dhe përpiqem të zbuloj timonin duke imponuar ndërfaqet e tyre të përdoruesve. Për fat të mirë, ndërfaqja WPForms është dizajnuar shumë mirë dhe në të vërtetë rrit përvojën e përdoruesit.

Zëvendësimi i Panelit WordPress me ndërfaqen WPForms ju jep më shumë hapësirë ​​për të punuar, gjë që mund të ndihmojë vetëm në përmirësimin e procesit të krijimit të formave. Një përfitim tjetër është që shpërqendrimet që shfaqen shpesh në një Panel të ngjeshur WordPress, siç janë njoftimet për azhurnimin e shtojcave dhe alarme të tjera, hiqen nga shikimi.

Krijimi i një forme kontakti me WPForms Lite

Qasjet për të ndërhyrë mënjanë, duke krijuar një formë kontakti me WPForms nuk mund të jenë më të lehta. Thjesht jepni formën tuaj një emër, dhe pastaj zgjidhni modelin e Formës së Kontaktit të thjeshtë. Ju gjithashtu keni mundësinë e fillimit me një formë bosh. Sidoqoftë, përdorimi i modelit të paravendosur është opsioni i rekomanduar këtu.

Krijimi i një forme kontakti me WPForms

Hapi i parë përfshin dhënien e një forme tuaj emrin dhe zgjedhjen e një modeli.

Pasi të keni zgjedhur një model, do të çoheni në ekranin e krijuesit të formularit. Kjo është ajo ku WPForms tërhiqet përpara konkurrencës. Ndërsa Forma e Kontaktit 7 siguron një formë themelore të kontaktit të paracaktuar, nëse doni ta modifikoni atë formë në çfarëdo mënyre, gjërat fillojnë të shkojnë drejt greminës – veçanërisht për përdoruesit jo-teknikë.

Redaktori i Formularit të Kontaktit

Forma e Kontaktit 7 është një alternative për WPForms, por përvoja e saj e redaktimit të formës nuk krahasohet me ndërtuesin tërheqës të WPForms.

Fotografia e mësipërme tregon ndërfaqen e krijuesit të formës së Kontaktit 7. Shtimi i fushave të formave të reja kërkon që ju të klikoni në butonin përkatës. Pastaj duhet të shtoni etiketat në terren, së bashku me çdo formatim. Ndërsa shtimi i fushave të formave të reja nuk është shkencë mbi raketat, nuk ka padyshim hapësirë ​​për përmirësim të përvojës së përdoruesit që ofron Forma e Kontaktit 7.

Kjo është ajo ku krijuesit e WPForms panë një mundësi dhe, pasi të keni provuar ndërfaqen e përdoruesit të shtojcës së tyre, menjëherë mund të shihni pse ata vendosën se ishte koha për një mundësi më të mirë.

Redaktori i formës WPForms

Redaktori WPForms lehtëson të shihet gjithçka – fushat, cilësimet dhe forma – në një ekran.

Me WPForms, shablloni i formës së kontaktit përfshin fushat e emrit, emailit dhe mesazheve, si dhe butonin e paraqitjes. Kjo duhet të jetë e mjaftueshme për shumicën e përdoruesve. Edhe pse edhe me WPForms Lite mund të shtoni edhe disa fusha të tjera në format tuaja, siç janë fushat që lëshon dhe kutia e zgjedhjes. Kur të keni mbaruar punën në formën tuaj, mund të goditni butonin e kursimit para se të shkoni në hapin tjetër.

Publikimi i një Formulari të Kontaktit WPForms

Procesi i publikimit të formularit kërkon që ju të goditni butonin ruaj, të dilni nga krijuesi i formularit, ose të hapni një postim ose faqe ekzistuese për redaktim ose të krijoni një të re.

WPForms Shtoni butonin e formës

WPForms shton një buton të dobishëm në Redaktorin klasik të WordPress.

WPForms shton një buton të dobishëm në Redaktorin WordPress që ju lejon të futni shpejt një formë ekzistuese në përmbajtjen tuaj.

Vendos kutinë e dialogut

WPForms ju lejon të vendosni nëse do të shfaqni emrin ose përshkrimin e formularit apo jo.

Pasi të keni zgjedhur se cila formë për të futur, kodi i shkurtër përkatës i shtohet postimit ose faqes tuaj.

Shkurtja e formularit të kontaktit

WPForms përdor kodet e shkurtra për të futur forma në postimet dhe faqet e WordPress.

Pastaj, pas publikimit, kodi i shkurtër zëvendësohet me formularin e kontaktit.

Paraprakisht e Formularit të Kontaktit

Si parazgjedhje, format e krijuara me WPForms do të marrin përsipër stilimin e temës suaj.

Secila nga fushat e kërkuara është e shënuar qartë, dhe modeli neutral i formularit duhet të përputhet mirë me temën tuaj të zgjedhur WordPress. Si parazgjedhje, një mesazh konfirmimi i shfaqet përdoruesit me një paraqitje të suksesshme të formularit.

Mesazh konfirmimi i Dorëzimit të Formularit

WPForms do të shfaqin një mesazh me porosi pasi të jetë paraqitur një hyrje në formë.

Sidoqoftë, WPForms gjithashtu ju jep mundësinë e ridrejtimit të përdoruesit në një URL specifike ose faqe të faqes tuaj pas paraqitjes së formularit.

Opsionet e konfirmimit të formularit

Si dhe të shfaqni një mesazh me porosi, ju gjithashtu mund të shfaqni një faqe në faqen tuaj të internetit ose ta çoni përdoruesin në një URL specifike pasi të jetë paraqitur një hyrje në formë.

Regjistrimet në formë dërgohen në emailin e lidhur me llogarinë e përdoruesit të administratorit të faqes suaj të WordPress dhe duhet të arrijnë menjëherë në kutinë tuaj. Sidoqoftë, ju jeni në gjendje të modifikoni marrësit përmes cilësimeve të formularit.

Shembull Email-i i hyrjes në formë

Ju mund të zgjidhni nëse email-et e formës suaj dërgohen në tekst të thjeshtë ose në format HTML.

Nëse qëllimi juaj është të shtoni një formë themelore të kontaktit në faqen tuaj të internetit WordPress, hapat e mësipërm janë gjithçka që duhet, duke përdorur plugin falas WPForms Lite.

Nëse planifikoni të përdorni thjesht formën e kontaktit të paracaktuar, nuk ka shumë për të ndarë Formën e Kontaktit 7 nga WPForms Lite. Sidoqoftë, nëse do të keni nevojë të bëni ndonjë ndryshim në formular, do të vlerësoni lehtësinë e përmirësuar të përdoruesit të krijuesit të formave WPForms.

WPForms dhe Gutenberg

Nëse jeni duke përdorur versionin e fundit të WordPress dhe Redaktorin e azhurnuar të WordPress – Gutenberg – atëherë do të jeni të kënaqur të mësoni se WPForms është plotësisht në përputhje me redaktorin e ri. Në fakt, është po aq e thjeshtë të shtoni një formë në postimet dhe faqet tuaja në WordPress duke përdorur redaktorin e ri. Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në butonin Shto Bllok dhe kërkoni për WPForms nga blloqet në dispozicion.

Përdorimi i WPForms me Gutenberg

Shtimi i një forme në përmbajtjen tuaj duke përdorur redaktorin e ri të WordPress Gutenberg është shumë e drejtpërdrejtë me WPForms.

Pasi të keni shtuar widget WPForms te redaktori, atëherë mund të zgjidhni se cilën formë dëshironi të futni në postimin ose faqen tuaj.

Zgjidhni cilën formë për të futur

Pasi të keni shtuar bllokun WPForms në faqen tuaj, ju mund të zgjidhni cilën formë të futni.

Pasi të keni bërë një përzgjedhje, formularit i shtohet përmbajtja juaj. Pastaj mund të hyni në cilësimet e formularit në shiritin anësor, me mundësinë për të shfaqur titullin e formularit dhe përshkrimin.

Afishimi i një forme në redaktorin Gutenberg

Formulari shfaqet në Redaktorin e ri të WordPress ndërsa jeni duke punuar.

Krijimi i një formulari të kontaktit me porosi me WPForms

Nëse keni më shumë nevojë për kërkesa, atëherë mund të përdorni ndërtuesin e formave tërheqëse dhe tërheqëse të WPForms për të krijuar një formë të personalizuar. Kjo është ajo ku shkëlqen WPForms, dhe madje përdoruesit e versionit falas të lite mund të zgjedhin nga një përzgjedhje e vogël fushash të dobishme për të shtuar format e tyre.

Fushat Lite të WPForms

Në versionin falas të WPForms, Fushat e Fancy dhe Fushat e Pagesave nuk janë të disponueshme.

Për të përfshirë më shumë fusha, thjesht klikoni në njërën për ta parë atë të shtuar në formular. Pastaj mund të tërhiqni dhe rrëzoni fushën në vend.

Shtoni një fushë në formular

Ju mund të klikoni në një fushë për ta shtuar atë në formën tuaj dhe pastaj tërhiqeni atë në pozicion.

Klikimi në cilindo prej fushave që përbëjnë formën tuaj ju lejon t’i përpunoni ato. Në varësi të llojit të fushës, kjo mund të përfshijë ndryshimin e titullit dhe përshkrimit, si dhe shënimin e tij si një fushë të kërkuar. Ndërsa shkruani në cilësimet e fushës, pamja e formularit azhurnohet menjëherë, duke e bërë shumë të lehtë për të parë se si forma juaj po merr formë.

Redaktimi i një fushe

Të gjitha fushat që ju shtoni format tuaja mund të redaktohen përmes ndërtuesit WPForms.

Ekzistojnë disa opsione të përparuara në terren, gjithashtu. Në varësi të llojit të fushës ku po punoni, këto mundësi mund të mbulojnë madhësinë e fushës, vendosjen e tekstit të mbajtësit të vendit, fshehjen e etiketës dhe futjen e emrave të klasave CSS. Për të ndihmuar në përmirësimin e përdorshmërisë, secila mundësi ka një udhëzues të dobishëm për të siguruar më shumë informacion.

Opsionet e fushës së formës WPForms Lite

Fushat opsionale, siç janë shembjet, opsionet e zgjedhjes së shumëfishtë dhe kutitë e zgjedhjes, do të thotë që duhet të jeni në gjendje të mbledhni disa informacione të dobishme nga vizitorët tuaj përmes formave tuaja.

Sidoqoftë, në varësi të nevojave tuaja, mund t’ju duhet të përmirësoni versionin premium nëse dëshironi të përdorni në fushat që do t’ju lejojnë të krijoni forma më të avancuara (më shumë për ato më vonë).

Karakteristikat Premium WPForms

Shëtitja e mësipërme tregon se sa lehtë dhe shpejt mund të shtoni një formë standarde të kontaktit në një uebfaqe të WordPress. Sidoqoftë, WPForms nuk dëshiron të jetë thjesht një shtojcë themelore e formës së kontaktit për WordPress.

Përmes versionit të tij premium, WPForms ka vendosur pamjet e saj në shtojcat me forma të larta, siç janë format e gravitetit. Pra, le të shqyrtojmë tiparet e përparuara të versionit të paguar të WPForms për të zbuluar se çfarë mund të bëjë.

Modelet e formës

Modelet e formave WPForms Pro

Liçensa Themelore WPForms përfshin gjashtë modele me më shumë në dispozicion në licencat Pro dhe Elite.

Siç u përmend, plugin falas WPForms Lite përfshin një model formular kontakti dhe disa mundësi të tjera për t’ju ndihmuar të filloni. Sidoqoftë, azhurnimi në versionin premium të WPForms ju lejon të hyrni në tre modele shtesë të formave, me më shumë në dispozicion përmes shtesës Form Templates Pack që mbajtësit e licencave Pro dhe Elite të kenë qasje në.

Paketa shtesë e shabllonit

Mbajtësit e licencave Pro dhe Elite kanë qasje në 100 modele shtesë të formularit.

Modelet thelbësore të WPForms janë mjaft të dobishme, pavarësisht nëse dëshironi t’i përdorni ashtu siç janë ose si një pikë fillestare për format tuaja. Disa janë paksa të paqarta, siç është forma “regjistrimi i buletinit”, i cili nuk rivalizon funksionalitetin që do të gjesh në një shtojcë formularësh falas të buletinit, siç janë Format e Optinit.

Modeli i Regjistrimit të Buletinit

Modeli i formularit “regjistrimi i buletinit” duhet t’ju ndihmojë të rritni listën tuaj të postës elektronike, por nuk do të krahasoheni mirë me shtojcat e dedikuara të formës optin.

Formulari “kërko një kuotë” nuk është gjithashtu shumë emocionuese, por është një mënyrë e shpejtë për të shtuar këtë lloj forme në faqen tuaj të internetit. Modeli i formularit “dhurim” mund të jetë i dobishëm, megjithëse do t’ju duhet të blini licencën Pro ose Elite për të hyrë në shtesat PayPal dhe Stripe për të pranuar pagesa përmes formave tuaja.

Shembull i modelit të formularit të rendit

Pjesë e modelit të formularit ‘porosia’ të WPForms që mund të integrohet me PayPal ose Stripe.

Modeli i formës ‘faturimi / porosia’ do të jetë i dobishëm nëse shesni produkte ose shërbime në internet, por duhet të krahasoni veçoritë e disponueshme me ato nga shtojcat eCommerce siç janë WooCommerce ose Shkarkime Easy Digital për të parë se cila mundësi plotëson më së miri kërkesat tuaja.

Modele shtesë WPForms

Më shumë modele të disponueshme për mbajtësit e licencave Pro dhe Elite.

Sidoqoftë, siç u përmend, nëse zgjedhni licencën Pro ose Elite, do të keni qasje në shtesën e shabllonit. Kjo përfshin 100 forma të paravendosura për një gamë të gjerë projektesh që mund të ndihmojnë vërtet për t’ju kursyer shumë kohë kur krijoni format tuaja.

Fushat e formës WPForms Pro

Fushat e formës WPForms

Leja e WPForms që ju zgjidhni do të përcaktojë cilat fusha do të keni qasje.

Përditësimi në cilindo nga versionet premium të WPForms ju lejon të keni një zgjedhje më të madhe të fushave të formularit, përfshirë fushat e pagesave. Tani ka edhe disa fusha interesante për të pranuar vlerësime nga përdoruesit tuaj.

Shembuj të zbukuruar në terren

WPForms tani ka një përzgjedhje të fushave të vlerësimit për krijimin e formave të feedback-ut.

Fushat e tjera të pajisura me versionet premium përfshijnë listat e përzgjedhjes, fushat totale të vetë-llogaritjes, ngarkimet e skedarëve dhe zgjedhësit e datës dhe kohës, ndër të tjera. Tani ekziston edhe një fushë nënshkrimi që lejon përdoruesit të nënshkruajnë një hyrje të formularit duke përdorur një ekran prekjeje ose kursorin e miut.

Fushat e nënshkrimit dhe mbledhësit të datave

Nëse keni nevojë që përdoruesit tuaj të nënshkruajnë hyrjet në formë, WPForms ka një fushë për këtë.

Fushat e rendit të vetë-llogaritjes janë pak të kufizuara, pasi është e mundur të përdoren vetëm butona radio dhe fusha zbresëse, sesa kutitë e kontrollit që mbështesin zgjedhjen e artikujve të shumtë. Edhe pse mund të shtoni kutitë e kontrollit në format tuaja, nuk ka një mënyrë për t’i lidhur ato në fushën e rendit të vetë-llogaritjes.

Fushat e pagesave

Fushat e pagesave të WPForms dhe opsionet për krijimin e formave të përparuara të porositjes janë të kufizuara, krahasuar me shtojcat e dedikuara të e-commerce.

Logjika e kushtëzuar

Logjika e kushtëzuar është një veçori tjetër e disponueshme në të gjitha versionet e paguara të WPForms. Duke përdorur logjikën e kushtëzuar, ju mund të kontrolloni dukshmërinë e një fushe, bazuar në kushte të caktuara.

Tipari i logjikës së kushtëzuar

Logjika e kushtëzuar ju lejon të kontrolloni nëse fushat janë treguar apo jo, bazuar në përmbajtjen e fushave të tjera.

Duke zgjedhur një fushë dhe pastaj duke zgjeruar panelin e kushteve, ju mund të krijoni rregulla që rregullojnë nëse ajo fushë është e dukshme apo jo. Kjo bazohet në përmbajtjen e fushave të tjera në formular. Rregulla të shumta mund të zbatohen në një fushë të vetme, duke ju lejuar të krijoni forma të ndërlikuara që ju lejojnë të kërkoni informacione specifike nga vizitorët tuaj.

Menaxhimi i hyrjes në formë

Për dallim nga versioni falas i kësaj shtojce, versioni premium i WPForms bën hyrje të formave të mundshme nga brenda Panelit tuaj të WordPress.

Shikimi i hyrjeve të formularit

Versionet e paguara të WPForms e bëjnë më të lehtë për të parë dhe menaxhuar shënimet e formave brenda Panelit WordPress.

Pasi që postat elektronike mund të fshihen ose të gjejnë rrugën e tyre në dosjet e spamit, duke pasur një vendndodhje qendrore ku mund të shikoni të gjitha paraqitjet e hyrjes në formë mund të vijnë në dispozicion – dhe, pas një azhurnimi të fundit, tani mund të kërkoni në hyrjet e formularit në Panelin WordPress. Ju gjithashtu mund të filtroni shënimet e formularit sipas intervalit të datës, dhe gjithashtu të eksportoni shënimet në formatin CSV për t’u përdorur në aplikacionet e spreadsheet si Excel dhe Google Sheets.

Karakteristikat e tjera të WPForms

Njoftimet e hyrjes në formë

WPForms ju lejon të krijoni njoftime të shumta për secilën formë.

Karakteristika të tjera në versionin premium të WPForms përfshijnë mundësinë për të dërguar njoftime të reja për paraqitjen e formave në adresat e shumëfishta me email, mundësinë e ndarjes së formave të gjata në faqe të shumta për një përvojë të përmirësuar të përdoruesit dhe fushat e ngarkimit të skedarëve që lejojnë përdoruesit të përfshijnë skedarë në formën e tyre aplikimet. Ju gjithashtu merrni akses në veçoritë e anti-spam-it që gjenden në WPForms Lite, si dhe një opsion i përparuar captcha me porosi që ju lejon të krijoni pyetjet tuaja që përdoruesit të përgjigjen për të provuar se janë njerëzorë, siç janë pyetjet e matematikës.

Cilësimet e fushës Captcha

Si dhe shërbimi reCAPTCHA i Google, gjithashtu mund të krijoni pyetje me porosi captcha.

Mbajtësit e licencave Pro dhe Elite të WPForms tani kanë qasje në veçorinë e braktisjes së formularit që ju lejon të ruani automatikisht shënimet e formave të pjesshme nëse përdoruesi lë faqen përpara paraqitjes së hyrjes. Për shkak të mënyrës se si funksionon kjo veçori, WPForms mund të gjurmojnë kursorin e miut të përdoruesit për të zbuluar kur ata do të largohen nga faqja juaj e internetit.

Duke përdorur veçorinë e braktisjes së formularit për të ruajtur hyrjet në formë të pjesshme, do të keni mundësinë të përcillni me përdoruesit që nuk e kanë kompletuar hyrjen e tyre në formë – me kusht që të kenë sa më shumë që të japin detajet e tyre të kontaktit para se të largoheni.

Formoni Cilësimet Rastësishme

Versionet Pro dhe Elite të WPForms ju lejojnë të ruani automatikisht shënimet në formë të pjesshme.

Karakteristika të tjera që mbajtësit e licencave Pro dhe Elite kanë mundësinë e përdorimit të përfshijnë mundësinë e krijimit të formave offline që ruajnë të dhënat e formave në shfletuesin e përdoruesit deri sa të kthehen në internet, funksionalitetin e nevojshëm për të krijuar sondazhe dhe sondazhe, si dhe mundësinë e pranimit të paraqitjeve nga përdoruesit përmes një forme të përparme. Për më tepër, fushat e regjistrimit të përdoruesve ju lejojnë të krijoni forma që vizitorët mund të përdorin për të regjistruar dhe regjistruar një llogari në faqen tuaj të internetit WordPress.

Ju gjithashtu mund të përdorni veçorinë e dollapit të formularit për të kufizuar disponueshmërinë e një forme midis dy data, dhe gjithashtu të vendosni numrin maksimal të shënimeve që një formë do të pranojë përpara se të bëhen të padisponueshme.

Parametrat e kyçit të formës

WPForms ju jep disa mundësi për të kontrolluar disponueshmërinë e formave tuaja.

Opsionet e iummimeve Premium WPForms

Aktualisht ekzistojnë katër mundësi për blerjen e WPForms:

 • Themelore: 79 dollarë për përdorim në një sit.
 • Plus: 199 dollarë për përdorim në tre site, plus veçori shtesë të integrimit të marketingut me email.
 • Pro: 399 dollarë për përdorim në 20 site, plus pagesa dhe veçori të tjera.
 • Elita: 599 dollarë për përdorim në faqet e pakufizuara, plus mbështetjen e WordPress Multisite.

Siç u përmend më herët në këtë përmbledhje të WPForms, opsionet e ndryshme të licencës ofrojnë qasje në karakteristika të ndryshme – mund të shikoni detajet e plota në faqen e planeve të çmimeve. Për më tepër, çdo licencë është e vlefshme për një vit, duke ju dhënë mundësinë e përdorimit të shërbimit mbështetës dhe azhurnimeve të shtojcave. Pas kësaj periudhe, duhet të rinovoni licencën tuaj për të mbajtur këtë qasje, megjithëse mund të zgjidhni të vazhdoni të përdorni plugin të pambështetur.

Kur bëhet fjalë për mbështetje, mbajtësit e licencave Basic dhe Plus marrin mundësinë e përdorimit të shërbimit standard të mbështetjes, përdoruesit Pro marrin akses në mbështetjen e Prioritetit, dhe përdoruesit e Elite marrin akses në mbështetjen Premium. Thisfarë do të thotë kjo në praktikë është se mesazhet mbështetëse nga mbajtësit e licencave Elite do të trajtohen para mesazheve nga përdoruesit Pro, ndërsa mesazhet nga mbajtësit e licencave Basic dhe Plus do të jenë në pjesën e prapme të radhës.

Megjithëse nuk ka asnjë provë falas për WPForms, ekziston një garanci prej 14 ditësh 100% e kthimit të parave që ju lejon të provoni shtojcën pa rrezik.

Përfundimi i Shqyrtimit të WPForms

A është WPForms shtojca më e mirë e formave për WordPress? Epo, kjo varet vërtet nga nevojat tuaja.

Nëse doni të shtoni një formë standarde të kontaktit në faqen tuaj të internetit WordPress, atëherë shtojca falas WPForms Lite vjen shumë e rekomanduar. Jo vetëm që kjo shtojcë e bën shumë të lehtë shtimin e një forme kontakti në sitin tuaj, por ndërtuesi intuitiv i tërheqjes dhe tërheqjes ju jep një mënyrë të thjeshtë për të shtuar fusha shtesë në formën tuaj dhe rregulloni sesi shfaqen.

Nëse keni nevojë për qasje në më shumë fusha të zbukuruara, të tilla si URL, data dhe ora, ngarkimi i skedarëve dhe fushat e adresave, atëherë licenca themelore 79 $ është një mënyrë relativisht e lirë për të hyrë në shumicën e tipareve premium të WPForms.

Kur bëhet fjalë për përmirësimin e licencave Plus (199 $), Pro (399 $) ose Elite (599 $) për të zhbllokuar veçori të tilla si integrimet e shërbimit të marketingut në email, mbështetja PayPal dhe Stripe, braktisja e formës dhe veçoritë e tjera, duke rekomanduar WPForms nuk është aq e lehtë për shkak të çmimeve relativisht të larta. Në varësi të asaj që po kërkoni, mund të jetë e vlefshme të shikoni disa shtesa të formave të tjera tregtare, të tilla si Format e gravitetit, apo edhe disa nga alternativat falas para se të vendosni.

Ju madje mund të shikoni Format e gravitetit tonë krahasuar me WPForms për të parë se si grumbullohet kundër rivalit të tij kryesor. Sidoqoftë, nëse po kërkoni një ndërtues formash që është i lehtë për t’u përdorur, me një ndërfaqe intuitive të përdoruesit, atëherë WPForms është një shtojcë që vërtet dallon nga konkurrenca në këtë drejtim.

Me pak fjalë: Për ata që vlerësojnë një përvojë të mirë-krijuar të përdoruesit, e kombinuar me një sërë karakteristikash të larmishme, WPForms është me të vërtetë një shtojcë formash që është e vështirë për tu mposhtur!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map