Rishikimi i Qards: Një Plugin Builder Page New WordPress tërheqës i ri nga Designmodo

Marrëveshja e kornizës së projektimit Designmodo - 15% zbritje!


Qards është një shtojcë për krijimin e faqeve për WordPress që u mundëson përdoruesve të krijojnë paraqitje dhe modele unike pa nevojë për ndonjë dizajn ose njohuri për zhvillimin.

E ndërtuar nga Designmodo, shtojca Qards përfshin një bibliotekë e gjerë e blloqeve ndërtuese mahnitëse (ose kartat) që mund të personalizohen duke përdorur një redaktues inteligjent jashtëzakonisht intuitiv të linjës së përparme, dhe të mbledhura për t’ju ndihmuar të ndërtoni paraqitjen e përsosur për secilën faqe në faqen tuaj të internetit.

Për shkak se Qards funksionon në mënyrë të pavarur nga tema juaj WordPress, si dhe ju lejon të ndërtoni një faqe të tërë faqe-nga-faqe (siç do të prisni nga një ndërtues i faqeve WordPress), mund të përdoret gjithashtu për të krijuar faqe të vetme për tokë të plotë që kanë stilimin dhe formatimin e tyre.

Layout Shembuj Shembujsh

Canfarë mund të bësh me Qards?

Faqet që krijoni me Qards nuk marrin ndonjë nga opsionet e stilimit ose paraqitjes së temës suaj – përkundrazi, ato janë kanavacë të zbrazëta që mund të popullohen me një gamë të blloqeve të përmbajtjes së parafabrikuara që vijnë me plugin.

ata janë të gjitha me gjerësi të plotë dhe me ekran të plotë, dhe mos përfshini ndonjë nga elementët e njohur të temave të WordPress, si header, footers ose shirita anësore – duke ju lejuar të ndërtoni dizajne dhe skedarë krejtësisht të personalizuar, pa kufizime të temës suaj ose vetë WordPress.

Qofshi ju përdorni Qards për të ndërtuar faqet e uljes së pavarur për të promovuar produkte ose shërbime ose për të ndërtuar tërë faqen tuaj, është një mjet fleksibël që mund të përshtatet me shumë lloje të ndryshme të projektit.

Blloku i përmbajtjes së Qards

Qards vjen me një përzgjedhje të mirë të blloqeve të përmbajtjeve të dizajnuara bukur, të ndara në tetë kategori, secila prej të cilave mund të përdoret në çdo kombinim në faqet tuaja. Blockdo bllok mund të personalizohet lehtësisht, për shembull, duke ndryshuar imazhin e sfondit ose tekstin dhe pamjen e tij – duke ju dhënë kështu një pamje të personalizuar pa pasur nevojë të redaktoni ndonjë kod.

Qards gjithashtu pretendon të punoni me çdo temë WordPress – kështu, për sa kohë që shablloni që po përdorni në faqen tuaj të internetit është koduar në standardet e WordPress, shtojca do të funksionojë mirë. Nëse jo (për shkak të papajtueshmërive midis Qards dhe shtojcave tuaja të tjera, për shembull), Designmodo ofron një garanci mjaft bujare të kthimit të parave për 20 ditë.

Fillimi me Qards

Pasi të instalohet dhe aktivizohet shtojca në faqen e internetit tuaj të WordPress, mund të filloni ndërtimin e modeleve të faqeve tuaja të personalizuara përmes një artikulli të ri që automatikisht është shtuar në menunë e shiritit të administratorit të WordPress me titull “Qards”.

Menaxhoni të gjitha faqet e kardeve

Nga ekrani Qards, mund të krijoni një faqe të re dhe më pas të filloni redaktorin vizual për të filluar punën në hartimin tuaj personal.

Canvas bosh Qards

Pasi redaktori të ketë ngarkuar, do të keni një kanavacë bosh për të punuar; nuk ka shirita anësor, header, footers, ose ndonjë nga elementët e tjerë që mund të jenë pjesë e temës suaj aktuale.

Blloqet e përmbajtjes në dispozicion që janë përdorur për të ndërtuar paraqitjen e faqes tuaj janë të renditura sipas kategorisë, dhe, falë një paneli të shpejtë paraprake, mund të shihni se si duket secili element përpara se ta shtoni në paraqitjen tuaj.

Paraprakisht Blloku i përmbajtjes

Kategoritë e përdorura për organizimin e blloqeve të përmbajtjes përfshijnë:

  • mbulesë
  • imazh
  • tekst
  • tipar
  • Grid
  • Menu
  • futboll
  • pajtohem

Do kategori përmban blloqe të shumëfishta përmbajtjesh, duke ju dhënë shumë mundësi për mënyrën se si do të ndërtohet faqja juaj e fundit. Dhe, sepse mundesh rregulloje lehtësisht ndonjë prej blloqeve ju shtoni në paraqitjen tuaj, shanset për çdo dy faqe të ndërtuara me Qards duke kërkuar të njëjtën gjë janë jashtëzakonisht të pakta.

Për të krijuar paraqitjen tuaj me Qards, ju thjesht zgjidhni blloqe të shumta, njëra pas tjetrës (një herë në vend, blloqet mund të zhvendosen ose fshihen lehtësisht siç kërkohet).

Kjo përsëri ju jep shumë fleksibilitet për mënyrën se si do të strukturohet paraqitja juaj përfundimtare, dhe, sepse kjo bëhet përmes një ndërfaqe intuitive e tërheqjes dhe rënies, me të vërtetë nuk duhet të paraqesë ndonjë problem për përdoruesit e rregullt të kompjuterave – pavarësisht nëse ata janë njohur me WordPress dhe web design apo jo.

Për më tepër, sepse blloqet e përmbajtjes janë dizajnuar që të punojnë mirë së bashku në çdo kombinim, nuk është e vështirë të krijosh një dizajn tërheqës, koheziv për secilën faqe që krijoni – edhe nëse përgjithësisht nuk keni shumë sy për grafikë. / hartimi i faqes në internet.

Pasi të keni shtuar një ose më shumë blloqe përmbajtjesh dhe t’i zhvendosni ato në vend, atëherë mund të filloni të personalizoni dizajnin tuaj.

Rregullimi i Blloqeve të përmbajtjes së Qards

Rregullimi i blloqeve të përmbajtjes Qards bëhet përmes një ndërfaqe miqësore për përdoruesin, në të cilën ikonat aktivizohen duke u vendosur mbi to me miun tuaj ose duke klikuar në elementet individuale. Ndryshimi i një imazhi, për shembull, është aq i lehtë sa zgjedhja e një artikulli të ndryshëm nga dritarja e eksploruesit të skedarëve, i cili shfaqet me lehtësi kur klikohet ikona e modifikimit.

Në një azhurnim të fundit në Qards, versioni 1.4 ju lejon të zgjidhni imazhe direkt nga Biblioteka Media Media e faqes suaj të internetit. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për ata që duan të përdorin çdo imazh që i kanë ngarkuar më parë në faqen e tyre të internetit në modelet e tyre të reja.

Kontrollet e redaktorit të figurës

Ky proces pastaj mund të përsëritet për secilën prej blloqeve që keni shtuar në paraqitjen tuaj derisa të keni zëvendësuar të gjitha imazhet e aksioneve me përmbajtjen tuaj sipas kërkesës.

Të gjitha përmbajtjet e tjera, të tilla si teksti, lidhjet dhe sendet e tjera, mund të redaktohen po aq lehtë sa imazhet, falë menutë e ndjeshme ndaj kontekstit që shfaqen kur kursori i miut rri pezull mbi ta.

Opsione shtesë për rregullimin e butonave që keni shtuar në modelet tuaja u shtuan gjithashtu në versionin 1.4.

ri-quards-button-konfigurimit

Përmes konfiguratorit të ri të butonave, lehtë mund të ndryshoni formën, madhësinë dhe ngjyrën e çdo butoni që shtoni në faqet tuaja. Ky nivel i ri kontrolli ju lejon të zgjidhni kombinimet më të mira të dizajnit për normat më të larta të mundshme të konvertimit.

Një nga pikat kryesore të Qards, dhe një veçori që e ndan atë nga mjetet e tjera të faqeve ndërtuese të faqeve WordPress, është aftësia për të redaktuar përmbajtjen në linjë – do të thotë që thjesht mund të klikoni në një titull ose pjesë tjetër të tekstit dhe të filloni të shtypni.

Kjo ju jep një vrojtim të drejtpërdrejtë se si do të shfaqet përmbajtja juaj, duke eleminuar nevojën për të kaluar ndërmjet windows dhe të bëni supozime se si do të duket puna juaj te përdoruesi i fundit.

Edhe pse disa nga mjetet më të reja për ndërtuesin e faqeve për WordPress kanë filluar të përfshijnë redaktimin inline, ai zbatohet rrallë ashtu siç është me Qards. Nëse doni të hiqni shkëputjen midis redaktuesve të prapambetjes së WordPress dhe pamjes së përmbajtjes së përparme, Qards është një opsion i shkëlqyeshëm.

Kur futni tekstin brenda, në vend se të keni akses në një grup të plotë të kontrolleve të redaktuesve për personalizimin e përmbajtjes ndërsa futeni në të, thjesht keni një grup të vogël kontrollesh për të përdorur. Në pamje të parë, kjo mund të duket paksa kufizuese në krahasim me redaktorin standard ose të azhurnuar TinyMCE të WordPress. Sidoqoftë, pasi të filloni të përdorni ato që janë në ofertë, duhet ta gjeni më shumë se i aftë për t’ju lejuar të bëni atë që duhet të bëni.

Kontrollet e redaktimit të tekstit brenda Qards

Kontrollet e redaktimit inline madje ju lejojnë ndryshoni fontin dhe ngjyrën e tekstit tuaj për një seksion të veçantë – diçka që nuk është e disponueshme në një instalim të parazgjedhur të WordPress kur krijoni përmbajtje. Dhe nëse jeni duke pyetur veten çfarë ndodhi me skedën e tekstit që ju lejon të redaktoni HTML themelor të postimeve tuaja (që gjenden në redaktorin e parazgjedhur të WordPress), ju akoma mund të përdorni atë kod me Qards. Për më tepër, tani mund të modifikoni lehtësisht edhe CSS-in e çdo elementi.

Ndrysho menunë

Për ta bërë këtë, është thjesht një rast i aktivizimit të menysë së cilësimeve dhe më pas zgjedhjes së opsionit ‘redakto HTML / CSS’ për të filluar redaktorin e duhur.

Redaktoni HTML dhe CSS

Edhe pse nuk merrni një vrojtim të drejtpërdrejtë për të parë efektet e redaktimeve tuaja, redaktori përdor sintaksë të koduar me ngjyra për të lehtësuar shtimin e personalizimeve tuaja.

Si dhe redaktimin e HTML dhe CSS të elementeve individuale në faqet tuaja, ju gjithashtu mund të rregulloje CSS globale e paraqitjes suaj – e cila arrihet duke hyrë në CSS përkatëse në faqen e Cilësimeve të Qards (që gjendet nën ‘paraqitjen’ në pultin tuaj të administratorit).

Shtoni Global CSS

Edhe pse do të merrni një ide mjaft të mirë se si do të duket produkti juaj përfundimtar ndërsa ndërtoni paraqitjen tuaj, gjithashtu mund të shikoni paraprakisht modelin në çdo kohë duke klikuar në butonin përkatës. Kjo ju jep një pamje të saktë se si faqja juaj e internetit do t’u duket vizitorëve.

Paraprakisht e përgjegjshme

Nëse dëshironi shikoni sa i përgjegjshëm faqosja juaj e krijuar rishtazi është, ju mund të eksperimentoni duke ndryshuar madhësinë e dritares së shfletuesit tuaj dhe duke shikuar paraqitjen, duke iu përgjigjur ndryshimeve të madhësisë së shikimit.

Gjatë procesit të projektimit, ju mund të riorganizojë blloqet në çdo pikë duke klikuar në butonin e duhur dhe zvarritur dhe hedhur elementët në vendet e tyre të reja. Kjo ju lejon të eksperimentoni shpejt me paraqitjet tuaja për të gjetur rregullimin e përsosur pa shumë përpjekje shtesë.

Meqenëse faqet që ndërtoni me Qards kanë paraqitje me gjerësi të plotë, ato nuk përmbajnë asnjë nga karakteristikat ose elementet e faqes tuaj të internetit ose temën e tij, që do të thotë titull i rregullt i faqes tuaj, shirita anësor, futbolli dhe ndonjë nga artikujt e menusë së WordPress që ju mund të duke u përdorur nuk shfaqen në faqet që krijoni me Qards.

Nëse po kërkoni një mjet për të hartoni faqe të bukura të pavarura të uljes që janë plotësisht të ndara nga pjesa tjetër e faqes tuaj, atëherë Qards është një zgjedhje e shkëlqyeshme.

Për më tepër, sepse ju lehtë mund të vendosni një faqe të krijuar me Qards si faqen kryesore të faqes tuaj të internetit – në të njëjtën mënyrë që të mundeni me një faqe të rregullt WordPress – në të vërtetë mund të ndërtoni tërë faqen tuaj duke përdorur faqe të krijuara me Qards. Kjo do të thoshte, nëse do ta bënit këtë, do të ishte e diskutueshme nëse ia vlen të përdorni WordPress, pasi shumë nga veçoritë dhe përfitimet e tij do të ishin të padisponueshme për ju dhe vizitorët tuaj.

Qmimi i Qards

Shtojca Qards nga Designmodo është në dispozicion në dy plane çmimesh:

Qmimi i Qards

  • Leje për faqe të vetme: 99 dollarë
  • Leja e faqes së Agjencisë 5: 199 dollarë

Mund të shikoni opsionet e çmimeve në këtë faqe të faqes zyrtare të Qards. Plus, ka një Garanci 20-ditore për kthimin e parave, gjë që ju jep kohë të mjaftueshme për të provuar produktin dhe për të parë nëse i plotëson apo jo nevojat tuaja.

Mendimet përfundimtare

Kam pasur ndjenja të përziera kur instaloja këtë shtojcë – kryesisht sepse e dija që Designmodo më parë kishte lëshuar një temë mbresëlënëse të pavarur të WordPress (azhurnimi: 1 Shtator 2015; tani i ndërprerë) që, në shikim të parë, dukej se kishte një pamje dhe ndjenjë të ngjashme me Qards.

Unë nuk isha plotësisht skeptik, natyrisht, por gjithashtu nuk isha i sigurt se Qards mund të ofronte ndonjë gjë për ta ndarë atë nga ky produkt i mëparshëm dhe shtesat e tjera të krijuara të faqeve të krijuara të WordPress.

Fatmirësisht, pasi e kam marrë tani për një rrotullim, unë mund të konfirmoj se Qards ka me të vërtetë disa veçori që justifikojnë ekzistencën e saj dhe e lartësojnë atë mbi konkurrencën. Këto përfshijnë mundësinë e krijimit të faqeve të reja që janë plotësisht jashtë temës suaj aktuale, dhe kombinimin e blloqeve të përmbajtjes me pamje fantastike, të përdorura si bazë të faqosjeve të faqeve tuaja, të cilat mund të redaktohen me të njëjtën përmbajtje linje të lehtë për t’u përdorur redaktor që e bëri produktin e saj të mëparshëm një sukses të tillë. Padyshim që, disa ndërtues të tjerë të faqeve të WordPress kanë arritur të marrin njërën nga këto dy tipare të fundit në një barazim me Qards, por shumë pak ofrojnë të dyja së bashku – dhe veçanërisht jo në një të tillë paketë intuitive dhe me pamje profesionale!

Sidoqoftë, ekzistojnë ende disa dyshime të mbetura: së pari, duket se ka shumë mbivendosje midis disa prej funksionaliteteve që zakonisht gjenden në një temë të rregullt të WordPress dhe asaj që përfshihet në Qards. Së dyti, sepse disa nga funksionet themelore të WordPress (si postimet, biblioteka e mediave dhe widget) nuk janë lehtësisht të arritshme për faqet e ndërtuara me Qards, duhet të pyesni veten nëse Qards është platforma e duhur për projektin tuaj – veçanërisht kur Designmodo temë e ngjashme e pavarur WordPress (azhurnimi: 1 Shtator 2015; tani i ndërprerë) është gjithashtu në dispozicion me një çmim të ngjashëm.

Vlen të theksohet, megjithatë, që Qards është një produkt i lëshuar rishtazi që është ende duke u përmirësuar dhe përmirësuar në mënyrë aktive – kështu që mbani një sy në komentet në faqen zyrtare të produktit Qards për njohuri nga zhvilluesit dhe një paraqitje e shkurtër e asaj që është në dyqan për botimet e ardhshme.

Ndryshimi është një vend i mirë për të parë se çfarë mete janë fiksuar dhe cilat veçori të reja janë shtuar. Siç u përmend, veçoritë shtesë që janë shtuar kohët e fundit përfshijnë mbështetje të përmirësuar për të hyrë në skedarë në Bibliotekën tuaj Media Media dhe kontrolle më të mira për personalizimin e butonave që keni shtuar në hartimet e faqes tuaj.

Me shtesa dhe përmirësime që janë bërë në një bazë mjaft të rregullt, të tilla si mbështetje për integrimin e MailChimp dhe përdorimin e Google Fonts, duket se zhvilluesit e Qards janë duke iu përgjigjur reagimeve dhe kërkesave të përdoruesve..

Nëse dëshironi ndërtoni faqe të uljes me cilësi të lartë me lehtësi, të cilat qëndrojnë jashtë modelit dhe stilimit të temës suaj të WordPress, atëherë Qards bën një zgjidhje ideale. Përndryshe, nëse nuk keni ndërmend të evitoni një numër të veçorive thelbësore të WordPress, të tilla si postimet në blog, widget-et dhe krijuesin e menusë të WordPress, madje mund të ndërtoni tërë faqen tuaj të internetit me këtë shtojcë. Thënë kjo, nëse jeni duke kërkuar për një qasje të bazuar në tema për të personalizuar të gjithë faqen tuaj të internetit, ndërsa ende keni qasje në disa nga të njëjtat karakteristika të shkëlqyera si Qards (të tilla si blloqe përmbajtjeje me pamje të madhe dhe ndërfaqen intuitive të përdoruesit), atëherë pavarësia e hershme e Designmodo Tema e WordPress është me siguri akoma opsioni më i mirë.

Me pak fjalë, përmblidhet se cili është mjeti më i mirë për projektin tuaj: shtojca e Qards ose më specifike më e veçantë e lëshuar më parë temë e pavarur WordPress (azhurnimi: 1 Shtator 2015; tani i ndërprerë).

(Përditësimi: Designmodo tani ka një video shumë të bukur që tregon se si të integroni Qards me plugin WooCommerce eCommerce – https://www.youtube.com/watch?v=PLSMkvSKsFk

Dhe së fundi, mos të harrojmë të përmendim: Tifozët WinningWP mund të marrin një zbritje të bukur 15% për çdo produkt Designmodo (përfshirë Qards) me kuponin tonë të dobishëm Designmodo. gëzojnë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me