Rishikimi i Pluginit për Shpërndarjen Sociale të Monarkëve – A është po aq mirë sa thonë të gjithë?

Marrëveshjet me WordPress


TL; DR: Në këtë përmbledhje të shtojcave të Monarch Social Sharing për 2019/2020, bëj një vështrim të thelluar në karakteristikat e saj, të mirat dhe të këqijat e tij, dhe çmimet – dhe madje bëj teste të performancës për të parë se çfarë numri i shtojcave merr plugin-i juaj Faqja e internetit.

Shtojca Monarch Social Sharing, nga Temat Elegant, është një nga shtyllat kryesore të ndarjes në media sociale të WordPress. Më shumë se kaq, shumë blogerë e tregojnë atë si një nga tre shtojcat e tyre të medias sociale për WordPress.

Lessshtë e panevojshme të thuhet, Monarku ka marrë shumë lavdërime në internet!

Por! A mund të jetë vërtet kaq e mirë? A është vërtet një gjë e domosdoshme në portofolin e shtojcave të faqes tuaj? Le ta zbulojmë!

�� Isfarë është shtojca ndarëse sociale e monarkëve?

Për ta filluar këtë rishikim siç duhet, le t’i përgjigjemi pyetjeve: isfarë është saktësisht Monarku? Dhe çfarë duhet dhe nuk duhet të presësh prej saj?

Shqyrtimi i shtojcave Monark

Ta themi thjesht, Monarku është një plugin WordPress që ju siguron një sërë butonash të aksioneve në media sociale dhe mediat sociale ndjekin butonat.

Nën kapuçin, Monarku është një plugin i pavarur WordPress – dhe “i pavarur” është fjala kyçe këtu. Do të thotë gjithçka që duhet të bëni është ta instaloni dhe aktivizoni atë, dhe është mirë të shkoni. Nuk është një nga ato zgjidhjet Saa të maskuara si shtojcë (kollë, Sumo, kollë). Isshtë një shtojcë premium, dhe nuk ka asnjë version falas në dispozicion.

Ekzistojnë dy komponentë kryesore për Monarkun:

 • Butonat e mediave sociale ndajnë.
 • Mediat sociale ndjekin butonat.

Ai gjithashtu ka disa karakteristika shtesë, të tilla si analitikë / statistika për aksionet e mediave tuaja sociale, dhe një modul importi / eksporti. Alsoshtë gjithashtu miqësor me celularin dhe ofron shumë mundësi personalizimi për butonat tuaja. Së fundmi, pasi është një produkt premium, ju merrni mbështetjen 24/7 të klientit.

Le t’i shqyrtojmë të gjitha këto pak më tej:

1. Butonat e Ndarjes Sociale të Monarkit

Vendosja e butonave të ndarjes është gjëja e parë që do të bëni pasi të keni instaluar shtojcën. Monarku ju jep një grup të bukur opsionesh këtu, me pesë vende për butonat:

Vendet e butonit monark

(Kjo është gjithashtu se si duket pulti kryesor i shtojcës.)

 • sidebar, SHFAQEM – goxha sqarues
 • Fluturojnë në – shfaqet në fund sapo përdoruesi lëviz nëpër një pikë të caktuar në faqe
 • NË RRADHË – shkon më poshtë dhe / ose mbi përmbajtjen tuaj (në postime, faqe)
 • MEDIA – shfaqet duke mbivendosur skedarët tuaj të vërtetë të mediave (imazhe, video), si kështu:

aksionet e imazhit në Monark

Ju mund të zgjidhni lirisht se cilat vende dëshironi të përdorni vetëm duke klikuar simbolet përkatëse ‘shënjoni’. Përveç kësaj, çdo vendndodhje ka panelin e vet të cilësimeve ku mund të rregulloni karakteristikat e tjera.

Për shembull, ju duhet të zgjidhni një stil ikonash për butonat – Monarku ka një seri ikonash të paracaktuara me të vërtetë të këndshme, të cilat janë unike për secilin vend.

Llojet e ikonave monarke

Gjithashtu, çdo vend ka disa parametra që mund të rregullohen – kjo vlen për hartimin dhe sjelljen e butonave.

Për shembull, për shiritin anësor mund të vendosni:

 • orientimi i gjithe sendit (majtas, djathtas)
 • animacioni intro
 • nëse doni të shfaqni numërimin e aksioneve apo jo
 • nëse dëshironi të shfaqet numri i përgjithshëm i aksioneve
 • nëse doni të fshehni të gjithë bllokun në pajisjet mobile, dhe më shumë.

Cilësimet e shiritit anësor të monarkut

Dhe, sigurisht, ju mund të zgjidhni ku dëshironi të shfaqen butonat:

Cilësimet e ekranit monark

Eachdo vendndodhje ka një panel cilësimesh paksa të ndryshëm, por të gjithë ndjekin të njëjtën plan urbanistik dhe ide të përgjithshme, kështu që gjithçka është mjaft e thjeshtë për tu kuptuar. Këtu janë cilësimet për vendet e butonit INLINE (majtas) dhe POP UP (djathtas), ashtu si një shembull:

Monarki inline vs cilësimet e paraqitura

Mirë, kështu që vendet janë një gjë, por po në lidhje me rrjetet e mbështetur?

Më vjen mirë që më kërkove!

Materialet promo krenohen me numrin e madh të rrjeteve të mbështetura të Monarkut, dhe … Unë ua duhet t’ua jap atyre, lista është me të vërtetë mbresëlënëse. Ka më shumë se 20 rrjete në dispozicion, disa prej të cilave po shoh për herë të parë (që vërteton se djemtë e Monarkut kanë qenë me të vërtetë në krye të asaj që është atje në botën e mediave sociale).

Sidoqoftë, me siguri ju duhen vetëm tre deri në pesë rrjete, kështu që më lejoni t’ju siguroj se ata janë të gjithë atje:

rrjetet në Monark

Mundësimi i rrjeteve është i thjeshtë – thjesht klikoni në SHTETI RRJETET, pastaj në simbolin “shënoni” pranë rrjetit që dëshironi, dhe më pas aplikoni. Nëse dëshironi, mund të ndryshoni edhe etiketën e rrjetit.

Shtimi i rrjetit monark

Së fundmi, si duken të gjitha?

Shumë bukur!

Dua të them, gjëra si dizajni shpesh zbresin në preferencën tuaj personale, por misioni i Monarkut është t’ju japë butona që duken mirë nga kutia, pa pasur nevojë të rregulloni asgjë përmes CSS ose mjeteve të tjera. Thjesht hidhni brenda, zgjidhni butonat që ju pëlqen, dhe jeni bërë!

Pra, rezultati, siç thashë, është i këndshëm dhe i parashikueshëm – ashtu si reklamat në faqen e internetit të plugin-it. Ja çfarë kam marrë gjatë punës në këtë përmbledhje të plugin Monarch:

Shqyrtimi i shtojcës Monark Social Sharing: demo

(Ju mund të shihni butonat inline dhe sidebar këtu.)

2. Ndiqni Butonat Monark Social

Komponenti tjetër i Monarkut është butonat e tij shoqërues.

Ashtu si butonat e aksioneve, butonat e mëposhtëm janë shumë të bukur:

Monarku ndiq butonat

Konfigurimi është gjithashtu pothuajse i njëjtë. Ju mund t’i bëni gjërat në një nga dy mënyrat:

 • Nëse dëshironi t’i vendosni gjërat sa më shpejt që të jetë e mundur, thjesht zgjidhni një rrjet nga lista, shtoni një lidhje në profilin tuaj dhe, sipas dëshirës, ​​përfshini numrin tuaj të ndjekësve me dorë, si kështu:

ndjek manualin

 • Nëse dëshironi që numrat tuaj të mblidhen automatikisht, atëherë do t’ju duhet të siguroni kredencialet tuaja për API. Së pari, shënoni kutinë e etiketuar Merrni llogari përmes API dhe pastaj plotësoni formularin:

Integrimi i API

Duke folur për shtimin e rrjeteve të reja, gjithçka fillon në cilësimet e Monarkut, nën Ndiqni sociale. Paneli është shumë i ngjashëm me atë që pamë për butonat e aksioneve sociale:

shtoni rrjetin ndiqni në Monark

Për të mundësuar një rrjet të ri shoqëror, thjesht klikoni në butonin e madh dhe më pas zgjidhni rrjetin që dëshironi. Gjëja interesante këtu është se Monarku përmban edhe më shumë rrjete sociale në modulin e tij vijues sesa në modulin e tij të aksioneve. Në total, ka më shumë se 35 integrime të mundshme të rrjetit.

të gjitha rrjetet e disponueshme në Monark

Tani, në varësi të rrjetit që ju zgjidhni, procesi i integrimit mund të jetë gjithçka nga shumë i thjeshtë deri tek shumë i dhimbshëm. Sidoqoftë, faji nuk është tek Monarku, por më tepër në vetë rrjetet. Monarku bën gjithçka që mundet për ta bërë procesin më të thjeshtë, dhe madje ka një udhëzues përdorues për t’ju marrë nëpër pjesë të vështira.

Pasi të keni arritur të aktivizoni rrjetet tuaja të zgjedhjes, mund të shfaqni butonat e mëposhtëm në një nga dy mënyrat: përmes një widget ose përmes një kodi të shkurtër.

Widget është mënyra klasike për të trajtuar gjërat, dhe ndoshta më e dobishmja.

Ashtu si me butonat e ndarjes, ju mund të zgjidhni stilet e ikonave që ju pëlqen, plus rregulloni disa detaje të tjera në lidhje me pamjen dhe sjelljen e widget:

cilësimet e ekranit widget

Për kodin e shkurtër, ju merrni në thelb të njëjtin grup të personalizimeve si për widget, e cila është e shkëlqyeshme. Pasi të keni rregulluar gjithçka, thjesht klikoni në Gjeneroni kodin e shkurtër. Pastaj mund ta marrësh kudo që të dëshirosh (postime, faqe dhe kështu me radhë).

Kodi i shkurtër Monark

Gjëja interesante në lidhje me kodin e shkurtër është se cilësimet që po rregulloni zbatohen vetëm për atë që po krijoni në atë moment. Kjo ju lejon të përdorni kode të shumëfishta paksa të ndryshme në të gjithë sitin.

Features Karakteristika të tjera të Monarkut

Duke lënë mënjanë butonat e aksionit dhe të ndjekur, Monarku ka edhe disa veçori të tjera shumë interesante. Le t’i drejtojmë me shpejtësi përmes tyre:

 • Mund të anashkaloni cilësimet e butonit të ndarjes për postimet dhe faqet individuale. Do të shihni një kuti të re opsionesh kur punoni në postime individuale:

Cilësimet e monarkut anashkalojnë

 • Ekziston një modul statistikash që ju tregon numrat e aksioneve sociale për të gjithë sitin, dhe mund t’i ndani ato në postime, vendndodhje dhe lloje të veçanta.
 • Mund të importoni / eksportoni cilësimet tuaja Monark.
 • -Shtë miqësor me celularin – të gjitha butonat duket se po funksionojnë mirë në celular.
 • Shkaqe të shumta për pop-ups dhe fluturime. Ju mund të vendosni kur dhe ku dëshironi të shfaqni butonat e aksioneve.

Mimet

Në një fjali: Për të marrë shtojcën, duhet të preni 89 dollarë.

Sidoqoftë, ka pak më shumë për atë histori!

Ju nuk paguani për shtojcën drejtpërdrejt, por përkundrazi për një anëtarësim vjetor të një Temat Elegant të tërë. Kjo ju lejon të keni qasje në të gjitha temat e Elegantit (përfshirë temën e shkëlqyeshme Divi plus qindra pako në internet për të), shtojcat, të gjitha azhurnimet dhe mbështetjen e klientit për një vit. Për më tepër, ju mund t’i përdorni ato tema dhe shtojca në shumë faqe interneti.

⏲️ A ndikon Monarku në kohën tuaj të ngarkesës?

Me të gjitha këto karakteristika, duhet të ketë disa tarifa në punën e faqes tuaj, apo jo? Le ta zbulojmë në këtë pjesë tjetër të rishikimit të shtojcave tonë Monark.

Siti im i testimit është një vend mjaft themelor (Njëzet e pesëmbëdhjetë, Wordfence, SEO e Yoast, plus një grusht plugins të instaluar, pa caching). Në konfigurimin e tij të paracaktuar, këtu janë rezultatet që po marr:

testoni një për rishikimin e shtojcës Monarch

Pas aktivizimit dhe konfigurimit të Monarkut:

test b për shqyrtimin e shtojcës Monarch

Dallimi në kohën e ngarkesës nuk është shumë i rëndësishëm, por unë po testoj nga një vendndodhje afër. Ndikimi në metrikat e tjera është pak më i rëndësishëm, sidoqoftë.

 • Ne shkuam nga 1.2 MB → 1.3 MB në madhësinë e faqes,
 • nga 26 → 37 kërkesa,
 • dhe nga një shkallë e performancës B. C.

Në varësi të standardeve tuaja, kjo mund të jetë shumë ose aspak. Sidoqoftë, këto janë vetëm realitetet e ngulitjes së elementeve të mediave sociale në një faqe në internet – marrja e tyre nga rrjeti në fjalë kërkon gjithmonë një kohë.

Në përgjithësi, jam në rregull me këta numra dhe nuk do të shqetësohem për konsumin e burimeve të serverit të Monarch.

Review Rishikimi i Plainave të Monarkëve: Pro dhe kundër

Këtu janë disa nga gjërat që më pëlqejnë dhe nuk më pëlqejnë për shtojcën Monark Social Sharing.

Pros:

 • Kjo ju jep butona për ndarje sociale që funksionojnë jashtë kutisë dhe duken të shkëlqyera.
 • Ju merrni të gjitha rrjetet sociale që kanë rëndësi.
 • Ekzistojnë mundësi të shumta të ekranit, duke përfshirë vendosje mjaft origjinale siç janë butonat në media – butonat e aksioneve që mbivendosin imazhet e blogut tuaj.
 • Supershtë jashtëzakonisht e lehtë për t’u përdorur.
 • Ajo punon me redaktorin e bllokut në WordPress.
 • Ju merrni statistikat mbi popullaritetin e përmbajtjes tuaj në mediat sociale.
 • Lufton prova negative sociale duke ju lejuar të fshehni numrat tuaj të aksioneve deri sa të arrijnë një vëllim të caktuar.

Cons:

 • Numrat e aksioneve nuk janë gjithmonë të sakta (kur krahasohen me mjetet e tjera matëse nga faqja e internetit).
 • Butonat në media nuk punojnë në imazhe të paraqitura.

Conclusion Përfundim i rishikimit të shtojcave të Monarkut: Nëse e merrni atë?

Në përgjithësi, grupi tipar i Monarkut është saktësisht ai që thotë në kallaj, dhe mënyra se si dorëzohen këto tipare është me të vërtetë mbresëlënëse. Dizajni është i pastër, duket si duhet, dhe nuk ka doreza serioze për aq sa i provova gjërat.

Thënë kjo, ka mjaft disa alternativa atje, me plugin-in e madh Jetpack dhe modulin e tij shoqëror që udhëheq paketën.

Vendimi varet nga ju, por mbani në mend se jo vetëm që e merrni Monarkun kur blini licencën, por edhe disa mjete të tjera të shkëlqyera, duke përfshirë temën Divi – produkti i flamurit të Temave Elegant.

Nëse tashmë keni një licencë të Temave Elegant, instalimi i Monarkut në sitin tuaj duhet të jetë pa ndërhyrje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map