Rishikimi i LifterLMS – Një shtojcë WordPress LMS ia vlen paratë tuaja?

Marrëveshjet me WordPress


Konsideroni të përdorni LifterLMS për të krijuar kursin tuaj në internet me WordPress?

LifterLMS e ka themeluar veten si një prej shtojcave premierë WordPress LMS, kështu që është padyshim një e mirë për ta pasur në listën e shkurtër. Por, a është ajo shtojca e duhur për nevojat tuaja? Kjo është ajo që unë do t’ju ndihmoj për të zbuluar në këtë postim.

Nga perspektiva ‘karakteristikash’, LifterLMS është një shtojcë e shkëlqyeshme. Por, në varësi të nevojave tuaja, ndonjëherë mund të përfundojë si pak e shtrenjtë, gjë që mund ta bëjë një shtojcë tjetër një mundësi më të mirë nëse jeni me një buxhet.

Në të njëjtën kohë, ajo gjithashtu ofron një nga versionet më bujare falas të çdo shtese LMS, kështu që gjithashtu mund të funksionojë që të jetë më e përballueshme se sa shtojcat e ngjashme, e cila është një dinamike e çuditshme. Vërtetë varet vetëm nga tiparet që ju nevojiten dhe si planifikoni ta përdorni.

Për t’ju ndihmuar të merrni vendimin tuaj, unë do të mbuloj:

 • karakteristikat kryesore të shtojcës
 • si funksionon, me një vështrim të duarve në ndërfaqen
 • shtesa të ndryshme të primit dhe sa do t’ju kushtojnë
 • temat më të mira për tu çiftuar me LifterLMS
 • disa shembuj të botës reale të vendeve që përdorin LifterLMS.

Le të gërmojmë…

Rishikimi i LifterLMS i Karakteristikave

Me pak fjalë, LifterLMS ju ndihmon të krijoni dhe të jepni kurse online – plotësoni mësime, detyra dhe kuize (nëse dëshironi).

Faqe Hyrëse për LifterLMS

LifterLMS vjen në një shtojcë themelore falas në WordPress.org që përfshin pjesën më të madhe të funksionimit të menaxhimit të kursit.

Me versionin bazë falas, mund të përdorni një redaktues tërheqës dhe vizatim për të hartuar dhe strukturuar kurset tuaja, të kompletuara me mësime të pakufizuara dhe opsionin për të shtuar kuize dhe detyra.

Ju gjithashtu mund të kufizoni qasjen në kurset tuaja, kështu që njerëzit duhet të regjistrohen për t’iu qasur atyre. Për më shumë kontroll, ju gjithashtu mund të vendosni parakushtet e kursit – për shembull, ju mund t’i bëni studentët të marrin një kurs hyrës para se të kenë të drejtë të marrin kursin e përparuar.

Ju jeni gjithashtu në gjendje të:

 • vendosni postë elektronike të personalizuara bazuar në aktivitetin e përdoruesit, të tilla si përfundimi i një kursi ose dështimi i një kuize
 • shpërblime të arritjeve ose çertifikatave të shkarkueshme për veprime të caktuara, siç është përfundimi i një kursi
 • heq përmbajtjen e kursit për t’i mbajtur studentët të kthehen, për shembull duke ofruar një mësim të ri për çdo javë të anëtarësimit të një studenti.

Për të shtuar më shumë funksionalitete në kurset tuaja dhe / ose për të shitur qasje me pagesë, mund të përdorni një grup shtesë të primit për të shtuar veçori të tilla si:

 • pagesa, qoftë me porta të drejtpërdrejta pagese ose me një integrim WooCommerce
 • integrimet e marketingut me email
 • kuize dhe detyra më të avancuara
 • të mësuarit shoqëror
 • stërvitje private (e cila ju lejon ta lartësoni këtë si një shërbim shtesë)
 • aksesi i grupit / organizatës në përmbajtjen e kursit.

Ndërsa po ju hedh një vështrim nga duart në LifterLMS, do të shihni se si këto tipare bashkohen.

Si të krijoni një kurs me LifterLMS (Hands-On)

Kur së pari instaloni dhe aktivizoni shtojcën LifterLMS nga WordPress.org, do të fillojë në një magjistar të konfigurimit që ju ndihmon të konfiguroni bazat e rëndësishme për kursin tuaj, duke përfshirë:

 • krijimin e faqeve thelbësore për funksionalitetin kryesor, të tilla si katalogu i kursit dhe pulti i studentëve
 • vendosja e monedhave të paracaktuar të pagesës (nëse ofron kurse të paguara).

Ju gjithashtu mund të merrni një kupon për shtesat e primit nëse vendosni për ndjekjen jo të ndjeshme, megjithëse kjo është plotësisht opsionale. Mbajeni këtë në mendje nëse vendosni të blini disa shtesa të primit, megjithëse, pasi mund t’ju kursejnë para.

Magjistar i konfigurimit të LifterLMS

Pasi të keni përfunduar magjistarin e konfigurimit, keni dy mundësi:

 • Ndërtoni kursin tuaj të parë nga e para.
 • Instaloni një kurs të mostrës. Kursi i mostrës në të vërtetë ju mëson se si të përdorni LifterLMS, kështu që kjo është një mënyrë e zoti që të dy të mësoni se si të përdorni produktin dhe të zbuloni se si gjithçka lidhet në pultin e WordPress.

Krijimi i një kursi

Për të krijuar një kurs nga e para, shkoni tek Kurse → Shtoni kursin.

LifterLMS përdor redaktorin amtare WordPress për shumicën e funksionaliteteve, gjë që e bën më të lehtë fillimin sepse po përdorni të njëjtën ndërfaqe të njohur që përdorni për gjithçka tjetër.

Për të menaxhuar faqen kryesore të informacionit për kursin, do të merrni blloqe të dedikuara. Ju gjithashtu mund të përdorni blloqe të rregullta për të shtuar përmbajtje, siç është përshkrimi i kursit ose imazhet.

Si të shtoni përmbajtjen kryesore të faqes së kursit me LifterLMS

Do të merrni edhe një të re Opsionet e kursit meta kutia nën redaktorin e WordPress, ku mund të menaxhoni informacion shtesë për kursin:

 • Gjatësia e kursit.
 • Vështirësia e kursit.
 • Video prezantuese e veçuar.
 • Kufizimet, të tilla si nëse studentët mund të regjistrohen vetëm midis datave të caktuara, nëse ata duhet të marrin kurse paraprake ose nëse ka një kapacitet maksimal për kursin.
 • Nëse mundësohet dhe / ose shfaqja e vlerësimeve të klientit.

Metoda e kursit LifterLMS

Nën atë, ju mund të vendosni Planet e hyrjes, e cila ju lejon të kontrolloni qasjen në kursin tuaj, duke përfshirë kërkimin e njerëzve që të paguajnë për qasje (megjithëse do t’ju duhet një shtesë e paguar për të përpunuar pagesa).

Planet e hyrjes së kurseve LifterLMS

Mund të vendosni:

 • një çmim (ose mund ta bëni falas)
 • nëse pagesa është një herë ose e përsëritur
 • nëse pagesa u jep njerëzve qasje gjatë gjithë jetës ose nëse plani skadon në një datë të caktuar ose pas një kohe të caktuar.
 • kush mund ta blejë kursin.

Duke përdorur ndërtuesin e kursit Drag-and-Drop

Pasi të vendosni detajet themelore të kursit, mund të shtoni përmbajtjen e kursit në formën e:

 • Seksionet – kategori specifike të mësimeve. P.sh. një pjesë e një lënde mund të përmbajë pesë mësime.
 • mësimet – përmbajtja aktuale e studentëve do të konsumojë.

Për t’ju ndihmuar të organizoni gjithçka, LifterLMS ju jep një ndërfaqe ndërtuese të kursit, i cili është mjaft i përshtatshëm.

Për të shtuar një pjesë ose mësim të ri, gjithçka që bëni është tërheqja e tij. Pastaj, mund të klikoni dhe shtypni për ta modifikuar:

LifterLMS ndërtues kursi-and-drop

Nga atje, ju mund të përdorni ikonat poshtë ose pranë secilit mësim ose pjesë për të shtuar përmbajtje ose për të ndryshuar funksionalitetin e tij.

Nëse vendosni të doni të ndryshoni renditjen e seksioneve / mësimeve tuaja, gjithçka që duhet të bëni është të tërhiqni gjërat derisa ato të jenë perfekte.

Shtimi i përmbajtjes së mësimit

Për të hapur cilësimet e një mësimi, mund të klikoni në shigjetën për të hapur redaktorin WordPress për atë mësim në një skedë të veçantë.

Në redaktorin e WordPress, përsëri do të jeni në gjendje të shtoni përmbajtje mësimore duke përdorur redaktorin e njohur WordPress, gjë që e bën të lehtë kontrollimin e përmbajtjes dhe paraqitjen:

Si të shtoni përmbajtje mësimore me LifterLMS

Më poshtë, do të merrni një Cilësimet e mësimit meta kuti ku mund të bëni një numër gjërash:

 • Vendosni një video ose skedar audio për atë mësim.
 • Shënojeni mësimin si ‘falas’, i cili lejon vizitorët ta shikojnë paraprakisht pa u regjistruar në kurs. Mendoni për këtë si një ‘gjyq falas’ për t’i tërhequr njerëzit të regjistrohen për pjesën tjetër të kursit.
 • Vendosni mësime parakusht që studentët duhet të përfundojnë përpara se të marrin këtë mësim.
 • Vendosni pikimin e përmbajtjes, kështu që mësimi nuk është i disponueshëm menjëherë. Për shembull, ju mund të keni mundësinë që studentët të kenë qasje në një orë mësimi çdo javë për t’i ndaluar ata të mos këqyren dhe t’i mbajnë ato të kthehen.
 • Kërkojuni studentëve të marrin një rezultat kalimtar në një kuiz para se të përparojnë në mësimin tjetër.

Shtimi i kuizeve ose caktimeve

Për të shtuar kuize ose detyra në mësime, mund të përdorni ikonat në ndërtuesin e kursit të tërheqjes dhe tërheqjes.

Kjo do të hapë një panel rrëshqitës ku mund të redaktoni detajet. Për shembull, ja si duket të shtoni një kuiz:

Opsionet e pyetjeve të kuizit LifterLMS

Me versionin falas, ju merrni vetëm qasje në tre llojet themelore të pyetjeve. Ju do të duhet një shtesë shtesë për të zhbllokuar llojet shtesë të kuizit.

Mendimet për krijimin e një kursi me LifterLMS

Ndërsa nuk ju tregova gjithçka, seksionet e mësipërme mbulojnë procesin thelbësor të krijimit të një kursi me LifterLMS.

Në përgjithësi, unë e shoh redaktorin të jetë mjaft i përshtatshëm. H Hierarkia ’e qartë dhe harkimi dhe zvogëlimi e bëjnë të lehtë organizimin e përmbajtjes së kursit, i cili përndryshe mund të ndjehet i tepërt.

Për më tepër, LifterLMS ka bërë një punë të mirë duke u përpjekur të mbajë sa më shumë opsione të jetë e mundur brenda të njëjtit ndërfaqe, e cila ndihmon për të shkurtuar ngarkesat e panevojshme të faqeve dhe për të shpejtuar krijimin e kursit.

Karakteristika të tjera të dukshme

Në këtë pikë, shpresoj të keni një ide mjaft të mirë të asaj që dëshironi të ndërtoni një kurs me LifterLMS. Tani, le të ekzekutojmë disa nga veçoritë e tjera të dukshme që kjo shtojcë ju lejon të përdorni.

Krijoni anëtarësi për t’u dhënë mundësi kurseve të shumta

Me tiparin e planit të hyrjes që ju tregova më lart, ju mund të kontrolloni hyrjen në një kurs të vetëm. Por LifterLMS gjithashtu ju lejon të ofroni / shisni anëtarësime që u japin njerëzve qasje në kurse të shumta.

Ju mund të krijoni një anëtarësim që u bën njerëzve qasje në çdo kurs të vetëm që ofroni, ose të përdorni anëtarësime për të ofruar pako kursesh të kufizuara.

Ju mund t’i vendosni këto nga anëtarësimet zonë në pultin e WordPress-it tuaj. Përveç krijimit të një plani të qasjes për secilin anëtarësi (ashtu si edhe ju për një kurs), ju gjithashtu mund të zgjidhni se cilat kurse për të shtuar automatikisht anëtarët e rinj kur blenë një anëtarësim:

Opsionet e planit të anëtarësimit LifterLMS

Vendosni automatizimin me angazhime

Angazhimet janë një tipar i fuqishëm që ju lejon të nxisni veprime bazuar në veprimtarinë e një përdoruesi, siç është kur studenti:

 • regjistrohet në një kurs
 • përfundon një mësim ose një kurs
 • kalon ose dështon një kuiz
 • etj.

Përdorimi kryesor i kësaj veçorie është të shkaktojë postë elektronike automatike bazuar në këto veprime. Për shembull, ju mund t’i dërgoni një studenti një email të mirëpritur kur të regjistrohen në një kurs, ose t’u dërgoni atyre një email urimi kur të përfundojnë:

Mjet krijimi i angazhimit LifterLMS

Përveç dërgimit të postave elektronike, ju gjithashtu mund t’u jepni çmime:

 • Arritjet – për veprime të vogla, siç është përfundimi i mësimit të tyre të parë.
 • Certifikata – për veprime më të mëdha, të tilla si përfundimi i një kursi ose një grupi kursesh – lloji i një diplome. Me një shtrirje të paguar, gjithashtu mund të ofroni certifikata si PDF.

Paneli i Detajuar i Raportimit

Për t’ju ndihmuar të përcaktoni efektivitetin e faqes tuaj, LifterLMS përfshin pultë të veçantë të raportimit për t’ju ndihmuar të analizoni:

 • studentët
 • kurse
 • anëtarësimet
 • kuize
 • Sales
 • regjistrimet

Kjo ju ndihmon të zbuloni se kush / çfarë po performon mirë, si dhe e kundërta:

Paneli i raportimit të LifterLMS

Eksplorimi i shtesave të paguara për LifterLMS

Shtojca thelbësore LifterLMS është në dispozicion falas në WordPress.org, por shumica e pronarëve të kurseve me siguri do të kenë nevojë për disa prej shtesave të paguara.

Për shembull, nëse doni të ofroni kurse me pagesë, do të duhet të blini të paktën një prej shtesave të portës së pagesës (ose integrimin WooCommerce).

Le të kalojmë në shtesat e ndryshme që janë në dispozicion …

Shtesa pagese

LifterLMS ofron tre integrime të integruara të portave të pagesave, si dhe një integrim WooCommerce që ju lejon të lidhni kurse me produktet WooCommerce.

Tre portat e dedikuara të pagesave janë:

 • shirit
 • PayPal
 • Authorize.net

Karakteristikat e reja të kursit

Do të gjesh gjithashtu një numër shtesash që shtojnë veçori të reja në kurset e tua:

 • Kuize të Avancuara – merrni akses në më shumë lloje pyetjesh kuizi dhe veçori të tjera të përparuara.
 • Detyrat – krijoni lloje të ndryshme detyrash që vizitorët duhet të kryejnë.
 • Video të përparuara – ndërsa versioni falas ju lejon të krijoni përmbajtje të kurseve të videos, kjo zgjatje shton veçori të reja, siç janë detyrimi i njerëzve të shikojnë një video para se të përfundojnë mësimin.

Anëtarësia e Re dhe Karakteristikat e Komunitetit

Përtej veçorive të reja të kursit, shtesa të tjera mund t’ju ndihmojnë të krijoni një komunitet më social, ose të ofroni qasje në grupe për kurset tuaja:

 • Mësimi Social – lejoni që studentët të lidhen me njëri-tjetrin me biseda të stilit të mediave sociale.
 • Zonat Private – jepini secilit student një zonë private ku mund të ofroni përmbajtje të personalizuar.
 • Grupet – shesin anëtarësi në grup ose qasje në kurs. Për shembull, ju mund të shesit qasje institucionale në një biznes, kështu që biznesi mund t’u japë të gjithë punonjësve të tyre qasje në përmbajtjen e kursit tuaj.

Marketingu me email dhe integrimet në forma

Ju mund të gjeni shtesa për tu integruar me shërbimet e njohura të marketingut me email dhe shtojcat e formave WordPress.

Shërbime të marketingut me email:

 • MailChimp
 • ConvertKit

Shtojcat e formës WordPress:

 • Format e gravitetit
 • WPForms
 • Format Ninja
 • Forma të shkëlqyeshme

Një numër shtojcash të palëve të treta ofrojnë gjithashtu shtojcat e tyre të integrimit LifterLMS.

Shtesa të tjera

Këtu janë disa shtesa të tjera premium LifterLMS që nuk përshtaten mirë në asnjë kategori:

 • Fushat e personalizuara – shtoni fusha me porosi për të mbledhur dhe shfaqur informacione shtesë nga studentët.
 • PDF – shndërroni tipare të rëndësishme, siç janë çertifikatat, në PDF.
 • Integrimi Twilio – dërgoni mesazhe me tekst (SMS) përmes Twilio.

Ifmimet shtesë të LifterLMS

Mimet LifterLMS

Për të hyrë në shtesat premium, mund të blini ose shtesa individuale për 99 dollarë secila ose mund të merrni disa shtesa shtesë për 300 dollarë ose 1000 dollarë përkatësisht..

Unë mendoj se ka dy skenarë se si të afrohen shtesat e paguara.

Së pari, nëse shtojca falas thelbësore bën gjithçka që ju nevojitet me siguri, mund të jeni në gjendje të largoheni me blerjen e një porte të vetme pagese për 99 dollarë. Kjo është mënyra më e lirë për të krijuar një kurs online të paguar me LifterLMS, dhe është një qasje e zbatueshme për shumë faqe interneti.

Nëse keni nevojë për më shumë sesa një portë pagese, me siguri do të jeni më mirë të blini Paketën e Universit për 300 dollarë, ose rreth çmimit të tre shtesave individuale.

Kjo ju lejon të keni akses në të gjitha shtesat që nevojiten për shumicën e kurseve, dhe zakonisht ofron vlerë më të mirë sesa blerja e shtesave individuale, përveç nëse nuk jeni plotësisht i sigurt se ju nevojiten vetëm një ose dy shtesa.

Ju duhet të merrni në konsideratë Paketën e Infinitetit të kushtueshëm prej 1.000 dollarësh nëse doni të keni akses në veçori të tilla si:

 • mësimi i komunitetit, qoftë me të mësuarit shoqëror, qoftë me anëtarësi në grup
 • Shitjet e stërvitjes private
 • kuize të përparuara dhe kurse video.

Ndonjëherë, mund të ketë kuptim të blini paketën e Universit, dhe pastaj thjesht kapni shtesa të ndara për veçoritë shtesë që ju nevojiten, siç janë pyetjet e përparuara.

Unë mendoj se Pakoja Infinity është më e dobishme për kurse akademike ose biznesi (të tilla si programe trajnimi të korporatave), ndërsa shumica e kurseve të përqendruara tek konsumatorët ndoshta do të jenë në rregull me Paketën e Universit më të lirë ose blerjet shtesë të individit.

Temat më të mira për të çiftuar me LifterLMS

LifterLMS funksionon me pothuajse * çdo temë të WordPress, por zgjedhja e një teme me një integrim të integruar LifterLMS do ta bëjë më të lehtë fillimin sepse nuk do të duhet të ngatërroni stilet ose CSS sa më shumë.

* Përjashtim janë temat që nuk përfshijnë shirita anësor, siç është tema e paracaktuar e njëzet e njëzet. Këto mund të shkaktojnë disa probleme sepse LifterLMS ka nevojë për një shirit anësor për të përfshirë informacione të rëndësishme për kursin. LifterLMS do t’ju paralajmërojë nëse zbulon një problem me temën tuaj.

Ajo gjithashtu ofron temën e vet LifterLMS LaunchPad, e cila është një mundësi e mirë. Kushton 99 dollarë, ose është në dispozicion si pjesë e paketës Universe $ 300.

Tema e njohur e Astra, rishikimi ynë gjithashtu ofron një integrim të dedikuar LifterLMS që e bën të lehtë kontrollimin e dizajnit të kurseve tuaja.

Disa tema të tjera të mira të LifterLMS janë:

 • BuddyBoss
 • OceanWP rishikimi ynë
 • Edumodo

Shembuj të botës reale të faqeve që përdorin LifterLMS

Tani i dini të gjitha për veçoritë, doni të shihni se si duken në një uebfaqe të vërtetë?

LifterLMS është mjaft popullor, kështu që ju mund të gjeni shumë shembuj të botës reale të tij në veprim.

Përdoret gjithashtu nga shumë kurse të WordPress, dhe fakti që njerëzit që japin mësime rreth WordPress përdorin LifterLMS është një votë besimi në vetvete.

Një shembull i njohur është WP101, i cili filloi të përdorë LifterLMS përsëri në vitin 2016.

WP101 shqyrtimi ynë ka një koleksion kursesh falas dhe premium që ju mësojnë se si të përdorni WordPress dhe disa shtesa kyçe. Nëse dëshironi ta shihni në veprim pa paguar, mund të regjistroheni në kursin falas WordPress 101, i cili padyshim që funksionon në LifterLMS.

Të dy Akademitë Divi dhe Divi Space gjithashtu përdorin LifterLMS.

Jashtë hapësirës së WordPress, shembuj të tjerë të botës reale të LifterLMS përfshijnë:

 • Trajner pagjumësie
 • Fiksi i marketingut
 • Cook Love Heal (ai përdor LifterLMS në nënfushën e të mësuarit.uksohet, por jo edhe domeni kryesor, i cili është një qasje tjetër që mund të merrni)

Mendimet përfundimtare

LifterLMS është padyshim një nga shtojcat më të mira të WordPress LMS LMS. Ai përfshin një thellësi funksionaliteti që shumica e të tjerëve thjesht nuk e ofrojnë, dhe gjithashtu tërheq aspektet e anëtarësimit të kurseve në internet, të cilat jo të gjitha shtojcat i bëjnë mirë.

Me funksion të mençur, nuk kam asnjë problem ta rekomandoj këtë, dhe vlerësimet në WordPress.org tregojnë se shumica e njerëzve pajtohen me mua. Kishte një vlerësim yjor prej 4.6 yje (nga 5) në kohën e shkrimit.

Një gjë për tu marrë parasysh është çmimi. Inshtë në këtë lloj të çuditshëm të harresës ku mund të jetë edhe e përballueshme dhe e shtrenjtë në të njëjtën kohë, në varësi të nevojave tuaja.

Pra, si është e përballueshme? Epo, sepse versioni falas në WordPress.org është kaq bujar, krijuesit më të “normal” të kursit do të gjejnë gjithçka që u nevojitet në shtojcën falas.

Kjo do të thotë gjithçka që ju duhet të bëni është të blini një prej shtesave të portës së pagesave për 99 dollarë dhe ju jeni gati të filloni të shisni kurse online, që është shumë më e lirë se shumë nga konkurrenca.

Sidoqoftë, nëse e gjeni veten në një situatë ku keni nevojë për më shumë sesa vetëm një shtesë shtesë për hyrjen në hyrje, atëherë ajo mund të jetë mjaft e kushtueshme. Pakoja e shtesave më të lira është 300 dollarë, me paketën më të shtrenjtë që shkon për një $ dajak.

Nëse e krahasoni atë me pëlqimet e LearnDash me 159 dollarë, LifterLMS nuk duket më aq i lirë.

Pra, këtu është rekomandimi im:

Instaloni versionin falas nga WordPress.org dhe shihni nëse mund ta bëjë atë që ju nevojitet. Ai përfshin një ton karakteristikash, kështu që me siguri mund të përfundojë puna.

Atëherë, gjithçka që duhet të bëni është të blini një shtesë shtesë për portë pagese dhe do të vendoseni të lëvizni.

Nga ana tjetër, nëse jeni me një buxhet dhe e gjeni veten që ju nevojitet një prej paketave ose blerje të shumëfishta shtesë, ju mund të dëshironi të shikoni pëlqimet e LearnDash shqyrtimin tonë për të parë nëse mund të bëjë punën për të një çmim më të ulët. Ju gjithashtu mund të merrni parasysh shtojcat e tjera LMS.

Nëse dëshironi të provoni shtesat Premium LifterLMS, mund të rrotulloni gjithashtu një demonstrim të 30-ditësh me të gjitha shtesat premium për të provuar gjërat përpara se të shpenzoni $ 300 plus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me