Rishikimi i faqes Builder FaqeArigin: Shtesa më e mirë për ndërtuesit e faqeve WordPress?

Marrëveshjet me WordPress


Ndërtuesi i faqeve SiteOrigin është një nga shtojcat më të njohura të redaktuesve të përmbajtjeve të lira në dispozicion për WordPress. Por me kaq shumë ndërtues të shkëlqyeshëm të faqeve të primitit në treg, a mundet që një shtojcë falas siç është SiteOrigin Page Builder të jetë një alternative realiste apo do të bjerë e shkurtër?

Deri në fund të këtij shqyrtimi, ju do të shpresoni të jeni në gjendje të shihni vetë nëse kursimi i parave tuaja dhe përdorimi i një plugin falas është një mundësi e vlefshme, ose nëse mungesa e karakteristikave e bën blerjen e një mjeti premium një domosdoshmëri.

Rreth SiteOrigin Faqe Builder

Shtojca për ndërtuesin e faqesOrigin

Faqe Builder nga SiteOrigin (mund të shkarkohet nga depoja zyrtare e WordPress këtu është krijuar për t’ju ndihmuar të prodhoni dizajne me porosi për përmbajtjen tuaj të faqes në WordPress. Nga ndihma për të ndërtuar një plan urbanistik unik për të ofruar dizajne të përparuara për faqet tuaja Rreth dhe Kontakti, dhe t’ju ndihmojnë për të publikuar postime më tërheqëse në blog, kjo shtojcë modernizon redaktorin standard të WordPress për të zgjeruar opsionet tuaja krijuese.

Ndërfaqja e Përdoruesit e Faqes Builder FaqeArigin

Ndërtuesi i faqeve nga ndërfaqja e përdoruesit e mbrapa-faqes SiteOrigin.

Shtojca ju lejon të ndërtoni faqosje të faqeve të përgjegjshme në bazë të rrjetit përmes ndërfaqes së saj tërheqëse dhe rënie, dhe më pas mund të futni një gamë të moduleve të përmbajtjes në paraqitjet tuaja personale për të krijuar faqe të pasura me funksion.

Ndërfaqja e Përdoruesit e Përparme të Fundit të redaktorit të drejtpërdrejtë

Modaliteti i Ndërtuesit të Faqes së Origjinës së Përgjithshme të faqes së Redaktorit të Parë.

Nëse jeni duke kërkuar për frymëzim të projektimit, ose nëse jeni në kohë të shkurtër, SiteOrigin Page Builder gjithashtu përfshin një përzgjedhje të skedarëve të ndryshueshëm të paracaktuar.

Faqosjet e faqeve të faqes ndërtuese të faqes

Paraqitjet e faqes BuildOrigin Page Builder janë të gjitha të redaktueshme.

Ne do të shqyrtojmë ndërfaqen e përdoruesit dhe zgjedhjen e moduleve të përmbajtjes tjetër, por nëse keni kërkuar ndonjëherë më shumë kontroll mbi shfaqjen e postimeve dhe faqeve në faqen tuaj të internetit në WordPress, kjo mund të jetë shtojca për ju.

Karakteristikat më të mira të faqes ndërtuese të faqes së Ariginës

Ndërfaqja e përdoruesit, përzgjedhja e moduleve të përmbajtjes dhe widget, dhe paraqitjet e paravendosura janë tre komponentët kryesorë të një shtojcë ndërtuesi faqesh WordPress.

Ne do t’i shikojmë këto aspekte të kësaj shtojce, plus disa veçori shtesë për t’ju ndihmuar të vendosni nëse ky mjet falas është opsioni i duhur për projektin tuaj.

Ndërfaqja e Ndërtuesit të FaqesOrigin Drag-and-Drop

Kur aktivizoni shtojcën, një skedë shtesë i shtohet Redaktorit të WordPress. Kur klikohet, ajo fillon ndërfaqen e FaqeOrigin Page Builder.

Butonat e redaktuesit të faqes

Duke klikuar në skedën Faqe Builder kalon Redaktuesin e WordPress në Ndërtuesin e FaqesOrigin.

Pasi të ketë ngarkuar ndërfaqja e Ndërtuesit të faqes, mund të filloni duke shtuar një widget, një rresht ose një plan urbanistik të paracaktuar në faqen tuaj.

Ndërtuesi i FaqesOrigin Faqe Ndërtimi i opsioneve

Ndërfaqja e Ndërtuesit të FaqeArigin në fund të pasme.

Krijimi i Rrjeteve të Layout me rreshta dhe kolona

Rreshtat janë themeli i paraqitjes së krijuesit të faqeve dhe çdo rresht që i shtoni faqes tuaj mund të ndahet në kolona të shumta. Duke shtuar rreshta të shumta në paraqitjen tuaj – secila me kolonat e veta – mund të filloni të krijoni dizajne të përparuara të faqeve në vetëm disa klikime.

Ndërtues i rreshtave

SiteOrigin Page Builder ju jep kontroll të saktë mbi faqosjet tuaja të bazuara në rrjetë përmes përdorimit të rreshtave dhe kolonave.

Pasi të klikoni në butonin Shto Rreshtin, mund të përcaktoni strukturën tuaj të rreshtit dhe kolonës. Ndërfaqja zvarritëse e bën të lehtë ndryshimin e gjerësisë së rreshtave, por nëse kërkoni ndihmë për krijimin e një paraqitjeje estetikisht të këndshme, ose thjesht dëshironi të kurseni kohë, mund të zgjidhni nga kolona e paracaktuar raportet.

Krijoni një Plan urbanistik të Kolonave

Raportet e paracaktuara e bëjnë të lehtë krijimin e shpejtë të një skeme të përshtatshme kolone për faqen tuaj.

Si dhe përcaktoni numrin e kolonave në rresht, gjithashtu mund të rregulloni pamjen e rreshtit dhe qelizave individuale. Ndryshimi i ekranit të sfondit, duke përfshirë ndërrimin e ngjyrave ose imazheve, trajtohet përmes panelit Row Styles. Ju gjithashtu mund të shtoni marzhe me porosi dhe mbushje, dhe të vendosni çdo CSS me porosi për një kontroll edhe më të madh mbi hartimin tuaj.

Rregulloni Stilet e Rreshtit

SiteOrigin Page Builder ju jep kontroll të plotë mbi pamjen e rreshtave tuaja dhe kolonave të tyre.

Pasi të jeni të kënaqur me rreshtin dhe kolonat e tij, mund ta shtoni atë në faqen tuaj për të vazhduar ndërtimin e skedarit tuaj personal. Për shkak se ju mund të shtoni sa më shumë rreshta sa të nevojiten në faqen tuaj, mund të krijoni disa paraqitje me të vërtetë të përparuara me SiteOrigin Page Builder.

Shembull i një faqosje me porosi të faqes Builder FaqeArigin

Layuksionet e rreshtave dhe kolonave të personalizuara mund të riorganizohen përmes ndërfaqes drag-and-drop.

Shtimi i pajisjeve në paraqitjen e faqes tuaj të personalizuar

Widgets janë blloqe të përmbajtjes që përdoren për të shtuar elemente të dobishme në faqet tuaja, të tilla si butona, harta dhe rrëshqitës. Por para se të mbulojmë opsionet e widget, le të shohim se si ato janë shtuar në paraqitjet e faqeve.

Widgets Builder FaqeArigin Faqe

Disa nga widget-et ose blloqet e përmbajtjes që mund t’i shtoni në paraqitjet tuaja me SiteOrigin Page Builder.

Thjesht zgjidhni një qelizë të rreshtit ose kolonës dhe shtypni butonin Shto Widget dhe mund të zgjidhni cilin element të shtoni në paraqitjen tuaj.

Shtoni një widget në faqe

Widgets Builder FaqeOrigin Faqe mund të personalizohen gjerësisht.

Pasi të jetë shtuar një widget, mund të klikoni mbi të për të filluar rregullimin e pamjes së saj dhe se si funksionon.

Mënyra e redaktuesit të drejtpërdrejtë të faqes Builder Faqe Site

Si dhe duke punuar në redaktorin e pasme, ju gjithashtu mund të kaloni në modalitetin ‘Live Editor’ për të parë se si do të duket faqja juaj kur të publikohet.

Pamja e përparme e redaktorit të drejtpërdrejtë

Modaliteti i pamjes së drejtpërdrejtë e bën të lehtë të shikoni paraprakisht punën tuaj, dhe gjithashtu mund të bëni ndryshime përmes panelit anësor, por nuk është aq interaktive sa ai i disa prej krijuesve të faqeve premium.

Nëse doni të bëni ndryshime në faqen tuaj kur punoni në modalitetin e Përparimit të Përgjithshëm të Drejtpërdrejtë, në vend që t’ju lejojë të ndërveproni drejtpërdrejt me përmbajtjen, plugin shfaq një dritare që shfaqet që përmban kontrollet.

Panelet e opsioneve të redaktorit të drejtpërdrejtë

Nëse doni të bëni ndonjë ndryshim në hartimin e faqes tuaj në modalitetin e Redaktorit të Lirë, do të duhet ta bëni atë përmes një dritareje që shfaqet.

Modaliteti i drejtuesit të drejtpërdrejtë ju jep një pamje paraprake të saktë të punës suaj, duke ju lejuar të zbuloni se si do t’u duket vizitorëve tuaj. Sidoqoftë, për shkak të mungesës së redaktimit të drejtpërdrejtë të brendshëm, nuk do të krahasohet mirë me redaktuesit e lëmuar të pikës së parë dhe të klikuara që gjenden në mjetet premium WordPress si Beaver Builder, Visual Composer ose Thrive Temat Content Builder.

Redaktori i Frontit të Fundit

Divi është një shtesë plugin temë WordPress dhe ndërtues faqesh që ju lejon të ndërveproni drejtpërdrejt me hartimin e faqes tuaj.

Mungesa e redaktimit të drejtpërdrejtë të drejtorit të drejtpërdrejtë nuk është një pengesë e madhe, por mjetet e tjera të përmendura më parë, si dhe premium Divi nga Temat Elegant, ofrojnë një përvojë shumë më të përgjegjshme dhe intuitive të përdoruesit. Të jesh në gjendje të klikosh në një artikull dhe të fillosh redaktimin e tij direkt në faqe – nëse dëshiron të ndryshosh tekst, të ndryshosh përmasat e një kolone, ose të zhvendosësh një element në një pozicion të ri – është një mënyrë shumë më e përshtatshme dhe intuitive për të punuar.

Modelet e faqeve me përgjegjësi celular

Megjithatë, një veçori e dobishme e Redaktorit Live është mjeti paraprak për celularin. Për të marrë një ide se si përdoruesit e smartphone dhe tableta do të përjetojnë përmbajtjen tuaj, ju mund të përdorni butonat e pajisjes për të parë paraprakisht hartimin tuaj përmes shikimeve të lëvizshme.

Paraqitja e faqes ndërtuese të faqes Origin Paraprakisht

Klikimi në butonat mobil dhe tablet ndryshon madhësinë e pamjes për të imituar ekranet më të vogla të këtyre pajisjeve.

Pasi që të gjithë elementët e faqes BuildOrigin Page Builder – përfshirë paraqitjet dhe widget – janë të përgjegjshme, modelet tuaja duhet të funksionojnë mirë në pajisjet me ekran më të vogël.

Faqet e faqeve të ndërtuesit të faqeve të faqes Origjinale

Shembulli i Planit të Para-Ndërtuar

Një nga faqosjet e faqeve të ruajtshme prebuilt të editueshme nga Builder FaqeOrigin Faqe Builder.

Si dhe krijimin e modeleve tuaja personale, ju gjithashtu mund të importoni një nga faqosjet e paravendosura në faqen tuaj, dhe, për një shtojcë falas, SiteOrigin Page Builder përfshin një përzgjedhje mbresëlënëse të modeleve të paravendosur. Sidoqoftë, ato nuk janë deri në të njëjtin standard si ato që do të merrnit me një mjet premium, siç është Beaver Themer.

Disa Layout Builder Faqe

Modelet e Ndërtuesit të Faqes SiteOrigin mbulojnë një gamë të llojeve të faqeve, duke përfshirë faqet kryesore, Rreth, Kontakti dhe e-commerce që janë të përshtatshme për një sërë projektesh. Pasi të keni importuar një plan urbanistik, mund ta ndryshoni atë përmes ndërfaqes ndërtuese të faqes së pasme.

Redaktimi i një plan urbanistik

Paraqitjet e importuara janë të përbërë nga rreshta, kolona dhe widget që mund të personalizohen të gjitha përmes ndërfaqes ndërtuese.

Paraqitjet përfshijnë fotografinë përkatëse të aksioneve, kështu që pasi të keni importuar modelin, thjesht mund të zëvendësoni tekstin për të krijuar shpejt faqen për faqen tuaj.

Vegla për ndërtimin e përmbajtjes

Siç u përmend, SiteOrigin Page Builder përfshin një grup të mirë të widget-ve të dobishëm që mund të shtohen në faqet tuaja. Nga titujt dhe butonat deri tek tabelat e çmimeve dhe rrëshqitësit, mund të përmirësoni shpejt dhe lehtë përmbajtjen tuaj me këtë ndërtues faqesh.

Widgets Builder Faqe

SiteOrigin Page Builder ju ofron një seri të mirë të widget për hartimin e faqeve tuaja të personalizuara.

Pasi të keni shtuar një widget në paraqitjen tuaj, mund të rregulloni pamjen e saj përmes ndërfaqes ndërtuese.

Redaktimi i një widget

Ju mund të personalizoni widget për të siguruar që ato përputhen me preferencat tuaja të projektimit.

Ashtu si shumë prej shtojcave më të mira për ndërtuesin e faqeve WordPress, ndonjë prej pajisjeve që janë aktive në faqen tuaj – përfshirë ato nga shtojcat e palëve të treta – mund të shtohen në hartimet tuaja personale. Kjo hap një botë të tërë të mundësive krijuese. Nëse nuk mund të gjeni një widget të përshtatshëm nga përzgjedhja e FaqeOrigin Page Builder, duhet të jeni në gjendje të gjeni diku tjetër.

Punon me Themedo Tema WordPress

Edhe pse SiteOrigin ofron një gamë të temave të WordPress (disa prej të cilave janë krijuar nga SiteOrigin, dhe disa nga autorë të palëve të treta si ProteusThemes dhe ThemeTrust), shtojca e Faqe Builder duhet të funksionojë me ndonjë temë të koduar siç duhet. Për shembull, tema e fëmijëve Digital Pro Genesis nga StudioPress u përdor gjatë testimit për këtë rishikim të faqes BuildOrigin Page Builder pa ndonjë problem. Kalimi i temave nuk shkaktoi asnjë problem, me krijimin e faqeve të personalizuara duke u transferuar në mënyrë të përsosur në modelin e ri.

Model i faqes me gjerësi të plotë

Uebfaqja juaj do t’ju duhet një shabllon me gjerësi të plotë nëse doni të krijoni faqe pa shirita anësorësh të WordPress-it.

Nëse dëshironi të krijoni skedarë me gjerësi të plotë, të tilla si për faqen tuaj, do të duhet të siguroni që tema juaj e WordPress përfshin një model të gjerësisë së plotë. Përndryshe, ju mund të kodoni një vetë ose të instaloni një shtojcë, të tilla si Templates falas Fullwidth për Themedo Temë & Ndërtuesi i faqeve.

Jeta pas Faqes Builder FaqeOrigin?

Për shkak të mënyrës së funksionimit të shumë krijuesve të faqeve WordPress, çaktivizimi i shtojcës mund të shkaktojë probleme. Shpesh, ose do të humbni mundësinë e përdorimit të çdo përmbajtje që i keni shtuar në një faqe me ndërtuesin, ose ajo humbet në detet e kodit të pronarit.

Pas heqjes së shtojcës

Përmbajtja juaj është akoma e arritshme pasi të çaktivizoni shtojcën Builder FaqeArigin Page Builder.

Fatmirësisht, kjo nuk është rasti me SiteOrigin Page Builder. Pas çaktivizimit të shtojcës, përmbajtja juaj duhet të jetë ende e arritshme (pa formatimin e aplikuar nga ndërtuesi) për vizitorët tuaj, dhe të redaktueshme përmes Editorit standard të WordPress. Kjo ju jep mundësinë e kalimit në një tjetër ndërtues faqesh në të ardhmen pa humbur përmbajtjen tuaj – diçka që nuk është gjithmonë e mundur me shtojcat e tjera të krijuesve të faqeve.

Shtesat Premium të faqesOrigin Page Builder Premium

Deri më tani, gjithçka e mbuluar në këtë përmbledhje SiteOrigin Page Builder ka të bëjë me versionin falas të shtojcës. Sidoqoftë, ju mund të azhurnoni ndërtuesin e faqeve duke blerë paketën premium të SiteOrigin shtesë për 29 $.

Modulet e shtesave Premium

Azhurnimi premium ju lejon të keni një shërbim mbështetës më të shpejtë dhe shtatë karakteristika të reja ndërtimi faqesh.

Përfitimet e aktivizimit të shtesave premium përfshijnë aftësinë për të përdorur ndërtuesin e tipit postar me porosi për të krijuar lloje shtesë të postimeve për faqen tuaj të internetit, aftësinë për të vendosur imazhe sfondi paralel për rreshtat e faqosjes për t’i bërë ato më tërheqës vizualisht, dhe aftësinë për të shtuar animacion efektet tek elementet e faqosjes.

Përdorimi i modulit premium të animacioneve

Shtesat premium mundësojnë që efektet e animacionit dhe nxitësit të aplikohen në elementët e faqeve.

Një përfitim tjetër i blerjes së shtesave për FaqeOrigin Page Builder është se, përveç kanalit të tyre falas të mbështetjes, ju gjithashtu keni akses në mbështetjen e premium të postës elektronike..

Mendimet përfundimtare

Pamja e drejtpërdrejtë e përparme

Ndërfaqja relativisht e kufizuar e përparme e krijuesit të faqeve është dobësia e vetme kryesore e kësaj shtojce.

Për një shtojcë falas WordPress, Builder Faqe SiteOrigin është një mjet mbresëlënës.

Redaktori është i lehtë për t’u përdorur dhe përzgjedhja e widget, së bashku me aftësinë për të shtuar pajisje të palëve të treta në paraqitjet tuaja, duhet të sigurojë që pothuajse të gjithë mund të krijojnë dizajne të dobishme për faqe për faqen e internetit të WordPress. Paraqitjet e faqeve të paravendosura janë gjithashtu të mira, duke ju dhënë një mënyrë të shpejtë për të filluar me hartimet tuaja personale.

Redaktori i drejtpërdrejtë i drejtpërdrejtë është zona kryesore ku SiteOrigin Page Builder bie pas shtojcave ndërtuese të faqeve premium për WordPress. Ndërsa mund të jeni në gjendje të krijoni dizajne të një cilësie të ngjashme me ato që dëshironi me një mjet të tillë si Divi ose Beaver Builder, do t’ju zgjasë më gjatë dhe do të përfshijë më shumë përpjekje me SiteOrigin Page Builder. Plus, ka disa karakteristika të gjetura në ato mjete ku thjesht nuk do të kesh qasje me këtë shtojcë – edhe nëse blini shtesa premium.

Sidoqoftë, për një shtojcë falas për krijimin e faqeve WordPress, përvoja e përgjithshme e përdoruesit e Faqes SiteOrigin Page Builder është e mirë, dhe nëse jeni me një buxhet të ngushtë dhe ende doni të krijoni dizajne të përparuara të faqeve për faqen tuaj të internetit mund të jetë një ndihmë e madhe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map