Преглед на WP Migrate DB Pro: Прехвърлете вашата WordPress база данни с лекота

Сделки с WordPress


Обичан от харесванията на Крис Койер (майстор и командир на всички неща CSS-трикове и Пипин Уилямсън (един от водещите разработчици на плъгини на общността на WordPress), WP Migrate DB Pro е премиум WordPress плъгин, който ви позволява да копирате база данни на WordPress от една местоположение до друго – бързо и лесно!

Онези от вас, на които някога е трябвало да мигрират база данни, ще знаят, че изтеглянето на база данни на MySQL и повторното й качване може да бъде отнемащо много време и проблематично, поради изчакване и опасен лимит за качване на файлове в PHPMyAdmin (въпреки че това може да бъде модифициран чрез php.ini, ако знаете какво правите).

WP Migrate DB Pro по същество ви позволява да бутате и дърпате бази данни от едно място на друго. Това е много полезно, ако искате да дублирате уебсайта си на живо в тестова среда или ако искате по-късно да замените и / или да запазите базата данни на уебсайт на живо в синхрон с такава в вашата локална инсталация, например.

Нека разгледаме по-подробно какво може да направи този фантастичен плъгин:

Безплатната версия на WP Migrate DB

Безплатната версия на WP Migrate DB е обикновен резервен WordPress плъгин, който ви позволява да експортирате базата си данни като сметище за данни на MySQL. Липсва му функцията за импортиране и издърпване и издърпване на премиум версията, но е удобна за създаване на резервно копие на уебсайта ви.

Ще намерите настройки на плъгини за WP Migrate DB под менюто с инструменти в WordPress.

Резервните копия могат да бъдат запазени на вашия компютър и можете да намалите размера на файла на тези архиви, като използвате компресията на Gzip.

Полетата за намиране и замяна ви позволяват да възстановите информацията за местоположението в архива си. Например, променете my-website.com на new-website.com.

Полето за URL адрес променя редовете „siteurl“ и „home“ в таблицата wp_options. Те съответстват на редовете WP_HOME и WP_SITEURL, които могат да бъдат добавени към вашия WP-CONFIG.php файл.

Струва си също да промените пътя на коренния файл, тъй като много други плъгини го съхраняват във вашата база данни.

WP Migrate DB Migration Settings

Разделът за миграция също има разширени опции за опции, които ви позволяват да замените глобално уникални идентификатори (GUID) и да изключите съдържание като спам коментари, преходни и след ревизии.

Всички настройки могат да бъдат запазени като профил за бъдеща употреба.

WP Migrate DB Migration Settings

Функцията за режим на съвместимост помага да се намалят проблемите с производителността и възможните конфликти с код, като ви позволява да зареждате избрани приставки като задължителни плъгини.

Страница за настройки на DB файлове на WP

Характеристика, която обичам в WP Migrate DB, е възможността за промяна на максималния размер на заявката.

Той ви съветва за максималния брой мегабайти, които можете да зададете за изтегляне на файлове, за да избегнете изчакване и други проблеми. По подразбиране е зададено на 1MB, но можете лесно да увеличите това.

Максимален размер на заявката

Както очаквате, поддръжката не е предоставена в безплатната версия на WP Migrate DB. На WordPress.org има стая за поддръжка за приставката, където можете да поискате помощ, но няколко теми имат отговори.

WP Мигриране на DB Помощната зона

Като прост инструмент за архивиране, WP Migrate DB работи добре, но не помага за ускоряване на миграцията на уебсайтове. За целта е необходимо да надстроите до WP Migrate DB Pro.

Използване на WP Migrate DB Pro

WP Migrate DB Pro отключва множество допълнителни функции, които не са налични в безплатната версия. Определящата функция е в състояние напълно да замени уебсайта на WordPress от разстояние.

Подобно на WP Migrate DB, про версията ви позволява да експортирате базата данни на уебсайта си. Можете обаче да импортирате директно архивиране на уебсайт, като качите файла за архивиране.

Още веднъж трябва да обърнете внимание на полетата за намиране и замяна. Добавянето на правилната информация за местоположението преди миграцията на уебсайт може да ви спести много време по-късно.

Допълнителното съдържание може да бъде заменено с просто добавяне на повече редове за намиране и замяна. Например, ако уебсайтът се ребрандира, можете да замените всички препратки към старата марка.

Опции за миграция

Функцията за изтегляне може да се използва за замяна на вашия уебсайт с отдалечена база данни на уебсайтове на WordPress; функцията за натискане може да се използва за замяна на отдалечената база данни на уебсайтове на WordPress на тази, в която сте влезли.

Информацията за връзката, необходима за натискане или издърпване на база данни на WordPress, може да бъде намерена в раздела за настройки.

Натискането и изтеглянето на бази данни може да спести на разработчиците огромно време, тъй като уебсайтът може да се прехвърля безболезнено от едно място на друго. Например база данни за тестови уебсайтове може да бъде преместена към уеб сайта на живо за няколко минути.

При желание една и съща база данни може да бъде копирана на множество уебсайтове. Дизайнерските компании, които инсталират едни и същи теми и плъгини на всички клиентски уебсайтове, могат да се възползват от тази функция.

Натиснете и дръпнете връзката

WP Migrate DB Pro ви позволява да прехвърлите цялата база данни или да изберете точните таблици, които искате да архивирате и мигрирате. Това е особено полезно, ако сте мигрирали уебсайта преди, тъй като ви спестява да прехвърлите всичко отново.

Типовете публикации също могат да бъдат изключени от архивирането и миграцията. Това е удобно, ако не искате да мигрирате съдържание за определен тип публикация.

Например, ако вече не използвате персонализиран тип публикация, защото е свързан с приставка за WordPress, която вече не използвате, можете просто да го изключите.

Таблици и видове публикации

Тези от вас, които имат поглед за подробности, могат да забележат, че в областта на разширените опции в WP Migrate DB Pro липсва опцията за изключване на редакции след публикуване. Това е така, защото ревизиите могат да бъдат изключени чрез менюто за тип публикация, споменато по-горе.

Въпреки че разбирам необходимостта от оптимизиране на опциите, смятам, че тази функция има по-голям смисъл да бъде изброена под разширени опции, тъй като сега съществува риск клиентите да не осъзнаят функционалността за изключване на редакции след публикуването.

Това може да бъде адресирано с поле с функции или нещо подобно, което подчертава как редакциите след публикуване могат да бъдат изключени от архивиране и миграция.

WP Migrate DB Pro Разширени опции

Разделът „Архивиране“, представен във версия 1.9 на WP Migrate DB Pro през ноември 2018 г., изброява всички резервни копия, създадени в WP Migrate DB Pro за преместване и издърпване. С други думи, разделът за архивиране показва архив на архивите, използвани за миграцията на уебсайтове.

Можете да изтеглите всяка резервна копие от тази страница и в бъдеща версия разработчиците добавят опция за възстановяване и от тези резервни копия.

Разделът за архивиране

В раздела за настройки ще намерите информация за връзката, която ви е необходима за извършване на заявка за натискане или издърпване. Отдолу има бутони, за да се даде разрешение за натискане и издърпване.

По подразбиране бутоните за разрешение са изключени. Това е по дизайн, тъй като бихте могли да изпаднете в големи проблеми, ако възстановите база данни от грешен уебсайт или избутате база данни на жив уебсайт вместо на тестов уебсайт.

Информацията за вашия лиценз е въведена и на тази страница. Не забравяйте да го добавите тук, за да получавате автоматични актуализации на приставки.

Информация за връзка

SSL проверките са деактивирани по заявка, но могат да бъдат активирани за повишена сигурност.

В допълнение към ограничението за максимален размер на заявката, което се намира в безплатната версия на WP Migrate DB, има и опция за задаване на забавяне между заявките (което е определено за секунди). Това може да се наложи, ако миграцията не успее поради ограниченията на сървъра.

Заявете настройки

Остава възможността да изберете добавки за WordPress и да ги заредите като плъгини, които трябва да се използват, а има и опция за използване на най-новата бета версия на WP Migrate DB Pro.

Разширени настройки

WP Migrate DB Pro ви показва точно каква част от базата данни е възстановена и можете да направите пауза, възобновяване и анулиране на всеки импорт или миграция.

Процесът на миграция

Той също така предлага много функционалност, но ще бъдете лесни за използване, тъй като всяка опция в областта за настройки на приставката има описание. На всичкото отгоре ще намерите допълнителна информация чрез маркираните помощни икони (?).

WP Мигрира DB Pro Добавки

Разделът addons в безплатната и премиум версия на WP Migrate DB показва четирите налични добавки. Ако сте закупили лиценз за разработчици на WP Migrate DB Pro или по-горе, ще видите опцията да инсталирате и активирате всяка от тези добавки.

Zip файлът за всеки аддон може да бъде изтеглен директно на вашия компютър, ако желаете.

WP Migrate DB Pro Addon List

Добавката за мултимедийните файлове ви позволява да премествате и изтегляте файлове на медийни библиотеки от един уебсайт на WordPress към друг.

Това адресира проблемите със синхронизацията, които могат да възникнат при мигриране на медийни файлове към уебсайт, който е бил мигриран в миналото.

Имате възможност да сравните медийните файлове, преди да мигрирате, да сравните и след това да качите и премахнете или премахнете всички медийни файлове от целевия уебсайт и да ги качите след това. Тези опции ще ви попречат да създавате дублиращи се медийни файлове по време на процеса на миграция.

WP Мигрирайте DB Pro Media Files Addon

Добавката Media Files може да се използва с добавката CLI, което ви позволява да мигрирате медийни файлове от командния ред.

Добавката за тематични и прикачени файлове ви позволява да натискате и дърпате теми и приставки на WordPress между два уебсайта и можете да изберете кои теми и приставки се импортират по време на миграцията.

Това е особено полезно за създаване на нови уеб сайтове на клиенти и инсталиране на нови тестови среди.

WP Мигрирайте DB Pro теми и добавки Addon

CLI добавката се интегрира с WP-CLI, за да ви позволи да стартирате миграции директно от командния ред.

WP-CLI трябва да бъде инсталиран, за да използва тази добавка.

Последният добавка, включена в лиценза за разработчици на WP Migrate DB Pro и по-горе, е добавката за многосайтови инструменти.

Това отключва поддръжка за WordPress Multisite и може да се използва за преместване на подсайт към една инсталация на WordPress и обратно. Можете също да мигрирате подсайт между мултисайтове.

WP Мигрирайте DB Pro Многостранни инструменти Addon

Всички добавки са инсталирани като отделни приставки за WordPress, така че можете да ги деактивирате, ако не ги използвате активно.

Цената на WP Migrate DB Pro

Има пет опции за лиценз за WP Migrate DB Pro, като всички те са с 60-дневна гаранция за връщане на парите.

Първите две опции за лиценз не позволяват достъп до добавки. Личният лиценз се продава на 99 долара годишно и предоставя поддръжка и актуализации за един уебсайт; лицензът за странична суматоха струва $ 40 повече и разширява поддръжката и актуализациите до четири уебсайта.

Следващите две опции за лиценз са лиценз за разработчици на цена 199 долара годишно и лиценз за студио при 599 долара годишно. И двата лиценза предлагат поддръжка на WordPress Multisite и достъп до всички добавки.

По-скъпият лиценз за студио разширява поддръжката и актуализациите от 30 уебсайта до сто уебсайта. Той също така увеличава броя на хората, които имат достъп до приоритетна поддръжка от един човек на петима.

Лиценз за предприятие се предлага и за големи компании.

Друга добра причина да закупите професионалната версия на WP Migrate DB е поддръжка – нещо, което не е предоставено в безплатната версия.

Разделът Помощ свързва към видео уроци, които ви превеждат как работи приставката, а освен това има обширна област за документация.

Поддръжка по имейл за WP Migrate DB Pro

Можете да получите директна поддръжка по имейл чрез раздела за помощ на приставката. За да получите помощ директно в администраторската си област на WordPress, трябва да се уверите, че лицензът ви за плъгин е въведен в раздела за настройки.

Диагностичната информация и регистрационните файлове за грешки могат да бъдат включени в имейла ви, за да помогнете на екипа за разработка да реши по-бързо проблема ви. Тази информация се показва и под формата.

На тази страница ще видите и връзки към полезни ресурси от областта на документацията.

Помощна форма за WP Migrate DB Pro

Преди да изберете първокласна версия на приставка за WordPress, обикновено съветвам предварително да тествате безплатната версия, за да разберете какво може и какво не може да направи.

Моля, имайте предвид обаче, че безплатната версия на WP Migrate DB е ограничена в сравнение с професионалната версия. Липсва по-голямата част от функциите за миграция, които отличават WP Migrate DB Pro освен конкуренцията и следователно не е добро указание за това, което може да предложи професионалната версия.

Заключителни мисли

Безплатната версия на WP Migrate DB е наред и има някои готини функции, но може би има по-добри безплатни решения за архивиране, достъпни за WordPress.

WP Migrate DB Pro е значително надграждане. Това е фантастично решение за архивиране и миграция, което непрекъснато се усъвършенства от пускането му през 2013 г..

Това, което го отличава от конкуренцията, е възможността да се замени изцяло уебсайт от разстояние. Други приставки и услуги за архивиране и миграция не ви позволяват да синхронизирате по този начин две бази данни.

Единствената ми критика към приставката е, че не се включват добавки в лицензите за лични и странични състезания с по-ниски цени. Трябва да надстроите до лиценза за програмисти на 199 долара годишно, за да получите достъп до addons.

Включването на добавката за мултимедийните файлове в личните и страничните планове би трябвало да е бонус, но усещам, че добавката за файлове за тема и приставки е тази, която трябва да бъде включена по подразбиране. Без него ще трябва да инсталирате ръчно всички теми и плъгини на целевия уебсайт.

Накратко: Ако използвате тестова инсталация за тестване на промените в уебсайта на WordPress на живо, WP Migrate DB Pro почти сигурно ще ви спести много време и енергия (и следователно пари, ако правите всичко това за клиенти). Ако още не сте го препоръчали да го проверите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map