Преглед на Soliloquy: Добавете красиви, отзивчиви плъзгачи към WordPress

Сделки с WordPress


Когато се използва добре, плъзгачът може да бъде отличен начин да подобрите външния вид на уебсайта си, да използвате по-добре екранните недвижими имоти и – предположим, че посетителят ще се придържа на страницата достатъчно дълго, за да види повече от първия слайд * – привлечете вниманието на нови посетители на всяко допълнително съдържание или информация, които искате да покажете! Добре обмисленият плъзгач ще ви помогне да поставите аудиторията си точно там, където бихте ги харесали и да повишите процента на реализация!

Но кой плъгин плъгин да използвате? С толкова много различни WordPress плъзгачи на разположение, знаейки кои да изберете може да бъде предизвикателство! Ето бърз преглед на един от най-добрите на пазара: Soliloquy.

Един от най-популярните плъзгачи плъгини наоколо, Soliloquy по същество се предлага в три вкуса: основна или „Лична“ версия (на цена от 19 долара), „Мулти“ версия (цена 49 долара), която включва приоритетна поддръжка по имейл и редица основни добавки -ons и версия на Developer (цена от 99 долара), която в допълнение към всичко, което мулти версията може да предложи (повече за това по-долу), включва и редица по-модерни добавки повече информация.

Приготвяме се да започнем

След като бъде инсталиран и активиран, създаването на вашия първи плъзгач на изображението с Soliloquy е изненадващо лесно – просто изберете Soliloquy от главното меню на таблото на WordPress, след което изберете Добави нов.

Добавяне на нов плъзгач Soliloquy

Можете да добавите вашето изображение чрез раздела Изображения – или чрез интерфейса за плъзгане и пускане, или като използвате съществуващи изображения, качени по-рано във вашата медийна библиотека на WordPress. След като бъдат качени успешно и добавени към интерфейса, вашите изображения ще се появят директно под областта на влачене и пускане.

Добавяне на изображения към Soliloquy

След като качите вашите изображения, ако искате, можете да се върнете назад и да редактирате техните детайли, като просто кликнете върху желаното изображение – изведете прозорец, в който да промените неща като заглавието на изображението, alt текст и надпис. Можете също така да посочите целеви URL адрес, който да се отвори, ако изображението е щракнато, както и дали съответната хипервръзка трябва да се отвори в нов раздел.

И това е – плъзгачът е създаден! Накратко: Интерфейсът Soliloquy прави невероятно бързо и лесно да създавате вашите слайдове и да правите всички важни неща за SEO само с няколко кликвания!

Настройки на металичните данни Soliloquy

Въпреки това, Soliloquy не ви ограничава да използвате само изображения. Можете също да създавате видео слайдове – като използвате например YouTube или Vimeo видеоклипове. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху „Щракнете тук, за да качите изображения от други източници“От раздела„ Изображения “и ще ви бъдат представени опции за създаване или на слайдове на изображения, на видеоклипове или дори на HTML слайдове. За да направите видео слайд, например, просто изберете Video Slides и натиснете синия бутон Add Video Slide. Вече можете да вмъкнете съответния URL адрес на видеоклип и presto, имате видео слайд – просто!

Конфигуриране на плъзгача

С добавените ваши изображения (или видеоклипове) е време да конфигурирате плъзгача. Кликнете върху раздела Config, за да получите достъп до опциите за конфигуриране на Soliloquy.

След това можете да зададете темата за плъзгача (има две опции по подразбиране: „класически“ и „база“ и ние използваме основната версия в този преглед), размерите, стила на прехода (от избледняване, хоризонтално превъртане и вертикално превъртане ), времето между преходите и дори действителната скорост на прехода.

Страница с настройки на SoliloquyConfiguration

Ако искате плъзгачът ви да е по-удобен за мобилни устройства (което е добра идея), можете също така да изберете как искате слайдърът ви да се показва на такива устройства.

Освен това можете да изберете да произволно да подредите реда на вашите слайдове, да поставите пауза на плъзгача, когато посетител се задържи върху него и дали да разрешите на посетителите ръчно да прелистват през слайдовете – само за да ви дадат вкус на възможностите!

Всички опции са добре обяснени. Лесно е да разберете какво ще направи всяка опция и също така лесно да се работи с помощта на прости падащи и отметки.

Накратко, има много опции за конфигуриране, от които можете да избирате, което ви позволява да получите нещата точно така, както искате. Има обаче едно нещо: възможност за визуализация на плъзгача ви веднага след създаването му. Може би това изглежда като много малко неудобство, но това е някаква функционална храна за размисъл на разработчиците, ако се стремят към съвършенство, тъй като понастоящем изглежда единственият начин да изпробвате и да видите окончателното си творение е да създадете нова публикация, добавете слайдера, който сте направили и след това визуализирайте публикацията или страницата, която я съдържа.

За по-техническите потребители има и последен раздел Misc, от който да добавите заглавие, слуг и всякакви персонализирани CSS класове – и вградени механизми за импортиране / експортиране за импортиране / експортиране на слайдове към / от други сайтове.

Готовият плъзгач

След като сте готови, можете да добавите плъзгача си към която и да е публикация, страница, персонализирана публикация или област на приспособления, използвайки или обикновен кратък код, предоставен от Soliloquy, или бутона Добавяне на слайдер, който се появява над стандартния текстов редактор на WordPress.

Ако трябва да се върнете, за да направите допълнителни промени, можете да го направите – просто не забравяйте да натиснете бутона Актуализиране, когато сте готови, за да гарантирате, че използваният от вас кратък код ще показва последната версия на плъзгача.

Ето едно, което направих по-рано, използвайки кожата на “основата”. (Само екранна снимка, страхувам се!):

Пример за слайд на основата Soliloquy

Въпреки че не можете да ги видите тук, анимациите за преход се зареждат добре и изглеждат страхотно!

Скорост и производителност

Често срещано оплакване, лобирано на плъзгачи, е скоростта; това се дължи на факта, че добавената употреба на изображения, стилове Javascript и CSS може – когато се работи лошо – драматично да повлияе на скоростите на зареждане на страницата. За щастие, разработчиците на Soliloquy очевидно са положили много работа, за да гарантират, че този конкретен плъгин плъгин е пред пакета – тъй като с радост съобщавам, Soliloquy е лесно един от най-бързите плъгини за WordPress плъзгачи на пазара!

Освен това, Soliloquy е изключително добре кодиран, не само по отношение на това, че е лесен за използване и бързо се зарежда, но и по отношение на сигурността и интегрирането безпроблемно с потребителския интерфейс на WordPress.

По думите на водещия разработчик на WordPress Марк Джакит:

„Soliloquy е толкова лесен за използване, колкото се надявате, и основният му код е солиден. Той следва конвенциите за кодиране на WordPress, е кодиран сигурно и се вписва перфектно в WordPress потребителския интерфейс. “

За онези от вас, които се грижат повече за числата и статистиката, през април WordPress-гуру (и многократно хубав човек) Крис Лема тестваше работата на шест водещи плъгира за плъзгачи: Soliloquy, Royal Slider, LayerSlider, Slider PRO, Slider Revolution, и слайд палуба 2.

Ето кратко резюме на неговите констатации:

Време за зареждане на плъзгача:

 1. монолог: 0.44 секунди
 2. SliderPro: 0,53 секунди
 3. Слой плъзгач: 1,12 секунди
 4. Царски плъзгач: 2.40 секунди
 5. SliderDeck 2: 4.14 секунди
 6. Плъзгач на революцията: 4.95 секунди

(забележете: ако се интересувате да прочетете повече за откритията на Крис, ето линк към оригиналната му статия

В обобщение: в сравнение с плъзгача с най-бавно зареждане (плъзгач на революцията) Soliloquy е зареден повече от десет пъти по-бързо – добавяне на по-малко от половин секунда към скоростта на зареждане на страницата според откритията на Крис!

Разширения за Soliloquy

Ако искате да извлечете максимума от плъгина Soliloquy (т.е. повече от най-основната способност за създаване на плъзгачи), плъгинът предлага селекция от допълнителни функционалности чрез девет премиум добавки. Всички тези добавки са изградени със същите кодиращи философии за оптимизиране на производителността, но носят различни по-сложни функции в таблицата.

Избирайки мулти-лиценза (на цена от $ 49), ви дава достъп до различни основни добавки.

Основни добавки:

 • разписание: Планирайте конкретни слайдове, които да се появяват само в определени часове на деня
 • Теми: 2 допълнителни кожи за вашите плъзгачи – и двете изглеждат страхотно
 • Pinterest: Добавете бутон „Pin It“ към изображението във всеки слайд, за да позволите на посетителите да споделят плъзгащи се изображения на Pinterest
 • Instagram: Добавете изображения директно от вашия Instagram акаунт към плъзгачи

Избирането на лиценз за програмисти (на цена от 99 долара) ви дава достъп до допълнителен набор от по-разширени добавки.

Разширени добавки:

 • Представено съдържание: Създайте плъзгач, за да показвате най-новите си публикации в определени категории – идеален за вашата начална страница
 • динамичен: Създайте плъзгачи директно от галериите си NextGen или WordPress
 • Въртележка: Създайте красиви, отзивчиви въртележки за изображения
 • Lightbox: Разширете изображенията, като кликнете върху тях – идеално за показване на портфолио
 • Thumbnails: Миниатюрни изображения на всеки слайд се показват под плъзгача

Вероятно ще се окажете, че искате да използвате много от тези функции, така че не забравяйте да отделите малко време, преди да скочите, за да сте сигурни, че получавате всички необходими функции от избрания от вас лиценз!

(Прочетете повече за официалните добавки)

Присъдата

Като цяло съм голям фен на Soliloquy. С правилните добавки Soliloquy прави почти всичко, което бихте могли да искате да направите плъзгач.

Производителността очевидно е огромен фактор при избора на плъгин и Soliloquy превъзхожда своите конкуренти (някои от тях със значителен марж) по отношение на допълнителни заявки на сървър и скорост.

Нещо повече, от гледна точка на използваемостта Soliloquy е отличен. Създаването на плъзгач е невероятно бързо, лесно и най-вече забавно. Изобщо не е трудно да имате красив, напълно конфигуриран плъзгач и да работи в рамките на минути; и тъй като всичко за този плъгин е толкова интуитивно, потребителите на WordPress от всички нива вероятно ще се чувстват като у дома си, използвайки го.

Основният продукт е кражба на 19 долара. Въпреки това, струва си да се има предвид, че основният продукт осигурява само ограничена функционалност и може да се наложи да се нуждаете от малко повече (в зависимост от това какво точно искате да правите). Бъдете готови да платите малко повече, ако е необходимо (вижте списъка с основни и разширени добавки, изброени по-горе) и изберете опцията или лиценза Multi или Developer – което ви позволява да правите неща като плъзгач на чертите публикации за началната си страница и значително разширяване на начините, по които можете да използвате Soliloquy.

И накрая, ако се интересувате от даване на вихър на Soliloquy, не забравяйте феновете на WinningWP да получат 25% отстъпка с добре дошли, използвайки нашия удобен код за отстъпки Soliloquy!

Ако още не сте го направили, проверете на официалния уебсайт за повече информация!

* нещо, което, тъй като никога не можете да гарантирате, означава, че винаги трябва да сте сигурни, че съдържанието на първия (наистина може би единственият) слайд, който посетителите ви виждат, наистина брои и третира съдържанието на всички други слайдове като полезно, но не и -съществен добавен бонус!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map