Преглед на SearchWP: Приставка за надграждане на WordPress Търсене с лекота!

Сделки с WordPress


Не е тайна, че функционалността за търсене на WordPress не е всичко, което може да бъде. Без възможност за индексиране на персонализирани типове публикации, персонализирани полета, съдържание на къси кодове или PDF документи – да не говорим за връщането на резултати, подредени по дата, а не по отношение на уместността – има добър шанс вашите читатели няма да могат да намерят това, което търсят на вашия уебсайт. Дори ако точното съдържание, което търсят, съществува на сайта!

Ако искате да дадете на посетителите си това, което търсят, е време да надстроите инструмента за търсене в WordPress, като инсталирате специален плъгин. SearchWP е отличен вариант за това. В този преглед ще разгледаме неговите функции и ще видим колко лесно е да се използва, за да ви помогнем да решите дали това е правилният избор за вашия уебсайт.

Ползите от използването на SearchWP

SearchWP е създаден, за да помогне на потребителите на WordPress да предлагат на своите посетители напълно работещ инструмент за търсене. Инсталирайки този плъгин на вашия уебсайт, посетителите ви ще могат да намерят повече от вашето съдържание, като по този начин подобрят тяхното потребителско изживяване. В резултат на това това трябва да ви даде разширена възможност да създадете по-добри отношения с тях.

Ето бърз списък на някои от най-впечатляващите функции на SearchWP:

 • Публикуване на мета индексиране (заглавия, описания, ключови думи)
 • Индексиране на съдържанието на PDF документи
 • Показване на медийни файлове в резултатите от търсенето
 • Контрол на теглото на ключовите думи
 • Селективно индексиране
 • Статистика за търсене
 • Нарастваща библиотека с разширения
 • + Повече ▼

След като инсталирате SearchWP, вместо да показвате резултатите от търсенето според датата на публикуване, вашата резултатите ще бъдат върнати според релевантността с възможност за включване на по-широк спектър от типове съдържание.

Друга забележителна характеристика на SearchWP, която спомага за подобряване на функционалността за търсене на вашия сайт, е неговата способност използвайте ключови думи, произтичащи. Това позволява на потребителите да влязат в дума за търсене, като например „стартиране“, като приставката е достатъчно интелигентна, за да върне резултати, включително свързани думи, като „бягане“ или „бегач“.

Можете също създаване на допълнителни търсачки, които работят независимо от основната търсачка в целия сайт. Това може да се използва, за да могат потребителите да търсят по един персонализиран тип публикация – като продукти в магазина за електронна търговия – без да връщат съдържание в публикациите в блога в резултатите.

SearchWP е приятелски настроен за програмисти, използване на куки за да разрешите персонализирането, без да повлиявате на основния код на приставката. Това също така потвърждава бъдещите промени, които са направени, предотвратявайки тяхното презаписване при актуализиране на приставката.

Сега, когато разгледахме някои от най-полезните функции на SearchWP, време е да видим колко лесно е да се приложи – помагайки ви да решите дали това е съществено надграждане за вашия WordPress сайт.

Как да започнете с SearchWP

След инсталиране и активиране на SearchWP, плъгинът ще изгради индекса за търсене на вашия сайт. Колко време отнема това зависи от това колко съдържание съдържа вашият уебсайт и дали решите да индексирате PDF документи или не.

След като това приключи, можете да получите достъп до настройките на приставката, за да конфигурирате как SearchWP ще работи на вашия сайт.

Преглед на настройките на SearchWP

Чрез страницата за единични настройки можете изберете кои видове публикации да включите в индекса за търсене и следователно се показват на посетителите, извършващи търсене на вашия уебсайт. Включването или изключването на тип публикация, като страници или всеки персонализиран тип публикация, който сте създали на сайта си, е толкова лесно, колкото да проверите или премахнете отметката от квадратче.

SearchWP също така прави много лесно добавянето на тежест към отделните елементи, съставляващи публикация. Тези опции за претегляне включват заглавието на публикацията, съдържанието, слугата или URL адреса и всички използвани таксономии или персонализирани полета.

SearchWP Настройка на тежестта при търсене

Плъгинът е предварително напълнен с претегляния. Можете обаче да ги промените, за да отговарят на вашите собствени индивидуални изисквания. Това ви дава възможност да изключите определени елементи – например откъса.

Като SearchWP позволява на посетителите да търсят съдържанието на персонализирани полета, всяко от тези полета, които са активни на вашия сайт – включително тези от други плъгини или такива, които сте създали сами, – също може да бъде претеглено.

Включете персонализирани полета

С SearchWP можете да индексирате медията, която е била качена на вашия сайт, така че да може да бъде върната в резултатите от търсенето. Освен че включва изображения и други медийни файлове, SearchWP също има възможност да индексира съдържанието на PDF документи. Конкретни типове файлове също могат да бъдат изключени от резултатите от търсенето.

Индексиране на медийни файлове и PDF файлове

Когато мултимедийните файлове се показват в резултатите от търсенето, посетителят ви може удобно да кликне до публикацията, която съдържа този файл, а не само да преглежда файловете на страницата с резултати.

След като първоначалният индекс е създаден и сте конфигурирали приставката, няма какво друго да се направи. SearchWP ще се справя с всички задължения за търсене на вашия уебсайт, без да е необходимо да актуализирате съществуващи или да добавяте нови форми за търсене към страниците си.

Страниците с резултати от търсенето ще продължат да изглеждат еднакво, но сега те ще бъдат изпълнени с много по-подходящо съдържание.

SearchWP Статистика

Щом плъгинът работи и работи на вашия уебсайт, той ще започне да събира статистически данни за това как посетителите ви използват инструмента за търсене. Статистиката включва:

 • Брой търсения през последните 30 дни
 • Популярни търсения по ден, седмица, месец и година
 • Неуспешни търсения

Статистика за търсене в сайта

Това е полезна информация, за да имате достъп до тях, тъй като можете да видите какво интересува вашите читатели и след това да направите връзките към това съдържание по-видни. Тези данни също могат да показват, че посетителите ви жадуват за повече информация по определени теми, която можете да утолите, като добавите повече съдържание по тези теми.

Разширения и добавки

Ако искате да разширите функционалността на SearchWP, съществуват редица добавки за плъгина.

Тези разширения включват добавяне на търсене на живо към вашите форми, включително поддръжка на многоезично съдържание, активиране на размити съвпадения за поддържане на по-леки заявки за търсене и извършване на диагностика на място да ви помогне да следите индекса SearchWP и много други.

Официалните разширения са достъпни за изтегляне за всички притежатели на лицензи на SearchWP.

Цени за търсенеWP

SearchWP е премиум приставка и се предлага с три лиценза:

 • Единичен сайт: $ 49
 • Бизнес (5 сайта): $ 129
 • Разработчик (неограничен брой сайтове): $ 249

(прочетете повече за ценообразуването)

Всички опции включват едногодишна поддръжка и достъп до автоматични актуализации, както и достъп до всички разширения. Лицензите могат да бъдат подновени с 30% отстъпка след изтичане.

заключение

Има много предимства, за да видите всички функции на използването на плъгина SearchWP за подобряване – или дори коригиране – на основната функция за търсене в WordPress.

Като улеснявате вашите читатели да намерят повече от съдържанието, което ги интересува, можете да увеличите времето, което прекарват на уебсайта си, което от своя страна подобрява шансовете да превърнат еднократните посетители в абонати, клиенти или клиенти.

Ако създавате уебсайтове за клиенти с WordPress, добавянето на SearchWP е сигурен начин за премахване на обаждания за поддръжка от недоволни собственици на сайтове, свързани с „счупената“ функция за търсене.

С процеса на еднократна настройка и автоматична подмяна на основния инструмент за търсене в WordPress, добавянето на SearchWP към вашия сайт е силно препоръчително.

Научете повече за SearchWP на официалния уебсайт SearchWP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map