Преглед на GravityView – какво е това? Какво прави? И дали е добре? (2020)

Сделки с WordPress


Gravity Forms е един от най-популярните приставки за WordPress – до голяма степен, защото е невероятно гъвкав нашият преглед. Можете да го използвате, за да създадете почти всякакъв вид формуляри – от обикновена форма за контакт, чак до формуляри за плащане, регистрационни форми и всичко друго, което гъделичка вашите фантазии.

Едно нещо Gravity Forms обаче не ви позволява да показвате цялата информация, която събирате в предния край на вашия сайт. Това е проблем, тъй като при определени видове форми събирането на информацията не е достатъчно – вие също се нуждаете от начин да я покажете на посетителите си.

Ето къде идва GravityView. GravityView ви позволява да вземате записите във формуляра от Gravity Forms и да ги показвате в предния край на вашия сайт по куп различни начини.

Например, ако имате директория със събития, в която хората могат да изпращат събития чрез формуляр Gravity Forms, тогава можете да вземете тези изявления за събития и автоматично да ги покажете в предния край на вашия сайт, за да посетят посетителите. Възможностите са безкрайни.

По-долу ще споделя повече за това, което прави този плъгин и за какво можете да го използвате. След това ще ви покажа как работи всичко на сайт на WordPress на живо и ще споделя моите заключителни мисли за приставката.

Нека се потопим в …

Какво прави GravityView?

Таблицата на GravityView от нейния уебсайт е доста добро обяснение на високо ниво на предложението за стойността му:

Началната страница на GravityView

„Gravity Forms събира данни. GravityView показва данните. “

Това означава, че обясних по-горе – можете да вземете данни от записите си в Gravity Forms и да ги покажете в предния край на вашия сайт.

За да контролира как изглеждат тези данни, GravityView ви дава конструктор на оформление с влачене и пускане, където можете да контролирате изхода на вашите данни с помощта на джаджи. Например, една джаджа може да представя данните от определено поле на формуляр, докато друга може да представлява поле за търсене за посетителите, които да търсят всички записи.

Можете да включите всички видове данни от формуляри във вашите оформления, включително изображения, видео, аудио, оценки за преглед и други.

Можете също да избирате от различни опции за оформление, включително:

 • Маси – както прости таблици, така и по-напреднали таблици чрез интеграция на DataTables.
 • списъци – нещо като страницата, в която са изброени вашите публикации в блога, но можете да контролирате оформлението за всеки запис във формуляра.
 • Google Maps – показване на формуляри на карта. Страхотно за директории за физическо местоположение. Например, можете да изброите апартаменти под наем на карта и да оставите хората да подават нови апартаменти чрез Gravity Forms.
 • календар – показване на записи в изглед на календара. Чудесно за указателя на събитията, който споменах по-горе, или за всякакъв тип сайтове, базирани на дата.

За да помогнете на посетителите да преглеждат данните, можете да добавите опции за търсене, сортиране и филтриране.

И накрая, можете да разрешите на потребителите да редактират своите собствени записи на Gravity Forms от предния край на сайта и дори да проследяват редакции на тези записи. Можете също така да ограничите кои полета за формуляр хората могат да редактират от предния край.

За какво можете да използвате GravityView?

Тъй като Gravity Forms е толкова гъвкав, можете също да използвате GravityView по множество различни начини.

Най-големият случай на използване вероятно е всеки тип сайт на директория, като например:

 • Бизнесът
 • Физически места
 • хора
 • Събития
 • Цифрова информация
 • И т.н.

Можете да използвате Gravity Forms, за да оставите хората да изпращат записи във вашата директория. Можете дори да таксувате хората за подаване на записи чрез вградените функции за плащане на Gravity Forms. След това можете да използвате GravityView, за да създадете автоматично база данни от предния край от тези заявки.

Блогът GravityView също така подробно описва много други интересни случаи на използване. Два от любимите ми примери са:

 • Планиращи събития, използващи GravityView за създаване на публичен списък с гости за събития.
 • Събиране и показване на обратна връзка.

Така че наистина, ако се проявите творчески, можете да използвате GravityView за много повече от просто директории.

Как работи GravityView в истински WordPress сайт

След като разбрахте какво ви помага GravityView, нека ви покажа как работи всичко.

Всичко започва с форма, така че преди да инсталирам GravityView, използвах Gravity Forms, за да настроя един.

Избрах примера с директория на разработчиците на WordPress. Ако разработчикът иска да се изброят в директорията, той може да използва формата, за да изпрати своите данни.

В този пример те могат да правят това безплатно, но не забравяйте, че можете също толкова лесно да таксувате хората за привилегията, като използвате полетата за плащане Gravity Forms. Или можете да оставите хората да изброят безплатно, но да ги таксувате за спонсорирана обява.

Примерен формуляр от Gravity Forms, който подава данни в GravityView

И така, сега, когато имам този формуляр (и някои записи, които изпратих), можем да разгледаме как да използваме GravityView за показване на тази информация в предния край.

Създаване на нов изглед

Както подсказва името му, специфичен преден план за вашите записи в Gravity Forms се нарича „изглед“.

Когато отидете да създадете нов изглед, можете да изберете два различни източника за вашите данни:

 1. Предварително зададен формуляр – използвайте предварително зададен шаблон от GravityView, а не един от съществуващите ви форми. Тя включва шаблони за бизнес директории, човешки профили, табла за работа и други.
 2. Съществуваща форма – изберете една от съществуващите си форми от Gravity Forms. Това ще направя за този преглед, защото вече създадох формата по-горе.

След като изберете своя източник на данни, можете да изберете вашия Вид на изгледа, което приблизително дефинира подредбата на вашите данни. С основната версия можете да избирате между a маса или списък видите. Можете също така да добавите картата и календарните оформления, които споменах, като използвате добавки:

Изберете източника за GravityView

За този пример ще избера изглед на списък.

Контрол на вашата визия на изглед

След като изберете опция за източник на данни и оформление, можете да използвате конструктор с плъзгане и пускане, за да контролирате действителното оформление на изгледа си с помощта на джаджи.

Можете да проектирате общо три страници:

 • Множество записи – този шаблон контролира списъка на всички записи на Gravity Forms.
 • Единично влизане – този шаблон контролира специалната страница за един запис. Обикновено хората отиват до тази страница от списъка с множество записи.
 • Редактиране на запис – това контролира кои полета могат да редактират хората от интерфейса на предния край.

Трите различни опции за шаблон на GravityView

Шаблон за няколко влизания

За Множество записи страница, можете да контролирате три части на страницата:

 • Над джаджи за записи – тези джунджурии се появяват само еднократно. Например можете да добавите лента за търсене или филтри.
 • Полета за вписвания – тези „цикли“ за всеки запис, който показвате. Тоест, те ще се повтарят отново и отново, за да се показват едни и същи детайли за всеки запис (подобно на страницата ви със списък с блогове автоматично изброява всички ваши публикации в блога и повтаря едно и също оформление за всяка публикация).
 • По-долу притурки за вписвания – като горните джаджи за записване, тези джаджи се появяват само еднократно. Можете да ги използвате за неща като пагинация или друго поле за търсене.

Различните точки на оформлението върху шаблона за множество записи

За горните и по-долу джунджурии можете да избирате от предварително зададен избор от джаджи, включително:

 • Показване на информация за страници.
 • Връзки към страници.
 • Размер на страницата – оставете потребителите да променят колко записи се показват.
 • Персонализирано съдържание – добавете собствено статично съдържание.
 • Лента за търсене.

Добавяне на нов приспособление към оформлението на изгледа ви

Ако щракнете върху иконата на зъбно колело до джаджа, можете да контролирате как функционира тази джаджа. Например, ако редактирате лентата за търсене, можете да я ограничите до търсене само на конкретни полета във всеки запис и да конфигурирате някои други настройки:

Редактиране на настройките на притурка GravityView

Можете също да добавите допълнителни джунджурии с добавки, които ще докосна по-късно.

За полетата за въвеждане можете да изберете действителните полета на формуляра от формата, която сте избрали по-рано.

Например, можете да зададете заглавието на всяка обява, равно на полето за име от вашата форма:

Добавяне на ново поле към оформлението на изгледа ви

Можете да добавите полета към всички различни области на оформление за избраното ви оформление и да използвате плъзгане и пускане, за да премествате полета, когато е необходимо.

Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че сте ограничени до предварително конфигурираното оформление (например „Заглавие на обявата“, „Подзаглавие“, „Долен колонтитул“ и т.н.)

Ако знаете как да заобиколите HTML и CSS, GravityView предлага инструмент за улесняване на създаването на вашите собствени оформления без редактиране на файлове с шаблони. Ако обаче не знаете HTML и CSS, вие сте ограничени до предварително зададените оформления – въпреки че можете да подредите полетата си в произволен ред в рамките на тези оформления.

Ето как изглежда след като добавих всички полета от моята примерна форма:

Добавяне на полета на формуляр във вашето оформление

Ако щракнете върху иконата на зъбно колело до полето на формуляр, можете да редактирате това поле. Например, можете да покажете някои полета само на влезли в профила си потребители или да свържете поле към страницата с един вход.

Някои полета получават и допълнителни настройки. Например, за поле за местоположение можете да добавите връзка „Map It“, за да помогнете на хората да намерят местоположението с Google Maps:

Редактиране на настройките на поле

Шаблон за един вход

В Единично влизане раздела, можете да използвате идентичен интерфейс, за да проектирате оформлението за една страница за вписване. С изключение на това, че сега работите само с полетата на формуляра – няма нужда от приспособления за търсене или страници, защото този шаблон показва само конкретен запис:

Редактиране на един шаблон за въвеждане

Можете също да добавите собствено персонализирано съдържание с помощта на Персонализирано съдържание поле, ако е необходимо, както и полета, които позволяват на хората да редактират или изтриват записи:

Полето за персонализирано съдържание на GravityView

Както при шаблона за множество записи, вие сте ограничени до това предварително зададено оформление, освен ако не знаете как да заобиколите HTML и CSS.

Редактиране на шаблона за влизане

Накрая можете да контролирате оформлението за Редактиране на запис шаблон. Отново това са полетата, които ще влязат влезлите потребители, когато се опитат да редактират някое от собствените си записи.

Можете да използвате това, така че хората да могат да редактират само определени полета, а не целия запис.

Например, мога да го настроя така, че разработчиците на WordPress да могат да редактират всички полета, с изключение на името им:

Контрол на шаблона за редактиране на запис

Преглед на настройките

Последното, което трябва да конфигурирате, преди да публикувате изгледа си, е цялостното Преглед на настройките.

Тук можете да конфигурирате куп по-малки общи настройки, като например:

 • дали да се скрият празни полета или не
 • сортиране на поведение
 • дали да се показват всички записи във формуляра или само записи, които сте одобрени ръчно
 • дали влизащите потребители могат да редактират своите собствени записи.

Настройки на GravityView

И това е! Сега можете да публикувате и показвате изгледа си навсякъде на вашия сайт, като използвате предоставения кратък код.

Проучване как погледът работи по-подробно

Сега, когато създадох изглед, който да върви заедно с формата ми, нека разгледаме по-задълбочено взаимодействието между формуляр от Gravity Forms и изглед от GravityView.

Вече ви показах формата на предния край от Gravity Forms:

Примерен формуляр от Gravity Forms, който подава данни в GravityView

Когато някой изпрати данни чрез този формуляр, той се показва като запис в Gravity Forms. Можете да видите, че примерният ни формуляр има три записа, всеки от които представлява разработчик на WordPress:

Формулярни записи в гравитационни форми

Сега ето къде започва GravityView. На началната страница, където добавих краткия код на GravityView, можете да видите елемент от списъка за всеки запис в Gravity Forms. Това е шаблон за множество записи:

Примерен пример на шаблона за множество записи

Ако някой кликне върху един от тези записи, той ще ги отведе до шаблон за един вход за този конкретен запис:

Примерен пример за един шаблон за въвеждане

И след това, ако сте го активирали, влезлите в системата потребители могат да редактират своите собствени записи от предния край, като използват редактиране на шаблон за въвеждане. Но въз основа на това как съм конфигурирал нещата по-рано, можете да видите, че хората не могат да редактират полето за име:

Примерен пример на шаблона за редактиране на запис

И така работи! Ако проявите креативност, можете да създадете някои наистина кокетни реализации.

GravityView добавки

Можете да направите всичко, което ви показах по-горе, само с основния GravityView плъгин. Но, в зависимост от закупения от вас план, можете също така да получите достъп до приставки за допълнително разширяване на функционалността на GravityView.

Можете да видите пълния списък с добавки тук, но ето кратко обобщение на това, което всяка добавка ви позволява да правите:

 • Импортиране на записи – групови записи за внос в Gravity Forms с помощта на CSV. След това можете да използвате тези данни във вашите изгледи. Не изисква GravityView.
 • календар – показване на записи в оформление на календара. Страхотно за сайтове за събития.
 • Редовно редактиране – предлага вградено редактиране в GravityView и Gravity Forms за по-бързи редакции.
 • Ревизии за влизане – вижте промените, направени в запис и лесно ги върнете, когато е необходимо.
 • Множество форми – изграждане на изгледи, които показват данни от множество форми.
 • Направи си сам оформление – създайте свои собствени персонализирани оформления. Това все още изисква известни HTML и CSS знания, но добавката прави процеса много по-лесен, отколкото би бил иначе, защото не е необходимо да редактирате директно файловете с шаблони.
 • Math – извършват математически изчисления въз основа на записи. Не изисква GravityView, но се интегрира добре.
 • Карти – показване на записи на карта. Страхотно за директории на физически места.
 • Оценки & Отзиви – оставете посетителите да оценяват и преглеждат записите. Друг чудесен вариант за сайтове с директории. Например, можете да оставите хората да оценяват местни фирми или доставчици на услуги.
 • A-Z филтри – нека хората филтрират резултатите по началната буква на всеки запис.
 • Представени записипредставете специфични записи в оформлението на изгледа си. Страхотно за платени списъци с директории. Можете да оставите хората да подават основни обяви безплатно и след това да платите, за да надстроите до спонсорирана обява.
 • Социално споделяне & SEO – добавя бутони за социален дял и по-модерни опции за SEO.
 • DataTables – интегриране с DataTables за създаване на по-подробни оформления на таблици.
 • Разширено филтриране – контролирайте кои записи се показват във вашия изглед при разширени условия, като например потребителя, създал запис, стойности за търсене, роли на потребителя, диапазони от време и други.

Можете да закупите първите три разширения самостоятелно, а останалите се предлагат само като част от платен лицензен план. Говорейки за…

GravityView Цени

GravityView се предлага само в премиум версия – няма безплатна версия, с която да играете. Има три различни планове за ценообразуване, със значителни разлики към всеки по отношение на:

 • колко сайта можете да използвате GravityView
 • добавките, до които получавате достъп
 • до колко оформления получавате достъп.

Можете да видите функциите и цените на изображението по-долу:

Страницата за ценообразуване на GravityView

Има и план за цял живот, който влиза в огромните $ 949. Този план ви дава достъп до всичко в Пълен достъп план плюс актуализации за целия живот (но само три години поддръжка).

Планът за продължителност на живота очевидно не е евтин, но ако го използвате за създаване на много сайтове за клиенти, можете да разпространите тези разходи на всички ваши клиентски сайтове и всъщност това може да ви спести малко пари.

Заключителни мисли

В света на Gravity Forms GravityView е доста популярен – и то с причина. Казано по-просто, това е най-лесният начин, по който открих Gravity Forms записи в предния край на вашия сайт.

Въпреки че има други опции за някои случаи на използване, като добавяне на записи като персонализиран тип публикация и показване на тези на вашия сайт, те обикновено не са толкова прости или гъвкави, колкото използването на GravityView.

Създаването на изглед е просто и интуитивно. По-важното е, че не се нуждаят от познания за PHP, HTML или CSS, освен ако не искате да създадете собствено персонализирано оформление, така че не е необходимо да сте разработчик, за да получите стойност от този инструмент.

Освен това, тъй като самата Gravity Forms е толкова гъвкава, случаите на използване са почти неограничени.

Това прави чудесен вариант за всеки тип директория, но можете да го използвате и по други начини. По принцип, ако вашият случай на използване включва събиране на данни чрез формуляр и показване на тези данни в предния край на вашия сайт, GravityView вероятно може да ви помогне да свършите работата.

Ако искате да научите повече и да започнете, щракнете тук, за да се насочите към GravityView.

Използван / използваш GravityView? Опит, мисли и мнения?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map