Преглед на галерията на Envira: Най-добрият плъгин за галерия с изображения на WordPress?

Сделки с WordPress


В тази публикация ще разгледаме един от най-популярните плъгини на WordPress платформата: Галерия Envira. Прочетете, за да научите за най-добрите функции на приставката, как да я използвате и дали това е плъгин, който си струва да платите.

Като уеб администратор е ваша задача да задоволите манията на интернет потребителите от снимки и доста визуални изображения, като същевременно обслужвате уебсайта си със светкавична скорост. Но не са ли тези две цели, добре, несъвместими? В крайна сметка добавянето на тон снимки към вашите страници е длъжно да направи нещата по-бавни – използването на големи, качествени изображения означава да се жертва времето за зареждане, нали??

Е, не винаги. И в тази публикация ще оценяваме потенциално решение на това затруднение: Плъгинът за галерия Envira.

Твърдението за уебсайта на галерия Envira е удебелено и недвусмислено: „Най-добрият пристав за WordPress Gallery Plugin.“ Той създава красиви галерии с изображения, бърз и лесен за използване и прецизно настроен за максимална скорост. Какво повече бихте могли да поискате от плъгин за галерия, а??

Разбира се, всеки плъгин може да звучи добре на хартия. По-важните въпроси са: Какво е в действителност? Оправдава ли се на очакванията? И струва ли си цената?

Ще търсим да отговорим на всички тези въпроси и още повече, тъй като завеждам Envira Gallery за пробно шофиране.

Да започваме.

Представяме ви Галерия Envira

Първо, обаче, малко фон на Галерия Envira.

Начална страница на галерия Envira

Част от стабилната на плъгините WPBeginner, която също включва OptinMonster, WPForms и Soliloquy (кликнете за прегледи!), Envira отпразнува третия си рожден ден през януари 2017 г., така че вече е известно време. През това време Envira се утвърди като най-вероятно плъгинът на най-горната галерия и вероятно един от най-известните плъгини в света на WordPress. Като такъв, той може вече да е на радара ви.

Още от началото, изпълнението винаги е било жизненоважна част от философията на Envira. Програмистът Томас Грифин се зае да създаде плъгин за галерия, който не беше раздут с код, но все още можеше да се изправи срещу други топ плъгини на галерията. Всъщност голяма част от успеха на Envira може да се отдаде на този подход – плъгинът изтласква впечатляваща използваемост и проливен товар от мощни функционалности в безумно лек и супер бърз пакет.

Въпреки че Envira е известна със своята скорост, според мен впечатляващият набор от функции е може би най-голямото предимство на приставката.

Разбира се, можете бързо да създавате галерии за видео или изображения, допълнени с функции на лайтбокс и слайдшоу, но когато хвърлите различните премиум добавки в сместа, започвате да отключвате някои от най-вълнуващите функции за плъгин за галерия с изображения. Те включват галерии, защитени с парола, интеграция на WooCommerce и печат на изображения.

Както бихте очаквали от топ плъгин през 2017 г., разбира се, той също е напълно отзивчив.

Така че, има много неща за харесване на Envira, но нека да видим как се представя на уебсайт на живо, докато се гмурнем в по-голямата част от днешния пост: Нашият подробен преглед на галерията на Envira.

Първи стъпки с Галерия Envira

Нека започнем с инсталирането на приставката. Отворете Приставките > Добави нов > Качете Plugin и инсталирайте и активирайте .zip файла на Envira Gallery.

Известие в горната част на екрана ще ви подкани да потвърдите лицензния си ключ за Envira. Това е важна стъпка, ако искате Envira Gallery да се актуализира с най-новите функции и пачове за сигурност. Това отнема само няколко секунди, така че си струва да направите – просто копирайте и залепете лицензния ключ, намерен в областта на акаунта ви в Envira Gallery, след което щракнете върху Потвърждаване на ключа.

Екранна снимка на подкана да поиска от потребителя да потвърди лиценза си.

Проверката на лиценза ви отнема секунди и активира автоматично актуализиране.

Сега е време да инсталирате добавките. Това се постига чрез щракване върху Галерия Envira > Добавя, след което щракнете върху Инсталиране на тези, които искате.

Екранна снимка на инсталациите за добавки на Галерия Envira

Всички добавки са достъпни на един екран и могат да бъдат инсталирани с едно щракване.

Сега има на разположение до 29 добавки, което означава, че можете да добавите впечатляващ набор от функционалност към основния плъгин. За кои от тях отговаряте на условията? Е, това зависи от вашия тип лиценз, което ни води добре към темата за цената.

Цени на галерията на Envira

Галерия Envira предлага четири типа лицензи.

 • Бронз ($ 19) – поддръжка и актуализации за една година, използване на един уебсайт и няколко основни добавки.
 • Сребро ($ 49) – поддръжка и актуализации за една година, използване на три уебсайта и основни и междинни добавки.
 • Злато ($ 99) – една година приоритетна поддръжка и актуализации, използване на неограничен уебсайт и достъп до всички добавки.
 • Платина ($ 249) – поддръжка и актуализации за премията за цял живот, използване на неограничени уебсайтове и достъп до всички добавки.

Предпочитаният ви лиценз ще зависи от това колко уебсайтове искате да активирате Envira Gallery и кои добавки искате да използвате.

За сравнение, основният конкурент на Envira Gallery е NextGen, който цени Pro версията си между 69 и 99 долара. Като такава, Галерия Envira е по-достъпна на входно ниво, докато широко в съответствие в горния край.

Addons

Добавките вероятно са отличителната разлика между лицензите, тъй като отключват някои наистина готини функции. Не е необходимо да ви превеждате през всичките 29 добавки, но ето някои от най-добрите:

 • NextGen Gallery Вносител Addon (Бронз и нагоре) – мигриране на галерии директно от другия главен плъгин на галерията, NextGen.
 • Защита Addon (Бронз и нагоре) – предотвратяване на посетителите да щракват с десния бутон и запазват вашите изображения.
 • Instagram и Pinterest Addons (сребро и нагоре) – импортиране на изображения от сайтове за социални медии.
 • EXIF Addon (Сребро и нагоре) – за професионални фотографи, този ви позволява да добавяте EXIF ​​метаданни към изображения, като модел на камерата и скорост на затвора.
 • Препоръчано съдържание Addon (Сребро и нагоре) – ви позволява да свързвате към публикации, страници и персонализирани типове публикации.
 • Теми за галерията Addon (Сребро и нагоре) – оцветете галериите си с допълнителни стилни шаблони.
 • Страница на Аддон (Сребро и нагоре) – в интерес на бързината, този аддон разделя галерии на няколко страници.
 • ZIP Importer Addon (Злато и нагоре) – запишете вашите изображения в една удобна .zip папка, след което ги качете групово в една галерия.
 • WooCommerce Addon (Злато и нагоре) – интегрирайте Envira с WooCommerce, за да продавате вашите изображения на посетители.
 • Дълбоко свързване на Адон (Злато и нагоре) – оптимизирайте вашите изображения за повишаване на класацията.

Тези добавки се активират индивидуално, което означава, че трябва да инсталирате само тези, които възнамерявате да използвате. Ползата от това е, че приставката не носи ненужен багаж.

Създаване на първата ви галерия

Envira се гордее с това, че е един от най-модерните плъгини на галерията, като ви дава възможност да изградите галерии само за минути. В този раздел ще пуснем приставката през крачките й, за да видим дали това наистина е вярно.

За начало трябва да отидем до галерия Envira > Добавете Ново, след което дайте име на галерията с изображения.

Екранна снимка на нова галерия Envira

Започнете с плъзгане на вашите изображения на екрана.

Сега, най-важната част от всяка галерия с изображения, разбира се, самите изображения. По този начин избирането на вашите изображения е разумно място за начало. Envira дава няколко опции за извличане на вашите изображения.

 • Изберете съществуващите от вашата медийна библиотека на WordPress.
 • Качете нови, като ги плъзнете и пуснете в прозореца на галерията.
 • Импортирайте изображения директно от Dropbox, Instagram или Pinterest (* изисква добавки *).
 • Качете .zip файл, съдържащ всички изображения, които възнамерявате да използвате – готова галерия в папка, ако щете (* изисква добавка *).

Когато сте избрали, импортирали или качили вашите изображения, ще можете да ги видите в панела с изображения в секцията по-долу.

Екранна снимка на изображенията се добавят в галерията.

Използвайте плъзгане и пускане, за да организирате чисто новата си галерия.

От тук можете да изберете да модифицирате вашите изображения или можете да ги поръчате повторно с помощта на плъзгане и пускане. Всичко е безпроблемно лесно и са нужни само секунди, за да попълните и подредите галерията си.

Конфигуриране на галерията

Сега е време да започнете да конфигурирате галерията Това става, като се насочите надолу през панелите Config, Lightbox, Mobile и Misc. * Забележка – като активирате повече добавки, нови панели ще станат достъпни с нови настройки за конфигуриране.

На първо място е панелът Config, който ви позволява да конфигурирате няколко основни настройки за вашата галерия. Например, можете да определите колко колони искате да разпространите галерията си, да изберете размери на изображението и да активирате автоматично подрязване на изображението. Ако сте инсталирали Галерията шаблони Addon, можете също да избирате между пет теми на галерията.

Екранна снимка на екрана за конфигуриране на галерия Envira

Всички основни конфигурации се намират на едно място.

Въпреки че можете да организирате галерията си с изображения с помощта на влачене и пускане (както направихме преди), можете също да изберете алтернативни методи за сортиране. Те включват произволно, по URL адрес, по име на файл или по дата на публикуване.

След това раздела Lightbox. От тук можете да променяте лайтбокса и как изображенията се държат при щракване.

Екранна снимка на екрана за конфигуриране на лайтбокс

Има много опции за лайтбокс, с които да играете.

Ако сте активирали Галерията шаблони Addon, ще можете да изберете осем стила лайтбокс – без добавката, вие сте ограничени до два. Можете също да конфигурирате размера на лайтбокс изображенията, дали галериите могат да бъдат превъртани с помощта на колелото на мишката и анимационните ефекти.

Сега към панела за мобилни устройства, който ви позволява да конфигурирате настройките на мобилната си галерия.

Екранна снимка на екрана за мобилна конфигурация

Не забравяйте мобилните потребители!

Като начало можете да активирате галерии на мобилни устройства. Можете също да укажете размери, да изберете стилове на лайтбокс и да активирате преместене на жестове за навигация по галериите.

И накрая, раздела Разни. Този ви позволява да дадете на галерията си плужек, както и да експортирате / внасяте галерии. Вероятно е, че няма да е необходимо да прекарвате много време на този екран, така че ние ще полъхнем над него.

Поставяне на галерията

Сега галерията е добре да отидем, време е да я покажем в цялата си слава на вашия сайт! И както във всеки аспект на галерия Envira, процесът не би могъл да бъде по-лесен – всъщност плъгинът се предлага с няколко опции.

Първо, този, който предполагам, че повечето от вас ще искат да използват: Поставяне на кратък код. Това ви позволява да добавяте галерията си навсякъде на вашия уебсайт – било то публикация, страница или тип персонализиран пост. Можете да намерите съответния кратък код в настройките на галерията или на екрана за преглед на галерията – просто щракнете върху Envira Gallery и ще го забележите във втората колона.

Екранна снимка на екрана за преглед на галерията с кратък код

Щракнете върху бутона „копиране в клипборда“, след което поставете краткия код навсякъде на вашия уебсайт.

Тези с по-технически наклон могат да предпочетат тази втора опция: Вграждане на кодов фрагмент директно в кода на вашата тема. Отново това е много лесно да се направи, като фрагментът на кода е лесно достъпен на екрана за редактиране на галерията.

Не на последно място, можете да поставите галерия в странична лента, като използвате специалната джаджа Envira Gallery. Просто плъзнете и пуснете в предпочитаното от вас място за джунджурии, след което изберете галерията, която искате от падащ списък.

Работата свършена.

Галерии в действие

И така, видяхме колко лесно е да се изгради галерия с Envira, но как изглеждат галериите всъщност? Доказателството е в пудинга, както се казва, а външният вид на галерията е най-важното за потребителите.

За щастие, резултатите са наистина впечатляващи, както предстои да видите. Не забравяйте обаче, че не се опитвайте да бъдете прекалено люлеещи се от изображенията, представени в екранните снимки на галерията. В крайна сметка качеството на използваните изображения няма отношение към качеството на приставката.

Първо, ето една обикновена галерия с три колони.

Екранна снимка на стандартната галерия с три колони

Ето същата галерия, използваща шаблона Polaroid, който е наличен в Галерия Теми Addon, наличен със сребърни лицензи и по-горе.

Снимка на галерия с 3 колони в поляроиден стил

И тук виждаме гладкия шаблон разгърнат.

Снимка на галерия с 3 колони с елегантния шаблон

Както можете да видите, всички галерии изглеждат наистина стилни – много чисти и модерни.

Когато посетител кликне върху изображение, той задейства лайтбокс режим. Фонът е потъмнен, а изображението се разширява до пълен размер. Посетителите също могат да се движат в лайтбокс режим, като използват предоставените бутони или като кликнат наляво или надясно на клавиатурата си.

Ето стандартната лайтбокс.

Екранна снимка на лайтбокса по подразбиране

Това е лайтбокс с помощта на гладкия шаблон.

Екранна снимка на лъскавия лайтбокс

И накрая, Legacy лайтбокс.

Екранна снимка на наследения лайтбокс

Отново, те са визуално зашеметяващи с проста навигация. Ще видите и миниатюрите на другите изображения, представени в галерията под основното изображение, и посетителите могат да кликнат върху тях, за да скочат направо към това конкретно изображение.

Envira Gallery Lite

Екранна снимка на Envira Gallery Lite в официалното хранилище

Характеристиките, които описахме по-горе, са добри и добри, но някои потребители искат да създадат качествени галерии с изображения, като използват безплатен плъгин.

Ако това описва затрудненото ви положение, имате късмет. Официалната директория на WordPress плъгини съхранява версията на Envira Gallery Lite. Плъгинът е събрал 70 000 изтегляния и понастоящем се радва на звездна оценка 4,7. Сравнете тези статистически данни с основния конкурент NextGen Gallery Lite, който има много по-голяма потребителска база – повече от милион -, но сравнително разочароващ 3.3 рейтинг.

Версията Lite все още е изключително добре кодирана и оптимизирана за скорост, но идва без повечето звънци и свирки на премиум големия си брат. Плъгинът е също толкова лесен за използване – процесът за изграждане на галерии е идентичен всъщност – но има по-малко опции и нито една от функционалностите, които добавките предоставят.

И все пак, ако искате безплатен плъгин за галерия, това е отлична опция или ви дава възможност да изпробвате Envira Gallery преди да закупите пълната версия.

Присъдата

Като цяло бях много впечатлен от плъгина на Envira Gallery. Не само, че е един от най-бързите наоколо – важно съображение за всеки уеб сайт с тежки изображения – но е и един от най-удобните за потребителя приставки, които имах привилегията да тествам. Кривата на обучение е толкова плоска, колкото се получава.

Що се отнася до наборите от функции, Галерия Envira може да направи всичко, което можете да поискате от приставка за галерия с изображения. Социално споделяне, интеграция с WooCommerce, SEO SEO, стилни шаблони, внос на галерия – списъкът продължава и продължава.

Всяка функция се активира с едно натискане на бутон, което означава, че трябва само да инсталирате функциите, които активно използвате. Това означава, че за потребителите, които търсят само модерна галерия, няма излишни екрани за конфигуриране, за да се удавят. А за тези, които търсят специализирани функционалности, има специален екран за настройки за всеки от тях, който ви позволява да настроите галериите точно вкус.

Най-голямото решение е избора на кой лиценз да избера. Както очаквате, по-скъпите лицензи се доставят с допълнителни (и по-сложни) добавки, така че това е компромис между цена и набор от функции.

За повечето потребители оптималният лиценз ще падне някъде между Silver и Gold – Silver отключва по-голямата част от най-добрите добавки, докато Gold отключва партидата.

След като разгледах внимателно добавките, налични с всеки лиценз, аз лично се навеждам към $ 49 сребърния лиценз и смятам, че той представлява най-добрата стойност. Да, ъпгрейдването до Gold ви носи няколко допълнителни добавки, но при двойна цена това е голям скок за не много повече. Златото също предлага първокласна поддръжка, но поради това колко лесна е приставката да се използва, вероятно няма да се нуждаете от това много.

Като цяло, Envira е наистина силен плъгин за галерия. Бърз, уважаван и лесен за използване – и получава пълно одобрение от нас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me