Най-добрите WordPress приставки за създаване на динамични диаграми и графики

Сделки с WordPress


Ако искате да добавите допълнителна достоверност на публикациите си, колкото повече данни можете да предоставите, толкова по-добре.

Това обаче повдига въпроса как най-добре да се представят тези данни. Безкрайното изброяване на вашите цифри и статистики затруднява потребителите да разбират вашето съобщение и, разбира се, е скучно! Повечето хора намират данни за по-лесно усвоима, когато се представят във визуален формат, като графики и диаграми.

Въпреки тласъка, който дава на вашия авторитет и достоверност, добавянето на визуални данни във вашите публикации, графики и диаграми е нещо, което повечето уебмастъри пренебрегват. Когато видите графика, обикновено това е просто изображение, което е поставено, а не динамично.

Сега с помощта на изображение ще продължите да получавате вашето съобщение и е добре, ако никога не планирате да актуализирате данните си. Ако обаче номерата могат да се променят или смятате да добавите най-новите цифри, както и когато станат достъпни, тази тактика просто няма да работи. За целта ще трябва да създадете динамична графика.

За щастие, има редица фантастични плъгини, които опростяват процеса на създаване на страхотни, динамични графики и диаграми. Ако търсите начин да увеличите продажбите, като включите някои данни, за да направите резервно копие на терена, прегледайте ги.

1. WordPress класации – БЕЗПЛАТНО

WordPress Charts е лесно за използване решение за графики, което е безплатно за изтегляне. Той използва Chart.js и HTML5 за създаване на анимирани диаграми.

Предлагат се шест диаграми: Диаграма с диаграма, диаграма с понички, полярна диаграма, лентова диаграма, линейна диаграма и радарна диаграма и можете да ги вмъкнете във вашия уебсайт с помощта на шорткодове или чрез джаджа.

Ще намерите зоната за къси кодове под менюто Медия в администраторската си област WordPress. Примерен е кратък код за всеки тип диаграма, а отдолу е списък на десетки атрибути на къси кодове, които могат да бъдат използвани за изграждане на вашите диаграми.

WordPress Charts Shortcodes

Графиките изглеждат фантастично: Те се зареждат бързо и се анимират при първо зареждане, което прави страницата ви да изглежда много професионална.

За да промените всеки аспект на вашата диаграма, просто трябва да промените стойностите и атрибутите в краткия код.

WordPress Charts Polar Area Chart

Ако търсите лесно решение за диаграми, WordPress Charts е добър вариант, тъй като добавянето на основни диаграми става лесно.

Тези от вас, които искат да добавят по-сложни диаграми, може да намерят системата за къси кодове и липсата на опции малко смущаваща, затова препоръчвам да потърсите по-разширено решение.

Изтегляне / Официален уебсайт

2. Визуализатор – БЕЗПЛАТНО / £ 57 плюс

Visualizer е универсално решение за диаграми и таблици от ThemeIsle.

В безплатната версия можете да създавате таблици, пай диаграми, линейни диаграми, диаграми на зони, географски графики, лентови графи, колонови графики и диаграми на разсейване.

Ако използвате класическия редактор на WordPress, в лентата с инструменти ще видите бутон за Visualizer; когато се използва Gutenberg, Visualizer ще бъде наличен в главното меню на блока. Уверете се, че режимът „Visual Editor“ е избран и в двете настройки, за да видите бутона Visualizer.

Visualizer

За съжаление, когато се използва Gutenberg, аз не успях да създам нова диаграма. Трябваше да премина към класическия редактор, за да видя наличните диаграми.

Странно, можете да вмъкнете графики, които сте създали преди, когато Гутенберг е активиран – просто не можете да създавате нови.

Гутенберг във Visualizer

Преминаването към класическия редактор ви позволява да виждате всички опции на диаграмата – включително опции за премиум графики, които не са налични в безплатната версия.

Опции за диаграма на визуализатора

Данните могат да бъдат качени за вашата таблица или диаграма от CSV файл. Можете да качите това директно или да импортирате от URL.

Графична колона на визуализатора

Премиум версия на Visualizer се предлага от £ 57 на година. Той добавя още четири типа диаграми: габарит, свещник, времева линия и комбо.

Една от най-готините характеристики на премиум версията е възможността да се създават диаграми от публикации, страници и други персонализирани типове публикации. Допълнителни опции се предлагат и за диаграмите и това добавя функционалност за създаване на частни диаграми и за потребителите да редактират диаграми.

Докато премиум версията на Visualizer добавя много полезни опции, подозирам, че повечето потребители на WordPress ще бъдат доволни от функциите, налични в безплатната версия.

Изтегляне / Официален уебсайт

3. Лесни графики – БЕЗПЛАТНО

Easy Charts е решение за безплатни графики, което е разработено с помощта на библиотеката uvCharts Javascript.

Налични са общо 12 вида диаграми: Бар диаграма, подредена лентова диаграма, увеличаваща се лентова диаграма, процентна лентова диаграма, зонална диаграма, подредена зонална диаграма, процентна площ диаграма, линейна диаграма, кругова диаграма, понивна диаграма, полярна диаграма и водопад диаграма.

Графиките се добавят като персонализиран тип публикация и вие добавяте данни чрез персонализираща се таблица, която ви позволява лесно да променяте фигурите. Колоните и редовете могат да се добавят с едно натискане на бутон.

За вашата диаграма се показва кратък код. Ако обаче предпочитате, можете да вмъкнете диаграми с помощта на бутона Easy Charts от страницата на редактора и просто да изберете тази, която искате да вмъкнете.

Добавяне на данни в лесни диаграми

Докато сте запазили данните си, ще можете да видите визуализация на вашата диаграма.

Като промените типа на диаграмата в конфигурационната област и след това отново запазите графиката си, можете да видите как изглежда вашите данни във всичките 12 типа диаграми.

Преглед на диаграмата

Броят на опциите за персонализиране, налични в Easy Charts, е невероятен. Всеки аспект на вашата диаграма може да бъде променен – ​​независимо дали е стилистика, полета, етикети, типография или надписи.

Конфигурация на диаграмата

Няма лесна зона за настройки за Easy Charts, но има страница с информация, която подробно описва функции, като например възможността на потребителите да изтеглят графики като изображения.

С много опции, 12 вида диаграми и няколко предварително направени цветови схеми, Easy Charts е чудесен избор.

Изтегляне / Официален уебсайт

4. WordPress графики & Графики – БЕЗПЛАТНО

Разработен с помощта на HTML5, Vue.js Javascript рамката и Chart.js, WordPress Graphs & Графиките е просто решение, което поддържа осем типа диаграми.

Наличните типове диаграми са пай диаграма, диаграма с понички, полярна диаграма, лентова диаграма, линейна диаграма, радарна диаграма, балонна диаграма и диаграма на разсейване.

Ако класическият редактор е активиран, в лентата с инструменти на редактора ще видите бутон за „Вмъкване на графика“. За съжаление, когато Гутенберг е активен, няма наличен блок за WordPress графики & Диаграми. Това очевидно е проблем, който трябва да бъде решен, тъй като Гутенберг е активен по подразбиране в WordPress сега.

Бутон за графики и графики на WordPress

Когато кликнете върху бутона „Вмъкване на графика“, ще бъдете поканени да добавите графика. След това можете да изберете типа на графиката, който искате да използвате.

Избор на диаграма

Обичам как плъгинът ви позволява да добавяте данни към диаграма. Всеки път, когато добавяте данни, дефинирате етикети или променяте цветовете, промените се актуализират незабавно в предварителния преглед на диаграмата от дясната страна. В тази връзка, тя работи по подобен начин на потребителя на WordPress.

Когато приключите, диаграмата ще бъде поставена във вашата зона на съдържание чрез кратък код. Можете да се върнете назад и да редактирате диаграмите си по всяко време, като кликнете отново върху бутона „Вмъкване на графика“. Там ще бъде показан списък на вашите създадени диаграми.

Полярна карта

WordPress графики & Графиките са добра алтернатива на WordPress Charts. Това е основен плъгин, който не ви позволява да променяте вида на създадените от вас диаграми, нито ви позволява да качвате данни чрез CSV файлове.

Въпреки тези ограничения, лесно е да препоръчате WordPress Graphs & Графики на всеки, който просто иска да добави прости графики и графики към съдържанието си. Надяваме се, че те ще добавят подкрепа за Гутенберг в бъдеще.

Изтегляне / Официален уебсайт

5. Отзивчиви графики – 16 долара

Responsive Charts е достъпно решение за диаграми, което ви позволява да създавате седем типа анимирани диаграми.

Всички диаграми са създадени с помощта на Charts.js. Седемте типа диаграми са пай диаграма, диаграма с понички, лентова диаграма, линейна диаграма, полярна диаграма, радарна диаграма и ленти за напредък на началната лента.

Графиките могат да бъдат вмъкнати във вашето съдържание с помощта на къси кодове или директно в шаблони на страници с помощта на PHP. В областта на настройките на диаграмата можете да назовете диаграмата, да изберете типа на диаграмата и да определите ширината на диаграмата.

Има голяма зона за настройки на стила и десетки опции. От тук можете да промените полета, подплънки, типография и цветове.

Настройки на диаграмата и настройки на стила

Данните могат да се въвеждат ръчно в долната част на страницата в множество набори от данни.

Ако предпочитате, можете да качвате данни директно чрез CSV файл. Предлага се CSV шаблон, който да ви помогне да видите как могат да бъдат организирани данните преди качването.

Набори от данни

За съжаление няма начин да визуализирате диаграмата си, докато я създавате. Трябва да поставите краткия код в областта на съдържанието си, за да го прегледате и да видите всички промени, които сте направили.

За щастие, диаграмите, които се вмъкват във вашия уебсайт, изглеждат страхотно.

Примери за отзивчиви диаграми

Въпреки че не е безплатно за изтегляне, от $ 16 отзивчиви графики е доста достъпно решение. Той има много полезни опции за стилизиране и ви позволява да качвате големи количества данни с помощта на CSV файлове.

Не забравяйте да проверите администраторската демонстрация на Responsive Charts, за да разберете по-добре какво може да направи приставката.

Изтегляне / Официален уебсайт

6. amCharts: Графики и карти – БЕЗПЛАТНО

В сравнение с другите плъгини в тази статия, amCharts: Charts и Maps е насочена повече към напреднали потребители на WordPress, отколкото за начинаещи. Плъгинът е разработен от диаграми и карти Javascript услуга, amCharts.

Налични са девет вида диаграми: XY диаграма, кругова диаграма, нарязана диаграма, диаграма на sankey, радарна диаграма, габаритна диаграма, диаграма на акорда, карта на картата и карта.

В областта на настройките на приставката можете да изберете дали ресурсите се съхраняват отдалечено или локално. Можете също така да добавите персонализирани ресурси към съществуващия обширен списък от библиотеки на Javascript.

Настройки на amCharts

За всеки тип диаграма можете да дефинирате библиотеките с ресурси по подразбиране, използвани в HTML, HTML и Javascript. Тези настройки ще се използват като отправна точка за каквато и нова диаграма да изберете. След това можете да променяте данните, както сметнете за добре.

По подразбиране на диаграмата amCharts

След като разберете как работи, ще оцените колко мощни могат да бъдат amCharts.

Можете да промените диаграма от един тип в друг по всяко време, но имайте предвид, че когато направите това, всички данни в полето за ресурси, HTML полето и полето Javascript ще се върнат обратно към настройките, които сте дефинирали в основната страница за настройки на плъгини за този конкретен тип диаграма.

Диаграма на Санки

Вижте amCharts: Графики и карти, ако сте напреднал потребител, който иска повече контрол върху използваните Javascript библиотеки.

Ако използвате основната услуга на amCharts, трябва също да проверите приставката amCharts Embed WordPress от Рами Юшуваев, която ви позволява да вграждате диаграмите, които сте създали с приставката.

Изтегляне / Официален уебсайт

7. M диаграма – БЕЗПЛАТНО

M Chart е безплатен плъгин за WordPress, който ви позволява да използвате или библиотеки Chart.js, или Highcharts.

Страницата с общи настройки ви позволява да решите дали графиките са визуализирани и дали е разрешено отдалечено вграждане на диаграми.

Налични са само четири типа диаграми: Линейна диаграма, колонна диаграма, лентова диаграма и кругова диаграма.

M Настройки на диаграмата

Данните могат лесно да бъдат включени във вашата диаграма, като добавите вашите стойности към таблица. Просто кликнете два пъти върху клетка и след това въведете данните си.

Ако предпочитате, можете да качвате данни с помощта на CSV файл.

Има и опция за експортиране на данни от графиката в CSV файл. Това е чудесна функция и нещо, което липсва в повечето други плъгини на диаграмата.

Данни от M диаграма

Визуализация на вашата диаграма се показва под секцията с данни. Когато промените типа си диаграма в секцията под зоната за визуализация, визуализацията се актуализира автоматично.

M Chart Preview

Височината на вашата диаграма може да бъде определена и можете да изберете да покажете легенда.

За всяка ос добавяте заглавие и избирате единица. Можете да изберете от десетки видове единици, включително разстояние, валута, трафик на уебсайтове и други.

M Настройки на данните от диаграмата

M Chart е чудесно безплатно решение за диаграма. Лесно е да добавяте данни и да вмъквате попълнени диаграми в съдържанието си, като използвате кратки кодове.

Все пак усещам, че тъй като има само четири типа, може да искате първо да разгледате някои алтернативни решения на графиката.

Изтегляне / Официален уебсайт

8. UberChart – 30 долара

Търсейки на дребно с $ 30, UberChart е разширено решение за графиката, което предлага 240 персонализирани опции на диаграма и 30 опции за персонализиране на набор от данни.

Предлагат се общо десет типа диаграми: Линейни диаграми, диаграми на площи, лентови графики, хоризонтални лентови диаграми, диаграми за пай, диаграма с понички, радарни диаграми, полярни диаграми, диаграми на разсейване и балони.

Всички създадени от вас диаграми могат да бъдат лесно променени по-късно с едно натискане на бутон. Можете също да дублирате диаграми и да ги използвате като шаблон за нови класации.

Съществуващи класации

Данните могат да бъдат импортирани чрез CSV файл или копирани и поставени директно в областта на данни от софтуер за електронни таблици като Excel.

Има много възможности за стилизиране, включително подплънки, полета, цветове, дължина на радиуса и други. Визуализация на вашата диаграма се показва в сърцето на страницата с настройки.

Създаване на нова диаграма

Много потребители просто ще използват настройката за стайлинг по подразбиране, но, ако искате да персонализирате дизайна на диаграмите си, можете да промените всичко – от подсказки и заглавия до легенди за графики.

Настройки на мрежовата линия

Със стотици опции, добър избор на типове диаграми и поддръжка за няколко езика и многостранна програма на WordPress, UberChart е едно от най-добрите решения за диаграми, достъпни днес.

Вижте страницата с примери за UberChart, за да видите качеството на диаграмите и графиките, които могат да бъдат създадени с помощта на приставката.

Изтегляне / Официален уебсайт

9. WP графики и графики – БЕЗПЛАТНО

Последно в нашия списък е безплатният WP-графики и графики с плъгини. Този основен плъгин поддържа шест типа диаграма: Пирог диаграма, полярна диаграма, диаграма с понички, линейна диаграма, лентова диаграма и радарна диаграма.

Всичко, което трябва да направите, е да добавите заглавия и съответните им данни, след което щракнете върху бутона за генериране.

WP графики и графики

Когато щракнете върху бутона за генериране, ще се покаже визуализация на вашата диаграма, заедно с краткия код, който ще трябва да вмъкнете в страницата си, за да се покаже диаграмата.

Можете да направите бързи редакции на диаграмата си по-късно, като просто промените стойностите в краткия код.

Визуализация на WP графики и графики

WP графики и графики е безсрамно основен. Няма страница със специални настройки, няма страница, която да изброява предварително създадени диаграми и няма начин да промените използваните цветове.

Ако можете да приемете ограничения набор от опции за персонализиране в офертата, ще оцените колко бърза и лесна е използването на приставката.

Изтегляне / Официален уебсайт

Уважаеми споменавания

Редица WordPress плъгини не бяха включени в този списък.

Въпреки че считам, че плъгините, споменати по-горе, като цяло са по-добри, оценявам, че ситуацията на всеки е различна, така че може да искате да разгледате някои от решенията, които не са направили разреза.

Графиките Ninja и Infogram са две решения, които може да искате да проверите. Те не направиха окончателното изрязване, защото трябва да се регистрирате във външна услуга, за да ги използвате.

Считам, че е по-добре да съхранявате диаграми в собствената си база данни на WordPress, така че не бях склонен да включа всяко решение, което разчита на услуга на трета страна. Ако нямате нищо против да използвате външна услуга, силно препоръчвам да ги проверите.

Charts Ninja

Един WordPress плъгин, който ми хареса беше iChart. Това е просто решение за диаграми, което предлага шест типа диаграми: Линейни диаграми, лентови диаграми, радарни диаграми, полярни диаграми, диаграма на пай и диаграма с понички.

Друго прилично решение е Chartli. Продавайки на цена от $ 25, това е един от най-стилните приставки за графики и графики, налични за WordPress, и може да се похвали с 15 вида диаграми.

За съжаление, нито един от тези плъгини не ви позволява да редактирате диаграми или графики, след като сте ги създали, и дори не можете да променяте данни чрез краткия код.

Поради това е трудно да ги препоръчаме, тъй като неизбежно ще възникнат грешки по време на фазата на създаване на диаграмата.

Създаване на диаграма в iChart

Ако използвате Gravity Forms, проверете MaxiCharts. Плъгинът може да се използва за създаване на диаграми от представяне на формуляри и CSV файлове.

Плъгинът Blazing Charts ви позволява да създавате фрагменти от кода на диаграмата от популярни библиотеки на Javascript. Напредналите потребители могат да намерят това полезно, но не е удобно за начинаещи или междинни потребители.

Ако искате основно да създадете таблици и след това да ги допълвате с диаграми и графики, има няколко възможности.

TablePress, което е най-популярното решение за таблица за WordPress, разполага с разширение, наречено Chart Extension, което използва Chartist.js за създаване на отзивчиви диаграми от вашите таблици.

Професионалната версия на Data Tables Generator от Supsystic, която продава на дребно от $ 39, добавя възможност за създаване на диаграми и диаграми от данните на вашата таблица. Това е ефективен начин за подобряване на съществуващите ви таблици.

Заключителни мисли

Съветвам ви да изпробвате подробности в тази статия за графики и графики и не се съмнявам, че ще бъдете приятно изненадани от това колко лесни са за използване.

Ако търсите начин за добавяне на основни диаграми и графики към уебсайта си, препоръчвам да използвате или WordPress Charts, или WordPress Graphs & Диаграми или WP диаграми и графики.

Лесно е да се препоръча и визуализаторът. Той е също толкова лесен за използване като споменатите по-горе решения, но също така ви позволява да импортирате данни чрез CSV файлове.

Разширените потребители ще намерят amCharts: Графиките и Картите полезни, но други трябва да го избягват.

Ако опциите и персонализирането на стила са приоритет за вас, препоръчвам да използвате или Easy Charts, или UberChart. Тъй като Easy Charts е 100% свободен за изтегляне и използване, това е, което бих ви препоръчал да разгледате първо.

Както винаги, направете възможно най-много тестове, преди да изберете решение за уебсайта си на живо. За да ви помогна в това, препоръчвам да потърсите уебсайтове, които предлагат примерни CSV файлове. Тези примерни файлове могат да ви помогнат да попълните таблици и графики с примерна информация, за да получите по-добро разбиране за това, което плъгините могат да правят.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map