Най-добрите шест приставки за система за управление на обучението (LMS) за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Интернет е далеч и най-големият наличен ресурс от знания – така че, не трябва да е изненада, че вместо да използват този невероятен ресурс за Inane Googling, много хора предпочитат да го използват, за да научат нещо по същество и стойност.

Въведете eCourse.

Днес не е нужно да ходите на училище или в колеж, за да се обучавате – милиони хора използват електронни курсове, за да се обучават със собствено темпо и от комфорта на собствения си дом. Тези хора също са готови да платят добри пари за знания.

Уеб администраторите най-накрая отварят очите си за потенциала за печалба от eCourses. Ако не сте убедени, просто погледнете успеха, на който се радва Udemy – над 100 000 курса и милиони студенти.

Когато обаче използвате платформи като Udemy, трябва да играете по нечии други правила. Повечето доставчици на курсове предпочитат да имат пълен контрол върху доходите, управлението и промоцията на курса си, което е лукс, предоставен само на онези, които самостоятелно са домакини на курса на собствения си уебсайт. Ако все пак искате да се самообслужвате, WordPress е може би най-добрият инструмент за изграждане на уебсайтове, който ви е на разположение – дава ви безплатно възнаграждение, за да споделите знанията си със света.

Всичко, от което се нуждаете, е Lпечелите Мanagement Сystem (LMS) плъгин.

Добрият LMS е оборудван с всички функции и функционалности, от които се нуждаете, за да провеждате онлайн курсове – от изграждането на курса от земята нагоре, до пътя до предоставянето на вашите ученици на сертификати за завършени.

И има много страхотни опции за приставки на LMS – нека да разгледаме задълбочено топ шест.

LearnDash ($ 159)

LearnDash е популярен, многофункционален LMS плъгин за WordPress. Той се предлага с впечатляваща гама от функции, които го правят добър избор както за университети, така и за обучаващи организации, а също и за хора, които искат да продават курсовете си на обществеността.

Едно страхотно нещо за LearnDash е, че той интегрира подробна функционалност на курса и конструктор на курсове с плъзгане и пускане с вградено управление на плащания и абонаменти.

LearnDash

За да създадете курсовете си, ще използвате интуитивен конструктор за плъзгане и пускане, който улеснява създаването на целия ви план на курса, допълнен с отделни уроци и теми. Можете също така да изискате задължителни курсове или викторини да бъдат завършени, преди някой да започне определен курс.

Този конструктор се интегрира идеално в новия редактор на WordPress блок, който ви позволява да използвате познат интерфейс:

LearnDash съставител на курсове за влачене и пускане

Можете да включите мултимедия в съдържанието на курса, заедно с викторини (осем различни типа въпроси) и форуми за курсове. И най-новата версия – LearnDash 3.0 – включва куп шаблони на курсове и „Фокусен режим“ без разсейване, за да ви помогне да представите съдържанието на курса си по възможно най-ефективния начин.

И накрая, за да спрете хората да разяждат съдържанието на курса ви на едно заседание, можете да го капнете с течение на времето.

От задния край учителите получават задълбочена разбивка на викторинските изпълнения. Те могат да преглеждат отговорите на хората или да проверяват цялостния напредък на групата, като гледат статистически данни по въпрос. И ако искате да отчитате тежък режим, можете да използвате функцията за подобрено отчитане ProPanel, която ви позволява да наблюдавате активността в реално време. Това прави добър вариант за образователните институции.

И накрая, има и всички важни опции за монетизиране. Без да се нуждаете от външен инструмент, можете да начислявате еднократни такси или да задавате периодични абонаментни плащания.

Има и някои креативни структури за плащане. Например, можете да продавате:

 • Членства които дават на хората достъп до всичките ви курсове.
 • Вързопи които включват достъп до няколко курса едновременно.
 • Лицензи за групови курсове които позволяват на фирми и организации да закупуват вашите курсове за всички свои служители.

Официален уебсайт

LifterLMS (БЕЗПЛАТНО)

LifterLMS се предлага в безплатна версия на ядрото, а също така предлага още куп премиум добавки и пакети. В зависимост от вашите нужди, той може да бъде или доста достъпен … или доста скъп.

Той е високо ценен в общността на WordPress, което го прави чудесен вариант за захранване на вашите курсове. Всъщност WP101 наскоро мигрира курсовете си към LifterLMS – това е доста одобрението!

LifterLMS

Приставката работи като уебсайт за членство – студентите се регистрират или закупуват курс, това подобрява нивото на членството им, след което те могат да получат достъп до съответното съдържание.

Както при LearnDash, можете да създадете съдържанието на курса си, като използвате конструктор с плъзгане и пускане. Уроците могат да бъдат базирани на текст, видео или аудио, така че можете да се насочите към различни стилове на обучение. Всъщност LifterLMS има един от най-добрите начини за работа с видео съдържание, което го прави чудесен вариант за видео курсове.

Можете също да включите:

 • Викторини, заедно с таймери
 • Изтегляния на уроци
 • Области за дискусии

Интерфейсът за създаване на курсове на цял екран, с влачене и пускане е страхотен и прави нещата наистина рационализирани:

Интерфейс за изграждане на курсове LifterLMS за изтегляне и пускане

Също така, като LearnDash, LifterLMS се предлага с вградена функционалност за пазаруване, която можете да използвате, за да продавате курсовете си. Той поддържа еднократни и периодични плащания чрез три шлюза за плащане:

 • PayPal $ 99 разширение
 • Stripe $ 99 разширение
 • Разрешение за разрешение.Net $ 99

Или има разширение за 99 долара за WooCommerce, което ви позволява да използвате системата за касиране на WooCommerce, за да продавате курсове.

Можете също така да проявите творчество с купони, пакети за курсове, групови продажби, планове за достъп и дори опция за продажба на частни коучинг продажби. Можете също да създадете своя собствена партньорска програма, с вградени интеграции с популярни партньорски приставки.

Други полезни функции включват капене на съдържание, анализи, персонализирани имейли и игри.

За да надстроите, можете да закупите отделни разширения или пакет.

Тъй като безплатната версия е толкова богата на функции, много хора могат да преминат само с един шлюз за плащане, който струва само 99 долара. Ето защо казах, че може да бъде доста достъпно.

Ако обаче искате няколко добавки, вероятно ще искате пакет, който става малко по-скъп или на $ 299, или на $ 999, в зависимост от функциите, от които се нуждаете.

Официален уебсайт

Курсове за WP (149 долара)

На следващо място, ние имаме една от най-мощните и всеобхватни системи за управление на обучението там: WP Courseware.

Курсове за WP

Този плъгин ви позволява да разделите курсовете си на единици – страници със съдържание, които действат като индивидуални уроци – и модули. Това дава на курсовете ви позната структура, за която студентите могат да работят със собствено темпо.

Единиците са създадени по същия начин като типичните публикации за WordPress – във всеки от тях можете да пишете текст, да споделяте връзки и да вграждате медии (като видео или аудио).

Когато сте изработили всичките си единици, можете да използвате интуитивната функционалност за влачене и пускане на WP Courseware, за да ги организирате в логичен ред. Плъзгане и пускане ви позволява да присвоите единици на модул и след това да подреждате единици / модули за оптимален поток.

Разбира се, крайната цел на всеки е-курс е да помогне на студентите да учат. За да се уверите, че вашите студенти прогресират, WP Courseware се предлага с редица функции за тестване. Има впечатляващ брой типове въпроси – включително многообразен избор, отворени въпроси и качване на файлове – което ви позволява да създавате оценки, които наистина тестват разбирането на вашите ученици за конкретен модул.

По-нататъшно подобряване на функционалността за тестване, можете също така да посочите кои марки представляват какви степени, както и срокове и брой разрешени препратки. И, за да се бори с въпроса познатост (където студентите просто запомнят правилните отговори), WP Courseware също поддържа рандомизирани въпроси. Резултатите могат да бъдат изтеглени в PDF формат в края на теста или учителите могат да изпращат резултати директно във входящата кутия на ученика.

WP Courseware също може да се похвали с редица джунджурии, предназначени да помогнат на студентите да проследят своя напредък. Любимото ми е джаджа за очертания на курса, която студентите могат да използват, за да преминат към конкретни модули и единици. Има и джаджа за динамичен прогрес, така че учениците знаят колко материал остава в текущия модул.

WP Courseware джаджа за динамичен прогрес

За да поддържа учениците да напредват с подобно темпо, WP Courseware се доставя с функционалност за капково подаване, което ви позволява да ограничите определени модули до по-късен етап. Можете да конфигурирате достъп до нови модули, които да се отварят на фиксирани дати, определени интервали след записването или след приключване на предишни модули.

За да възнаградите вашите студенти за завършване на курса, можете да дадете персонализирани сертификати. Те могат да бъдат напълно персонализирани и са наистина приятно докосване.

WP Courseware също беше разработен, за да ви помогне да печелите пари, като продавате курсовете си. Последната версия включва вградена количка за пазаруване, която поддържа както PayPal, така и Stripe. Можете да продадете курсовете си за еднократни плащания или да таксувате периодични абонаменти. Има дори опция за разрешаване на разсрочено плащане, което е чудесно, ако курсовете ви са от цената на цената.

Можете също да интегрирате с WooCommerce, EDD или различни приставки за членство в WordPress, ако предпочитате да използвате тези инструменти вместо вградената кошница за пазаруване.

Лицензите за WP Courseware започват от $ 149, което включва една година поддръжка и актуализации. Плъгинът е напълно съвместим и с всяка тема на WordPress.

Официален уебсайт

LearnPress (БЕЗПЛАТНО)

Подобно на LifterLMS, LearnPress се предлага в безплатна основна версия и има премиум разширения, за да се възползва от допълнителна функционалност. Тези разширения са по-достъпни от разширенията на LifterLMS, което прави LearnPress чудесен за тези с бюджет.

Отвъд тези разширения, екипът на LearnPress разполага и с друг метод за осигуряване на приходи – те продават теми, които са създадени да съвпадат с LearnPress.

LearnPress

По какъв начин тази достъпна опция се сравнява с алтернативите на цените? Всъщност доста добре. LearnPress е лесен за използване, предлага се с много полезни функции и, както при много безплатни плъгини, е напълно разширим.

Можете да създадете курсове, като отидете на LearnPress > курс > Добави нов. Това ще изглежда като визуален редактор на WordPress по подразбиране, но важните подробности за курса се конфигурират с помощта на мета полета директно по-долу.

Този метабокс с плъзгане и пускане ви позволява да настроите целия учебен план за вашия курс, включително различни раздели, уроци и тестове:

LearnPress съставител на курсове за влачене и пускане

От екрана на визуалния редактор можете да конфигурирате и други важни настройки за вашия курс, включително подробности за окончателната оценка (включително оценка за оценка), максимални записвания, продължителност на курса и брой разрешени препратки. Можете също да използвате този раздел за определяне на цена за записване – безплатното ядро ​​поддържа PayPal плащане извън кутията, с разширения за интегриране на Stripe и WooCommerce.

Студентите може да искат да си помагат, да общуват с учители или просто да се социализират, а това може да се постигне чрез създаване на специален форум за курсове. Добавянето на форум ще изисква да инсталирате една от безплатните добавки с налична или BuddyPress или bbPress интеграция.

Говорейки за добавки, разработчиците на LearnPress пуснаха огромни 24 до момента – девет безплатни и 15 премиум. Безплатното ядро ​​само по себе си е впечатляващо, но тези разширения – особено първокласните – ви позволяват да добавите фантастичната функционалност, която привежда LearnPress в съответствие с първокласните алтернативи. Някои от любимите ми добавки включват:

 • Предварителни курсове за LearnPress (БЕЗПЛАТНО) – ви позволява да създавате усъвършенствани курсове, в които можете да се запишете само след преминаване на предварителни курсове.
 • Капване на съдържанието на LearnPress ($ 40) – ви позволява да изпускате съдържание на курса във времето.
 • Колекции от LearnPress ($ 20) – позволява ви да обединявате курсове заедно и да ги продавате под една ценова цена.
 • LearnPress myCRED ($ 30) – интегрира LearnPress с myCRED, което дава възможност на студентите да печелят значки и точки за напредъка си.

Можете също така да закупите пакет от всички добавки за 250 долара.

LearnPress е съвместим с всяка тема на WordPress, но разработчикът продава и 24 теми, които са специално създадени да работят с LearnPress.

Официален уебсайт

Процвете ученик ($ 67)

Thrive Apprentice е опростен LMS плъгин, създаден специално за създаване на онлайн курсове. Thrive Themes, разработчиците, правят смисъл да прескачат някои от по-акцентираните на академичните функции LMS функции, за да ви помогнат да създадете рационализирани професионални курсове.

Процвете ученик

За да създадете курсовете си, ще използвате интуитивен редактор за плъзгане и пускане, заедно с интегрирането на Thrive Architect, за да ви позволи да изграждате съдържанието на курса си и с плъзгане и пускане.

Можете да създадете мултимедийни курсове с:

 • Текст
 • Снимки
 • Видео
 • И т.н.

Той не предлага вградени опции за осигуряване на приходи, но предлага интеграция в SendOwl, ако искате да продавате премиум курсове.

Thrive Apprentice определено няма толкова задълбочен списък с функции, колкото останалите плъгини. Например, го прави не да има:

 • Съдържание, нахранено на капки
 • Викторини
 • Сертификати / gamification

Но ако просто искате рационализиран начин да създадете прости курсове, които изглеждат страхотно (и да се интегрирате с други продукти на Thrive Themes като Thrive Leads), това прави добра, достъпна опция.

Официален уебсайт

Sensei (безплатно)

Sensei е LMS плъгин от Automattic, същият екип зад WordPress.com, Jetpack, WooCommerce и други големи проекти. Това трябва да ви даде увереност, че Sensei има реални ресурси зад себе си.

сенсей

Sensei преди това беше премиум плъгин, базиран изцяло на WooCommerce, но наскоро екипът пусна основната версия безплатно на WordPress.org, което го направи още една страхотна опция за безплатен LMS плъгин. Освен това, с най-новата версия, вече нямате нужда от WooCommerce за основната функционалност на Sensei LMS.

Ако обаче искате да продадете курсовете си, ще трябва да го сдвоите с WooCommerce и приставката за платени курсове за WooCommerce за $ 129.

След като инсталирате Sensei от WordPress.org, можете да скочите направо в създаването на вашите курсове.

Няма конструктор на курсове с влачене и пускане, както получавате с много други плъгини. Вместо това ще настроите вашия курсове и Уроци използвайки обикновения редактор на WordPress, заедно с някои нови мета кутии:

Sensei строител на курсове

Можете също да вграждате видеоклипове и да включвате викторини, а има и учебник, който ще ви помогне да управлявате работата на учениците.

В допълнение към безплатната основна версия и платени курсове за WooCommerce, Automattic предлага и седем безплатни и премиум разширения:

 • Капване на съдържанието на Sensei ($ 29) – изберете кога студентите могат да имат достъп до учебния материал чрез съдържание на капково хранене.
 • Сертификати Sensei (БЕЗПЛАТНО) – представете на студентите си сертификат след завършен курс.
 • Приложения към медиите Sensei (БЕЗПЛАТНО) – прикачете към уроци други медийни файлове, като PDF.
 • Прогрес на курса на Сенсей (БЕЗПЛАТНО) – оставете учениците да следят напредъка си чрез джаджа на страничната лента.
 • Участници в курса на Sensei (БЕЗПЛАТНО) – показват аватари на други студенти, записани в курса, плюс общите цифри за записване.
 • Sensei Споделете вашата оценка (БЕЗПЛАТНО) – учениците могат да споделят оценките си от урока чрез социалните медии.
 • BuddyPress за Sensei (БЕЗПЛАТНО) – свържете LMS с BuddyPress за по-социално преживяване.

И не забравяйте – ако искате да продавате курсове, ще ви е необходим приставката за платени курсове WooCommerce ($ 129), както и може би абонаменти за WooCommerce (199 долара) и членство в WooCommerce (149 долара), в зависимост от вашите нужди.

Официален уебсайт

Заключителни мисли

И това завършва нашето задълбочено представяне на шест от най-добрите системи за управление на обучението за WordPress!

Тъй като всичките шест приставки са изключително добре оборудвани за работата, ще намерите добро количество припокриване в функции и функционалности. Например, почти всички плъгини, представени днес, ви правят много лесно да създавате курсове от задния край на WordPress, да проверявате студентите и в крайна сметка да продавате курсовете си.

Приставките обаче се различават по отношение на цените и някои допълнителни луксозни функции – понякога се предлагат като разширения.

Кой LMS плъгин е най-добър? Е, това зависи от функциите, от които се нуждаете. Моят съвет е да обмислите всякаква специализирана функционалност, която ви изисква LMS, след което да работите назад, като проверите дали любимият ви плъгин го поддържа.

Само помнете: Който и плъгин да изберете от този списък, няма да се объркате. Те са лесни за използване и всеки поддържа всички основни LMS функционалности, от които се нуждаете.

И ако наистина сте останали? Изберете една от безплатните опции, вижте как се включвате и след това помислете за надграждане с премиум разширения!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me