Най-добрите шест най-популярни приставки за публикации за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Всички искаме аудиторията ни да консумира възможно най-много от съдържанието ни.

В крайна сметка, ползите са ясни: Колкото повече статии чете посетителят, толкова по-ангажирани с вашия уебсайт стават. Това води до по-лоялна читателска аудитория, редовни посетители, повече социални споделяния и в крайна сметка повече реализации – с други думи, всички неща, от които наистина имате нужда.

Това може да ви постави и в добрите книги на търсачката: Алгоритъмът за класиране на Google анализира показателите на сайта – от които ключовите съображения са социалните дялове, степента на отпадане, изгледите на страниците и времето на сайта – а доброто представяне може да даде на вашия сайт своевременно увеличение нагоре по SERPs. Повече видимост и повече посетители. Страхотно, нали?

Разбира се, има нещо повече от това да гарантираме, че посетителите ви физически няма да напуснат сайта ви. Например изскачащ прозорец, който се появява, когато посетител сигнализира за намерение да напусне, може да задържи някои посетители на сайта, но не по желания от вас начин – това е сенчеста тактика (когато се използва за тази цел). Искаме посетителите да искат да останат и истински да се насладят на времето си на сайта.

Имайки това предвид, трябва да насочите аудиторията си към областите на вашия уебсайт, на които ще им хареса, като по този начин ги насърчавате да останат на вашия уебсайт по свое желание. Вътрешното свързване е очевидно средство за това – както и използването на свързана джаджа за съдържание, поставена под всяка статия (нещо, което обхващахме известно време назад.

В тази статия искам да ви помогна да насочите посетителите към публикациите с вградено социално доказателство: Вашите най-популярни публикации. И тъй като това са публикациите, за които е доказано, че отговарят на аудиторията ви, също така те вероятно ще са най-добрите ви – с други думи, вашите драйвери за реализация!

Ако искате да добавите популярна джаджа за публикации към уебсайта си на WordPress (обикновено / обикновено се поставя в страничната лента на сайта), ето шест от най-добрите популярни плъгини за публикации около:

Популярни публикации в WordPress (БЕЗПЛАТНО)

Добавка за популярни публикации в WordPress

С повече от 300 000 активни инсталации, креативно нареченият плъгин на WordPress Popular Posts е най-популярният плъгин за популярни публикации в WordPress.org. (Вижте какво направих там?)

Тук има много неща за харесване …

Освен, че е супер лесен за използване, WordPress Popular Posts ви позволява да изберете персонализиран период от време за популярните си публикации.

Тъй като можете да създавате няколко отделни списъка, това ви позволява да правите няколко готини неща, като например създаване на отделни списъци за най-популярните ви публикации за всички времена, както и за най-популярните публикации от последните, обаче много дни.

Можете да включите изображения и извадки за публикации в списъка си, а също така можете да настроите персонализирани опции за сортиране, за да класирате популярността по:

 • коментари
 • показвания (общо)
 • средни прегледи на ден.

Популярните публикации в WordPress също работят с всички персонализирани типове публикации, които използвате.

За да ви даде тези опции за сортиране, WordPress Popular Posts всъщност проследява трафика към всяка публикация на вашия сайт. Ако се притеснявате за хита на производителността, WordPress Popular Posts предлага много промени в ефективността за справяне с това, като кеширане на преглед на страница и вземане на извадки от данни. Можете да научите повече на неговата страница на GitHub.

Как работи

За показване на популярни публикации можете да използвате или WordPress джаджа, кратък код или PHP функция.

Например, ако работите с приспособлението, ще можете да конфигурирате важни настройки, като например колко публикации да използвате, какво сортиране да използвате и период от време:

WordPress джаджа популярни публикации

Ето пример за това как може да изглежда джаджата:

Пример за популярни публикации в WordPress

Освен това, WordPress Popular Posts ви дава и табло за управление, където можете да видите най-популярното си съдържание за определени периоди от време, както и зона с настройки, където можете да активирате още някои технически функции, които влияят на производителността.

Например, ако имате сайт с голям трафик, можете да активирате изваждане на данни, за да намалите количеството данни, което приставката съхранява в базата данни на вашия сайт:

Настройки на популярните публикации в WordPress

Като цяло, той е доста гъвкав и лесен за използване!

Топ 10 (БЕЗПЛАТНО)

Топ 10

След популярните публикации в WordPress, Топ 10 е втората най-популярна безплатна опция в WordPress.org.

Тя ви позволява да показвате най-популярните си публикации чрез ежедневен или общ трафик (все пак няма опция за популярност на коментарите – за това ще ви трябва различен плъгин).

Топ 10 работи с редовни публикации в блогове, както и с всички персонализирани типове публикации, които използвате.

Вие имате добър контрол върху списъка си с популярни публикации с възможност да изберете дали да включите или не:

 • миниатюри
 • откъси
 • брой показвания
 • дата на публикуване
 • и т.н..

И накрая, Топ 10 се предлага и с някои функции за ефективност, като например възможността за кеширане на популярни публикации и периодично „почистване“ на вашата база данни, като изтривате данни от базата данни, които са на повече от 90 дни.

Как работи

Топ 10 също ви позволява да показвате популярни публикации навсякъде на вашия сайт, използвайки или джаджа или кратък код.

Когато активирате приставката, можете да използвате новата Топ 10 област за конфигуриране на важни по подразбиране:

Топ 10 настройки на плъгини

След това можете да добавите краткия код или джаджа, където искате да се показват популярните ви публикации. Например, ето как изглежда да конфигурирате джаджата:

Топ 10 приставка джаджа

И ето пример за списъка с популярни публикации – изглежда, че може да се нуждаете от малко CSS, за да почистите списъка с публикации, тъй като по подразбиране начинът на увиване на текст изглежда неудобно в сравнение с WordPress Popular Posts:

Пример за топ 10

Jetpack (БЕЗПЛАТНО)

Реактивни раници

Jetpack е плъгин от Automattic (създатели на WordPress.com), който предлага цял набор от функции. Една от тези функции е… познахте: Популярни публикации.

Не бих препоръчал да го използвате, ако всичко искате да са популярни публикации, но ако харесвате другите функции в Jetpack, тогава подходът „всичко в едно“ може да е удобен. Научете повече в нашето ръководство / рецензия на Jetpack.

Един от недостатъците на Jetpack е, че имате по-малка гъвкавост за определяне на това, което е популярна публикация – тя ви позволява да показвате най-харесваните си публикации или публикациите, които са получили най-много трафик през последните 48 часа по подразбиране. Ако имате някои технологични избивки, можете да използвате филтър, за да определите персонализиран период от време.

Освен всичко това, Jetpack е супер лесен за използване и изходът изглежда добре извън кутията.

Как работи

За да започнете работа с Jetpack, първо трябва да преминете през процеса на настройка на Jetpack и да го свържете с вашия акаунт в WordPress.com (Jetpack ще се опита да ви накара да се регистрирате за платен план, но просто се нуждаете от безплатния план за Популярни публикации).

След като излезете от това, можете да активирате популярната функционалност на публикациите, като използвате новите Топ публикации & Страници (Jetpack) джаджа.

Можете също да конфигурирате някои настройки по подразбиране за това как да показвате популярните си публикации и какви типове публикации да включвате. Най- видимост опции ви позволяват да отидете по-нататък и да насочвате към конкретни публикации, като например включително само популярни публикации от определена категория или автор:

Jetpack популярна публикация джаджа

Ето пример за това как изглежда вашият списък с популярни публикации в Jetpack (има само един елемент, но разбирате идеята):

Пример за популярни публикации в Jetpack

Стилни популярни публикации (БЕЗПЛАТНО)

Стилни популярни публикации

Както подсказва името, Stylish Popular Posts ви помага да показвате популярни публикации по малко по-стилен начин от предишните приставки

По принцип вместо простия списък с миниатюри / заглавия, който получавате с другите плъгини, ще можете да създадете хубави наслагвания, както в този пример:

Пример за стилни популярни публикации

Докато получавате тези хубави външен вид, губите много от опциите за персонализиране, които получавате с другите плъгини. Така че, компромиси!

Как работи

Стилните популярни публикации определено са най-простият вариант в този списък.

След като инсталирате и активирате приставката, всичко, което трябва да направите, е да добавите джаджата, където искате да се показват популярните ви публикации.

Има много малко за конфигуриране – вие просто избирате колко популярни публикации да се показват и дали да показвате или не класацията на всяка публикация:

Стилна популярна джаджа

WP Tab Widget (БЕЗПЛАТНО)

WP Tab Widget

WP Tab Widget е уникална с това, че ви позволява да показвате „повече“ от просто популярни публикации в една джаджа. Както можете да видите в примера по-горе, посетителите могат да кликват между различни раздели, за да превключват между:

 • популярно съдържание
 • скорошно съдържание
 • коментари
 • тагове.

Така че, ако ви харесва този подход с раздели, това е голяма причина да изберете WP Tab Widget пред останалите.

Можете да изберете точно кои раздели са налични, както и да конфигурирате други основни настройки, като например:

 • дали да включва или не миниатюри, дати за публикуване или откъси
 • колко публикации да се покажат
 • реда на раздели.

Как работи

Няма настройки за конфигуриране – веднага щом активирате приставката, ще преминете направо към добавяне на приспособлението.

В приспособлението можете да контролирате кои раздели да включвате, както и по-разширени настройки:

Опции за Wid Tab WP

Ето и пример за това как изглежда:

Пример за Wid Tab Widget

Забележка: Wid Tab Widget не работеше с темата, която използвах в другите екранни снимки – това може да е нещо, което трябва да се има предвид. Все пак се получи добре, след като се върна към темата „Двадесет и седемнадесет“.

Показване на публикации (БЕЗПЛАТНО)

Показване на публикации

И накрая, има Display Posts, безплатен плъгин от Бил Ериксън – доста известен разработчик на WordPress.

Показваните публикации не са фокусирани само върху популярни публикации, но ви позволяват да показвате популярните си публикации, като използвате два различни критерия:

 • Брой коментари.
 • Социални дялове.

Така че, ако по този начин искате да определите „популярен“, това е добра опция. Само имайте предвид, че няма опция за показване на публикации според реалния трафик, който получават.

Отвъд това, плъгинът се предлага с много параметри на къси кодове, които можете да използвате за насочване на публикации от конкретни категории, автори и т.н. Можете също така да изберете дали да включвате или не миниатюри, обобщения на откъси и друго съдържание.

Как работи

Няма зона за настройки с Постове за показване. Вместо това ще направите всичко, като използвате краткия код и много параметри на плъгина.

След това можете да поставите този кратък код навсякъде на вашия сайт, включително джаджа във вашата странична лента.

Например, ако искате да покажете петте най-популярни публикации чрез броя на коментарите, заедно с техните миниатюри, ще използвате този кратък код:

[display-posts orderby ="COMMENT_COUNT" image_size ="умалените" posts_per_page ="5"]

Показване на пример за публикации

Ако искате да показвате публикации чрез социални споделяния, можете да следвате тези инструкции.

Заключителни мисли

Показването на вашето популярно съдържание е чудесен начин да получите най-доброто си съдържание пред посетителите и да ги задържите на вашия сайт.

С популярните плъгини за публикации в този списък ще можете да го направите за различни различни показатели за „популярност“, включително трафик, коментари и социални споделяния.

Ако искате най-голяма гъвкавост, бих казал, отидете с популярни публикации в WordPress или с Топ 10. Стилни популярни публикации е добре, ако ви харесва външният му вид, докато WP Tab Widget предлага уникалния подход с раздели.

И накрая, Jetpack е чудесен, ако искате другите функции на Jetpack, а Display Posts ви позволява да поръчвате публикации чрез социални споделяния, което е полезно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me