Най-добрите шест най-добри свързани приставки за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Колкото повече съдържание консумира вашата аудитория, толкова по-голяма е вероятността те да станат лоялни фенове на вашата работа. Тези хора ще бъдат по-склонни да споделят вашите статии в социалните медии, да се връщат редовно на уебсайта си и в крайна сметка да се превръщат в клиенти, плащащи.

Това обаче повдига по-голям въпрос: Как да накарате потребителите да четат повече от съдържанието ви?

Съдържанието с най-високо качество е, разбира се, голямо парче от пъзела, но лесната за навигация структура на уебсайта е също толкова важна. След като прочете вашата статия, посетител ще се чуди какво да прави по-нататък – трябва ли да напуснат или трябва да прочетат повече?

Предполагам, че бихте предпочели последното, нали? В този случай ваша работа е да улесните възможно най-лесно посетителите да намерят повече съдържание, което може да ви интересува на вашия сайт.

Един от най-добрите начини за придвижване на хората около вашия уебсайт е да включите свързани връзки към съдържанието в долната част на статиите си – друг чудесен метод е вътрешната връзка.

Свързаните връзки към съдържанието са идеален начин да насърчите посетителите да останат на вашия уебсайт, подобрявайки процента на отпадане, показванията на страници и статистиката за времето на сайта – всички показатели, които имат положително влияние върху SEO ефективността на вашия уебсайт. Те също са фантастичен начин да вкарате живот в някои от по-старите си статии, които са изтласкани от вашата първа страница и вече не получават трафика, който заслужават.

В тази статия ще ви представя шест от най-добрите приставки за съдържание, свързани с WordPress, така че можете да добавите свързаната функция за съдържание към уебсайта си в WordPress.

Jetpack (БЕЗПЛАТНО)

Водещият WordPress плъгин на Automattic, Jetpack, предлага функции като инструменти за ефективност, анализи, инструменти за писане, подобряване на коментарите и други.

Свързаният инструмент за публикации можете да намерите в секцията за трафик на настройките на Jetpack. Постовете изглеждат страхотно, но от гледна точка на функционалността, има няколко възможности за персонализиране.

В областта с настройки можете да изберете да покажете заглавие над свързани публикации и да определите дали се показват миниатюрни изображения.

Настройки за публикации, свързани с Jetpack

Допълнителни опции могат да бъдат намерени в персонализатора на теми за WordPress.

Можете да определите текста на заглавието и да активирате и деактивирате миниатюри, дати, категории и маркери. Оформлението също може да бъде променено от решетка (хоризонтална) до списък (вертикална).

Свързани с Jetpack публикации

Свързаната публикация на Jetpack функция изглежда страхотно и е лесна за използване. Добър избор е, ако вече имате активиран Jetpack и искате основно свързано решение за публикации, но то е ограничено.

Без контрол върху периода, през който се показват публикациите, свързаните публикации често остаряват. В моя личен блог, например, Jetpack редовно показва статии, които са на пет години.

Контекстуални свързани публикации (БЕЗПЛАТНО)

Ако търсите повече контрол върху свързани публикации, Контекстуално свързани публикации е фантастично решение.

Плъгинът ви позволява да определите период на прекъсване за свързаните публикации, които се показват. Можете също да рандомизирате публикации, да изберете кои видове публикации да се показват, да ограничите публикациите до същия тип публикации и да изключите категории от резултатите.

Опции за контекстуални публикации

Контекстуално свързани публикации също предлага много опции за оформление. Можете да персонализирате HTML, който се използва за вашия изход, и има около дузина опции, свързани с миниатюри.

Плъгинът може също да показва свързани публикации във вашата RSS емисия. Броят показвани публикации, местоположението на миниатюрата и размерът на миниатюрата могат да бъдат коригирани за вашата емисия.

Контекстуални свързани публикации

Резултатът, който Contextual Related Posts генерира от настройките по подразбиране, изглежда страхотен, но там, където WordPress плъгинът се откроява, е персонализирането. Горещо препоръчвам да го проверите дали искате да филтрирате резултатите, които се показват на вашия уебсайт.

Свързани публикации Thumbnails Plugin за WordPress е друга добра приставка, за да проверите. Резултатът му е подобен на контекстуални публикации и предоставя някои полезни опции за филтриране и стилизиране.

WordPress Свързани публикации Plugin от AddThis (БЕЗПЛАТНО)

AddThis предоставя на собствениците на уебсайтове множество социални медии и инструменти за ангажиране. Това включва бутони за споделяне на социални медии, съставяне на списъци и буркани с бакшиши.

Свързаните добавки WordPress ви помага да интегрирате инструмента за свързани публикации на AddThis във вашия уебсайт.

В областта за разширени настройки можете да активирате споделянето и проследяването на кликвания и да въведете своя идентификационен номер на Google Analytics и потребителското име в Twitter. Предлагат се и различни опции за зареждане, например местоположението на скрипта, кои куки за действие се използват и дали е активирано асинхронното зареждане. Може да се добави и персонализиран JSON код.

Опции за зареждане

Докато настройките на уебсайта за приставки са дефинирани в администраторската ви област на WordPress, трябва да персонализирате свързаните си публикации на уебсайта AddThis.

Свързани публикации могат да бъдат поставени по един от трите начина: Можете да показвате свързани публикации като плъзгач; в долния колонтитул; или в зоната ви на съдържание (вградена).

Изберете Тип инструмент

Елементите могат да се показват хоризонтално или вертикално и можете да определите колко статии се показват. Има опция за скриване на свързани публикации на мобилни или настолни компютри, но това, което обичам, е възможността да популяризирам конкретна страница в първия свързан слот за публикации.

За съжаление, няма опции за филтриране, които да показват само статии от конкретна категория или конкретен период от време, така че свързаните публикации не са така насочени, колкото другите свързани публикации в този списък.

Вградени настройки

Ако търсите обикновени хоствани публикации, свързани с алтернатива на Jetpack, Plugin, свързан с WordPress, добавя от AddThis отговаря на сметката. Той е лесен за използване, дава ви няколко начина за показване на свързани публикации, а резултатът изглежда страхотен.

Основният недостатък е, че той не контролира кои публикации се показват в полето ви за свързани публикации.

Свързани публикации за WordPress от Bibblio (БЕЗПЛАТНО / плюс 19 долара)

Bibblio е свързана услуга за съдържание, която е създадена да увеличи трафика на уебсайта Ви. Безплатният план позволява до 25 000 гледания на месец и до 500 статии да се съхраняват. Най-евтиният премиен план струва 19 долара на месец и увеличава броя на гледанията до 50 000, а съхраняваните артикули до 5000.

След като се регистрирате, ще ви бъде предоставен клиентски идентификационен номер и клиентска тайна, която ще ви позволи да интегрирате услугата в уебсайта си с помощта на приставка за WordPress. След това ще бъдете попитани дали искате съществуващите и бъдещите публикации да бъдат препоръчани.

В следващия раздел ще бъдете помолени да настроите модула си, който можете да оптимизирате за подобрени изгледи на страници или само за уместност. Свързани публикации могат да се показват във витрина, решетка, колони и оформления на редове.

Заглавието и заглавието също могат да бъдат променени и можете да промените каква информация се показва на миниатюрата на статията.

Редактор на оформлението

Можете да се върнете и да коригирате настройките по всяко време, а една от любимите ми функции в тази област е възможността да променяте периода за препоръки за публикуване.

Анализът се показва в основната страница за преглед, въпреки че трябва да преминете към основния уебсайт на Bibblio, за да видите всички статистически данни.

Приоритизиране на последните публикации

Свързани публикации за WordPress от Bibblio е универсално решение, което предлага много уникални опции за оформление. Основният недостатък на приставката е, че безплатният план е ограничен до един модул и 25 000 гледания на месец. Освен това, ще трябва да се регистрирате в един от първоначалните месечни планове.

Вградени публикации (БЕЗПЛАТНО / $ 27)

Ако искате да показвате свързани публикации в съдържанието, проверете публикациите, свързани с Inline.

Плъгинът ви позволява да вмъквате до три свързани кутийки за публикации във вашето съдържание и може да бъде определен интервал между всяко поле, за да можете да ги поставяте, както сметнете за добре.

Ще се радвате да чуете, че свързаните публикации могат да бъдат ограничени до определен брой дни за публикации.

Настройки за стил на вградени публикации

В безплатната версия има два основни стила. Те изглеждат добре, но за съжаление не могат да показват изображения от публикациите ви.

Премиум версията, която се продава на цена от $ 27, добавя три допълнителни стила, които включват представени изображения. Те изглеждат по-професионално и трябва да увеличат броя на показванията на страниците.

Надстройката ви позволява също да добавяте неограничен брой свързани с публикации публикации към статии, но вярвам, че повечето собственици на уебсайтове ще се задоволят с три кутии.

Пример за свързани публикации

Ако смятате, че Plugin, свързан с WordPress, добавя от AddThis не ви дава контрола, който искате над вашите публикации, свързани с вградени съобщения, Inline Related posts е плъгинът за вас.

Свързана публикация от PickPlugins (БЕЗПЛАТНО)

Друга полезна свързана плъгин за публикации, която трябва да разгледате, е свързана публикация от PickPlugins. От гледна точка на функционалността, той се намира между основно решение, като Jetpack, и решение, богато на функции, като например контекстуални публикации.

Плъгинът ви позволява да вмъквате свързани публикации в множество типове публикации чрез къси кодове или функция на PHP. Кликванията могат да се проследяват и можете да промените заглавието и колко елементи да се показват.

Свързани настройки за стил на публикация

Свързани публикации могат да се показват в мрежа, списък или плъзгач. За всеки елемент можете да зададете ширината, подравняването, полето и подложката.

В секцията за оформление можете да определите как изглеждат миниатюрата, заглавието и откъсът. Налични са редица предварително определени размери на миниатюрите и можете да изберете максимална височина за изображения.

Настройки на миниатюра

Има специална страница за настройките на плъзгача.

Броят на колоните за настолни компютри е зададен на четири, таблети на три и смартфони на две. Можете, разбира се, да ги промените. Скоростта на плъзгача, пагинацията, навигацията, цветовете на фона и други опции на плъзгача също са достъпни.

Пример за свързана публикация

Свързана публикация от PickPlugins не ви дава контрол върху свързаните публикации, които се показват на посетителите, но ако търсите просто решение с някои готини опции за стайлинг, това е добър избор.

Уважаеми споменавания

За целите на тази статия тествах повече от 20 добавки, свързани с WordPress, на моя тестов уебсайт и в моя личен блог (т.е. жива среда). В този раздел бих искал да споделя няколко страхотни WordPress плъгини, които току-що са пропуснали списъка.

Други свързани публикации WordPress приставки за разглеждане

Ако търсите контрол върху изхода си, може да искате да проверите подобни постове – приставка, която ви позволява да персонализирате HTML в изходния си шаблон. На разположение са десетки маркери, които ви помагат да контролирате какви публикации се показват и как изглежда всичко. Естеството на този плъгин означава, че е по-малко удобен за потребителите от алтернативите, но напредналите потребители ще го харесат.

Свързани публикации от Taxonomy е интересно решение, което ви позволява да вмъквате свързани публикации чрез джаджа или кратки кодове. Можете да изберете да показвате единични или няколко таксономии, да изключвате или включвате публикации и да ограничите какво се показва по номер или дата.

Свързани публикации от Настройки на Widget Taxonomy

Ако търсите първокласно решение, вижте Свързани публикации за Отлични публикации. На дребно на $ 30, плъгинът поддържа миниатюри с различни размери и ви позволява да изберете дали да се показва мета информация. Показваните свързани публикации изглеждат професионално.

Персонализираните публикации са основен плъгин за свързани публикации, но имат някои готини функции, като например импортиране на връзки чрез XML формат и естествена поддръжка за редактора на блок Gutenberg.

Друго основно решение за проверка са публикациите, свързани с CP. Той е доста уникален по това, че ви позволява да показвате колко подобни свързани публикации използват звезда или система за оценка.

Заключителни мисли

Ако се мъчите да запазите потребителите на уебсайта си, добавянето на свързана функция за съдържание е доказан начин да накарате хората да се придържат, което води до повече прегледи на страници, по-голяма продължителност на посетителите и намален процент на отпадане. Може би дори по-важното е, че когато потребителят разглежда повече от съдържанието ви, той ще може по-добре да оцени какво представлява уебсайтът ви, което също може да увеличи абонаментите, социалните споделяния и дори реализациите. По принцип всички добри неща!

Всички плъгини, представени днес, могат да добавят напълно функционален свързан раздел за съдържание към вашия уебсайт. Всички те обаче изглеждат и работят малко по-различно, с различни силни и слаби страни, така че отделете време и изберете любим.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me