Най-добрите седем най-добрите приставки за Google Анализ за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Ако искате да разберете какво правят посетителите на вашия уебсайт и откъде са дошли, имате нужда от инструмент за уеб анализ. А що се отнася до уеб аналитика, има едно име, което доминира на пазара – Google Analytics.

Според W3Techs, Google Analytics се използва от 85,1% от всички уебсайтове с известен инструмент за анализ. Така че по принцип почти всеки уебсайт, който посещавате, вероятно използва Google Analytics.

Ако искате вашият сайт WordPress да се присъедини към клуба, има два основни маршрута, които можете да следвате, за да добавите Google Analytics към вашия сайт:

 1. Можете ръчно да добавите проследяващия код към вашия сайт.
 2. Можете да използвате приставка за Google Analytics за WordPress.

Предимството на втория подход е, че освен да добавя лесно скрипта за проследяване, повечето WordPress плъгини на Google Analytics също ви помагат да работите с инструмента по други начини – като например да преглеждате анализа на уебсайта си в таблото за управление на WordPress и да конфигурирате още усъвършенствани методи за проследяване.

Както подсказва заглавието на тази публикация, ще се съсредоточим върху втория подход. По-долу ще споделя седемте най-добри приставки на Google Analytics за WordPress и ще ви помогна да изберете най-добрия за вашите нужди.

MonsterInsights – БЕЗПЛАТНО / 199 долара

Активен в повече от 2 милиона WordPress сайтове, MonsterInsights е най-популярният плъгин за Google Analytics в WordPress.org. Той идва от Syed Balkhi и Awesome Motive, които вероятно са най-известни на WPBeginner.

MonsterInsights начална страница на приставката

MonsterInsights прави няколко различни неща, за да ви помогне да работите с Google Analytics за WordPress. То:

 1. Помага ви да добавите скрипта за проследяване на Google Analytics към вашия сайт, без да е необходимо да редактирате никакъв код.
 2. Позволява ви да виждате данни от Google Analytics вътре в таблото за управление на WordPress.
 3. Позволява ви да настроите по-разширено проследяване, като например връзка за проследяване или натискане на бутона.

След като го настроите, ще можете да видите статистически данни за вашия сайт вътре в таблото за управление на WordPress:

Отчет за преглед на MonsterInsights в таблото за управление на WordPress

С премиум версията MonsterInsights добавя много по-разширено проследяване, като например:

 • Подобрено проследяване на електронната търговия, за да видите статистическите данни за вашия магазин за електронна търговия (това е основна функция на Google Анализ, за ​​която ще говоря по-задълбочено по-късно).
 • Подобрено приписване на връзки, за да видите кои конкретни бутони / връзки получават най-много кликвания.
 • Лесно проследяване на персонализирани събития, за да създадете свои собствени условия за проследяване.

Той също така има някои уникални функции, които ви помагат да сегментирате статистиката си по функции в WordPress, използвайки персонализирани размери – например:

 • Сегментирали влезли потребители на WordPress срещу не-влизащи потребители, за да видите тенденциите.
 • Вижте кои видове публикации получават най-голям трафик.
 • Сегментирайте трафика си по ключова дума във фокуса на Yoast SEO.
 • Вижте как трафикът ви корелира с вашия Yoast SEO резултат. Например, страниците с по-висок резултат от Yoast SEO имат по-добри показатели?
 • Вижте кои автори на вашия сайт получават най-много трафик.

Ако смятате, че ще се възползвате от тези видове усъвършенствани анализи, може би си струва да платите за премиум версията на MonsterInsights. Но ако просто искате нещо, което да ви помогне да добавите проследяващия код към вашия сайт и да видите основни статистики, можете да се придържате към безплатната версия (или да изберете друг плъгин).

ExactMetrics (GADWP) – БЕЗПЛАТНО

По-рано известен като табло за управление на Google Analytics за WP (GADWP), този плъгин беше придобит от Awesome Motive през 2018 г. и ребрандиран в ExactMetrics.

Да, Awesome Motive е същата компания зад приставката MonsterInsights по-горе.

ExactMetrics WordPress плъгин

ExactMetrics е вторият най-популярен плъгин на Google Analytics в WordPress.org, с броя на активните му инсталации в повече от милион сайтове.

Въпреки че сега са под един чадър, все още има много разлики между MonsterInsights и ExactMetrics, поради което ExactMetrics получава своето място в този списък.

Първо, в съответствие с корените на GADWP, ExactMetrics е 100% безплатно. Освен това Syed и Awesome Motive публично заявиха, че възнамеряват да я запазят като 100% безплатен продукт.

Така че, докато MonsterInsights заключва някои функции зад платената версия, никога няма да е необходимо да плащате за ExactMetrics.

От гледна точка на функцията ExactMetrics предлага много от същите функции, които получавате в MonsterInsights (дори някои, които изискват платената версия на MonsterInsights, което е чудесно, ако сте на бюджет). Например:

 • Подобрено приписване на връзки
 • Статистика в реално време
 • Партньорска връзка / проследяване на файлове
 • Персонализирано проследяване на събитията
 • Вижте трафика по автор

С казаното, намирам, че интерфейсът MonsterInsights е по-добре проектиран и по-лесен за използване. Така че, ако нямате нужда от достъп до тези разширени функции безплатно, може би ще бъдете по-добре с безплатната версия на MonsterInsights вместо това.

Комплект за сайт от Google – БЕЗПЛАТНО

Site Kit е наскоро стартиран официален плъгин от Google. Помага ви да свържете вашия WordPress сайт към шест различни услуги на Google и да внесете данни от тези услуги в своето табло за управление на WordPress.

Една от тези услуги е – познахте – Google Analytics.

Google Site Kit WordPress PLugin

Останалите услуги са Google Search Console, AdSense, PageSpeed ​​Insights, Google Optimize и Google Tag Manager.

Site Kit не предлага толкова подробен списък с функции като MonsterInsights или ExactMetrics, но ви помага при две неща:

 • Помага ви да добавите проследяващия код на Google Analytics към вашия сайт WordPress.
 • Можете да видите основни статистически данни за целия си сайт и конкретни страници от вътрешното табло на WordPress.

За да настроите вашия сайт с Site Kit, ще трябва да преминете през няколко стъпки за упълномощаване. Процесът на настройка не изисква никакъв код, но ще трябва да щракнете върху куп бутони.

След това ще можете да видите статистическите данни от таблото за управление на WordPress. Ако отидете на Комплект за сайт → Табло за управление или Комплект за сайтове → Анализ, можете да видите статистики на високо ниво за целия си сайт, като например:

 • Преглед на трафика
 • Вашето най-ефективно съдържание

Едно изрядно нещо тук е, че Site Kit също включва думите за търсене от конзолата за търсене в главното табло, така че можете да видите как те съвпадат с най-популярното ви съдържание:

Основното табло на Google Site Kit в WordPress

Можете също да използвате полето за търсене, за да отворите статистическите данни за конкретни страници на вашия сайт. Отново приставката включва заявки от Search Console за тази конкретна страница, което е наистина удобно:

Табло за управление на страницата на Google Site Kit в WordPress

Като цяло, ако не се нуждаете от подробни функции на другите плъгини и просто искате просто решение, за да видите на едно място основни данни от всичките ви услуги на Google, това е наистина чист плъгин.

Забележка: Ако четете отзивите за плъгини в WordPress.org, ще видите много отзиви с една звезда от хора, които имат проблеми. Лично аз вече от седмици използвам Kit Kit в два от сайтовете си и всичко работи отлично.

Анализирайте – БЕЗПЛАТНО / $ 39-Плюс

Освен че ви помага да добавите скрипта за проследяване на Google Analytics към вашия сайт, Analytify ви позволява също да разглеждате подробни статистически данни, без да напускате вашия WordPress сайт.

Анализирайте приставката

Можете да видите подробни статистически данни в таблото за управление на WordPress и когато разглеждате предната страна на вашия сайт, можете също да видите статистическите данни за отделни публикации и страници.

Тази последна функция е доста приятна, тъй като улеснява достъпа до статистически данни за конкретни страници, без да е необходимо да използвате филтри.

Въпреки че безплатната версия на Analytify в WordPress.org е чудесна за създаване на табло за статистика на вашия сайт WordPress, мисля, че най-отличителните функции са налични в премиум версията.

Първо, ако използвате магазин за WooCommerce или Easy Digital Downloads, платената версия ви помага да настроите проследяването на електронната търговия в Google Анализ и да преглеждате тези данни в таблото си за управление.

Ако не сте запознати с проследяването на подобрената електронна търговия, това в общи линии означава, че можете да видите статистически данни за магазина в Google Analytics, като например:

 • Сделки
 • Общи приходи и средна стойност на поръчката
 • Брой пъти, когато хората добавят / премахват артикули към / от количките си
 • Кликвания върху продукта
 • Използване на талони
 • Проследяване на възстановяване на средства
 • Индивидуална ефективност на продукта – напр. колко често продукт се купува / добавя в количката

Можете не само да събирате тези данни, но и можете да ги видите във вътрешното табло на WordPress. MonsterInsights също ви позволява да настроите това, но аз съм фен на таблото за електронна търговия на Analytify.

Pro версията също добавя статистически данни в реално време и ви позволява да изпращате автоматизирани отчети по имейл.

Основната платена версия струва 39 долара, но ако използвате магазин за електронна търговия, ще ви трябват и добавките за WooCommerce или EDD, които струват от 39 до 49 долара всяка. Можете също така да получите пакет от Pro версията и добавката WooCommerce само за $ 79, което го прави малко по-евтин от MonsterInsights.

Jetpack – 9 долара на месец или 99 долара годишно

Jetpack е популярен многофункционален плъгин от Automattic, същата компания зад WordPress.com и WooCommerce. Помага ви да правите много неща, за които говорихме подробно в тази публикация.

Плъгин за Jetpack WordPress

С платените планове Jetpack може също да ви помогне да настроите Google Analytics и подобрено проследяване на електронната търговия. Последното е същата характеристика, за която говорих с Analytify в предишния раздел.

Ако просто искате инструмент за добавяне на скрипта за проследяване на Google Analytics към WordPress, можете да намерите много добри безплатни опции, така че не плащайте за Jetpack само за неговите функции на Google Analytics.

Но ако вече използвате Jetpack или се интересувате от други платени функции на Jetpack (като автоматични резервни копия през VaultPress), можете също така да се възползвате от функцията на Google Analytics.

Освен това, ако имате магазин за електронна търговия, функцията за подобрено проследяване на електронната търговия е приятна, защото Jetpack прави много лесно включването и изключването на определени показатели.

Функцията на Jetpack за Google Analytics е достъпна само в Premium или професионален подреждания, които струват съответно $ 99 и $ 299 годишно. И двата плана обаче ви дават достъп до цял тон други функции, което помага да се оправдае цената.

WP Google Analytics Събития – БЕЗПЛАТНО / $ 79

WP Google Analytics Events не е универсален плъгин за Google Analytics, за разлика от много други плъгини в този списък. Вместо това се фокусира върху това да ви помогне да се възползвате от една конкретна функция на Google Анализ – Проследяване на събитията.

Плъгин за WP Google Analytics Events

Ако не сте запознати с проследяването на събития в Google Analytics, тази функция по принцип ви позволява да настроите собствените си персонализирани действия, които искате да проследявате.

Например, можете да проследите колко души:

 • Кликнете върху конкретен CTA бутон
 • Гледайте вградено видео в YouTube
 • Преглед на изображение
 • Превъртете надолу по страницата

Проследяването на събития ви позволява да направите всичко това плюс много повече.

Недостатъкът е, че може да бъде малко сложно да настроите, което е това, което този плъгин цели да коригира за вас.

Той ви дава лесен интерфейс във вашия табло за управление на WordPress, от който можете да настроите проследяване на събития.

Този определено не е за всеки, но ако искате да можете да проследявате и анализирате конкретни действия в Google Analytics, това е чудесен инструмент.

GA Google Analytics – БЕЗПЛАТНО / 15 долара

GA Google Analytics е популярна приставка за Google Analytics от Джеф Стар, уважаван разработчик на WordPress. Той се предлага както в безплатна, така и в платена версия.

Представено изображение на приставката на Google Анализ

Има два начина да използвате този плъгин:

Първо, ако искате просто лек плъгин, който да ви помогне да добавите проследяващия код на Google Analytics към вашия сайт, всичко, което трябва да направите е:

 1. Инсталирайте безплатния плъгин.
 2. Добавете идентификационния си номер за проследяване на Google Analytics.
 3. Запазете вашите настройки.
 4. Започнете да проследявате посетителите си!

Имате и някои други опции, като например изключване на администраторски потребители от проследяване, за да избегнете замърсяването на вашите аналитични данни със собствените си действия:

Настройки за приставки на Google Анализ

Ако обаче искате да настроите по-сложни реализации, GA Google Analytics предлага и някои други функции, които може да ви бъдат полезни, което е вторият начин да използвате приставката.

Например, безплатната версия на WordPress.org поддържа следните функции:

 • Дисплейна реклама – за настройване на реклами за ремаркетинг.
 • Подобрено приписване на връзки – проследяване на специфичните връзки, които потребителите кликват.
 • IP анонимност – анонимност на IP адресите на посещенията, които изпращате до Google Analytics.
 • Принудително SSL – принуждава Google Analytics винаги да използва SSL, дори и на HTTP страници.

С платената версия добавя нови функции, като например:

 • Поле за отказване на посетители, за да може потребителите да се откажат от проследяването на Google Analytics (чудесно за спазването на GDPR!).
 • По-модерни опции за избор на кого да проследявате. Например, можете да изключите всички регистрирани потребители или да деактивирате проследяването за конкретни публикации, типове публикации, роли на потребители и други.
 • Персонализирано проследяване, включително опция за използване на персонализиран код за конкретни части от съдържанието.

Едно нещо, което тази приставка не прави, е да ви покаже действителната статистика в таблото за управление на WordPress – ще трябва да се насочите към Google Analytics, за да видите тези данни. Това не е критика – просто нещо, което трябва да бъдете наясно, когато прецените как този плъгин се сравнява с другите.

Платената версия е доста достъпна, като се започне от само $ 15 за използване в един сайт и варира до $ 120 за неограничен брой сайтове. Всички тези планове също идват с актуализации за целия живот, което означава, че никога няма да трябва да плащате, за да продължите да получавате актуализации.

Кой е най-добрият приставка за Google Анализ за вас?

Както винаги е случаят с всеки списък като този, няма нито един плъгин, който е най-добрата опция във всички сценарии – зависи от функциите, които искате и какво сте готови да платите.

Ако искате просто начин да добавите проследяващия код на Google Analytics към WordPress и не се интересувате от статистически данни на таблото, отидете с леката приставка за Google Анализ на Google Анализ. С платената версия можете също да получите достъп до допълнителни функции, за да контролирате къде и кога да добавите проследяващия код.

От друга страна, ако искате да видите статистиката си в таблото за управление на WordPress (заедно с някои други функции), имате няколко добри опции.

Ако не се нуждаете от твърде подробни статистически данни, много ми харесва официалният плъгин на Google Site Kit от Google, тъй като обединява данните от множество услуги на Google във вашето табло за управление на WordPress.

Ако искате по-подробни отчети, като например възможността за подробно проучване по видове публикации или автори, проверете:

 • MonsterInsights, ако искате най-доброто табло и сте готови да платите.
 • ExactMetrics, ако искате безплатна опция с малко по-удобно табло.

MonsterInsights също има безплатна версия – трябва да плащате само ако искате по-разширените функции.

И накрая, мисля, че Analytify е чудесен, ако използвате магазин за електронна търговия и WP приставката за събитие в Google Analytics е удобна, ако искате да настроите собствено собствено проследяване на събития.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me