Най-деветте приставки за подобряване на функцията за търсене в WordPress по подразбиране (2020)

Сделки с WordPress


WordPress може да е една от най-пълните системи за управление на съдържанието, налични днес, но това не означава, че е перфектна. Все още има редица области, в които софтуерът би могъл да бъде подобрен – и една такава област е търсенето.

Казано казано, търсенето не е област, в която WordPress се отличава.

Когато потребител въведе заявка за търсене, търсещата машина по подразбиране WordPress често връща съдържание, което е без значение или е остаряло. Посетителите не могат да ограничат търсенето си до конкретни категории или ключови думи, нито могат да преглеждат маркирани термини в резултатите от търсенето. Няма и собствена поддръжка за таксономии, персонализирани типове публикации или персонализирани полета.

За щастие, има редица приставки за търсене в WordPress, които могат да се справят с тези ограничения.

Плъгините за търсене подобряват или заменят търсачката по подразбиране WordPress, за да дадат на посетителите по-подходящи резултати от търсенето и по-добро потребителско изживяване. Това помага на посетителите да намерят съдържанието, което искат по-бързо, което спомага за намаляване на процента на отпадане на уебсайта и увеличаване на трафика.

Но с толкова много плъгини на пазара, как да разберете кои да изберете? В тази статия ще разгледам девет от най-добрите WordPress приставки за подобряване на търсенето на вашия уебсайт, така че можете да изберете този, който е подходящ за вас.

1. Търсене на Jetpack – £ 25 плюс

С повече от пет милиона активни инсталации, Jetpack е един от най-популярните WordPress плъгини, налични днес. А с функционалности като груба защита, статистика на уебсайтове, неограничен хостинг на изображения и други, е лесно да разберете защо.

Automattic са приели Jetpack като начин за популяризиране на техните други първокласни услуги. Личният Jetpack план с £ 3 на месец добавя ежедневни автоматизирани архиви, докато премиум планът при £ 8 на месец добавя сканиране на злонамерен софтуер, интеграция с Google Analytics и PayPal интеграция.

Преминете към професионалния план с £ 25 на месец и ще получите достъп до повече от 200 първокласни WordPress теми, както и до Jetpack Search. Създаден от Elasticsearch, Jetpack Search замества функцията за търсене по подразбиране в WordPress, за да осигури по-качествени резултати.

Търсене в Jetpack

Търсене в Jetpack подобрява търсенето по много начини. Той поддържа милиони запитвания, индексира вашето съдържание в реално време и показва резултатите от търсенето незабавно.

Една функция, която убеди много хора да използват Jetpack Search, е поддръжката на филтрите. Той позволява на потребителите на уебсайтове да филтрират по тагове, категории, персонализирани таксономии, автори, дати и типове публикации.

Можете също да персонализирате алгоритъма за търсене и няма ограничения за това колко търсения се извършват или как използвате API на Elasticsearch.

За да използвате Jetpack Search, ще трябва да надстроите до Jetpack Pro. Има много по-евтини алтернативи за търсене, но професионалният пакет предлага голяма цена / качество, ако имате нужда и от достъп до премиум теми, разширено сканиране на сигурността и архивиране в реално време..

Официален уебсайт | Страница за изтегляне на приставки

2. SearchWP – $ 99 плюс

SearchWP е фантастично решение за търсене на WordPress, което се интегрира перфектно с много популярни WordPress плъгини като WooCommerce, bbPress, Easy Digital Downloads, Advanced Custom Fields и други.

Докато Jetpack Search има само няколко опции за филтриране чрез джаджа, SearchWP ви дава много повече контрол върху това как потребителите търсят вашия уебсайт. Можете да придадете определена тежест на атрибути, тип таксономии и персонализирани полета след публикуване. Можете също така да дефинирате правила за търсене, да изключите конкретни части от съдържанието и да използвате ключова дума, произтичаща вместо точно съвпадение на термина.

SearchWP изначално поддържа популярни приставки за електронна търговия и се интегрира с персонализирани мета данни и документи като PDF файлове, текст и офис документи. Можете също да създадете няколко търсачки за различни области на вашия уеб сайт.

Настройки за търсенеWP

Разработчиците на SearchWP позволяват на клиентите да определят каква функционалност се активира чрез използване на разширена система. По време на писането е имало 28 стандартни разширения, четири професионални разширения и две безплатни разширения на трети страни (едното от тях е разработено от FacetWP. Разширението за търсене на живо Ajax може да бъде изтеглено от WordPress.org и да се използва с или без SearchWP.

Стандартният лиценз за SearchWP се продава на 99 долара. Той осигурява достъп до всички 28 стандартни разширения и дава поддръжка и актуализации за един уебсайт за една година. Стандартните разширения включват опция за подчертаване на думите за търсене, синоними на термини за групиране на подобни думи и термини и кратки кодове за показване на формуляри за търсене в публикации и страници.

Професионалният лиценз на $ 149 годишно може да предложи по-добра стойност, тъй като увеличава използването на пет уебсайта и дава достъп до всички разширения. Агенциите може да искат да изберат лиценза pro plus на $ 299 годишно, което премахва ограниченията за използване.

Четирите професионални разширения са интеграция на WooCommerce, свързано съдържание, пренасочвания и показатели. Разширението за показатели е една от най-добрите характеристики на SearchWP, защото можете да видите какво търсят посетителите и затова използвате тази информация във вашата стратегия за съдържание.

Без съмнение, SearchWP е един от най-добрите плъгини за търсене, достъпни за потребителите на WordPress. Препоръчвам да го проверите.

Официален уебсайт

3. Relevanssi – БЕЗПЛАТНО / £ 94.90 плюс

Relevanssi е едно от най-популярните решения за търсене на WordPress на пазара. Името му произтича от целта му да помогне на потребителите на WordPress да показват резултатите от търсенето по уместност.

Безплатната версия на приставката е пълна с функции, които ви позволяват да подчертавате думите за търсене, да използвате размито съвпадение за частични думи и да търсите фрази и кавички. Потребителите могат също така да търсят чрез коментари, маркери, категории, персонализирани полета, таксономии и персонализирани типове публикации. Полезна функция „Имате ли предвид?“ Дава и на посетителите предложения.

В допълнение към поддръжката на много сайтове на WordPress, Relevanssi родно поддържа много популярни WordPress плъгини като bbPress, WPML и членове.

Опции за търсене на Relevanssi

Премиум версията на Relevanssi подобрява приставката по много начини. Той добавя прикачени файлове и индексиране на PDF съдържание, търсене в под-сайтове и индексиране и търсене на страници с потребителски профил и страници с термини на таксономия.

Той също така ви позволява да коригирате теглото на всеки тип публикация и таксономията е дадена в алгоритъма за търсене и добавя възможност за индексиране и търсене на всяка колона във вашата база данни wp_posts.

Надграждането до премиум версията ще ви струва 94,85 британски лири годишно или еднократна такса от 286,44 паунда. И двата лиценза предлагат поддръжка за неограничен брой уебсайтове.

Relevanssi е едно от най-добрите безплатни решения за търсене на WordPress, а премиум версията добавя някои страхотни функции.

Тъй като плъгинът изисква много допълнително място за съхранение, големият бизнес и други уебсайтове с голям трафик трябва да го тестват старателно, преди да станат на живо. Разработчиците отбелязват, че техният плъгин ще използва около три пъти повече място за съхранение от таблицата ви с база данни wp_posts.

Официален уебсайт | Страница за изтегляне на приставки

4. Ajax Търсене – БЕЗПЛАТНО / 36 $

Ajax Search е много адаптивен WordPress плъгин, който добавя търсачка на живо към вашия уебсайт. Формулярът за търсене, задвижван от Ajax, показва красиви резултати от търсенето с миниатюри, докато посетителят въвежда своята ключова дума или ключова фраза.

Основният плъгин, който може да бъде изтеглен безплатно, има удобен за потребителя бекенд и повечето функции могат да се включват и изключват с едно натискане на бутон. Можете да персонализирате размера на миниатюрите и източника на миниатюри и да използвате един от осемте вградени шаблона на формуляри. Изображенията също могат да се кешират за подобряване на производителността.

Функцията за търсене по подразбиране на WordPress се разширява значително. Посетителите вече ще могат да търсят в персонализирани типове публикации, категории, персонализирани полета и други.

Google Analytics може да бъде интегриран и цялата приставка също може да се превежда.

Ajax Search Lite

Професионалната версия на Ajax Search продава на дребно само $ 36. Той добавя поддръжка за търсене на персонализирани полета и подчертаване на ключови думи и добавя филтри за категории, персонализирани типове публикации, таксономии и други.

Професионалната версия също така позволява на потребителите да търсят в прикачени файлове и има допълнителна интеграция за множество WordPress плъгини като BuddyPress. Предложенията за ключови думи на Google и автоматичното довършване са налични и в професионалната версия.

Предлагат се и множество допълнителни възможности за стилизиране. Има повече от сто редактируеми теми, четири оформления и стотици други допълнителни администраторски опции. Самият обем на опциите за персонализиране е впечатляващ.

Ако искате да подобрите потребителското изживяване на посетителите, които търсят вашия уебсайт, Ajax Search е чудесна възможност.

Официален уебсайт | Страница за продажби | Страница за изтегляне на приставки

5. Търсене на живо в WordPress на Дейв – БЕЗПЛАТНО

Алтернатива на Ajax Search, която може да искате да помислите, е търсенето на WordPress на живо на Дейв.

Плъгинът ви позволява да определите броя на резултатите от търсенето на живо, които се появяват, и дали те се появяват, когато потребителят въведе един, два, три или четири знака. Резултатите на живо могат да показват метаданни, миниатюри, откъси за публикации и връзка „Вижте повече резултати“.

Има три цветови схеми – сиво, червено и синьо – или можете сами да стилизирате резултатите. Можете да направите това чрез CSS, въпреки че цветовите подбирачи, които са достъпни за всяка секция, са много по-прости.

Търсене на живо в WordPress на Дейв

Търсене на живо в WordPress на Дейв също ви позволява да изключвате съдържание от търсене на живо, но като цяло приставката няма толкова функции или опции за стилизиране, колкото Ajax Search.

Въпреки това, все още си струва да проверите, тъй като е лесен за използване и показва резултатите от търсенето на живо почти моментално.

Страница за изтегляне на приставки

6. Търсене на слонова кост – БЕЗПЛАТНО / $ 19,99 плюс

Ivory Search е многофункционален плъгин за търсене в WordPress, който ви позволява да създавате неограничен брой форми за търсене за вашия уебсайт. Той може да се похвали с удобен за потребителя интерфейс, в който стотици опции могат да бъдат активирани или деактивирани само с едно щракване.

Безплатната версия на Ivory Search има много уникални функции, които няма да намерите в други плъгини за търсене, като например възможността да търсите само в защитени с парола публикации или публикации, създадени в определен период от време.

Потребителите могат да търсят в публикации, страници, категории, таксономии, персонализирани типове публикации и други. Търсене на слонова кост ви дава голям контрол върху това какво съдържание е изключено от търсенията и се интегрира с много популярни приставки за WordPress, като bbPress и WooComerce.

Търсене на слонова кост - Настройки на формата за търсене по подразбиране

Професионалната версия на Ivory Search продава на дребно само $ 19,99 на година. Този план отключва допълнителна функционалност, като търсене на конкретни публикации на автори и изключване на публикации със специфичен статус на публикацията.

Про плюс лицензът струва $ 49,99 на година. Надстройката до тази версия позволява на посетителите да търсят в SKU на WooCommerce и да търсят изображения, прикачени файлове и други медии.

С безплатната версия, предлагаща много разширени опции, и премиум лицензите се оценяват конкурентно, Търсене на слонова кост е лесно да се препоръча.

Официален уебсайт | Страница за изтегляне на приставки

7. WP Solr – 49 евро

WP Solr е универсално решение за търсене в WordPress, което е популярно сред собствениците на магазини заради поддръжката на приставки като WooCommerce, Advanced Custom Fields и Yoast SEO.

Плъгинът може да използва една от двете мощни платформи за търсене: Elasticsearch или Apache Solr. Повечето от 23-те добавки, включени в приставката, помагат да се интегрира WP Solr с други услуги, както и WordPress плъгини и теми, въпреки че ще намерите и функционални добавки, като PDF вграждане, която ви позволява да търсите в документи.

Пример за WPSolr

WP Solr поддържа всички персонализирани типове публикации, таксономии, персонализирани полета и прикачени файлове. Търсенето в Ajax позволява на посетителите да виждат резултати на живо за своите търсения, а има и опция за търсене в между домейн, която позволява на потребителите да търсят в множество уебсайтове на WordPress.

WP Solr продава на дребно с еднократна такса от 49 евро и идва с актуализации и поддръжка за цял живот. Цената на уебсайт за WP Solr намалява, когато закупувате софтуера за повече уебсайтове.

Разработчиците ви позволяват да изтеглите софтуера и да го тествате преди да купите. Препоръчвам да го направите и ако имате проблеми, помолете във форумите им за поддръжка за помощ.

Официален уебсайт

8. FacetWP – $ 99 плюс

FacetWP е уникална приставка за търсене в WordPress, която използва фасетирана система за търсене. Търсенията използват информация от персонализирани полета, таксономии и публикувани данни, за да се гарантира, че всички резултати са подходящи.

Има 12 вида фасети, от които можете да избирате, включително отметки, падащи панели, плъзгачи и други. Куки и кратки кодове могат да се използват за персонализиране на формуляри.

FacetWP работи с плъгини като WooCommerce, Advanced Custom Fields и Beaver Builder, а също така се интегрира с други решения за търсене в WordPress като SearchWP и Relevannsi.

Пример за търсене на FacetWP

Основен лиценз за FacetWP струва 99 долара и дава поддръжка и актуализации за една година за до три уебсайта. Тази версия поддържа всички видове филтърни публикации и се предлага с всички добавки. Процесният лиценз струва 249 долара. Придвижването до този пакет увеличава използването до 20 уебсайта и дава достъп до функцията за потребителски тип публикация.

FacetWP със сигурност е едно от най-интересните решения за търсене, достъпни за WordPress. Той има много готини функции, като условна логика, които няма да намерите в други плъгини.

Ако искате да предложите на посетителите повече опции за филтриране при търсене в уебсайта ви, FacetWP е един, който да проверите.

Официален уебсайт

9. WP Google Търсене – БЕЗПЛАТНО

WP Google Търсене предоставя прост начин за интегриране на Google Персонализирано търсене във вашия уебсайт WordPress чрез джаджа.

За целта е необходимо да се регистрирате на адрес https://www.google.com/cse/, за да получите идентификационен номер на търсачката на Google. След като получите идентификационния номер, просто го въведете в страницата с настройки на приставката и ще е добре да продължите.

Опциите са ограничени. Ще намерите опция за показване на лента за търсене в горната част на резултатите от търсенето, опция за отваряне на връзки в нов раздел и някои опции за корекция на CSS. В приставката за плъгини няма опции освен промяна на заглавието на джаджа.

Google Персонализирано търсене

По-голямата част от опциите за персонализиране могат да бъдат намерени в областта на персонализираното търсене на Google. Можете да промените облика на резултатите от търсенето там, както и да активирате функции като автоматично довършване.

Ако искате да интегрирате резултатите от търсенето с Google в уебсайта си, WP Google Търсене осигурява удобен за използване мост за правене точно на това.

Официален уебсайт | Страница за изтегляне на приставки

Уважаеми споменавания

Въпреки че на пазара може да няма толкова много плъгини за търсене в WordPress, колкото приставки за контакти или плъгини за социални медии, има няколко добри решения за търсене, които току-що са пропуснали нашия списък, но си заслужава да бъдат споменати.

Better Search е безплатен плъгин за WordPress, който заменя стандартната търсачка за WordPress по-подходящи резултати. Тя ви позволява да определите коефициента на тегло на заглавието на статията, а съдържанието и миниатюрите могат да се показват в резултатите от търсенето.

По-добри настройки за търсене

Тези от вас, които използват разширени персонализирани полета, могат да намерят ACF: Better Search полезно.

След като тази безплатна приставка се активира, посетителите ще могат да търсят в съдържание от създадени от вас персонализирани полета.

ACF: По-добри настройки за търсене

В по-горния край на пазара е Swiftype, предлагащ мощна услуга за търсене в сайта и приставка за WordPress, която свързва вашия уебсайт с вашия акаунт в Swiftype. Въпреки това, с планове, започващи от $ 79 на месец, това е може би услуга, която трябва да обмислят само големите фирми.

Swiftype

Друга популярна услуга за търсене на премии е Algolia, която се използва от уебсайтове с висок трафик като Twitch.

Плановете започват от по-достъпни $ 35 на месец, но има и общ план, който включва 10 000 записи и 100 000 операции за индексиране на месец.

Това трябва да позволи достатъчен брой търсения за много уебсайтове, така че си струва да проверите. Не забравяйте да инсталирате официалния WordPress плъгин на Algolia, за да го интегрирате във вашия уебсайт.

Algolia

Последното почетно споменаване се отнася до Site Search 360, друга премия услуга, която има приставка за WordPress. Това е персонализирано решение, което изглежда страхотно, но, за щастие, цените са по-разумни.

Безплатният план позволява 150 индексирани страници и 1000 заявки на месец. Въпреки това, надстройката до плана на Columbo само за 9 долара на месец увеличава този лимит до 1 500 индексирани страници и 5000 заявки на месец.

Търсене в сайта 360

Заключителни мисли

Търсачката по подразбиране, вградена в WordPress, трябва да е достатъчна за малък уебсайт с по-малко от 25 страници. За по-големи уебсайтове посетителите ще намерят трудно да намерят съдържанието, което търсят.

WordPress плъгини за търсене адресират тези ограничения, като подобряват уместността на резултатите от търсенето и ви позволяват да контролирате кои фактори се използват в алгоритъма за търсене. Приставките за търсене също се разширяват върху търсеното и ви позволяват да търсите в персонализирани полета, таксономии, персонализирани типове публикации и други.

Филтрирането също така помага на посетителите да стеснят търсенията си, за да могат по-лесно да намерят това, което търсят.

Пример за търсене на Ajax

Препоръчвам да направите свои собствени изследвания и тестване на плъгини за търсене, като инсталирате безплатните WordPress плъгини и проверите демонстрацията на премиум решения.

Ако не искате да харчите пари, съветът ми е да изберете Relevanssi, Ajax Search или Ivory Search.

WP Google Търсене е опция за тези, които искат да показват резултатите от търсенето с Google, въпреки че имайте предвид, че този плъгин не е технически необходим. Можете сами да интегрирате Google. Това, което прави WP Google Search, е опростяването на този процес.

Има много опции в премиум края, включително Jetpack Search, SearchWP, WP Solr и FacetWP, или можете също да изберете премиум версията на един от безплатните плъгини, препоръчани по-горе.

Ако вече плащате за първокласни автоматични услуги, Jetpack Search е нещо за разглеждане. Само имайте предвид, че липсват опциите за персонализиране, които предлагат много други решения.

Когато за първи път започнах да преглеждам опциите за плъгини за търсене на WordPress, първоначалната ми препоръка за първокласно решение беше SearchWP. Все още усещам, че това е най-доброто цялостно решение поради функционалността, която предлага и начинът, по който се интегрира с други популярни приставки за WordPress.

Това каза, че няма „Най-добрият плъгин“, има само най-доброто за вас и вашия уебсайт, така че не забравяйте да разгледате всичките си възможности и да вземете информирано решение.

Използвали / използвате някой от горните приставки? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map