Най-девет най-добри приставки за Google Maps за WordPress (2020)

Сделки с WordPress


Google Maps, един от водещите продукти на Google, е най-популярната услуга за карти онлайн.

Стартирана през 2005 г., оттогава услугата е интегрирана в уебсайтове, приложения и други. Това стана възможно чрез API на Google Maps, който позволява на продукти и услуги на трети страни да вграждат Google Maps.

WordPress има чудесна поддръжка за Google Maps и на пазара има много WordPress плъгини, които ви помагат да го интегрирате в страницата си за контакти, за страницата, страничната лента или където и да изберете. Много теми на WordPress също имат вградена функционалност на Google Maps.

В тази статия ще споделя най-добрите решения за приставки на Google Maps, достъпни за WordPress.

Придобиване на ключ за API на Google Maps

От 2016 г. Google изисква собствениците на уебсайтове да отправят заявки, използвайки ключ за API на Google Maps. Повечето приставки за Google Maps WordPress изискват да въведете този ключ за API, за да интегрирате картите в своя уебсайт. Въпреки това, има някои решения, които се справят с този аспект от него за вас.

Когато тази промяна беше направена, Google предлагаше до 25 000 безплатни зареждания с карти всеки месец. Сега вместо това предлага кредит на стойност 200 долара. Вижте ценовия лист на Google за по-добро разбиране на това, което ще получите.

Кредит за Google Maps

Месечният кредит от 200 долара трябва да е достатъчен за повечето малки и средни уебсайтове. Въпреки това, тези с уебсайтове с голям трафик може да се наложи да плащат за допълнителни натоварвания на картата.

За да придобиете ключ на API, трябва да се регистрирате в облачната платформа на Google (GCP). Отнема само няколко минути, за да се регистрирате и извлечете ключа.

Активиране на платформата на Google Maps

Ще бъдете попитани дали искате карти, маршрути и места. Моята препоръка е да изберете и трите, така че всички функции на Google Maps да са достъпни за вашия уебсайт.

След още няколко стъпки ще ви бъде предоставен ключът API, който трябва да използвате Google Maps на вашия уебсайт.

Ключ за API на Google Maps

Вижте страницата на платформата на Google Maps, за да създадете ключ за API на Google Maps за вашия уебсайт и да научите повече за това как работи.

1. WP Google Maps (БЕЗПЛАТНО / $ 9,99 плюс)

WP Google Maps е едно от най-популярните решения на Google Maps за WordPress и се използва активно на повече от 400 000 уебсайтове.

Процесът на създаване на нови карти с приставката е фантастичен. Можете да добавите маркери, линии, полигони и други форми към картата си. Налични са десет теми и можете да активирате трафик слоеве, слоеве за велосипеди, упътвания и максимално ниво на увеличение.

След като създадете картата си, тя може да бъде поставена във вашия уебсайт с помощта на кратък код.

Създайте вашата карта

В областта на основните настройки можете да активирате и деактивирате контролите на картата, като увеличение, изглед на улицата и дали може да се използва мишка. Има много опции, които ви помагат да определите как се обработват маркерите.

Ако не сте въвели ключа на API на Google Maps след активиране, можете да го направите в разширения раздел, който ще гарантира, че приставката може да извлича карти. Областта за разширени настройки също ви позволява да добавяте персонализиран CSS и персонализиран JavaScript.

WP Настройки на Google Maps

Три премия добавки са налични за WP Google Maps.

С $ 9.99, добавката, генерирана от посетители, е най-евтината. Както подсказва името, тя позволява на посетителите на уебсайтове да добавят свои собствени маркери към карти.

Gold addon струва $ 29,99 за лиценз за три уебсайта и добавя клъстеризиране на маркери и проследяване на местоположението в реално време.

Най-пълният аддон е Pro addon, който добавя персонализирани полета, подобрен потребителски интерфейс, персонализирани източници на данни, планиране, подобрено филтриране на маркери, подобряване на производителността, интегриране на Mappity и насочени точки.

Цената за Pro addon започва от $ 39,99 за лиценз с три уебсайта.

WP слой на трафика на Google Maps

Отнема само няколко минути, за да разберете защо WP Google Maps е толкова популярен. Основната версия е безплатна за изтегляне, лесна за използване и има стотици функции.

Препоръчвам да го изпробвате.

2. Плъгин за Google Maps Locator за WordPress ($ 27)

Плъгинът за Google Maps Locator за WordPress е изключително персонализирано решение за карти, което позволява на посетителите да изпращат списъци и маркери в предния край на вашия уебсайт.

Към обявите могат да бъдат прикачени видеоклипове и могат да се оценяват с помощта на система за оценяване със звезди. Има някои готини функции на картата, като например възможността да рисувате на картата, да търсите в определен радиус и автоматично да показвате геолокацията..

Пример за локатор на Google Maps

Налични са дузина видове карти и дузина стилове на карти, което ви дава много гъвкавост по отношение на това какви видове карти създавате.

Например има карта на цял екран, карта, която показва персонализирани полета за съдържание, карта, захранвана от AJAX, карта на клъстери и карта с упътвания.

Карта на събитието

Областта с настройки ви позволява да въведете вашия ключ за API на Google Maps и да активирате и деактивирате ключови функции за списъци, маркери, известия за търсене и имейл.

Цветовата схема на връзки, бутони и менюта също може да се регулира.

Настройки на Google Maps Locator

Приставката за Google Maps Locator за WordPress е достъпна за $ 27 от CodeCanyon. Това е универсално решение с много страхотни дизайни на карти и поддръжка за прикачени файлове. Начинът, по който ви позволява да интегрирате списъци и маркери в карти, също е полезен.

3. Прост кратък код на Google Maps (БЕЗПЛАТНО)

Онези от вас, които търсят по-лесно решение, трябва да проверят простия код на Google Maps.

Тъй като вероятно сте се събрали от името, този плъгин ви позволява да вмъквате карти във вашия уебсайт с помощта на кратък код – всичко, което трябва да направите, е да определите адреса на картата и вашия ключ за API на Google Maps. След това картата ще бъде кеширана в продължение на три месеца с помощта на WordPress Transients API.

Прост кратък код на Google Maps

Не е налична страница с настройки, която да ви помогне да промените вашите карти, но можете да промените малко неща с помощта на атрибути.

Има атрибути за промяна на ширината и височината на вашата карта, деактивиране на превъртането на колелото на мишката и деактивиране на контролите на картата.

Пример за прост код на Google Maps

Ако не ви трябват звънчетата, които предлагат други решения на Google Maps, Простият кратък код на Google Maps е този за вас.

4. Маркер за карти (БЕЗПЛАТНО / 39 евро плюс)

Maps Marker е приставка за карта на WordPress, която работи с Google Maps, Open Street Map, Bing, Mapbox и персонализирани WMTS-карти. Разработчиците все още наричат ​​плъгина като Leaflet Maps Marker на WordPress.org, но го предлагат на пазара като Map Marker навсякъде другаде.

Плъгинът ви позволява да добавяте маркери за местоположения и след това да организирате тези маркери с помощта на слоеве. Когато добавите нов маркер, можете също да определите размера на картата и нивото на увеличение, докато превключването от опростения редактор към разширения редактор зарежда голяма колекция от икони, за да изберете.

Завършените карти могат да бъдат вмъкнати в публикации и страници с помощта на кратки кодове.

Добавяне на нов маркер

Има и страница за импортиране и експортиране на маркери и слоеве, което е полезно за архивиране на карти и прехвърлянето им на други уебсайтове.

Специална страница с инструменти ви позволява да архивирате настройките и да дефинирате използваната по подразбиране карта, заедно с настройките на картата по подразбиране и други.

Допълнителни опции са налични на страницата с основни настройки, където имате контрол върху стойностите на картата по подразбиране, настройките на местоположението, основната карта по подразбиране (например Open Streep Map или Google Maps), наслагвания, слоеве и други разширени настройки.

Настройки на маркера на карти

Maps Marker Pro се предлага от 39 евро за един лиценз, с една година поддръжка и актуализации. Надстройката отключва всички професионални функции, които са ограничени в безплатната версия, включително разширена реалност, подобрена производителност на Google Maps, групиране на маркери, филтриране на карти, GPX песни, трасета на котата и други.

Пример за Маркер на карти

След като разберете как маркерите и слоевете взаимодействат с картите, ще оцените колко мощен е Маркерът за карти. Плъгинът има стотици настройки, за да ви помогне да персонализирате карти, а повечето от основните функции са достъпни в безплатната версия.

5. Google Maps Widget (БЕЗПЛАТНО / 18,99 $ плюс)

Google Maps Widget е бързо зареждащо се решение на Google Maps, което ви помага да интегрирате картите в области на приспособления, като заглавката, долния колонтитул или страничната лента на вашия сайт. Той може да се похвали с повече от 100 000 активни инсталации на WordPress.org.

Всяка карта е конфигурирана в джаджа на картата и можете да коригирате типа на картата, нивото на мащаба и вида на щифта – и дори да свържете картата с конкретен URL адрес (например страницата за контакт на вашия уебсайт). Когато потребителят кликне върху картата с миниатюри, той може да бъде отведен до по-голяма интерактивна карта, която използва лайтбокс за по-добро представяне.

Настройки на джаджи на Google Maps

Разработчиците отбелязват, че миниатюрата на Google Maps Widget използва API за статични карти на Google Maps за съхраняване на карти и че техните карти се зареждат в една заявка вместо 20 искания, от които се нуждаят други решения. Това очевидно може да намали общия размер на страницата с 2MB в някои случаи.

Техниките, които използват за зареждане на карти, са извън моя технически опит, но мога да кажа с убеждение, че Google Widget зарежда карти значително по-бързо от други решения на Google Maps, което е, без съмнение, една от най-добрите характеристики на приставката.

Google Maps Widget

В безплатната версия на джаджа на Google Maps, всичко, което можете да направите на страницата с настройки на приставката, е да добавите вашия ключ за API на Google Maps. Разширените настройки и опции за импортиране на пинове и джаджи не са достъпни, освен ако не надстроите до професионалната версия.

Google Maps Widget Pro продава на дребно само от 18,99 щ.д. годишно, а в допълнение към споменатите по-горе функции надстройката ви позволява да вмъквате карти в публикации, страници и други персонализирани типове публикации, използвайки кратък код.

Общо Google Maps Widget Pro добавя повече от 50 функции, като кожи, поддръжка на множество пинове на картата, клъстериране на пинове на картата и интеграция с Google Analytics.

Пример за джаджа на Google Maps

Ако търсите бързо решение на Google Maps, което се интегрира с дизайна на уебсайта ви, Google Maps Widget е приставката за вас.

Безплатната версия трябва да е достатъчна за повечето потребители, тъй като ви дава пълен контрол върху всяка карта. Въпреки това има достатъчно функции в Google Maps Widget Pro, за да оправдае надстройката.

6. Hero Maps Premium ($ 20)

Hero Maps Premium е великолепно решение на Google Maps, което ви позволява да показвате отзивчиви карти на цял екран или с фиксирана ширина.

Три пакета с икони ви позволяват да добавяте професионално изглеждащи маркери към вашите карти, а има опция да качвате свои собствени икони. Всичко, което трябва да направите, за да добавите маркер, е да плъзнете и пуснете икона върху картата.

Маркерите могат също да бъдат категоризирани, за да позволят на посетителите да филтрират резултатите. Например, можете да имате категории за хотели, магазини, кафенета и паркинг.

Добавете маркер в Hero Maps Premium

Предлага се множество цветови схеми и можете да рисувате фигури и върху карти. Всички създадени от вас карти също могат да бъдат експортирани.

Това, което отличава Hero Maps Premium освен другите решения, е неговият дизайн. Целият опит от използването на карта е отличен – от анимираните маркери до контролите за увеличаване на течността. Филтрите също подобряват значително потребителското изживяване.

Пример за Hero Maps Premium

Hero Maps Premium е наличен само за 20 долара от CodeCanyon. Препоръчвам да проверите демонстрацията, за да получите пълна оценка колко стилни са нейните карти.

7. WP плъгин за Google Map (БЕЗПЛАТНО / $ 59)

WP Google Map Plugin, без да се бърка с WP Google Maps (номер едно в нашия списък), е универсално решение за карта, което поддържа маркери, множество типове карти и множество локации. В момента е активен в повече от 100 000 уебсайта на WordPress.

Когато добавите ново местоположение, можете да определите какво се случва, когато потребителят кликне върху картата – и можете също да зададете маркери на група. С картите можете да зададете височината и ширината на картата, нивото на увеличение и вида на картата, която ще се използва, и да зададете всички местоположения, които сте създали преди това.

Ключът ви за API на Google Maps трябва да бъде въведен в основната страница с настройки.

Добавете местоположение в приставката за Google Map WP

Премиум версията на WP Google Map се нарича „Advanced Plugin Google Maps за WordPress“ – не WP Google Map Pro. Продавайки на цена $ 59, това е най-продаваният плъгин за Google Maps WordPress в CodeCanyon.

Надстройката до премиум версията отключва персонализирани типове публикации, скинове на картата, упътвания, групиране на маркери и възможност за импортиране и експортиране на маркери. Можете да показвате блог публикации и на карти.

Освен това добавя поддръжка за разширени персонализирани полета, филтри, HTML наслагвания и рисуване с форми.

Пример за WP Google Map Plugin

Има много неща за WP приставката за Google Map. Той добре обработва множество локации и множество карти и има страхотна документация в административната област.

Препоръчвам да го изпробвате.

8. Съхранявайте локатор (Google Maps) за WordPress ($ 25)

Собствениците на онлайн магазини трябва да проверят локатора на магазини (Google Maps) за WordPress. Плъгинът може да се използва за създаване на карти, които показват магазини в близост до местоположението на потребителя.

Той разполага с три различни стила на шаблона и позволява да се показват места, използвайки списък или стил на акордеон, докато маркерите и клеймовете от маркери също са налични. Всички тези функции ви дават известна гъвкавост за това как изглежда картата ви.

Примери за карта на Agile Store Locator

Всички магазини могат да бъдат категоризирани и можете да покажете кутия с артикули за всеки магазин. Списък с магазини може да се импортира чрез файл с електронни таблици XLS и дори можете да прикачите лого или изображение към полето за артикули, за да направите магазинът да изпъкне.

Agile Map Locator Map

На купувачите се предоставя множество функции, които да им помогнат да намерят магазина, който търсят.

Те могат да въведат местоположение в картата или да изберат автоматично да изберат местоположението си, използвайки функцията за геолокация, предоставена от браузърите.

Под основната карта е голям контролен панел, който позволява на купувачите да променят как изглежда картата и какво се показва. Картата може драстично да се промени, когато се променят опции като шаблон и карта по подразбиране.

Разширени опции на Agile Store Locator

Локатор на магазини (Google Maps) за WordPress се продава на цена от $ 25 от CodeCanyon.

Тъй като всички функции и настройки са насочени към изброяване на магазини, Google Locator не е за всеки. Обаче тези, които управляват онлайн магазини и бизнес директории, ще оценят какво предлага плъгинът.

9. 10Web Google Maps (БЕЗПЛАТНО / $ 30 плюс)

10Web Google Maps е страхотна приставка за Google Maps WordPress, която ви позволява да вмъквате карти във вашето съдържание с помощта на шорткодове или да интегрирате карти в дизайна на уебсайта си с помощта на PHP.

Основната страница за създаване на карта ви позволява да добавяте маркери, както и форми като полигони и полилинии. Процесът на добавяне на фигури е прост: Всичко, което трябва да направите, е да превъртите до позицията на картата, където искате да стартирате формата и да щракнете с десния бутон на мишката. След това повторете процеса за останалите точки от формата.

Добавяне на карта в 10Web Google Maps

Има осем раздела за настройка за всяка карта, която създавате, и можете да промените типа карта, нивото на увеличение, контролите, слоевете и други.

Има дори опция за активиране на функцията за локализиране на храни на вашата карта. Някои функции, като напътствия и списъци с маркери, не са достъпни в безплатната версия, но повечето основни функции и настройки са налични.

10Web Настройки на Google Maps

10Web Google Maps Pro добавя поддръжката за рисуване на кръгове и правоъгълници и добавя възможност за импортиране и експортиране на карти.

Други функции, които ъпгрейдването отключва включват персонализиращи се кожи на карти, упътвания и филтри за категория маркери.

Професионалната версия продава на дребно само от 30 долара, но други планове се предлагат с по-дълги периоди на поддръжка и поддръжка за допълнителни домейни.

Карта, създадена с 10Web Google Maps

С поддръжката на слоеве, форми, маркери и други полезни функции е лесно да разберете защо безплатната версия на 10Web Google Maps се оказа толкова популярна за потребителите на WordPress.

Уважаеми споменавания

Има изобилие от решения на Google Maps, достъпни за потребителите на WordPress, а стандартът като цяло е много добър.

По време на изследването си за тази статия тествах много WordPress плъгини, които току-що пропуснаха разрязването.

Ако търсите просто решение, Very Simple Google Maps е добра алтернатива на Simple Short Maps Shortcode, тъй като може също така да се използва за бързо добавяне на карти с помощта на къси кодове. Друго основно решение за проверка е удобното за Гутенберг решение за карти Google Maps Gutenberg Block и лесният за използване прост Google Map.

Блок Google Gutenberg

Google Maps Bank и CP Google Maps са страхотни картови решения, но повечето опции са ограничени до професионалната версия. Въпреки че про версиите са сравнително евтини, има по-добри алтернативи за тези, които са готови да харчат пари.

Решението на Google Maps на Supsystic, Google Maps Easy (39 долара за професионалната версия и плъгинът за алтернативи на Google Maps, Ultimate Maps от Supsystic (също $ 39 за професионалната версия) са настроени много по-добре в това отношение. И двата приставки за WordPress ви дават достъп до стотици от опциите в безплатната версия и включват много функции, които другите разработчици таксуват. Определено си струва да разгледаме.

Други безплатни плъгини за Google Maps за проверка са Intergeo Maps, Google Maps CP, WP Google Map, Novo-Map и гъвкава карта.

Google Maps Easy

И накрая, имаме премиум решенията на Google Maps, които са достъпни в CodeCanyon. Вече разгледахме някои от тях, включително приставката на Google Maps Locator за WordPress, Hero Maps Premium и Locator Locator (Google Maps) за WordPress. Съществуват обаче и други добри опции за CodeCanyon.

По-конкретно, 5sec Google Maps PRO ($ 20) и Google Maps ($ 20) се открояват за мен поради броя на предлаганите функции и опции, както и професионалните дизайни на карти.

5сек. Google Maps PRO

Не забравяйте също да проверите WP Advanced Google Maps ($ 30), Advanced Google Maps ($ 13) и отзивчиви Google Maps (16 $).

Заключителни мисли

Не открих, че една конкретна приставка за Google Maps WordPress е „най-добрата“, така че тя наистина се свежда до бюджета и какви са вашите нужди, тъй като повечето решения предлагат някои функции, които не са намерени другаде.

Следователно трябва да тествате възможно най-много решения, за да видите кое от тях е най-подходящо за вас и вашия уебсайт.

С повече от 400 000 активни инсталации, WP Google Maps е добра отправна точка, за да видите какво е възможно с Google Maps. Ако обаче не търсите разширени функции, определено трябва да опитате основни решения, като Simple Short Maps Shortcode и Google Maps Widget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me