Meta Slider (gratis) vs Meta Slider Pro – Plugin Review – Er det verdt å gå Premium?

WordPress-tilbud


Glidebryter og lysbildefremvisning på nettsteder kan ha mange former – og fra enkle skjermer for deling av de nyeste bildene dine til animerte presentasjoner med høy definisjon, kan en glidebryter forbedre eller ødelegge nettstedets brukeropplevelse.

Når du gjør det riktig, kan glidebrytere imidlertid være en flott måte å maksimere plassen på nettstedet ditt og vise frem ditt beste innhold. Så hva er den beste måten å legge til en glidebryter på et WordPress-nettsted?

Meta Slider er et av de mest populære alternativene tilgjengelig, og kommer i både gratis og premium versjoner. I denne artikkelen skal vi gjennomgå Meta Slider (gratis) og Meta Slider Pro, for å hjelpe deg med å bestemme hvilken versjon som er riktig for deg.

La oss komme i gang.

Hva kan Meta Slider (gratis) gjøre?

Med mer enn 700 000 aktive installasjoner er Meta Slider (Free) det mest populære lysbildefremvisningsprogrammet i den offisielle WordPress Plugin Directory. En gjennomsnittlig brukervurdering på 4,8 av 5 stjerner er en annen god indikasjon på at Meta Slider er en alvorlig utfordrer for tittelen beste WordPress-lysbildeserie-plugin.

Meta Slider-plugin-bilde

Meta Slider (Gratis) er den mest brukte og gjennomgåtte glidebrygg-plugin i WordPress Plugin Directory.

Så er det verdt å oppgradere til premium Meta Slider Pro? Vi vil undersøke dette spørsmålet senere, men la oss først se på hva gratisversjonen er i stand til – starter med et gjennomgang av prosessen med å lage en lysbildefremvisning med Meta Slider (Gratis).

Lage en lysbildefremvisning med Meta Slider

Takket være Meta Sliders brukervennlighet og standardinnstillinger, krever det veldig lite arbeid å lage en attraktiv glidebryter for ditt WordPress-nettsted. En fin måte å bruke Meta Slider på er å legge til en lysbildefremvisning av fotografier i et WordPress-innlegg eller -side.

Installere Meta Slider

Ettersom Meta Slider (gratis) er tilgjengelig fra WordPress Plugin Directory, kan du installere det direkte fra WordPress Dashboard med bare noen få klikk.

Installer Meta Slider fra WordPress Dashboard

Meta Slider (Gratis) kan installeres rett fra WordPress Dashboard.

Når Meta Slider-plugin-modulen er aktivert på nettstedet ditt, kan du deretter opprette den første glidebryteren fra plugin-området på dashbordet. Det er ingen demobrytere å utforske, men heldigvis er det veldig greit å komme i gang.

Meta Slider Plugin Dashboard

Se på Meta Slider-oversikten som er lokalisert i WordPress-administratorområdet.

Opprette en ny glidebryter

Du kan navngi den nye glidebryteren før du oppretter de individuelle lysbildene for å legge til den. Imidlertid er den gratis versjonen av Meta Slider begrenset til å bruke bilder fra WordPress Media Library som innholdet for lysbildene. Vi vil snart dekke funksjonene i premiumversjonen, men det er nok å si, en fordel med premiumversjonen er at du kan bruke mange forskjellige typer innhold som materiale for lysbildene dine.

Legg til bilder i glidebryteren via WordPress Media Library

Velg bildene for lysbildene dine fra WordPress Media Library.

Hvis det ikke er noen passende bilder i WordPress Media Library, kan du ganske enkelt dra og slippe flere filer inn i biblioteket før du velger dem for lysbildefremvisning. Når du legger hvert lysbilde til glidebryteren, kan du legge til litt grunnleggende SEO-relatert informasjon, for eksempel bildetittelteksten og en alt-tag. Dette kan hjelpe nettstedet ditt og innholdet til å rangeres høyere i søkemotorer, og hvis du legger til denne informasjonen vil det også gjøre glidebryterne mer tilgjengelige for brukere med funksjonsnedsettelser.

Skyv egenskaper

Hvert lysbilde kan ha sin egen bildetekst, SEO-informasjon og lenkeegenskaper.

Individuelle lysbilder kan gjøres om til lenker som tar brukeren til en URL du ønsker når du klikker på den. Siden disse koblingene kan peke på enten interne eller eksterne URL-er, kan denne funksjonen brukes på mange forskjellige måter.

En glidebryter med flere lysbilder

Et lysbildefremvisning med flere lysbilder.

Rekkefølgen på lysbildene kan omorganiseres ved å dra og slippe dem på plass. Når du har lagt til mer enn ett lysbilde til glidebryteren, kan du forhåndsvise lysbildefremvisningen for å se hvordan den former seg.

Forhåndsvisning av glidebryteren

Du kan raskt forhåndsvise lysbildefremvisningen fra WordPress Dashboard.

Tilpasse Meta Slider Slideshow

Når du er fornøyd med rekkefølgen på lysbildene, bildetekstene og andre innstillinger, kan du gå videre til å tilpasse hvordan glidebryteren din skal fungere og se ut. Gratisversjonen av Meta Slider gir deg fire lysbildefremvisningsmodus å jobbe med:

 • Flex Slider 2: Responsiv, med to overgangseffekter og en karusellmodus.
 • Nivo Slider: Responsiv, med 16 overgangseffekter og fire temaer.
 • Responsive Slides: Responsive og utrolig lett.
 • Coin Slider: Fire overgangseffekter.

Hver modus har sitt eget sett med egenskaper, for eksempel forskjellige overgangseffekter, stiler og innstillinger. Selv om det er bra å ha så mange alternativer, gjør det litt forvirrende å ha dem fordelt på fire forskjellige moduser.

Innstillingspanel

Avhengig av hvilken skyvemodus du velger, har du tilgang til et annet sett med alternativer for temaet og effektene.

Hvis du for eksempel vil bruke foldovergangseffekten, må du først stille inn modusen til Nivo Slider for å gjøre dette alternativet tilgjengelig. Når du har valgt en modus, er det avanserte innstillingspanelet ved siden av. Du får mye kontroll over hvordan glidebryteren fungerer gjennom disse innstillingene – de dekker lysbildefremvisningsegenskaper som automatisk avspilling, lysbildeforsinkelse, animasjonshastighet og andre skjerm- og navigasjonsinnstillinger.

Som standard Meta Slider-innstillingene fungerer bra, kan du raskt lage en lysbildefremvisning av høy kvalitet med muligheten til å tilpasse den gjennom de avanserte innstillingene.

Publisering av glidebryteren

Når du er ferdig med å arbeide på glidebryteren, kan du sette den inn i WordPress-innlegg, sider og andre områder på nettstedet ditt ved enten å kopiere og lime inn relevant kortkode eller sette inn malkoden i temafilene..

Legg til skyveknappen

Bruk Legg til skyveknappen for å sette inn lysbildefremvisningskoden i et innlegg eller side.

På bare noen få trinn, og noen minutter av tiden din, har du opprettet et tilpasset lysbildefremvisning for WordPress-nettstedet ditt.

Publisert lysbildefremvisning

En publisert lysbildefremvisning av Meta Slider på en WordPress-side.

Med gratisversjonen av Meta Slider kan du lage så mange forskjellige glidebryter du trenger – hver med et ubegrenset antall lysbilder. Eventuelle lagrede endringer du gjør på glidebryterne dine, blir automatisk brukt på alle forekomster av glidebryteren på nettstedet ditt.

Andre funksjoner ved Meta Slider (gratis)

Som du kan se, har gratisversjonen av Meta Slider alt du trenger for å begynne å legge til bildebaserte lysbildefremvisning på WordPress-nettstedet ditt. I tillegg til at det er veldig enkelt å bruke, gir det deg også en god mengde kontroll over hvordan lysbildefremvisningene dine ser ut og fungerer.

Alternativer for beskjæring av metaslider

Meta Slider beskjærer automatisk bilder for best mulig passform i glidebryteren, men du kan også angi dine egne preferanser.

Før vi ser på hva Meta Slider Pro har å tilby, inkluderer noen av de andre funksjonene og funksjonene i gratisversjonen av plugin:

 • muligheten til enkelt å stille lysbildefremvisning på full bredde
 • intelligent automatisert beskjæring av bilder for konsekvente presentasjoner av lysbildefremvisning
 • muligheten til å stille inn beskjæringsposisjonen manuelt
 • en widget for å vise skyvekontroller i sidefeltet og bunnteksten
 • kompatibilitet med WPML, PolyLang og qTranslate for å lage flerspråklige lysbildefremvisning
 • WordPress MultiSite-kompatibilitet.

Ved hjelp av Meta Slider-widgeten

Bruk Meta Slider-widgeten til å vise en lysbildefremvisning i området under innholdswidget.

Meta Slider-tillegg

Søk etter Meta Slider-tillegg

Installer tilleggsutstyrene Meta Slider fra WordPress Dashboard.

To gratis tilleggsprogrammer er opprettet for å forbedre kjernen Meta Slider-plugin-funksjonaliteten. Begge alternativene finner du i den offisielle WordPress Plugin Directory, og kan installeres direkte fra nettstedet ditt.

Meta Slider Lightbox

Meta Slider Lightbox-tillegg

Bruk gratis Lightbox-tillegget for å stille lysbildene til å åpne i et lysboksvindu.

Dette Meta Slider-tillegget fra Matcha Labs gir deg muligheten til å stille lysbildene dine til å åpne i et lysboksvindu når de blir klikket på av en bruker.

Åpne et lysbilde i en lysboks

Å stille lysbilder til å åpne i et lysboksvindu er en fin måte å presentere store bilder på.

Dette enkle, men effektive tillegget kan gjøre det lettere for besøkende å se innholdet i lysbildefremvisningen – spesielt hvis bildene er større enn størrelsen på glidebryteren.

Meta Slider Planlegg lysbilder

Meta Slider Planlegg Sliders Tillegg

Angi lysbildesynlighet med det gratis Schedule Slides-tillegget.

Det gratis Meta Slider Schedule Slides-tillegget gir deg en enkel måte å skjule individuelle lysbilder fra lysbildefremvisningen uten å måtte slette. Hovedformålet med dette tillegget er imidlertid å la deg angi en start- og sluttdato som dekker synligheten til de individuelle lysbildene i lysbildeshowene dine.

Angi lysbildeplan

Bruk dette gratis tillegget for å planlegge synligheten til individuelle lysbilder i glidebryterne.

Hvis du bruker skyvekontrollene dine til å vise tidssensitiv informasjon, for eksempel detaljer angående en produktlansering, kommende begivenhet, eller noe annet som kan gå ut på dato, gir glidebryterne Meta Slider Schedule en ‘sett-og-glem’ -den tilnærming for å skli synlighet.

Support og dokumentasjon

Meta Slider online-dokumentasjon vil hjelpe deg å få mest mulig ut av denne plugin-en. Både gratis- og premiumfunksjonene er dekket, og dokumentasjonen forklarer alt fra å komme i gang til å integrere Meta Slider i ditt WordPress-tema..

Meta Slider (gratis) støtteforum

Brukere av gratis plugin kan søke hjelp i Meta Slider-delen av WordPress Plugin Directory supportforum.

Mens innehavere av Meta Slider Pro-lisenser kan få tilgang til premium-støttekanalene, kan brukere av gratis plugin legge ut spørsmålene sine i det offentlige Meta Slider-forumet i WordPress Plugin Directory.

Meta Slider Pro-funksjoner

Mens gratisversjonen av Meta Slider inkluderer alt du trenger for å lage og legge til responsive lysbildefremvisning på WordPress-nettstedet ditt – i tillegg til å vise bilder med bildetekster, animasjonseffekter og lenker – oppgradering til Meta Slider Pro låser opp enda flere funksjoner og funksjonalitet.

Vi dekker prisalternativene for oppgradering snart, men ved å betale bare $ 19 kan du begynne å gjøre mye mer med Meta Slider.

Lag video- og HTML-lysbilder

Slideshow for tilpasset innhold

Lag en lysbildefremvisning med tilpasset innhold.

Som tidligere nevnt gir gratisversjonen av Meta Slider deg bare muligheten til å vise bilder med valgfrie bildetekster i lysbildene. Ved å oppgradere til Meta Slider Pro, kan du imidlertid vise videoer så vel som tilpasset HTML-innhold. Videoer fra YouTube og Vimeo støttes, noe som gir deg en enkel måte å bruke innhold fra disse nettstedene.

Lysbilder som viser YouTube-videoer

Meta Slider Pro kan vise videoer fra en rekke kilder.

HTML-lysbildefunksjonen lar deg legge til nesten alt innhold til lysbildene dine, og transformere plugin-en til en generell slideshow-byggherre og presentasjonsverktøy. Du kan nå legge til tilpasset tekst, bilder og mye mer til glidebryterne, og utvide alternativene dine sterkt når det gjelder bruk av Meta Slider.

Meta Slider Editor

Bruk Meta Slider-redigeringsprogrammet til å lage en lysbildefremvisning.

Vis WordPress-innlegg og produkter i glidebryterne

Meta Slider som viser netthandelprodukter

Bruk Meta Slider Pro for å lage en lysbildefremvisning av de beste produktene.

En annen nyttig funksjon i Meta Slider Pro er muligheten til å vise WordPress-innleggene dine i en glidebryter. Du kan velge å opprette en glidebryter som automatisk fylles med de nyeste blogginnleggene, eller håndplukke et utvalg innlegg fra nettstedet ditt. Tilpassede innleggstyper støttes, slik at du også kan velge å vise elementer fra porteføljen din, eller produkter fra en WooCommerce-drevet nettbutikk. Du kan til og med integrere lysbildefremvisningen din med hendelsen kalender plugin, og vise dine kommende datoer.

Hvis du vil øke sidevisningene på nettstedet ditt og oppmuntre de besøkende til å sjekke ut mer av innholdet ditt, bør denne premiumfunksjonen være av interesse.

Flere animasjonseffekter og temaer

Karusell lysbildefremvisning

Bruk Meta Slider Pro-karusellfunksjonen til å vise flere bilder samtidig.

Meta Slider Pro legger også til flere animerte effekter til verktøysettet ditt. Du får nå et bredere utvalg av lysbildeoverganger å velge mellom, i tillegg til flere temaer for styling av glidebryterenes utseende. Du kan også tilpasse disse temaene for å sikre at lysbildefremvisningene dine har et unikt utseende som samsvarer med eller står i kontrast til stilen på nettstedet ditt.

Større navigasjonsalternativer

Meta Slider (gratis) gir deg muligheten til å vise navigasjonshjelpemidler som en del av lysbildeshowene dine, for eksempel forover- og bakoverknapper, samt knapper som tar en bruker direkte til et bestemt lysbilde i sekvensen. Med Meta Slider Pro har du imidlertid flere alternativer for hvordan de besøkende kan samhandle med lysbildeshowene dine.

Bruk miniatyrnavigering

Bruk Pro-miniatyrnavigasjonen for å lage en glidebryter med et mer tradisjonelt bildegalleri-format.

Noen av disse førsteklasses navigasjonsfunksjonene inkluderer lysbilde-miniatyrbilder som hjelper de besøkende med å forhåndsvise innholdet i lysbildefremvisningen, samt et utvalg tilpassede pilbilder og farger for kontrollknappene. Nå, ved å bruke navigasjonsstilen for miniatyrbilder, kan du få lysbildefremvisningene til å se ut og fungere mer som tradisjonelle bildegallerier.

Oppgradering til Meta Slider Pro

Oppgradering fra gratisversjonen av Meta Slider til premium-versjonen er veldig grei. Meta Slider Pro kan tenkes som en tilleggspakke for den gratis versjonen av plugin som låser opp premiumfunksjonene.

Etter at du har kjøpt en Pro-lisens og lastet opp plugin-modulen til WordPress-nettstedet ditt, vil alle lysbildefremvisning du oppretter med Meta Slider (Free) fortsette å fungere som vanlig – bortsett fra nå, vil du kunne forbedre dem med kraften i Pro-versjonen.

Metal Slider Pro Priseringsalternativer

Meta Slider Pro er tilgjengelig på tre prisplaner, og hvert alternativ inkluderer tilgang til alle Pro-funksjonene:

 • Personlig: $ 19 – bruk på ett nettsted med ett års tilgang til plugin-oppdateringer og support.
 • Multiside: $ 39 – bruk på fem nettsteder med ett års tilgang til plugin-oppdateringer og support.
 • Utvikler: $ 99 – ingen begrensning på bruk av nettstedet med levetidstilgang til plugin-oppdateringer og support.

Ettersom Meta Slider Pro holder ting enkelt med alle prisplaner, gir tilgang til alle Pro-funksjonene, trenger du bare å tenke på hvor mange nettsteder du planlegger å bruke plugin på, og om du heller vil betale for tilgang til oppdateringer og støtte på årlig basis eller betale $ 99 for livstidsadgang.

Det er også en full refusjonspolicy, slik at du kan prøve Meta Slider Pro risikofritt i 30 dager.

Siste tanker

Både gratis- og premiumversjonene av Meta Slider er veldig enkle å bruke. Hvis du ganske enkelt vil legge til bildebaserte lysbildefremvisning på WordPress-nettstedet ditt, med billedtekst og lenker, er Meta Slider (gratis) det perfekte verktøyet for jobben.

Fotogalleri

En fotograferingspresentasjon opprettet med Meta Slider Pro.

Å kunne låse opp premiumfunksjonene til Meta Slider Pro for bare $ 19 gjør oppgradering til et veldig attraktivt alternativ. Ikke bare vil du enkelt kunne lage lysbildefremvisninger som inneholder innlegg, produkter, tilpasset HTML og videoer, du kan også velge mellom enda flere overgangseffekter og lysbildefremvisningstemaer. Videre vil du også få tilgang til premium-støtte, hvis du trenger hjelp i en hast.

Det eneste punktet der Meta Slider Pro begynner å se litt upraktisk ut, er når du sammenligner det med konkurransen. For noen få dollar mer kan du kjøpe enten Slider Revolution eller LayerSlider – to mye kraftigere WordPress-glidebrygg-plugins som er spekket med imponerende funksjoner. Når det er sagt, kan disse to alternativene være overdrevne for dine behov (og dermed legge unødvendig vekt til nettstedet ditt), og de gir en mye brattere læringskurve enn Meta Slider Pro.

Hvis du bare vil lage bildebaserte lysbildefremvisning, mens du fremdeles kan velge mellom et utvalg av stiler og effekter, kan du gå med Meta Slider (gratis) – du kan alltid oppgradere senere hvis kravene dine vokser. Hvis du trenger å legge til mer enn bare bilder til glidebryterne fra begynnelsen, er den rimelige Meta Slider Pro det beste alternativet for de to.

Hvis du virkelig ønsker å lage avanserte glidebrytere med flere tidslinjer og oppslukende animasjonseffekter, kan Slider Revolution eller LayerSlider hjelpe. Soliloquy (et annet flott alternativ) sitter et sted mellom Meta Slider Pro og Slider Revolution / LayerSlider når det gjelder funksjoner og funksjonalitet (selv om å låse opp alle premiumfunksjonene til Soliloquy vil gi deg en heftig $ 99).

Begge versjoner av Meta Slider gjør det enkelt å legge til lysbildefremvisning på et WordPress-nettsted, og begge er sterkt anbefalt. Hvis du leter etter den kraftigste, funksjonsrike WordPress-glidebryteren-plugin som er tilgjengelig, må du imidlertid lete andre steder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map