Media Temples nye Premium WordPress Hosting med MaxCDN – slik gjør du det!

Media Temple-kupongkode - Spar 30% på enhver MT Hosting-plan!


(Oppdatering: På grunn av manglende evne til å spesifisere IP-adresser på hvitliste med Media Temple Premium WordPress Hosting-plan, anses metoden nedenfor ikke lenger som en god løsning på dette problemet – fra 13. januar 2015)

Som vanlige lesere vil, byttet vi om en måned tilbake hosting fra en DreamHost VPS (Virtual Private Server) til Media Temple nye Premium WordPress Hosting – noe som resulterte i en enorm stor hastighetsøkning … Imidlertid fordi denne nye hostingtjenesten ikke gjør det For å tillate hurtigbufring av plugins, var det ikke umiddelbart klart hvordan man skulle gjøre om å bruke et CDN Content Delivery Network med planen – siden mange lesere uten tvil allerede er klar over det, er den enkleste måten å sette opp et CDN med WordPress er ganske enkelt å installere en av de mange cache-pluginene som gjør integrasjonen til en absolutt bris (for eksempel W3 Total Cache og WP Super Cache, etc)! Så, hva gjør vi? Vel, noen få støttebilletter til MaxCDN (tjenesten vi har brukt med WinningWP siden langt tilbake da) senere, og det viser seg at det er et par plugins der ute (med en klar vinner) som begge løser dette spesielt irriterende problemet uten å bryte en svette og (så vidt jeg vet) ikke er på noen av de største administrerte hostingleverandørens * ikke-tillatte plugins-lister.

Introduserer CDN-Linker av W-Mark Kubacki …

Om CDN-Linker

Opprettet av W-Mark Kubacki, endrer CDN-Linker koblinger som peker til filer som ligger i hvilke kataloger du spesifiserer (for eksempel ‘wp-innhold’ og / eller ‘wp-inkluderer’ – som for øvrig begge er veldig gode utgangspunkt og plugins standardinnstillinger) ved å erstatte ‘blog_url’ med en tilpasset en, slik at du kan trekke statiske filer (for eksempel bilder, CSS og JS, osv.) fra en annen vert, speil eller CDN.

Se plugins offisielle side på GitHub for å lese mer om prosjektet, forstå lisensen (i utgangspunktet er den gratis å bruke for personlige – dvs. ikke-kommersielle – ventures), en FAQ og info om feilsøking og support.

Den “hvordan” delen. . .

Forutsatt at du allerede er vant til MaxCDN (hvis du ikke er det, vil du gå videre til det offisielle nettstedet, registrere deg og ta deg litt tid til å bli kjent med tjenesten), gå videre og opprett en ny Pull Zone (eller bruk den samme du brukte sammen med dine tidligere verter, hvis du, som oss, nylig byttet hosting til Media Temple nye Premium WordPress Hosting og kan bruke den samme Pull Zone som du tidligere brukte med pre-Media -Templeoppsett). Merk: Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal gjøre dette, vil du sjekke ut de offisielle MaxCDN-dokumentene om emnet. Juster innstillingene i henhold til dine preferanser (eller bare begynn med alt som er standardinnstilt hvis du er i tvil om hva du skal velge – siden du alltid kan komme tilbake og endre ting på et senere tidspunkt) og notere det genererte vertsnavnet ( vanligvis noe som er langt og vanskelig å huske, som ‘wwp.na1365521290.netdna-cdn.com’).

Last ned CDN-Linker-plugin ZIP fra GitHub (kontakt forfatteren for å få en kommersiell lisens om nødvendig), pakke ut og last opp til plugins-katalogen din via ftp og aktiver den deretter (akkurat som du ville gjort med en nylig installert plugin). Naviger til ‘Innstillinger’ -> ‘CDN Linker’, og du skal se noe som følgende:

cdn-linker-første-settings-screen

Fyll ut de forskjellige feltene for ditt eget nettsted (vær nøye med å huske å legge til ‘http: //’ foran CDN-URLen din) og trykk på ‘Lagre endringer’. Slik ser vår ut – bare i tilfelle noen lurer på:

WWP-cdn-linker-innstillinger

(merk: ikke åpenbart ikke gå blindt til å kopiere innstillingene våre, siden du trenger å oppgi din egen “CDN URL” osv.)

Spyl Media Temple-hurtigbufferen (treff ‘Flush Cache’ i verktøylinjen øverst på WordPress-dashbordet), tøm nettleserens cache og last inn nettstedet ditt på nytt, og alt i orden, bør du begynne å se bildene, CSS- og JS-filene dine laster fra MaxCDN-vertsnavnet i HTML-koden på siden din (i Firefox: høyreklikk på siden din og velg ‘Vis sidekilde’ for å se HTML-koden til nettstedet). Som så:

lasting-fra-maxcdn

Så hvor bra fungerer det?

Kort sagt: veldig bra! Den gjør akkurat som det står på tinnet – og foreløpig ser det ut til å virke ganske sømløst med vår nye hostingtjeneste, dvs. Media Temple nye Premium WordPress Hosting. Enkel å installere / installere **, gratis for personlig bruk (for øyeblikket ca $ 10 for kommersiell lisens – selv om vi donerte ytterligere $ 50 siden vi sannsynligvis vil bruke den både på lengden og i noen tid fremover) og konfigurerbar nok til å legge til tilpassede kataloger – hva er det ikke å like ?! Det beste av alt – takket være denne veldig praktiske plugin (kombinert med MaxCDN selvfølgelig), har vi vært i stand til å barbere om en annen 0,5 til 0,75 sekunder av lastetidene for nettstedet vårt!

* Betydning at du antagelig kan også bruke nøyaktig samme prosess for å integrere en CDN med forskjellige andre administrerte WordPress-hostingplaner som WP Engine (som bare tilbyr bruk av deres egenutviklede CDN-integrasjonsfunksjonalitet med sin ‘personlige’ hostingplan for en ganske kostbar tilleggsavgift på $ 19,95 per måned) og GoDaddy’s Managed WordPress Hosting osv. osv.

** Hvis du bruker Disqus (som vi er), vil du ta oppmerksom på delen ‘Disqus’ på pluginens GitHub-side under Feilsøking og enten fjerne merket for ‘omskrive root-relative refs’ og / eller legge til ‘count. js ‘og’ embed.js ‘for å ekskludere hvis substring’ i CDN-Linker-plugin-innstillingene (ligger under ‘CDN-Linker’ i ‘Settings’ i WordPress-dashbordet) tilsvarende.

Merk: etter å ha konfigurert MaxCDN, husk å gå gjennom alle innstillingene for å sikre at alt er satt opp nøyaktig etter din smak (som å slå på “Canonical” -innstillingen osv. I MaxCDN-dashbordet under Pull Zone’s SEO-innstillinger-fanen – vanligvis en god ideen om å sikre at søkemotorer kartlegger innholdet som er lastet via CDN tilbake til ditt eget nettsteds domene) – akkurat som du ville gjort når du bruker MaxCDN sammen med noen annen hosting-tjeneste.

Ganske ryddig løsning? Alt å legge til?

(Oppdatering: På grunn av manglende evne til å spesifisere IP-adresser på hvitliste med Media Temple Premium WordPress Hosting-plan, anses metoden ovenfor ikke lenger som en god løsning på dette problemet – fra 13. januar 2015)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me