LearnDash преглед – най-добрият LMS плъгин за WordPress?

Сделки с WordPress


LearnDash е един от най-известните и уважавани приставки за създаване на онлайн курсове за WordPress. Всъщност той се използва от компаниите на Fortune 500, големите университети и обучаващи организации и предприемачите, които публикуват учебно съдържание онлайн.

Но макар че е ясно, LearnDash е способен плъгин за електронно обучение, подходящ ли е за вашия проект?

Ето този въпрос ще ви помогне да отговорите. В крайна сметка LearnDash не е евтин плъгин и има други опции там.

След като приключите с четенето на този преглед, ще разберете дали тази приставка има нужните ви функции, влиза ли в бюджета ви и може би най-важното е инструмент, който ще можете да използвате.

Нека да започнем…

За кого е LearnDash?

LearnDash е насочен към всеки, който иска да публикува курсове онлайн – независимо дали иска да добави няколко образователни ресурси към съществуващ уебсайт на WordPress или да създаде своя собствена платформа за eLearning или система за управление на обучението (LMS).

LearnDash преглед

След като инсталирате приставката LearnDash на уебсайта си WordPress, ще можете да създавате курсове, уроци и викторини, за да преподавате и оценявате потребителите си. Сертификатите могат да бъдат връчвани на вашите потребители въз основа на персонализирани критерии, докато инструментите за отчитане дават добра представа за напредъка на вашите ученици.

Тя ви позволява да начислявате на потребителите си такса за достъп до вашите курсове по много начини. Има също библиотека с официални добавки и добавки на трети страни, както и множество опции за интеграция, които ви позволяват да комбинирате LearnDash с други плъгини и услуги, за да създадете още по-мощна онлайн платформа за обучение.

Добавки за LearnDash

LearnDash може да бъде подобрен чрез своите безплатни и платени добавки.

Всъщност списъкът с функции на LearnDash е толкова дълъг, а опциите толкова разнообразни, че има шанс използването на този плъгин да стане преобладаващ. Както ще видим по-нататък в този преглед, създателите на плъгини свършиха добра работа, за да опростят максимално потребителското изживяване, като в същото време гарантират, че потребителите на мощност могат да създадат необходимите курсове. Ако искате да видите как другите използват този плъгин, можете да видите някои казуси на уебсайта на LearnDash.

По-нататък в този преглед ще разгледаме по-подробно темата и съвместимостта на плъгините, но, в случай че се чудите, LearnDash трябва да работи с много от най-добрите WordPress плъгини и всички добре кодирани теми. Поради това той трябва да се вписва точно във вашия съществуващ уебсайт. Ако все още не сте стартирали сайта си, LearnDash идва с висококачествена тема, която е оптимизирана за този плъгин.

И така, сега имате добър преглед на това, което може да направи този плъгин и за кого е, нека разгледаме някои от най-добрите му функции и основните му недостатъци.

LearnDash Най-добрите функции

Показване на списък с курсове

LearnDash ви позволява да публикувате колкото искате курсове на уебсайта си WordPress.

Преди да проучим потребителското изживяване на този плъгин, за да ви помогнем да решите дали това е инструмент, който ще можете да използвате, ето някои от най-интересните и полезни функции на LearnDash, последвани от недостатъците, които трябва да обмислите, преди да направите решение.

Създавайте неограничени онлайн курсове

Тъй като основната цел на LearnDash е създаването на онлайн курсове за уебсайтове на WordPress, е чудесно да видите, че можете да публикувате толкова курсове, колкото искате. Няма ограничения за броя на уроците и викторините, които можете да добавите към курсовете си.

LearnDash Изтегляне и изтегляне на курсове

Можете да използвате интерфейса за плъзгане и пускане, за да организирате съдържанието на курса.

Благодарение на неотдавнашна актуализация, конструкторът на курсове LearnDash беше надстроен и новият интерфейс за плъзгане и пускане върши добра работа за опростяване на процеса на създаване на курсове и структурирането им.

Наличието на ясен преглед на компонентите на даден курс, с възможност за бързо преместване на уроци и викторини на нови места, прави потребителското изживяване много по-интуитивно от някои от другите LMS приставки и решения там. Можете сами да видите как изглеждат курсовете и другото съдържание, когато се публикуват, като получите достъп до онлайн демонстрацията на LearnDash.

Богатство от настройки и контроли

Въпреки че можете бързо да създадете структурата за курс, като използвате настройките по подразбиране, LearnDash наистина влиза в своята собствена, когато започнете да проучвате опциите за всяка функция.

С контроли, които обхващат кой може да има достъп до вашите курсове, дали даден курс има предпоставки и наличността на съдържанието на курса, за да назовем само няколко, е изненадващо колко контрол имате с този плъгин.

Такса за достъп до курсове

Ако искате да осигурите приходи от онлайн курсовете си, LearnDash се интегрира с PayPal извън кутията, за да активира събирането на плащания през уебсайта ви. В миналото беше възможно само таксуване на еднократна такса за достъп до курса, но LearnDash сега поддържа и периодични плащания.

Платен курс за LearnDash

Можете да таксувате за достъп до курсове с LearnDash.

Въпреки че основната функционалност за плащане на LearnDash може да бъде достатъчна за повечето потребители, за тези с по-взискателни изисквания, плъгинът се интегрира с всички най-добрите решения за електронна търговия за WordPress, включително WooCommerce и Easy Digital Downloads.

Други разширения ви позволяват да използвате Stripe като вашия процесор на плащания вместо PayPal и да интегрирате LearnDash с плъгини за членство, като MemberPress, за да ви дадат повече контрол върху достъпа на потребителите до вашите курсове. Освен че помагат при събирането на плащания и достъпа на потребителите, безплатните и платени добавки вършат наистина добра работа за подобряване на вече впечатляващите възможности на LearnDash.

Мощни инструменти за отчитане и администриране

Създаването на учебно съдържание е само една част от провеждането на успешен онлайн курс. Вие също трябва да можете да управлявате потребителите си и да разберете как те взаимодействат с вашия сайт.

LearnDash има някои полезни функции в тази област, които едновременно помагат за овластяване на вашите потребители и опростяват вашата роля на администратор на курса.

Като начало, влезли в системата потребители могат да преглеждат своите профили в предния край на вашия уебсайт. Те могат да видят колко курсове са достъпни за тях, колко са взели и други подробности за напредъка им, всичко чрез един лесен за достъп портал.

Инструментите за отчитане също така позволяват на администраторите бързо да преглеждат дейностите на отделните потребители, включително колко време са прекарали в курс, как са се представяли на тестове и цялостния си напредък чрез съдържанието, което им е достъпно.

Струва си да се отбележи, че повечето функции за отчитане се предоставят чрез модула ProPanel, който е наличен в първите две опции за лиценз, но не и на плана за входно ниво.

LearnDash също има възможност да изпраща известия по имейл въз основа на определени задействания, като спомага за автоматизирането на някои от задачите, свързани с провеждането на онлайн курсове. Някои примери за тези задействания включват: Когато ново съдържание е достъпно за потребителите; ако достъпът до курс предстои да изтече; и ако потребителят не е влязъл в профила си за определен период.

Полезна потребителска документация

Цялата тази полезна функционалност идва с разходи и това е необходимото време, за да разберете истински този плъгин и да се възползвате максимално от него.

За щастие, LearnDash е придружен от много онлайн документация, която да ви помогне да започнете и след това да развиете по-добро разбиране за това как работи приставката и какво можете да направите с нея.

LearnDash Facebook Group

Потребителите на LearnDash могат да споделят съвети и съвети във Facebook групата.

Както и учебното съдържание, достъпно на уебсайта LearnDash, плъгинът вгражда някои полезни видео уроци във вашето табло за управление на WordPress, за да ви помогне да започнете. Има и група във Facebook за потребители на LearnDash, където членовете могат да обсъждат най-добрите практики и да споделят съвети.

Недостатъци на LearnDash

LearnDash несъмнено има някои страхотни функции, които ще ви помогнат да създадете курсове и да изградите онлайн платформа за обучение с WordPress. Плъгинът обаче няма своите недостатъци. Така че, имайки това предвид, нека разгледаме някои от причините, поради които LearnDash може да не е подходящият LMS плъгин за вас.

Има много да се стигне до захващане

Една от най-силните страни на LearnDash също може да бъде една от най-големите му слабости и това е дългият му списък от функции. Ако търсите най-мощния eLearning плъгин за WordPress, тогава LearnDash е точно там с най-добрите. Ако обаче вашите нужди са по-скромни, тогава можете да откриете, че LearnDash е излишен за вашия проект.

Въпреки че можете просто да игнорирате функциите, които не са ви нужни, това не е толкова лесно с LearnDash. Както ще видите в следващия раздел на този преглед – където ще преминем през потребителското изживяване на LearnDash – има много настройки и опции, които се предлагат на почти всяка стъпка. Така че, ако просто искате да създадете обикновена викторина, например, може да се окажете разсеяни или дори объркани от всички видове викторини, които можете да създадете, заедно с всички настройки и опции, които вървят заедно с тях.

Хубаво е да видите, че някои функционалности, като интеграцията с други плъгини, са изпратени към добавки, което ги прави достъпни само за тези, които всъщност се нуждаят от тях. Въпреки това, основният плъгин все още съдържа много функционалност, която може да бъде непосилна за някои.

Ако имате нужда от достъп до един от най-мощните LMS инструменти наоколо, тогава този риск от пренасищане и стръмна крива на обучение са разходи, които вероятно трябва да сте готови да платите. Но ако не се нуждаете от всичко, на което LearnDash е способен, може да откриете, че обхватът на този плъгин е твърде много, за да се справите. По-късно в този преглед ще разгледаме накратко някои от алтернативните приставки, които са на разположение.

Най-мощните функции за отчитане, които липсват от плана за входно ниво

Както споменахме по-рано, една от причините да изберете LearnDash са мощните функции за отчитане, които дават на вас и вашите потребители добра представа за вашия уебсайт. Благодарение на това собствениците на сайтове и създателите на курсове могат да видят как се осъществява достъп до тяхното съдържание, докато студентите получават добър поглед върху техния напредък.

Най-мощните функции за отчитане обаче са достъпни чрез ProPanel, който е достъпен само в плановете Plus и Pro, а не по-ниска цена на основната опция за входно ниво. Ето защо, ако имате нужда от достъп до този вид функции за отчитане, ще трябва да похарчите повече, отколкото може би сте планирали, което ни води до следващия недостатък на LearnDash ….

LearnDash не е евтин

По време на писането, цената на LearnDash варира от 159 долара за план за входно ниво до 329 долара за най-горния пакет, който включва всички функции и лиценз за 25 сайта.

LearnDash има дълъг списък с функции, но дори и така, това все още е доста висока цена за WordPress плъгин, а има и по-евтини алтернативи, като LifterLMS, както и фремиумните плъгини LearnPress и Sensei. Въпреки че, както ще видим по-късно, някои от добавките за тези приставки могат да бъдат изненадващо скъпи.

От друга страна, в сравнение с хоствани услуги като Teachable, и планове, които започват от $ 29 на месец, цената на LearnDash не е неоснователно висока. Просто ако не се нуждаете от по-голямата част от неговите функции или добре проектиран потребителски интерфейс не е основен приоритет, може да намерите една от другите опции по-добра стойност. Ще разгледаме скоро плъгините за LMS и за някои читатели определено ще си струва да ги обмислим.

Когато решавате дали тези недостатъци са от значение за вас, се препоръчва да вземете предвид цената на приставката, както и дали сте готови да инвестирате времето, необходимо за да разберете как работи LearnDash и така да извлечете максимума от това то.

Да се ​​надяваме, че сега имате добро разбиране за това какво може да научите и дали това ще бъде подходящ избор за вашия проект. Сега, нека да разгледаме потребителското изживяване.

Проучване на потребителския опит на LearnDash

За да ви дадем представа за това колко лесен е LearnDash за потребителите, тази част от нашия преглед ви превежда през процеса на създаване на основен онлайн курс с приставката и демонстрира неговата функционалност и използваемост.

Първи стъпки с LearnDash

За да ви помогнем да започнете работа с LearnDash, след като приставката е активирана на вашия сайт, се показва връзка към мини зареждащ лагер.

LearnDash Bootcamp

LearnDash показва видео ръководства във вашия табло за управление на WordPress, за да ви помогне да започнете.

Въпреки че не е точно типът съветник за настройка, който получавате с плъгини като WooCommerce, които ви превеждат през ключовите стъпки за конфигуриране на приставката и създаване на първия ви курс, има поредица от видео ръководства, които покриват основните функции на LearnDash, с връзки към съответните раздели на онлайн документацията.

Видео ръководство за LearnDash

Лагерът за стартиране на LearnDash включва видео уроци, покриващи основните характеристики на приставката.

След като купите приставката, изпратете и имейл с приветствие с връзки към групата на LearnDash Facebook и YouTube канал. Има и ръководство за започване на работа, с информация за всички, които са нови в WordPress, обхващащи теми като избиране на тема и намиране на правилния хостинг.

Както предстои да видим, настройките и опциите на LearnDash са много подробни, така че си струва да отделите време за гледане на тези видеоклипове, преди да създадете курс.

Създаване на курс

Както бе споменато по-рано, след скорошна актуализация, съставителят на курсове е изцяло преработен, за да го направи по-мощен и лесен за използване. Като част от тази надстройка вече можете да използвате най-новата версия на редактора на WordPress, за да създадете описанията за вашия курс и да зададете всички тагове и категории.

Създайте екран на курса

Интерфейсът на LearnDash е наскоро актуализиран, за да подобри потребителското изживяване.

След като курсът е създаден, съществуващите уроци и викторини могат да се добавят към него чрез конструктора на LearnDash. Благодарение на интерфейса за изтегляне и пускане на строителя можете просто да преместите уроци от страничната лента в структурата на курса.

Нов BuildD курс на LearnDash

Конструкторът на курсове LearnDash ви позволява да създавате своя курс чрез интерфейс за плъзгане и пускане.

Ако това е първият ви курс, вероятно още няма да сте създали уроци. Това обаче не е проблем, тъй като можете бързо да създавате нови уроци чрез съставителя на курсове и да добавяте съдържание на по-късна дата. Това ви позволява бързо да планирате структурата на курса, преди да сте създали всички уроци и викторини, които той ще включва. Въпреки че това може да изглежда малко противоположно, всъщност е много удобно да можете да създадете контур за курса си от един екран.

Добавяне на уроци с съставителя на курсове

Съставителят на курсове ви позволява бързо да създавате структурата на курса си с празни уроци и теми, които служат като заместители.

Като алтернатива можете да запазите курса и да отидете до секцията уроци, където можете да започнете работа по образователното съдържание, което ще състави курса. Ще разгледаме как изглежда това скоро, но първо нека разгледаме бързо настройките на курса.

Конфигуриране на курсовете

Освен глобалните настройки за целия сайт, които се прилагат за всички курсове, отделните курсове имат свои собствени настройки. Някои примери за това включват: Избор кой може да влезе в курса; определяне на предпоставките за курса; и възлагане на сертификат на курса, който да бъде присъден при успешно завършване.

Контрол за достъп до курса

LearnDash улеснява контрола върху това как потребителите могат да имат достъп до курс.

Можете също да използвате функцията за точки на курса, за да зададете колко точки е необходим на потребителя за достъп до него, както и колко точки се присъждат за завършване на курса. На пръв поглед това може да не изглежда много, но ако ще създавате множество курсове, които са свързани всички, можете да използвате системата от точки, за да контролирате напълно прогреса на курса и да изработите учебното пътуване на вашите потребители.

Задайте точки на курса

Точките могат да се присъждат при завършване на курса и също така да се използват като изискване за достъп.

Възможно е също така да се използва по-малко структуриран подход за достъп до курса и преминаване от линейна прогресия към достъп в свободна форма, който позволява на потребителя да начертае собственото си пътуване през наличното съдържание на курса.

Други настройки на съставителя на курса улесняват контролирането на колко дни потребителят ще има достъп до курса от датата на записването си, както и дали данните на потребителя се изтриват, когато изтича достъпа им.

Настройки за изтичане на срока за достъп до курса

Достъпът до курса може да бъде настроен да изтича след определен брой дни.

Въпреки че има много контроли, много от тях са незадължителни, така че можете бързо да стартирате курс с настройките по подразбиране или да отделите повече време за конфигуриране на курса, за да отговаря на вашите изисквания.

Почти всички настройки имат подсказки, които могат да се активират, като кликнете върху иконата на въпросителния знак или задръжте курсора на мишката върху контролите, за да се покаже полезна информация. Поради това използването на LearnDash и неговите многобройни функции е почти толкова близко до разясняването, колкото можете да получите. Ако се сблъскате с някакви проблеми, онлайн документацията обхваща всички функции и настройки по-подробно от подсказките.

След като създадете структурата на курса си, можете да преминете към създаването на неговите уроци.

Създаване на уроци

Както споменахме, курсовете в LearnDash са изпълнени с уроци, а те от своя страна могат да бъдат напълнени с теми. Така че, за да добавите съдържание към курса си, ще трябва да създадете някои уроци и теми. Удобно е, че един и същ интерфейс се използва за създаване на курсове и уроци, така че колкото повече използвате LearnDash, толкова по-бърз ще стане процесът на създаване на съдържание.

Създайте нов урок

Уроците LearnDash се създават с помощта на обикновен WordPress интерфейс с добавени допълнителни контроли.

След като създадете урок и му дадете описание, можете да започнете да го конфигурирате през раздела с настройки. Докато определяте урока, можете да добавите съдържанието, включително всички видеоклипове, които искате да представите.

Настройки за урока на LearnDash

Съдържанието може да се добави към урока чрез раздела за настройки.

Както обикновено, LearnDash ви дава добър контрол върху всеки урок, който създавате. Някои примери за настройките на урока включват поставянето на изискване за гледане на видеоклип, преди потребителят да може да напредне, или задължението му да качи задача, преди да може да продължи. Като алтернатива можете да използвате функцията за принуден таймер на урока, за да предотвратите преминаването на потребителя към следващия урок, докато не изтече определено време.

Още Настройки за урока на LearnDash

LearnDash улеснява задаването на изисквания за напредък за всеки урок.

Някои по-полезни функции на LearnDash ви позволяват да направите урока публично достъпен за всички посетители на уебсайта си, което ви позволява да създавате примерни уроци, които могат да се използват за популяризиране на курс.

Можете също така да зададете графика за освобождаване на урока, за да залитате или капете съдържание на емисиите на потребителите си, вместо да правите всичко достъпно от самото начало. Интуитивните настройки на LearnDash правят много лесно да конфигурирате тези функции.

Настройки за достъп до урока

Възможността да създадете публично достъпни примерни уроци може да ви помогне да популяризирате по-ефективно вашите курсове.

Както показват тези настройки на урока, LearnDash ви дава много контрол върху начина, по който учебното ви съдържание се доставя и консумира от вашите потребители.

Създаване на викторини

Към вашите уроци могат да се добавят викторини, за да ги направите по-интерактивни, а създаването им е също толкова просто като изграждането на курсове и уроци. Благодарение на богатството от опции и настройки, вие отново имате много контрол върху това как работят викторините.

Създаване на тест в LearnDash

LearnDash викторините се създават чрез познатия вече интерфейс.

След като създадете тест, можете да започнете да определяте как ще работи през раздела за настройки. Както при курсовете, има и добър набор от настройки, за да гарантирате, че можете да създавате викторини, подходящи за вашето съдържание и вашите потребители.

Настройки за викторина LearnDash

Всеки тест за LearnDash може да бъде конфигуриран така, че да отговаря на вашите изисквания.

Освен като зададете предпоставки и контролирате дали само регистрирани потребители или всички могат да вземат теста, можете също така да зададете прохождащ резултат и да присвоите сертификат. За да изберете къде ще бъде достъпна викторината, просто я свържете с курс и урок.

Настройки за достъп до тест

Викторините се вмъкват в курсове, като ги свързвате с вашето съдържание.

Както ни предстои да видим, въпреки че терминът „викторина“ може да предполага оценка на въпроса и отговорите, можете да направите много повече от това с тази функция на LearnDash.

Създаване на въпроси за викторина

След като създадете и конфигурирате теста си, време е да започнете да създавате някои въпроси.

Списък на въпроси за викторина

Всеки тест има свой набор от въпроси, но можете лесно да импортирате въпроси от другите си тестове.

С опциите за викторина, които включват множество избор, свободен избор и попълване на празното, както и възможност за приемане на есета и качване на файлове, можете да добавите широк спектър от оценки към вашите курсове с LearnDash.

Видове викторини

Въпросите за викторина могат да приемат различни форми, включително многократен избор или изискване за качване на файлове.

Както можете да видите, независимо от начина, по който искате да оцените потребителите си, трябва да можете да го прилагате с LearnDash.

Курсове за публикуване

След като приключите със създаването на курса и неговото съдържание, той може да бъде публикуван на вашия уебсайт.

В зависимост от начина, по който сте конфигурирали курса, той може да бъде достъпен за всички или само за тези, които са готови да платят за достъп. Функцията за предпоставки и други настройки за достъп обаче ви дават повече възможности за контролиране на това кой може да има достъп до курсовете. Освен това, както споменахме, LearnDash се интегрира с много от най-добрите приставки за членство в WordPress, така че можете да контролирате достъпа, използвайки функционалността на тези инструменти, ако предпочитате.

Къси кодове на LearnDash

Получавате много контрол върху шорткодовете, които се използват за публикуване на курсове и друго съдържание на вашия сайт.

Независимо от настройките за достъп на вашия курс, LearnDash ви позволява бързо да публикувате курсовете си, като използвате кратки кодове. Както и при другите аспекти на LearnDash, можете да използвате шорткодовете по много начини, включително вмъкване на курсовете в вашите публикации и страници или вмъкване на уроци във вашите курсове и много други.

Примери за кратък код на LearnDash

LearnDash има създател на къси кодове, за да ви помогне да генерирате кратки кодове за показване на учебното съдържание.

Можете да контролирате изхода на кратките кодове, като използвате параметри, като например само показване на конкретни курсове или показване на всички курсове, на които са назначени определени тагове или категории. Освен това, след последните актуализации, LearnDash сега прави впечатляващо използване на обновения редактор на WordPress.

Блокове за редактор на LearnDash LMS WordPress

LearnDash включва блокове, които ви позволяват бързо да вмъквате съдържанието му в публикации и страници.

Плъгинът включва селекция от блокове, които можете да вмъкнете в своите публикации и страници чрез редактора на WordPress. Тези блокове използват кратките кодове, но поради начина, по който работи обновеният редактор на WordPress, вместо да виждате шорткодовете, можете вместо това да видите изхода на краткия код, докато работите върху публикацията или страницата.

Настройки за LMS блок за LearnDash

Съдържанието на блоковете LearnDash може да се контролира чрез настройките на блока в страничната лента на редактора.

Чудесно е да видите плъгини, обхващащи подобрената функционалност на редактора на WordPress, а LearnDash върши добра работа, използвайки новите си възможности.

След като визуализирате или публикувате публикацията или страницата, върху която работите, можете да изживеете курса по същия начин, както желаят вашите потребители. Тъй като LearnDash трябва да работи с всяка добре кодирана тема, не би трябвало да има проблем с показването на курсовете и другото съдържание на вашия уебсайт.

Пример за публикуван курс

Курсовете на LearnDash са добре представени, въпреки че изборът ви на тема ще диктува точно как изглеждат.

Освен това съдържанието на LearnDash е напълно отзивчиво, за да се гарантира, че вашите потребители имат достъп до курсовете на своите смартфони и таблети. Въпреки това ще трябва да използвате отзивчива тема, за да гарантирате, че вашите курсове могат да бъдат достъпни на тези по-малки екрани устройства.

LearnDash Mobile Layout

Ако вашият уебсайт използва отзивчива тема, съдържанието на LearnDash ще бъде достъпно на смартфони.

Ако търсите подходяща за LearnDash тема за вашия проект, темата Astra WordPress идва с LearnDash и безпроблемно се интегрира с нея. Всички съвременни теми обаче трябва да работят с приставката.

Това касае за създаването на основен курс с LearnDash и нашия поглед върху потребителското изживяване. Както можете да видите, това не е лек плъгин, който предлага няколко точно определени функции за електронно обучение и управление на обучението. Вместо това, това е мощен инструмент, който е много конфигурируем и може да се използва по различни начини.

Опции за цените на LearnDash

LearnDash е първокласен пристав за WordPress и има три различни опции за извършване на покупка:

  • Основни: 159 долара за достъп до всички функции с изключение на ProPanel и използване в един уебсайт.
  • Плюс: $ 189 за достъп до всички функции, включително ProPanel, и използване на десет уебсайтове.
  • Pro: 329 долара за достъп до всички функции, включително ProPanel, и използване на 25 уебсайта.

Тези цени включват една година достъп до актуализации и поддръжка на плъгини и вашият лиценз ще бъде автоматично подновен ежегодно, освен ако не анулирате абонамента си.

Покупките се покриват от 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ви позволява да изпробвате LearnDash без риск.

LearnDash срещу конкуренцията

Както споменахме, LearnDash не е единственият плъгин за създаване на онлайн курсове за WordPress, така че нека да разгледаме бързо някои от другите опции.

LifterLMS

LifterLMS Plugin

LifterLMS е популярна алтернатива на LearnDash.

Една от най-популярните опции в тази категория, наред с LearnDash, е LifterLMS, плъгин с ограничена версия, която можете да изтеглите безплатно, и платени опции с допълнителни функции.

В зависимост от това до кои функции се нуждаете от достъп, LifterLMS може да бъде по-евтино от LearnDash, евентуално да го направи по-подходящ за тези с по-строг бюджет. Ако обаче планирате да таксувате за достъп до вашите курсове, например, цената на препоръчителните разширения за електронна търговия LifterLMS бързо започва да се събира.

Като цяло, на хартия LifterLMS и LearnDash имат подобни функции, но в повечето случаи LearnDash ви предоставя повече гъвкавост за публикуване на курсове онлайн, като същевременно улеснява показването на тези курсове по атрактивен начин на вашия уебсайт WordPress.

Sensei LMS

Sensei LMS Plugin

Основният плъгин Sensei LMS е безплатен за използване и може да бъде разширен с платени добавки.

Sensei е създаден от екипа на WooThemes, които сега са собственост на Automattic, компанията, която стои зад инструменти и услуги като Jetpack, WooCommerce и WordPress.com. Поради това е много вероятно Sensei LMS да продължи да се грижи, актуализира и подобрява в продължение на много години напред.

Тъй като това е безплатен LMS плъгин, можете да изпробвате Sensei и да получите добър преглед на това как работи, преди да инвестирате пари. Подобно на LifterLMS, ако искате да продавате курсове онлайн, ще трябва да закупите премиум добавка, за да активирате тази функционалност. Добавките Sensei обаче не са евтини, така че не забравяйте да вземете предвид цената на функциите, които смятате, че ще ви трябват, ако вземате решение кой плъгин да използвате въз основа на цената.

Sensei LMS има удобен за потребителя интерфейс, но функциите не могат да се конкурират с широката и дълбока функционалност на LearnDash.

LearnPress

LearnPress Plugin

LearnPress е друга фремийна WordPress LMS приставка.

LearnPress е друга опция, при която основните функции са достъпни чрез безплатен плъгин, с възможност за закупуване на търговски добавки. За разлика от някои други опции на freemium, основният плъгин LearnPress ви дава възможност да събирате плащания в замяна на достъп до вашите курсове.

За да получите достъп до усъвършенствана функционалност за плащане, която е подобна на тази, предоставена от LearnDash, ще трябва да закупите едно или повече от премиум разширенията. Тези добавки са по-разумни от разширенията за Sensei LMS и LifterLMS.

LearnPress е добра стойност, която има полезен набор от свободно достъпни функции, с възможност за отключване на допълнителна функционалност чрез сравнително достъпните добавки.

И така, трябва ли да изберете LearnDash над конкуренцията? Отговорът наистина зависи от вашите изисквания.

Въпреки това, след като разгледаме другите опции, изглежда, че LearnDash е най-модерният плъгин по отношение на функциите и функционалността. Вероятно можете да намерите някои или може би повечето от функциите на LearnDash другаде, но трябва да инсталирате добавки, разширения за покупки и ефективно да сглобите правилния набор от инструменти сами. Както току-що видяхме, цената на някои от тези добавки не е много, ако изобщо не е по-евтина от LearnDash. Плюс това, ще трябва да вземете предвид времето, свързано с избора на правилните разширения за вашия проект, и след това да ги управлявате, след като са инсталирани..

Освен ако вашите нужди не са много основни и не са покрити от безплатен LMS плъгин или бюджетът ви е много малък, тогава в много случаи LearnDash вероятно ще бъде най-добрият вариант по отношение на функционалност, лекота на използване и дори стойност.

Заключителни мисли

LearnDash е един от най-популярните приставки за създаване на LMS и онлайн курсове за WordPress, и след като проучите функциите и проверите потребителското изживяване, е лесно да разберете защо.

Благодарение на огромния си списък от функции и обширни настройки и опции, ако искате да публикувате курсове онлайн, LearnDash трябва да бъде в списъка ви. Малко вероятно е да не успеете да създадете желаните типове курсове или онлайн платформа за обучение с LearnDash и неговата библиотека от добавки и интеграции на други плъгини.

Поради впечатляващата функционалност и гъвкавост на този плъгин, LearnDash може да не е за всеки. Ако имате много основни нужди за създаване на онлайн курсове или нямате време или склонност да изследвате функциите и настройките на LearnDash, тази приставка може да не е съвместима с вашите цели. Както също видяхме, LearnDash не е евтин и там има алтернативи на по-ниски цени, включително някои безплатни опции.

LearnDash трябва да е подходящ за повечето проекти на eLearning, от създаване на основни курсове до изграждане на онлайн платформи за обучение и всичко между тях. Въпреки това, въпреки всички видео уроци и други ресурси, кривата на обучение и богатството от настройки може да бъде твърде много за някои потребители.

Но ако имате нужда от достъп до функциите на LearnDash и нямате нищо против да инвестирате малко време в проучване на всички настройки, този плъгин е трудно да се преодолее.

Ако все още не сте сигурни, видео уроците на уебсайта LearnDash вършат чудесна работа за обясняване на функциите и потребителското изживяване по-подробно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me