Krijoni dhe Menaxhoni Programin tuaj të Filialeve me WordPress – Rishikimi i AffiliateWP


Krijuar nga master-zhvilluesi i pluginave WordPress, Pippin Williamson (autor i shkarkimeve gjithnjë e më të njohura dixhitale dhe kufizon përmbajtjen Pro, për të përmendur, por dy nga shumë), AffiliateWP është një shtojcë që ju lejon të krijoni dhe menaxhoni programin tuaj të Filialeve për Uebfaqja e WordPress. Kjo do të thotë që ju mund të lejoni vizitorët të cilëve ju miratoni të regjistroheni për t’u bërë bashkëpunëtorë të faqes tuaj, dhe të fitoni një komision për secilin klient ose klient të ri që ata ju referohen.

Një program filial i tillë si ky jo vetëm që mund të rezultojë në rritje dramatike të shitjeve dhe të ardhurave për faqen tuaj, por gjithashtu mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur një audiencë besnike me dëshirë të madhe për të promovuar produktet dhe / ose shërbimet tuaja.

Në thelb, AffiliateWP përfshin të gjitha karakteristikat dhe funksionalitetin që do t’ju duhet për të filluar dhe menaxhuar rrjetin tuaj të filialeve nga brenda pultit tuaj të administratorit të WordPress. Kjo do të thotë që ju do të punoni nga një ndërfaqe e përdoruesit ekzistues (dhe të njohur), dhe gjithashtu mohon nevojën për të përdorur çdo shërbim shtesë që mund t’ju kërkojë të paguani një tarifë mujore ose / ose të dorëzoni një pjesë të blerjeve tuaja!

Le të hedhim një vështrim në karakteristikat që ky plugin mahnitës ka për të ofruar, dhe, më e rëndësishmja, më e rëndësishmja, të zbulojmë se sa e thjeshtë është të fillosh të ofrosh një program bashkëpunues për produktet dhe shërbimet e tua.

Pse të krijoni një program bashkëpunimi?

Nëse ende nuk jeni shitur plotësisht me idenë për t’i dhënë një përqindje të fitimeve tuaja një ekipi të bashkëpunëtorëve, atëherë mund të humbisni në një mënyrë të shkëlqyeshme për të rrisni shitjet tuaja dhe gjeneroni më shumë të ardhura.

Mesazh promovues i AffiliateWP

Duke rekrutuar një ekip bashkëpunëtorësh për të promovuar produktet dhe shërbimet tuaja, ju mund të transferoni në mënyrë efektive tregtimin e ofertave tuaja në një model pagese të lidhur me performancën – do të thotë që vetëm ata që sjellin shitjet aktuale marrin pagesa.

Në të kaluarën, do të ishte e vështirë për të menaxhuar programin tuaj të filialeve, dhe ka të ngjarë që t’ju kërkojë të paguani një ofrues të shërbimit për t’u kujdesur për teknikitetet. AffiliateWP, megjithatë, synon të bëjë të gjithë procesin diçka që mund të bëni vetë – direkt nga brenda pultit tuaj të WordPress.

Canfarë mund të bëjë AffiliateWP?

AffiliateWP krenohet me të gjitha karakteristikat thelbësore që do t’ju duhet për të marrë një program bashkëpunimi të ekzekutuar për faqen tuaj të internetit – dhe gjithashtu një numër karakteristikash shtesë tërheqëse.

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e disa prej karakteristikave më të mira (shumë prej të cilave do të vazhdojmë t’i përshkruajmë më në detaje):

 • Format opsionale të regjistrimit të anëtarëve të frontit.
 • Miratimi automatik ose manual i aplikacioneve të bashkëpunimit.
 • Zona e filialit front-end me raporte dhe informacion për përcjelljen.
 • Integrimi me shtojcat e tjera të tilla si WooCommerce.
 • Vendosni shuma fikse globale ose përqindje për tarifat e referimit.
 • Normat e referimit me porosi për bashkëpunëtorët individualë.
 • Masë paguani bashkëpunëtorët tuaj duke eksportuar një skedar CSV.
 • Publikoni krijuesit tuaj për bashkëpunëtorët tuaj për t’u përdorur.
 • Eksportoni dhe importoni bashkëpunëtorë, referime dhe cilësime.
 • Asistent për të ndihmuar të migroni nga sistemet e tjera.

Pasi të konfigurohet ta bëjë këtë, AffiliateWP do t’u mundësojë vizitorëve në faqen tuaj të internetit të regjistroheni përmes formave të regjistrimit të përfshira për t’u bërë një bashkëpunëtor për produktet dhe shërbimet tuaja – qoftë nga një sistem i llojit të vetë-miratimit për aplikantët e rinj, ose duke kërkuar që ato ‘ është aprovuar manualisht nga përdoruesit e administratorit të faqes.

AffiliateWP gjithashtu përfshin një numër të kodeve të dobishme, të tilla si ato që mund të përdoren për të publikuar format e regjistrimit dhe hyrjes së filialeve në çdo faqe të faqes tuaj të internetit, dhe ato që ju lejojnë të kufizoni përmbajtjen e një postimi ose një faqe, të tillë si bashkëpunëtorët tuaj mesazhe, lidhje dhe flamuj, vetëm për bashkëpunëtorë të loguar.

Kur bëhet fjalë për administrimin e llogarive të reja të filialeve, një mundësi tjetër është që vetë të menaxhoni me dorë procesin e ri të krijimit të llogarisë së filialit, i cili mund të jetë i dobishëm nëse dëshironi të mbajeni programin tuaj të bashkëpunimit privat, në vend se të publikoni formularët e regjistrimit publik në faqen tuaj në internet për të parë dhe të gjithë. Si pjesë e këtij funksionaliteti, ju gjithashtu keni mundësinë e importimit të shumë llogarive të bashkëpunimit në faqen tuaj në formatin CSV – diçka që duhet ta gjeni të dobishme nëse migroni nga një sistem tjetër.

Pjesa më e madhe krijojnë llogari të reja përmes një importi CSV

AffiliateWP e bën shumë të thjeshtë importimin e bashkëpunëtorëve dhe të dhënave nga faqet dhe sistemet e tjera.

Derisa AffiliateWP mund të gjurmojë automatikisht konvertimet, përfshirë atë që bashkëpunëtori dërgoi vizitorin në faqen tuaj të internetit, referimet gjithashtu mund të regjistrohen me dorë në anën e pasme nga përdoruesi i administratorit.

Në faqen e cilësimeve përkatëse, ka mjaft fleksibilitet për të përcaktuar saktësisht se sa bashkëpunëtorë mund të fitojnë – në një nivel global, kur është e nevojshme, dhe ose si një tarifë e sheshtë ose si përqindje e secilës shitje. Për më tepër, ju gjithashtu mund të rrëzoni këtë shumë për bashkëpunëtorët individualë përmes faqes së llogarisë së tyre, duke ju dhënë mundësinë të jepni shpërblime më të mëdha për bashkëpunëtorët me performancë më të lartë, për shembull, ose të bindni më mirë blogerët me profil të lartë për të promovuar produktet tuaja duke u ofruar atyre norma më të mëdha referimi.

Vendosni shkallën e referimit dhe llojin

Ju merrni kontroll të plotë mbi atë se sa përfitojnë bashkëpunëtorët tuaj për kërkesë me AffiliateWP.

AffiliateWP gjithashtu ka disa integrime mjaft mbresëlënëse me shumë nga kryesore e-commerce dhe shtojcat e anëtarësimit për WordPress. Që nga botimi i versionit 2, AffiliateWP tani punon pa probleme me Shtojcat e formuesve të formave të gravitetit, Format e Ninja, dhe Forma e Kontaktit 7, si dhe pluginët e faqeve të anëtarësimit Pro, AnëtarPress dhe OptimizeMember WordPress, plus një numër të eLearning dhe shtojcat e përpunimit të pagesave.

Përveç kësaj, shtojca është gjithashtu – siguruese – tashmë duke u përdorur nga një numër i produkteve jashtëzakonisht të larta të profileve WordPress me të cilat tashmë mund të njiheni, siç janë SearchWP dhe, natyrisht, Shkarkime të Lehta Dixhitale (një tjetër prej Plugins të Pippin, që shkon për të treguar se sa i fortë është një sistem!

Për më tepër, për t’ju ndihmuar të filloni sa më shpejt që të jetë e mundur, dhe më pas të zotëroni tiparet më të avancuara të kësaj shtojce, AffiliateWP vjen me një shumë të dokumenteve dhe mësimeve online të shkruara mirë.

Si të Vendosni Programin tuaj të Filialeve

Pas aktivizimit të plugin-it, vendi më i mirë për të filluar është faqja e cilësimeve. Kjo do t’ju japë një ide të mirë se si mund ta rregulloni shtojcën për të përmbushur nevojat tuaja, dhe, më e rëndësishmja, gjithashtu t’ju japë një ide të përgjithshme se si funksionon.

Nëpërmjet skedës së integrimeve, mundeni mundësojnë integrime me programe të ndryshme të mbështetura me një klik të vetëm. Sidoqoftë, është mirë nëse nuk përdorni ndonjë prej këtyre shtojcave të mbështetura – prapëseprapë mund të përdorni një kod të shkurtër të përfshirë për të krijuar dhe gjurmuar referime duke e vendosur atë në faqen tuaj të “suksesit”.

Opsionet e integrimit të prizës

Me çdo aktualizim në AffiliateWP, janë shtuar më shumë integrime me shtojcat dhe shërbimet e tjera të WordPress.

Nëse dëshironi t’u jepni vizitorëve tuaj mundësinë për t’u regjistruar si bashkëpunëtorë vetë, ju mund të përdorni kodet e shkurtra të përfshira në vendosni formularët e regjistrimit në ndonjë nga postimet dhe faqet e faqes tuaj të internetit.

Shembull i regjistrimit dhe futni në kodet e shkurtra të formës

Krijimi i faqeve të regjistrimit dhe hyrjes me porosi është i lehtë me kodet e lidhjes AffiliateWP.

Pasi të publikohen, format do të shfaqen tek të gjithë jo-logjikët në bashkëpunëtorë dhe do të marrin përsipër stilimin e temës suaj – do të thotë se ata duhet të shpresojmë, të integrohen pa probleme me pjesën tjetër të faqes tuaj të internetit..

Paraqitja e formave të kodit të shkurtër

Format e hyrjes së AffiliateWP duhet të integrohen pa probleme me temën dhe uebfaqen tuaj të WordPress.

Për t’ju kursyer edhe më shumë kohë, versioni i fundit i AffiliateWP shton një faqe në faqen tuaj të internetit të titulluar Zona e Filialit, e cila mund të përdoret për të shfaqur format e regjistrimit dhe hyrjes, si dhe pultin e anëtarëve..

Krijohet automatikisht faqja e zonës së filialeve

Për t’ju ndihmuar të filloni, AffiliateWP shton një faqe opsionale të zonës së Filialeve në faqen tuaj të internetit.

Ju gjithashtu keni mundësinë për të përcaktuar se cilat forma shfaqen në faqen e zonës së krijuar automatikisht në Filialin.

Përcaktoni cilat forma shfaqen.

Ju mund të zgjidhni cilat forma u shfaqen vizitorëve tuaj.

Ka edhe një numër kodesh të tjera që vijnë me shtojcën, të tilla si ato që ju lejojnë të aktivizoni pultin e filialit për përdoruesit tuaj, nga të cilët bashkëpunëtorët tuaj mund të ndjekin performancën dhe fitimet e tyre.

Nëse dëshironi, mund të merrni përshembull një nga kodet e shkurtra rreth disa përmbajtjeve të postimit për ta bërë përmbajtjen e thënë në dispozicion vetëm për të hyrë në filialet.

Shembull i më shumë kodeve të lidhjes AffiliateWP

Këto janë disa nga kodet e dobishme që përfshijnë AffiliateWP.

Pasi të keni vendosur faqet e regjistrimit dhe të hyrjes, (nëse gjithçka shkon mirë) do të filloni t’i bëni vizitorët të aplikojnë për të promovuar produktet dhe shërbimet tuaja për të fituar një tarifë referimi.

Nga faqja e filialeve në fundin e pasmë, mundeni shikoni të gjitha llogaritë e filialeve në faqen tuaj – përfshirë aplikimet në pritje dhe të refuzuara. Ju gjithashtu mund të shikoni shumat e fituara dhe informacione të tjera në lidhje me performancën e secilës bashkëpunëtor.

Shikoni të gjithë ekranin e bashkëpunëtorëve

AffiliateWP e bën të lehtë të mbani gjurmët se si po funksionojnë bashkëpunëtorët tuaj.

Përmes cilësimeve, ju gjithashtu mund të aktivizoni njoftimet me email lidhur me rastin e pranimit të një aplikacioni të ri, duke ju lejuar të aprovoni ose refuzoni ato në lehtësinë tuaj të hershme..

ndihmoni bashkëpunëtorët tuaj të promovojnë produktet tuaja dhe shërbime, mund të shtoni imazhe banderolash, grafika, lidhje teksti dhe sende të tjera në faqen tuaj të internetit përmes seksionit të krijuesve në pjesën e prapme. Për secilën krijues, lehtë mund të shtoni një imazh ose një tekst lidhjeje, dhe më pas të specifikoni një URL në një faqe në faqen tuaj të internetit.

Zona krijuese e pultit të filialeve

Ju mund të publikoni krijues për të ndihmuar bashkëpunëtorët tuaj të promovojnë faqen tuaj dhe t’i ndani ato në zonën e pultit të partnerëve.

Bashkëpunëtorët tuaj mund t’i qasen këtyre krijuesve nga zona e tyre e panelit para se të regjistroheni. Për më tepër, shtojca e bën atë sa më të lehtë që bashkëpunëtorët tuaj të përdorin krijuesit, falë mënyrës se si AffiliateWP shfaq HTML që duhet të kopjohen dhe ngjiten për të shtuar lidhjet në një postim ose faqe.

Pasi të keni konfiguruar shtojcën duke vendosur llojin e monedhës dhe tarifat e referimit, publikoni formularët tuaj të regjistrimit dhe shtoni disa krijues, atëherë duhet të jeni gati për të gjithë të vendosur dhe të gatshëm për të shkuar.

mjetet e raportimit në fundin e pasmë ju lejojnë të merrni shpejt një përmbledhje të asaj se si po bashkëpunojnë bashkëpunëtorët tuaj – kompletuar me grafikët dhe grafikët për të vizualizuar të dhënat. Që nga lëshimi i versionit 2.1 të AffiliateWP, ju mund të përdorni skedën Pagesat për të parë raportet e performancës për programin tuaj të filialeve. Këto raporte të paguara së fundmi kanë bërë më të lehtë për të parë të ardhurat totale të paguara me kalimin e kohës, ose për një periudhë specifike të datës doganore.

Raporti i pagesës për bashkëpunëtorët e veçantë

Seksioni i raporteve të AffiliateWP përfshin detaje mbi pagesat që keni bërë pranë bashkëpunëtorëve tuaj.

Tani mund të gjeneroni raporte të performancës për bashkëpunëtorët individualë në faqen tuaj të internetit, do të thotë se shpejt mund të shihni se kush janë bashkëpunëtorët tuaj më të vlefshëm. Grafikët në ekranet e raportit e bëjnë më të lehtë vizualizimin e të dhënave.

Një grafik nga ekrani i raportit.

Ekranet e raportit gjithashtu paraqesin tabela që e bëjnë më të lehtë interpretimin e të dhënave.

Eksportimi i vizitave në sitin tuaj të gjeneruar nga secila bashkëpunëtor në formatin CSV, për analiza të mëtutjeshme në softuer siç është Excel, tani është pjesë e funksionalitetit të versionit më të fundit të AffiliateWP.

Një raport nga një bashkëpunëtor individual

Raportet gjithashtu mund të shfaqin sa referenca po krijon secila filial.

Gjithmonë mirë, gjithçka që ju mbetet për të bërë në këtë fazë është të vazhdoni të krijoni ose renditni produkte dhe shërbime të shkëlqyera që bashkëpunëtorët tuaj do të jenë të lumtur të promovojnë dhe të bëjnë pagesa të komisionit për referimet e suksesshme.

Kur është fjala për duke bërë pagesa për bashkëpunëtorët tuaj, mund të përdorni mjetin e skedarit Generate Payout në faqen e referimeve në fundin e pasmë. Kjo do të krijojë një skedar CSV që përmban detajet e pagesës për të gjitha referimet e papaguara në një varg data të zgjedhjes suaj.

Shikoni referimet më të fundit

Shikimi i të gjitha referimeve është gjithashtu i drejtpërdrejtë – siç është gjenerimi i një skedari pagese për përpunimin e lehtë të pagesave.

Kjo skedë më pas mund të importohet në një procesor pagese, siç është PayPal, duke ju kursyer telashe dhe përpjekje për të bërë secilën pagesë individualisht.

Shtesa dhe Shtesa të AffiliateWP

Shtesa për AffiliateWP

Zgjatjet zyrtare të AffiliateWP janë në dispozicion për mbajtësit e licencave të shtojcave.

Ndërsa shtesa thelbësore e AffiliateWP përfshin vërtet gjithçka që ju nevojitet për të drejtuar programin tuaj të filialit, ekziston gjithashtu një përzgjedhje e mirë e shtesave zyrtare dhe të palëve të treta në dispozicion të zgjas funksionalitetin edhe më tej.

Ne do të mbulojmë opsionet e çmimeve në vijim, por ata që blejnë njërën nga dy paketat e AffiliateWP me çmime më të ulëta marrin qasjen në 15 shtesa zyrtare falas, ndërsa ata që zgjedhin njërën nga dy paketat e nivelit të lartë marrin hyrje në 14 shtesa zyrtare pro (plus 15 shtesat falas). Këto shtesa të AffiliateWP zyrtare nuk janë të disponueshme për blerje individualisht, por ka shtesa të Palës së tretë AffiliateWP që mund t’i blini në baza individuale nga krijuesit e tyre.

Disa shembuj të shtesave AffiliateWP që mund t’i gjeni të dobishme:

 • Ofertat e niveleve të referimit të Filialeve.
 • Aktivizoni referime të përsëritura.
 • Pagesat e menjëhershme të PayPal.
 • Paguajini bashkëpunëtorët tuaj me kredi dyqanesh.

Si dhe shtesat e lartpërmendura jashtë raftit, në GitHub ekzistojnë një numër copash kodesh që mund t’ju ndihmojnë të modifikoni mënyrën e funksionimit të plugin-it. Për më tepër, pasi plugin AffiliateWP vlerësohet mirë për kodin e tij të pastër, zhvilluesit duhet të jenë në gjendje të bëjnë rregullimet e tyre në shtojcë nëse është e nevojshme.

Ilimimet e AffiliateWP

AffiliateWP është një shtesë shtesë e disponueshme në katër plane çmimi:

 • Personal: 99 dollarë – licencë një faqe.
 • Plus: 149 dollarë – tre licenca të faqes.
 • Profesionale: 249 dollarë – licenca të pakufizuara të faqes dhe 14 shtesa pro (plus të gjitha shtesat e ardhshme pro).
 • Ultimate: 499 $ – licenca të pakufizuara të faqes dhe 14 shtesa pro (plus të gjitha shtesat e ardhshme pro).

Të gjitha opsionet e çmimeve përfshijnë një vit qasje në azhurnimet dhe mbështetjen e plugin-it, përveç Planit Ultimate, i cili përfshin qasje të pakufizuar në azhurnime dhe mbështetje. Plus, ekziston një politikë e rimbursimit të plotë për 30 ditë, dhe gjithashtu mund të përmirësoni licencën tuaj në çdo kohë.

përfundim

AffiliateWP është një shtojcë e programit bashkëpunues të pazgjidhur që është çuditërisht e lehtë për t’u përdorur. Vendosja dhe administrimi i programit tuaj të filialeve tingëllon shumë e ndërlikuar, megjithatë kjo shtojcë bën të mundur që të keni një program relativisht të thjeshtë për tu menaxhuar dhe ekzekutuar në faqen tuaj në internet në asnjë kohë fare.

Zhvilluesit kanë përfshirë të gjitha tiparet që shumica e njerëzve do të duhet të menaxhojnë programin e tyre të bashkëpunimit si standard, dhe, për të gjithë të tjerët, zgjedhja e shtesave dhe copave të kodit në dispozicion duhet të shpresoj të mjaftojë.

pjesa më e vështirë e procesit ka të ngjarë të jetë në planifikimin dhe promovimin e programit tuaj të filialeve. Kjo do të thotë se ia vlen të harxhoni pak kohë për të kuptuar se çfarë lloj komisionesh referimi dëshironi të ofroni dhe si do të vendosni se kush mund dhe nuk mund të bëhet bashkëpunëtor i produkteve tuaja.

Për shumicën e përdoruesve, në të vërtetë vendosja dhe përdorimi i AffiliateWP me siguri do të jetë pjesa më e lehtë e procesit. Dhe, falë një kosto relativisht të ulët të shtojcës, është diçka thjesht për secilin që mendon për krijimin e një programi bashkëpunëtor mund të konsiderojë shtimin në sitin e tyre dhe të eksperimentojë me ritmin e vet.

Nëse dëshironi aftësinë për të nxitur modelin e filialit për të promovuar produktet tuaja me një tarifë pa fitore bazë vetëm për komisione, AffiliateWP është një zgjidhje e pasur me funksione, e lehtë për t’u përdorur, të cilën pothuajse me siguri duhet ta konsideroni!

Nëse nuk e keni tashmë, kontrollojeni atë në faqen zyrtare të AffiliateWP.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me