Kontrolli i Formularit të Kontaktit 7: Ende është një Plugin e Formës së Kontaktit të Pavarur për Dokumentin?

Marrëveshjet me WordPress


Forma e Kontaktit 7 është një shtesë shtesë e rekomanduar – dhe e zgjedhur gjerësisht – që përdoret për të shtuar format e kontaktit në faqet e internetit të WordPress.

Forma e Kontaktit 7 është në dispozicion që nga viti 2007, që do të thotë se reputacioni dhe statusi i saj i mirë janë fituar gjatë një periudhe të gjatë kohore – në vend se vetëm në vitet e kaluara. Për shkak të kësaj, ia vlen të hedhni një vështrim të azhurnuar për të parë nëse është akoma shtojca më e mirë e formës së kontaktit falas për WordPress.

Rivlerësimi i Formularit të Kontaktit 7 është veçanërisht i vlefshëm, sepse një numër i opsioneve të forta alternative janë shfaqur gjatë viteve të fundit – disa me vlerësime shumë pozitive të përdoruesve dhe një numër mbresëlënës të instalimeve aktive.

Pra, për t’ju ndihmuar të vendosni nëse Formulari i Kontaktit 7 është shtojca e duhur për faqen tuaj të internetit, ky përmbledhje nxjerr në pah aspektet e tij më të mira dhe më të këqija, ndërsa shikoni gjithashtu se si krahasohet me disa prej shtojcave të tjera të formës së kontaktit falas që janë në dispozicion për WordPress.

Le të fillojmë…

Rreth Formularit të Kontaktit 7

Siç u përmend, Forma e Kontaktit 7 është një shtojcë shumë e njohur për shtimin e formave online në faqet e internetit të WordPress, me më shumë se 5 milion instalime aktive në kohën e shkrimit.

Forma e Kontaktit 7 Plani i WordPress-it

Tani, megjithatë, disa shtojcë formulash në dispozicion lirshëm që u lëshuan pas Formularit të Kontaktit 7, të tilla si Ninja Forms (version premium gjithashtu i disponueshëm dhe WPForms (version premium gjithashtu i disponueshëm), janë duke u afruar me këtë nivel të përdorimit, me më shumë se 1 milion dhe 3 milion instalime aktive, përkatësisht.

Për më tepër, versionet falas të atyre shtojcave tani kanë vlerësime më të larta të përdoruesve sesa Forma e Kontaktit 7, vlerësimi i të cilëve ka rënë nga 4,5 yje nga 5 në 4.1 në vitet e kaluara. Të gjitha këto sugjerojnë që Forma e Kontaktit 7 nuk mund të jetë më shtesa më e mirë e formës së kontaktit falas për WordPress.

Pra, a duhet të përdorni Formularin e Kontaktit 7 për të shtuar një formë në faqen tuaj të internetit WordPress? Ose, nëse tashmë po përdorni Formularin e Kontaktit 7 në faqen tuaj, është koha të filloni të mendoni për kalimin në një shtojcë tjetër?

Ky përmbledhje e Formularit të Kontaktit 7 do t’ju ndihmojë të përgjigjeni në këto pyetje duke shikuar tiparet dhe përvojën e përdoruesit të shtojcës, përpara se të përfundoni me një vlerësim të shpejtë të konkursit.

Karakteristikat e Formularit të Kontaktit 7

Për shumë vite, pika kryesore e shitjes së Formularit të Kontaktit 7 ka qenë se e bën shumë të lehtë shtimin e një forme online në faqen tuaj të internetit WordPress që lejon vizitorët tuaj të dërgojnë mesazhe direkt në kutinë tuaj të postës elektronike..

Sidoqoftë, që një plugin të konsiderohet shtesa më e mirë e formës së kontaktit për WordPress, vetëm ky nivel funksionaliteti nuk është më i mjaftueshëm.

Me shumë shtojca më mbresëlënëse tani të disponueshme që gjithashtu kanë këtë funksionalitet, faktorë të tjerë si përvoja e përdoruesit, veçoritë shtesë dhe opsionet e azhurnimit janë bërë pika gjithnjë e më të rëndësishme për t’u marrë parasysh kur zgjidhni një zgjidhje të formës së kontaktit.

Ne do t’i shqyrtojmë ata faktorë në këtë përmbledhje, por, para se ta bëjmë, këtu është një përmbledhje e shpejtë e tipareve kryesore të Formularit të Kontaktit 7:

 • Instalohet lehtësisht përmes pultit tuaj të WordPress.
 • Vjen me një formë kontakti të gatshme, të paracaktuar, për të shtuar në postimet dhe faqet tuaja.
 • Ka një përzgjedhje fushash për zgjerimin e formës themelore të kontaktit të paravendosur.
 • Duhet të punojë me ndonjë temë moderne të WordPress.
 • Ka mbështetje Captcha për të shmangur paraqitjet e formave spam.
 • Completelyshtë plotësisht i lirë për t’u përdorur pa përditësime të paguara të nevojshme.

Ndërsa pikat e mësipërme duken të mira në letër, Forma e Kontaktit 7 ka disa pengesa, veçanërisht në krahasim me konkursin, i cili mund të vendosë statusin e tij si shtojcën e formës së kontaktit më të përdorur gjerësisht në WordPress në rrezik.

Pra, le t’i shohim më hollësisht tiparet kryesore të Formularit të Kontaktit 7 për të parë se si ato janë zbatuar dhe t’ju ndihmojnë të vendosni nëse kjo është shtojca e duhur e formave WordPress për faqen tuaj të internetit.

Një mënyrë e shpejtë për të shtuar një formë kontakti në WordPress

Përveç që është i lirë në përdorim – i cili është kërkesa kryesore e shumë njerëzve! – dhe të kesh një vlerësim mjaft pozitiv të përgjithshëm nga përdoruesit, një nga arsyet më të mira për të zgjedhur Formularin e Kontaktit 7 është se sa shpejt mund të marrësh një formular të ri kontakti dhe që funksionon në faqen tënde të internetit.

Për dallim prej disa shtojcave të tjera të njohura falas të formës WordPress, siç janë WPForms lexoni rishikimin tonë këtu, një formë kontakti e gatshme dhe e paracaktuar e shtohet automatikisht në faqen tuaj të internetit – gati për t’u futur në cilindo faqe që ju dëshironi – menjëherë pas aktivizimit.

Lista e formularëve

Për t’ju kursyer kohë, Forma e Kontaktit 7 vjen me një formë kontakti të gatshëm.

Pasi që nuk keni nevojë të krijoni një formë kontakti ose madje të shtoni të dhënat tuaja të kontaktit në formular (përveç nëse dëshironi të ndryshoni adresat e formës së adresës së postës elektronike i janë dërguar), Forma e Kontaktit 7 ofron një mënyrë të shpejtë për të shtuar këtë lloj forme në çdo sit.

Pasi të aktivizohet shtojca, ju mund të shtoni formularin e kontaktit të paracaktuar në postimet dhe faqet tuaja në WordPress duke futur kodin e shkurtër përkatës që nuk jeni i sigurt se cilat janë kodet e shkurtra? në përmbajtjen tuaj.

Shembull i kodit të shkurtër

Ju duhet të kopjoni dhe ngjitni kodin e shkurtër të Formularit të Kontaktit në redaktorin e postës ose faqes.

Më pas mund të shikoni faqen tuaj për të parë se si duket forma e kontaktit, dhe më pas goditni butonin botues kur të jeni gati që formulari të shkojë drejtpërdrejt.

Paraprakisht e Formularit të Kontaktit

Pasi që Formulari i Kontaktit 7 nuk ka bllok për redaktorin e WordPress, do të duhet të shikoni faqen tuaj për të parë formularin.

Forma e Kontaktit 7 është krijuar për të punuar me çdo temë moderne të WordPress, kështu që, pavarësisht nga ajo që po përdorni, format e krijuara nga kjo shtojcë duhet të integrohen pa probleme me pjesën tjetër të faqes tuaj të internetit.

Sidoqoftë, ndryshe nga Format Ninja dhe WPForms, Forma e Kontaktit 7 nuk shton një buton ose bllok në redaktorin e WordPress që ju lejon të futni shpejt një formë në një postim ose faqe.

Ninja Forms Blloku i Redaktorit të WordPress

Për dallim nga Forma e Kontaktit 7, Format Ninja (në foto) shton një bllok në redaktorin e WordPress për shtimin e formave në faqe.

Në vend që të shtypni një buton ose të klikoni në një bllok, futja e një forme në përmbajtjen tuaj përfshin kopjimin e kodit të shkurtër nga seksioni Kontakt i pultit tuaj, dhe pastaj ngjitja e tij në postin ose faqen në të cilën po punoni.

Edhe pse kopjimi dhe ngjitja e kodit të shkurtër nuk është e vështirë, ai shton disa hapa shtesë në procesin që shtojcat e formave të tjera kanë arritur të eleminojnë.

Në të kaluarën, Formulari i Kontaktit 7 përfshinte një widget për shfaqjen e formave në zonën anësore ose në këmbë të faqes tuaj të internetit. Sidoqoftë, përkundër mungesës së këtij widget, prapëseprapë mund të arrini të njëjtin efekt duke ngjitur kodin e shkurtër të formularit në një widget teksti.

Formulari i kontaktit 7 Vegël e këmbë

Ju mund të shfaqni formularët në zonat tuaja në shiritin anësor dhe në këmbë me Formularin e Kontaktit 7.

Ndërfaqja e redaktorit të formës

Lehtësia me të cilën mund të krijoni dhe modifikoni format është një tipar kryesor i këtij lloji të shtojcës, dhe, për fat të keq, kjo është zona kryesore ku Forma e Kontaktit 7 është vjetëruar.

Për dallim nga shumë prej shtojcave të tjera të njohura falas dhe të paguara të formularëve në internet, Forma e Kontaktit 7 ka një ndërfaqe shumë themelore për krijimin e formave, pa pamje paraprake të drejtpërdrejtë të formës tuaj ndërsa punoni në të.

Forma e Kontaktit 7 Ndërfaqja e Redaktorit

Ndërfaqja e redaktorit të Formularit Kontakt 7 nuk është shumë miqësor.

Ndërsa nëse përdorni versionet falas të Formave Ninja ose WPForms, për shembull, mund të redaktoni format tuaja përmes një redaktori modern dhe intuitiv të tërheqjes dhe lëshimit.

Redaktori i WPForms

Krijimi i formave është shumë më i lehtë dhe më intuitiv me WPForms (në foto), falë ndërfaqes së tij të përdoruesit.

Kur përdorni Formularin e Kontaktit 7, duhet të klikoni në butonin për fushën që dëshironi të shtoni në formën tuaj. Pastaj duhet të shkruani në redaktues një etiketë për atë fushë, duke u siguruar që të përdorni etiketat e duhura.

Për dallim nga shtojcat me redaktorët modernë që përfshijnë një parapamje të formularit, nuk do ta dini se si duket forma juaj derisa ta ruani, futni kodin e shkurtër në një postim ose në faqe, dhe pastaj shikoni paraprakisht atë pjesë të përmbajtjes.

Dobësia kryesore e kësaj qasjeje është se, nëse po redaktoni një formë që është tashmë në përdorim në faqen tuaj, do të duhet të ruani ndryshimet që keni bërë në formë, përpara se të keni mundësi ta shihni dhe provuar atë. Ruajtja e formularit do të thotë që ndryshimet tuaja do të jenë të arritshme për vizitorët tuaj përpara se të keni pasur një shans për t’i provuar ato. Kjo është më pak se ideale sepse nëse formulari nuk duket si duhet ose nuk po funksionon si duhet, mund të ndikojë negativisht në përvojën e përdoruesit derisa të keni arritur të korrigjoni ndonjë çështje.

Thënë kështu, ju keni mundësinë të kopjoni një formular me Formularin e Kontaktit 7. Pra, mund të punoni në një kopje të formularit derisa të jeni gati të zëvendësoni shembullin origjinal me versionin e ri, duke ndihmuar për të kapërcyer disa nga çështjet sapo përmendur.

Sidoqoftë, mungesa e aftësisë për të parë paraprakisht formën tuaj ndërsa punoni në të dhe bën që të redaktoni format ekzistuese me Formularin e Kontaktit 7 më pak miqësor sesa duhet të jetë.

Me një shtojcë të tillë si WPForms ose Format Ninja, mund të shihni se si do të duket forma juaj përpara se ta ruani, duke ju ndihmuar të shmangni rrezikun e botimit të një forme që nuk e keni testuar ende.

Seti i dobishëm i fushave të formës

Ndërsa ndërfaqja e përdoruesit e Formularit të Kontaktit 7 po tregon moshën e saj, shtojca ka një grup të dobishëm fushash formash për krijimin e formave themelore në internet.

Megjithëse përzgjedhja e fushës nuk rivalizon opsionet që ju merrni me një shtojcë premium, të tilla si Format e gravitetit lexoni vlerësimin tonë, ose versionet e paguara të Ninja Forms dhe WPForms, opsionet e fushës krahasohen mirë me versionet falas të atyre shtojcave.

Lista e tanishme e fushave të Formularit të Kontaktit 7 përfshin:

 • tekst
 • Email
 • URL
 • Numër telefoni
 • numër
 • data
 • Zona e tekstit
 • Menyja e lëshimit
 • kutitë
 • Butonat e radios
 • pranim
 • pyes
 • Shtojcë / ngarkoni skedarin
 • Paraqisni butonin

Siç mund ta shihni, të gjitha bazat janë të mbuluara – plus disa opsione të përparuara, të tilla si kuizet dhe aftësia për të bashkëngjitur dhe paraqitur skedarë. Nëse duhet të krijoni një formë themelore të kontaktit ose diçka pak më të avancuar, siç është forma e kërkesës për kuotim në internet, Forma e Kontaktit 7 duhet të mjaftojë.

Sidoqoftë, nuk do të gjeni fushat e formave të përparuara të ofruara nga opsionet komerciale, kështu që nëse keni nevojë të krijoni formularë që përdorin logjikën e kushtëzuar për të përcaktuar se cilat fusha do të shfaqen bazuar në zgjedhjet e një përdoruesi, ose të pranoni pagesa dhe të përfshini fushat e llogaritjes automatike, ju Do të duhet të rifreskoni në një shtojcë formash premium të tilla si WPForms, Forma të gravitetit ose Forma Ninja.

Eksperienca e perdoruesit

Siç u përmend, kur kërkoni platformën më të mirë të formës së kontaktit, një pikë shumë e rëndësishme për t’u marrë parasysh është përvoja e përdoruesit.

Kur është fjala për të përdorur këtë shtojcë, Formulari i Kontaktit 7 fiton pikë për të ardhur me një formë kontakti të përgatitur, të paracaktuar, të paracaktuar. Nëse thjesht doni të shtoni një formë themelore të kontaktit në faqen tuaj të internetit, atëherë kjo do t’ju kursejë kohë krahasuar me përdorimin e disa shtojcave të tjera – të tilla si WPForms – që kërkojnë që së pari të krijoni një formë. Edhe pse, siç u përmend më herët, Format Ninja vijnë me një formë kontakti të paracaktuar që është e gatshme të shkojë.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për redaktimin e formave ose krijimin e një të ri, Forma e Kontaktit 7 bie shpejt pas konkurrencës. Siç e pamë në pjesën e redaktuesit të formave të këtij shqyrtimi, ndërfaqja e përdoruesit tani është shumë e vjetëruar, veçanërisht krahasuar me shtojcat e tjera të formave të kontaktit të njohura dhe lirisht të disponueshme, të tilla si Format Ninja dhe WPForms.

Pa ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse, shtimi dhe heqja e fushave në forma dhe sigurimi që ato janë etiketuar saktë, përfundimisht nuk është aq i thjeshtë sa mund të jetë.

Pra, ndërsa Forma e Kontaktit 7 e bën të lehtë shtimin e një forme themelore të kontaktit në faqen tuaj të internetit, nëse dëshironi të redaktoni atë formë, ose tani ose në ndonjë moment në të ardhmen, kjo shtojcë nuk e bën duke e bërë atë aq të lehtë sa ajo A duhet.

Dokumentim i dobishëm në internet dhe mbështetje e përdoruesit

Një nga avantazhet e zgjedhjes së një shtojce tregtare mbi një opsion falas është qasja në mbështetje të përgjegjshme të përdoruesit.

Mbështetja për Formularin e Kontaktit 7 sigurohet përmes Drejtorisë së Prizave të WordPress, dhe ka një shans të mirë që të keni mundësi të gjeni një zgjidhje për problemin tuaj në arkivat e forumit. Nëse jo, temat e reja iu përgjigjen shpejt në forum.

Forma e Kontaktit 7 Forma Mbështetëse

Ju mund të bëni pyetje të lidhura me mbështetjen në forumin Formularin e Kontaktit 7 në faqen e internetit të WordPress.org.

Dokumentacioni në internet është rritur me kalimin e viteve dhe mbulon gjithçka nga fillimi deri te zgjidhja e problemeve. Pyetjet e Formularit të Kontaktit 7 janë gjithashtu të gjera.

Gjithashtu, pasi kjo është një shtojcë kaq e njohur që përdoret nga kaq shumë faqe në internet, nuk ka shumë të ngjarë që të braktiset në çdo kohë së shpejti.

Sidoqoftë, nëse preferoni të keni akses në ndihmën premium përmes postës elektronike, në vend që të paraqisni problemet tuaja në një forum publik, do t’ju duhet të azhurnoni në një prej shtojcave të paguara, siç janë Format e gravitetit, Format e Ninja ose WPForms.

Shtesa Formulari i Kontaktit

Si shumë prej shtojcave më të mira të WordPress, një numër shtesash të palëve të treta janë krijuar për të përmirësuar Formularin e Kontaktit 7.

Nëse nuk jeni të njohur me CSS, rregullimi i pamjes së formave tuaja nuk është i drejtpërdrejtë me Formularin e Kontaktit 7. Ndërsa format formulohen zakonisht me shumicën e temave të WordPress, ekzistojnë disa shtesa që mund t’ju ndihmojnë të ndryshoni pamja e tyre, duke përfshirë Skins e Kontaktit 7 Skins.

Shtesa Forma e Kontaktit 7 Skins

Shtesa e Formës së Kontaktit 7 Skins lehtëson personalizimin e formave tuaja.

Një shtesë shtesë e dobishme është Falas Shto bazës së të dhënave të Formularit të Kontaktit 7 – CFDB7. Pasi ta aktivizoni këtë shtojcë, shënimet në formë do të ruhen në bazën e të dhënave të WordPress dhe do të vihen në dispozicion përmes pultit tuaj të WordPress.

Shtesa e Bazës së të Dhënave të Kontrollit 7

Shtesa e Bazës së të Dhënave të Kontaktit 7 Addon ju lejon të shikoni shënimet e formularit në pultin tuaj WordPress.

Nëse dëshironi të zvogëloni rrezikun e humbjes së parashtresave në formë, ose dëshironi një vendndodhje qendrore ku hyrjet në formë mund të ruhen dhe shikohen, duke përdorur një shtrirje të tillë si Shtesa e Bazës së të Dhënave të Kontrollit 7, rekomandohet shumë. Flamingo është një tjetër plugin falas me funksionalitet të ngjashëm.

Sidoqoftë, ndërsa aftësia për të ruajtur dhe shikuar shënimet e formave në pultin e WordPress tuaj është një veçori e paguar e WPForms, është në dispozicion me versionin falas të Formave Ninja, pa pasur nevojë të instaloni një shtesë të palës së tretë.

Ndërsa mund të shtoni veçori shtesë në Formularin e Kontaktit 7, mbështetja në shtesat e palëve të treta për shtojcat ekzistuese nuk sjell një rrezik. Siç ndodh tashmë me disa shtesa të Formës së Kontaktit 7, nuk është e pazakontë që shtesat të tërhiqen ose të pushojnë së azhurnohen, duke ju lënë pa funksionalitet nga i cili do të varen.

Forma e Kontaktit 7 Opsionet e azhurnimit

Një tjetër pikë për tu marrë parasysh kur vendosni nëse do të përdorni apo jo Formën e Kontaktit 7 mbi konkursin është se shumica e mjeteve të tjera të njohura të formës online për WordPress janë shtojcat freemium.

Në shikim të parë, kjo mund të mos jetë një situatë pozitive, veçanërisht nëse po kërkoni një mënyrë falas për të shtuar një formë kontakti në faqen tuaj të internetit në WordPress.

Sidoqoftë, ndërsa shtesat freemium, të tilla si Format Ninja dhe WPForms, përfshijnë mjaft funksionalitet për t’ju mundësuar të shtoni një formë kontakti në faqen tuaj të internetit falas, shumë karakteristika të tjera mund të shtohen në një gamë të pikave të çmimeve.

Nëse kërkesat tuaja për formën në internet rriten në të ardhmen, opsionet tuaja për të shtuar më shumë karakteristika janë mjaft të kufizuara me Formularin e Kontaktit 7, por me Format Ninja dhe WPForms mundësitë e krijimit të formës janë shumë më të hapura.

Formulari i Kontaktit 7 kundrejt Konkurrencës

Siç u përmend në këtë përmbledhje, dy alternativat kryesore falas për Formularin e Kontaktit 7 janë Format Ninja dhe WPForms.

Versionet falas të këtyre shtojcave e bëjnë shumë më të lehtë krijimin e formave në internet sesa Forma e Kontaktit 7, duke përfshirë edhe disa veçori të tjera, siç është aftësia për të ruajtur dhe shikuar shënimet e formave në pultin e WordPress, siç është rasti me Ninja Forms dhe funksionaliteti i integrimit të softuerit të marketingut të WPForms.

Si dhe Freemium Ninja Forms dhe WPForms, Forma e gravitetit është një plugin shumë i njohur premium-vetëm WordPress format që ia vlen të merret në konsideratë, dhe është një opsion për të cilin mund të mësoni më shumë rreth Rishikimit të Formave të Gravitetit tonë të fundit.

Mendimet përfundimtare

Në të kaluarën, Forma e Kontaktit 7 ishte padyshim një nga shtojcat më të mira falas të formës WordPress. Tani, megjithëkëtë, ekzistojnë alternativa më të mira që kanë më shumë ndërfaqe moderne të përdoruesve dhe disa veçori shtesë, ndërsa gjithashtu janë përgjithësisht më të lehtë dhe më të këndshëm për t’u përdorur.

Një nga gjërat kryesore që ka të bëjë me Formën e Kontaktit 7 është që të vijë me një formë të gatshme që mund të futni në faqet tuaja relativisht shpejt.

Sidoqoftë, tani që Ninja Forms (lexoni më shumë rreth Ninja Forms Free vs Ninja Forms Premium gjithashtu vjen me një formë kontakti të paracaktuar, ndërkohë që gjithashtu shton një buton tek redaktori WordPress, për të mos përmendur ndërfaqen dhe tërheqjen e tij. regjistroni formularët e dyqaneve në pultin tuaj të WordPress, është shumë më e lehtë për tu rekomanduar sesa Forma e Kontaktit 7.

Pra, nëse doni të bëni më shumë sesa të përdorni formularin parazgjedhur nga Forma e Kontaktit 7, ose mendoni se mund të dëshironi të bëni në të ardhmen, është më mirë të shikoni disa prej shtojcave të tjera të njohura të formularëve në internet, të disponueshme sot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me