Как да организирате редакционния си календар с редактиране на потока

Сделки с WordPress


Ако приемем, че съдържанието ви е достатъчно добро, повече съдържание води до повече трафик. Ако публикувате нова публикация в блога само веднъж или два пъти месечно, има вероятност вашите конкуренти (които биха могли да публикуват повече от десет пъти по-често от този месец) ще увеличат аудиторията си по-бързо от вас (при условие че съдържанието им е до драска разбира се).

Въпреки това, колкото повече съдържание публикувате, толкова повече възниква проблем с организирането му. Особено, ако пуснете мащабна публикация, която постоянно публикува нови публикации и получава купища нови петна и т.н., управлението на всичко това може лесно да свърши работа. Още по-лошо е, че лесно се подхлъзвате.

Рано или късно ще трябва да се обърнете към някакъв вид приставка за редакционен календар за помощ. Моят избор?

Редактиране на потока.

Това е възможно най-функционалният, най-популярният, безплатен редакторски плъгин там. Плъгинът е лесен за навигиране, без реклами и всяка възможност в неговия дълъг списък от функции е почти незаменима.

Ето подробна разбивка на приставката и многото й възможности.

Пълният списък на функциите на Edit Flow

Веднага след като изтеглите, инсталирате и активирате Редактиране на потока във вашия WordPress блог, преминете към страницата с настройки на приставката, за да получите пълно предаване на възможностите му. Екранът, с който сте ударен, изглежда така.

Edit-Flow-Feature-Списък

Следва списък на функциите на Edit Flow:

  • календар за изтегляне и изтегляне
  • персонализирани състояния, които да показват напредъка на публикацията
  • приспособления за таблото за управление, за да ви помогне да проследявате съдържание от WP таблото за управление
  • редакционни коментари за вътрешно сътрудничество
  • редакционни метаданни, за да видите историята на промените в публикацията
  • страница, за да видите всички ваши публикации, плюс техните статуси, с един поглед
  • потребителски групи за управление на вашия екип
  • вътрешни известия

Прочетете, за да получите пълно описание на всяка функция, плюс местоположението в административния панел, където всяка способност влиза в сила.

календар

WP администратор > Табло > календар

Календарът за плъзгане и пускане е една от най-атрактивните функции на Edit Flow – да се съобразите с целевия си график за публикуване е толкова по-лесно, когато всичко, което трябва да направите, е да кликнете и плъзнете.

календар

Преминавайки към страницата с опции на календара, ще видите три възможни персонализации. Първо, можете да решите кои видове публикации да покажете в календара (не се притеснявайте за типа „Идеи“; това е само персонализация за моя собствен уебсайт). Второ, вие също можете да изберете кой тип публикация може да бъде създаден от самата страница на календара (вероятно ще бъде стандартната публикация за повечето от вас).

И накрая, можете също да активирате емисия за абонамент от iCal или Google Calendar.

Редактиране поток календарен Настройки

Персонализирани статуси

WP администратор > Редактиране на публикацията

След като инсталирате редакционния календар, се активират множество нови състояния на публикациите: Pitch, Assigned, In Progress, Drafts and Pending Review (Pitch е по подразбиране за всяка нова публикация).

Edit-Flow-Pitch-към-Проект

Ако предпочитате малко да промените статусите, можете да влезете в страницата с настройки и да създадете, редактирате и изтриете състояния. Можете да промените по подразбиране от стъпка към чернова, да създадете ново състояние, за да посочите завършените публикации – каквото сметнете за необходимо.

Поръчка Статуси-1

В секцията с опции можете да изберете за кои видове публикации трябва да се използват тези състояния, както и дали падащото състояние винаги трябва да бъде активирано.

Поръчка Статуси

Виджети на таблото за управление

WP администратор > Табло

С Edit Flow се предлага и набор от приспособления, които можете да поставите на таблото си за управление, за да дадете бърз преглед на съдържанието си с един поглед. Тези джунджурии са бележник за бързо записване на мисли, списък на състоянията на публикациите плюс броя публикации, маркирани с всяко състояние, и списък на всички публикации, които следвате.

Таблото Widgets

На страницата с опции можете да активирате или деактивирате всяка джаджа.

Widget-Options

Редакционни коментари

WP администратор > Редактиране на публикацията

С добавянето на Edit Flow във вашия арсенал на приставки вече ще имате нова джаджа на страницата си за редактиране на публикации. Тази джаджа позволява на редакторите да изпращат отговори на авторите на публикации, като искат ревизии, посочват одобрение и др. След това авторите на публикации могат да направят необходимите промени и да отговорят на редактора. Това отнема електронната поща изцяло от процеса на преразглеждане след публикуване и може да бъде значително спестяване на време за редакторите на блога ви.

Редакционен-Коментари

Страницата с опции ви позволява да избирате за кои типове публикации са активирани редакторските коментари.

Коментар-Options

Редакторски метаданни

WP администратор > Редактиране на публикацията

Редакторските метаданни ви позволяват да регистрирате персонализирани подробности за всяко задание, като брой на думите, тема на публикацията и др. Екранната джаджа за тази функция се намира и на страницата за редактиране на публикации, под формата на публикация и приспособленията за представяне на изображения.

Редакционен-метаданни

На страницата с настройки можете да добавите нови полета към приспособлението и да изберете за кои видове публикации трябва да се виждат редакционните метаданни.

Метаданни Опции

История бюджет

WP администратор > Табло > История бюджет

Страницата Story Budget е проста страница, която ви позволява да преглеждате всичките си публикации и съответните им състояния с един поглед. Можете да филтрирате публикации според датата, състоянието, категорията и потребителите, от които са създадени.

Историята Бюджет

Потребителски групи

WP администратор > Редактиране на потока > Потребителски групи

Функционалността на групата потребители е една от любимите ми функции за редактиране на потоци. Аз съм огромен изрод в организацията. Харесвам всички, с които работя, за да знаят ясно техните роли и какво трябва да правят.

Потребителски групи

Включен е набор от предварително дефинирани потребителски групи, които се състоят от копирни редактори, фотографи, репортери и редактори на раздели. Можете да добавяте, редактирате и изтривате потребителски групи по ваше желание. Разделът с опции ви позволява да изберете кои потребителски групи за типове публикации са приложими.

Известия

WP администратор > Редактиране на публикацията

И накрая, имаме редактиране на известия за поток. Това е мястото, където екипната колаборация в един пост се прави много просто.

Известията е екранна джаджа в страницата за редактиране на публикации. Тя ви позволява да „маркирате“ определени потребителски акаунти в определен пост. Всеки потребител, добавен към списъка с известия, ще получи известие при всяка промяна на състоянието на публикацията или при подаване на редакционен коментар.

Освен това, вместо да добавяте индивидуално всеки потребител, можете също да маркирате различни потребителски групи за уведомяване.

Известия

На страницата с настройки можете да изберете за кои съобщения за типове публикации са активирани и дали администраторските акаунти трябва да бъдат уведомявани за всяка промяна на състоянието / редакционен коментар.

Настройки за известията

Обобщавайки

Има няколко безплатни редакторско-календарни приставки, които могат да свършат работата толкова бързо и толкова ефективно, колкото и редактирането на потока. Тя ви позволява да управлявате съдържанието на блога си с лекота и стил, като същевременно ви позволява да общувате бързо и професионално с персонала си. Какво повече би могъл да иска редактор?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me