Jetpack më i dobishëm për modulet e WordPress – për pothuajse çdo uebfaqe të mundësuar me WordPress!

Marrëveshjet me WordPress


Shtojca Jetpack WordPress, e krijuar nga Automattic (kompania prapa WordPress.com), përmban një sërë karakteristikash dhe funksionaliteti. Shumica e këtyre nuk kanë lidhje – deri në atë pikë sa shumë e konsiderojnë Jetpack jo vetëm një shtojcë, por shumë shtojca bashkohen së bashku, duke e bërë atë një burim polemikash brenda komunitetit.

Nga njëra anë, ju keni ata që thonë se Jetpack godet shumë, shpesh karakteristika të padëshiruara (‘Jetpack Modules’, nga të cilat janë 36) në një shtojcë, duke e bërë atë një aksesor të peshave të rënda që bën pak më shumë sesa të forcojë mbizotërimin tashmë mbizotërues të Automattic brenda ekosistemi WordPress në kurriz të kohërave të ngarkesës në faqen tuaj.

Nga ana tjetër, shumë faqe në internet (si kjo e ngjashme) pëlqejnë, përdorin dhe rekomandojnë nga zemra Jetpack. Dhe meqenëse Jetpack tani krenohet me mbi një milion instalime aktive (provë atëherë, që një numër i madh i njerëzve e gjykojnë të dobishëm), dhe azhurnohet rregullisht dhe përmirësohet nga një ekip jashtëzakonisht aktiv i zhvilluesve, është një shtojcë që është absolutisht e vendosur për të vazhduar lulëzojnë dhe rriten.

Për ata që argumentojnë se Jetpack shkakton kohë të ngadaltë të ngarkesës, le ta marrim këtë faqe në internet (e cila përdor një numër modulesh Jetpack) si shembull: Drejtimi i faqes fillestare përmes Pingdom jep një rezultat prej rreth 1.5 sekondash dhe rezultatin e performancës prej 90/100 – jo shumë i lënë pas dore!

Rezultatet e Testit Pingdom të WinningWP

Pavarësisht nëse do të shtojë peshë në faqen tuaj të internetit, Jetpack vjen me disa module shumë të dobishme. Përfitimet e këtyre pothuajse me siguri do të kompensojnë çdo ulje të vogël në kohën e ngarkesës që mund (ose jo) të vijë si rezultat. (Shënim: Edhe më shumë kur krahasohen me disa prej shtojcave alternative të prodhuara dobët që ofrojnë të njëjtat tipare të veçorive.)

Në këtë postim, ne do ta ndajmë grurin nga byku duke nënvizuar 15 modulet kryesore të Jetpack – modulet që ne mendojmë se do të keni budalla që të paktën të konsideroni mundësinë për të bërë të mundur.

1. Monitoroni

(Përdoret në WinningWP)

Karakteristika e parë që pothuajse me siguri duhet ta aktivizoni është Monitor.

Siç nënkupton edhe emri, ky modul monitoron uebfaqen tuaj. Më konkretisht, ajo monitoron kohën e ndërprerjes së faqes tuaj.

Me aktivizimin e Monitorit, Jetpack do të kontrollojë faqen tuaj çdo pesë minuta për të parë nëse është akoma në lëvizje, dhe në momentin kur zbulon joproduktive, do t’ju dërgohet një njoftim me email. i thjeshtë!

Monitor Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Monitoroni dhe klikoni Aktivizoni.

2. Mbroni

(Përdoret në WinningWP)

Moduli Protect është një nga karakteristikat e brendshme të sigurisë të Jetpack dhe bazohet në BruteProtect, të cilën Automattic e fitoi në vitin 2016.

Siç nënkuptohet nga emri i paraardhësit të tij, Mbroni ndihmon për të siguruar uebfaqen tuaj kundër sulmeve të forcave brutale. Këtë e bën duke marrë informacione nga një bazë cloud, ku WordPress monitoron çdo adresë IP që janë përpjekur pa sukses të regjistroheni në një instalim të WordPress-it të lidhur me Jetpack shumë herë.

Pastaj bllokon çdo adresë IP që ka shumë përpjekje për hyrje në të gjitha faqet e internetit të aktivizuara me Jetpack për një kohë të caktuar. Kjo sasi kohe nuk është konstante, por bazohet në disa faktorë.

Nëse keni aktivizuar modulin e Statistikave të Jetpack, atëherë mund të shikoni numrin e sulmeve me qëllim të keq që Jetpack ka mbrojtur kundër në faqen Stats.

Mbroni Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Mbroni dhe klikoni Aktivizoni.

Moduli gjithashtu vjen me një opsion konfigurimi që ju lejon të vendosni një listë specifike IP.

Jetpack Mbroni Konfigurimin

Ky është një mjet i dobishëm për të siguruar që asnjëherë të mos jeni mbyllur nga faqja juaj e internetit.

3. Postimet e ndërlidhura

(Përdoret në WinningWP)

Shtimi i një ekrani të postimeve të lidhura nën secilin prej postimeve tuaja të reja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur angazhimin e vizitorëve dhe uljen e shkallës së fryrjes duke siguruar që lexuesit të kenë diku tjetër për të shkuar në faqen tuaj të internetit pasi të lexoni një nga postimet tuaja në blog..

Ky modul Jetpack do të krijojë një shfaqje të thjeshtë të postimeve të lidhura nën secilën nga postimet tuaja.

Këtu është një shembull i asaj se si duket moduli i Postimeve të Ndërlidhura të Jetpack në një nga postimet tona të fundit që rishikojnë tre ndërtuesit e faqeve të njohura të tokës.

Shembuj të postimeve të lidhura me Jetpack

Siç mund ta shihni, moduli gjykon me saktësi përmbajtjen e postit dhe lidhjet me tre postime të tjera të përqendruara në secilën faqe të uljes dhe / ose temat e ndërtuesit të faqes.

Postime të Ndara në Jetpack

Si të aktivizohet: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Postimet e lidhura dhe kliko Aktivizo.

Ju gjithashtu keni disa opsione të konfigurimit, të gjetura në Cilësimet tuaja > Faqe leximi.

Opsione të Postimeve të Përafërta

Ju mund të zgjidhni të fikni kokën e lidhur dhe / ose të fikni shfaqjen e secilës prej imazheve të paraqitura të postimeve mbi lidhjen.

4. Shpërndarja e zgjeruar

(Përdoret në WinningWP)

Moduli i Përhapur i Shpërndarjes Jetpack ndihmon për të promovuar përmbajtjen tuaj dhe për të ndërtuar arritjen e tij në dy mënyra:

 1. Dorëzimi i postimeve tuaja tek motorët e kërkimit dhe shërbimet e tjera të palëve të treta, përfshirë ato që nuk përfshihen në Ping-o-Matic.
 2. Dorëzimi i postimeve tuaja në Firehose të WordPress.com.

Nëse nuk jeni të njohur me Firehose (unë isha shumë derisa fillova në këtë post), mund të mësoni më shumë në WordPress.com këtu.

Rështja themelore është se Firehose është një rrjedhë e postimeve (që mund të marrin më shumë se 1 milion në ditë) të publikuar në faqet e internetit të WordPress.com.

Disa njerëz përdorin Firehose për të gjetur përmbajtje të shkëlqyeshme për tu shfaqur në faqet e tyre të internetit. Kur këta njerëz përdorin Firehose për të shfaqur përmbajtjen tuaj në faqet e tyre të internetit, ato lidhen përsëri me postimin tuaj origjinal, duke e ndarë audiencën e tyre me ju.

Shpërndarja e zgjeruar e Jetpack

Si të aktivizohet: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Shpërndarja e zgjeruar dhe kliko Aktivizo.

5. Drejtshkrimi dhe gramatika

(Përdoret në WinningWP)

Moduli Drejtshkrimit dhe Gramatikës përdor një shërbim të korrigjimit të letrave nga Pas Afatit për të rishikuar përmbajtjen tuaj.

Nëse shikoni në faqen fillestare të Afatit, do të shihni që shërbimi pretendon të vijë me sa vijon:

 • Kontrolli i drejtshkrimit kontekstual
 • Kontrolli i avancuar i stilit
 • Kontrollimi i gramatikës inteligjente

Pasi të aktivizoni modulin, do të keni një ikonë të re të rishikimit në shiritin e veglave në pamjen vizuale të redaktorit të postës. Pasi të keni mbaruar së shkruari postimin tuaj, klikoni në ikonën për të nxjerrë në pah çdo gabim të gabuar të fjalëve / gramatikave.

Drejtshkrimi dhe gramatika1

Duke klikuar mbi secilën fjalë të theksuar do të zbuloni një listë të ndreqjeve (si dhe të injoroni një herë dhe të injoroni gjithmonë funksionet).

Drejtshkrimi dhe gramatika2

Drejtshkrimi dhe Gramatika mbështet pesë gjuhët vijuese:

 • anglisht
 • frëngjisht
 • gjermanisht
 • portugalisht
 • Spanjisht

Jetpack-Spelling-dhe-Grammar

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Drejtshkrimi dhe gramatika dhe kliko Aktivizo.

Moduli gjithashtu vjen me mundësi të shumta konfigurimi të fuqishme që mund t’i përshtatni tek Përdoruesit > Faqja e profilit tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të vendosni rregulla të ndryshme gramatikore për përdorues të ndryshëm, që është një prekje e këndshme për faqet e internetit me përdorues nga shumë vende.

Opsionet drejtshkrimore dhe gramatikore

Ju keni disa rregulla të stilit që mund të konfiguroni, dhe madje mund të shtoni fjalë ose fraza specifike për rekordinuesin që të injorojë.

6. foton

Një tjetër modul shumë i dobishëm Jetpack është Photon.

Photon është në të vërtetë vetë CDN e WordPress.com (rrjeti i shpërndarjes së përmbajtjes – klikoni këtu për të mësuar më shumë), i cili mund të presë imazhet e faqes suaj të internetit dhe t’i dërgojë ato tek vizitorët tuaj bazuar në vendndodhjen e tyre gjeografike. Në mënyrë tipike, vendosja e një CDN mund të zvogëlojë kohën e ngarkesës së faqeve me një diferencë të konsiderueshme.

Por a e rrit Photon në të vërtetë shpejtësinë e ngarkesës së faqeve?

Siç rezulton, po.

Kam një instalim të WordPress që e përdor për të provuar të gjitha shtojcat / temat që i rishikoj. Si të gjitha modulet e tjera që kam testuar, kam aktivizuar Photon në instalim.

Kjo ishte koha e ngarkimit të faqes sime para Photon (mbani në mend se ky instalim ka shumë pak përmbajtje, kjo është arsyeja pse koha e ngarkesës ishte tashmë mjaft e ulët).

Para fotonit

Kjo është koha ime e ngarkesës pas Photon.Pas fotonit

Siç mund ta shihni, ka një rënie të caktuar prej rreth 300 milion ~, jepni ose merrni.

Për më tepër, ky rezultat nuk ishte në kundërshtim. Unë drejtova faqen time të internetit disa herë përmes Pingdom nga katër qendrat e mundshme të testimit dhe vazhdimisht kam shpejtësi më të ulët në internet sesa para se të aktivizoja Photon.

Unë nuk jam vetëm i vetëm në rezultatet e mia – Jacco nga Sitepoint gjithashtu vuri re increases 20% rritje të shpejtësisë së sitit pas testimit të Photon edhe në faqen e tij të internetit.

Photon Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Foton, dhe kliko Aktivizo.

(Shënimi i redaktorit: Alternativa më e mirë për zgjedhjen tonë, siç përdoret në WinningWP: MaxCDN.)

7. Hartat e faqeve

Ky modul i thjeshtë eliminon çdo nevojë për krijimin dhe ngarkimin e hartës tuaj në faqen tuaj të internetit përmes një menaxheri skedar, ose duke përdorur një shtesë tjetër të jashtme, si Google Map Sitemaps.

Vetëm aktivizoni këtë modul dhe Jetpack automatikisht do të krijojë dy sitë hartash në faqen tuaj të internetit në adresat e mëposhtme:

 • http://example.com/sitemap.xml (për të gjithë motorët e kërkimit)
 • http://example.com/news-sitemap.xml (përshtatur për Google News)

Ja si duket siti i hartës në mywebsite.com/sitemap.xml.

Sitemaps

Vini re shqetësimin në krye që reklamon se siti i hartës është një funksionalitet Jetpack. Nuk mund të them se më pëlqen kjo paqartësi, por nuk ndikon shumë.

Udhëzimet e Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Hartat e faqeve dhe klikoni Aktivizoni.

(Shënimi i redaktorit: Alternativa më e mirë për zgjedhjen tonë: Google XML Sitemaps.)

8. Formularët e kontaktit

Nëse nuk keni buxhet për të kërkuar një shtojcë premium të formës së kontaktit, siç janë format e gravitetit ose formularët ninja, atëherë me të vërtetë nuk mund të gaboni me formën e kontaktit të integruar të Jetpack.

Siç mund ta shihni në gif më poshtë, UI është mjaft i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur. Dhe, megjithëse opsionet e personalizimit janë mjaft të kufizuara, fakti i çështjes është se funksionaliteti është më se i mjaftueshëm për të shërbyer një pjesë të madhe (ndoshta edhe shumicën) e përdoruesve të WordPress të cilët thjesht nuk u duhen gjithnjë të gjitha kambanave dhe bilbilave.

Format e kontaktit të Jetpack

Ja se si duket një formë kontakti e mostrës në skajin tim të përparmë.

Forma e Kontaktit Fundi i Parë

Dizajni mund të jetë themelor, por sigurisht që nuk mund ta quani keq.

Forma e Kontaktit Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Formulari i Kontaktit dhe kliko Aktivizo.

(Shënimi i redaktorit: Alternativa më e mirë për zgjedhjen tonë, siç përdoret në WinningWP: Format e gravitetit.)

9. CSS me porosi

Moduli CSS Custom i Jetpack është një i thjeshtë që mundëson redaktimin e CSS në faqen tuaj të internetit.

Pasi të keni aktivizuar modulin, mund të shkoni te shembulli URL.com.com/wp-admin/themes.php?page=editcss dhe të shtoni një fletë stili të personalizuar në temën tuaj.

Faqja e redaktimit gjithashtu ju lejon të ndryshoni modalitetin e fletës së stilit (ose të shtoni ose të zëvendësoni plotësisht fletën e stilit tuaj të temës), të shtoni një përpunues (LESS ose Sass), dhe të kufizoni gjerësinë e mediave në një madhësi specifike.

Redaktori CSS me porosi

Faqja përfshin lidhje të shpejta me një tutorial fillestar në WordPress.com dhe forumin e temave dhe modeleve në WordPress.org.

CSS me porosi Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Custom CSS dhe kliko Aktivizo.

10. Marksimi

Moduli Markdown, siç mund ta merrni me mend, ju lejon të krijoni përmbajtje të re në WordPress duke përdorur sintaksën e shënjimit.

Markdown është një gjuhë marke shumë e lehtë, e zhveshur që lejon të shtosh formatimin e thjeshtë të tekstit. Theksi është në thjeshtësinë dhe lexueshmërinë.

Duke marrë parasysh që tendencat e dizajnit të sotëm minimizojnë çmimin, si dhe popullaritetin e platformave të blogerisë si Ghost (i cili përdor ekskluzivisht shënjimin për formatimin e tekstit), ky modul nuk është aspak një ide e keqe.

Personalisht, unë ende i përmbahem shiritit të veglave të redaktorit vizual ndërsa formatoj tekstin tim, por me siguri ka shumë njerëz që e gjejnë Markdown një mënyrë më të lehtë për të shkruar.

Markdown Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Markdown dhe kliko Aktivizo.

11. Omnisearch

Moduli Omnisearch është një pjesë tjetër e Jetpack me një qëllim shumë të thjeshtë: Kjo ju lejon të kërkoni postime, faqe, media, komente dhe shtojcat në faqen tuaj të internetit me një klik.

Pasi të keni aktivizuar Omnisearch, thjesht lundroni te Jetpack > Omnisearch, shtypni fjalen tuaj dhe goditni enter.

Omnisearch

Rezultatet ngarkohen mjaft shpejt, dhe të gjitha në një faqe.

Jetpack Omnisearch

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Omnisearch dhe kliko Aktivizo.

(Shënimi i redaktorit: Alternativa më e mirë për zgjedhjen tonë, siç përdoret në WinningWP: Relevanssi.)

12. Publikoni

Publikimi është një tjetër modul i Jetpack që ndihmon për të promovuar postimet tuaja dhe për t’ju tërhequr një trafik të hershëm menjëherë pas publikimit.

Kjo veçori e mrekullueshme vret gjashtë zogj me një gur duke shpërndarë automatikisht postimet tuaja të reja në gjashtë llogaritë tuaja të mediave sociale (Facebook, Twitter, G +, Path, Tumblr dhe LinkedIn janë aktualisht të mbështetur).

Ju gjithashtu mund të vendosni nëse do t’i lejoni secilit përdorues të publikojë postimet e tij të reja në të njëjtat llogari të mediave sociale.

Pasi të konfigurohet moduli, mund të filloni ta përdorni atë në redaktorin e ri të postave.

Publikoni Cilësimet

Për çdo postim të ri, mund të zgjidhni cilat rrjete të lidhura për të përdorur veçorinë e ndarjes automatike dhe të përfshini një mesazh me porosi.

Jetpack Publikoni

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Publikoni dhe klikoni Aktivizoni.

reklamoj

Pasi të aktivizohet moduli, do të duhet të lidhni llogaritë tuaja të mediave sociale, të cilat mund t’i bëni në Parametrat > Faqja e ndarjes. Connectiondo lidhje zgjat vetëm dy deri në tre klikime.

13. Shkurtesa Wp.me

Shkurtimet Wp.me janë një modul tjetër i dobishëm. Kjo mundëson shkurtesa wp.me për postimet dhe faqet tuaja.

Shkurtesa Wp-me

Jo vetëm që këto shkurtore duken më mirë sesa shkurtesat më shumë spammy-dukje bit.ly dhe goo.gl, por ato gjithashtu mund të krijohen me vetëm një klik të drejtë nga redaktori i postimit, siç shihet më lart.

Shkurtesa Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Cilësimet > Wp.me Shortlinks dhe kliko Aktivizo.

(Shënimi i redaktorit: Alternativa kryesore për zgjedhjen tonë: WP Bitly.)

14. Verifikimi i sitit

Nëse keni përdorur ndonjëherë pëlqimet e Google Analytics, do të dini se ka një hap verifikimi në procesin e konfigurimit ku do t’ju kërkohet të shtoni pak kod në një nga skedarët tuaj PHP.

Ky modul e bën atë konfigurim shumë më të lehtë, duke ju mundësuar të verifikoni shpejt dhe lehtë faqen tuaj për shërbimet e Google, Bing dhe Pinterest.

Pasi të aktivizohet moduli, gjithçka që duhet të bëni është të shtoni kodin e kërkuar në një zonë të dedikuar të tekstit nën Veglat tuaja > Faqja e disponueshme e mjeteve.

Verifikimi i sitit

Nuk ka më shqetësime në redaktorin e temave.

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Verifikimi i faqes dhe kliko Aktivizo.

15. Dukshmëria e widget

Moduli i fundit në këtë listë, Widget Visibility, është padyshim një nga të preferuarat e mia.

Moduli ju lejon të kufizoni dukshmërinë e secilës prej pajisjeve të faqes tuaj: Për shembull, ju mund të zgjidhni të shfaqni një widget kërkimi në shiritin tuaj anësor vetëm në një faqe gabimi 404.

Dukshmëria e widget

Këtu është një widget i kufizuar në veprim.

Shembull i dukshmërisë së widget

I dashur, huh?

Dukshmëria e widget-ve të Jetpack

Si të aktivizoni: Shkoni tek Jetpack > Dukshmëria e widget dhe kliko Aktivizo.

(Shënimi i redaktorit: Alternativa më e mirë për zgjedhjen tonë, siç përdoret në WinningWP: WooSidebars.)

Mendimet përfundimtare

Shumë njerëz kanë tendencë për të zbritur Jetpack thjesht sepse ata ose mbivlerësojnë shumë ndikimin e shpejtësisë (i cili me të vërtetë është mjaft minimal) ose mendojnë se kompleksiteti shtesë thjesht nuk ia vlen të shtohet funksionaliteti i shtuar.

E vërteta është, megjithatë, që për shumë përdorues, Jetpack është një dhuratë hyjnore absolute – duke u mundësuar atyre të hyjnë në një pasuri me karakteristika të ndryshme (shiko më lart) që do të përmirësojnë ndjeshëm faqen / sitet e tyre, të gjitha të paketuara bukur brenda një shtojce, jashtëzakonisht të mbështetur.

Nëse nuk përdorni tashmë Jetpack, tani është koha ta merrni atë një konsideratë serioze!

A përdorni Jetpack? Nëse po, cilat modulë / tipare të tjera mendoni se ia vlen të merren parasysh?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me