Избор от удобни приставки за работа с изображения за WordPress

Сделки с WordPress


Въпреки че вградените възможности за обработка на изображения на WordPress продължават да се подобряват, що се отнася до обработката / редактирането на изображения и т.н., тя вероятно все още е малко по-кратка – което означава, че потребителите, които искат да вършат повече от най-основните задачи ( като изрязване, въртене и мащабиране) често се налага да прибягват до използване на друго парче софтуер (като Photoshop или Gimp и т.н.), когато подготвят снимки и друга графика за използване в публикациите / страниците си.

Ако обаче всичко, което търсите, е да оптимизирате вашите изображения или да добавите няколко изящни ефекти и т.н., има и друг начин: чрез приставки – ето няколко примера за основни неща, които може би искате да направите с вашите изображения и избор на някои от най-добрите плъгини, с които да ги постигнете:

Добавете ефекти към изображения от директно в WordPress

Edik

Докато сте в последната версия на WordPress, можете да изрязвате, мащабирате, завъртате и преобръщате изображения, както бе споменато по-горе, ако искате да направите някое цветна корекция или добавете някои ефекти към снимките си, ще трябва да ги обработите другаде …

Представяме Ви Едик, „Разширен редактор на изображения за WordPress“ – приставка, която освен всичко друго ви позволява да добавяте различни ефекти и коригирайте цвета на вашите изображения преди да ги добавите към публикация.

Edik ви дава девет филтри, с които да работите, за да коригирате външния вид на вашите изображения, включително:

 • яркост
 • Контраст
 • насищане
 • живост
 • Излагане
 • оттенък

По този начин ви дава възможност да постигнете различни цветни корекции и т.н., в движение, преди да поставите вашите изображения в своите публикации и страници.

Повече за Edik

Компресиране на изображения за по-бързо зареждане

WP Smush-It

Особено популярен безплатен плъгин за WordPress (с доста над 3/4 милиона изтегляния към днешна дата), Smush.it изпълнява всяко изображение, което качвате на вашия сайт чрез услугата Yahoo Smush.it – ​​което компресира и оптимизира вашите изображения за мрежата, което води до по-малки размери на файла и следователно по-бързо зареждане на уеб страници.

Полезните функции на безплатния WP Smush.it плъгин от WPMU Dev включват:

 • Работи във фонов режим, без да нарушава работния процес
 • Може да се използва за оптимизиране на съществуващи изображения на вашия сайт
 • Премахва всички ненужни данни от изображения за по-малки размери на файла
 • Намалява времето за зареждане на страницата и увеличава скоростта на сайта

Ако искате много лесен начин да гарантирате, че сайтът ви се зарежда възможно най-бързо и не отблъсква посетители, и се отразява негативно на SEO рейтинга на вашия сайт, а след това WP Smush.it е основен плъгин за обработка на изображения за WordPress.

Повече на WP Smush.it

Добавете воден знак към изображенията на вашия сайт

воден знак

Ако искате да разубедите други блогъри да „заемат“ вашите изображения или поне получи някакво признание и може би допълнителен трафик, ако / когато го направят, добавянето на воден знак определено е нещо, което си струва да се обмисли (особено ако посочените изображения имат реална стойност за вас).

Нещо повече, добавянето на воден знак към изображенията, които използвате в WordPress, също може да ви помогне да посочите на посетителите си, че всъщност сте човекът, създал снимките или илюстрациите, използвани на вашия сайт – нещо, което е особено полезно, ако използвате изображенията на вашия сайт до насърчаване на услуги като фотография или графичен дизайн и т.н..

Накратко, ползите от използването на плъгин за водна маркировка за WordPress включват:

 • Информирайте посетителите, които сте създали изображенията на дисплея
 • Помогнете да предотвратите използването на вашите изображения без разрешение
 • Маркирайте съдържанието си по професионален и последователен начин

Налични са няколко различни приставки за воден знак за WordPress, като Watermark by Alticreation е един от най-добрите – интересното е, че този конкретен плъгин всъщност не променя нито едно от вашите изображения, а по-скоро използва код за поставяне на водния знак върху вашите изображения, когато те се преглеждат или изтеглят през браузър – като по този начин ви позволява да получите достъп до оригиналните (без водни маркирани изображения) от сървъра, когато желаете и деактивирате водните знаци (трябва ли някога желаете) като деактивирате приставката на по-късна дата.

Повече за приставката Watermark на Alticreation

заключение

Номерирани ли са дните на Photoshop? Разбира се, че не! Но следващия път, когато ще го отворите (или друг подобен софтуер за редактиране на изображения по този въпрос) за някаква сравнително малка задача за редактиране на изображения, може би си струва да помислите „има ли друг, по-лесен начин“? Защото с толкова много плъгини, достъпни в наши дни, вероятно има!

Знаете за всички други полезни плъгини за работа с WordPress?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me