GravityView Review – Hva er det? Hva gjør den? Og er det noe bra? (2020)

WordPress-tilbud


Gravity Forms er en av de mest populære WordPress-skjema-plugins – i stor grad fordi det er utrolig fleksibelt vår gjennomgang. Du kan bruke det til å lage stort sett alle typer skjemaer – fra et enkelt kontaktskjema helt opp til betalingsskjemaer, påmeldingsskjemaer og alt annet som kiler din fancy.

En ting Gravity Forms lar deg ikke gjøre, er å vise all informasjonen du samler inn på fronten av nettstedet ditt. Det er et problem fordi for noen typer skjemaer er det ikke nok å samle informasjonen – trenger du også en måte å vise den til besøkende.

Det er her GravityView kommer inn. GravityView lar deg ta skjemaoppføringene fra Gravity Forms og vise dem i fronten av nettstedet ditt på en rekke forskjellige måter.

Hvis du for eksempel har en hendelseskatalog der folk kan sende inn hendelser gjennom et Gravity Forms-skjema, kan du ta disse hendelsesinnleggene og automatisk vise dem i forkant av nettstedet for besøkende å bla gjennom. Mulighetene er endeløse.

Nedenfor skal jeg dele mer om hva denne pluginen gjør og hva du kan bruke den til. Deretter skal jeg vise deg hvordan alt fungerer på et live WordPress-nettsted og dele mine endelige tanker om plugin-modulen.

La oss dykke inn …

Hva gjør GravityView?

GravityViews merkelinje fra nettstedet er en ganske god forklaring på høyt nivå av verdiforslaget:

Hjemmesiden til GravityView

‘Gravity Forms samler inn data. GravityView viser dataene. ‘

Det betyr det jeg forklarte over – du kan ta data fra oppføringene i Gravity Forms og vise dem i fronten av nettstedet ditt.

For å kontrollere hvordan disse dataene ser ut, gir GravityView deg en dra-og-slipp-utformingsbygger der du kan kontrollere utdataene til dataene dine ved hjelp av widgets. For eksempel kan en widget representere dataene fra et spesifikt skjemafelt, mens en annen kan representere en søkeboks for besøkende å søke i alle oppføringene.

Du kan inkludere alle typer skjemadata i oppsettene, inkludert bilder, video, lyd, vurderingsvurderinger og mer.

Du kan også velge mellom forskjellige layoutalternativer, inkludert:

 • tabeller – både enkle tabeller og mer avanserte tabeller via en DataTables-integrasjon.
 • lister – liksom siden som viser blogginnleggene dine, men du kan kontrollere oppsettet for hver skjemaoppføring.
 • Google Kart – vis skjemainnleveringer på et kart. Flott for kataloger med fysisk beliggenhet. Du kan for eksempel føre opp leiligheter til leie på et kart og la folk sende inn nye leiligheter gjennom Gravity Forms.
 • Kalender – vis oppføringer i en kalendervisning. Flott for arrangementskatalogen jeg nevnte ovenfor, eller for hvilken som helst type datobasert nettsted.

For å hjelpe besøkende med å bla gjennom dataene, kan du legge til søk i front-end, sortering og filter.

Endelig kan du la brukere redigere sine egne Gravity Forms-oppføringer fra fronten av nettstedet og til og med spore revisjoner av disse oppføringene. Du kan også begrense hvilke skjemafelt folk kan redigere fra grensesnittet.

Hva kan du bruke GravityView til?

Fordi Gravity Forms er så fleksible, kan du også bruke GravityView på mange forskjellige måter.

Den største brukssaken er sannsynligvis alle typer katalognettsteder, for eksempel:

 • Bedrifter
 • Fysiske steder
 • Mennesker
 • arrangementer
 • Digital informasjon
 • Etc

Du kan bruke Gravity Forms for å la folk sende inn oppføringer til katalogen din. Du kan til og med belaste folk for å sende inn oppføringer via Gravity Forms ‘innebygde betalingsfunksjoner. Deretter kan du bruke GravityView til automatisk å opprette en front-database fra disse innsendingene.

GravityView-bloggen beskriver imidlertid også mange andre interessante brukssaker. To av mine favoritteksempler er:

 • Arrangementsplanleggere som bruker GravityView for å lage en offentlig gjesteliste for hendelser.
 • Innsamling og visning av tilbakemeldinger.

Så hvis du blir kreativ, kan du bruke GravityView til mye mer enn bare kataloger.

Slik fungerer GravityView på et ekte WordPress-nettsted

Nå som du forstår hva GravityView hjelper deg å gjøre, la meg vise deg hvordan alt fungerer.

Det hele starter med et skjema, så før jeg installerte GravityView, brukte jeg Gravity Forms for å sette opp en.

Jeg valgte eksemplet på en katalog med WordPress-utviklere. Hvis en utvikler ønsker å liste seg selv i katalogen, kan de bruke skjemaet til å sende inn sine detaljer.

I dette eksemplet kan de gjøre dette gratis, men husk at du like gjerne kan belaste folk for privilegiet ved å bruke betalingsfeltene Gravity Forms. Du kan også la folk registrere gratis men ta dem betalt for en sponset oppføring.

Et eksempel fra Gravity Forms som mater data inn i GravityView

Så nå som jeg har det skjemaet (og noen oppføringer jeg sendte inn), kan vi se på hvordan vi bruker GravityView til å vise informasjonen i frontend.

Opprette en ny visning

Som navnet antyder, kalles et spesifikt grensesnitt for oppføringene dine i Gravity Forms en “visning”.

Når du skal lage en ny visning, kan du velge to forskjellige kilder for dataene dine:

 1. En forhåndsinnstilt skjema – bruk et forhåndsinnstilt malskjema fra GravityView i stedet for et av dine eksisterende skjemaer. Det inkluderer maler for forretningskataloger, menneskelige profiler, jobbtavler og mer.
 2. En eksisterende form – velg et av dine eksisterende skjemaer fra Gravity Forms. Det er hva jeg skal gjøre for denne vurderingen fordi jeg allerede har opprettet skjemaet ovenfor.

Når du har valgt datakilden, kan du velge din Visningstype, som omtrent definerer grensesnittoppsettet for dataene dine. Med kjerneversjonen kan du velge mellom a bord eller liste utsikt. Du kan også legge til kart- og kalenderoppsett jeg nevnte ved hjelp av tilleggsprogrammer:

Velg kilden for GravityView

For dette eksemplet velger jeg en listevisning.

Kontrollere visningsoppsettet

Når du har valgt et alternativ for datakilde og layout, kan du bruke en dra-og-slipp-byggherre til å kontrollere den faktiske utformingen av visningen din ved hjelp av widgets.

Du kan utforme tre sider totalt:

 • Flere oppføringer – denne malen kontrollerer listen over alle oppføringene i Gravity Forms.
 • Enkeltopptak – denne malen kontrollerer den dedikerte siden for en enkelt oppføring. Vanligvis navigerer folk til denne siden fra listen over flere oppføringer.
 • Rediger oppføring – dette kontrollerer hvilke felt folk kan redigere fra grensesnittet foran.

De tre forskjellige GravityView-malalternativene

Flere oppføringsmaler

For Flere oppføringer side, kan du kontrollere tre deler av siden:

 • Over oppføringer-widgeter – disse widgetene vises bare en gang. Du kan for eksempel legge til en søkefelt eller filtre.
 • Oppføringsfelt – disse ‘loop’ene for hver oppføring som du viser. Det vil si at de vil gjenta seg igjen og igjen for å vise de samme detaljene for hver oppføring (omtrent som blogglistesiden din automatisk viser alle blogginnleggene dine og gjentar den samme oppsettet for hvert innlegg).
 • Under oppføringer-widgeter – i likhet med ovennevnte oppføringswidgets, vises disse widgetene bare én gang. Du kan bruke dem til ting som paginering eller en annen søkeboks.

De forskjellige layoutene vises i malen for flere oppføringer

For widgetene over og nedenfor kan du velge fra et forhåndsinnstilt utvalg av widgeter, inkludert:

 • Vis paginasjonsinfo.
 • Sidekoblinger.
 • Sidestørrelse – la brukerne endre hvor mange oppføringer som vises.
 • Tilpasset innhold – legg til ditt eget statiske innhold.
 • Søkelinje.

Legge til en ny widget i visningslayouten

Hvis du klikker på tannhjulikonet ved siden av en widget, kan du kontrollere hvordan den widgeten fungerer. Hvis du for eksempel redigerer søkefeltet, kan du begrense den til bare å søke etter spesifikke felt i hver oppføring og konfigurere noen andre innstillinger:

Redigere innstillingene for en GravityView-widget

Du kan også legge til flere widgeter med tilleggsprogrammer, som jeg berører senere.

For oppføringsfeltene kan du velge de faktiske skjemafeltene fra skjemaet du valgte tidligere.

For eksempel kan du angi tittelen på hver liste lik navnefeltet fra skjemaet:

Legge til et nytt felt i visningsoppsettet

Du kan legge til felt i alle de forskjellige layoutområdene for den valgte layouten, og bruke dra og slipp for å flytte felt rundt etter behov.

Én ting å merke seg er at du er begrenset til den forhåndskonfigurerte utformingen (f.eks. ‘Listing title’, ‘Subheading’, ‘Footer Left’, etc.)

Hvis du kjenner deg til HTML og CSS, tilbyr GravityView et verktøy for å gjøre det enkelt å lage dine egne oppsett uten å redigere malfiler. Hvis du ikke kjenner HTML og CSS, er du imidlertid begrenset til forhåndsinnstilte oppsett – selv om du kan ordne feltene i hvilken som helst rekkefølge innenfor disse oppsettene.

Slik så det ut etter at jeg la til alle feltene fra eksemplet:

Legge til skjemafelt i oppsettet

Hvis du klikker på tannhjulikonet ved siden av et skjemafelt, kan du redigere det feltet. For eksempel kan du bare vise noen felt til påloggede brukere, eller koble et felt til den ene oppføringssiden.

Noen felt får også tilleggsinnstillinger. For et posisjonsfelt kan du for eksempel legge til en ‘Map It’ -kobling for å hjelpe folk med å finne stedet ved hjelp av Google Maps:

Redigere innstillingene for et felt

Enkel oppføringsmal

I Enkeltopptak fanen, kan du bruke et identisk grensesnitt for å designe oppsettet for den enkelte oppføringssiden. Bortsett fra at du bare jobber med skjemafeltene – det er ikke behov for søke- eller paginasjonswidgets fordi denne malen bare viser en spesifikk oppføring:

Redigering av enkeltoppføringsmal

Du kan også legge til ditt eget tilpassede innhold ved å bruke en Tilpasset innhold felt om nødvendig, samt felt for å la folk redigere eller slette oppføringer:

GravityView-tilpasset innholdsfelt

I likhet med malen for flere oppføringer, er du begrenset til denne forhåndsinnstilte layoutordningen, med mindre du vet hvordan du går rundt HTML og CSS.

Rediger oppføringsmal

Til slutt kan du kontrollere oppsettet for Rediger oppføring mal. Igjen, dette er feltene som påloggede brukere vil se når de prøver å redigere en av sine egne oppføringer.

Du kan bruke dette slik at folk bare kan redigere bestemte felt, i stedet for hele oppføringen.

For eksempel kan jeg sette det opp slik at WordPress-utviklere kan redigere alle feltene med unntak av navnet sitt:

Kontrollerer redigeringsmalen

Vis innstillinger

Den siste tingen du trenger å konfigurere før du publiserer visningen, er den generelle Vis innstillinger.

Her kan du konfigurere en haug mindre generelle innstillinger, for eksempel:

 • om du vil skjule tomme felt
 • sorter oppførsel
 • om du vil vise alle skjemaoppføringer eller bare oppføringer du har godkjent manuelt
 • om påloggede brukere kan redigere sine egne oppføringer.

GravityView-innstillinger

Og det er det! Nå kan du publisere og vise visningen hvor som helst på nettstedet ditt ved å bruke den angitte kortkoden.

Utforske hvordan en visning fungerer mer detaljert

Nå som jeg har laget en visning som skal gå sammen med skjemaet mitt, la oss se nærmere på samspillet mellom en form fra Gravity Forms og en visning fra GravityView.

Jeg har allerede vist deg frontformen fra Gravity Forms:

Et eksempel fra Gravity Forms som mater data inn i GravityView

Når noen sender inn data via det skjemaet, vises det som en oppføring i Gravity Forms. Du kan se at vårt eksempelform har tre oppføringer, som hver representerer en WordPress-utvikler:

Skjemaoppføringer i Gravity Forms

Det er her GravityView starter. På forsiden der jeg la til GravityView-kortkoden, kan du se et listeelement for hver oppføring i Gravity Forms. Dette er flere oppføringsmaler:

Et fronteksempel på malen for flere oppføringer

Hvis noen klikker på en av disse oppføringene, vil den ta dem til enkelt oppføringsmal for den spesifikke oppføringen:

Et fronteksempel på enkeltoppføringsmal

Og så, hvis du har aktivert det, kan påloggede brukere redigere sine egne oppføringer fra grensesnittet ved å bruke rediger oppføringsmal. Men basert på hvordan jeg konfigurerte ting tidligere, kan du se at folk ikke kan redigere navnefeltet:

Et fronteksempel på redigeringsmalen

Og det er slik det fungerer! Hvis du blir kreativ, kan du bygge noen virkelig pene implementeringer.

GravityView-tillegg

Du kan gjøre alt jeg viste deg ovenfor med bare kjernen GravityView-plugin. Avhengig av planen du kjøper, kan du også få tilgang til tilleggsprogrammer for å utvide GravityViews funksjonalitet ytterligere.

Du kan se den komplette listen over tilleggsprogrammer her, men her er en kort oppsummering av hva hvert tillegg lar deg gjøre:

 • Importer oppføringer – bulkimportoppføringer til Gravity Forms ved hjelp av en CSV. Du kan deretter bruke disse dataene i visningene dine. Krever ikke GravityView.
 • Kalender – vis oppføringer i en kalenderoppsett. Flott for nettsteder.
 • Inline Edit – tilbyr inline-redigering i GravityView og Gravity Forms for raskere redigeringer.
 • Inngangsrevisjoner – se endringene som er gjort i en oppføring og enkelt tilbakestille disse endringene når det er nødvendig.
 • Flere skjemaer – bygge visninger som viser data fra flere former.
 • DIY-oppsett – lag dine egne tilpassede oppsett. Dette krever fortsatt noe HTML- og CSS-kunnskap, men tillegget gjør prosessen mye enklere enn det ellers ville være fordi du ikke trenger å redigere malfiler direkte.
 • Matte – utføre matematiske beregninger basert på oppføringer. Krever ikke GravityView, men integrerer godt.
 • Maps – vis oppføringer på et kart. Flott for kataloger med fysiske lokasjoner.
 • rangeringer & anmeldelser – la besøkende vurdere og se gjennom oppføringer. Et annet flott alternativ for katalognettsteder. Du kan for eksempel la folk gi karakter av lokale virksomheter eller tjenesteleverandører.
 • A-Z-filtre – la folk filtrere resultater etter startbokstaven for hver oppføring.
 • Utvalgte oppføringerinneholder spesifikke oppføringer i visningsoppsettene. Flott for betalte katalogoppføringer. Du kan la folk sende inn grunnleggende oppføringer gratis, og deretter betale for å oppgradere til en sponset oppføring.
 • Sosial deling & SEO – legger til sosiale aksjeknapper og mer avanserte SEO-alternativer.
 • DataTables – integrere med DataTables for å lage mer detaljerte tabelloppsett.
 • Avansert filtrering – kontroller hvilke oppføringer som vises i visningen din av avanserte forhold, for eksempel brukeren som opprettet en oppføring, søkeverdier, brukerroller, datoområder og mer.

Du kan kjøpe de tre første utvidelsene på frittstående basis, mens resten bare er tilgjengelig som en del av en betalt lisensplan. Apropos…

GravityView-priser

GravityView kommer bare i en premiumversjon – det er ingen gratis versjon å leke med. Det er tre forskjellige prisplaner, med betydelige forskjeller for hver når det gjelder:

 • hvor mange nettsteder du kan bruke GravityView på
 • tilleggene du får tilgang til
 • hvor mange oppsett du får tilgang til.

Du kan se funksjonene og prisene på bildet nedenfor:

Prissiden for GravityView

Det er også en livstidsplan som kommer inn på heftige 949 dollar. Den planen gir deg tilgang til alt i All tilgang plan pluss levetid oppdateringer (men bare tre års støtte).

Levetidsplanen er tydeligvis ikke billig, men hvis du bruker den til å bygge mange nettsteder for klienter, kan du spre kostnadene over alle kundesidene dine, og det kan faktisk spare deg for litt penger.

Siste tanker

I Gravity Forms-verdenen er GravityView ganske populær – og av en grunn. Enkelt sagt, det er den enkleste måten jeg har funnet å få Gravity Forms-oppføringer til i frontenden av nettstedet ditt.

Selv om det er andre alternativer for noen brukstilfeller, for eksempel å legge til oppføringer som en tilpasset innleggstype og vise dem på nettstedet ditt, er de vanligvis ikke så enkle eller fleksible som å bruke GravityView.

Å lage et syn er enkelt og intuitivt. Enda viktigere er at det ikke krever kunnskap om PHP, HTML eller CSS med mindre du vil lage din egen tilpassede layout, så du trenger ikke å være en utvikler for å få verdi fra dette verktøyet.

I tillegg, fordi Gravity Forms i seg selv er så fleksibel, er brukssakene ganske mye ubegrensede.

Det er et flott alternativ for alle typer kataloger, men du kan også bruke den på andre måter. I utgangspunktet, hvis din brukssak innebærer å samle inn data via et skjema og vise at data i fronten av nettstedet ditt, kan GravityView sannsynligvis hjelpe deg med å få jobben gjort.

Hvis du vil lære mer og komme i gang, kan du klikke her for å gå til GravityView.

Brukt / bruker GravityView? Erfaring, tanker og meninger?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me