Gravity Forms vs Ninja Forms – To Leading WordPress Form Plugins Sammenlignet

WordPress-tilbud


Når det gjelder å legge til skjemaer til WordPress-nettstedet ditt, er det mange verdige alternativer å velge mellom. Dette er ikke overraskende, ettersom kontaktskjema er en viktig funksjon for nesten alle nettsteder. Imidlertid, selv om noe som den stadig populære (og gratis) kontaktskjemaet for kontaktskjema 7 skal ta seg av dine grunnleggende behov, hvis du vil legge til mer attraktive, mer dyktige og mer avanserte skjemaer på nettstedet ditt, må du utforske kommersielle alternativer.

I denne artikkelen skal jeg sammenligne de to mest populære programtilleggene for kommersiell form: Gravity Forms og Ninja Forms. Gravity Forms har eksistert i lengre tid enn Ninja Forms, og i løpet av denne tiden har den fått et sterkt rykte som gå til premium WordPress-skjema-plugin. Imidlertid, siden utgivelsen i 2011, har Ninja Forms samlet funksjoner og foredlet brukergrensesnittet for å fremstå som en mer enn verdig utfordrer.

Selv om begge er omfattende verktøy for å jobbe med alle slags forskjellige former i WordPress, er det en rekke viktige forskjeller i hva de har å tilby. Hvis du vil begynne å gjøre mer interessante ting med skjemaer på WordPress-nettstedet ditt, men ikke er sikker på hvilken plugin som passer best for deg, kan denne sammenligningen hjelpe deg med å velge riktig til dine behov.

Gravity Forms vs Ninja Forms: Features

Det burde ikke komme som noen overraskelse å vite at både Gravity Forms og Ninja Forms er fullpakket med funksjoner. Imidlertid er det ganske vanskelig å gjøre en direkte sammenligning. Siden begge tilbyr et bredt utvalg av tillegg og oppgraderinger, må du ha en grov ide om hva slags funksjonalitet du ser etter før du virkelig kan komme i gang.

For å hjelpe deg med å bestemme hvilken skjema-plugin som er best for dine behov, har jeg sett på hovedkriteriene du trenger å vurdere.

Alternativer for håndtering av skjema

Begge programtilleggene lar deg opprette et ubegrenset antall skjemaer som kan brukes på nettstedet ditt, og det er ingen begrensning for antall innsendinger et skjema kan godta. Disse skjemainnsendingene eller oppføringene kan lagres i WordPress-databasen din og få tilgang via admin-dashbordet, eller sendes til en rekke e-postadresser.

Både Gravity Forms og Ninja Forms gir deg også muligheten til å eksportere skjemaoppføringer i forskjellige forskjellige formater, inkludert CSV, PDF og Excel. Hvis du ønsker å vise dataene fra skjemainnsendingene dine på mer interessante måter, er GravityView-tjenesten vel verdt å utforske.

Form felttyper

Feltalternativene for begge er veldig imponerende: stort sett alle typer felt du noen gang vil legge til i skjemaet ditt, er tilgjengelige fra minst ett av disse programtilleggene. Dette inkluderer standardfelt som navn, e-post, fritekst og datoer, til mer avanserte felt som priser og betalingsalternativer.

Feltene fra Ninja former sammen med gravitasjonsformer

Både Ninja Forms og Gravity Forms lar deg lage skjemaer med obligatoriske felt, benytte deg av feltvalidering og ha muligheten til å utføre beregninger basert på dataene som brukeren har lagt inn. Det er heller ikke noe problem å opprette skjemaer som bruker betinget logikk for å bestemme hvilke felt som skal vises når brukerne dine jobber gjennom et skjema. Du får også tilgang til anstendig spambeskyttelse i form av sikkerhetsspørsmål.

Formtyper

Uansett hvilken av de to du bruker, er skjemaene du kan opprette svimlende – inkludert beskyttede skjemaer som bare er tilgjengelige for bestemte brukere eller under visse betingelser, flersideformer og avstemninger, for å nevne noen få.

Det er også mulig å godta innlegg og andre typer innhold på nettstedet ditt gjennom skjemaer laget med både Gravity Forms og Ninja Forms. Denne forhåndsinnleggingen kan være nyttig for nettstedseiere som aksepterer brukergenerert innhold, for eksempel gjesteposter, og vil redde de besøkende problemer med å sende inn innhold gjennom WordPress admingrensesnitt.

Form integreringsalternativer

Ingen av plugin-ene mangler heller muligheter for integrasjon med andre tjenester, inkludert de mest populære e-postmarkedsføringstjenestene, betalingsportaler, CRM, varslingstjenester, e-handelsplattformer og prosjektstyringsapper..

Når det gjelder funksjoner, er det virkelig er ikke mye for å skille de to. Ettersom de er tilgjengelige i en rekke konfigurasjoner, for eksempel forskjellige prisplaner, og med eller uten tillegg, avhenger det virkelig av hvor mye du er villig til å betale for typen skjemaer du kan lage.

Noen få funksjoner er tilgjengelige i en plugin og ikke den andre, skjønt: planlagte skjemaer er bare tilgjengelige i en angitt periode i Ninja Forms, mens Gravity Forms mangler en grei måte å åpne opp skjemaer i et modal lightbox-vindu. Gravitasjonsformer ser ut til å omfatte bedre støtte til forhåndsbefolkede former og felt.

Du er sikker på å finne flere forskjeller mellom disse to pluginene når du begynner å lete etter de spesifikke funksjonene du trenger for prosjektet ditt, men samlet sett ser det ut til at de begge deler et lignende funksjonssett når du tar hensyn til tredjeparts tillegg og utvidelser.

Det er verdt å påpeke at den kjerne Ninja Forms-plugin – som er gratis å bruke – inneholder mange gode funksjoner som lar deg legge til skjemaer på nettstedet ditt. Jeg vil dekke prisalternativene og modellene for disse to programtilleggene mer detaljert, men hvis du leter etter et gratis og ganske kraftig formbyggingsprogramtillegg for WordPress, vil Ninja Forms ikke skuffe.

Sammenligning av brukergrensesnitt for skjemabygger

Begge plugins-brukergrensesnittene følger stylingene til kjerne WordPress UI. Dette betyr at baksidene til begge pluginene smelter sømløst inn i resten av WordPress admin-dashbordområdet, noe som får dem til å føle seg som en kjernedel av nettstedet ditt, i stedet for bare å gjøre noe med tredjeparts tillegg.

Gravity Forms vs Ninja Forms UI

Når det gjelder å lage skjemaene for nettstedet ditt, tar begge programtilleggene en lignende tilnærming til sine brukergrensesnitt. Skjermbygger-siden viser feltene som er tilgjengelige for deg, og hver plugin organiserer disse feltene i grupper for enkelhets skyld. Navnene Ninja Forms bruker for disse gruppene er imidlertid mer nyttige, noe som gjør det litt enklere å finne feltene du leter etter.

Gravity Forms vs Ninja Forms Fields NF

Å legge til et felt til skjemaet er bare et tilfelle av å klikke på riktig boks fra de flytende panelene. Begge plugins tilbyr deretter et dra-og-slipp-grensesnitt for å organisere feltene dine i riktig posisjon.

Gravity Forms vs Ninja Forms Dra og slipp

Når det gjelder konfigurering av feltene du har lagt til skjemaet ditt, med begge plugin-er er det ganske enkelt et tilfelle av å utvide feltboksen for å avsløre alternativene. Avhengig av hvilken type felt du jobber med, kan dette omfatte tilpasning av etiketten, innstilling av en standardverdi, å gjøre feltet som kreves og mye mer.

Ninja Forms Field Customization Alternativer

Når skjemaet begynner å ta form, lar begge plugin-ene deg forhåndsvise det, slik at du kan teste det ut og se hvordan det ser ut for de besøkende når det først kommer i live. Begge krever at skjemaet lagres for at forhåndsvisningen skal være oppdatert, noe som ikke er ideelt hvis du ikke er klar til å forplikte deg til endringene dine.

Forhåndsvisningsmodus for Gravity Forms

Mens Gravity Forms gir deg en enkel forhåndsvisning av skapelsen din, tar Ninja Forms på seg stylingen av det nåværende temaet for å gi en mer nøyaktig fremstilling av skjemaet ditt.

Fra forhåndsvisning i Ninja Forms

Forhåndsvisning av skjemaet er begge fullt funksjonelle, slik at du kan teste ut eventuelle regler, formler eller andre funksjoner du måtte bruke.

Ved å bytte til riktig fane på skjermbygger-sidene til begge programtilleggene, kan du konfigurere de individuelle skjemainnstillingene og bestemme hva som skjer når en bruker sender inn et skjema.

Gravity Forms vs Ninja Forms Settings NF

Du kan sette inn skjemaene du har opprettet i innholdet ditt ved å bruke riktig kortkode, eller legge dem til temafilene dine ved å bruke den tilsvarende malkoden. En ny knapp på WordPress-redaktøren gjør prosessen med å legge til skjemaer til innleggene og sidene enklere med Gravity Forms.

Å kunne dra og slippe skjemafeltene på plass hjelper virkelig å forenkle prosessen, og begge pluginene gir en positiv brukeropplevelse når det kommer til å bygge skjemaer. Jeg foretrakk å jobbe med Ninja Forms-grensesnittet ettersom det var mer intuitivt i noen få tilfeller, og forhåndsvisningsfunksjonen var også mer nyttig.

Priser: Plugin for beste verdi Premium WordPress Forms

Mens Gravity Forms er en kommersiell plugin, er kjernen Ninja Forms-plugin gratis tilgjengelig fra WordPress plugin depot. Gratisversjonen gir deg tilgang til den grunnleggende skjemafunksjonaliteten, for eksempel muligheten til å lage flere skjemaer, gjøre bruk av et godt utvalg av skjemafelt, lagre oppføringer og sende dem til tilpassede e-postadresser, og ganske mye mer.

I likhet med populære WordPress-plugins som WooCommerce og Easy Digital Downloads, kan imidlertid funksjonene og funksjonene til Ninja Forms forbedres ved å installere en eller flere av de tilgjengelige utvidelsene.

Mens noen av disse Ninja Forms-utvidelsene er tilgjengelige uten kostnader, er mange av dem premium eller kommersielle tillegg. For å gjøre kjøp av disse tilleggene mer rimelige og litt mer enkle, er det en rekke pakker tilgjengelige. Disse buntene inkluderer samlinger av utvidelser for spesifikke formål, for eksempel å opprette et medlemsnettsted med WordPress.

I motsetning til Ninja Forms, er Gravity Forms ikke tilgjengelig i en gratis versjon. I stedet må du velge mellom et av de tre betalte alternativene:

  • Personlig: 39 dollar
  • Virksomhet: 99 dollar
  • Utvikler: $ 199

Du kan finne ut alle detaljer om de tre prisplanene her. De viktigste forskjellene er imidlertid antall nettsteder du kan bruke plugin-modulen på (med tilgang til støtte og oppdateringer) og antall tilleggsprogrammer som er inkludert i kjøpet.

Som med Ninja Forms, kan du forbedre Gravity Forms ved å installere et hvilket som helst antall tilleggsprogrammer. Selv om du får tilgang til noen av disse tilleggene mens du kjøper det – avhengig av det valgte lisensalternativet, er det også tredjepartsutvidelser tilgjengelig fra andre kilder.

Dessverre er det umulig å si hvilke av disse to pluginene som gir den beste verdien uten å definere funksjonene prosjektet ditt krever, utforske mulighetene til hver plugin, finne ut hvilke, om noen, tilleggsprogrammer er nødvendige, og finne ut hvor mye det vil koste for å få tilgang til dem.

Endelige tanker om Ninja Forms vs Gravity Forms

Begge disse programtilleggene er utmerket i seg selv, og begge alternativene gjør det å legge til vakre – og svært funksjonelle – former til nettstedet ditt til en absolutt bris!

Det viser seg at det egentlig ikke er så stor forskjell i forhold til funksjonene hver av de to pluginene tilbyr, og for de fleste brukere, i det minste, vil nok begge alternativene være nok. De virkelig forskjell da, er prisingen og om du foretrekker å betale på forhånd for en plugin som med Gravity Forms, eller starte gratis, og kjøpe tilleggsprogrammer og oppgraderinger hvis og når du trenger dem, som tilfellet er med Ninja Forms.

I tillegg til de forskjellige prismodellene som tilbys, kan kostnadene for å få tilgang til de nøyaktige funksjonene du trenger også være en avgjørende faktor for å bestemme hvilken plugin som er best for nettstedet ditt.

Forskjellene i brukergrensesnittene er ikke sterke nok til at noen av alternativene vinner eller mister poeng, og siden begge plugin-ene har demoversjoner på nettet, kan du prøve før du kjøper.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me