Google XML Sitemaps vs Yoast SEO – Sammenlignet

WordPress-tilbud


Sitemaps hjælper søgemaskiner til at gennemgå dine websteder effektivt ved at vise dem en liste over dine websteds-URL’er.

Online-værktøjer, såsom XML-Sitemaps.com, kan bruges til at oprette et sitemap til dit websted. Men hvis dit websted blev oprettet ved hjælp af WordPress, kan du overveje at bruge et sitemap-plugin i stedet.

De to mest populære WordPress-plugins til oprettelse af sitemaps er Google XML Sitemaps og Yoast SEO.

I denne artikel vil jeg gerne vise dig, hvordan disse to sitemap-løsninger sammenlignes.

Hvad er sitemaps?

Sitemaps-protokollen blev oprettet for at lade webstedsejere fortælle søgemaskiner, hvilke webadresser de ønskede gennemgået og indekseret.

Et sitemap er en XML-fil, der viser en liste over URL-adresser på dit websted, og du kan sammenstille denne liste for at specificere nøjagtigt, hvilke sider du vil have vist i søgemaskiner..

Protokollen blev annonceret af Google i juni 2005 og blev senere understøttet af Yahoo! og Microsoft. Andre søgemaskiner, såsom Ask, vedtog det senere.

Sitemaps fungerer sammen med filen Robots.txt, men mens Robots.txt-protokollen normalt bruges til at rådgive hvilke webadresser der skal udelukkes, Sitemaps-protokollen bruges til at rådgive hvilke webadresser der skal inkluderes. Du kan dog specificere placeringen af ​​dit sitemap i Robots.txt.

Sitemaps gemmes normalt i dit websteds rodkatalog på www.yoursite.com/sitemap.xml. Søgemaskiner søger efter dem, men du kan også indsende dem manuelt.

Du kan indsende dit sitemap til Google i Google Search Console og til Bing i Bing Webmasterværktøjer. Ved at gøre dette hjælper du dig med at sikre, at søgemaskinerne læser dine sitemaps korrekt.

Sitemap-filen

En sitemap XML-fil er konstrueret ved hjælp af et antal XML-tags.

Nogle af disse tags, såsom url og sitemapindex, er påkrævet. Andre tags er valgfri – men de kan være nyttige. For eksempel rådgiver changefreq-tagningen søgemaskiner, hvor ofte en side kan ændres, og med prioritetsmærket kan du angive, hvor vigtige de er.

Tjek Sitemaps.org og Sitemaps Wikipedia-siden for detaljerede forklaringer af, hvad hvert XML-tag er til. Disse sider har også eksempler på sitemaps.

Eksempel på XML-fil

Heldigvis behøver du ikke at være ekspert på XML-sproget for at oprette et sitemap, fordi Google XML Sitemaps og Yoast SEO gør det hele for dig.

Google XML-sitemaps

Udviklet af Arne Brachhold, Google (XML) Sitemaps Generator til WordPress er en alsidig løsning, der giver dig fuld kontrol over, hvilke af dine websider der gennemgås.

Når du har downloadet plugin og aktiveret det på dit websted, ser du en ny ‘XML-sitemap’ side angivet i WordPress hovedindstillingsmenuen.

Google XML-sitemaps viser alle indstillinger på denne side. Som du ser, er der en masse muligheder, du kan justere, men indstillingerne for ‘ude af boksen’ skal være tilstrækkelige for de fleste mennesker.

Webserver-konfiguration
I afsnittet med grundlæggende indstillinger er der muligheder for at pinge Google og Bing, når dit sitemap opdateres. Du kan også automatisk tilføje en sitemap-URL til din Robots.txt-fil.

Dette område viser også avancerede indstillinger, såsom forøgelse af PHP-hukommelsesgrænsen.

Grundlæggende indstillinger

Google XML-sitemaps inkluderer automatisk alle offentliggjorte webadresser fra dit WordPress-websted. Imidlertid understøtter plugin inkluderingen af ​​sider, der blev oprettet uden for WordPress.

Alt hvad du skal gøre er at tilføje URL’en, dens prioritet, hvor ofte siden ændres og datoen for dens sidste ændring.

Yderligere sider

Indlæg prioriteres af antallet af kommentarer, de har. Dette kan ændres til gennemsnittet af kommentarer, eller du kan deaktivere automatisk prioritetsberegning helt.

Prioritet efter post

I sektionen med sitemapindhold kan du definere, hvilket indhold på dit websted der er inkluderet i dit sitemap.

Som standard inkluderer Google XML Sitemaps din startside, blogindlæg, statiske sider, kategorier og arkiver. Du kan også medtage forfattersider og tagsider.

Indhold af sitemap

Blogpostkategorier kan udelukkes fra dit sitemap. Du kan også ekskludere specifikke indlæg og sider ved at indtaste deres ID.

Ekskluderede varer

Afsnittet med ændringsfrekvenser giver dig mulighed for at rådgive søgemaskiner om, hvor ofte indholdet på dit websted opdateres, og du kan også ændre gennemsøgningsfrekvensen for hver del af dit websted.

De tilgængelige værdier er: Altid, time, dagligt, ugentligt, månedligt, årligt og aldrig.

Hjemmesiden er for eksempel konfigureret til daglig som standard. Disse standardindstillinger skulle passe til de fleste webstedsejere, men bloggere, der ofte offentliggør indhold, ønsker måske at justere nogle værdier.

Skift frekvenser

I det sidste afsnit kan du konfigurere prioriteten for dit indhold. Du kan indstille en hvilken som helst værdi mellem 0 og 1 – f.eks. 0,0, 0,1, 0,2 osv.

prioriteter

Google XML Sitemaps gemmer dit sitemap-indeks på www.yourwebsite.com/sitemap.xml.

Indekset viser alle sub-sitemaps til dit websted – for eksempel www.yourwebsite.com/sitemap-archives.xml.

XML-sitemapindeks genereret af Google XML-sitemaps

Google XML Sitemaps er en fleksibel sitemap-løsning, der giver dig fuld kontrol over, hvordan dine sitemaps genereres.

Begyndere skal ikke være bange for de ekstra indstillinger, da standardværdierne er fine for de fleste WordPress-konfigurationer.

Yoast SEO

Yoast SEO er et af de mest populære WordPress-plugins på WordPress.org. Plugin er gratis at downloade, men du vil se Yoast SEO Premium kraftigt promoveret i hele plugin-indstillingsområdet.

Når Yoast SEO er aktiveret, ser du en ny SEO-menu i WordPress admin-området.

Hvis Google XML Sitemaps stadig er aktiveret på dit websted, viser Yoast SEO en advarsel i hoveddashboardet, der forklarer, at der kan opstå problemer, hvis to WordPress-plugins genererer sitemaps.

De to knapper nedenunder giver dig mulighed for enten at deaktivere sitemap-funktionalitet i Yoast SEO eller deaktivere Google XML Sitemaps WordPress-plugin.

Yoast SEO Dashboard

På fanen Funktioner i området generelle indstillinger kan du aktivere og deaktivere sitemaps-funktionen.

Yoast SEO-funktioner og funktionalitet

Ved at klikke på spørgsmålstegnssymbolet vises et link til dit sitemap, som findes på www.yourwebsite.com/sitemap_index.xml.

Aktivering og deaktivering af sitemaps

Yoast SEO genererer sitemaps til dine indlæg, sider og indlægskategorier. Antallet af faktiske genererede sitemaps afhænger af antallet af offentliggjorte webadresser på dit websted.

Yoast SEO Sitemap Index

På fanen indholdstyper i menuen med indstillinger for søgeudseende vises en indstilling til ‘Vis indlæg i søgeresultater’. En lignende indstilling er tilgængelig for sider.

Det er ikke klart, at dette er indstillinger for sitemap, da der ikke er nogen første henvisning til sitemaps. Hvis du dog klikker på? ikonet, bliver du opmærksom på, at dette giver dig mulighed for at ekskludere indlæg og sider fra XML-sitemaps.

Søg udseende indholdstyper

Indlæg og sider kan også specifikt inkluderes eller ekskluderes fra dit sitemap.

Du kan se denne mulighed i afsnittet om avanceret indstilling i Yoast SEO under WordPress-editoren.

Tillad søgemaskiner

Med Yoast SEO kan du tilpasse dine sitemaps yderligere ved hjælp af filtre. Fra et brugervenligt synspunkt er det imidlertid ikke begyndervenligt.

I Yoast SEO-vidensbasen ser du mange artikler, der dækker dette emne, herunder XML-sitemaps i Yoast SEO-plugin, Sådan tilpasses sitemap-indekset og føjer eksternt sitemap til indeks.

Der er filtre til at begrænse antallet af sitemap-poster, tilføje eksterne webadresser til dit sitemap, ekskludere indholdstyper, ændre post-URL’er og mere.

Jeg kan virkelig godt lide at Yoast SEO er ligetil at konfigurere. Alt hvad du skal gøre er at aktivere sitemaps-funktionen og derefter kontrollere, at søgemaskiner sporer dine sitemaps korrekt.

Standardkonfigurationen af ​​sitemaps skal være fint for de fleste webstedsejere. Hvis du ønsker at ændre, hvad dit sitemap inkluderer, skal du være komfortabel med at arbejde med PHP-kode.

Afsluttende tanker

Google XML Sitemaps og Yoast SEO kan begge bruges til automatisk at generere webstedets sitemaps til dit WordPress-websted.

Yoast SEO er et alsidig alt-i-én SEO WordPress-plugin, der tilbyder mange SEO-værktøjer og funktioner, men fra et brugervenligt synspunkt tror jeg Google XML Sitemaps er den bedste løsning for de fleste WordPress-brugere, fordi det forenkler opgaven med at tilføje eksterne webadresser og ændring af indholdets hyppighed og prioritet.

Hvis du ikke ønsker at ændre indholdets hyppighed eller prioritet eller udelukke sider fra dine sitemaps, kan det være fristende at bare bruge Yoast SEOs indbyggede sitemaps-funktionalitet. Det er dog vigtigt at huske, at Google XML-sitemaps også kan oprette sitemaps til yderligere områder på dit websted, såsom arkiver, forfattersider, tag-sider og mere.

Én ting, jeg tror, ​​at Yoast SEO håndterer bedre er post-udelukkelse.

For at ekskludere indlæg i Google XML-sitemaps skal du indtaste post-id’erne på siden med hovedindstillinger for plugin. I modsætning hertil giver Yoast SEO dig mulighed for at gøre dette på et indlægs- og sideniveau (under WordPress-posteditoren). Derfor, medmindre du allerede har en lang liste over indlægs-id’er, du har samlet på et regneark, tror jeg, at måden, hvor Yoast SEO håndterer dette, er mere praktisk i praksis.

Google XML-sitemaps kan bruges i forbindelse med Yoast SEO ved blot at deaktivere plugin’s sitemaps-funktion. Efter min mening vil dette sandsynligvis være den bedste opsætning for de fleste mennesker.

Brugt / brug af en af ​​(eller begge) af disse plugins? Tanker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me