Gjashtë shtojcat më të mira të postave më të njohura për WordPress (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Ne të gjithë dëshirojmë që audienca jonë të konsumojë sa më shumë përmbajtje tonë.

Në fund të fundit, përfitimet janë të qarta: Sa më shumë artikuj të lexojnë një vizitor, aq më të angazhuar bëhen me faqen tuaj të internetit. Kjo rezulton në një lexim më besnik, vizitorë të rregullt, më shumë aksione sociale dhe, në fund të fundit, më shumë konvertime – me fjalë të tjera, të gjitha gjërat që ju nevojiten vërtet.

Kjo mund të ju vë në librat e mirë të motorit të kërkimit: Algoritmi i rangimit të Google analizon metrikat në vend – nga të cilat aksionet sociale, shkalla e kërcimit, shikimet e faqeve dhe koha në vend janë konsiderata kryesore – dhe performanca e mirë mund t’i japë faqes tuaj një nxitje në kohë lart SERP. Më shumë shikueshmëri dhe më shumë vizitorë. E mrekullueshme, apo jo?

Sigurisht, ka më shumë se sa të siguroheni që vizitorët tuaj nuk do ta lënë fizikisht faqen tuaj. Për shembull, një shfaqje që shfaqet kur një vizitor sinjalizon qëllimin për t’u larguar mund të mbajë disa vizitorë në vend, por jo në mënyrën si dëshironi – është një taktikë me hije (kur përdoret për këtë qëllim). Ne dëshirojmë që vizitorët të duan të qëndrojnë dhe vërtet ta shijojnë kohën e tyre në faqe.

Duke pasur parasysh këtë, ju duhet të ‘udhëheqni’ audiencën tuaj drejt zonave të faqes suaj të internetit që do t’i pëlqejnë, prandaj duke i inkurajuar ata të qëndrojnë në uebfaqen tuaj sipas pëlqimit të tyre. Lidhja e brendshme është një mjet i dukshëm për ta bërë këtë – siç është përdorimi i një widget me përmbajtje të lidhur, të vendosur poshtë secilit artikull (diçka që e mbuluam një kohë mbrapa.

Në këtë artikull, unë dua t’ju ndihmoj të drejtoni vizitorët drejt posteve me prova të integruara sociale: Postimet tuaja më të njohura. Dhe, për shkak se këto janë postimet që janë provuar se rezonojnë me audiencën tuaj, ata gjithashtu kanë të ngjarë të jenë më të mirët tuaj – me fjalë të tjera, drejtuesit tuaj të konvertimit!

Nëse doni të shtoni një widget të postimeve të njohura në faqen tuaj të internetit WordPress (zakonisht / zakonisht vendoset brenda shiritit anësor të faqes), këtu janë gjashtë nga shtojcat më të mira të postave më të njohura përreth:

Postime të njohura me WordPress (FALAS)

Shtojcë WordPress Postimesh Popular

Me më shumë se 300,000 instalime aktive, shtesa e quajtur krijuese WordPress Popular Posts është shtojca më e popullarizuar e postimeve në WordPress.org. (Shih se çfarë bëra atje?)

Ka shumë për të pëlqyer këtu …

Përtej të qenit super i lehtë për t’u përdorur, Postimet Popular WordPress ju lejon të zgjidhni një interval kohor me porosi për postimet tuaja të njohura.

Për shkak se ju mund të krijoni lista të shumta të ndara, kjo ju lejon të bëni disa gjëra interesante, siç është krijimi i listave të ndara për postimet tuaja më të njohura gjatë gjithë kohës, si dhe postimet më të njohura nga e kaluara, megjithatë shumë ditë.

Ju mund të përfshini imazhe postare dhe fragmente në listën tuaj, dhe gjithashtu mund të vendosni opsione të renditjes me porosi për të renditur popullaritetin duke:

 • komente
 • shikime (gjithsej)
 • pamje mesatare në ditë.

Postimet Popullore të WordPress gjithashtu funksionon me çdo lloj poste porosi që po përdorni.

Për t’ju dhënë ato mundësi zgjidhjeje, Postimet Popullore të WordPress në të vërtetë gjurmojnë trafikun për çdo postim në faqen tuaj. Nëse jeni të shqetësuar për hitin e performancës, Postimet Popullore të WordPress ofron shumë kthesa të performancës për të adresuar këtë, të tilla si memorja page dhe marrja e mostrave të të dhënave. Ju mund të mësoni më shumë në faqen e saj GitHub.

Si punon

Për të shfaqur postimet e njohura, mund të përdorni ose një widget, kodin e shkurtër ose funksionin PHP të WordPress.

Për shembull, nëse jeni duke punuar me widget, do të jeni në gjendje të konfiguroni cilësime të rëndësishme siç janë sa postime për të përdorur, çfarë renditje për të përdorur dhe intervalin kohor:

Widget e Postimeve Popullore të WordPress

Këtu është një shembull i asaj se si mund të duket widget:

Shembull i Postimeve Popullore të WordPress

Përtej kësaj, Postimet Popullore të WordPress gjithashtu ju jep një panel, ku mund të shihni përmbajtjen tuaj më të njohur në periudha të caktuara kohore, si dhe një zonë të cilësimeve ku mund të aktivizoni disa veçori më teknike që ndikojnë në performancën.

Për shembull, nëse keni një sit me trafik të lartë, mund të aktivizoni marrjen e të dhënave për të zvogëluar sasinë e të dhënave që ruan plugin në bazën e të dhënave të faqes suaj:

Cilësimet e Postimeve Popullore të WordPress

Në përgjithësi, është mjaft fleksibël dhe i lehtë për t’u përdorur!

10 kryesorët (FALAS)

Top 10

Pas Postimeve Popullore të WordPress, Top 10 është opsioni i dytë më i popullarizuar falas në WordPress.org.

Kjo ju lejon të shfaqni postimet tuaja më të njohura nga trafiku i përditshëm ose trafiku i përgjithshëm (megjithëse nuk ka asnjë mundësi të popullaritetit të komenteve – do t’ju duhet një shtojcë tjetër për këtë).

10 punët më të mira me postime të rregullta në blog, si dhe çdo lloj poste me porosi që po përdorni.

Ju keni një sasi të mirë kontrolli mbi listën tuaj të postimeve të njohura, me mundësinë që të zgjidhni nëse do të përfshini ose jo:

 • thumbnails
 • fragmente
 • pikat e shikimit
 • data e publikimit
 • etj.

Më në fund, Top 10 gjithashtu vjen me disa karakteristika të performancës, të tilla si aftësia për të ruajtur prodhimin e postës popullore dhe në mënyrë periodike të “pastroni” databazën tuaj duke fshirë të dhënat e bazës së të dhënave që janë më shumë se 90 ditë të vjetra.

Si punon

Top 10 gjithashtu ju lejon të shfaqni postimet e njohura kudo në faqen tuaj duke përdorur një widget ose kodin e shkurtër.

Kur aktivizoni shtojcën, mund të përdorni të ri Top 10 zonë për të konfiguruar standarde të rëndësishme:

10 cilësimet kryesore të pluginit

Tjetra, mund të shtoni kodin e shkurtër ose widget ku dëshironi të shfaqen postimet tuaja të njohura. Për shembull, ja si duket të konfiguroni widget:

Vegël kryesore e 10 pluginave

Dhe këtu është një shembull i listës së postimeve të njohura – duket se mund të të duhet pak CSS për të pastruar listën e postimeve, megjithëse, si mënyra e paracaktuar që mbështjell teksti duket e vështirë në krahasim me Postimet Popullore të WordPress:

Shembulli 10 i lartë

Jetpack (FALAS)

Jetpack

Jetpack është një shtojcë nga Automattic (krijuesit e WordPress.com) që ofron një tërësi karakteristikash. Një nga ato karakteristika është… ju e keni besuar atë: Postime të njohura.

Unë nuk do të rekomandoj ta përdorni nëse të gjithë ju dëshironi të keni postime të njohura, por nëse ju pëlqejnë tiparet e tjera në Jetpack, atëherë qasja gjithëpërfshirëse mund të jetë e përshtatshme. Mësoni më shumë në udhëzuesin / shqyrtimin tonë Jetpack.

Një dobësi e Jetpack është që ju keni më pak fleksibilitet për të përcaktuar se çfarë është një postim popullor – kjo ju lejon të shfaqni postimet tuaja më të pëlqyera ose postimet që kanë marrë më shumë trafik gjatë 48 orëve të fundit si paracaktuar. Nëse keni disa teknikë teknologji, mund të përdorni një filtër për të përcaktuar një varg data të personalizuara.

Për më tepër se kaq, Jetpack është super i lehtë për t’u përdorur dhe prodhimi duket i mirë nga kutia.

Si punon

Për të filluar me Jetpack, së pari do të duhet të ekzekutoni procesin e konfigurimit të Jetpack dhe ta lidhni atë në llogarinë tuaj WordPress.com (Jetpack do të përpiqet t’ju bëjë që të regjistroheni për një plan të paguar, por ju vetëm duhet planin falas për postime popullore).

Pasi ta keni marrë atë nga rruga, ju mund të aktivizoni funksionalitetin e postimeve popullore duke përdorur të ri Postimet kryesore & Faqet (Jetpack) widget.

Ju gjithashtu mund të konfiguroni disa standarde për mënyrën e shfaqjes së postimeve tuaja të njohura dhe llojet e postimeve që duhet të përfshijnë. dukshmëri opsionet ju lejojnë të shkoni më tej dhe të synoni postime specifike, të tilla si përfshirjen vetëm të postimeve të njohura nga një kategori ose autori i caktuar:

Widget e postimeve popullore Jetpack

Këtu është një shembull i asaj se si duket lista juaj e postave popullore Jetpack (ka vetëm një artikull, por ju merrni idenë):

Shembuj të postimeve popullore Jetpack

Postime popullore me stil (FALAS)

Postime popullore me stil

Siç sugjeron emri, Postimet popullore Stylish ju ndihmojnë të shfaqni postimet e njohura në një mënyrë pak më elegant se sa shtojcat e mëparshme

Në thelb, në vend të listës së thjeshtë të tablove / titullit që merrni me shtojcat e tjera, do të jeni në gjendje të krijoni mbivendosje të këndshme, si në këtë shembull:

Shembull Postime popullore me stil

Ndërsa ju merrni ato pamje të këndshme, ju humbni shumë nga opsionet e personalizimit që merrni me shtojcat e tjera. Pra, tregtimet!

Si punon

Postimet popullore me stil janë padyshim opsioni më i thjeshtë në këtë listë.

Pasi të instaloni dhe aktivizoni plugin, gjithçka që duhet të bëni është të shtoni widget ku dëshironi të shfaqen postimet tuaja të njohura.

Ka shumë pak për të konfiguruar – ju thjesht zgjidhni sa shumë postime të njohura për të shfaqur dhe nëse duhet të tregoni ose jo renditjen e çdo postimi:

Vegël e postimeve popullore elegant

WP Tab Tabela (FALAS)

Vegël WP Tab

WP Tab Widget është unik në atë që ju lejon të shfaqni ‘më shumë’ sesa thjesht postime të njohura në një widget të vetëm. Siç mund ta shihni në shembullin e mësipërm, vizitorët mund të klikojnë midis skedave të ndryshme për të kaluar ndërmjet:

 • përmbajtje popullore
 • përmbajtja e fundit
 • komente
 • tags.

Pra, nëse ju pëlqen kjo qasje në skedar, kjo është një arsye e madhe për të zgjedhur WP Tab Widget mbi të tjerët.

Ju mund të zgjidhni saktësisht cilat skeda janë në dispozicion, dhe gjithashtu të konfiguroni cilësimet e tjera themelore, siç janë:

 • qoftë për të përfshirë ose jo shënime, datat e postimit ose fragmente
 • sa postime për të treguar
 • renditja e skedave.

Si punon

Nuk ka cilësime për të konfiguruar – posa të aktivizoni shtojcën, do të shkoni drejtpërdrejt të shtoni widget.

Në widget, mund të kontrolloni se cilat skeda të përfshijnë, si dhe cilësimet më të përparuara:

Opsionet e Widget Tab Tab

Dhe këtu është një shembull i asaj se si duket:

Shembull widget Tab WP

Shënim: WP Tab Widget nuk po punonte me temën që kam përdorur në pamjet e tjera të ekraneve – kjo mund të jetë diçka për t’u marrë parasysh. Ajo funksionoi mirë sapo u ktheva në temën Njëzet e Shtatëmbëdhjetë, sidoqoftë.

Afisho postimet (FALAS)

Shfaq postimet

Më në fund, ka Afisho Postimet, një shtojcë falas nga Bill Erickson – një zhvillues mjaft i njohur i WordPress.

Afishimi i Postimeve nuk është i përqendruar në postimet thjesht të njohura, por do t’ju lejojë të shfaqni postimet tuaja të njohura duke përdorur dy kritere të ndryshme:

 • Numërimi i komenteve.
 • Aksionet shoqërore.

Pra, nëse kjo është mënyra se si ju doni të përcaktoni “popullor”, ky është një mundësi e mirë. Vetëm të jenë të vetëdijshëm se nuk ka një mundësi për të shfaqur postimet nga trafiku aktual që ata marrin.

Përtej kësaj, shtojca vjen me shumë parametra të kodit të shkurtër që mund të përdorni për të synuar postimet nga kategoritë specifike, autorët etj. Ju gjithashtu mund të zgjidhni nëse të përfshini apo jo shënime të vogla, përmbledhje të fragmenteve dhe përmbajtje të tjera.

Si punon

Nuk ka fushë cilësimesh me Afishimet. Në vend të kësaj, ju do të bëni gjithçka duke përdorur kodin e shkurtër të prizës dhe shumë parametra të kodit të shkurtër.

Pastaj mund ta vendosni këtë kode të shkurtër kudo në faqen tuaj, duke përfshirë një widget në shiritin tuaj anësor.

Për shembull, nëse keni dashur të tregoni pesë postimet më të njohura nga llogaritja e komenteve, së bashku me miniaturat e tyre, do të përdorni këtë kod të shkurtër:

[afisho-postimet me porosi ="comment_count" image_size ="thumbnail" posts_per_page ="5"]

Shfaq shembullin e Postimeve

Nëse doni të shfaqni postimet nga aksionet sociale, mund të ndiqni këto udhëzime.

Mendimet përfundimtare

Shfaqja e përmbajtjes tuaj popullore është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë përmbajtjen tuaj më të mirë para vizitorëve dhe për t’i mbajtur ato në faqen tuaj.

Me shtojcat e postimeve të njohura në këtë listë, do të jeni në gjendje ta bëni atë për një sërë metrash të ndryshme të “popullaritetit”, përfshirë trafikun, komentet dhe aksionet sociale.

Nëse dëshironi fleksibilitetin më të madh, unë do të them se shkoni me Postimet Popullore të WordPress ose Top 10. Postimet popullore me stil është e mirë nëse ju pëlqen pamja e saj, ndërsa WP Tab Widget ofron qasjen unike të skedave.

Më në fund, Jetpack është i shkëlqyeshëm nëse doni tiparet e tjera të Jetpack, dhe Display Post ju lejon të porosisni postime nga aksionet sociale, gjë që është e dobishme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map