Gjashtë shtojcat më të mira më të pasura me copëza për WordPress (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Versioni thelbësor i WordPress u krijua me motorë kërkimi në mendje, duke i ndihmuar ata të zvarritnin përmbajtjen tuaj, dhe duke ofruar veçori SEO-miqësore si permalink. Sidoqoftë, ende i mungon mbështetja për disa përmbajtje më të ndërlikuara të SEO, të tilla si sitet e hartave dhe copëzat e pasura.

Lëshuar në vitin 2009, copra të pasura ju lejojnë të shfaqni më shumë informacion në lidhje me faqet tuaja në internet direkt në rezultatet e kërkimit të Google – të cilat mund të çojnë në norma më të larta të klikimit, pasi shfaqen të dhëna më të rëndësishme për përdoruesit e motorit të kërkimit. Shënim: Google tani i referohet copëzave të pasura si rezultate të pasura, por shumica e njerëzve ende vazhdojnë të përdorin termin “copa të pasura”..

Në këtë artikull, unë do të hedh një vështrim në shtojcat më të mira të pasura të disponueshme për WordPress.

Por së pari, le të shohim më nga afër se cilat janë copëza të pasura, si duken ato, dhe përfitimet e tyre të mundshme …

Një hyrje e shpejtë për copëzat e pasura (rezultate të pasura)

Një copë e motorit të kërkimit zakonisht tregon titullin e një faqe në internet, URL dhe një përshkrim, dhe shpesh edhe datën e publikimit.

Shembull Shembull

Copat e pasura lejojnë Google të tërheq informacione shtesë nga të dhënat e strukturuara të një faqe në internet.

Ju mund të shfaqni pajisje vizuale dhe informacione, të tilla si numrat e telefonit, adresat, çmimin e produktit, numrin e vlerësimeve, figurat e imazhit dhe më shumë.

Këtu në WinningWP, copra të pasura përdoren për të shfaqur vlerësimet e yjeve tërheqës për temën tonë dhe rishikimet e shtojcave.

Copa të pasura WinningWP

Google gjithashtu rrit rezultatet e kërkimit për video nga kanali WinningWP YouTube duke shfaqur tablo të figurave për secilën video.

YouTube Sniper të pasura

Copat e pasura nuk kanë asnjë efekt të drejtpërdrejtë në renditjen e motorëve të kërkimit, por ju mund t’i përdorni ato për t’i bërë rezultatet e kërkimit tuaj të dallohen dhe të rritin hapjet e klikimeve në faqet tuaja të internetit. Për më tepër, pasi që më shumë informacion u shfaqen përdoruesve në SERPS (Faqet e rezultateve të motorit të kërkimit), shkalla e kërcimit të faqes suaj të internetit duhet të jetë më e ulët pasi rezultatet e kërkimit do të jenë më të rëndësishme.

Në vitin 2011 Google bashkëpunoi me Yahoo! dhe Microsoft (Bing) për të krijuar Schema.org. Qëllimi ishte të ‘krijojë, mirëmbajë dhe promovojë skema për të dhëna të strukturuara në internet. (Yandex u bashkua më vonë në Schema.org.) Me fjalë të tjera, Google dëshironte që tipari i saj i pasur me copëza të evoluojë dhe të mbështetet nga të gjithë motorët e kërkimit.

Tre formate të ndryshme të shënjimit janë mbështetur nga Google: JSON-LD; mikrodatave; dhe RDFa. Këto formate janë mbështetur edhe nga Bing, Yahoo !, dhe Yandex.

Shtojcat WordPress më poshtë do të modifikojnë shënimin në faqen tuaj të internetit në mënyrë që motorët e kërkimit të shfaqin copra të pasura për faqet tuaja.

Pasi të jetë instaluar një shtojcë, mund të përdorni një mjet të tillë si Vegla e Strukturuar e të Dhënave të Ndërtuara të Google për të verifikuar që gjithçka po funksionon si duhet. Ju duhet të gjeni të dobishëm gjithashtu Ndihmuesin e shënuar të strukturuar të të dhënave të Google.

Të Gjitha Në Një Skema të Pasura të Pasura Skematike (FALAS / 79 dollarë plus në vit)

Skema - Të gjitha në një skema të pasura të skemës

Të gjitha në një skemë të pasur skema të pasura është një shtesë e pasur me WordPress plugin që mbështet nëntë lloje të skemës: Shqyrtime; ngjarjeve; njerëzit; produktet; receta; aplikacione softuerësh,; video; artikujt; dhe shërbimet.

Ju mund të ndryshoni vargjet për secilin lloj skeme, dhe në skedën e personalizimit mund të ndryshoni pamjen dhe ndjenjën e kutisë tuaj të pasur me copëza. WooCommerce gjithashtu mbështetet nga shtojca.

Paneli për të Gjithë në Një Skemë.org Copa të pasura

Ju mund të konfiguroni copa të pasura nën postimet dhe faqet tuaja në kutinë e konfigurimit të shtojcës. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni llojin e skemës që përmbajtja juaj i përket, dhe më pas plotësoni boshllëqet.

Schema Pro është në dispozicion nga 79 dollarë në vit. Ky version automatizon procesin e konfigurimit të shënjimit të faqeve dhe ofron veçori të përparuara, siç janë rregullat e shënjestrimit dhe fushat e personalizuara.

Versioni pro gjithashtu shton mbështetje për SEO Yoast, Fushat Custom të Avancuara dhe Pods.

Të gjitha në një Skema të pasura të skemës

Me një zonë të thjeshtë cilësimesh dhe mbështetje për nëntë lloje të skemës, Të gjitha në një skemë të pasur skema është një zgjidhje e thjeshtë për tu rekomanduar.

Ata prej jush që kanë shumë faqe në faqen tuaj të internetit do të përfitojnë nga azhurnimi në versionin pro në mënyrë që shënimi të mund të krijohet automatikisht për të gjithë ata.

Rishikimi i Produkteve WP (FALAS / £ 57-plus në vit)

Rishikimi i Produkteve WP Lite

Rishikimi i Produkteve WP është një shtojcë për rishikimin e WordPress që ofron shumë karakteristika për të përmirësuar vlerësimet tuaja – dhe gjithashtu ka mbështetje për copëza të pasura.

Pasi të keni instaluar shtojcën, do të shihni një mundësi nën postime dhe faqe që pyet nëse përmbajtja është një përmbledhje. Kur zgjidhni po, do të jeni në gjendje të shtoni informacione në lidhje me produktin tuaj, siç janë titulli, emri, çmimi dhe një lidhje e shoqëruar.

Ju mund të shënoni çdo produkt në një numër mënyrash. Për shembull, nëse po vlerësonit një televizion, mund ta klasifikoni në bazë të tingullit, cilësisë së figurës, cilësisë së ndërtimit dhe vlerës.

Shembull Shqyrtimi i Produkteve WP

Në zonën e cilësimeve kryesore, mund të rregulloni kutinë kryesore të rishikimit. Mund të rregulloni cilësime të tilla si ngjyrat, tipografia, butoni i blerjes, shkronjat dhe më shumë.

Sigurohuni që të aktivizoni copa të pasura në cilësimet e përgjithshme. Pasi të aktivizohet, shtojca do të tërheq të dhënat e shënimit nga informacioni i rishikimit që keni futur për secilin produkt.

Cilësimet e përgjithshme të Rishikimit të Produkteve WP

Do gjë në Rishikimin e Produkteve WP ishte krijuar për të rritur komisionet e angazhimit dhe të anëtarëve, dhe versioni premium i Rishikimit të Produkteve WP e merr këtë në nivelin tjetër. Me pakicë nga 57 £ në vit, ajo shton karakteristika të tilla si kode të shkurtra, ikona të vlerësimit me porosi, tabela krahasimi, integrim në Amazon dhe më shumë.

Dobësia kryesore për Rishikimin e Produkteve WP është se ajo vetëm shton mbështetje të pasur për copëza për vlerësime. Nëse doni mbështetje të pasur me shirita për shumë lloje të ndryshme të skemës, duhet të shikoni një zgjidhje alternative.

Të dhëna të strukturuara të App Schema (FALAS / $ 30-plus në muaj)

Të dhënat e strukturuara të aplikacionit të skemës

Të dhënat e strukturuara të aplikacionit Schema janë një shtojcë e dobishme WordPress që krijon shënimin Schema.org për postimet, faqet, kategoritë dhe faqet e tjera të WordPress.

Krijon shënjimin automatikisht, prandaj nuk është e nevojshme të futni informacione shtesë për secilën faqe në faqen tuaj të internetit.

Kodi për të dhënat e strukturuara të Aplikacionit Skema

Në zonën e cilësimeve, mund të deklaroni nëse jeni një organizatë ose një person, dhe të shtoni emrin dhe logon e botuesit tuaj. Kodi i markup mund të shtohet në kokë ose në këmbë, dhe ju mund të përcaktoni llojin e skemës së paracaktuar për postimet dhe faqet.

Llojet e skemës në dispozicion janë postimi në blog, artikulli, postimi në blog, artikulli i lajmeve, raporti, artikulli studiues, artikulli shkollor mjekësor, postimi në media sociale, postimi i forumit të diskutimit, artikulli i teknologjisë dhe referenca API.

Shtojca gjithashtu ju lejon të vendosni nëse informacione të caktuara meta janë treguar apo jo.

Cilësimet e strukturuara të të dhënave për skemën e aplikacionit

Ju nuk jeni i detyruar të regjistroheni në faqen e internetit të Programit Schema të zhvilluesit për të përdorur të dhëna të strukturuara të aplikacionit Schema, por duke bërë kështu zhbllokon shumë karakteristika shtesë, të tilla si mbështetja WooCommerce, menaxheri Google Tag, dhe një mundësi për të parë shënimin e skemës së konkurrencës tuaj.

Me çmimet që fillojnë nga 30 dollarë në muaj, shërbimi premium Schema App mund të mos jetë për të gjithë, por unë mund të rekomandoj versionin falas sepse mënyra se si krijon shënjimin automatikisht për faqet është e shkëlqyeshme.

Skema e strukturuar e të dhënave WP SEO WP (FALAS / 49 $-plus)

Skema e strukturuar e të dhënave WP SEO WP

Skema e strukturuar e të dhënave WP SEO është një plugin i pasur me popullarizim WordPress që ju jep një kontroll të lartë.

Versioni falas i shtojcës mbështet 11 lloj skema: Organizatat; bizneset lokale; artikuj lajmesh; postime në blog; ngjarjeve; produktet; videos; shërbimet; komente; vlerësimet e përgjithshme; dhe restorante.

Nën postimet dhe faqet tuaja, do të shihni një kuti ku mund të konfiguroni copa të pasura për përmbajtjen tuaj, dhe secila skema ka një grup fushash unike. Për shembull, rishikimet kanë fusha për vlerësime, produktet kanë fusha për çmim dhe URL, dhe videot kanë fushat për tablotë dhe kohëzgjatjen e videos.

Parametrat e rishikimit të skemës së strukturuar të të dhënave WP SEO

Në zonën e cilësimeve të shtojcave, mund të përcaktoni llojin e faqes në internet që keni dhe të vendosni cilësimet e zakonshme, siç janë URL-ja dhe adresa e faqes suaj të internetit. Informacioni që futni këtu do të zbatohet për të gjithë përmbajtjen tuaj.

Cilësimet e strukturuara të të dhënave strukturore të WP SEO

Mund të futen edhe informacione të tjera, të tilla si logoja e kompanisë suaj, profilet e mediave sociale dhe informacionet e kontaktit. Motorët e kërkimit ndonjëherë përdorin këtë informacion kur dikush kërkon në faqen tuaj të internetit.

Cilësimet e strukturuara të të dhënave strukturore të WP SEO

Versioni premium i Skemës së të Dhënave të Strukturuar të WP SEO zvogëlohet nga 49 dollarë. Përditësimi shton mbështetje për llojet e postave me porosi, si dhe mundësinë e automatizimit të fushave nga të dhënat ekzistuese në përmbajtjen tuaj dhe nga cilësimet e botuesit.

Ky version shton edhe disa lloje të tjera skema, duke përfshirë: Libra; kurse; postime pune; filma; muzikë; receta; Episodet televizive; kurse; dhe Q&Një faqe.

Me mbështetje për 11 lloje të skemës jashtë kutisë, dhe disa më shumë nëse e përditësoni, Skema e të strukturuar e të dhënave WP SEO është pa dyshim një nga zgjidhjet më të gjithanshme të pasura të disponueshme për WordPress.

skemë & Të dhëna të strukturuara për WP & AMP (FALAS)

Skema dhe të dhëna të strukturuara për WP & AMP

skemë & Të dhëna të strukturuara për WP & AMP është një plugin fantastik i pasur me WordPress që ndjek udhëzimet e Schema.org për të shënuar faqet tuaja. Mbështet llojet e pakufizuara të postave me porosi dhe ka mbështetje të plotë për Google AMP.

Shtojca ju lejon të konfiguroni deri në 16 lloje të ndryshme të skemës. Gjëja e parë që duhet të bëni është të zgjidhni skemën që dëshironi të aktivizoni.

Shtoni skemën te skema dhe të dhëna të strukturuara për WP & AMP

Në faqen tjetër, mund të konfiguroni çdo lloj skeme. Ekziston një përzgjedhje e madhe fushash për secilin lloj për t’ju ndihmuar të përshtatni gjithçka ashtu siç dëshironi.

Pasi të jetë konfiguruar një skemë, do të çoni në një faqe vendosjeje, ku mund të përcaktoni kur përdoret lloji i skemës. Ju mund të kufizoni llojet e skemës në llojet specifike të postave, kategoritë, formatet e postimit, taksonomitë, modelet e faqeve dhe më shumë. Nëse ju pëlqen, mund të përdorni kushte të shumta për të shfaqur një skemë të veçantë.

Pasi të keni kaluar këtë proces, mund ta caktoni skemën në çdo lloj poste të personalizuar që dëshironi. Ju, sigurisht, mund të ktheheni dhe të modifikoni cilësimet në çdo kohë.

Detajet e skemës

skemë & Të dhëna të strukturuara për WP & AMP ofron shumë cilësime të dobishme. Faqet e rëndësishme të faqes në internet mund të përcaktohen për motorët e kërkimit, dhe ka mundësi për grafikun e njohurive, AMP, profilet e mediave sociale dhe më shumë.

Cilësimet e prizës mund të importohen dhe eksportohen, dhe ka mjete të migrimit në dispozicion për t’ju ndihmuar të migroni nga copëza të tjera të pasura dhe shtojca të lidhura me SEO. Ju gjithashtu mund të shtoni mbështetje për shtojcat e njohura të WordPress si WooCommerce, kk Vlerësime Star, Kalendari i Ngjarjeve dhe SEO në Yoast.

Cilësimet për skemën dhe të dhënat e strukturuara për WP & AMP

Pavarësisht nga Skema & Të dhëna të strukturuara për WP & AMP është një nga zgjidhjet më të gjithanshme të pasurive të disponueshme në internet, është 100% falas për t’u përdorur. Nuk ka asnjë version premium të disponueshëm, kështu që nuk do të gjeni asnjë veçori ose cilësime që janë të kufizuara në shtojcë.

Shtë një zgjidhje e shkëlqyeshme dhe e lehtë për tu rekomanduar.

SNIP: Struktura e strukturuar e të dhënave për WordPress (92 dollarë)

SNIP - Shtojcë e strukturuar e të dhënave për WordPress

Shitja me pakicë për 92 dollarë në CodeCanyon, SNIP: Strukturuar të dhëna Plugin për WordPress është një copëz premium i pasur dhe të dhëna të strukturuara plugin WordPress që ka mbështetje për redaktorin Gutenberg dhe për WooCommerce.

Ai krenohet me një veçori të quajtur copra globale që ju lejon të krijoni një skemë dhe ta aplikoni atë automatikisht në të gjitha postimet, faqet ose llojet e postave me porosi. Rregullat mund të përcaktohen në mënyrë që të keni kontroll të plotë mbi atë skemë që zbatohet në përmbajtje dhe kur.

SNIP: Plugin i strukturuar i të dhënave për WordPress

Më shumë se 800 lloje të skemës janë mbështetur. Në thelb, çdo lloj skeme e shënuar në Schema.org është në dispozicion.

Shtojca ka mbështetje për fushat me porosi dhe mund të zgjatet gjithashtu përmes grepave.

SNIP: Plugin i strukturuar i të dhënave për WordPress

SNIP: Plugin i strukturuar i të dhënave për WordPress është një zgjidhje fleksibël që mbështet çdo lloj skemë të disponueshme në internet. Ata prej jush që janë të gatshëm të paguajnë për të patur zgjidhjen më të mirë të faqes për biznesin tuaj ose biznesin tuaj, duhet të bëjnë një vështrim më të afërt.

Mënyra të nderuara

Gjatë testimit tonë, ne shpesh hasim në zgjidhje të mira që thjesht nuk e bëjnë listën përfundimtare.

Një zgjidhje e tillë është Rishikimi i WP nga MyThemeShop. Primarilyshtë kryesisht një shtojcë e rishikimit të WordPress, por ka mbështetje fantastike për copëza të pasura.

Brin Wilson, themeluesi i WinningWP, testoi versionin pro të WP Review gjerësisht. Ai e gjeti shtojcën pak zhgënjyese për t’u përdorur dhe nuk e pëlqeu faktin se mund të përdoret vetëm nëse e lidhni me MyThemeShop duke përdorur një shtojcë tjetër. Megjithatë, versioni pro ka mbështetje për 14 lloje të pasura copëzash, kështu që disa prej jush mund të dëshirojnë ta kontrollojnë nëse zgjidhjet alternative nuk po funksionojnë për ju.

Një tjetër zgjidhje premium për t’u marrë në konsideratë është Snippets Rich & Plugin e Markup Skemës për WordPress & WooCommerce. Me pakicë me 29 dollarë nga CodeCanyon, ajo mbështet një larmi llojesh skemash dhe ju jep shumë mënyra të ndryshme për të shfaqur copa të pasura në motorët e kërkimit.

Sniper-et e pasura dhe Plugin Markup i Skemës për WordPress & WooCommerce

Mendimet përfundimtare

Copat e pasura janë një mënyrë fantastike për të bërë rezultatet e kërkimit për faqet tuaja në internet. Kjo mund të ndihmojë për të shtyrë trafikun më të synuar në faqen tuaj të internetit.

Shpresoj se e keni gjetur listën e mësipërme të shtojcave të pasura të skedave dhe skemave të WordPress të dobishme. Të gjitha këto shtojca do t’ju lejojnë të përmirësoni rezultatet e kërkimit tuaj, por disa zgjidhje ofrojnë më shumë mundësi personalizimi sesa të tjerët.

Shtojcat më të përparuara të shiritave të pasur me WordPress ju lejojnë të tërheqni të dhënat e strukturuara automatikisht nga përmbajtja juaj. Kjo është e dobishme nëse keni një faqe të madhe në internet me qindra ose mijëra faqe, por ka qartë avantazhe për të shpenzuar kohë duke e bërë copra për secilën faqe unike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me