Галерия Envira, NextGEN Gallery или FooGallery – Коя е най-добрата приставка за галерия за изображения на WordPress?

Сделки с WordPress


Въпреки че WordPress има основна функционалност на галерията на изображенията извън кутията, ако искате повече креативни възможности за показване на изображения на уебсайта си, ще трябва да инсталирате приставка. Въпреки това, с толкова много налични опции за WordPress, коя от тях да изберете?

В тази статия сравняваме три от най-популярните плъгини за галерия с изображения, за да ви помогнем да намерите най-подходящия за вашия уебсайт. Ще пускаме безплатни версии на галерия Envira, FooGallery и NextGEN Gallery една срещу друга, така че ще можете бързо да видите какво могат да правят и да откриете коя е най-подходящата за вас. Накратко ще разгледаме и някои от най-добрите функции на премиум версиите на тези приставки, така че да видите какво се предлага, ако решите да надстроите.

Нека да стигнем до него.

Какво може да направи добър плъгин за добра галерия с изображения?

Накратко, приставки за галерията с изображения ви дават възможност да създавате колекции от изображения и да ги вмъквате във вашите WordPress публикации, страници и друго съдържание. Най-добрите приставки за галерия с изображения на WordPress включват селекция от различни формати на оформление, стилове на галерия и настройки на дисплея.

Примерна галерия

Пример за типа галерии с изображения, които можете да създадете с тези приставки.

В края на това сравнение на NextGEN Gallery, FooGallery и Envira Gallery ще имате добро разбиране за това какво могат да правят тези приставки за галерия с изображения и кой от тях да изберете.

За Галерия Envira, NextGEN Gallery и FooGallery

Трите най-добри приставки за галерия с изображения.

Статистика от директорията на плъгини WordPress.

Галерия Envira, NextGEN Gallery и FooGallery несъмнено са три от най-популярните безплатни плъгини на WordPress за галерия, налични днес. Въпреки факта, че тези приставки имат голяма потребителска база, не всеки е имал положителен опит с тях. Ето основните подробности от директорията на приставки за WordPress:

  • Галерия Envira: активни инсталации с повече от 80 000, рейтинг от 4,7 звезди от 5 (въз основа на 376 отзива).
  • FooGallery: активни инсталации с повече от 80 000, рейтинг от 4,8 звезди от 5 (въз основа на 101 отзива).
  • NextGEN Gallery: 1 милион активни инсталации, 3.3-звездна оценка от 5 (въз основа на 1 261 отзива).

NextGEN очевидно е най-използваният безплатен плъгин за галерия с изображения на WordPress. Оценката му обаче е смесена торба, като почти толкова оценки за една звезда са петзвездни. FooGallery и Envira изглеждат толкова популярни, колкото една друга, с много по-положителна средна оценка на потребителите.

Въз основа на тази информация няма очевиден преден превод в най-добрата приставка за галерия на изображения на WordPress, така че кой да изберете? Нека разберем в нашето сравнение.

Най-добрите характеристики на плъгини за WordPress Image Gallery в сравнение

За да улесним нещата, за това сравнение сме избрали три от най-популярните и добре разглеждани приставки за галерия с изображения. Ще проучим най-добрите характеристики на безплатните им версии и след това ще разгледаме потребителското изживяване.

Стилове на галерията с изображения

Основен пример на FooGallery

Пример за основна галерия с изображения, създадена с FooGallery.

В най-основните си Галерия Envira, NextGEN Gallery и FooGallery ви дават възможност да вмъкнете селекция от малки миниатюрни изображения във вашите WordPress публикации и страници. Когато кликнете върху, по-голяма версия на всяко малко миниатюрно изображение обикновено се показва в прозорец за светлинна кутия.

Пример на FooGallery Lightbox

По-голяма версия на изображение, което се показва с помощта на прозорец на лайтбокс с FooGallery.

Докато показването на малки миниатюрни изображения с възможност за преглед на по-големи версии може да е достатъчно за някои потребители, най-добрите приставки за галерия с изображения на WordPress могат да направят много повече.

Слайдшоу галерии с изображения

NextGEN Галерия за слайдшоу

Слайдшоуто на NextGEN Gallery просто превърта изображенията.

Използването на слайдшоу формат е друг популярен начин за показване на вашите изображения. От безплатните версии на тези три плъгина, NextGEN Gallery има вграден слайдшоу режим, който превърта изображенията през зададени интервали или всеки път, когато щракнете върху тях.

Плъзгач на FooGallery

FooGallery има безплатен добавка, която позволява формат на галерията на слайдшоу.

FooGallery има безплатна добавка за въртележка, която може да бъде активирана от вътрешното ви табло за управление на WordPress.

FooGallery Image Viewer

Режимът на гледане на изображения FooGallery е подобен на слайдшоу.

FooGallery и NextGEN също имат режим на изглед на изображения и браузър, които ви дават друг начин за показване на вашите изображения във формат на слайдшоу. За да създадете слайдшоу за изображения с Envira, ще трябва да надстроите до един от първокласните планове, за да използвате слайдшоуто добавка.

Галерии за зидария

Разпределение на зидарията на FooGallery

FooGallery улеснява създаването на галерия с изображения, използвайки оформлението на зидарията.

Оформянето на зидарията е идеалният начин за показване на изображения с различни съотношения на страните, без да се налага да ги изрязвате. Ето защо е чудесно да видите, че FooGallery включва шаблон за зидария като стандарт. Както за Envira, така и за NextGEN, надстройката до премиум версиите е единственият начин да използвате оформления за зидария във вашите изображения галерии.

Подробни настройки на галерията

Всеки от тези безплатни плъгини ви дава добър контрол върху това как работят и изглеждат вашите изображения галерии. NextGEN със сигурност има повече настройки и опции от другите две, но, както ще видим в секцията за потребителско изживяване, това може да доведе до объркване.

NextGEN Екран с опции

NextGEN не е кратък за опции и настройки, но това може да е твърде много за някои потребители.

Плъгинът Envira Gallery Lite поддържа нещата в отделите за персонализиране, като повечето от настройките и опциите са запазени за премиум версията.

Настройки на Envira

Безплатната версия на галерия Envira може да не осигури достатъчно настройки за тези, които имат нещо повече от най-основните изисквания.

FooGallery седи някъде по средата, като предлага достатъчно контроли, за да задоволи повечето потребители, без да се преуморява.

Настройки на галерията на FooGallery

Настройките на FooGallery са добър компромис между лекота на използване и творческа свобода.

Опции за надстройване на галерията с изображения

В това сравнение на плъгини за галерията с изображения ние се фокусираме върху безплатните версии на FooGallery, NextGEN и Envira. Въпреки това, като надстроите до премиум версиите на тези плъгини или закупите премиум добавките, можете да направите много повече с вашите изображения галерии.

Някои примери за премиум функции, до които можете да осъществите чрез надстройка, включват:

  • възможност за създаване на видео галерии (Envira и FooGallery)
  • възможност за показване на галерии със съдържание в социалните медии (Envira и FooGallery)
  • възможност за продажба на снимки с интеграция в електронната търговия (Envira и NextGEN)
  • възможност за създаване на галерии, показващи публикации, продукти и друго съдържание в WordPress (Envira и NextGEN).

За да научите повече за премиум версиите на тези плъгини, ще трябва да посетите страниците със списъци с функции NextGEN, Envira и FooGallery на техните уебсайтове.

Кой плъгин на WordPress Image Gallery е най-лесен за използване?

Както току-що видяхме, всички тези приставки ви позволяват да добавите по-персонализирани галерии с изображения към уебсайта си на WordPress под една или друга форма, но коя е най-лесната за използване? Нека разберем.

Приготвяме се да започнем

След като инсталирате и активирате FooGallery или NextGEN Gallery на уебсайта си, във вашия табло за управление на WordPress се показва екран за приветствие..

NextGEN начален екран.

И FooGallery и NextGEN Gallery показват начален екран.

В случая на NextGEN има дори поредица от полезни видеоклипове, вградени в екрана за добре дошли, както и съветник за галерия, който да ви помогне да започнете. Когато се използват правилно, екраните за добре дошли могат да помогнат на потребителите да започнат работа, да разберат как работи плъгин и да научат за опциите за надстройване – и двете NextGEN и FooGallery са чудесни примери за това как да използват екрани за добре дошли. За съжаление, галерия Envira не включва екран за добре дошли.

Създаване на галерия

Както споменахме, NextGEN Gallery включва съветник, който ви дава възможност да бъдете водени през процеса на създаване на галерия – което определено улеснява започването на работа.

Съветник за галерии с изображения

NextGEN има съветник, който ще ви помогне да създадете първата си галерия с изображения.

Докато Envira и FooGallery нямат магьосници, не би трябвало да имате проблем със създаването на галерия с изображения, използвайки някой от тези плъгини. Всъщност, тъй като FooGallery се интегрира безпроблемно с WordPress, не би трябвало да имате проблеми със създаването на галерия с изображения, ако сте запознати с WordPress. И дори да сте нови в WordPress, ще имате само един потребителски интерфейс, за да научите, ако изберете FooGallery.

Потребителски интерфейс на FooGallery

FooGallery се чувства като част от WordPress благодарение на подобния си потребителски интерфейс.

<

p style = “float: right; font-size: 90%; margin-top: 0; padding-top: 0;“>(

Със съдържанието, галерията и настройките на галерията, разположени на една и съща страница, всичко, което е необходимо за създаване и персонализиране на вашата галерия, е лесно достъпно с FooGallery.

Настройки на FooGallery

Когато работите върху галерия във FooGallery, всичко е достъпно от един екран.

Envira Gallery също използва вградения потребителски интерфейс на WordPress, за да осигури интуитивно потребителско изживяване. Плъгинът се интегрира безпроблемно с WordPress Media Library, което улеснява качването и добавянето на изображения във вашите галерии.

Envira потребителски интерфейс

Потребителски интерфейс на галерия Envira.

Както и в FooGallery, Envira Gallery предоставя всичко, което ви е необходимо на един екран, като го прави лесен за стартиране и след това персонализирайте галериите си. Въпреки това, тъй като по-голямата част от функциите на галерията Envira се намират в премиум версията на приставката, голяма част от потребителския интерфейс в крайна сметка се използва за показване на upsell за професионалната версия.

Известие за надграждане на Envira

Много функции на Envira Gallery са достъпни само в премиум версията на приставката.

Публикуване на галерия с изображения

Галерия Envira, FooGallery и NextGEN Gallery добавят удобен бутон към редактора на WordPress. И с Envira Gallery, и с FooGallery, щракването върху този бутон ви позволява да изберете коя от галериите си да вмъкнете във вашето съдържание.

Вмъкване на галерия

Всички тези приставки ви дават лесен начин да вмъквате галерии в своите публикации и страници.

NextGEN обаче извежда нещата на следващото ниво, когато става въпрос за вмъкване на галерия в вашите публикации и страници. Вместо просто да избирате коя галерия да вмъкнете, вие се сблъсквате с множество възможности.

NextGEN Вмъкване на опции на галерията

Поставянето на галерия с NextGEN може да бъде малко объркващо.

От екрана на галерията за вмъкване NextGEN можете да направите много повече от това просто да добавите галерия към съдържанието си. Някои от опциите NextGEN включват избора кои изображения от библиотеката ви да се показват и как да ги представите или качване на повече изображения на вашия сайт от прозореца на галерията за вмъкване. Въпреки това, докато тези допълнителни опции могат да бъдат объркващи в началото, отнема само малко време, за да вмъкнете галерия в публикация, отколкото при FooGallery или Envira.

Публикуваните галерии

Добрата новина е, че е лесно да вмъкнете добре представена галерия с изображения в публикация или страница в WordPress с трите плъгина. Както разгледахме по-рано, можете да създадете добра гама от галерии с изображения с тези плъгини и, дори когато използвате настройките по подразбиране, резултатите са уважавани с не много голяма разлика между NextGEN, FooGallery и Envira по отношение на представянето.

Публикувана FooGallery

Публикувана галерия с изображения, създадена с FooGallery, използвайки настройките по подразбиране.

По подразбиране FooGallery добавя ефект на границата на падаща сянка към всяко изображение, но това лесно може да бъде променено чрез индивидуалните настройки на галерията. Както можете да видите, използвайки настройките по подразбиране, миниатюрните изображения не се преоразмеряват автоматично, за да запълнят цялата ширина на областта на съдържанието. За щастие, оправданият шаблон на галерията може да се погрижи за това.

Публикувана Галерия на Envira

Публикувана галерия с изображения, създадена с Envira, използвайки настройките по подразбиране.

По подразбиране галериите на Envira са добре оправдани да заемат цялата ширина на съдържателната област. Задържането на курсора върху изображение показва незадължителните надписи и, както при другите две плъгини, щракването върху изображение показва по-голяма версия в прозорец с наслагване на лайтбокс.

Публикувана NextGEN Галерия

Подобно на FooGallery, изображенията, създадени с NextGEN с настройките по подразбиране, добавят рамка към миниатюрите. Оформлението също не е оправдано, като оставя празнина между последното изображение и ръба на областта на съдържанието. Това обаче може лесно да се промени в настройките на галерията.

NextGEN Лайтбокс

По подразбиране изображенията от галерията се показват в прозореца на лайтбокс при щракване с трите приставки.

Тази демонстрация на използването на настройките по подразбиране за създаване на галерия с изображения трябва да ви даде добра представа за резултатите, които можете да очаквате от тези плъгини извън кутията.

Заключителни мисли

NextGEN е може би най-добрият плъгин за галерия с изображения на WordPress за потребители на захранване. Ако искате пълен контрол над галериите си и много разнообразни опции за представяне на вашите изображения по различни начини, NextGEN може да бъде за вас. Поради подробните опции и настройки на NextGEN, той е по-сложен за използване и по-малко удобен за потребителите от Envira и FooGalley.

Това често е цената, която трябва да платите за повече функции и функционалност, но изглежда, че нещата могат да бъдат по-прости. NextGEN в никакъв случай не е неизползваем, но може да се наложи да се запознаете с документацията, за да извлечете максимума от този плъгин или дори да направите някои от основните положения. Въпреки че крайните резултати бяха добри, имаше периоди на надраскване по главата при започване на NextGEN Gallery.

FooGallery и Envira са сходни помежду си по отношение на използваемостта и са и по-лесни за използване от NextGEN Gallery, дори и за основните. От двете, обаче, ръбовете на FooGallery изпреварват поради по-стриктното си придържане към начина на работа на WordPress, що се отнася до дизайна на интерфейса. Просто се чувства като част от вашия уебсайт, а не като добавка.

Когато става въпрос за сравняване на безплатните версии на тези плъгини, FooGallery получава моят избор като най-добрият плъгин за галерия с изображения на WordPress. Той има добър баланс от полезни функции, като същевременно е лесен за използване. Ако обаче имате нужда от по-модерни функции на галерията с изображения, надграждането до премиум версиите на Envira Gallery или NextGEN Gallery може да бъде по-добра опция.

Използвали / използвате някое от тях? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me