Formulari i Kontaktit 7 vs Format e gravitetit – Një krahasim i hollësishëm…

Marrëveshjet me WordPress


Forma e Kontaktit 7 është një nga shtojcat më të njohura për WordPress. Me mbi 23 milion shkarkime dhe një vlerësim të shëndetshëm 4,4 / 5 yje, është një nga shtojcat e para që shumë përdorues të WordPress instalojnë.

Kur bëhet fjalë për shtimin e formave në një uebfaqe të mundësuar nga WordPress, në të vërtetë ekzistojnë një grumbull i tërë opsionesh krejtësisht të mira falas dhe premium – megjithatë, sepse të kesh forma në faqen tuaj është një mënyrë kaq e rëndësishme për të bashkëvepruar me audiencën tuaj, ia vlen duke kaluar ca kohë duke kontrolluar konkursin përpara se të vendosni saktësisht se cilin plugin / shërbim për të përdorur.

Duke pasur parasysh këtë, ne menduam se do të grisim shtojcën më të popullarizuar të formës së kontaktit falas, d.m.th.. Formulari i kontaktit 7, kundër shtojcës më të popullarizuar të formularit Premium WordPress në dispozicion, Format e gravitetit.

Ndër të tjera, ne do të shohim gjithashtu shtesat që merrni për paratë tuaja të Formës së Gravitetit, me qëllim t’ju ndihmojmë të vendosni nëse azhurnimi në këtë opsion premium është një investim i vlefshëm.

Le të fillojmë duke hedhur një vështrim në secilin opsion individualisht për të parë se cilat janë veçoritë thelbësore të këtyre shtojcave të formularit, përpara se të krahasojmë dy opsione kokë më kokë në disa kategori kryesore.

Forma e kontaktit 7: e thjeshtë, e shpejtë, e lirë dhe efektive

Forma e Kontaktit 7 vjen me një bukuroshe forma standarde e kontaktit që është gati të shtohet menjëherë në postimet dhe faqet tuaja.

Pas aktivizimit të shtojcës, thjesht kopjoni kodin e shkurtër të formularit dhe ngjisni atë në një postim ose faqe, dhe vizitorët tuaj do të jenë në gjendje të dërgojnë mesazhe direkt në kutinë tuaj të postës elektronike përmes formularit në faqen tuaj të internetit..

Forma e kontaktit 7 Forma e përfshirë

Ju mund të modifikoni formën e paracaktuar ose të krijoni një krejtësisht të re, dhe, në fakt, shtojca ju lejon të krijoni një numri pothuajse i pakufizuar i formave.

Ndërfaqja për krijimin e një forme të re ose shtimin e më shumë fushave në një formë ekzistuese është mjaft e thjeshtë, megjithëse mund të jetë më e thjeshtë (më shumë për këtë më vonë).

Forma e Kontaktit 7 Llojet e fushës

Duke përdorur butonin ‘gjeneroni etiketë’ në faqen e redaktuesit të formularit, ju mund të zgjidhni nga llojet e fushës në dispozicion dhe pastaj t’i futni ato në formën tuaj.

Forma e Kontaktit 7 Krijoni një Formular të Ri

Kur bëhet fjalë për rregullimin e formularit dhe mënyrën e paraqitjes, do të duhet të dini disa HTML bazë, ose të jeni të gatshëm të kopjoni formularin e përfshirë dhe të eksperimentoni me formatimin që ai përdor.

Forma e kontaktit 7 Fushat e formës Shembull

Me Formularin e Kontaktit 7, ju merrni një përzgjedhje e mirë e llojeve të fushave që mund të futen në format tuaja. Këto përfshijnë datat, menutë që bien poshtë, kutitë e kontrollit, kuizet dhe ngarkimet e skedarëve – duke ju ndihmuar të ndërtoni forma për një gamë qëllimesh.

Pasi të shtoni një fushë të re në formular, ju do të duhet të azhurnoni modelin që rregullon se si do të formatizohen emailet që merrni, dhe çfarë përmbajtje nga forma që do të përfshijë.

Ky proces përfshin futjen e etiketave nga fushat përkatëse të formës tuaj, si dhe çdo përmbajtje shtesë që dëshironi të përfshihet në postat elektronike që formon. Mbani në mend se nëse gaboni këtë, përmbajtja e të gjitha fushave mund të mos përfshihet në postat elektronike që merrni.

Forma e Kontaktit 7 Modeli i Postës

Ka mundësi që mbulojnë mënyrën se si do të funksionojnë format tuaja, duke ju lejuar të ridrejtoni përdoruesit në një URL të personalizuar pasi të paraqesin hyrjen e tyre, të vendosin fushat e kërkuara dhe të vërtetojnë inputet e përdoruesit (të tilla si adresat e postës elektronike).

Ndërsa Forma e Kontaktit 7 nuk ka aftësinë të ruajë mesazhe të paraqitura në bazën e të dhënave tuaja, plugin mund të jetë i integruar me shërbimin Flamingo nga i njëjti zhvillues, për t’ju ndihmuar të shtoni këtë veçori në faqen tuaj të internetit.

Kur bëhet fjalë për shtimin e një forme themelore të kontaktit në faqen tuaj të internetit, Forma e Kontaktit 7 është e vështirë të mposhtet për sa i përket lehtësisë së përdorimit dhe shpejtësisë me të cilën mund të plotësoni detyrën.

Pavarësisht gjithë kësaj, shtojca nuk ka karakteristika të përparuara dhe zgjerueshmëri – dhe kjo është aty ku shkëlqehet shtesa e Gravity Forms.

Format e gravitetit: Një pasuri e tipareve, funksionalitetit dhe integrimeve

Forma e Kontaktit me Format e gravitetit

Ndoshta sepse Format e gravitetit mund të përdoren për shumë më tepër sesa thjesht krijimin e formave të kontaktit, atë nuk dërgon me një formë kontakti të paravendosur, të aksioneve. Kjo do të thotë që, ndryshe nga Forma e Kontaktit 7, duhet të ndërtoni formën tuaj përpara se ta shtoni në faqen tuaj të internetit.

Format e gravitetit Zgjidhni një lloj fushë

Fatmirësisht, kjo shtojcë e bën shumë të lehtë krijimin e formave të reja; pavarësisht nëse po ndërtoni një formë të thjeshtë kontakti ose diçka më të përparuar, procesi është mjaft i drejtpërdrejtë.

Redaktori i formave të gravitetit

Ndërfaqja ju lejon të klikoni në një lloj fushë – të cilat janë grupuar në kategori të ndryshme – për ta shtuar atë në formën tuaj. Atëherë, është çështje që të redaktoni atë fushë për të përmbushur nevojat tuaja. Për më tepër, ndërsa për shumicën e llojeve të fushës ju merrni shumë mundësi se si sillet ajo fushë, redaktori përfshin këshilla të dobishme mjetesh për të dhënë informacione të mëtejshme.

Me Format e gravitetit, ka nuk ka nevojë të përcaktoni se cilat fusha të formës janë përfshirë në mesazhin që merrni. E gjithë kjo është kujdesur për ju, duke e bërë procesin e krijimit të një forme të re shumë të lehtë.

Udhëzime për Redaktues të Formave të Gravitetit

Secila formë mund të ketë cilësimet e veta, kështu që ju mund të kontrolloni paraqitjen e elementeve të formës siç janë etiketa dhe vendosja e përshkrimit, klasat me porosi të CSS dhe si duket butoni i formularit. Cilësimet e formave të tjera ju lejojnë të kufizoni numrin e paraqitjeve që forma do të pranojë, caktoni një periudhë kur forma do të jetë aktive, kërkon që përdoruesit të regjistroheni për të përdorur formularin, dhe të mundësojnë animacione formulare – të emërtojnë vetëm disa.

Ju gjithashtu mund të krijoni një mesazh konfirmimi personal që u shfaqet atyre që bëjnë me sukses një dorëzim formulari. Përndryshe, ju mund të zgjidhni ridrejtoj përdoruesin në një faqe tjetër në faqen tuaj të internetit, ose në një URL specifike. Ju gjithashtu mund të aktivizoni njoftimet me email për përdoruesit e administratorit, dhe vendosni se çfarë informacioni nga forma që ato dërgohen.

Që nga format e gravitetit kursen hyrje të formave në bazën e të dhënave, paraqitjet për secilën formë mund të shihen përmes pultit të administratorit të WordPress. Me këtë shtojcë, ju merrni edhe disa mjete të dobishme për të kërkimi i përmbajtjes së shënimeve për të gjetur shpejt paraqitjet e formave individuale.

Gjatë procesit të krijimit të formularit, mund të shikoni paraprakisht formën tuaj për të parë se si duket, dhe të provoni disa nga fushat. Pasi të jeni të kënaqur me punën tuaj, atëherë mund ta futni në një postim ose faqe.

Format e gravitetit Shtoni butonin e formës

Për shkak se shtojca i shton një buton redaktorit të postës, futja e një forme në faqen tuaj të internetit nuk mund të ishte më e lehtë. Thjesht klikoni në butonin dhe zgjidhni formularin nga opsionet dhe kodi i shkurtër futet në vend.

Duke shkuar përtej formave të kontaktit

Siç pritej, Formularët e gravitetit përmbajnë të gjitha fushat e formularit që ju nevojiten për të ndërtuar një formë të detajuar të kontaktit. Kjo përfshin një gamë të fushave të përzgjedhjes, fushat e postës elektronike dhe URL dhe ngarkimet e skedarëve. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë krijimin e formave për përdorime të tjera, Format e gravitetit vërtet vijnë në vete.

Me licencën personale të nivelit të hyrjes, mund të përdorni fushat e postimit për të lejuar tuajin vizitorët për të paraqitur postimet aktuale të WordPress përmes fundit të faqes suaj të internetit. Kjo do të ishte ideale për ata që pranojnë postimet e miqve në blogun e tyre, apo edhe aplikimet në internet për punë ose pozicione dhe mundësi të tjera.

Format e gravitetit Forma e dorëzimit të pjesës së përparme

Me Format e gravitetit, krijimi i një forme të dorëzimit të parave të para është po aq e lehtë sa krijimi i një forme të rregullt kontakti. Në varësi të mënyrës së konfigurimit të formularit, paraqitja e postës mund të ruhet si një draft, të vendoset në pritje, ose edhe të publikohet automatikisht në faqen tuaj të internetit.

Kjo nuk është e mirë vetëm për ata që pranojnë postime nga blogerët e ftuar, por edhe për secilin që kërkon një mënyrë pa shpërqendrim shtoni shpejt draftet postare në faqen e tyre pa qenë e nevojshme të regjistroheni dhe të hyni në pultin e administratorit.

Si dhe grupet standarde, të përparuara dhe ato postare, ka gjithashtu një grupi i fushave të çmimeve në dispozicion kur ndërtoni një formë. Ky informacion mbi çmimet e bën Formulat e gravitetit një zgjedhje të mirë për njerëzit që pranojnë urdhra dhe prenotime në internet, ose çdo lloj tjetër ndërveprimi që përfshin një dimension financiar.

Forma e vlerësimit të formave të gravitetit

Sigurisht që mund të përzieni dhe përputheni fushat e formave të disponueshme nga kategoritë e ndryshme, në mënyrë që të ndërtoni forma shumëshe që mund të mbledhin një sasi të madhe të të dhënave nga përdoruesit tuaj.

Paraqitja e formave të vlerësimit të formave të gravitetit

Disa nga fushat e çmimeve në dispozicion ju japin mundësinë që t’i lejoni përdoruesit tuaj të zgjedhin nga një përzgjedhje produktesh ose artikujsh, të futni një sasi dhe të zgjidhni çdo mundësi të mundshme. Kostoja totale më pas shfaqet në një fushë të llogaritur automatikisht.

Karakteristikat e tjera të formave të gravitetit

Edhe me licencën personale të nivelit të hyrjes, ka ende shumë më tepër për këtë shtojcë sesa ne kemi mbuluar.

Për shembull, sepse Format e gravitetit mbështet logjikën e kushtëzuar, mund të konfiguroni format tuaja për të treguar ose fshehur fusha të caktuara në varësi të zgjedhjeve të mëparshme të përdoruesit. Kjo ju lejon të ndërtoni forma që ndjehen sikur ato janë përshtatur për përdoruesit. Kjo gjithashtu e bën më të lehtë për ju të kapni informacionin e nevojshëm pa ngatërruar ose dërrmuar përdoruesit me fusha të panevojshme, ose duke shfaqur shumë fusha menjëherë.

Format e gravitetit ruan të gjitha paraqitjet në formën e të dhënave të WordPress-it, duke ju dhënë një vendndodhje qendrore nga e cila të përdorni këto hyrje. Përmes tabelës administruese, ju mund të kërkoni dhe menaxhoni shënimet e formave, pa qenë nevoja t’i gjurmoni ato në kutinë tuaj elektronike, dhe ato mund të eksportohen lehtësisht për t’u përdorur jashtë WordPress.

Format janë gjithashtu shumë të personalizueshme, kështu që ju mund të modifikoni mënyrën e funksionimit të tyre duke përdorur API të gjerë. Ju gjithashtu mund të përdorni klasat e paracaktuara CSS, ose të shtoni tuajat për të ndryshuar pamjen e tyre.

Ndërsa fushat e çmimeve janë të shkëlqyera për pranimin e prenotimeve ose sigurimin e kuotave, duke instaluar një ose më shumë prej shtesave të portës së pagesës – duke mbuluar PayPal, Authorize.Net, Stripe, dhe më shumë – gjithashtu mund të përdorni këto fusha për të pranoni urdhra dhe mblidhni pagesa.

Shtesat dhe shtesat e formave të gravitetit

Kur bëhet fjalë për zgjatjen, Gravity Forms është atje me shtojcat më të larta të WordPress për sa i përket numrit të shtesave të dobishme në shtëpi dhe palëve të treta që janë në dispozicion.

Ndërsa mbajtësit e licencës personale të nivelit të hyrjes nuk marrin qasje në çdo shtesë si pjesë e blerjes së tyre, përdoruesit e biznesit marrin qasje në katër shtesa themelore, dhe mbajtësit e licencave të zhvilluesve të nivelit të lartë kanë 18 shtesa për të luajtur me.

Sidoqoftë, ka edhe më shumë shtesa të mundshme për format e gravitetit, duke mbuluar një gamë të gjerë funksionaliteti dhe llojet e formave. Ndërsa disa nga këto janë opsione premium, ekzistojnë shtesë shtesë të formave të gravitetit, të cilat mund t’ju ndihmojnë të merrni edhe më shumë nga kjo shtojcë ndërtuese e formave të WordPress pa ndonjë kosto shtesë.

Uebfaqet që ofrojnë shtesa shtesë të Formave të gravitetit përfshijnë:

  • Wiz gravitetit
  • CodeCanyon
  • GravityView

Si dhe duke shtuar funksionalitet të ri në Format e gravitetit, disa nga këto shtesa përfshijnë një gamë të gjerë integrimesh me shërbime dhe mjete të tjera, përfshirë lidhjen me shërbimet më të mira të përgjigjes së postës elektronike, kalendarët në internet, zgjidhjet e tregtisë, programin e faturimit dhe shërbimet e njoftimit SMS.

Falë shtesës Zapier, me të vërtetë nuk ka kufi në numrin e shërbimeve dhe mjeteve me të cilat mund të integroni Format e gravitetit.

Përballja: Format e gravitetit vs Forma e kontaktit 7

Nga leximi i përmbledhjeve të dy shtojcave, duhet të jetë mjaft e qartë se Gravity Forms është shtojca më e fuqishme për krijimin e formave për WordPress. Sidoqoftë, jo të gjithë kanë nevojë për një nivel kaq të lartë funksionaliteti – veçanërisht kur bëhet fjalë për një çmim.

Le t’i hedhim një vështrim dy pretendentëve tanë kokë më kokë për t’ju ndihmuar të vendosni se cili është zgjidhja më e mirë për projektin tuaj.

Fillimi: Formulari i kontaktit 7

Kur bëhet fjalë për sa shpejt mund të shtoni një formë standarde të kontaktit në faqen tuaj të internetit pas aktivizimit të shtojcës, Forma e Kontaktit 7 është fituesi. Meqenëse shtojca është e disponueshme lirshëm nga drejtoria e shtojcave WordPress.org, mund ta instaloni në vetëm disa klikime nga brenda pultit tuaj të WordPress.

Duke futur formularin e kontaktit të paracaktuar në një postim, mund të filloni të merrni mesazhe nga lexuesit tuaj brenda disa minutash.

Format e gravitetit, nga ana tjetër, kërkon që ju të blini shtojcën, të shkarkoni skedarin e arkivit të shtojcave, ta ngarkoni atë në faqen tuaj të internetit WordPress dhe pastaj të krijoni një formë – dhe të gjitha këto para se ta publikoni.

Lehtësia e përdorimit: Format e gravitetit

Kur duhet të filloni të shtoni më shumë fusha në formën standarde që vjen me Formularin e Kontaktit 7, atëherë kur plugin fillon të humbasë disa nga tërheqjet e saj. Procesi nuk është aspak i ndërlikuar, por ai përfshin disa hapa shtesë që mund të anashkaloni, dhe nëse nuk i merrni ato siç duhet, nuk mund të merrni të gjitha detajet që përdoruesit tuaj paraqesin.

Në të kundërt, me Gravity Ju Formon thjesht shtoni fushat në formular dhe pastaj ata janë gati të shkojnë. Nëse keni nevojë të ndryshoni rendin, ato mund të tërhiqen dhe të hidhen në vend. Ndërsa ka shumë më tepër opsione dhe cilësime të disponueshme për secilën fushë, nuk është e nevojshme që të përfshiheni me ato për të filluar që të mund të krijoni një formë që funksionon.

Karakteristikat: Format e gravitetit

Me Format e gravitetit, ju mund të ndërtoni një gamë të tërë formash, dhe format e saj të kontaktit mund të jenë përshtatur dhe përmirësuar më tej përtej asaj që ofrohet nga Forma e Kontaktit 7.

Kur të merrni parasysh numrin e shtesave – duke përfshirë shtesat e palëve të treta – shpejt do të shihni se sa mund të bëni me këtë shtojcë ndërtues formash premium, duke e bërë atë fituesin e qartë në departamentin e karakteristikave.

Integrimet: Format e gravitetit

Përsëri, falë bibliotekës në dispozicion të shtesave dhe shtesave (përfshirë shtesën Zapier), Format e Gravity mund të integrohen me një gamë të gjerë shërbimesh. Kjo përfshin shumë marka të ndryshme të të njëjtit lloj shërbimi, duke ju dhënë shumë mundësi për të lidhur format tuaja me mjetet e ndryshme që tashmë përdorni.

Trajtimi i gabimit: Format e gravitetit

Të dy plugins kanë aftësinë për të zbuloni nëse disa lloje fushash janë mbushur gabimisht. Për shembull, nëse përdoruesi nuk hyn në një adresë emaili ku pritet, do të shfaqet një mesazh gabimi për këtë efekt.

Forma e Kontaktit 7 Trajtimi i Formës së Gabimit

Ndërsa të dyja format përfshijnë këtë lloj të trajtimit të gabimit, Gravity Forms është fituesi sepse përfshin më shumë lloje fushash (disa me trajtimin e tyre specifik të gabimit) dhe do të kontrollojnë hyrjen e më shumë fushave në një formë sesa Forma e Kontaktit 7. Plus, e saj mesazhet e gabimit janë pak më të dobishme duke ju njoftuar se ku keni gabuar.

Trajtimi i gabimit të formave të gravitetit

Përkthime dhe mbështetje shumëgjuhëshe: Vizatoni

Shtojca e Kontaktit Forma 7 është përkthyer tashmë në një numër mbresëlënës të gjuhëve, kështu që do të përshtatet me një instalim jo-anglez të WordPress. Gravity Forms është përkthyer gjithashtu një numër i drejtë herë nga përdoruesit, dhe skedarët PO janë në dispozicion për t’u shkarkuar nga mbajtësit e licencave të shtojcave.

Gravity Forms ka shtesën e vet për plugin shumë gjuhësor WordPress, WPML, që do të thotë që tani mund të ndërtoni një formë në faqen tuaj të internetit, dhe pastaj të krijoni përkthimet e saj duke përdorur WPML. Forma e Kontaktit 7, nga ana tjetër, funksionon me WPML, por kërkon që të krijohen versione të shumta me të njëjtën formë, që do të thotë më shumë përpjekje, veçanërisht me forma më komplekse.

Mimi: Formulari i kontaktit 7

Kush mund të konkurrojë falas? Ndërsa ju merrni një mori karakteristikash dhe funksionaliteti me Format e gravitetit, qasje në të gjitha shtesat në shtëpi do t’ju kushtojë 199 dollarë për licencën e zhvilluesit. Kjo është përveç çmimit të çdo shtesë të palëve të treta që ju nevojiten.

Licenca personale e nivelit të hyrjes së Gravity Forms, që kushton 39 dollarë, është vlerë mjaft e mirë për këdo që duhet të ndërtojë forma më të avancuara WordPress, ose thjesht dëshiron një mënyrë më miqësore për përdoruesit për të ndërtuar forma themelore. Sidoqoftë, në të vërtetë zhbllokoni potencialin e plotë të Formave të Gravity, ju do të keni nevojë për një licencë të nivelit më të lartë ose disa shtesa premium të palëve të treta.

Nëse nuk e keni mendjen të vini pak më shumë përpjekje dhe duhet të përdorni vetëm forma mjaft themelore, Forma e Kontaktit falas 7 është një propozim me vlerë më të mirë.

Fituesi: Format e gravitetit

Edhe me etiketën e çmimit premium, Forma e gravitetit është e vështirë të rezistojë. Seti i dobishëm i veçorive dhe ndërfaqja e lehtë e përdoruesit kombinohen për të ofruar një Raporti mbresëlënës i përdorimit-ndaj-fuqisë – diçka që pronarët e faqeve më serioze duhet ta shohin të dobishëm.

Sidoqoftë, nëse është thjesht një formë themelore e kontaktit që do të keni më pas, atëherë Forma e Kontaktit 7 me siguri do të mjaftojë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me