Farë është Jetpack për WordPress? Dhe çfarë mund të bëjë? (Video në YouTube)

Jetpack është, thjesht, një nga shtojcat më të mira të WordPress krijuar ndonjëherë. Jo vetëm që është bërë nga një prej kompanive më të besueshme, të besueshme dhe kompetente në industrinë Automattic – ndërmarrja që qëndron pas wordpress.com, është tepër e fuqishme. Në fakt, megjithëse teknikisht është vetëm një shtojcë, në të vërtetë është më shumë si një seri e tërë e shtojcave…


Na lejoni të shpjegojmë:

Whatfarë është Jetpack për WordPress? Dhe çfarë mund të bëjë?

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Hi! Ky është Topher me WinningWP. Në këtë video ne do të hedhim një vështrim në pyetjet “isfarë është Jetpack për WordPress dhe çfarë mund të bëjë?” Para se të fillojmë në ato pyetje, megjithëse do të dëshiroja të shikoja edhe një. Kush e bën atë? Jetpack është një produkt i një kompanie të quajtur Automattic dhe Automattic është kompania më e madhe me bazë WordPress në botë. Ata bëjnë shumë gjëra, ata punësojnë qindra njerëz, dhe është një biznes shumë i madh. Për shkak të kësaj ju mund të prisni disponibilitet cilësor dhe afatgjatë. Ata vendosin shumë burime në Jetpack që nuk do ta lejojnë atë të vdesë dhe ata nuk do të lejojnë që gabimet dhe kodet me cilësi të dobët të funksionojnë në mënyrën e tyre. Kështu që fakti që Jetpack e ka bërë Automattic-in tim është një punë mjaft e madhe ; i jep shumë besueshmëri asaj. Tani le të kalojmë në pyetjen tonë se Për çfarë është Jetpack? Jetpack u ndërtua për të nxitur fuqinë e serverëve në WordPress.com. Leveraging fuqinë e serverëve në WordPress.com zvogëlon tendosje në serverin tuaj dhe mund t’ju kursejë kohë dhe para. Pra, le ta shohim pyetjen e fundit. Kjo është faqja kryesore për Jetpack dhe flet në krye të djathtë për thelbësore të sigurisë, por ajo bën shumë më tepër gjëra. Merret me mjetet e trafikut dhe SEO, shërbimet e sigurisë dhe rezervës, ju ndihmon të bëni përmbajtje elegante, të shpejtë dhe të pasur, dhe është gjithmonë atje për ju. Ajo funksionon prapa skenave për të parandaluar sulmet me qëllim të keq në faqen tuaj dhe për të hedhur spam. Më lejoni t’ju tregoj sfondin e WordPress me Jetpack të instaluar. Ky është pulti Jetpack dhe unë kam aktivizuar disa statistika, kështu që ju mund të shihni këtu statistikat e mia në blog. Më thotë pamje dhe komente për çdo kohë. Më thotë që Jetpack ka bllokuar sulmet në faqen time. Alsoshtë gjithashtu bllokuar pothuajse, komentet e spamit. Kjo është me të vërtetë dramatike dhe më kursen një kohë të jashtëzakonshme. Nëse klikojmë këtu në cilësimet, mund të shihni se ka një pjesë të tërë mjetesh për t’ju ndihmuar në shkrimin. Ajo ka një kontroll të drejtshkrimit, stilit dhe gramatikës së integruar. Këtu është një mjet për të ndihmuar në shpejtimin e imazheve dhe fotove. Nuk e di nëse e kuptoni këtë, por kur ngarkoni një imazh në WordPress, WordPress në të vërtetë bën kopje të shumta të saj në madhësi të ndryshme, në mënyrë që t’i përdorni ato në madhësi të ndryshme. Me Jetpack ngarkon imazhin në serverët WordPress dhe përpunohet atje. Për më tepër, ajo madje mund ta shërbejë atë nga atje si një CDN ose Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes. Kjo e bën të gjithë procesin të ndjehen shumë më shpejt dhe përsëri e bëjnë faqen tuaj në të vërtetë të funksionojë shumë më shpejt. Ekzistojnë disa mjete të shkëlqyera për ndarjen. Mund të shtoni butona për ndarje, si butona, dhe madje mund t’i keni që t’i ndani automatikisht postimet tuaja në rrjetet sociale. Nëse dëshironi mund të përdorni mjetin e Diskutimit dhe Komente të Jetpack dhe ai zëvendëson atë të vendosur në WordPress. Ekzistojnë shumë arsye për ta bërë këtë, domethënë ndihmon në filtrimin e spamit edhe më mirë dhe i mban komentet tuaja jashtë faqes tuaj në mënyrë që nëse diçka ndodh në faqen tuaj, ju nuk do t’i humbni komentet tuaja. Ju gjithashtu mund ta vendosni atë në mënyrë që njerëzit të regjistroheni në blogun tuaj në mënyrë që kur të bëni një postim ata njoftohen me email. Këtu është seksioni i statistikave të faqes që kemi parë më herët. Nëse përdorni versionin e pagave të Jetpack, mund të vendosni me dëshirë reklama në faqen tuaj dhe më pas të fitoni para nga ato reklama. Ka një mjet të shkëlqyeshëm për postimet dhe përsëri me versionin e paguar ekzistojnë disa mjete të shkëlqyera të SEO dhe mjetet e Google Analytics. Versioni i paguar ka kopje rezervë dhe skanim sigurie, por versioni falas ka filtrim spam të integruar, si dhe mbrojtje brutale të forcës. Dhe nëse dëshironi mund të aktivizoni vërtetimin në hap që mund të përmirësojë shumë sigurinë e faqes tuaj. Unë nuk kam kaluar as mbi të gjitha mjetet në Jetpack dhe ju tashmë mund të shihni se ka një numër të gjërave këtu dhe shumë mjete të ndryshme. Jetpack mund të përpunojë dhe të shërbejë media si imazhe dhe video. Mund të filtrojë spam. Ajo mund të integrojë faqen tuaj me statistika dhe mjete të tjera SEO dhe mund të funksionojë si një mur sigurie, si dhe shumë gjëra të tjera. Jetpack është një mjet jashtëzakonisht i larmishëm dhe ndoshta askush nuk do të përdorë çdo mjet. Por shumica e njerëzve do të përdorin shumë mjete sepse Jetpack mbulon kaq shumë fusha. Nëse nuk e keni provuar akoma ju rekomandoj fuqimisht t’i jepni një e shtënë. nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress shikoni WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me