Et utvalg av praktiske plugins for håndtering av bilder for WordPress

WordPress-tilbud


Selv om de innebygde bildebehandlingsfunksjonene til WordPress fortsetter å bli forbedret, når det gjelder bildebehandling / redigering osv., Kommer det uten tvil fremdeles litt til kort – noe som betyr at brukere som ønsker å gjøre mer enn de mest grunnleggende av oppgavene ( som beskjæring, rotering og skalering) finner seg ofte nødt til å ty til å bruke et annet programvare helt (som Photoshop eller Gimp, osv.) når du forbereder bilder og annen grafikk til bruk i innleggene / sidene dine.

Imidlertid, hvis alt du ønsker å gjøre er å optimalisere bildene dine eller legge til noen fiffige effekter osv., Er det en annen måte: via plugins – her er noen eksempler på grunnleggende ting du kanskje vil gjøre med bildene dine og en utvalg av noen av de beste programtilleggene du kan oppnå dem med:

Legg til effekter til bilder fra direkte i WordPress

Edik

Mens du i den nyeste versjonen av WordPress kan du beskjære, skalere, rotere og vende bilder, som nevnt over, hvis du vil gjøre noen fargekorrigering eller legge til noen effekter på bildene dine, må du behandle dem andre steder …

Vi introduserer Edik, en ‘Advanced Images Editor for WordPress’ – en plugin som blant annet lar deg legge til forskjellige effekter og juster fargen på bildene før du legger dem til i et innlegg.

Edik gir deg ni filtre å jobbe med for å justere utseendet til bildene dine, inkludert:

 • lysstyrke
 • Kontrast
 • metning
 • livfullheten
 • Eksponering
 • Hue

Dermed gir du muligheten til å oppnå forskjellige fargekorrigeringer, osv., Før du setter inn bildene dine i innleggene og sidene dine.

Mer om Edik

Komprimere bilder for raskere belastningstid

WP Smush-It

En spesielt populær gratis WordPress-plugin (med over 3/4 millioner nedlastinger til dags dato), kjører Smush.it hvert bilde du laster opp til nettstedet ditt gjennom Yahoo Smush.it-tjenesten – som komprimerer og optimaliserer bildene dine på nettet, noe som resulterer i mindre filstørrelser og derfor raskere lasting av websider.

Nyttige funksjoner i den gratis WP Smush.it-pluginen fra WPMU Dev inkluderer:

 • Kjører i bakgrunnen uten forstyrrelser i arbeidsflyten
 • Kan brukes til å optimalisere eksisterende bilder på nettstedet ditt
 • Fjerner alle unødvendige data fra bilder for mindre filstørrelser
 • Reduserer sideinnlastningstider og øker nettstedets hastighet

Hvis du vil ha en veldig enkel måte å sikre at nettstedet ditt lastes så raskt som mulig og ikke frastøter besøkende, og negativt påvirker nettstedets SEO-rangering, og da er WP Smush.it et viktig plugin-program for håndtering av bilder for WordPress.

Mer om WP Smush.it

Legg til et vannmerke til bildene på nettstedet ditt

vannmerke

Hvis du ønsker å få andre bloggere til å “låne” bildene dine, eller i det minste få litt anerkjennelse og kanskje ekstra trafikk hvis / når de gjør det, å legge til et vannmerke er definitivt noe vel verdt å vurdere (spesielt hvis nevnte bilder har virkelig verdi for deg).

Dessuten kan du legge til et vannmerke til bildene du bruker i WordPress også indikere for de besøkende at du faktisk er personen som har laget bildene eller illustrasjonene som er brukt på nettstedet ditt – noe som er spesielt gunstig hvis du bruker bildene på nettstedet ditt til promotere tjenester som fotografering eller grafisk design osv.

Kort sagt inkluderer fordelene ved å bruke en vannmerke-plugin for WordPress:

 • Informer besøkende du opprettet bildene på skjermen
 • Hjelp til å forhindre at bildene dine brukes uten tillatelse
 • Merke innholdet ditt på en profesjonell og konsekvent måte

Det er noen få forskjellige vannmerke-plugins for WordPress tilgjengelig, med Watermark by Alticreation som en av de beste – interessant nok, denne spesielle plugin endrer ikke noen av bildene dine, men bruker heller kode for å plassere vannmerket på toppen av bildene dine når de blir vist eller lastet ned gjennom en nettleser – og dermed kan du få tilgang til de originale (ikke-merkede bildene) fra serveren når du vil og deaktivere vannmerket (hvis du noen gang ønsker å) ved å deaktivere plugin på et senere tidspunkt.

Mer om Alticreations programvare for vannmerke

Konklusjon

Er dagene til Photoshop nummerert? Selvfølgelig ikke! Neste gang du nå skal åpne den (eller annen avansert programvare for bildedigering for den saks skyld) for noen relativt mindre redigeringsoppgave, er det kanskje verdt å tenke “er det en annen, enklere måte”? For med så mange plugins tilgjengelig i disse dager, er det sannsynligvis det!

Kjenne til andre nyttige WordPress-plugins for bildebehandling?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me