Envira Gallery Review: Det beste WordPress Image Gallery Plugin?

WordPress-tilbud


I dette innlegget skal vi gjennomgå et av WordPress-plattformens mest populære bildegalleri-plugins: Envira Gallery. Les videre for å lære om plugins beste funksjoner, hvordan du bruker den, og om det er en plugin som er verdt å betale for.

Som webansvarlig er det din jobb å tilfredsstille internettbrukernes besettelse av bilder og vakre bilder, samtidig som du serverer nettstedet ditt i lynrask hastighet. Men er ikke disse to målene vel, slags inkompatible? Når alt kommer til alt, vil du legge til massevis av bilder på sidene dine gjøre tregere – å bruke store bilder av høy kvalitet betyr å ofre lastetid, ikke sant?

Vel, ikke alltid. Og i dette innlegget skal vi vurdere en potensiell løsning på dette problemet: Envira Gallery-plugin.

Påstanden på nettstedet Envira Gallery er fet og entydig: ‘The Best Premium WordPress Gallery Plugin.’ Den bygger vakre bildegallerier, den er rask og enkel å bruke, og den er finjustert for maksimal hastighet. Hva mer kan du be om fra et galleri-plugin, ikke sant?

Selvfølgelig kan enhver plugin høres bra ut på papiret. De viktigere spørsmålene er: Hvordan er det i virkeligheten? Lever det opp til forventningene? Og er det verdt prislappen?

Vi ser etter å svare på alle disse spørsmålene og mer, da jeg tar Envira Gallery for en prøvekjøring.

La oss komme i gang.

Vi presenterer Envira Gallery

Først imidlertid litt bakgrunn på Envira Gallery.

Envira Gallery hjemmeside

Envira, som er en del av WPBeginner-stallen med plugins, som også inkluderer OptinMonster, WPForms og Soliloquy (klikk for anmeldelser!), Feiret sin tredje bursdag i januar 2017, så det har holdt på en stund nå. I løpet av denne tiden har Envira etablert seg som uten tvil den øverste galleriplugin, og muligens en av de mest kjente plugins i WordPress-verdenen – perioden. Som sådan kan det allerede være på radaren din.

Rett fra farten har prestasjoner alltid vært en viktig del av Enviras filosofi. Utvikler Thomas Griffin forsøkte å lage et galleri-plugin som ikke var oppsvulmet med kode, men som fremdeles kunne stå opp mot andre toppgalleri-plugins. Faktisk kan mye av Enviras suksess tilskrives denne tilnærmingen – pluginen presser imponerende brukervennlighet og en mengde kraftige funksjoner i en sinnsykt lett og superrask pakke.

Selv om Envira er kjent for sin hastighet, er etter min mening trolig det imponerende funksjonssettet pluginens største velsignelse.

Du kan selvfølgelig raskt lage video- eller bildegallerier, komplett med lightbox- og lysbildefremvisningsfunksjoner, men det er når du kaster de forskjellige premiumtilleggene i blandingen at du begynner å låse opp noen av de mest spennende funksjonene for et bildegalleri-plugin. Disse inkluderer passordbeskyttede gallerier, WooCommerce-integrasjon og utskrift av bilder.

Som du kan forvente av en topp-plugin i 2017, er den selvfølgelig helt responsiv også.

Så det er mye å like om Envira, men la oss se hvordan det fungerer på et live nettsted når vi dykker inn i hoveddelen av dagens innlegg: Vår detaljerte Envira Gallery-anmeldelse.

Komme i gang med Envira Gallery

La oss starte med å installere plugin-modulen. Naviger til plugins > Legg til ny > Last opp Plugin og installer og aktiver Enzip-galleri .zip-filen.

Et varsel øverst på skjermen ber deg om å bekrefte Envira-lisensnøkkelen. Dette er et viktig trinn hvis du vil at Envira Gallery skal oppdatere seg selv med de nyeste funksjonene og sikkerhetsoppdateringene. Det tar bare noen få sekunder, så det er vel verdt å gjøre – bare kopier og lim inn lisensnøkkelen som finnes i kontoområdet ditt i Envira Gallery, og klikk deretter Bekreft nøkkel.

Et skjermbilde av en ledetekst som ber brukeren om å bekrefte lisensen sin.

Å bekrefte lisensen din tar sekunder og aktiverer autooppdateringer.

Nå er det på tide å installere tilleggene. Dette oppnås ved å klikke på Envira Gallery > Addons, og klikk deretter Installer på de du ønsker.

Et skjermbilde av installasjoner av Envira Gallery

Alle tillegg er tilgjengelige på en skjerm og kan installeres med et enkelt klikk.

Nå er det opptil 29 tilleggsprogrammer tilgjengelig, noe som betyr at du kan legge til et imponerende utvalg av funksjonalitet til kjerneplugin. Hvilke er du kvalifisert for? Vel, det avhenger av lisensstypen din, noe som fører oss pent til temaet pris.

Envira Galleripriser

Envira Gallery tilbyr fire lisenstyper.

 • Bronse ($ 19) – ett års støtte og oppdateringer, bruk på ett nettsted og noen få grunnleggende tillegg.
 • Sølv ($ 49) – ett års støtte og oppdateringer, bruk på tre nettsteder og grunnleggende og mellomliggende tillegg.
 • Gull ($ 99) – ett års prioritert støtte og oppdateringer, bruk på ubegrensede nettsteder og tilgang til alle tillegg.
 • Platinum ($ 249) – Livstids premium support og oppdateringer, bruk på ubegrensede nettsteder og tilgang til alle tillegg.

Din foretrukne lisens vil avhenge av hvor mange nettsteder du vil aktivere Envira Gallery på, og hvilke tillegg du vil bruke.

Til sammenligning er Envira Gallerys hovedkonkurrent NextGen, som priser Pro-versjonen mellom $ 69 og $ 99. Som sådan er Envira Gallery rimeligere på inngangsnivå, mens de stort sett er på linje i toppen.

Addons

Tilleggene er sannsynligvis den skille variasjonen mellom lisensene, da de låser opp noen veldig kule funksjoner. Det er ikke nødvendig å løpe deg gjennom alle 29 tillegg, men her er noen av de beste:

 • NextGen Gallery Importer Addon (Bronse og oppover) – migrere gallerier direkte fra det andre store galleripluginet, NextGen.
 • Beskyttelse Addon (Bronse og oppover) – forhindre besøkende fra å høyreklikke og lagre bildene dine.
 • Instagram og Pinterest Addons (sølv og oppover) – importer bilder fra sosiale mediesider.
 • EXIF Addon (Sølv og oppover) – For profesjonelle fotografer kan du med denne legge EXIF-metadata til bilder, for eksempel kameramodell og lukkerhastighet.
 • Utvalgt innhold Addon (Sølv og oppover) – lar deg koble til innlegg, sider og tilpassede innleggstyper.
 • Galleritemaer Addon (Sølv og oppover) – prett galleriene dine med flere stilige maler.
 • Paginering Addon (Sølv og oppover) – av hensyn til hastigheten deler dette addon gallerier på flere sider.
 • ZIP-importør Addon (Gull og oppover) – lagre bildene i en hendig .zip-mappe, og last dem deretter opp i ett enkelt galleri.
 • WooCommerce Addon (Gull og oppover) – integrer Envira med WooCommerce for å selge bildene dine til besøkende.
 • Deeplinking Addon (Gull og oppover) – optimaliser bildene dine for en rangeringsøkning.

Disse tilleggene aktiveres individuelt, noe som betyr at du bare trenger å installere dem du har tenkt å bruke. Fordelen med dette er at pluginen ikke har unødvendig bagasje.

Opprette ditt første galleri

Envira er stolt av å være en av de mest strømlinjeformede galleripluginene, og gir deg muligheten til å bygge gallerier på få minutter. I dette avsnittet legger vi plugin gjennom tempoene for å se om dette virkelig er sant.

For å starte, må vi navigere til Envira Gallery > Legg til nytt, og gi deretter bildegalleriet et navn.

Et skjermbilde av et nytt Envira Gallery

Kom i gang ved å dra bildene dine til skjermen.

Nå er selvfølgelig bildene i seg selv den viktigste delen av et bildegalleri. Som sådan er valg av bilder et fornuftig sted å starte. Envira gir flere alternativer for henting av bilder.

 • Velg eksisterende fra WordPress Media Library.
 • Last opp nye ved å dra og slippe dem i galleriruten.
 • Importer bilder direkte fra Dropbox, Instagram eller Pinterest (* krever tillegg *).
 • Last opp en .zip-fil som inneholder alle bildene du har tenkt å bruke – et ferdig galleri i en mappe, hvis du vil (* krever addon *).

Når du har valgt, importert eller lastet opp bildene dine, vil du kunne se dem i Bilde-panelet i delen nedenfor.

Et skjermbilde av bilder som blir lagt til i galleriet.

Bruk dra og slipp for å organisere det splitter nye galleriet.

Herfra kan du velge å endre bildene, eller du kan bestille dem på nytt ved å dra og slippe. Det hele er uanstrengt enkelt, og det tar bare sekunder å befolke og arrangere galleriet ditt.

Konfigurere galleriet

Nå er det på tide å begynne å konfigurere galleriet. Dette gjøres ved å jobbe deg ned gjennom panelene Config, Lightbox, Mobile og Misc. * Merk – når du aktiverer flere tillegg, vil nye paneler bli tilgjengelige med nye innstillinger for å konfigurere.

Først opp er Config-panelet, som lar deg konfigurere flere grunnleggende innstillinger for galleriet. Du kan for eksempel angi hvor mange kolonner du vil spre galleriet over, velge bildedimensjoner og aktivere automatisk beskjæring av bilder. Hvis du har installert Galleri Maler Addon, kan du også velge mellom fem galleritemaer.

Et skjermbilde av Envira Gallery Config-skjermen

Alle de grunnleggende konfigurasjonene finnes på ett sted.

Selv om du kan organisere bildegalleriet ditt ved å dra og slippe (som vi gjorde før), kan du også velge alternative sorteringsmetoder. Disse inkluderer tilfeldig, etter URL, etter filnavn eller etter publiseringsdato.

Deretter Lightbox-fanen. Herfra kan du endre lysboksen og hvordan bildene oppfører seg når du klikker på dem.

Et skjermbilde av konfigurasjonsskjermen for lightbox

Det er mange lightbox-alternativer du kan leke med.

Hvis du har aktivert Gallery Templates Addon, kan du velge åtte lightbox-stiler – uten addon er du begrenset til to. Du kan også konfigurere størrelsen på lightbox-bildene, om galleriene kan rulles ved å bruke musehjulet, og animasjonseffektene.

Nå videre til mobilpanelet, som lar deg konfigurere galleriets mobilinnstillinger.

Et skjermbilde av mobilkonfigurasjonsskjermen

Ikke glem mobilbrukere!

Til å begynne med, får du aktivere gallerier på mobile enheter. Du kan også spesifisere dimensjoner, velge lightbox-stiler og aktivere sveipebevegelser for å navigere i galleriene.

Til slutt kategorien Diverse. Denne lar deg gi galleriet ditt en snegle, og også eksportere / importere gallerier. Sjansen er stor for at du ikke trenger å bruke mye tid på denne skjermen, så vi får lyst på det.

Plassering av galleriet

Nå er galleriet godt å gå, det er på tide å vise det i all sin prakt på nettstedet ditt! Og som med alle aspekter av Envira Gallery, prosessen kunne ikke være enklere – faktisk pluginen leveres med flere alternativer.

Først den jeg ser for meg at de fleste av dere vil bruke: Lim inn en kortkode. Dette lar deg legge til galleriet hvor som helst på nettstedet ditt – det være seg et innlegg, side eller tilpasset innleggstype. Du kan finne den aktuelle kortkoden i galleriinnstillingene eller på gallerioversiktsskjermen – bare klikk på Envira Gallery, så ser du den i den andre kolonnen.

Et skjermbilde av skjermbildet med gallerioversikt med kortkode

Klikk på knappen ‘kopier til utklippstavle’, og lim deretter inn kortkoden hvor som helst på nettstedet ditt.

De som har en mer teknisk tilbøyelighet, foretrekker kanskje dette andre alternativet: Legge ned et kodebit direkte i temakoden. Igjen, dette er superenkelt å gjøre, med kodebiten lett tilgjengelig på skjermbildet for redigeringsgalleri.

Sist, men ikke minst, kan du plassere et galleri i en sidefelt ved å bruke den dedikerte Envira Gallery-widgeten. Bare dra og slipp inn det valgte widgetområdet ditt, og velg deretter galleriet du ønsker fra en rullegardinliste.

Jobben er gjort.

Gallerier i aksjon

Så vi har sett hvor enkelt det er å bygge et galleri med Envira, men hvordan ser galleriene faktisk ut? Beviset ligger i puddingen, som de sier, og galleriets utseende er det viktigste for brukerne.

Heldigvis er resultatene virkelig imponerende, som du nå skal se. Husk imidlertid å ikke la deg svinge av bildene i skjermbildene til galleriet. Tross alt har kvaliteten på bildene som er i bruk ingen betydning for kvaliteten på pluginen.

Først opp, her er et enkelt galleri med tre kolonner.

Et skjermbilde av det vanlige galleriet med tre kolonner

Her er det samme galleriet som bruker Polaroid-malen, som er tilgjengelig i Gallery Themes Addon, tilgjengelig med sølvlisenser og over.

Et skjermbilde av et 3-kolonne galleri i polaroid stil

Og her ser vi den slanke malen distribuert.

Et skjermbilde av et 3-kolonne galleri med den slanke malen

Som du ser, ser alle gallerier veldig stilige ut – veldig rene og moderne.

Når en besøkende klikker på et bilde, utløser det lysboksmodus. Bakgrunnen er mørklagt, og bildet utvides til full størrelse. Besøkende kan også navigere i lightbox-modus ved å bruke de medfølgende knappene, eller ved å klikke til venstre eller høyre på tastaturet.

Her er standard lysboksen.

Et skjermbilde av standard lysboksen

Dette er lysboksen ved å bruke den slanke malen.

Et skjermbilde av den slanke lysboksen

Og endelig Legacy-lysboksen.

Et skjermbilde av den gamle lysboksen

Igjen, de er visuelt fantastiske med enkel navigering. Du vil også se miniatyrbildene til de andre bildene som er vist i galleriet under hovedbildet, og besøkende kan klikke på disse for å hoppe rett til det aktuelle bildet.

Envira Gallery Lite

Et skjermbilde av Envira Gallery Lite i det offisielle depotet

Funksjonene vi har skissert ovenfor er vel og bra, men noen brukere ønsker å bygge bildegallerier av høy kvalitet ved hjelp av en gratis plugin.

Hvis dette beskriver situasjonen din, er du heldig. Den offisielle WordPress-plugin-katalogen lagerfører Envira Gallery Lite-versjonen. Plugin-en har 70.000 nedlastinger og nyter for tiden en fantastisk 4.7-vurdering. Sammenlign denne statistikken med den viktigste rivalen, NextGen Gallery Lite, som har en langt større brukerbase – mer enn en million – men en relativt skuffende 3.3-vurdering.

Lite-versjonen er fremdeles usedvanlig godt kodet og hastighetsoptimalisert, men den kommer uten de fleste klokkene og fløytene til den førsteklasses storebroren. Plugin-en er like enkel å bruke – prosessen for å bygge gallerier er faktisk identisk – men det er færre alternativer og ingen av funksjonalitet tilleggene gir.

Likevel, hvis du vil ha et gratis galleriplugin, er det et utmerket alternativ, eller det gir deg muligheten til å prøve Envira Gallery før du kjøper den fullstendige versjonen.

Dommen

Totalt sett var jeg virkelig imponert over Envira Gallery-pluginen. Ikke bare er det en av de raskeste rundt – en viktig betraktning for ethvert bildetungt nettsted – men det er også et av de mest brukervennlige plugins jeg har hatt privilegiet å teste. Læringskurven er så flat som den blir.

Så langt det gjelder funksjoner, kan Envira Gallery gjøre alt du kan spørre om et plugin for bildegalleri. Sosial deling, WooCommerce-integrasjon, image SEO, stilige maler, galleriimport – listen fortsetter og fortsetter.

Hver funksjon aktiveres ved å klikke på en knapp, noe som betyr at du bare trenger å installere funksjonene du bruker aktivt. Dette betyr at for brukere som bare ser etter et strømlinjeformet galleri, det ikke er noen unødvendige konfigurasjonsskjermer å drukne i. Og for de som leter etter spesialiserte funksjoner, er det en dedikert innstillingsskjerm for hver enkelt, slik at du kan finjustere galleriene nøyaktig smak.

Den største avgjørelsen er å velge hvilken lisens du vil velge. Som du forventer, de dyrere lisensene leveres med flere (og mer sofistikerte) tillegg, så det er en avveining mellom pris og funksjonssett.

For de fleste brukere vil den optimale lisensen falle et sted mellom sølv og gull – sølv låser opp mesteparten av de beste tilleggene, mens gull låser opp partiet.

Etter å ha sett nøye på addonene som er tilgjengelige med hver lisens, lener jeg meg personlig mot $ 49 Silver-lisensen, og føler at den representerer den beste verdien. Ja, ved å oppgradere til Gold får du noen ekstra tillegg, men til dobbel pris er det et stort hopp for ikke mye mer. Gull tilbyr også førsteklasses support, men på grunn av hvor enkelt pluginen er å bruke, trenger du sannsynligvis ikke så mye.

Alt i alt er Envira en virkelig sterk galleriplugin. Rask, anerkjent og enkel å bruke – og får en full støtte fra oss.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map