Envira Gallery, NextGEN Gallery eller FooGallery – Hvilket er det beste WordPress Image Gallery Plugin?

WordPress-tilbud


Selv om WordPress har grunnleggende bildegallerifunksjonalitet utenfor boksen, vil du installere en plugin hvis du vil ha flere kreative alternativer for å vise bilder på nettstedet ditt. Imidlertid, med så mange tilgjengelige alternativer for WordPress, hvilken du bør velge?

I denne artikkelen sammenligner vi tre av de mest populære bildegalleri-pluginsene for å hjelpe deg med å finne den beste for nettstedet ditt. Vi legger gratisversjonene av Envira Gallery, FooGallery og NextGEN Gallery mot hverandre, slik at du raskt kan se hva hver enkelt kan gjøre, og oppdage hvilken som passer deg. Vi vil også kort omfatte noen av de beste funksjonene i premiumversjonene av disse programtilleggene, slik at du kan se hva som tilbys hvis du bestemmer deg for å oppgradere.

La oss komme til det.

Hva kan et godt bildegalleri-plugin gjøre?

Kort sagt, plugins for bildegalleri gir deg muligheten til å lage samlinger av bilder og sette dem inn i WordPress-innlegg, sider og annet innhold. De beste WordPress-bildegalleri-plugins inkluderer et utvalg av forskjellige layoutformater, galleristiler og skjerminnstillinger.

Eksempel Galleri

Et eksempel på typen bildegallerier du kan lage med disse programtilleggene.

Mot slutten av denne NextGEN Gallery, FooGallery og Envira Gallery sammenligningen, har du god forståelse for hva disse mobilvennlige pluginene for bildegalleri kan gjøre, og hvilken du bør velge.

Om Envira Gallery, NextGEN Gallery og FooGallery

De tre beste bildegalleri-programtilleggene.

Statistikk fra WordPress Plugin Directory.

Envira Gallery, NextGEN Gallery og FooGallery er utvilsomt tre av de mest populære gratis WordPress-bildegalleri-pluginsene som er tilgjengelige i dag. Til tross for at disse programtilleggene har en stor brukerbase, har imidlertid ikke alle hatt en positiv opplevelse med dem. Her er hoveddetaljene fra WordPress Plugin Directory:

  • Envira Gallery: 80.000 pluss aktive installasjoner, 4.7-stjerners rangering av 5 (basert på 376 anmeldelser).
  • FooGallery: 80.000 pluss aktive installasjoner, 4.8-stjerners rangering av 5 (basert på 101 anmeldelser).
  • NextGEN Gallery: 1 million pluss aktive installasjoner, 3,3-stjerners rangering av 5 (basert på 1 261 anmeldelser).

NextGEN er den klart mest brukte gratis WordPress-bildegalleri-pluginen. Rangeringspoenget er imidlertid en blandet pose, med nesten like mange enstjerners rangeringer som femstjerners. FooGallery og Envira ser ut til å være like populære som hverandre, med en mye mer positiv gjennomsnittlig brukervurdering.

Basert på denne informasjonen er det ingen åpenbare frontrunner i den beste WordPress-bildegalleri-plugin-kategorien, så hvilken bør du velge? La oss finne ut av det i vår praktiske sammenligning.

Sammenlign de beste plugin-funksjonene for WordPress Image Gallery

For å holde ting enkelt, har vi valgt tre av de mest populære og velrenommerte bildegalleri-programtilleggene for denne sammenligningen. Vi vil utforske de beste funksjonene i gratisversjonene deres, og deretter se på brukeropplevelsen.

Bildegalleristiler

FooGallery grunnleggende eksempel

Et eksempel på et grunnleggende bildegalleri opprettet med FooGallery.

På det mest grunnleggende gir Envira Gallery, NextGEN Gallery og FooGallery deg muligheten til å sette inn et utvalg av små miniatyrbilder i WordPress-innlegg og sider. Når du klikker på, vises vanligvis en større versjon av hvert lite miniatyrbilde i et overdekningsvindu for en lysboks.

FooGallery Lightbox-eksempel

En større versjon av et bilde som vises ved hjelp av et lysboksvinduoverlegg med FooGallery.

Selv om det kan være nok for brukere å vise små miniatyrbilder med muligheten til å se større versjoner, kan de beste WordPress-bildegalleri-pluginsene gjøre mye mer.

Bildefremvisning Gallerier

NextGEN Slideshow Gallery

NextGEN Gallery lysbildefremvisningsmodus blar ganske enkelt gjennom bildene.

Å bruke lysbildefremvisningsformatet er en annen populær måte å vise bildene på. Ut av gratisversjonene av disse tre pluginsene har NextGEN Gallery en innebygd lysbildefremvisningsmodus som blar gjennom bildene med faste intervaller eller hver gang de klikkes.

FooGallery Slider

FooGallery har et gratis tillegg som muliggjør bildefremvisning av galleri.

FooGallery har en gratis karuselltillegg som kan aktiveres fra ditt WordPress-dashbord.

FooGallery Image Viewer

FooGallery-bildevisningsmodus ligner på en lysbildefremvisning.

FooGallery og NextGEN har også bildevisning og nettlesermodus som gir deg en annen måte å vise bildene dine i et lysbildefremvisning-format. For å lage bildefremvisning med Envira, må du oppgradere til en av premium-planene for å bruke lysbildefremvisningstillegget.

Murmalerier

FooGallery Masonry Layout

FooGallery gjør det enkelt å lage et bildegalleri ved å bruke muroppsettet.

Muroppsettet er den ideelle måten å vise bilder med forskjellige størrelsesforhold uten å måtte beskjære dem. Derfor er det flott å se at FooGallery inkluderer en murmal som standard. For både Envira og NextGEN er oppgradering til premiumversjoner den eneste måten å bruke muroppsett på bildegalleriene dine.

Detaljerte galleriinnstillinger

Hver av disse gratis plugins gir deg en god mengde kontroll over hvordan bildegalleriene dine fungerer og ser ut. NextGEN har absolutt flere innstillinger og alternativer enn de to andre, men som vi ser i delen om brukeropplevelse, kan dette føre til forvirring.

NextGEN-alternativskjermbildet

NextGEN mangler ikke på alternativer og innstillinger, men dette kan være for mye for noen brukere.

Envira Gallery lite-plugin holder ting enkelt i tilpasningsavdelingene, med de fleste innstillinger og alternativer reservert for premiumversjonen.

Envira-innstillinger

Den gratis versjonen av Envira Gallery gir kanskje ikke nok innstillinger for de som har noe mer enn de mest grunnleggende kravene.

FooGallery sitter et sted i midten og tilbyr nok kontroller til å tilfredsstille de fleste brukere uten å være overveldende.

FooGallery Gallery Innstillinger

FooGallery-innstillingene er et godt kompromiss mellom brukervennlighet og kreativ frihet.

Alternativer for oppgradering av bildegalleri

I sammenligningen av denne bildegalleriets programtillegg fokuserer vi på gratisversjonene av FooGallery, NextGEN og Envira. Ved å oppgradere til premium-versjonene av disse programtilleggene eller kjøpe premium-tilleggene, kan du imidlertid gjøre mye mer med bildegalleriene dine.

Noen eksempler på premiumfunksjonene du kan få tilgang til ved å oppgradere inkluderer:

  • muligheten til å lage videogallerier (Envira og FooGallery)
  • muligheten til å vise innholdsgallerier med sosiale medier (Envira og FooGallery)
  • muligheten til å selge bilder med integrasjon av netthandel (Envira og NextGEN)
  • muligheten til å lage gallerier som viser WordPress-innlegg, produkter og annet innhold (Envira og NextGEN).

For å finne ut mer om premiumversjonene av disse programtilleggene, må du gå til NextGEN-, Envira- og FooGallery-profflistesidene på deres nettsteder..

Hvilket WordPress Image Gallery-plugin er enklest å bruke?

Som vi nettopp har sett, lar alle disse programtilleggene legge til flere tilpassede bildegallerier til WordPress-nettstedet ditt i en eller annen form, men som er den enkleste å bruke? La oss finne det ut.

Starter

Etter å ha installert og aktivert FooGallery eller NextGEN Gallery på nettstedet ditt, vises en velkomstskjerm i WordPress-dashbordet.

NextGEN kommer i gang-skjermen.

Både FooGallery og NextGEN Gallery viser en begynnende skjerm.

Når det gjelder NextGEN, er det til og med en serie nyttige videoer som er innebygd i velkomstskjermen, i tillegg til en gallerivizard for å hjelpe deg i gang. Når de brukes riktig, kan velkomstskjermer gjøre en god jobb med å hjelpe brukere i gang, forstå hvordan en plugin fungerer og lære om oppgraderingsalternativer – og både NextGEN og FooGallery er gode eksempler på hvordan du bruker velkomstskjermer. Dessverre inkluderer Envira Gallery ikke velkomstskjerm.

Opprette et galleri

Som nevnt inkluderer NextGEN Gallery en veiviser som gir deg muligheten til å bli ledet gjennom prosessen med å lage et galleri – som definitivt gjør det lettere å komme i gang.

Veiviser for bildegallerier

NextGEN har en veiviser som hjelper deg med å lage ditt første bildegalleri.

Selv om Envira og FooGallery ikke har veivisere, bør du ikke ha noe problem med å opprette et bildegalleri ved å bruke noen av disse programtilleggene. Når FooGallery integreres sømløst med WordPress, bør du faktisk ikke ha noen problemer med å opprette et bildegalleri hvis du er kjent med WordPress. Og selv om du er ny på WordPress, vil du bare ha ett brukergrensesnitt å lære hvis du velger FooGallery.

FooGallery UI

FooGallery føles som en del av WordPress takket være det lignende brukergrensesnittet.

<

p stil = ”flyte: høyre; skriftstørrelse: 90%; margin-topp: 0; polstring-topp: 0;”>(

Med galleriinnhold, byggherre og innstillinger som alle er plassert på samme side, er alt du trenger for å lage og tilpasse galleriet ditt lett tilgjengelig med FooGallery.

FooGallery Innstillinger

Når du jobber med et galleri i FooGallery, er alt tilgjengelig fra en skjerm.

Envira Gallery utnytter også det opprinnelige WordPress-brukergrensesnittet for å levere en intuitiv brukeropplevelse. Plugin-en integreres sømløst med WordPress Media Library, noe som gjør det enkelt å laste opp og legge til bilder i galleriene dine.

Envira UI

Brukergrensesnittet til Envira Gallery.

Som med FooGallery, gir Envira Gallery alt du trenger på en skjerm, noe som gjør det enkelt å starte og deretter tilpasse galleriene dine. Ettersom flertallet av Envira Gallery-funksjonene finnes i premium-versjonen av plugin-en, havner imidlertid mye av brukergrensesnittet til å vise en oppsalg for pro-versjonen.

Merknad om oppgradering av Envira

Mange funksjoner i Envira Gallery er bare tilgjengelige i premiumversjonen av plugin-modulen.

Publisering av et bildegalleri

Envira Gallery, FooGallery og NextGEN Gallery legger alle til en hendig knapp til WordPress Editor. Med både Envira Gallery og FooGallery, kan du velge hvilken av galleriene du vil sette inn i innholdet ved å klikke på denne knappen..

Sett inn Galleri

Alle disse programtilleggene gir deg en enkel måte å sette inn gallerier i innleggene og sidene dine.

NextGEN tar imidlertid ting til neste nivå når det gjelder å sette inn et galleri i innleggene og sidene dine. I stedet for å bare velge hvilket galleri du vil sette inn, blir du møtt med et stort utvalg av alternativer.

NextGEN Sett inn gallerivalg

Det kan være litt forvirrende å sette inn et galleri med NextGEN.

Fra skjermbildet NextGEN insert insert gallery kan du gjøre mye mer enn å bare legge et galleri til innholdet ditt. Noen av NextGEN-alternativene inkluderer å velge hvilke bilder fra biblioteket ditt som skal vises og hvordan du presenterer dem, eller laste opp flere bilder til nettstedet ditt fra innsatsgallerievinduet. Selv om disse ekstra alternativene kan være forvirrende med det første, tar det bare litt lenger tid å sette inn et galleri i et innlegg enn det gjør med FooGallery eller Envira.

De publiserte galleriene

Den gode nyheten er at det er enkelt å sette inn et godt presentert bildegalleri i et WordPress-innlegg eller -side med alle disse tre programtilleggene. Som vi har omtalt tidligere, kan du lage et godt utvalg av bildegallerier med disse programtilleggene, og selv når du bruker standardinnstillingene, er resultatene respektable med ikke mye forskjell mellom NextGEN, FooGallery og Envira når det gjelder presentasjon.

Publisert FooGallery

Et publisert bildegalleri opprettet med FooGallery ved bruk av standardinnstillingene.

Som standard legger FooGallery til en dråpe skyggeeffekt til hvert bilde, men dette kan enkelt endres gjennom de enkelte galleriinnstillingene. Som du kan se, bruker du ikke standardinnstillingene, endres størrelsen på miniatyrbildene automatisk for å fylle hele bredden på innholdsområdet. Heldigvis kan den berettigede gallerimalen ta seg av dette.

Publisert Envira Gallery

Et publisert bildegalleri opprettet med Envira ved å bruke standardinnstillingene.

Som standard er Envira-galleriene pent berettiget til å ta opp hele bredden av innholdsområdet. Når du holder musepekeren over et bilde, vises de valgfrie billedtekstene, og, som med de to andre plugin-ene, viser du en større versjon i et lightbox-overleggsvindu ved å klikke på et bilde.

Publisert NextGEN Gallery

I likhet med FooGallery legger bilder som er opprettet med NextGEN ved hjelp av standardinnstillingene en grense til miniatyrbildene. Oppsettet er heller ikke berettiget, og etterlater et avstand mellom det siste bildet og kanten av innholdsområdet. Imidlertid kan dette enkelt endres i galleriinnstillingene.

NextGEN Lightbox

Som standard vises galleribilder i et lightbox-vindu når du klikker på dem med alle tre plugins.

Denne demonstrasjonen av å bruke standardinnstillingene for å lage et bildegalleri, bør gi deg en god ide om resultatene du kan forvente fra disse programtilleggene.

Siste tanker

NextGEN er sannsynligvis den beste WordPress-bildegalleri-plugin for strømbrukere. Hvis du vil ha full kontroll over galleriene dine og mange forskjellige alternativer for å presentere bildene dine på forskjellige måter, kan NextGEN være noe for deg. På grunn av de detaljerte alternativene og innstillingene til NextGEN, er det imidlertid mer komplisert å bruke og mindre brukervennlig enn Envira og FooGalley.

Det er ofte prisen å betale for flere funksjoner og funksjonalitet, men det føles som om ting kan være enklere. NextGEN er på ingen måte ubrukelig, men du må kanskje konsultere dokumentasjonen for å få mest mulig ut av denne pluginen, eller til og med gjøre noe av det grunnleggende. Selv om sluttresultatene var gode, var det perioder med hodeskraping når du kom i gang med NextGEN Gallery.

FooGallery og Envira ligner hverandre når det gjelder brukervennlighet, og de er begge enklere å bruke enn NextGEN Gallery, selv for det grunnleggende. Imidlertid er FooGallery av de to fremover på grunn av sin strengere tilslutning til WordPress-måten å gjøre ting på når det gjelder grensesnittdesign. Det føles bare som en del av nettstedet ditt, i stedet for et tillegg.

Når det gjelder sammenligning av gratisversjoner av disse plugins, får FooGallery mitt valg som det beste WordPress-bildegalleri-plugin. Den har en god balanse av nyttige funksjoner, mens den fremdeles er enkel å bruke. Imidlertid, hvis du trenger mer avanserte bildegallerifunksjoner, kan oppgradering til premiumversjoner av Envira Gallery eller NextGEN Gallery være et bedre alternativ.

Brukt / bruk noen av disse? tanker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me