Divi Builder, Beaver Builder ose Elementor WordPress Plugins – Cilin të zgjidhni dhe pse?

Marrëveshjet me WordPress


Nëse keni ndërtuar ndonjëherë – ose po mendoni të ndërtoni – një uebfaqe të WordPress, mund të keni dëgjuar për këto gjëra të quajtura shtojca ndërtues faqesh. Mirë, sigurisht që keni! Ata janë të gjithë zemërimi tani. Por këtu është gjëja: Cila është më e mira? Në këtë artikull, do ta sqarojmë duke krahasuar Divi Builder, Beaver Builder dhe Elementor.

Pse ato tre specifikisht? Së pari, po, ka shumë më tepër mundësi që ju presin atje në fushën e ndërtuesit të faqeve. Ekziston Ndërtuesi i faqeve WPBakery, Ndërtuesi i FaqesOrigin Faqe, Brizy, dhe ndoshta një duzinë mjetesh të tjera që mbeten nën radar. Prandaj, pse t’i pushoni të gjithë dhe të përqendroheni vetëm në Divi Builder, Beaver Builder dhe Elementor?

Përgjigja është e thjeshtë: Ata janë tre të mëdhenjtë. Ata janë shtojcat më të njohura për krijimin e faqeve në treg, me ekipet më të spikatur pas tyre – dhe ndoshta orët më të zhvilluara të investuara në ndërtimin e tyre.

Whatfarë do të thotë kjo është e thjeshtë: Ndërsa më shumë ndërtuesit e ngrohtë mund të kenë karakteristika të vetme këtu dhe atje që i bëjnë ato interesante, “paketa e tërë” është diçka që do të marrësh vetëm me një nga tre të mëdhenjtë: Divi Builder, Beaver Builder ose Elementor.

Por cila është më e mira? Le ta zbulojmë!

Kjo krahasim përqendrohet në disa aspekte të rëndësishme:

 • Lehtësinë e përdorimit. Kjo është e gjithë pika e shitjes, apo jo? Me fjalë të tjera, nëse e dija kodin, nuk do të kisha nevojë për ndërtues në radhë të parë.
 • Modulet e përmbajtjes. Blloqet e tekstit, blloqet e imazheve, butonat, etj. Le të krahasojmë se cili nga tre të mëdhenjtë del këtu, dhe ofron më së shumti.
 • Modelet jashtë kutive. Ndërtimi i faqeve nga e para është argëtuese … nëse keni kohë. Nëse jo, shabllonet vijnë në ndihmë. Ndërtuesit e mirë duhet t’i ofrojnë ato.
 • Koha e ngarkesës! A ngarkon faqja juaj e internetit më ngadalë me një plugin ndërtues të aktivizuar? Le të kontrollojmë.
 • Happensfarë ndodh kur çaktivizoni shtojcën. Disa ndërtues e trajtojnë këtë mirë, domethënë që faqet mbeten në rregull. Disa nuk janë aq të këndshëm.
 • Çmimi. Natyrisht. Plus si të merrni një vendim. ?

Le të merremi me biznesin.

Contents

Divi Builder, Beaver Builder, Elementor: Krahasuar

Së pari, bazat! Siç mund ta dini tashmë, nën kapuç, Divi Builder, Beaver Builder dhe Elementor janë shtojcat e WordPress.

Gjëja kryesore që këta tre duhet të ofrojnë është që ata e bëjnë atë me të vërtetë të lehtë krijimin e strukturave dhe postimeve të faqeve me porosi. Po flas për llojet e modeleve që shkojnë më lart se sa ju lejon të bëni temën tuaj. Ju mund të krijoni faqe uljeje, porosi për faqet, faqet e shitjeve … gjithçka, me të vërtetë.

 • Divi Builder është një shtesë vetëm premium. Nuk ka asnjë version falas në dispozicion.
 • Të dy Elementor dhe Beaver Builder pajtohen në modelin freemium – si në, ekziston një version falas, plus ju mund të paguani një tarifë të vogël për të marrë më shumë karakteristika.

Ne do të arrijmë në vetëm një sekondë, por së pari këtu është një tabelë e shpejtë përmbledhëse nëse po nxitoni:

Ndërtues Divi
Ndërtues kastor
Elementor

çmim89 dollarë, 249 dollarëfalas, 99 dollarë, 199 dollarë, 399 dollarëfalas, 49 dollarë, 99 dollarë, 199 dollarë
Lehtësinë e përdorimit4/54.8 / 55/5
Modulet e përmbajtjes~ 45~ 30~ 60
Modelet e faqeve~ 370~ 30~ 140
Ndikimi në kohën e ngarkesës+27%+37%+28%
Kur deaktivizoniNjë rrëmujë kodesh të shkurtraMbetet struktura e mirë e faqeveMbetet struktura e mirë e faqeve
PËRGJITHSHËM# 3# 2# 1

Krahasimi i plotë:

1. Lehtësia e përdorimit

Së pari, instalimi. Nuk ka befasi këtu: Divi Builder, Beaver Builder dhe Elementor të gjithë instalojnë si çdo shtojcë tjetër WordPress.

Shënimi i fillestarit: Ja si të instaloni një shtojcë.

Pasi të keni mbaruar me instalimin, të tre ndërtuesit janë gati të përdorin menjëherë. Duke u thënë kështu, të gjithë vijnë me faqe me parametra të veçantë në pultin e WordPress. Sidoqoftë, nuk keni nevojë të futeni në ato cilësime për të filluar përdorimin e ndërtuesit. Të gjitha opsionet janë… opsionale.

Pika shtesë këtu shkojnë te Beaver Builder, i cili ka një panel të veçantë të bordit që ka për qëllim të të shpejtojë me ndërtuesin dhe elementët e tij më thelbësorë.

Bordi ndërtues në bord

Këtu keni më shumë informacione se sa e thjeshtë është çdo përdorues ndërtimi:

1.1. Ndërtues kastor

Për të filluar me Beaver Builder, shkoni te faqet → Shto të Re. Do të shihni një pjesë të re atje:

aktivizoni Beaver

Sapo të klikoni në të, UI i zakonshëm Beaver Builder UI do të nisë, dhe do të keni mundësinë të filloni të punoni me plugin.

Canvas Builder Beaver

Një vështirësi me të cilën do të përballeni këtu është se ju mund të kufizoheni nga zona e kanavacës që tema juaj ju lejon të punoni brenda. Me fjalë të tjera, nëse nuk ka asnjë model të faqes në ekran të plotë me temën tuaj, atëherë nuk do të mund të ndërtoni dizajne të plota në ekran të plotë. Beaver Builder nuk vjen me ndonjë model të tillë bosh nga kutia.

Duke e lënë mënjanë atë çështje, Beaver Builder ju ofron një përvojë shumë intuitive në përgjithësi. Ju duhet të tërhiqni elementë nga shirita anësor, t’i hidhni ato në kanavacën kryesore, dhe pastaj t’i rindërtoni dhe rregulloni lirisht.

Beaver Builder përdorni demo

Kurdo që të vendosni një bllok të ri në faqe, thjesht klikoni “+” që është në këndin e sipërm të djathtë të ekranit dhe më pas zgjidhni elementin tuaj.

kastor plus

Ky buton “+” është gjithashtu se si mund të shtoni rreshta të rinj apo edhe modele të gatshme, dhe t’i përdorni si pikënisje.

Kurdoherë që të klikoni në ndonjë element në faqe, do të shihni një popup me opsionet dhe cilësimet e mundshme për atë element. Përveç kësaj, ju mund të redaktoni të gjithë përmbajtjen e tekstit duke klikuar një bllok dhe shtypur menjëherë atje.

Në përgjithësi, Beaver Builder është shumë intuitiv. Meqenëse po shikoni një vrojtim të drejtpërdrejtë të faqes në të cilën po punoni, është shumë e qartë se çfarë duhet të bëni dhe si mund të arrini efektin tuaj të dëshiruar.

Nëse doni të mësoni më shumë rreth Beaver Builder dhe të mirat dhe të mirat e saj, shikoni rishikimin tonë të Beaver Builder.

1.2. Ndërtues Divi

Për të filluar me Divi Builder, shkoni te faqet → Shto të Re. Ka një buton të ri me lëng atje:

përdorni ndërtuesin divi

Duke klikuar mbi të do të nisë Divi Builder – por vetëm gjysma e rrugës, të themi.

Ja çfarë dua të them: Kur të klikosh butonin, do ta shohësh këtë:

divi mes ui

Sshtë vetëm “lloji” i një përvoje të dobishme për ndërtimin e faqeve. Ajo që po shihni është diçka e një ndërfaqeje në mes të rrugës, nëse kjo ka kuptim. Ndërsa zëvendëson UI standarde WordPress dhe ju lejon të vendosni blloqe të ndryshme faqesh njëra pas tjetrës, në të vërtetë nuk e shihni rezultatin përfundimtar të punës suaj.

Unë mendoj se kjo mënyrë e punës mund të jetë e dobishme nëse keni të bëni me një faqe shumë të gjatë dhe të komplikuar, dhe thjesht doni t’i shihni gjërat nga pamja e një zogu. Sidoqoftë, për nevojat tuaja të përditshme për krijimin e faqeve, ju jeni më mirë të përdorni përvojën ‘të plotë’ Divi Builder.

Për ta arritur atë, klikoni në butonin Përdorimi Visual Builder. Kjo do t’ju ridrejtojë në një panel krejtësisht të ri që është plotësisht ajo që ju shikoni-është-çfarë-ju-merrni.

E drejta përpara, ndërfaqja Divi Builder është ndërtuar në një mënyrë që t’ju udhëzojë nëpër hapat e nevojshëm për të ndërtuar një faqe të bukur.

Së pari, Divi Builder ju jep tre zgjedhje: Ndërtoni nga e para, zgjidhni një plan urbanistik paraprak ose klon faqe ekzistuese. Ky është një ndihmës miqësor dhe do të përmirësojë ndërveprimin tuaj të parë me ndërtuesin.

zgjedhje divi ndërtues

Nëse jeni duke punuar në një faqe nga e para, ju duhet të zgjidhni se çfarë lloj rreshti dëshironi të vendosni në faqe, dhe pastaj cilat module që dëshironi të përfshini brenda asaj rreshti.

kanavacë divi bosh

Kjo është pothuajse aq e lehtë për tu kuptuar sa në Beaver Builder. Sigurisht, unë e kuptoj që shumë nga kjo varen në preferencën personale, por UI e Divi Builder duket të jetë pak më konfuze.

Për të parë se çfarë dua të them, shikoni këtë pamje:

butona divi ndërtues të çuditshme

Ajo që shihni se ka tre butona separate + ’të veçantë, dhe secila prej tyre bën një gjë të ndryshme. Njëra është për seksione, një është për rreshta, dhe e fundit është për module të përmbajtjes.

(Shënim: Për të ndërtuar ndonjë faqe Divi Builder, së pari duhet të krijoni seksione, pastaj të vendosni rreshta në ato pjesë dhe në fund të vendosni elementë të përmbajtjes individuale brenda rreshtave.)

Kur bëhet fjalë për redaktimin e përmbajtjes, sidoqoftë, është gjithçka shumë intuitive. Thjesht klikoni në çfarëdo elementi që dëshironi të redaktoni, dhe bëni atë që dëshironi të bëni – qoftë duke shtypur ose rregulluar parametrat e tjerë.

Divi përdor demo

Në përgjithësi, Divi Builder është i lehtë për t’u përdorur në baza ditore, por një vështirësi më e vështirë për tu marrë me të në fillim.

Ngjashëm me situatën e Beaver Builder, nëse tema juaj nuk vjen me ndonjë model të faqes ‘bosh’, atëherë nuk do të mund të ndërtoni një paraqitje të vërtetë në ekran të plotë me Divi Builder. Vetë Divi Builder nuk ka ndonjë model të tillë faqe, kështu që ju jeni i kufizuar nga kanavacë e punës e disponueshme e temës suaj.

(Nga ndërtuesit këtu, vetëm Elementor vjen me modelin e vet të faqes boshe.)

Nëse doni të mësoni më shumë rreth Divi Builder dhe të mirat dhe të mirat e saj, shikoni rishikimin tonë të Divi Builder.

1.3. Elementor

Mënyra se si ndërtoni me Elementor është duke shkuar te Faqet → Shtoni të Re dhe pastaj duke klikuar në butonin e madh ‘Ndrysho me Elementor’.

Butoni i elementit

Pasi ta bëni atë, do të ridrejtoheni në UI me porosi të Elementor.

UI i elementit

Ndërsa të dy Divi Builder dhe Beaver Builder zgjedhin UI-në “në rast rasti” – me anë të së cilës duhet të klikoni në diçka për të parë opsionet e disponueshme ose modulet e përmbajtjes, Elementor ju tregon gjithçka në pjesën e përparme brenda një modeli klasik të kanavacës anësore..

Dy butonat e vetëm të dukshëm në qendër sugjerojnë në mënyrë të saktë se çfarë lloj veprimesh mund të ndërmerrni për të filluar: Ose “shtoni seksionin e ri” ose “shtoni modelin”.

Ndërtimi i faqosjes tuaj me dorë është shumë intuitiv. Kur klikoni në butonin kryesor “shtoni seksionin e ri”, do t’ju paraqiten një pjesë e vogël e strukturave të zakonshme bazuar në numrin e kolonave që dëshironi. Pasi ta zgjidhni atë, mund të filloni të tërhiqni modulet e përmbajtjes.

Demo e përdorimit të elementëve

Këtu keni rrjedhën tuaj të punës me Elementor:

 1. Zvarritni një modul të përmbajtjes që ju pëlqen dhe vendoseni aty ku ju nevojitet.
 2. Klikoni në atë modul dhe rregulloni atë duke kaluar nëpër skedat e saj individuale të cilësimeve: Përmbajtja, Stili, Avancimi.

Skedat e elementeve

Skeda e përmbajtjes së një moduli trajton gjithçka që ka të bëjë me atë që është brenda / brenda këtij elementi të dhënë të përmbajtjes. Nëse është një titull me të cilin merreni, mund ta rregulloni tekstin atje. Nëse është një bllok imazhi, mund ta ndryshoni vetë imazhin, etj.

Skeda e stilit është aty ku mund të rregulloni çdo detaj të vogël në lidhje me pamjen e modulit tuaj: Mendoni ngjyrat, gjerësinë, madhësitë, etj..

Më në fund, Advanced është për margjinat, cilësimet e mbushjes, kufijtë, sjelljet e reagimit në mënyrë të përgjegjshme, CSS me porosi dhe gjithçka tjetër që nuk gjeti vend në skedat e tjera.

Struktura e përmirësuar në stilin e përmbajtjes bëhet me të vërtetë intuitive dhe e lehtë për tu kuptuar pas një kohe të shkurtër, pasi që lehtë mund të parashikoni se ku mund të gjeni një mjedis specifik.

E fundit, por jo më e rëndësishmja, Elementor ju jep një përvojë të redaktimit dhe redaktimit në linjë (për shembull, me blloqet e tekstit), pa një përvojë të redaktimit dhe rregullimit në linjë (për shembull, me blloqet e tekstit). filloni të shtypni larg pasi të klikoni në modul vetë).

Në përgjithësi, Elementor është lojtari im i preferuar këtu për sa i përket lehtësisë së përdorimit – megjithëse Beaver Builder është shumë afër.

Nëse doni të mësoni më shumë rreth Elementor dhe të mirat dhe të mirat e tij, shikoni rishikimin tonë të Elementor.

2. Modulet e përmbajtjes të përfshira

Jo të gjithë do të pajtohen, por unë them se fuqia e një ndërtuesi qëndron në bollëkun e moduleve të përmbajtjes – module të përmbajtjes së dizajnuar mirë, d.m.th..

Në fund të ditës, arsyeja kryesore që ne përdorim ndërtuesit është të jemi në gjendje të ndërtojmë faqe që shkojnë mbi tekstin standard dhe kombinimet e imazheve. Thjesht ka kuptim që sa më shumë elementë përmbajtjeje të marrim, aq më të lumtur jemi me një ndërtues të caktuar.

Ja çfarë është në dispozicion me Divi Builder, Beaver Builder dhe Elementor. Së pari, modulet që mund të gjeni në të tre:

 • fizarmonikë
 • Audio player / SoundCloud
 • buton
 • Thirrje për Bllokun e Veprimit
 • Forma e Kontaktit
 • kundër
 • ai që ndan
 • Formulari i pajtimit / pajtimit me email
 • Galeri
 • HTML / Code
 • imazh
 • hartë
 • Posts
 • Tabela e Pricemimeve
 • Rrëshqitës
 • Tabs
 • dëshmi
 • tekst
 • video
 • Produkte WooCommerce

Dhe tani, më të dukshmet e moduleve unike nga ndërtuesi tek ndërtuesi:

Elementor
Ndërtues Divi
Ndërtues kastor

vigjilent
Titulli i animuar
Kutia e autorit
blockquote
Therrime buke
Comments
Countdown
Butoni i Facebook, Komente, Embed, Faqe
Flip Box
Kreu
ikonë
Kutia e ikonave / Blurb
Grupi i ikonave
Kutia e imazhit
hyrje
Menyja e Navit
person
portofol
Postoni Carousel
Lundrimi pas
Lista e Çmimeve
Kundërvajtësit e shiritave të progresit
Kërko
Butonat e aksioneve
Sidebar
Ikonat sociale
ndarës
kunj
Widget WordPress

Siç mund ta shihni, Elementor ofron më së shumti këtu. Në kohën e shkrimit, Elementor ju dha 60 module të përmbajtjes, compared në krahasim me 45 ~ nga Divi Builder dhe 30 ~ nga Beaver Builder.

Shtë tronditëse, Divi Builder nuk ofron ndonjë bllok përmbajtje për titujt standardë. Si në, nëse thjesht dëshironi të jeni në gjendje të vendosni disa tekst brenda një etiketë me kokë (si psh

), do të duhet ta bësh atë përmes modulit Tekst.

Për më tepër, nuk duket se është një mënyrë e thjeshtë për të shtuar pajisje widget standarde në krijimet tuaja Divi Builder. Me të dy Elementor dhe Beaver Builder, ju thjesht mund të zgjidhni nga ndonjë prej widget-ve tuaja aktuale dhe t’i shtoni ato si çdo modul tjetër të përmbajtjes, kudo në kanavacë.

Kjo do të thuhet, elementët e integruar të përmbajtjes janë vetëm gjysma e tregimit. Do shtojcë ka bashkësinë e saj të zhvilluesve dhe një gamë të bukur të shtojcave shtesë që ofrojnë module shtesë të përmbajtjes. Thjesht shkoni te WordPress.org dhe shikoni për shtojcat që thonë “Elementor” ose “Beaver” kudo në emër. Ka shumë prej tyre!

Komuniteti i Elementor është veçanërisht i gjallë (ka tema dhe shtojca të ndërtuara për të punuar posaçërisht me Elementor).

Whatfarë do të thotë gjithë kjo është që edhe nëse një ndërtues nuk ka një modul të caktuar që ju nevojitet, duhet të jeni në gjendje ta merrni atë nga një shtojcë shtesë e palës së tretë.

Megjithatë, në fund të ditës, Elementor fiton betejën e moduleve të përmbajtjes!

3. Modelet e faqeve të disponueshme

Duke pasur shabllone si pjesë e një shtojcë tashmë të lehtë për t’u përdorur ndërtues, pothuajse tingëllon si mashtrim.

Modelet mund të jenë tepër të dobishme nëse nuk keni kohën për të ndërtuar faqen tuaj nga e para, ose nëse thjesht doni të adaptoni një model ekzistues duke ndryshuar këtë ose atë.

Të tre ndërtuesit kanë modele – që është një lajm i shkëlqyeshëm – por jo të gjithë janë të barabartë. Ja se çfarë janë:

3.1. Ndërtues Divi

Divi Builder ofron një bollëk të jashtëzakonshëm modelesh. Në kohën e shkrimit, ju mund të zgjidhni 373 paraqitjet!

Këto paraqitje vijnë në grupe në 48 pako me bazë për qëllime (për shembull, ka një paketë restorantesh, një pako kafeneje, një paketë agjencish, etj.).

biblioteka e ndërtuesve divi

Pastaj, kur futni ndonjë nga paketimet, do të shihni të gjitha paraqitjet e paraqitura bukur brenda një rrjeti. Fakti që paraqitjet nuk janë grumbulluar të gjitha do të thotë se marrja e një vendimi se cili do të përdorë është shumë më miqësor për përdoruesit.

Paraqitjet e shtëpive të kafesë divi

Më duhet të pranoj, organizimi i shablloneve në pako është një ide e shkëlqyeshme. Gjithçka brenda paketës është pjesë e të njëjtit koncept të projektimit. Kjo do të thotë që, për sa kohë që krijoni faqe të bazuara në një paketë të vetme, mund të jeni i sigurt se gjithçka do të përshtatet mirë. Përveç paketave, kategorizohen edhe të gjitha shabllonet, që është një mënyrë më e përgjithshme e grupimit të tyre në një farë mënyre.

Kur bëhet fjalë për cilësinë e shablloneve, ato janë vërtet të nivelit të lartë. Të gjitha modelet janë moderne, të optimizuara dhe duken bukur. Ju nuk do të gjeni ndonjë model të këtij viti.

3.2. Ndërtues kastor

Me Beaver Builder, sigurisht që nuk merrni aq model sa me Divi Builder. Gjithsej janë rreth 30, që është shumë, por gjithashtu një lloj jo sa duhet, nëse jam i sinqertë.

Kategorizimi është gjithashtu shumë më i kufizuar, por është i kuptueshëm (në fund të fundit, sa kategori mund të krijoni për 30 artikuj, apo jo?).

Ekzistojnë dy grupime kryesore të modeleve me Beaver Builder: Faqet e ndalimit dhe faqet e përmbajtjes.

ulje kastor dhe përmbajtje

Nuk ka kategorizim tematik veç e veç – si në, artet & dizajn ‘,’ biznes ‘,’ teknik ‘, etj.

Modelet e faqes së uljes janë të ndryshme, dhe zgjedhin lloje të ndryshme të prezantimit, por ato kërkojnë që ju të bëni pjesën më të madhe të punës në lidhje me personalizimin dhe bërjen e faqes tuajin..

Në përgjithësi, Beaver Builder me siguri ka disa shabllone me pamje të bukur, por vetëm shumë pak prej tyre. Pra, nëse “import-dhe-bërë” është qasja për ndërtimin e faqeve që ju jeni më të interesuar në, Beaver Builder nuk është për ju.

3.3. Elementor

Elementor jep rreth 140 shabllone faqe nga kutia.

Ky është një grup i bukur sipas çdo standardi. Sidoqoftë, ka disa çështje me të në krahasim me ato që merrni nga Divi Builder.

Kryesisht, shfletimi nëpër ato shabllone është më i vështirë. Ju merrni një shirit kërkimi, i cili i bën gjërat disi të menaxhueshme. Sidoqoftë, të gjitha modelet janë vendosur akoma në një zonë qendrore, pa asnjë grupim bazuar në kategorinë / qëllimin.

Modelet e elementeve

Gjithashtu, jo të gjitha qëllimet / niches kanë numrin e njëjtë të modeleve. Për shembull, nëse kërkoj “hotel”, unë marr tre shabllone për të zgjedhur. Për “palestër”, ka vetëm një.

Së fundmi, jo të gjitha shabllonet duket se kanë të njëjtën cilësi vizuale. Ekzistojnë një pjesë e vogël e modeleve vjetore që nuk do t’i zgjidhni gjithsesi.

Aty ku Elementor fiton pikë ekstra është që, përveç shablloneve të faqeve të plota, ju ofron edhe ‘blloqe’. Ato përbëhen nga një pjesë e vogël e elementeve të përmbajtjes individuale të grumbulluara së bashku për një efekt të këndshëm.

Kjo bibliotekë është shumë më e mirë. Ju merrni blloqe për 404 faqe, zona kontakti, FAQ, seksione heroike dhe shumë më tepër. Sipas mendimit tim, ky grup është aty ku duhet të shkoni në vend që të përshtatni shabllonet me faqe të plota.

Në fund të ditës, Divi Builder fiton këtë pjesë të betejës. Ajo jo vetëm që ka numrin më të madh të shablloneve, por modelet e saj janë gjithashtu në kërkim më të mirë.

4. Ndikimi në kohën e ngarkesës

Shpejtësia e ngarkimit dhe performanca e përgjithshme shpesh janë shqetësimet kryesore për njerëzit që po mendojnë të përdorin një ndërtues faqesh. Pra, le të bëjmë një provë:

Unë kam ndërtuar afërsisht të njëjtin dizajn duke përdorur secilin nga ndërtuesit, dhe pastaj i provova ato për performancën me Pingdom. Faqja është duke kërkuar të njëjtën temë WordPress për të gjitha provat. Ja çfarë gjeta:

* Një faqe me të gjithë të njëjtën përmbajtje, por pa ndërtues.

** Krahasuar me bazën fillestare.

Baza fillestare *
Elementor
Ndërtues Divi
Ndërtues kastor

Shkalla e Performancës88888885
Koha e ngarkesës **+28%+27%+37%
Madhësia e faqes1.5 MB1.7 MB1.7 MB1.7 MB
kërkesat21372926

Siç mund ta shihni, rezultatet janë pothuajse të njëjta për të tre ndërtuesit. Ka edhe më shumë kërkesa nga Elementor, por kjo është në lidhje me të.

Pjesa interesante e testit është krahasimi i rezultateve me faqen fillestare. Kjo faqe ngarkon afërsisht 30% më të shpejtë se ndërtuesit dhe është 200kB më e vogël, me më pak kërkesa gjithashtu. Megjithatë, ata numra nuk janë brutal. Dhe kjo është një lloj pritshmërie, në të vërtetë.

Pjesa më e madhe e kohës së ngarkesës së faqes tuaj do të harxhohet nga performanca e vetë serverit (e parë) dhe skedarët e mediave që keni në faqe (e dyta). Ndikimi aktual i ndërtuesit është i vogël në krahasim me këtë. Dhe supozoj se do të keni mjaft skedarë mediatikë në faqet tuaja, përndryshe pse do të keni nevojë për një ndërtues në radhë të parë?

Në përgjithësi, nuk ka fitues kur bëhet fjalë për performancën. Të tre ndërtuesit janë në rregull.

5. Hfarë ndodh kur deaktivizoni?

Kjo është një tjetër pyetje e gjallë në diskutimin për ndërtuesin e faqeve. Në thelb, pa marrë parasysh se cilin nga ndërtuesit përdorni, faqet tuaja do të duken mjaft të këndshme për aq kohë sa ju keni aktivizuar atë ndërtues.

Por çfarë ndodh nëse vendosni të çaktivizoni shtojcën për një arsye apo një tjetër? A do të ngatërrohet përmbajtja juaj?

Shkurt: Po – sigurisht që do.

Por shkalla në të cilën ngatërrohet ndryshon nga ndërtuesi tek ndërtuesi.

Le të fillojmë me të mirën: Elementor dhe Beaver Builder.

Të dy këta ndërtues trajtojnë çaktivizimin e plugin-it me hir. Ajo me të cilën keni mbetur është një faqe e bukur e pastër, me të gjithë elementët që janë akoma atje dhe duke përdorur sintaksën tradicionale të dokumentit HTML – tekstet tuaja janë në

; tituj, etj. Me fjalë të tjera, është gjithçka shumë e lexueshme.

Për shembull, kur çaktivizoj Beaver Builder, unë akoma marr një strukturë të këndshme të faqeve të lexueshme:

kodi kastor

E njëjta gjë ndodh me Elementor.

Divi Builder, megjithatë, është një histori ndryshe. Nëse e çaktivizoni, faqet tuaja bëhen plotësisht të palexueshme. E tëra që shihni është një rrëmujë kodesh të shkurtra:

Kodi Divi

Elementor dhe Beaver Builder marrin këtë raund.

6. Krahasuar çmimet – Cila është marrëveshja më e mirë?

Dilema e çmimeve nuk është e lehtë. Secila prej këtyre shtojcave ndërtuese ka modelin e vet të veçantë.

6.1. Elementor

 • Ka një plan falas
 • Personal: Leja për një vend – 49 dollarë në vit
 • Biznesi: licencë tre faqesh – 99 dollarë në vit
 • Pafund: licencë e pakufizuar – 199 dollarë në vit

6.2. Ndërtues kastor

 • Ka një plan falas
 • Standard: Faqet e pakufizuara – 99 dollarë në vit
 • Pro: Gjithçka në Standard, plus Theme Beaver Builder, multisite – 199 dollarë në vit
 • Agjensia: Gjithçka në Pro, plus etiketimi i bardhë – 399 dollarë në vit

6.3. Ndërtues Divi

 • 89 dollarë në vit për të gjithë bibliotekën e Temave Elegant (përfshirë të gjitha shtojcat dhe temat e tyre)
 • 249 dollarë pagesa një herë për qasje gjatë gjithë jetës

Asnjë fitues i qartë, por ka disa skenarë këtu që i bëjnë disa ndërtuesve një marrëveshje më të mirë se të tjerët:

 • Nëse dëshironi të merrni më shumë tipare me çmimin më të ulët, plus gjoja shtesë, duhet të shkoni me Divi. Leja e thjeshtë vjetore me 89 dollarë është e papërballueshme. Ju jo vetëm që merrni plugin Divi Builder, por edhe temën Divi, dhe të gjitha temat dhe shtojcat e tjera të zhvilluara nga kompania. Dhe ju duhet t’i përdorni ato në site të pakufizuara.
 • Nëse doni një zgjidhje falas, merrni Elementor, i cili ofron më së shumti karakteristika falas. Në krahasim, Beaver Builder ju jep vetëm një pjesë të vogël të moduleve të përmbajtjes në versionin falas (dhe pa shabllone, dhe pa import / eksport).
 • Nëse doni të përdorni një ndërtues vetëm në një sit, me siguri do të jeni përsëri më i lumtur me Elementor. Mund ta merrni për vetëm 49 dollarë. Asnjë tipar nuk është i kufizuar.

Për mua, Elementor ka modelin më tërheqës të çmimeve. Ju mund ta provoni pjesën më të madhe të Elementor falas, dhe më pas të azhurnoni në Pro nëse ka nevojë. Ose, ju mund të qëndroni me versionin falas të Elementor për mirë.

Kur bëhet fjalë për tiparet dhe lehtësinë e përdorimit, Elementor është gjithashtu zgjedhja ime numër një. Kurdoherë që punoj me Elementor, kam përshtypjen se mjeti në mënyrë aktive po përpiqet të më tregojë gjithçka që me të vërtetë duhet të shoh menjëherë, ndërsa fsheh gjërat më pak të rëndësishme. Në përgjithësi, e kam shumë më të këndshme të punosh me atë se sa Beaver Builder ose Divi Builder.

Kjo do të thoshte, gjëra të tilla si sa ju pëlqen UI-ja e dhënë ose rrjedha e punës e një mjeti zbrisni në preferencën personale, prandaj mbani në mend këtë kur merrni një vendim.

Ja çfarë do të bëja po të isha unë:

 • Filloni me Elementor – versioni falas, pasi besoj se është ai që do të kënaqeni më shumë. Përditësoni në Pro në çdo kohë nëse keni nevojë.
 • Nuk te pelqen kjo? Në rregull, shikoni Beaver Builder Lite, dhe pastaj shkoni primit nëse ju pëlqen shtojca.
 • A nuk ju pëlqen as kjo? Investoni në Divi. Ka një garanci për 30 ditë kthim të parave, kështu që ju nuk do të duhet të shqetësoheni për humbjen e parave tuaja nëse ndryshoni mendimin tuaj.

Këtu është një tabelë përmbledhëse me pamje të shpejtë për t’ju ndihmuar të kuptoni të gjithë parametrat e ndryshëm të secilit ndërtues në një pamje:

Ndërtues Divi
Ndërtues kastor
Elementor

çmim89 dollarë, 249 dollarëfalas, 99 dollarë, 199 dollarë, 399 dollarëfalas, 49 dollarë, 99 dollarë, 199 dollarë
Lehtësinë e përdorimit4/54.8 / 55/5
Modulet e përmbajtjes~ 45~ 30~ 60
Modelet e faqeve~ 370~ 30~ 140
Ndikimi në kohë i ngarkesës+27%+37%+28%
Kur çaktivizoniNjë rrëmujë kodesh të shkurtraMbetet struktura e mirë e faqeveMbetet struktura e mirë e faqeve
PËRGJITHSHËM# 3# 2# 1
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map