De ni ni pluginsene for forbedring av standard WordPress-søkefunksjonalitet (2020)

WordPress-tilbud


WordPress er kanskje et av de mest komplette innholdsstyringssystemene som er tilgjengelig i dag, men det betyr ikke at det er perfekt. Det er fremdeles en rekke områder der programvaren kan forbedres – og et slikt område er søk.

For å si det høflig, er søk ikke et område der WordPress utmerker seg.

Når en bruker skriver inn en søkeforespørsel, returnerer standard WordPress-søkemotoren ofte innhold som er irrelevant eller utdatert. Besøkende kan ikke begrense søket til bestemte kategorier eller nøkkelord, og kan heller ikke se uthevede termer i søkeresultatene. Det er ikke noe støtte for taksonomier, tilpassede innleggstyper eller tilpassede felt.

Heldigvis finnes det en rekke WordPress-søkeplugins som kan løse disse begrensningene.

Søkeprogramtillegg forbedrer eller erstatter standard WordPress-søkemotoren for å gi besøkende mer relevante søkeresultater og en bedre brukeropplevelse. Dette hjelper besøkende til å finne innholdet de ønsker raskere, noe som bidrar til å redusere avvisningsraten på nettstedet og øke trafikken.

Men med så mange plugins på markedet, hvordan vet du hvilke du skal velge? I denne artikkelen skal jeg se på ni av de beste WordPress-programtilleggene for å forbedre søket på nettstedet ditt, slik at du kan velge den som passer best for deg.

1. Jetpack Search – £ 25-pluss

Med mer enn fem millioner aktive installasjoner er Jetpack en av de mest populære WordPress-plugins som er tilgjengelige i dag. Og med funksjonalitet som beskyttelse mot brute force, statistikk på nettstedet, ubegrenset bilder for hosting og mer, er det enkelt å se hvorfor.

Automattic har tatt i bruk Jetpack som en måte å markedsføre andre premium-tjenester. Den personlige Jetpack-planen til £ 3 per måned legger til automatiserte sikkerhetskopier daglig, mens premium-planen på £ 8 per måned legger til skanning av skadelig programvare, Google Analytics-integrasjon og PayPal-integrasjon.

Gå opp til den profesjonelle planen til £ 25 per måned, så får du tilgang til mer enn 200 WordPress-temaer i premium kvalitet, samt Jetpack Search. Drevet av Elasticsearch erstatter Jetpack Search standard søkefunksjonalitet i WordPress for å gi resultater av høyere kvalitet.

Jetpack Search

Jetpack Search forbedrer søket på flere måter. Den støtter millioner av spørsmål, indekserer innholdet ditt i sanntid og viser søkeresultater umiddelbart.

En funksjon som overbeviser mange om å bruke Jetpack Search, er støtte for filtre. Det lar brukere av nettstedet filtrere etter koder, kategorier, tilpassede taksonomier, forfattere, datoer og innleggstyper.

Du kan tilpasse søkealgoritmen også, og det er ingen begrensninger for hvor mange søk som blir utført eller hvordan du bruker Elasticsearch API.

For å bruke Jetpack Search, må du oppgradere til Jetpack Pro. Det er mange billigere søkealternativer, men pro-pakken gir god valuta for pengene hvis du også trenger tilgang til premium-temaer, avansert sikkerhetsskanning og sikkerhetskopier i sanntid.

Offisiell webside | Plugg nedlastingsside

2. SearchWP – $ 99-pluss

SearchWP er en fantastisk søkeløsning for WordPress som integreres perfekt med mange populære WordPress-plugins som WooCommerce, bbPress, Easy Digital Downloads, Advanced Custom Fields og mer.

Mens Jetpack Search bare har noen få filtreringsalternativer via en widget, gir SearchWP deg mye mer kontroll over hvordan brukere søker på nettstedet ditt. Du kan gi en spesifikk vekt til attributter for posttype, taksonomier og tilpassede felt. Du kan også definere søkeregler, ekskludere bestemte innholdsstykker og bruke stikkord som stammer i stedet for eksakte søkeord.

SearchWP støtter innfødte populære eCommerce-plugins, og integreres med tilpassede metadata og dokumenter som PDF-er, tekst og kontordokumenter. Du kan også opprette flere søkemotorer for forskjellige områder på nettstedet ditt.

SearchWP-innstillinger

Utviklerne av SearchWP lar kundene forme hvilken funksjonalitet som aktiveres ved bruk av et utvidelsessystem. I skrivende stund var det 28 standardutvidelser, fire pro-utvidelser og to gratis tredjepartsutvidelser (hvorav den ene ble utviklet av FacetWP. Live Ajax Search-utvidelsen kan lastes ned fra WordPress.org og brukes enten med eller uten SearchWP.

En standard lisens for SearchWP tilbys på 99 dollar. Den gir tilgang til alle 28 standardutvidelser, og gir støtte og oppdateringer for ett nettsted i løpet av et år. Standardutvidelser inkluderer et alternativ for å fremheve søkeord, synonymer for å gruppere lignende ord og termer, og kortkoder for å vise søkeskjemaer i innlegg og sider.

Pro-lisensen til $ 149 per år gir uten tvil bedre verdi da den øker bruken til fem nettsteder og gir tilgang til alle pro-utvidelser. Byråer kan være lurt å velge pro pluss-lisensen til $ 299 per år, noe som fjerner bruksbegrensninger.

De fire pro-utvidelsene er WooCommerce-integrasjon, relatert innhold, viderekoblinger og beregninger. Metrics-utvidelsen er en av de beste funksjonene i SearchWP fordi du kan se hva besøkende søker etter, og bruk derfor denne informasjonen i innholdsstrategien din.

Uten tvil er SearchWP et av de beste søkepluginene som er tilgjengelige for WordPress-brukere. Jeg anbefaler å sjekke det ut.

Offesiell nettside

3. Relevanssi – GRATIS / £ 94,90-pluss

Relevanssi er en av de mest populære WordPress-søkeløsningene på markedet. Navnet stammer fra målet om å hjelpe WordPress-brukere å vise søkeresultater etter relevans.

Den gratis versjonen av plugin-en er full av funksjoner, slik at du kan fremheve søkeord, bruke uklar matching for delord og søke etter fraser og sitater. Brukere kan også søke gjennom kommentarer, tagger, kategorier, tilpassede felt, taksonomier og tilpassede innleggstyper. En nyttig funksjon “Mente du?” Gir besøkende forslag.

I tillegg til WordPress-støtte for flere nettsteder, støtter Relevanssi naturlig mange populære WordPress-plugins som bbPress, WPML og Members.

Relevanssi Søkealternativer

Den premiumversjonen av Relevanssi forbedrer plugin på mange måter. Den legger til vedleggs- og PDF-indeksindeksering, søker på undersidene, og indekserer og søker etter brukerprofilsider og taksonomens terminalsider.

Den lar deg også justere vekten hver innleggstype og taksonomi er gitt i søkealgoritmen, og legger til muligheten til å indeksere og søke i hvilken som helst kolonne i wp_posts-databasen..

Å oppgradere til premiumversjonen vil koste deg £ 94,85 per år, eller en engangsavgift på £ 286,44. Begge lisenser tilbyr støtte for et ubegrenset antall nettsteder.

Relevanssi er en av de beste gratis søkeløsningene for WordPress, og premiumversjonen legger til noen gode funksjoner.

Fordi plugin-enheten krever mye ekstra lagring, bør store bedrifter og andre nettsteder med høy trafikk teste den grundig før de går i live. Utviklerne bemerker at plugin-en deres vil bruke omtrent tre ganger så mye lagringsplass som wp_posts-databasetabellen.

Offisiell webside | Plugg nedlastingsside

4. Ajax-søk – GRATIS / $ 36

Ajax Search er en svært tilpassbar WordPress-plugin som legger til en live søkemotor på nettstedet ditt. Det Ajax-drevne søkeskjemaet viser vakre søkeresultater med miniatyrbilder når besøkende skriver søkeordet eller nøkkelordet.

Kjerneplugin, som kan lastes ned gratis, har en brukervennlig backend, og de fleste funksjonene kan slås av og på ved å klikke på en knapp. Du kan tilpasse miniatyrstørrelser og kilden til miniatyrbilder, og bruke en av åtte innebygde formmaler. Bilder kan også bufres for å forbedre ytelsen.

Standardsøkfunksjonaliteten til WordPress er utvidet betraktelig. Besøkende vil nå kunne søke innenfor tilpassede innleggstyper, kategorier, tilpassede felt og mer.

Google Analytics kan integreres, og hele pluginen kan også oversettes.

Ajax Search Lite

Pro-versjonen av Ajax Search er bare 36 dollar. Det gir støtte for å søke etter egendefinerte felt og utheving av nøkkelord, og legger til filtre for kategorier, tilpassede innleggstyper, taksonomier og mer.

Pro-versjonen lar også brukere søke i vedlegg, og det er tilleggsintegrering for flere WordPress-plugins som BuddyPress. Google-søkeordforslag og autofullførelse er også tilgjengelig i proversjonen.

En rekke ekstra stylingsalternativer tilbys også. Det er mer enn hundre redigerbare temaer, fire oppsett og hundrevis av andre tilleggsadministrasjonsalternativer. Det store antallet tilpassingsalternativer er imponerende.

Hvis du ønsker å forbedre brukeropplevelsen til besøkende som søker på nettstedet ditt, er Ajax Search et flott alternativ.

Offisiell webside | Salgsside | Plugg nedlastingsside

5. Dave’s WordPress Live Search – GRATIS

Et alternativ til Ajax Search du kanskje vil vurdere er Dave’s WordPress Live Search.

Plugin-enheten lar deg definere antall live-søkeresultater som skal vises, og om de vises når brukeren skriver inn ett, to, tre eller fire tegn. Live-resultater kan vise metadata, miniatyrbilder, postutdrag og en kobling “Vis flere resultater”.

Det er tre fargevalg – grått, rødt og blått – eller du kan style resultater selv. Du kan gjøre dette via CSS, selv om fargevelgerne som er tilgjengelige for hver seksjon er mye enklere å bruke.

Dave's WordPress Live Search

Dave’s WordPress Live Search lar deg også ekskludere innhold fra direktesøk, men i det store og hele har ikke plugin-en så mange funksjoner eller stylingsalternativer som Ajax Search.

Når det er sagt, er det fortsatt verdt å sjekke ut fordi det er enkelt å bruke og viser live søkeresultater nesten umiddelbart.

Plugg nedlastingsside

6. Ivory Search – GRATIS / $ 19.99-pluss

Ivory Search er en funksjonsrik WordPress-søkeplugin som lar deg lage et ubegrenset antall søkeskjemaer for nettstedet ditt. Det har et brukervennlig grensesnitt der hundrevis av alternativer kan aktiveres eller deaktiveres med bare ett klikk.

Den gratis versjonen av Ivory Search har mange unike funksjoner du ikke finner i andre søkeprogramtillegg, for eksempel muligheten til bare å søke innenfor passordbeskyttede innlegg eller innlegg opprettet innen et bestemt datoområde.

Brukere kan søke innen innlegg, sider, kategorier, taksonomier, tilpassede innleggstyper og mer. Ivory Search gir deg god kontroll over hvilket innhold som er ekskludert fra søk også, og det integreres med mange populære WordPress-plugins, for eksempel bbPress og WooComerce.

Ivory Search - Standard søkeskjemainnstillinger

Pro-versjonen av Ivory Search er kun 19,99 dollar per år. Denne planen låser opp ekstra funksjonalitet som å søke i bestemte forfatterinnlegg og ekskludere innlegg som har en spesifikk innleggsstatus.

Pro pluss lisensen koster $ 49.99 per år. Ved å oppgradere til denne versjonen kan besøkende søke i WooCommerce SKU, og søke i bilder, vedlegg og andre medier.

Med gratisversjonen som tilbyr mange avanserte alternativer, og premium-lisensene blir priset konkurransedyktig, er det enkelt å anbefale Ivory Search.

Offisiell webside | Plugg nedlastingsside

7. WP Solr – € 49

WP Solr er en allsidig WordPress-søkeløsning som er populær blant butikkeiere på grunn av sin støtte for plugins som WooCommerce, Advanced Custom Fields og Yoast SEO.

Plugin-en kan bruke en av to kraftige søkeplattformer: Elasticsearch eller Apache Solr. De fleste av de 23 tilleggene som følger med plugin-en, hjelper deg med å integrere WP Solr med andre tjenester, så vel som WordPress-plugins og temaer, selv om du også finner funksjonalitetstillegg som en PDF-innebygger som lar deg søke i dokumenter.

WPSolr-eksempel

WP Solr støtter alle tilpassede innleggstyper, taksonomier, tilpassede felt og vedlagte filer. Ajax-søk lar besøkende se live-resultater for sine søk, og det er også et søkealternativ på tvers av domener som lar brukere søke på flere WordPress-nettsteder.

WP Solr selger et engangsgebyr på € 49, og leveres med levetidsoppdateringer og support. Pris per nettsted for WP Solr reduseres når du kjøper programvaren for flere nettsteder.

Utviklerne lar deg laste ned programvaren og teste den før du kjøper. Jeg anbefaler å gjøre det, og hvis du får problemer, spør i supportforaene deres om hjelp.

Offesiell nettside

8. FacetWP – $ 99-pluss

FacetWP er en unik WordPress-søkeplugin som bruker et fasettert søkesystem. Søk bruker informasjon fra tilpassede felt, taksonomier og poster data for å sikre at alle resultatene er relevante.

Det er 12 fasetttyper å velge mellom, inkludert avkrysningsbokser, rullegardin, glidebryter og mer. Kroker og kortkoder kan brukes til å tilpasse skjemaer.

FacetWP fungerer med plugins som WooCommerce, Advanced Custom Fields og Beaver Builder, og det integreres også med andre WordPress-søkeløsninger som SearchWP og Relevannsi.

FacetWP-søkeeksempel

En grunnlisens for FacetWP koster $ 99 og gir støtte og oppdateringer i ett år for opptil tre nettsteder. Denne versjonen støtter alle filterinnleggstyper, og kommer med alle tillegg. Behandlingslisensen koster 249 dollar. Å trappe opp til denne pakken øker bruken til 20 nettsteder og gir tilgang til funksjonen for brukerinnleggstypen.

FacetWP er absolutt en av de mest interessante søkeløsningene som er tilgjengelige for WordPress. Det har mange kule funksjoner, for eksempel betinget logikk, som du ikke finner i andre plugins.

Hvis du ønsker å tilby besøkende flere filtreringsalternativer når du søker på nettstedet ditt, er FacetWP en å sjekke ut.

Offesiell nettside

9. WP Google-søk – GRATIS

WP Google Search gir en enkel måte å integrere Google Custom Search på WordPress-nettstedet ditt via en widget.

For å gjøre dette, må du registrere deg på https://www.google.com/cse/ for å få en Google Search Engine ID. Når du har ID-en, bare skriv den inn på innstillingssiden for plugin, og du er god til å gå.

Alternativene er begrenset. Du finner et alternativ for å vise en søkefelt øverst i søkeresultatene, et alternativ for å åpne lenker i en ny fane og noen CSS-korreksjonsalternativer. Det er ingen alternativer i plugin-widgeten utover å endre widget-tittelen.

Google Custom Search

De aller fleste tilpasningsalternativer finnes i Googles tilpassede søkeområde. Du kan endre utseendet og følelsen av søkeresultatene der, og også aktivere funksjoner som automatisk fullføring.

Hvis du ønsker å integrere Googles søkeresultater på nettstedet ditt, gir WP Google Søk en brukervennlig bro for å gjøre nettopp det.

Offisiell webside | Plugg nedlastingsside

Hederlige nevner

Selv om det kanskje ikke er så mange WordPress-søkeplugins på markedet som kontaktskjema-plugins eller plugins for sosiale medier, er det noen få gode søkeløsninger som bare savnet listen vår, men som er verdt å nevne.

Better Search er en gratis WordPress-plugin som erstatter standard WordPress-søkemotoren med mer relevante resultater. Den lar deg spesifisere vektfaktoren til artikkeltittelen, og innhold og miniatyrbilder kan vises i søkeresultatene.

Bedre søkeinnstillinger

De av dere som bruker avanserte tilpassede felt kan synes ACF: Better Search er nyttig.

Når dette gratis plugin-programmet er aktivert, vil besøkende kunne søke i innhold fra tilpassede felt du har opprettet.

ACF: Bedre søkeinnstillinger

I den øvre enden av markedet er Swiftype, som tilbyr en kraftig nettstedssøkingstjeneste og en WordPress-plugin som kobler nettstedet ditt til Swiftype-kontoen din. Imidlertid, med planer som starter fra $ 79 per måned, er det kanskje en tjeneste som bare store bedrifter bør vurdere.

Swiftype

En annen populær premium-søketjeneste er Algolia, som brukes av nettsteder med høy trafikk som Twitch.

Planene starter fra en rimeligere $ 35 per måned, men det er også en samfunnsplan som inkluderer 10 000 poster og 100 000 indekseringsoperasjoner per måned.

Dette bør tillate et tilstrekkelig antall søk på mange nettsteder, så det er verdt å sjekke ut. Sørg for å installere Algolias offisielle WordPress-plugin for å integrere det på nettstedet ditt.

Algolia

Den siste hederlige omtale går til Site Search 360, en annen førsteklasses tjeneste som har en WordPress-plugin. Det er en tilpassbar løsning som ser bra ut, men heldigvis er prisene mer fornuftige.

Den gratis planen tillater 150 sider indeksert og 1000 spørsmål per måned. Oppgradering til Columbo-planen for bare $ 9 per måned øker imidlertid denne grensen til 1500 sider indeksert og 5000 spørsmål per måned.

Nettstedsøk 360

Siste tanker

Standard søkemotor som er innebygd i WordPress, bør være tilstrekkelig for et lite nettsted med færre enn 25 sider. For større nettsteder vil besøkende synes det er vanskelig å finne innholdet de leter etter.

WordPress-søkeplugin adresserer disse begrensningene ved å forbedre relevansen av søkeresultater og lar deg kontrollere hvilke faktorer som brukes i søkealgoritmen. Søkeplugins utvider også hva som er søkt, og lar deg søke innen tilpassede felt, taksonomier, tilpassede innleggstyper og mer.

Filtrering hjelper også besøkende å begrense søket, slik at de lettere kan finne det de leter etter.

Eksempel på Ajax-søk

Jeg anbefaler å gjøre din egen research og teste søkeplugins ved å installere gratis WordPress-plugins og sjekke demoen av premiumløsninger.

Hvis du ikke ønsker å bruke penger, er mitt råd å velge Relevanssi, Ajax Search eller Ivory Search.

WP Google-søk er et alternativ for de som ønsker å vise Googles søkeresultater, men husk at denne pluginen ikke er teknisk nødvendig. Du kan integrere Google manuelt selv. Hva WP Google Search gjør er å forenkle denne prosessen.

Det er mange alternativer på premium enden, inkludert Jetpack Search, SearchWP, WP Solr og FacetWP, eller du kan også velge premiumversjonen av en av gratis plugins som anbefales ovenfor.

Hvis du allerede betaler for premium Automattic Services, er Jetpack Search en å vurdere. Bare husk at det mangler tilpasningsmuligheter mange andre løsninger tilbyr.

Da jeg først begynte å gå gjennom alternativer for søkeplugin for WordPress, var den første anbefalingen min om en premium-løsning SearchWP. Jeg føler fortsatt at det er den beste generelle løsningen på grunn av funksjonaliteten den tilbyr og måten den integreres med andre populære WordPress-plugins.

Når det er sagt, det er ingen ‘Beste plugin’, det er bare det som er best for deg og nettstedet ditt, så husk å se på alle alternativene og ta en informert beslutning.

Bruker / bruker du noen av ovennevnte plugins? tanker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map