Bloom vs OptinMonster: Cili është plugin më i mirë i formës elektronike të postës elektronike?


Kur bëhet fjalë për shtojcat e paketuara me veçori të WordPress për shfaqjen e formave të optinës së postës elektronike në faqen tuaj, ekzistojnë dy përparësi: OptinMonster gjithnjë i popullarizuar dhe Bloom më të lëshuar së fundmi, nga Temat Elegant.

Si lexues të rregullt do të dinë, ne kemi shikuar tashmë në mënyrë të hollësishme këto shtojca në dy postime të mëparshme: Rishikimi OptinMonster: Duke eksploruar tiparet e reja të kësaj shtese forme Optin për WordPress dhe Rishikimin tonë më të fundit të Bloom: Një Plugin Formë e Re Email-Optin nga Temat Elegante. Sidoqoftë, ndërsa ato përmbledhje hyjnë në thellësi të konsiderueshme, ata nuk përpiqen t’ju ndihmojnë t’ju përgjigjeni pyetjes gjithëpërfshirëse: Cili është opsioni më i mirë për faqen tuaj?

Për t’ju ndihmuar të vendosni, le t’i krahasojmë të dy.

Ne do t’i shikojmë tiparet e tyre, do të vlerësojmë se sa të lehta janë ato për t’u përdorur dhe do të përpiqemi të përcaktojmë se cila ofron vlerën më të mirë për para. Le të fillojmë.

Llojet e formave të emailit optin

Karakteristikat më të rëndësishme të një shtojce optin me email janë format e formës që ofrohen. Të dy Bloom dhe OptinMonster shkojnë shumë larg se sa vetëm shtojcat e formave popup / optin, dhe të dyja përfshijnë lloje të dobishëm formash që do t’ju ndihmojnë të rritni listën tuaj të emailit.

lulëzim rendit gjashtë lloje formash: Dritarja e kutisë së dritës, fluturimi-brenda / rrëshqitja, widget, poshtë postimit, kodet e shkurtër të përmbajtjes dhe përmbajtja e mbyllur.

Llojet e formave të OptinMonster vs Bloom

Bloom ju jep gjashtë lloje optine për të zgjedhur.

Me OptinMonster, ju keni qasje në shtatë lloje optine / popup: Dritarja e kutisë së dritës, ekrani i plotë i mirëpritur në stilin e mat, rrëshqitje-në, shirita lundrues, popup celular, inline / pas postimit, dhe shirita anësor. Ekziston gjithashtu një opsion që shfaqet nga kanavacë e zbrazët që mund të përdoret për të shfaqur çdo përmbajtje me porosi të zgjedhjes suaj. Sidoqoftë, si shumë aspekte të tjera të kësaj shtojce, forma e saktë dhe llojet e shfaqjes do të varen nga cili plan i çmimeve ju zgjidhni (më shumë për ato më vonë).

Llojet e formave të fushatës optinMonster

OptinMonster ka shtatë lloje të optinës kryesore, plus një mundësi kanavacë bosh.

Bloom patjetër që mbulon të gjitha llojet thelbësore të formës, por edhe OptinMonster – dhe gjithashtu ju jep një shirit lundrues, një kanavacë të zbrazët, një opsion të marrjes në ekran të plotë dhe një formë që shfaqet vetëm për celular.

Opsioni i formës së bllokuar të përmbajtjes së të dy plugins do të ishte i dobishëm nëse dëshironi të përdorni përmbajtje me vlerë të lartë – siç është shkarkimi i skedarit – për të tërheq vizitorët të bashkohen me listën tuaj. Për më tepër, të qenit në gjendje të fusni formularë në përmbajtjen tuaj duke përdorur një kod të shkurtër mund t’ju ofrojë gjithashtu një mundësi për të marrë regjistrimet e lexuesve në mes të rrugës përmes një postimi ose një faqe.

Me OptinMonster, forma e kanavacës ju lejon të shfaqni çdo përmbajtje me porosi që ju pëlqen brenda dritares që shfaqet. Kjo përmbajtje mund të jetë lidhje produktesh, profile të mediave sociale dhe lidhje e përbashkët, ose çfarëdo gjëje e përshtatshme për përmbajtjen tuaj. Shkurt: Mundësitë e pafund të paraqitura nga forma e kanavacës e bëjnë atë një tipar shumë interesant.

Shembuj të modeleve të shiritave lundrues të OptinMonster

Për dallim nga Bloom, OptinMonster ka një opsion optin për popup pop.

OptinMonster shirit lundrues është një lloj tjetër i formës potencialisht i dobishëm. Kjo për shkak se forma e optinës është gjithnjë në ekran – qoftë në krye ose në fund të dritares – kudo që vizitorët tuaj janë në faqen tuaj. Për më tepër, nëse një numër i konsiderueshëm i vizitorëve tuaj po hyjnë në faqen tuaj në pajisjet celulare, atëherë popupi i vetëm me celular i OptinMonster do të jetë patjetër tërheqës. Sidoqoftë, me Bloom, mund të vendosni një optin për të mos shfaqur në pajisjet e lëvizshme.

Shtuar së fundmi OptinMonster forma e marrjes në ekran të plotë është gjithashtu një fitues. Kur shfaqet, kjo mundësi mbulon tërë dritaren e shfletuesit dhe mund të nisë kur një vizitor do të arrijë në faqen tuaj ose do të largohet. Nëse vërtet dëshironi të rrëmbeni vëmendjen e vizitorëve tuaj, kjo mund të jetë opsioni më i mirë.

Të dy plugins gjithashtu ju japin një përzgjedhje të efektet e animacionit për tu aplikuar në format tuaja për të tërhequr vëmendjen e lexuesve tuaj. Ndërsa OptinMonster ka më shumë efekte animacioni, ndryshimi midis të dyve nuk është aq i rëndësishëm. Sidoqoftë, një azhurnim i kohëve të fundit në OptinMonster ju lejon të shtoni tinguj në popup-et tuaja siç shfaqen.

Verdikti: OptinMonster fiton në këtë pikë sepse ka më shumë lloje formash. Kjo përfshin disa opsione të dobishme (siç është shfaqja e kanavacës) që thjesht nuk janë të disponueshme me Bloom. Kapja është se kërkon një azhurnim të paguar për të marrë këto lloje formash shtesë.

Fituesi: OptinMonster

Modelet e Formës dhe Opsionet e Përshtatjes

Lulëzon anije me një numri mbresëlënës i modeleve të formave të paravendosura që mund të aplikohet për të gjitha llojet e formave që ofrohen. Sidoqoftë, nga inspektimi më i afërt, shumë prej këtyre modeleve të formës janë në fakt vetëm ndryshime të vogla në grupin bazë të modeleve. Përkundër kësaj, ka ende një numër të mirë të modeleve në mënyrë të konsiderueshme të ndryshme që ofrohen.

Opsionet e modelit të Bloom

Vetëm disa prej modeleve të formimit optik të personalizueshëm të Bloom.

Modelet e formës OptinMonster janë të ndara nëpër llojet e ndryshme të formave në dispozicion. Për shkak të kësaj, disa lloje formash kanë më shumë modele se të tjerët – por, cilindo lloj forme që ju zgjidhni, nuk do të keni më pak opsione modelesh.

Modelet e Formës OptinMonster

Do lloj forme OptinMonster ka grupin e vet të modeleve të ndërtuara me qëllim për të zgjedhur.

Në përgjithësi, të dy OptinMonster dhe Bloom kanë një numër të ngjashëm modelesh formash. Sidoqoftë, me OptinMonster, ju keni akses në një përzgjedhje më të larmishme të modeleve sesa që bëni me Bloom. Vlen gjithashtu të theksohet se të dy shtojcat ju lejojnë rregulloje shabllonet në detaje të shkëlqyera.

Bloom ju jep një gamë të gjerë cilësimesh për të punuar kur përshtatni modelin tuaj të formës, por OptinMonster e bën atë veçanërisht të lehtë për të personalizuar format, falë ndërfaqes së tij miqësore.

Verdikti: Krahasimi i cilësisë dhe larmisë së modeleve është një thirrje e vështirë. Bloom e bën jetën tuaj më të lehtë duke përfshirë variacione të shumta të paravendosura në secilën prej modeleve themelore të formave, ndërsa OptinMonster ka një përzgjedhje më të gjerë të modeleve dukshëm të ndryshme nga të cilat mund të zgjidhni. As plugins nuk mungojnë në këtë fushë, dhe preferencat tuaja personale do të diktojnë se cilat modele modelesh preferoni.

Fituesi: Vizatoni

Formoni shkaktarët dhe cilësimet e aktivizimit

Kënaqësit ju lejojnë kontrolloni kur shfaqen format tuaja, kështu që lexuesit tuaj kanë kohë të mjaftueshme për të formuar së pari një mendim për faqen tuaj të internetit dhe përmbajtjen e tij.

Vonesa për të shkaktuar formën tuaj thjesht mund të jetë e bazuar në kohë, ose mund të jetë më e ndërlikuar, siç është përdorimi i një mekanizmi që shkakton formën tuaj kur një vizitor shkon në një pikë të caktuar në faqe, ose kur ata kanë arritur në fund të një postim – apo edhe kur ato kanë qenë joaktive për një kohë të caktuar.

Cilësimet e shfaqjes së formës Bloom Optin

Bloom ka disa shkaktues të shkëlqyeshëm që kontrollojnë kur shfaqen format tuaja.

Me Bloom, ju keni qasje në disa shkaktues shumë interesantë, siç janë vonesat e kohës, pasi të komentoni, pasi është bërë një blerje WooCommerce, shkakton lëvizje faqesh, shkakton kohë boshe dhe kur një përdorues klikon në një buton ose lidhje.

Opsionet e Kontrollit të Shfaqjes së Formës OptinMonster

OptinMonster tani ka një përzgjedhje më të madhe të rregullave të ekranit sesa Bloom, megjithëse as asnjë plugin nuk ka mundësi të tjera.

Përditësimet në OptinMonster kanë parë më shumë ekrane të shtuara, duke përfshirë një opsion të fuqishëm të bazuar në kohë dhe data që është i shkëlqyeshëm për shfaqjen e promovimeve në ditë të caktuara të javës ose gjatë një periudhe kohore specifike. Ashtu si Bloom, OptinMonster gjithashtu ka një nxitje të bazuar në lëvizje, një shkas në kohën e duhur, një opsion pasiviteti dhe një veçori që ju lejon të shtoni lidhje me përmbajtjen tuaj që shkaktojnë një shfaqje kur klikohet.

Kontrolloni dukshmërinë e shfaqjes sipas datës dhe orës.

OptinMonster mbështet kushte të shumëfishta me bazë në datë dhe për të kontrolluar dukshmërinë e dritareve dhe optikëve tuaj.

Dallimi kryesor midis OptinMonster dhe Bloom në këtë fushë është ai që ka OptinMonster një shkas qëllimi i daljes.

Qëllimi i synimit të daljes mund zbuloni kur një vizitor do të largohet nga faqja juaj. Kjo është bërë duke gjurmuar lëvizjen e kursorit të miut për të zbuluar kur largohet nga dritarja e shfletuesit, duke dhënë një tregues të mirë që vizitori është gati të klikojë butonin mbrapa ose dalje. Ndërsa kursori largohet nga dritarja, shfaqet formulari. Dobia e kësaj është se forma juaj e shfaqur është vetëm shfaqet kur një vizitor do të largohet nga faqja juaj, duke hequr kështu rrezikun e lexuesve të bezdisshëm pasi ato po konsumojnë përmbajtjen tuaj.

Verdikti: Ndërsa shkaktuesit e Bloom janë shumë të dobishëm, OptinMonster fiton këtu, falë përfshirjes së një shkas qëllimi të daljes.

Fituesi: OptinMonster

Kontrollet dhe Parametrat e Ekranit të Formës

Të dy Bloom dhe OptinMonster ju japin shumë kontroll mbi vendin ku shfaqen format – qoftë në të gjithë faqen, në postimet nga kategori dhe etiketa individuale, ose në faqe të veçanta. Të dyja ju lejojnë gjithashtu përjashtoni postimet dhe faqet individuale nga paraqitja e formave.

Afisho Cilësimet për format e Bloom

Bloom e lehtëson përcaktimin e përmbajtjes ku do të shfaqen optinet tuaja.

Ndërsa të dyja pluginet kanë cilësime të mira të ekranit, OptinMonster i çon gjërat në nivelin tjetër me kontrollet që mbulojnë vendndodhjen fizike të vizitorit, vizitorët me një parametër specifik URL, vizitorët që përdorin Adblock dhe vizitorët nga një burim specifik i trafikut.

Kontrolloni se kush duhet të shikojë popup-et tuaj optinMonster

OptinMonster ka një kontroll mbresëlënës për të përcaktuar se kush do t’i shikojë format dhe popupet tuaja.

Si dhe duke shfaqur një mesazh me porosi, të dyja OptinMonster dhe Bloom ju lejojnë ridrejtoni vizitorët në një URL specifike pas një dorëzimi të formularit.

Parametrat e përdoruesit të shikueshmërisë OptinMonster

OptinMonster bën të mundur kombinimin e shumëfishtë, dhe nxitjen e tyre bazuar në mënyrën se si përdoruesi ka bashkëvepruar me ta.

vendim: OptinMonster fiton këtë, pasi ka më shumë mundësi për të fshehur dhe treguar format tuaja bazuar në më shumë skenarë.

Fituesi: OptinMonster

Integrimet e Shërbimit Email

Të dy shtojcat integrohen me të gjitha shërbimet kryesore të marketingut me email, dhe procesi për lidhjen e shtojcës në shërbimin tuaj të menaxhimit të listës së postës elektronike është po aq i drejtpërdrejtë me të dy opsionet. Sidoqoftë, OptinMonster ka përparësi, pasi mbështet një gamë më të gjerë shërbimesh. Sidoqoftë, Bloom ka shtuar mbështetjen për më shumë shërbime me secilën azhurnim, kështu që mund të arrihet së shpejti.

Mundësitë e integrimit të shërbimit të marketingut me email

Bloom tani integrohet me 16 shërbime të marketingut me email por OptinMonster punon me më shumë.

Verdikti: OptinMonster fiton bazuar në numrin më të madh të shërbimeve të marketingut me email të mbështetur aktualisht.

Fituesi: OptinMonster

Përdorshmëria: Lehtësia e përdorimit

Krijimi, konfigurimi dhe administrimi i formave tuaja të optinës së postës elektronike është në të vërtetë shumë i drejtpërdrejtë me të dyja plugins.

Ndërfaqja e Ndërtuesit të Formës Bloom

Bloom ka një ndërfaqe të disenjatorëve me forma pak të vjetëruara, por është akoma e mundur të personalizoni modelet tuaja optin.

Bloom përdor një panel kontrolli të krijuar nga fundi i krijuar me porosi, i cili arrihet në zonën tuaj të administratorit të WordPress, ndërsa, falë një azhurnimi të fundit, OptinMonster tani është një shërbim i pritur.

Redaktori i Formave të Popupit OptinMonster

OptinMonster tani ka një ndërfaqe intuitive të stilistit para-fundor.

Kalimi i OptinMonster në një shërbim të pritur do të thotë krijimi dhe administrimi i formave tuaja të OptinMonster zë vend jashtë pultit tuaj të WordPress, por ndërfaqja e përdoruesit duhet të jetë e njohur me të gjithë përdoruesit e WordPress. Megjithatë, lëvizja në një shërbim të pritur ka të mirat dhe të mirat. Nga njëra anë, do të thotë që të keni një sit shtesë për t’u loguar për të menaxhuar format tuaja; nga ana tjetër, tani mund të menaxhoni forma për shumë faqe në internet përmes një pulti qendror. Kjo gjithashtu ju lejon të përdorni OptinMonster në çdo faqe interneti, jo vetëm ato të mundësuar nga WordPress.

Ekrani i Optinave Aktive në Bloom

Ndërsa çdo ndërfaqe e përdoruesit është e ndryshme, ata të dy funksionojnë shumë mirë. Sidoqoftë, OptinMonster – duke paraqitur një panel anësor të cilësimeve pranë një paneli të madh kryesor me një vrojtim të drejtpërdrejtë të modelit tuaj të formës – e bën më të lehtë dhe më të shpejtë ndërtimin e formave tuaja. Fakti që OptinMonster tani është pritur jashtë uebfaqes suaj të WordPress-it, megjithatë, mund t’ju ​​heqë nëse preferoni të punoni drejtpërdrejt në pultin e WordPress-it tuaj.

Verdikti: OptinMonster fiton këtu, falë një ndërfaqe miqësore për përdoruesit me një vrojtim të madh të drejtpërdrejtë dhe opsione të personalizimit të klikimit për të ndryshuar.

Fituesi: OptinMonster

Karakteristikat e përgjithshme: Bloom vs OptinMonster

Të dy plugins janë të mbushura me karakteristika të dobishme, por ka disa pika ndryshimi.

Opsionet e vendndodhjes së formës Bloom

Të dy Bloom dhe OptinMonster kanë një numër të madh modelesh formash, dhe niveli në të cilin këto mund të personalizohen është shumë mbresëlënëse – megjithëse OptinMonster ka një zgjedhje më të larmishme modelesh sesa Bloom.

Kur bëhet fjalë për llojet e formës dhe shfaqjes, OptinMonster ka shirita lundrues, kanavacë bosh, dhe optina të plota të mirëpritura të stilit të mat që mungojnë nga Bloom. Ndërsa Bloom nuk ka as shkas për qëllim daljeje, Shkaqet lëvizëse dhe të bazuara në kohë janë kompromise të mira. Shtë e drejtë të thuash që të dy plugins mbulojnë thelbësore kur bëhet fjalë për format dhe llojet e shfaqura.

Ka disa fusha të tjera ku OptinMonster ofron më shumë sesa Bloom, siç është ndërfaqja e projektuesit të formave, e cila jep një pamje të drejtpërdrejtë të punës suaj. Forma e kanavacës që ju lejon të shtoni çdo përmbajtje në dritaren tuaj (në vend të një forme optin) është gjithashtu një mjet i dobishëm për të patur akses – për të mos përmendur opsionin e marrjes në ekran të plotë. Shkaku i shfaqjes së formës së synimit të daljes gjithashtu nuk mund të anashkalohet.

Edhe pse të ndryshme, as plugin nuk ka karakteristika, që do të thotë të vendosni se cili prej tyre ka karakteristikat më të mira për projektin tuaj, varet nga sa vlerësoni qëllimin e daljes dhe shfaqjet e kanavacës, si dhe sa kontroll keni nevojë për atë që mund t’i shikojë dritaret dhe zgjedhjet tuaja. Për më tepër, grupi i modeleve të modeleve të formave që preferoni do t’ju ndihmojnë gjithashtu të vendosni se për cilën plugin të kërkoni.

Verdikti: Të dy shtojcat mbulojnë të gjitha tiparet thelbësore, ndërsa ofrojnë mënyrën e tyre të të bërit të gjërave. Në letër, megjithatë, OptinMonster ka më shumë karakteristika sesa Bloom. Por, kur vjen puna për të shpallur një fitues, do të zbresë në preferencat dhe kërkesat tuaja personale, dhe cila shtojcë plotëson më nga afër nevojat tuaja.

Fituesi: Vizatoni

Icingmimi: Opsioni më i mirë për vlerën e parave

Bloom është në dispozicion në dy pika çmimi: Një licencë vjetore dhe një mundësi për jetë. Me të dy, ju merrni akses në të gjitha tiparet dhe përdorni në faqet e internetit të pakufizuara.

OptinMonster, nga ana tjetër, është në dispozicion në katër plane çmimesh. Këto bazohen në numrin e faqeve ku mund të përdoret plugin dhe cilat karakteristika ju dëshironi të përdorni.

Kjo e bën atë vështirë për të krahasuar Bloom dhe OptinMonster në vlerën për para – dhe fakti që çmimi i Bloom gjithashtu përfshin mundësinë e hyrjes në të gjitha shtojcat dhe temat e tjera të disponueshme nga Temat Elegant e bën akoma më të ashpër akoma për të bërë një krahasim të drejtpërdrejtë.

Opsioni me vlerën më të mirë do të varet në masë të madhe nga cilat karakteristika ju duhet të përdorni, si dhe nga numri i vendeve në të cilat planifikoni të përdorni plugin.

Për t’ju ndihmuar të përcaktoni se cila ofron vlerën më të mirë për nevojat tuaja, këtu janë opsionet e çmimeve:

OptinMonster është në dispozicion nga 108 dollarë në vit. Nëse, megjithatë, ju dëshironi të përdorni të gjitha tiparet, ju mund të përfundoni duke paguar sa më shumë $ 2,388 në vit – ekuivalent i 199 $ në muaj – për paketën e Agjencisë.

Këtu është një shpejtë përmbledhje e opsioneve të çmimeve OptinMonster:

  • Themelore: 9 dollarë në muaj – përdorni në një sit me lloje formash të kufizuara.
  • Plus: 19 dollarë në muaj – përdorni në tre site me lloje formash shtesë (shirita lundruese, shirita anësor, bllokimi i përmbajtjes, etj).
  • Pro: 29 dollarë në muaj – përdorimi në faqet e pakufizuara, plus më shumë lloje formash (përfshirë qëllimin për dalje dhe kanavacë), dhe veçori shtesë (përfshirë zbulimin dhe caktimin e referimit).
  • Agjensia: 199 dollarë në muaj – përdorimi në faqet e pakufizuara dhe të gjitha karakteristikat (duke përfshirë markën me porosi, ritargimin në vend dhe shënjestrimin e gjeo-vendndodhjes).

Të gjitha planet e OptinMonster faturohen çdo vit, dhe ju mund të shikoni detajet e plota duke përfshirë saktësisht se cilat karakteristika ju mund të keni qasje këtu.

Bloom është me çmim 89 $ për një vit ose 249 dollarë për qasje gjatë gjithë jetës në mbështetje dhe azhurnime, me të dy opsionet që mbulojnë përdorimin e pakufizuar të faqes në internet. Themimi i Bloom gjithashtu ju lejon të keni akses në të gjitha temat e tjera të WordPress-it dhe shtojcave nga Temat Elegant, i cili përfshin flamurin e saj Theme Divi WordPress, Plugin-in e Ndarjes gjithnjë e më të famshme të Monarkëve dhe pluginin e pavarur Divi Page Builder.

Ndërsa ju duhet të paguani shtesë për të hyrë në qëllimin e daljes, kanavacë dhe karakteristika të tjera të përparuara të OptinMonster, asnjë prej tyre nuk është në dispozicion në Bloom me çdo çmim.

Për sa i përket kostos, çmimi i çmimit i Bloom është 89 $ midis planeve Basic dhe Plus OptinMonster, të cilat kanë karakteristika të kufizuara në krahasim me planet e Pro dhe Agjencisë.

Verdikti: Kur krahasoj vlerën për para, unë do të them se Bloom është opsioni më i mirë, sepse ai ka një çmim më të ulët që ende përfshin një seri të mirë të karakteristikave.

Fituesi: Bloom

Verdikti Final: OptinMonster vs Bloom

Ndërsa OptinMonster ka fituar më shumë raunde, nuk ka shumë për të arritur ndani këto dy shtojca kur bëhet fjalë për gjërat thelbësore. Të dyja janë shumë të lehta për t’u përdorur dhe përfshijnë të gjitha tiparet që do t’ju duhet të filloni të rritni listën tuaj të emailit.

Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për veçori të përparuara që mund të rritin me të vërtetë rezultatet tuaja, OptinMonster del përpara – megjithëse qasja në ato shtesa nuk është e lirë.

Nëse buxheti është një faktor kryesor, investimi në Bloom është ndoshta alternativa më e mirë, krahasuar me paketën OptinMonster të nivelit të hyrjes në 108 dollarë në vit. Nëse jeni në treg për një ose më shumë tema të reja të WordPress, anëtarësimi në klubin Elegant Themes përfaqëson një vlerë të madhe për para (ai ofron qasje në të gjitha 87 temat dhe shtojcat për 89 $.

Nga ana tjetër, nëse mund të përballoni planet shumë të spikatur Pro dhe Agency nga OptinMonster, do të përfundoni me qasje në një mjet të fuqishëm për rritjen e konvertimeve në shumë faqe interneti.

Në fund të ditës, tiparet që vlerësoni më së shumti dhe sa dëshironi të shpenzoni do të përcaktojnë se cila është shtojca më e mirë e formës optike të WordPress për faqen tuaj të internetit. Kur bëhet fjalë për të vendosur ndërmjet Bloom dhe OptinMonster, varet vërtet nga ju të bëni thirrjen përfundimtare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me