Atomiske blokke – Et af de bedste Gutenberg / WordPress blok-plugins?

WordPress-tilbud


Gutenberg, der blev lanceret som den nye standardeditor for WordPress i december 2018, giver dig mulighed for at oprette smukt indhold ved hjælp af indholdsblokke – med muligheder for overskrifter, gallerier, kolonner, knapper, videoer og mere.

Millioner af WordPress-brugere har installeret Classic Editor, så de kan fortsætte med at bruge den gamle editor til at oprette indhold. Mange webstedsejere begynder imidlertid at værdsætte, hvad Gutenberg kan gøre. En af grundene hertil er det stigende antal Gutenberg-samling-plugins, der udvider det ved at tilbyde yderligere indholdsblokke og flere muligheder.

I denne artikel skal vi se på Atomic Blocks – et af de bedste Gutenberg-samlingsplugins, der findes på WordPress.org.

Hvad tilbyder atomblokke?

Oprindeligt udviklet af Mike McAlister, blev Atomic Blocks erhvervet af WordPress-temafirmaet StudioPress og administreret WordPress-hostingfirma WP Engine (sammen med Mike’s Array Themes-butik). WordPress-udviklere Marcos Schratzenstaller og John Parris har også bidraget til plugin.

Atomic Blocks kan downloades gratis fra WordPress.org, eller du kan installere det direkte i dit WordPress admin-område.

Fremtidens byggeri

Når du har aktiveret plugin, ser du en side, der kommer i gang. Under er en liste over tilgængelige blokke.

Denne side viser 11 blokke: Post-rutenet, container, opfordring til handling, udtalelse, inline-meddelelse, delingsikoner, forfatterprofil, harmonika, knap, der kan tilpasses, drop cap og spacer og divider.

Tilgængelige indholdsblokke i atomblokke

Fire yderligere blokke, der ikke er angivet på siden om start, er tilgængelige i Gutenberg: Layouts, avancerede kolonner, prisfastsættelse og nyhedsbrev.

Layouts-blokken kan også vælges fra en dedikeret layout-knap øverst på siden.

Liste over atomblokke

Området for at komme i gang viser også almindelige spørgsmål og svar om Gutenberg og Atomic Blocks.

Kom godt i gang med atomblokke

Din MailChimp API-nøgle kan indtastes på indstillingssiden Atomic Blocks, hvilket er nødvendigt, hvis du vil bruge nyhedsbrevblokken.

Indstillinger for atomblokke

Interessant nok understøtter Atomic Blocks Googles Accelerated Mobile Pages (AMP) -projekt, der blev oprettet for at forbedre websteder til mobile brugere.

Atomic Blocks er endda listet som et plugin på AMP til WordPress-siden, da Atomic Blocks har understøttelse af AMP indbygget i hver blok.

Oprettelse af layouts med atomblokke

Atomic Blocks inkluderer foruddesignede sektioner og layouts til at hjælpe dig med at forme dine sider.

Layoutvælgeren kan vælges fra bloklisten eller layout-knappen øverst på hver side, og i øjeblikket er der otte sektioner og fire layouts.

Der er sektioner for en overskrift, tjenester (tre og fire kolonner), medier og tekst, tekstliste og billede, teammedlemmer, attester og kontaktoplysninger med kort.

Layoutvælger

To produktlanceringsdesigns er tilgængelige som layouts, og der er også et design til virksomheder og et andet for freelancere.

Produktlanceringslayout

Containerblokken kan bruges til at placere flere individuelle blokke i en container, som kan bruges til at fremstille sektioner på dit websted. Du kan derefter definere polstring, marginer, baggrundsfarver og billeder til det afsnit.

Jeg har altid fundet, at Gutenberg-kolonnens standardblok er frustrerende, da den automatisk er standard til to kolonner, og du skal derefter justere blokken for at tilføje yderligere kolonner.

Atomic Blocks håndterer tingene bedre – når du vælger kolonneblokken, kan du vælge en til seks kolonner, og hvis du vælger to, tre eller fire, får du et udvalg af layout, der viser dem i forskellige bredder.

Atomblokke kolonner

Atomic Blocks giver dig betydeligt mere kontrol over layouts end Gutenbergs standardeditor, men jeg ville meget gerne se udviklerne bygge videre på deres layoutsystem og introducere flere sektioner, flere layouts og yderligere kolonne- og rækkestrukturer.

Indholdet blokerer

Layout-, container- og kolonneblokke vises i dit indholdsområde, når du tilføjer en ny blok.

Layoutknapper

De resterende 12 blokke kan bruges til at forbedre dit indhold.

I skærmbilledet nedenfor kan du se et eksempel på drop cap, testimonial, spacer og meddelelsesblokke. De er alle nemme at bruge, og der er et godt udvalg af muligheder for hver blok, der hjælper dig med at ændre tekst og farver.

Styling dit indhold med atomblokke

Post- og sidegitterblokken er nyttig, og giver dig mulighed for at vælge antallet af kolonner, der skal vises poster, hvilke postkategorier der vises og uddragets længde. Metaoplysninger kan også tændes og slukkes.

Indlæg og sidegitter

Prissætningstabelblokken er en dejlig tilføjelse. For hvert produkt kan du definere titel, beskrivelse, pris, flere funktioner og en køb det nu-knap. Alt hvad du skal gøre er at klikke på den del, du vil redigere.

Farve- og polstringssektioner er tilgængelige for hver del af tabellen.

Prissætningstabelblok

En anden nyttig blok er opfordringen til handling-blokering. Du kan bruge dette til at reklamere for et nyhedsbrev eller hype op et nyt produkt, du sælger.

Det vedtager et enkelt design: Titel, beskrivelse og knap. Knappen kan forbindes, og du kan justere farver og endda tildele et baggrundsbillede, hvis du ønsker det.

Opkald til handling-blok

Generelt er jeg imponeret over de blokke, der tilbydes.

Blokdesignene ser godt ud, er lette at bruge og har mange stylingmuligheder.

Temaet Atomic Blocks

Udviklerne af Atomic Blocks har også udgivet et gratis WordPress-tema med samme navn, designet til at blive brugt sammen med Gutenberg og Atomic Blocks-pluginet.

Temaet Atomic Blocks har et minimalt design. Der er et par muligheder for temaet i WordPress-tematilpasseren, men i sammenligning med de fleste andre WordPress-temaer er det ret begrænset.

Atomiske blokke tema

Gennem tilpasseren kan du justere bredden på indholdsområdet, føje en søgefelt til din navigationsmenu, vælge skrifttype og størrelse og ændre sidefodens tagline.

Atomic Blocks Theme passer måske til dem af jer, der ønsker et minimalt bloglayout, men det gør ikke nok for at skille sig ud fra mængden.

Afsluttende tanker

Du finder mange Gutenberg-samleplugins på WordPress.org, men Atomic Blocks betragtes med rette som en af ​​de bedste.

Dets foruddefinerede sektioner og layouts og det alsidige søjlesystem forbedrer et område, hvor Gutenberg mangler. Der er også en god række indholdsrelaterede blokke, og alle af dem giver dig kontrol over styling.

Jeg opfordrer dig til at tjekke Atomic Blocks for dig selv for at få en fuld forståelse af, hvad den kan gøre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me