Atomic Blocks – En av de beste Gutenberg / WordPress Block Plugins?

WordPress-tilbud


Gutenberg, lansert som den nye standardredaktøren for WordPress i desember 2018, lar deg lage vakkert innhold ved å bruke innholdsblokker – med alternativer for overskrifter, gallerier, kolonner, knapper, videoer og mer.

Millioner av WordPress-brukere har installert Classic Editor slik at de kan fortsette å bruke den gamle redigereren til å lage innhold. Imidlertid begynner mange nettstedseiere å sette pris på hva Gutenberg kan gjøre. En årsak til dette er det økende antall Gutenberg-samling-plugins som utvider det ved å tilby flere innholdsblokker og flere alternativer.

I denne artikkelen skal vi se på Atomic Blocks – en av de beste Gutenberg-samlingen-plugins som er tilgjengelig på WordPress.org.

Hva tilbyr atomblokker?

Opprinnelig utviklet av Mike McAlister, ble Atomic Blocks kjøpt av WordPress-temaselskapet StudioPress og administrerte WordPress-vertsfirma WP Engine (sammen med Mike’s Array Themes-butikk). WordPress-utviklerne Marcos Schratzenstaller og John Parris har også bidratt til plugin-modulen.

Atomic Blocks kan lastes ned gratis fra WordPress.org, eller du kan installere det direkte i ditt WordPress admin-område.

Fremtiden for nettstedbygging

Når du har aktivert plugin-modulen, ser du en side med begynnelse. Under er en liste over tilgjengelige blokker.

Denne siden viser 11 blokker: Innleggsrutenett, container, oppfordring til handling, uttalelse, inline-varsel, delingsikoner, forfatterprofil, trekkspill, knapp som kan tilpasses, drop cap og spacer og divider.

Tilgjengelige innholdsblokker i atomblokker

Fire ekstra blokker som ikke er oppført på begynnelsessiden, er tilgjengelige i Gutenberg: Oppsett, avanserte kolonner, priser og nyhetsbrev.

Oppsettblokken kan også velges fra en dedikert layout-knapp øverst på siden.

Atomic Block List

Området for å komme i gang viser også vanlige spørsmål og svar om Gutenberg og Atomic Blocks.

Komme i gang med atomblokker

MailChimp API-nøkkelen din kan legges inn på innstillingssiden for Atomic Blocks, som er nødvendig hvis du vil bruke nyhetsbrevblokken.

Atomiske blokkeringsinnstillinger

Interessant nok støtter Atomic Blocks Googles Accelerated Mobile Pages (AMP) -prosjekt, som ble opprettet for å forbedre nettsteder for mobile brukere.

Atomic Blocks er til og med oppført som en plugin på AMP for WordPress-siden, siden Atomic Blocks har støtte for AMP innebygd i hver blokk.

Opprette oppsett med atomblokker

Atomic Blocks inneholder forhåndsdesignede seksjoner og oppsett for å hjelpe deg med å forme sidene dine.

Oppsettvelgeren kan velges fra blokkeringslisten eller layout-knappen øverst på hver side, og for øyeblikket er det åtte seksjoner og fire oppsett.

Det er seksjoner for en overskrift, tjenester (tre og fire kolonner), media og tekst, tekstliste og bilde, teammedlemmer, attester og kontaktinformasjon med kart.

Layoutvelger

To produktlanseringsdesigner er tilgjengelige som oppsett, og det er også et design for bedrifter og en annen for frilansere.

Produkt lanseringslayout

Containerblokken kan brukes til å plassere flere individuelle blokker i en container, som kan brukes til å lage seksjoner på nettstedet ditt. Du kan deretter definere polstring, marginer, bakgrunnsfarger og bilder for den delen.

Jeg har alltid funnet at Gutenbergs kolonneblokk er frustrerende, fordi den automatisk er standard for to kolonner, og du må justere blokken for å legge til flere kolonner.

Atomic Blocks håndterer ting bedre – når du velger kolonneblokken, kan du velge en til seks kolonner, og hvis du velger to, tre eller fire, får du et utvalg av oppsett som viser dem i forskjellige bredder.

Atomiske blokker kolonner

Atomic Blocks gir deg betydelig mer kontroll over oppsett enn standard Gutenberg-redigereren, men jeg vil gjerne se at utviklerne bygger videre på layoutsystemet deres og introduserer flere seksjoner, flere oppsett og ytterligere kolonne- og radstrukturer.

Innholdet blokkerer

Oppsett, container og kolonner blokker vises i innholdsområdet ditt når du legger til en ny blokk.

Layoutknapper

De resterende 12 blokkene kan brukes til å forbedre innholdet ditt.

I skjermdumpen nedenfor kan du se et eksempel på drop cap, testimonial, spacer og notice blocks. De er alle enkle å bruke, og det er et godt utvalg av alternativer for hver blokk for å hjelpe deg med å endre tekst og farger.

Styling av innholdet ditt med atomblokker

Rutenettblokken for innlegg og side er nyttig, og lar deg velge antall kolonner som skal vises innlegg, hvilke innleggskategorier som vises og utdragslengden. Metainformasjon kan også slås av og på.

Innlegg og sidegrid

Prisbordbordblokken er et fint tillegg. For hvert produkt kan du definere tittel, beskrivelse, pris, flere funksjoner og en kjøp-nå-knapp. Alt du trenger å gjøre er å klikke på delen du vil redigere.

Farge- og polstring er tilgjengelig for hver del av bordet.

Prissettingstabellen

En annen nyttig blokk er call to action-blokkeringen. Du kan bruke dette til å markedsføre et nyhetsbrev eller legge inn et nytt produkt du selger.

Den vedtar et enkelt design: Tittel, beskrivelse og knapp. Knappen kan kobles sammen, og du kan justere farger og til og med tilordne et bakgrunnsbilde hvis du ønsker det.

Call to Action Block

Totalt sett er jeg imponert over blokkene som tilbys.

Blokkdesignene ser bra ut, er enkle å bruke og har mange stylingsalternativer.

Temaet Atomic Blocks

Utviklerne av Atomic Blocks har også gitt ut et gratis WordPress-tema med samme navn, designet for å brukes med Gutenberg og Atomic Blocks-plugin.

Temaet Atomic Blocks har et minimalt design. Det er noen få alternativer for temaet i WordPress-tematilpasseren, men sammenlignet med de fleste andre WordPress-temaer er det ganske begrenset.

Atomic Block Theme

Gjennom tilpasningen kan du justere bredden på innholdsområdet, legge til en søkefelt i navigasjonsmenyen, velge skriftstil og størrelse og endre bunntekstlinjen.

Atomic Blocks Theme passer kanskje til dere som ønsker et minimalt bloggoppsett, men det gjør ikke nok for å skille seg ut fra mengden.

Siste tanker

Du finner mange Gutenberg-samling-plugins på WordPress.org, men Atomic Blocks blir med rette betraktet som en av de beste.

Dens forhåndsdefinerte seksjoner og oppsett, og det allsidige kolonnesystemet, forbedrer et område der Gutenberg mangler. Det finnes et godt utvalg av innholdsrelaterte blokker, og alle av dem gir deg kontroll over styling.

Jeg oppfordrer deg til å sjekke Atomic Blocks for deg selv for å få en full forståelse av hva den kan gjøre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me