14 Top WordPress Multisite Plugins

WordPress-tilbud


WordPress Multisite er et fantastisk værktøj for alle, der vil have mere end et websted, men ikke ønsker at gå i vanskeligheder med at installere WordPress mere end én gang. Uanset om du opretter et netværk af sider til dig selv eller for andre, giver Multisite dig en let at bruge, fleksibel platform, der kan rumme alt fra nogle få til millioner af sider.

WordPress Multisite kommer virkelig til sig selv, når det bruges med et par nøgle plugins. Jeg har brugt Multisite til forskellige applikationer i nogle år nu, og jeg har identificeret en liste over top plugins, som jeg bruger på de fleste af de netværk, jeg opretter.

Denne liste er under tre kategorier:

 • Plugins til hjælp med oprettelsen af ​​websteder i dit netværk
 • Plugins til at hjælpe dig med at administrere dit Multisite netværk
 • Plugins, der forbedrer dit netværks ydelse og sikkerhed

Så her er 14 top plugins, som jeg anbefaler til alle, der opsætter et WordPress Multisite netværk.

Plugins til oprettelse af websteder

Disse plugins er alle ganske forskellige; nogle vil hjælpe dine brugere med at oprette deres eget sted, nogle vil hjælpe dig med at dele indhold på tværs af sider, og nogle vil forhindre brugere i at oprette et websted, hvis du ikke ønsker det. Jeg har inkluderet en blanding af gratis plugins og premium-plugins. Hvor der er et stort gratis plugin tilgængeligt, har jeg valgt det, men hvis der ikke er et gratis, der gør jobbet godt nok, har jeg fremhævet en premium en.

Gravity Forms Tilføjelse af brugerregistrering

WordPress Gravity Forms tilføjelse - skærmbillede fra webstedet

Det enormt populære Gravity Forms-plugin kan se ud til at være på sin plads i en liste over plugins til Multisite-netværk, men bære med mig. Tyngdekraftsformularer kan i høj grad forbedre processen med at oprette et websted for dine brugere.

Som standard leverer WordPress en tilmeldingsside kl http://yourdomain.com/sign-up.php, men du kan ikke gøre meget med det. Ved at installere plug-in-gravitationsformularerne og tilføjelsen Gravity Forms-brugerregistrering kan du oprette en brugerdefineret formular, der lader folk oprette et websted på dit netværk og placere det hvor som helst på dit sted, du ønsker.

Du kan også oprette tilpassede felter i din form, der svarer til databasefelter; så hvis du for eksempel har defineret en indstilling for forskellige webstedstyper, kan du angive dette i en rulleliste i din form og derefter sende denne indstilling til databasen ved hjælp af den til at oprette den rette webstype.

Du har brug for at købe en udviklerlicens for at få adgang til plugin, men jeg har ikke fundet en WordPress-udvikler endnu, der ikke har en!

Pro-websteder

Pro Sites-plugin - eksempel på prissiden

Hvis du tillader brugere at oprette deres egne websteder, og du vil tage dette lidt videre, så er premium Pro Sites-pluginet din ven.

Pro Sites giver dig mulighed for at konfigurere tilmeldings- og registreringsprocessen til at omfatte forskellige muligheder og prisstrukturer samt lade dig oprette tilføjelser til dit netværk, som brugerne kan opgradere til, når de først har tilmeldt sig.

Det er baseret på det system, der bruges af den massive Edublogs-uddannelsesbloggingplatform, og har en betydelig række funktioner, der kan hjælpe dig med at tjene penge på webstederne på dit netværk.

Multisite Indhold kopimaskine

Multisite indhold kopimaskine - admin skærm grab

Hvis webstederne i dit netværk deler indhold, gør det premium multisite Content Copier-plugin det meget lettere.

Du kan bruge det til at konfigurere forskellige skabeloner til nye sider, så ethvert nyt websted, der oprettes, har det samme kerneindhold til at begynde med, og du behøver ikke at begrænse dette til skabelon med et sæt indhold. Du kan også bruge det til manuelt at kopiere dele af et websteds indhold til et andet sted på netværket.

Kopiering af indhold mellem sider i dit netværk er noget, du skal gøre med omhu af SEO-grunde, men hvis du for eksempel kører et netværk til en tilknyttet gruppe af virksomheder, vil der være nogle oplysninger, du vil medtage om alle disse sites. Dette plugin hjælper dig med at gøre det.

Multisite Cloner

Multisite Cloner-plugin - billedformular WordPress-pluginside

Dette plugin har nogle ligheder med Multisite Content Copier, men en forskel er det det er gratis.

Multisite Cloner giver dig ikke lige så stor fleksibilitet, men det udfører et enkelt job: det giver dig mulighed for at oprette et “master” -site i dit netværk, der fungerer som starter for hvert nyt websted, der oprettes. Dette masterwebsted adskiller sig fra hovedwebstedet på dit netværk og kan være et, du opretter specielt, men blokerer fra søgemaskiner.

Hver gang et nyt sted oprettes, enten af ​​dig eller en webstedsadministrator, hvis du har aktiveret webstedsoprettelse, vil det have alt indholdet fra masterwebstedet, hvilket giver dine brugere et godt udgangspunkt. Brug det, hvis siderne i dit netværk skal have fælles indhold, eller hvis du vil tilsidesætte det standardindhold, som WordPress opretter på nye websteder.

Netværk til WordPress

Netværk til WordPress - side i WordPress-plugin-bibliotek

Nu kommer vi til det næste gratis plugin på min liste, som er Netværk til WordPress. Dette plugin giver dig mulighed for at aktivere noget meget smart og potentielt ganske surrealistisk på dit websted – det giver dig mulighed for at oprette netværk på dit netværk.

Når netværket til WordPress-plugin er aktiveret, vil dine webstedsadministratorer være i stand til at opsætte deres eget personlige Multisite-netværk på deres websted, hvilket betyder, at du har to lag sider i dit netværk. De kan aktivere temaer og plugins på tværs af deres netværk og administrere alle de steder i det.

Dette kan være et nyttigt værktøj til ethvert netværk med en hierarkisk struktur, såsom et skolenetværk med et undernetværk af websteder til hver klasse.

Indtil videre har jeg fokuseret på at lade brugerne oprette websteder og gøre denne proces let for dem, men nogle gange vil du gøre det svært, hvis ikke helt umuligt. Det er når du har spammere, der er målrettet mod dit websted og opretter spammy-blogs (eller splogs).

Anti Splog

Anti splog - grafik af 'bots har ikke en chance'

Den premium Anti-Splog-plugin bruger en algoritme til at identificere splogs, der er registreret på dit websted og fjerne dem, før de er oprettet. Du kan konfigurere den til at være mere eller mindre streng, når du identificerer splogs og til at inkludere eller ekskludere bestemte domæner i tilmelding af e-mail, f.eks..

Hvis du har et åbent netværk med brugere, der opretter deres egne websteder, kan dette spare dig for meget tid og muligvis nogle sikkerhedsrisici. Det ligner Akismet til Multisite-netværk!

WordPress MU-domænekortlægning

WP MU Domain Mapping - side på WordPress plugin repository

Det endelige plugin i dette afsnit er gratis og er muligvis det mest nyttige gratis Multisite-plugin derude.

WordPress Multisite er en fantastisk måde at oprette masser af forskellige websteder med kun en WordPress-installation, men hvad nu hvis du (eller dine webstedsejere eller klienter) vil bruge specifikke domæner til individuelle websteder?

WordPress MU Domain Mapping plugin gør dette muligt. Installer og aktiver det for dit netværk, og det giver dig mulighed for at tildele domæner til individuelle websteder som deres “primære” domæne, hvilket betyder, at besøgende vil se det individuelle domæne, ligesom de ville gøre med et selvstændigt websted. Ingen behøver nogensinde at vide, at webstedet kører på et netværk!

Alt hvad du skal gøre er at sikre, at domænerne peger på dit netværk ved at tilføje enten en CNAME eller en post til deres DNS og derefter tilføje dem ved hjælp af administratorskærmene til Domænekortlægning. Du kan tilføje flere domæner til hvert websted og definere, hvilket et er det ‘primære’ domæne, der vises i besøgende ‘browsere.

Plugins til styring af dit netværk

Når du først har fået fat i Multisite, er det ikke svært at administrere dit netværk, men det kan gøres endnu lettere med tilføjelsen af ​​et par nøgle plugins. Her er tre plugins, der kan gøre dit liv som en netværksadministrator så lidt lettere.

Brugerskift

Bruger skifter plugin - pakke formular side på WordPress plugin depot

Hvis du nogensinde har ønsket at teste noget på dit netværk fra en anden brugers perspektiv – måske en af ​​dine klienter eller et medlem af dit team med en anden brugerrolle – vil du vide, hvor vondt det kan være. Du skal enten bede om deres tilladelse til at lade dig få adgang til deres konto, se over skulderen eller nulstille deres adgangskode og gå på den måde.

Med det gratis User Switching-plugin behøver du ikke gøre noget af dette. Gå blot til siden Brugere på din netværksadministrationsskærm, find den bruger, du vil skifte til, og klik på linket for at skifte til denne bruger. Du bliver faktisk ikke logget på som denne bruger, men du har nøjagtigt den samme oplevelse af dit netværk som den bruger ville. Nyttigt, hvis du vil teste funktioner, der ikke gælder for netværksadministratoren, eller hvis du vil kontrollere, at andre brugerroller ikke har adgang til noget, de ikke burde være i stand til.

Multisite forbedringer

Multisite forbedringer plugin - side på WordPress plugin repository

Multisite Enhancements er et andet gratis plugin (yay!), Der tilføjer nogle seje ekstra funktioner til dine netværksadministrationsskærme.

Funktioner inkluderer:

 • Se hvilke plugins og temaer der er aktiveret på hvert websted fra plugin- og temanetværksadministrationsskærmbillederne – meget nyttigt, hvis du opgraderer temaer eller plugins og vil vide, hvor du skal teste dem.
 • Adgang til ekstra elementer i admin-linjen, inklusive ekstra links til styring af individuelle websteder.
 • Tilføjer et “Tilføj nyt” -menupunkt til admin-menuen Plugins i netværksadministrationsskærmbillederne.
 • Føj din egen favorit til administrationslinjen og menupunkter.

For mig er den langt mest nyttige funktion muligheden for at se, hvilke temaer og plugins der er aktiveret hvor; dette fremskynder fejlfinding, test og opgraderinger markant.

Support System

støtte-systemet

Hvis du har et multisite-netværk med masser af forskellige mennesker, der administrerer hvert websted, kan du muligvis yde support til dine brugere inden for dit netværk, for at spare tid og kræfter på at holde styr på e-mails eller (rædsel!) Endda telefonopkald.

Premium-supportsystemet plugin tilføjer et supportbilletbillede og et FAQ-system til dit netværk, som dine brugere kan få adgang til enten via fronten på dit hovedwebsted eller via deres egne admin-skærme i bagenden.

Funktioner inkluderer:

 • Hæv supportbilletter via front-end eller back-end med mulighed for at indsætte billeder, video osv.
 • Definer supportkategorier, og lad supportbilletter sendes til den rette person i dit team afhængigt af kategori.
 • Svar på supportbilletter i front-end eller back-end, og brugeren får besked via e-mail om dit svar.
 • Opret ofte stillede ofte stillede spørgsmål, enten manuelt eller ved at kopiere supportbilletter og deres svar, og vis disse i front-end og back-end.

Jeg kører et netværk, der giver folk mulighed for at oprette deres egne websteder og finde dette plugin uvurderligt til komprimering med mine brugere og yde support til dem uden at skulle holde op med e-mail-tråde.

Plugins til ydeevne

Min sidste kategori af plugin er dem, der får dit netværk til at fungere bedre for dig og dine brugere. Disse plugins er ikke Multisite-specifikke, men jeg har inkluderet dem, fordi der er masser af plugins, der udfører disse job og ikke fungerer på Multisite. Disse gør det.

WP Super Cache

WP Super Cache - billedformular WordPress plugin repository

Den gratis WP Super Cache-plugin har næppe brug for nogen introduktion: det er det mest populære cache-plugin på WordPress-plugin-depotet og bruges på over en million sider. I april i år testede WP Dev Shed alle de gratis cache-plugins, der var tilgængelige i depotet, og denne kom ud på toppen.

WP Super Cache er let at bruge med Multisite. Du skal blot installere det, og netværket aktiverer det, og det vil cache sider på alle siderne i dit netværk, hvilket forbedrer belastningstider.

Jeg inkluderer to backup-plugins her, fordi det er så vigtigt at have en pålidelig sikkerhedskopi af dit websted og være i stand til at gendanne det, så jeg vil argumentere endnu vigtigere for netværksadministratorer. Hvis dit netværk går ned, er det ikke kun dit websted og omdømme, men også dine webstedsejere.

WP-DB-Backup

WP-DB-Backup - skærmbillede af siden i WordPress plugin repository

En god del backup-plugins (inklusive nogle premium-plugins) spiller ikke pænt med Multisite. Nogle af dem sikkerhedskopierer overhovedet ikke Multisite-netværk. WP-DB-sikkerhedskopi er ikke en af ​​dem.

Dette plugin gør nøjagtigt, hvad du ville forvente. Det giver dig mulighed for at planlægge regelmæssige sikkerhedskopier af dit websted, der kan gemmes et eller flere af en række steder (inklusive Dropbox, Amazon eller e-mail), og lader dig også oprette mere end en backup-plan, måske sikkerhedskopiere din database oftere end f.eks. dine tema- og plugin-filer.

Den eneste ulempe er, at det tilbyder ikke en let gendannelsesindstilling med et enkelt klik som nogle af de premium plugins gør. Du bliver nødt til at vide, hvordan du migrerer din database og filer til en frisk WordPress-installation, hvis du bruger den til at gendanne dit websted. Det er noget, der er relativt ligetil under normale omstændigheder, men kan være smertefuldt, hvis dit websted er blevet hacket, og du er i panik eller ikke har adgang til hurtig WiFi. Men det er gratis, og det gør jobbet med at tage sikkerhedskopi godt.

Snapshot Pro

Snapshot pro plugin - formularside med skærmbillede på WMPU DEVs websted.

Hvis du er parat til at betale for et premium-backup-plugin, vil jeg hævde, at Snapshot Pro er den bedste til Multisite. Det fungerer problemfrit med Multisite, giver dig en række muligheder for at gemme din sikkerhedskopi og tilbyder (afgørende) en let gendannelsesproces med et enkelt klik. Hvis dit netværk går ned, og du har brug for at få din brugers websteder tilbage og køre med et minimum af kræfter og stress, tror jeg, at Snapshot Pro er pengene værd.

WordPress SEO

WordPress SEO af Yoast - billede fra WordPress plugin-bibliotek

Chancerne er store for, at folk, der opretter websteder på dit netværk, vil være i stand til at optimere deres websteder til søgemaskiner, hvilket betyder, at du er nødt til at installere et brugervenligt, effektivt SEO-plugin, som dine webstedsadministratorer kan bruge.

WordPress SEO er let det mest populære SEO-plugin til WordPress med over en million downloads. Netværksaktivering, og alle dine brugere af dit websted vil være i stand til at udnytte dens funktioner for at forbedre deres websteds SEO.

Det kan forbedre webstedernes succes på dit netværk markant, og det, der er fantastisk, er, at det er gratis.

Resumé

En stor andel WordPress-plugins, både gratis og premium, fungerer godt på WordPress Multisite-netværk, hvad enten det er aktiveret på tværs af netværket eller for individuelle websteder. Men der er nogle, der ikke spiller pænt med Multisite, og der er andre, der markant forbedrer Multisite.

De 14 plugins, som jeg har opført her, er dem, der efter min mening vil gøre Multisite mere effektiv for netværksadministratorer og webstedsadministratorer. De forbedrer brugeroplevelsen, forbedrer ydeevne og sikkerhed og gør opgaven med at administrere dit netværk meget lettere.

Så tænk over, hvad dine behov er, vælg, hvor meget budget du har (eller ikke har) og tjek plugins på denne liste!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map