14 топ WordPress многофункционални приставки

Сделки с WordPress


WordPress Multisite е фантастичен инструмент за всеки, който иска повече от един уебсайт, но не иска да се сблъска с проблемите с инсталирането на WordPress повече от веднъж. Независимо дали създавате мрежа от сайтове за себе си или за други, Multisite ви предоставя лесна за използване гъвкава платформа, която може да съдържа всичко от няколко до милиони сайтове.

WordPress Multisite наистина влиза в своето, когато се използва с няколко ключови приставки. От няколко години използвам Multisite за различни приложения и идентифицирах списък с най-добрите плъгини, които използвам в повечето мрежи, които създавам.

Този списък попада в три категории:

 • Плъгини, за да помогнат при създаването на сайтове във вашата мрежа
 • Плъгини, които ще ви помогнат да управлявате вашата многосайтова мрежа
 • Приставки, които ще подобрят ефективността и сигурността на вашата мрежа

Ето тук са 14 топ плъгини, които препоръчвам на всеки, който създава мрежа за WordPress Multisite.

Приставки за създаване на сайтове

Всички тези плъгини са доста различни; някои ще помогнат на потребителите ви да създадат свой собствен сайт, други ще ви помогнат да споделяте съдържание в сайтове, а други ще попречат на потребителите да създават сайт, ако не искате те. Включих комбинация от безплатни и премиум приставки. Там, където има страхотен безплатен плъгин, избрах го, но ако няма безплатен, който върши достатъчно добре работата, подчертах премиум.

Гравитационни форми Добавка за регистрация на потребители

WordPress Gravity Forms добавка - екранна снимка от уебсайт

Изключително популярният плъгин Gravity Forms може да изглежда не на място в списък с плъгини за многосайтови мрежи, но имайте отношение към мен. Гравитационните форми могат значително да подобрят процеса на създаване на сайт за вашите потребители.

По подразбиране WordPress предоставя страница за регистрация на адрес http://yourdomain.com/sign-up.php, но не можете да направите много с него. Инсталирайки приставката Gravity Forms и добавката за регистрация на Gravity Forms, можете да създадете персонализирана форма, позволяваща на хората да създават сайт в мрежата си, и да я поставите където и да е на вашия сайт, който искате.

Можете също да създадете персонализирани полета във вашата форма, които съответстват на полетата на базата данни; така че, ако например сте дефинирали опция за различни типове сайтове, можете да предоставите това в падащ списък във формата си и след това да изпратите тази опция в базата данни, като я използвате, за да създадете подходящия тип сайт.

Трябва да купите лиценз за програмист за достъп до приставката, но още не съм попаднал на програмист на WordPress, който няма такъв!

Професионални сайтове

Pro Sites плъгин - страница с примерни цени

Ако разрешавате на потребителите да създават свои собствени сайтове и искате да направите това малко по-нататък, тогава първокласният плъгин Pro Sites е ваш приятел.

Pro Sites ви позволява да конфигурирате процеса на регистрация и регистрация, така че да включва различни опции и структури за ценообразуване, както и да ви позволява да създавате добавки за вашата мрежа, до които потребителите могат да надграждат, след като се регистрират..

Тя се базира на системата, използвана от масивната образователна платформа за блогове Edublogs, и има значителен набор от функции, които ще ви помогнат да печелите пари от сайтовете в мрежата си.

Мултисайт копирна машина

Копир за многосайтово съдържание - захващане на екрана на администратора

Ако сайтовете в мрежата ви ще споделят съдържание, тогава премиумният многофункционален плъгин за съдържателно копиране го прави много по-лесно.

Можете да го използвате, за да настроите различни шаблони за нови сайтове, така че всеки създаден нов сайт да има същото основно съдържание, за да започнете и не е нужно да ограничавате това до шаблон с един набор от съдържание. Можете да го използвате и за ръчно копиране на части от съдържанието на един сайт в друг сайт в мрежата.

Копирането на съдържание между сайтове в мрежата ви е нещо, което трябва да направите внимателно поради SEO причини, но ако, например, използвате мрежа за свързана група компании, ще има някаква информация, която искате да включите във всички тези сайтове. Този плъгин ще ви помогне да направите това.

Мултисайт Cloner

Плъгин за многосайтови Cloner - страница с изображение на WordPress плъгин страница на хранилището

Този плъгин има някои прилики с Multisite Content Copier, но една разлика е тази безплатно е.

Multisite Cloner не ви дава толкова голяма гъвкавост, но върши една проста работа: позволява ви да създадете „главен“ сайт в мрежата си, който действа като стартер за всеки създаден нов сайт. Този главен сайт е различен от основния сайт във вашата мрежа и може да бъде такъв, който сте създали специално, но блокира от търсачките.

Всеки път, когато се създаде нов сайт, или от вас, или от администратор на сайта, ако сте активирали създаването на сайт, той ще съдържа цялото съдържание от основния сайт, което ще даде на вашите потребители чудесна отправна точка. Използвайте го, ако сайтовете във вашата мрежа трябва да имат общо съдържание или ако искате да замените съдържанието по подразбиране, което WordPress създава в нови сайтове.

Мрежи за WordPress

Мрежи за WordPress - страница в директорията на плъгини за WordPress

Сега стигаме до следващия безплатен плъгин в моя списък, който е Networks for WordPress. Този плъгин ви позволява да активирате нещо много умно и потенциално доста сюрреалистично на вашия сайт – ви позволява да създавате мрежи в рамките на вашата мрежа.

С активирания плъгин Networks for WordPress, администраторите на вашия сайт ще могат да създадат своя собствена лична мултисайтова мрежа на своя сайт, което означава, че имате два слоя сайтове във вашата мрежа. Те могат да активират теми и приставки в цялата си мрежа и да управляват всички сайтове в нея.

Това може да бъде полезен инструмент за всяка мрежа с йерархична структура, като училищна мрежа с подмрежа от сайтове за всеки клас.

Досега се съсредоточих върху това да позволявам на потребителите да създават сайтове и да улеснява този процес за тях, но понякога искате да го направите труден, ако не направо невъзможен. Това е, когато спамерите са насочени към вашия сайт и създават спам блогове (или блогове).

Anti Splog

Anti splog - графика „ботовете нямат шанс“

Премиумният плъгин Anti-Splog използва алгоритъм за идентифициране на блокове, които са регистрирани на вашия сайт, и ги премахва, преди да бъдат създадени. Можете да го конфигурирате да бъде повече или по-малко строг при идентифициране на блокове и да включвате или изключвате определени домейни в регистрация по имейл, например.

Ако имате отворена мрежа с потребители, създаващи свои собствени сайтове, това би могло да ви спести много време и потенциално някои рискове за сигурността. Прилича малко на Akismet за многосайтови мрежи!

Картографиране на домейна в WordPress MU

WP MU Domain Mapping - страница в хранилището на приставки за WordPress

Крайният плъгин в този раздел е безплатен и е може би най-полезният безплатен мултисайтов плъгин там.

WordPress Multisite е чудесен начин за създаване на много различни сайтове само с една инсталация на WordPress, но какво ще стане, ако вие (или собствениците или клиентите на вашия сайт) искате да използвате конкретни домейни за отделни сайтове?

Плъгинът за картографиране на домейна WordPress MU прави това възможно. Инсталирайте и активирайте го за вашата мрежа и той ще ви позволи да присвоите домейни на отделни сайтове като техен „основен“ домейн, което означава, че посетителите ще виждат отделния домейн точно както биха го направили със самостоятелен сайт. Никой никога не знае, че сайтът работи в мрежа!

Всичко, което трябва да направите, е да гарантирате, че домейните сочат към вашата мрежа, като добавите CNAME или A запис към DNS и след това ги добавете с помощта на администраторските екрани на домейниране. Можете да добавите множество домейни към всеки сайт и да определите кой е „първичен“ домейн, който ще се показва в браузърите на посетителите.

Приставки за управление на вашата мрежа

След като се захванете с Multisite, управлението на вашата мрежа не е трудно, но може да бъде още по-лесно с добавянето на няколко ключови приставки. Ето три приставки, които могат да улеснят живота ви като администратор на мрежата.

Превключване на потребителя

Потребителски превключващ плъгин - страница за извличане на формуляр в хранилището на приставки на WordPress

Ако някога сте искали да тествате нещо в мрежата си от гледна точка на друг потребител – може би един от вашите клиенти или член на вашия екип с различна потребителска роля – тогава ще знаете каква болка може да бъде. Трябва или да поискате разрешението им да ви позволи да получите достъп до техния акаунт, да погледнете през рамото им или да нулирате паролата им и да отидете по този начин.

С безплатния плъгин User Switching не е нужно да правите нищо от тях. Просто отидете на страницата Потребители в екрана на вашия мрежов администратор, намерете потребителя, към който искате да преминете, и щракнете върху връзката, за да превключите към този потребител. Всъщност няма да сте влезли като този потребител, но ще имате абсолютно същия опит в мрежата си, както този потребител. Полезно, ако искате да изпробвате функции, които не се прилагат към мрежовия администратор или ако искате да проверите дали другите роли на потребителя нямат достъп до нещо, до което не би трябвало да.

Многосайтови подобрения

Плъгин за многосайтови подобрения - страница в хранилището на приставки за WordPress

Multisite Enhancements е друг безплатен плъгин (да!), Който добавя някои страхотни допълнителни функции към вашите мрежови администраторски екрани.

Функциите включват:

 • Вижте кои плъгини и теми се активират на всеки сайт от администриращите екрани на приставки и тематични мрежи – много полезно, ако надграждате теми или плъгини и искате да знаете къде ще трябва да ги тествате.
 • Достъп до допълнителни елементи в административната лента, включително допълнителни връзки за управление на отделни сайтове.
 • Добавя елемент от менюто „Добавяне на нов“ към менюто за администриране на приставки на екраните на мрежовия администратор.
 • Добавете своя собствена фавикон към административната лента и елементите от менюто.

За мен далеч най-полезната функция е възможността да виждам кои теми и плъгини се активират къде; това ускорява отстраняването на грешки, тестване и надстройване значително.

Система за поддръжка

подкрепа система

Ако имате мултисайтова мрежа с много различни хора, управляващи всеки сайт, може да искате да осигурите поддръжка на потребителите си от вашата мрежа, за да спестите време и усилия от проследяване на имейли или (ужас!) Дори телефонни обаждания.

Плъгинът за първокласна система за поддръжка добавя система за билети за поддръжка и често задавани въпроси към вашата мрежа, до която вашите потребители могат да имат достъп или от предния край на основния ви сайт, или през собствените си админ екрани в задния край.

Функциите включват:

 • Повишете билети за поддръжка чрез предния или задния, с възможност за поставяне на изображения, видео и т.н..
 • Определете категориите за поддръжка и имайте билети за поддръжка, изпратени до съответния човек от вашия екип в зависимост от категорията.
 • Отговорете на билети за поддръжка в предния или задния и потребителят ще бъде уведомен по имейл за вашия отговор.
 • Създавайте често задавани въпроси, ръчно или чрез копиране на билети за поддръжка и техните отговори, и ги показвайте в предния и задния край.

Пускам мрежа, която позволява на хората да създават свои собствени сайтове и намират този плъгин за безценен за компактиране с моите потребители и предоставяне на поддръжка за тях, без да се налага да поддържат връзки с нишките на имейлите.

Приставки за ефективност

Последната ми категория на приставката е тези, които ще направят мрежата ви по-добра за вас и вашите потребители. Тези плъгини не са специфични за многосайтови сайтове, но аз ги включих, защото има много плъгини, които вършат тези задачи и не работят в Multisite. Това правят.

WP Супер кеш

WP Super Cache - изображение от хранилище на приставки за WordPress

Безплатният WP Super Cache плъгин почти не се нуждае от въведение: той е най-популярният кешинг плъгин в хранилището на плъгини WordPress и се използва в над милион сайтове. През април тази година WP Dev Shed тества всички безплатни кеширащи плъгини, налични в хранилището, и този излезе отгоре.

WP Super Cache е лесен за използване с Multisite. Просто го инсталирайте и мрежата го активира и ще кешира страници на всички сайтове в мрежата ви, като подобрява времената на зареждане.

Тук включвам две резервни приставки, тъй като надеждното архивиране на вашия сайт и лесното му възстановяване е толкова важно и бих искал да твърдя още по-важно за мрежовите мениджъри. Ако мрежата ви се понижи, рискът не е само за вашия сайт и репутация, но и за собствениците на него.

WP-DB-Backup

WP-DB-Backup - екранна снимка на страницата в хранилището на приставки на WordPress

Доста резервни приставки (включително някои от първокласните) не играят добре с Multisite. Някои от тях изобщо не архивират многосайтови мрежи. WP-DB-Backup не е от тях.

Този плъгин прави точно това, което очаквате. Той ви позволява да планирате редовни архиви на вашия сайт, които могат да бъдат записани на едно или повече от различни места (включително Dropbox, Amazon или имейл), а също така ви позволява да създавате повече от един график за архивиране, може би архивиране на вашата база данни по-често от например вашата тема и файлове с плъгини.

Единственият недостатък е, че той не предлага лесна опция за възстановяване с едно щракване както правят някои от премиум плъгините. Ще трябва да знаете как да мигрирате вашата база данни и файлове в нова инсталация на WordPress, ако го използвате за възстановяване на вашия сайт. Това е нещо, което е сравнително ясно при нормални обстоятелства, но може да създаде болка, ако сайтът ви е хакнат, а вие изпадате в паника или нямате достъп до бърз WiFi. Но това е безплатно и върши добра работа с резервното копие.

Snapshot Pro

Snapshot pro плъгин - страница с формата на екрана на уебсайта на WMPU DEV.

Ако сте готови да платите за премиум резервен приставка, ще твърдя, че Snapshot Pro е най-добрият за Multisite. Тя работи безпроблемно с Multisite, дава ви различни възможности за съхранение на архивирането ви и (най-важното) предлага лесен процес за възстановяване с едно щракване. Ако вашата мрежа се понижи и трябва да възстановите и задействате сайтовете на вашия потребител с минимални усилия и стрес, тогава смятам, че Snapshot Pro си заслужава парите.

WordPress SEO

WordPress SEO от Yoast - изображение от директорията на WordPress плъгини

Шансовете са големи, че хората, създаващи сайтове в мрежата ви, ще искат да могат да оптимизират сайтовете си за търсачки, което означава, че трябва да инсталирате удобен за потребителите ефективен SEO плъгин, за да може администраторите на вашия сайт да използват.

WordPress SEO е лесно най-популярният SEO плъгин за WordPress с над милион изтегляния. Активирайте мрежата и всички потребители на вашия сайт ще могат да използват нейните функции, за да подобрят SEO на сайта им.

Тя може значително да повиши успеха на сайтовете в мрежата ви, а най-важното е, че е безплатна.

резюме

Висока част от WordPress плъгини, безплатни и премиум, работят чудесно в WordPress Multisite мрежи, независимо дали са активирани в мрежата или за отделни сайтове. Но има някои, които не играят добре с Multisite, а има и други, които значително подобряват Multisite.

14-те приставки, които изброих тук, са тези, които според мен ще направят Multisite по-ефективен и за мрежовите администратори и администраторите на сайтове. Те ще подобрят потребителското изживяване, ще подобрят производителността и сигурността и ще направят много по-лесна задачата за управление на вашата мрежа.

Така че, помислете какви са вашите нужди, преценете колко бюджет имате (или нямате) и разгледайте плъгините в този списък!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map