14 Shtojcat kryesore të WordPress Multisite

Marrëveshjet me WordPress


WordPress Multisite është një mjet fantastik për këdo që dëshiron më shumë se një faqe në internet, por nuk dëshiron të shkojë në telashet e instalimit të WordPress më shumë se një herë. Pavarësisht nëse krijoni një rrjet faqesh për veten tuaj ose për të tjerët, Multisite ju jep një platformë të lehtë për t’u përdorur, fleksibël që mund të mbajë gjithçka nga disa deri në miliona site.

WordPress Multisite me të vërtetë vjen në vete kur përdoret me disa shtojca kyçe. Unë kam përdorur Multisite për aplikime të ndryshme për disa vjet tani, dhe kam identifikuar një listë të shtojcave më të larta që përdor në shumicën e rrjeteve që krijoj.

Kjo listë është nën tre kategori:

 • Plugins për të ndihmuar në krijimin e vendeve në rrjetin tuaj
 • Plugins për t’ju ndihmuar të menaxhoni rrjetin tuaj Multisite
 • Plugins që do të rrisin performancën dhe sigurinë e rrjetit tuaj

Pra, këtu janë 14 shtojcat kryesore që unë u rekomandoj kujtdo që të krijojë një rrjet WordPress Multisite.

Plugins për krijimin e faqeve

Këto shtojca janë të gjitha mjaft të ndryshme; disa do të ndihmojnë përdoruesit tuaj të krijojnë faqen e tyre, disa do t’ju ndihmojnë të ndani përmbajtje nëpër faqet, dhe disa do t’i parandalojnë përdoruesit të krijojnë një sit nëse nuk dëshironi. Kam përfshirë një përzierje të shtojcave shtesë dhe premium. Kur ka një shtesë të shkëlqyeshme falas, unë e kam zgjedhur atë, por nëse nuk ka një të lirë që e bën punën sa më mirë, unë kam theksuar një premium.

Gravity Forms Shtesa për Regjistrimin e Përdoruesit

WordPress Gravity Forms shtesa - screenshot nga faqja e internetit

Shtesa jashtëzakonisht e popullarizuar e Gravity Forms mund të duket e pafund në një listë të shtojcave për rrjetet Multisite, por mbani me mua. Format e gravitetit mund të përmirësojnë shumë procesin e krijimit të një siti për përdoruesit tuaj.

Si parazgjedhje, WordPress ofron një faqe regjistrimi në http://yourdomain.com/sign-up.php, por nuk mund të bësh shumë me të. Duke instaluar shtojcën e Gravity Forms dhe shtesën e Regjistrimit të Përdoruesve të Gravity Forms, ju mund të krijoni një formë me porosi duke i lënë njerëzit të krijojnë një sit në rrjetin tuaj, dhe ta vendosni kudo në sitin tuaj që dëshironi..

Ju gjithashtu mund të krijoni fusha me porosi në formën tuaj që korrespondojnë me fushat e bazës së të dhënave; kështu që nëse, për shembull, keni përcaktuar një opsion për lloje të ndryshme faqesh, mund ta siguroni këtë në një listë drop-down në formën tuaj dhe pastaj ta dërgoni atë mundësi në bazën e të dhënave, duke e përdorur atë për të krijuar llojin e duhur të faqes.

Ju nuk duhet të blini një licencë të zhvilluesit për të hyrë në shtojcën, por unë nuk kam hasur në një zhvillues të WordPress akoma që nuk ka një të tillë!

Sitet Pro

Shtojca Pro Sites - faqja e çmimeve për shembull

Nëse po lejoni përdoruesit të krijojnë faqet e tyre dhe dëshironi ta merrni këtë pak më tej, atëherë shtesa shtesë premium Pro Sites është miku juaj.

Sites Pro ju lejon të konfiguroni procesin e regjistrimit dhe regjistrimit për të përfshirë opsione të ndryshme dhe strukturat e çmimeve, si dhe duke ju lejuar të krijoni shtesa për rrjetin tuaj që përdoruesit të mund t’i përmirësojnë deri në momentin që janë regjistruar.

Ai bazohet në sistemin e përdorur nga platforma masive e Blogging për arsimin Edublogs, dhe ka një gamë të konsiderueshme të veçorive që do t’ju ndihmojnë të fitoni para nga faqet në rrjetin tuaj.

Kopjimi i përmbajtjes me shumë përmbajtje

Kopjues me shumë përmbajtje - kap ekranin e administratorit

Nëse faqet në rrjetin tuaj do të ndajnë përmbajtje, atëherë shtesa premium Multisite Content Copier e bën atë shumë më të lehtë.

Ju mund ta përdorni atë për të vendosur shabllone të ndryshme për faqet e reja, në mënyrë që çdo sit i ri i krijuar të ketë të njëjtën përmbajtje thelbësore për të filluar, dhe nuk do të duhet ta kufizoni këtë në shabllon me një grup përmbajtjesh. Ju gjithashtu mund ta përdorni atë për të kopjuar manualisht pjesë të përmbajtjes së një siti në një sit tjetër në rrjet.

Kopjimi i përmbajtjes midis faqeve në rrjetin tuaj është diçka që duhet të bëni me kujdes për arsye SEO, por nëse, për shembull, po drejtoni një rrjet për një grup shoqëror të kompanive, atëherë do të ketë disa informacione që dëshironi të përfshini në të gjitha ato sites. Kjo shtojcë do t’ju ndihmojë të bëni atë.

Kloner multisite

Shtojcë Multisite Cloner - formë imazhi faqja e depozitave të shtojcave të WordPress

Kjo shtojcë ka disa ngjashmëri me Multisite Content Copier, por një ndryshim është se është falas.

Multisite Cloner nuk ju jep aq fleksibilitet, por bën një punë të thjeshtë: ju lejon të krijoni një sit “master” në rrjetin tuaj që vepron si fillestari për çdo vend të ri të krijuar. Kjo faqe masteri është e ndryshme nga faqja kryesore në rrjetin tuaj dhe mund të jetë ajo që e keni krijuar posaçërisht, por bllok nga motorët e kërkimit.

Sa herë që krijohet një sit i ri, qoftë nga ju ose një administrator i faqes, nëse e keni aktivizuar krijimin e faqes, ai do të ketë të gjithë përmbajtjen nga faqja master, duke u dhënë përdoruesve tuaj një pikënisje të shkëlqyeshme. Përdoreni atë nëse faqet në rrjetin tuaj duhet të kenë përmbajtje të përbashkët ose nëse doni të prishni përmbajtjen e paracaktuar që WordPress krijon në faqet e reja.

Rrjetet për WordPress

Rrjetet për WordPress - faqe në drejtorinë e shtojcave të WordPress

Tani kemi ardhur në shtojcën tjetër falas në listën time, që është Rrjetet për WordPress. Kjo shtojcë ju lejon të aktivizoni diçka shumë të zgjuar dhe potencialisht mjaft surrealiste në faqen tuaj – kjo ju lejon të krijoni rrjete brenda rrjetit tuaj.

Me aktivizimin e shtojcave Rrjetet për WordPress, administratorët e faqes tuaj do të jenë në gjendje të krijojnë Rrjetin e tyre personal Multisite në faqen e tyre, do të thotë që keni dy shtresa faqesh në rrjetin tuaj. Ata mund të aktivizojnë tema dhe shtojca në të gjithë rrjetin e tyre dhe të menaxhojnë të gjitha faqet brenda tij.

Ky mund të jetë një mjet i dobishëm për çdo rrjet me një strukturë hierarkike, siç është një rrjet shkollor me një nën-rrjet faqesh për secilën klasë.

Deri më tani jam përqendruar në lejimin e përdoruesve të krijojnë faqe dhe ta bëjnë atë proces të lehtë për ta, por ndonjëherë ju doni ta bëni atë të vështirë, nëse jo të pamundur. Kjo është kur ju keni spammers që synojnë faqen tuaj dhe krijojnë bloge spammy (ose splogs).

Anti Splog

Anti splog - 'bots nuk qëndrojnë një shans' grafik

Shtojca premium Anti-Splog përdor një algoritëm për të identifikuar splot që janë regjistruar në faqen tuaj dhe për t’i hequr ato përpara se të krijohen. Ju mund ta konfiguroni që të jetë pak a shumë e rreptë kur identifikoni splogs dhe për të përfshirë ose përjashtuar fusha të caktuara në regjistrimin e postës elektronike, për shembull.

Nëse keni një rrjet të hapur me përdoruesit që krijojnë faqet e tyre, atëherë kjo mund t’ju kursejë shumë kohë dhe potencialisht disa rreziqe të sigurisë. ’Shtë pak a shumë si Akismet për rrjetet Multisite!

Harta e domenit të WordPress MU

WP MU Domain Mapping - faqe në depon e pluginave të WordPress

Shtojca e fundit në këtë seksion është falas dhe është ndoshta shtojca më e dobishme Multisite atje.

WordPress Multisite është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar shumë site të ndryshme me vetëm një instalim WordPress, por çfarë nëse ju (ose pronarët ose klientët e faqes tuaj) dëshironi të përdorni fusha specifike për faqet individuale?

Shtojca WordPress MU Domain Mapping e bën këtë të mundur. Instaloni dhe aktivizoni atë për rrjetin tuaj, dhe kjo do t’ju lejojë të caktoni fusha në faqet individuale si domenin e tyre “parësor”, që do të thotë se vizitorët do ta shohin fushën individuale ashtu si do ta bëjnë me një sit të pavarur. Askush nuk duhet ta dijë se siti po funksionon në një rrjet!

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të siguroheni që domenet po tregojnë në rrjetin tuaj, duke shtuar ose një regjistrim CNAME ose A në DNS e tyre, dhe pastaj t’i shtoni ato duke përdorur ekranet e administratorit të Domain Mapping. Ju mund të shtoni fusha të shumta në secilën faqe dhe të përcaktoni se cili është domeni “kryesor” që do të shfaqet në shfletuesit e vizitorëve.

Plugins për menaxhimin e rrjetit tuaj

Pasi të keni mbërthyer me Multisite, menaxhimi i rrjetit tuaj nuk është i vështirë, por mund të bëhet edhe më i lehtë me shtimin e disa shtojcave kryesore. Këtu janë tre shtojcat që mund ta bëjnë jetën tuaj si një administrator të rrjetit që pak më lehtë.

Ndërrimi i përdoruesit

Shtojca e ndërrimit të përdoruesit - ekstraktoni faqen e formularit në depon e shtojcave të WordPress

Nëse keni dashur ndonjëherë të provoni diçka në rrjetin tuaj nga këndvështrimi i një përdoruesi tjetër – mbase një nga klientët tuaj ose një anëtar i ekipit tuaj me një rol të ndryshëm të përdoruesit – atëherë do ta dini se çfarë dhimbje mund të jetë. Ju ose duhet të kërkoni lejen e tyre për t’ju lejuar të hyni në llogarinë e tyre, të shikoni mbi supin e tyre ose të rivendosni fjalëkalimin e tyre dhe të shkoni në atë mënyrë.

Me plugin falas Ndërrimi i Përdoruesit, nuk keni pse të bëni ndonjë prej këtyre. Thjesht shkoni në faqen e Përdoruesve në ekranin tuaj të administratorit të rrjetit, gjeni përdoruesin që dëshironi të kaloni te dhe klikoni në lidhjen për të kaluar tek ai përdorues. Ju në të vërtetë nuk do të jeni të kyçur si ai përdorues, por do të keni saktësisht të njëjtën përvojë të rrjetit tuaj si ai përdorues. Dobishme nëse doni të provoni tipare që nuk zbatohen për administratorin e rrjetit ose nëse doni të kontrolloni që rolet e tjera të përdoruesit nuk mund të qasen në diçka që nuk duhet të jenë në gjendje.

Përmirësime shumëzëshe

Shtojca shtesë e shumë shtesave - faqja në depon e shtojcave të WordPress

Multisite Enhancements është një tjetër plugin falas (yay!) Që shton disa karakteristika shtesë të ftohta në ekranet e administratorit të rrjetit tuaj.

Karakteristikat përfshijnë:

 • Shikoni cilat shtojca dhe tema janë aktivizuar në secilën faqe nga ekranet e adminit të rrjetit të shtojcave dhe temave – shumë të dobishme nëse jeni duke azhurnuar tema ose shtojca dhe doni të dini se ku do t’ju duhet t’i provoni ato.
 • Qasje në artikuj shtesë në shiritin e administratorit, duke përfshirë lidhje shtesë për menaxhimin e siteve individuale.
 • Shton një artikull “Shto të Re” në menunë e administratorit të Plugins në ekranet e administratorit të rrjetit.
 • Shtoni favorit tuaj në shiritin e administratorit dhe artikujt e menusë.

Për mua, tipari më i dobishëm është aftësia për të parë se cilat tema dhe shtojca janë aktivizuar ku; kjo përshpejton rregullimin, provimin dhe përmirësimin e ndjeshëm.

Sistemi i Mbështetjes

mbështetje-system

Nëse keni një rrjet Multisite me shumë njerëz të ndryshëm që administrojnë secilën faqe, ju mund të dëshironi të ofroni mbështetje për përdoruesit tuaj nga brenda rrjetit tuaj, për të kursyer kohë dhe përpjekje nga mbikqyrja e emailave ose (tmerri!) Madje edhe telefonatat.

Shtojca premium e Sistemit të Mbështetjes shton një sistem mbështetjeje për FAQ dhe FAQ në rrjetin tuaj që përdoruesit tuaj mund të hyjnë ose përmes skajit të faqes tuaj kryesore ose përmes ekraneve të tyre të administratorit në fundin e pasmë.

Karakteristikat përfshijnë:

 • Rritni biletat mbështetëse përmes front-end ose back-end, me opsionin për të futur imazhe, video, etj.
 • Përcaktoni kategoritë e mbështetjes dhe keni bileta mbështetëse dërguar personit të duhur në ekipin tuaj në varësi të kategorisë.
 • Përgjigjuuni biletave mbështetëse në para-fund ose mbrapa dhe përdoruesi do të njoftohet me email për përgjigjen tuaj.
 • Krijoni FAQ, qoftë me dorë ose duke kopjuar biletat mbështetëse dhe përgjigjet e tyre, dhe shfaqni këto në pjesën e përparme dhe në fund të pasme.

Unë drejtoj një rrjet që lejon njerëzit të krijojnë faqet e tyre dhe ta gjejnë këtë shtojcë të paçmueshme për kompaktim me përdoruesit e mi dhe sigurimin e mbështetjes për ta pa pasur nevojë të mbajnë në krye të temave të postës elektronike.

Plugins për Performance

Kategoria ime e fundit e shtojcave është ato që do ta bëjnë rrjetin tuaj të funksionojë më mirë për ju dhe përdoruesit tuaj. Këto shtojcë nuk janë specifike të shumëfishta, por unë i kam përfshirë ato sepse ka shumë shtojca që i bëjnë këto punë dhe nuk punojnë në Multisite. Këto bëjnë.

WP Super Cache

WP Super Cache - forma e imazhit Depo e shtojcave të WordPress

Shtesa shtesë falas WP Super Cache nuk ka nevojë për ndonjë prezantim: është shtojca më e popullarizuar e memorjes në depon e plugin-it të WordPress dhe është në përdorim në mbi një milion site. Në prill të këtij viti, WP Dev Shed testoi të gjitha shtojcat e memorjes falas që gjenden në depo, dhe kjo doli në krye.

WP Super Cache është i lehtë për t’u përdorur me Multisite. Thjesht instaloni atë dhe rrjeti e aktivizon atë, dhe do të ruajë faqe në të gjitha faqet e rrjetit tuaj, duke rritur kohën e ngarkesës.

Unë jam duke përfshirë dy shtojca rezervë këtu sepse të kesh një kopje rezervë të besueshme të faqes suaj dhe të qenit në gjendje ta rivendosni atë lehtësisht është kaq e rëndësishme, dhe unë do të argumentoja edhe më e rëndësishme për menaxherët e rrjetit. Nëse rrjeti juaj bie poshtë, nuk është vetëm faqja juaj dhe reputacioni në rrezik, por edhe ato të pronarëve të faqes suaj.

WP-DB-Backup

WP-DB-Backup - pamje nga faqja në depon e pluginave të WordPress

Disa programe rezervë të drejta (përfshirë disa premium) nuk luajnë bukur me Multisite. Disa prej tyre nuk rezervojnë fare rrjete Multisite. Krijimi i rezervave WP-DB nuk është një nga ato.

Kjo shtojcë bën pikërisht atë që prisni. Kjo ju lejon të planifikoni kopje rezervë të rregullt të faqes tuaj që mund të ruhet në një ose më shumë vende të ndryshme (përfshirë Dropbox, Amazon ose email), dhe gjithashtu ju lejon të krijoni më shumë se një program rezervë, mbase rezervoni databazën tuaj më shpesh sesa temat dhe skedarët e shtojcave, për shembull.

Dobësia e vetme është se ajo nuk ofron një mundësi të thjeshtë të rivendosjes me një klik siç bëjnë disa prej prizave premium. Do të duhet të dini se si të migroni bazën e të dhënave dhe skedarët tuaj në një instalim të freskët të WordPress nëse i përdorni ato për të rivendosur faqen tuaj. Somethingshtë diçka që është relativisht e drejtpërdrejtë në rrethana normale, por mund të jetë një dhimbje nëse faqja juaj është hakuar, dhe ju nuk po panikoni ose nuk keni qasje në WiFi të shpejtë. Por është falas, dhe bën punën për të mbështetur mirë.

Pamje Pro

Snapshot for plugin - faqe e formës së ekranit në faqen e internetit WMPU DEV.

Nëse jeni të gatshëm të paguani për një shtesë shtesë rezervë, unë do të argumentoja që Snapshot Pro është më i miri për Multisite. Ajo funksionon pa probleme me Multisite, ju jep një shumëllojshmëri të opsioneve për ruajtjen e kopjes rezervë dhe (në mënyrë thelbësore) ju ofron një proces të thjeshtë të rivendosjes me një klikim. Nëse rrjeti juaj zvogëlohet dhe ju duhet të merrni faqet e përdoruesit tuaj rezervë dhe drejtimin me minimumin e përpjekjeve dhe stresit, atëherë unë mendoj se Snapshot Pro ia vlen mirë paratë.

WordPress SEO

WordPress SEO nga Yoast - imazh nga drejtoria e shtojcave të WordPress

Shanset janë të mëdha që njerëzit që krijojnë faqe në rrjetin tuaj do të duan të jenë në gjendje të optimizojnë faqet e tyre për motorët e kërkimit, që do të thotë që ju duhet të instaloni një shtojcë SEO efektive për përdoruesit, për administratorët e faqes tuaj për të përdorur.

WordPress SEO është lehtësisht shtojca më e njohur SEO për WordPress me mbi një milion shkarkime. Aktivizoni rrjetin dhe të gjithë përdoruesit e faqes tuaj do të jenë në gjendje të shfrytëzojnë veçoritë e tij për të përmirësuar SEO-në e faqes së tyre.

Mund të përmirësojë ndjeshëm suksesin e faqeve në rrjetin tuaj, dhe çka është e shkëlqyeshme është që është falas.

përmbledhje

Një pjesë e lartë e shtojcave të WordPress, falas dhe premium, funksionojnë shumë në rrjetet WordPress Multisite, qoftë të aktivizuara në të gjithë rrjetin ose për faqet individuale. Por, ka disa që nuk luajnë bukur me Multisite, dhe ka të tjerë që rritin ndjeshëm Multisite.

14 shtojcat që i kam listuar këtu janë ato që, për mendimin tim, do ta bëjnë Multisite më efektive edhe për administratorët e rrjetit dhe administratorët e faqeve. Ata do të përmirësojnë përvojën e përdoruesit, do të përmirësojnë performancën dhe sigurinë dhe do ta bëjnë detyrën e menaxhimit të rrjetit tuaj shumë më të lehtë.

Pra, mendoni se cilat janë nevojat tuaja, vendosni sa buxhet keni (ose nuk keni) dhe shikoni shtojcat në këtë listë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me