Enam Plugin Slider Terbaik untuk WordPress (2020)

Memenangi Tawaran WordPress


Bukan kebetulan bahawa sebilangan besar tema WordPress menyokong beberapa bentuk fungsi slaid gambar langsung dari kotak.

Tetapi mengapa ini berlaku? Mengapa pemilik laman web dan pengguna internet tidak menyukai gambar?

Pada pendapat saya, ini adalah masalah kesan pertama. Imej jauh lebih menarik untuk dilihat daripada teks, dan bahagian slaid gambar yang bergerak menjadikan laman web terasa lebih dinamik dan interaktif. Sekiranya anda membuat kesan pertama yang mematikan, pelawat cenderung menghabiskan masa di laman web anda, membaca kandungan anda, dan membeli produk anda – hebat, betul?

Slaid gambar boleh melakukan lebih daripada sekadar memaparkan gambar yang cantik. Plugin slaid gambar teratas menawarkan pengalaman yang benar-benar interaktif untuk pengunjung anda, dan dapat digunakan dalam beberapa cara, seperti meningkatkan navigasi dengan menghubungkan ke kandungan teratas, memainkan video dan bahkan mengintegrasikan fungsi kod pendek dari pemalam anda yang lain.

Apa pun alasan anda menginginkan plugin slaid gambar, WinningWP mempunyai sokongan anda. Saya akan melalui enam plugin slaid gambar WordPress terbaik, dan, untuk menarik semua peringkat belanjawan, saya akan memasukkan campuran pilihan percuma dan premium.

Semua slaid yang dipaparkan dalam siaran ini responsif sepenuhnya, yang bermaksud mereka akan kelihatan hebat di mana-mana peranti saiz.

Soliloquy – PERCUMA / $ 19-Plus

Soliloquy adalah penyelesaian slaid responsif yang popular untuk WordPress yang menawarkan lebih daripada sepuluh jenis slaid, termasuk karusel, kandungan unggulan, kotak cahaya, video, Instagram, Pinterest, PDF, WooCommerce, lakaran kecil dan banyak lagi.

Versi ringan Soliloquy boleh digunakan untuk membuat slaid gambar standard. Setelah memuat naik beberapa gambar, anda boleh menyusunnya menggunakan drag and drop. Terdapat ikon edit untuk setiap gambar, yang memuat pilihan untuk menentukan judul gambar, teks alt, kapsyen dan URL. Anda kemudian boleh memasukkan slaid anda ke laman web anda menggunakan kod pendek, atau ke dalam templat menggunakan kod PHP.

Di kawasan pilihan gelangsar, anda boleh memilih salah satu daripada dua tema, menentukan ukuran slaid dan memilih kelajuan peralihan antara slaid. Sebilangan besar tetapan lain di halaman gelangsar dikhaskan untuk jenis gelangsar yang hanya terdapat dalam versi premium Soliloquy, jadi dibatasi.

Menyunting Slider Soliloquy

Anda perlu menaik taraf ke Soliloquy versi penuh untuk membuka kunci ciri terhad. Terdapat empat pilihan lesen, dengan harga $ 19, $ 49, $ 99 dan $ 249.

Lesen peribadi $ 19 menambah sokongan dan membolehkan anda menyesuaikan slaid menggunakan CSS. Anda perlu menggunakan lesen berbilang tiga laman web dengan harga $ 49 untuk membuka templat slaid, perlindungan gambar, sokongan untuk Instagram dan Pinterest, dan kemampuan untuk menjadualkan slaid. Tambahan tema juga disertakan.

Lesen pemaju dengan harga $ 99 meningkatkan sokongan kepada 25 laman web, tetapi yang lebih penting, ia merangkumi semua ciri pemalam. Ini termasuk jenis gelangsar, seperti karusel, kotak cahaya, kandungan unggulan, WooCommerce, PDF dan lakaran kecil.

Lesen agensi dengan harga $ 249 menambah pengurusan dan sokongan pelanggan untuk multisite WordPress. Ia juga memberikan sokongan dan kemas kini untuk jumlah laman web yang tidak terhad.

Gelongsor Kotak Cahaya Soliloquy

Walaupun Soliloquy Lite memang mempunyai beberapa ciri berguna, saya yakin ada alternatif percuma yang lebih baik di pasaran.

Soliloquy Pro jauh lebih baik. Ini adalah penyelesaian serba boleh dengan pelbagai jenis gelangsar yang berbeza, dan menawarkan ciri tambahan, seperti menghalang pengguna memuat turun gambar. Malangnya, anda perlu menaik taraf ke lesen pembangun pada harga $ 99 untuk mendapatkan akses ke semua ciri pemalam.

Lihat ulasan penuh kami mengenai Soliloquy untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai apa yang boleh dilakukan oleh pemalam.

MetaSlider – PERCUMA / $ 39-Plus

MetaSlider adalah pemalam slaid WordPress responsif yang serasi dengan Editor WordPress baru (Gutenberg). Ia juga mempunyai sokongan sentuh, telah dioptimumkan untuk mesin pencari, dan bekerja dengan WordPress MultiSite dan plugin WordPress terjemahan yang popular.

Pembangunnya sangat murah hati dengan versi percuma plugin mereka – anda boleh memaparkan gambar dalam slider flex, slider responsif, slaid nivo dan slaid duit syiling. Lebar setiap gelangsar juga dapat ditentukan, dan anda boleh memilih dari pelbagai kesan peralihan.

Imej dapat dipindahkan menggunakan seret dan lepas, dan anda dapat menambahkan kapsyen, teks alt, dan tajuk dengan mudah. Kedudukan pemotongan gambar juga dapat ditentukan, dan penampilan tayangan slaid anda dapat disesuaikan menggunakan salah satu daripada 14 tema yang tersedia.

Setelah semuanya dikonfigurasi, anda boleh memasukkan slaid ke laman web anda menggunakan kod pendek atau kod PHP.

Menambah Slaid Baru di MetaSlider

Menaik taraf ke versi pro MetaSlider akan memberi anda akses ke slaid animasi CSS3, navigasi gambar kecil, slaid suapan pasca dan slaid video (YouTube dan Vimeo – Yay!). Ia juga menawarkan hamparan HTML dan penyunting tema langsung.

Anda akan gembira mendengar bahawa MetaSlider mempunyai polisi harga yang masuk akal, dengan setiap lesen memberi anda versi lengkap pemalam. Satu-satunya perbezaan adalah berapa banyak laman web yang disokong.

$ 39 untuk lesen dua laman web, $ 59 untuk lima laman web, $ 89 untuk 25 laman web dan $ 149 untuk jumlah laman web yang tidak terhad. Semua lesen dilengkapi dengan jaminan pengembalian wang, serta sokongan dan kemas kini selama satu tahun.

Gelangsar Lapisan MetaSlider

Terdapat banyak suka tentang MetaSlider. Versi percuma dilengkapi dengan empat jenis slaid, 14 reka bentuk tema dan berpuluh-puluh pilihan konfigurasi. Ini mungkin mencukupi untuk kebanyakan anda, tetapi anda boleh membuka semua ciri pemalam dengan harga hanya $ 39.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan MetaSlider, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk meningkatkan untuk mendapatkan sokongan video, tindanan HTML dan navigasi lakaran kecil.

Smart Slider 3 – Percuma / $ 35-Plus

Saya peminat Soliloquy dan MetaSlider yang hebat, tetapi berkaitan dengan keramahan pengguna dan persembahan Smart Slider 3 membawa segalanya ke tahap seterusnya.

Plugin memberi anda akses ke perpustakaan templat yang dapat digunakan sebagai titik permulaan slaid anda. Dalam versi percuma Smart Slider 3, anda mempunyai akses ke 11 templat, tetapi jika anda menaik taraf ke versi Pro, anda akan mendapat akses lebih dari 180.

Anda tidak terhad pada gambar semasa membuat slaid – video, catatan blog dan tindanan statik semuanya dapat ditambahkan. Catatan juga boleh disisipkan secara dinamik berdasarkan penapis yang anda tentukan. Sebagai contoh, anda boleh memasukkan catatan berdasarkan format pos, tag, kategori dan pemboleh ubah lain.

Halaman konfigurasi slaid dalam Smart Slider 3 sangat mengagumkan. Anda diberi kawalan penuh terhadap setiap aspek slaid anda – hingga elemen penggayaan, seperti anak panah, peluru, gambar kecil dan banyak lagi.

Selain menentukan ukuran slaid anda, anda dapat menyesuaikan animasi, penjajaran dan cara slaid dimuat. Ciri-ciri keren lain termasuk sokongan sentuhan, pengoptimuman gambar dan sokongan gambar latar.

Slaid Pintar 3 Edit Slaid

Smart Slider 3 Pro menambah 11 jenis lapisan tambahan, animasi lapisan dan empat jenis slaid baru – karusel, blok, halaman penuh dan pameran. Anda juga mendapat akses ke templat dan slaid slaid Smart Slider 3 penuh, yang akan mengurangkan masa yang diperlukan untuk membuat slaid profesional.

Kandungan dinamik diperluaskan dalam versi Pro juga. Selain kandungan dari laman web WordPress anda sendiri, anda dapat mengakses lebih dari 35 sumber dalam talian, seperti Joomla, Flickr, Instagram, YouTube, WooCommerce dan banyak lagi.

Lesen tunggal untuk Smart Slider 3 Pro berharga $ 35 untuk satu laman web, $ 150 untuk sepuluh laman web dan $ 250 untuk laman web tanpa had. Setiap lesen akan membuka semua ciri Pro – satu-satunya perbezaan adalah bilangan laman web yang menerima sokongan dan kemas kini. Sekiranya anda tidak mahu mengikuti rancangan harga yang lebih tinggi, anda boleh mendapatkan sokongan untuk laman web tambahan dengan harga hanya $ 20 per domain.

Smart Slider 3 Produk 5 Teratas

Smart Slider 3 senang dicadangkan. Versi percuma mungkin terhad kepada satu gaya gelangsar, tetapi ia sesuai untuk kawasan lain seperti penyesuaian dan akses ke perpustakaan templat.

Dengan versi Pro tersedia hanya dari $ 35, saya menganjurkan anda untuk mempertimbangkan untuk menaik taraf. Ini akan memberi anda empat pilihan slaid lagi, akses ke ratusan templat dan slaid slaid yang telah dibuat sebelumnya, dan membolehkan anda mengimport kandungan dari puluhan sumber.

Revolusi Slider – $ 26

Dilancarkan pada tahun 2012, Slider Revolution adalah plugin slaid WordPress terlaris di CodeCanyon, dan sering dikemas dengan tema WordPress di ThemeForest.

Anda boleh membuat slaid menggunakan editor visual moden, yang membolehkan anda memasukkan gambar dan video dan membuat pelbagai lapisan kandungan. Fon, animasi, latar belakang, ikon, warna dan banyak lagi semuanya dapat diedit dengan mudah.

Animasi adalah salah satu ciri plugin yang menonjol. Ini benar-benar dapat menghidupkan slaid anda, dan terdapat banyak pratetap untuk memudahkan tugas.

Menyunting Slaid dalam Slider Revolution

Lebih daripada 200 templat yang telah dibuat tersedia – mereka menjadikan slider kelihatan luar biasa, dan kebanyakan hanya memerlukan beberapa tweak untuk disesuaikan sebagai milik anda. Anda juga mendapat akses ke ratusan gambar, video, animasi, ikon dan kumpulan lapisan yang telah dibuat sebelumnya.

Terdapat lebih daripada 20 kesan tambahan, termasuk zarah, herotan, kuas cat dan pendedahan. Kesan sebelum dan selepasnya kelihatan hebat juga.

Revolusi Slider

Dengan harga hanya $ 26, Slider Revolution menawarkan nilai wang yang luar biasa dan dapat digunakan untuk membuat pelbagai jenis slaid.

Ini adalah salah satu penyelesaian slaid paling maju di pasaran, dan templat, gambar dan ikon perpustakaan media yang besar memudahkan proses membuat slaid profesional.

Layer Slider – $ 25

Penyelesaian slaid profesional lain yang dikeluarkan pada tahun 2012 adalah Layer Slider. Ini adalah pemalam slaid WordPress terlaris kedua di CodeCanyon, dan juga disertakan dengan banyak tema WordPress di ThemeForest.

Editor Layer Slider membolehkan anda membuat dan mengedit slaid menggunakan drag and drop. Lapisan dapat disalin dan ditampal, dan ada editor gambar yang dikuasakan oleh Adobe Creative Cloud. Lebih daripada 200 kesan peralihan animasi tersedia termasuk perulangan, peralihan saringan dan paralaks.

Mengedit Slaid di Layer Slider

Koleksi besar slaid yang telah dibuat tersedia di Layer Slider, dan reka bentuk tertentu telah dibuat khusus untuk peranti seperti telefon bimbit.

Satu ciri Layer Slider telah berkembang dalam beberapa tahun kebelakangan ini ialah pop timbul. Anda boleh menggunakan plugin untuk membuat pop-up profesional dengan slaid, yang dapat dilakukan oleh beberapa plugin pop-up WordPress.

Ciri hebat lain adalah semakan. Layer Slider sentiasa menyimpan slaid anda dan, dengan penambahan undo dan redo, anda tidak perlu risau kehilangan kerja anda.

Contoh Layer Slider

Layer Slider betul dianggap sebagai salah satu penyelesaian slaid WordPress terbaik di pasaran, dan, dengan harga hanya $ 26, ia memberikan nilai wang yang luar biasa.

Lihat halaman jualan rasmi untuk mendapatkan penghargaan yang lebih baik mengenai seberapa profesional templat yang disertakan.

Slide Apa sahaja – PERCUMA / $ 10

Pilihan terakhir kami adalah Slide Anything yang responsif dan mesra sentuhan.

Plugin WordPress ini mengatasi slaid dengan cara yang sama sekali berbeza. Daripada memuat naik gambar dan video secara langsung, anda mengedit slaid menggunakan Editor WordPress. Ini bermakna anda dapat menambahkan apa sahaja ke dalam slaid dengan berkesan, sama ada gambar, video, jadual atau tajuk. Kod pendek juga boleh dimasukkan ke dalam slaid, yang bermaksud anda dapat menggabungkan kandungan dengan mudah dari pemalam WordPress lain yang telah anda pasang.

Pembangunnya sangat murah hati dengan versi percuma Slide Anything dan menghadkan beberapa ciri.

Slaid dipaparkan di tengah-tengah halaman di bawah kesan peralihan dan tetapan slaid lain. Di sebelah kanan halaman, ada pilihan untuk menentukan berapa banyak item yang dipaparkan pada peranti tertentu, dan anda juga dapat menyesuaikan gaya slaid anda di sini.

Mengedit Slider dalam Slide Apa sahaja

Slide Anything Pro dikenakan bayaran sekali $ 10 untuk satu lesen, sementara lesen lima laman web tersedia pada $ 30, dan lesen tanpa had pada $ 100.

Peningkatan akan membuka kunci ciri penomboran karusel dan gambar kecil yang dibatasi dalam versi percuma. Ini juga menambah fungsi pop-up, yang dapat digunakan untuk menampilkan kotak cahaya gambar, video dan banyak lagi.

Slaid Apa sahaja Wira Slider

Tidak semua orang suka menggunakan Editor WordPress untuk membuat slaid, tetapi pendekatan Slide Anything membuka banyak kemungkinan untuk membuat slaid lanjutan yang tidak dapat ditawarkan oleh penyelesaian lain.

Sebilangan besar ciri tersedia dalam versi percuma Slide Anything, tetapi, dengan harga $ 10, tidak mahal untuk menaik taraf dan mengembangkan fungsi.

Yang Berhormat

Semasa penyelidikan kami, kami menemui banyak pemalam slaid WordPress berguna yang tidak terlepas dari senarai kami. Saya ingin berkongsi yang terbaik dengan anda.

Crelly Slider adalah penyelesaian slaid responsif yang membolehkan anda membuat slaid dengan lapisan. Teks, gambar dan video semuanya dapat ditambahkan ke slaid menggunakan pembangun slaid drag-and-drop.

Sekiranya anda mencari penyelesaian slider sederhana, anda mungkin suka WP Slick Slider dan Image Carousel. Slaid dibuat menggunakan Editor WordPress, dan tidak ada tetapan dalam plugin, kerana semuanya dikonfigurasi menggunakan kod pendek. Kesederhanaannya akan mengecewakan sesetengah orang, tetapi saya rasa slaid sebenarnya kelihatan hebat.

WP Slick Slider dan Carousel Imej

Anda yang ingin melihat video di laman web anda mesti melihat Video Slider, yang memaparkan video dalam pelbagai jenis slaid, seperti karusel, garis masa dan lakaran kecil.

Cadangan terakhir saya ialah Master Slider. Ia menampilkan lebih daripada 90 reka bentuk slaid yang telah dibuat sebelumnya, editor slaid drag-and-drop lanjutan, sokongan sentuhan, lapisan animasi, peralihan dan banyak lagi.

Plugin ini terdapat dalam senarai asal plugin slaid WordPress terbaik kami, tetapi, kerana versi percuma Master Slider belum dikemas kini dalam setahun, kami memilih untuk menampilkan pemalam slaid yang dikemas kini lebih kerap.

Pemikiran Akhir

Penggeser gambar boleh digunakan dalam beberapa cara, dan pemalam yang anda pilih bergantung pada keperluan anda. Sekiranya anggaran anda mengizinkan, saya akan memilih salah satu pilihan premium.

Kenapa? Kerana pilihan premium semuanya dilengkapi dengan fungsi yang sangat mengagumkan, menawarkan sokongan yang sangat baik dan antara muka yang mesra pengguna, dan (biasanya) sepantas kilat.

Sekiranya anda masih tidak pasti memilih mana, saya cadangkan untuk melihat setiap demo pemalam. Oleh kerana slaid gambar dinamik, sukar untuk melakukannya dengan adil menggunakan tangkapan skrin statik. Setiap pemalam yang terdapat dalam senarai ini sangat disyorkan, jadi periksa beberapa dari mereka dan lihat apakah salah satu daripadanya menarik perhatian anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map