WPMU DEV Review: wat bieden ze en is het de moeite waard om mee te doen?

WordPress aanbiedingen


WPMU DEV-leden krijgen toegang tot een indrukwekkende selectie premium WordPress-thema’s en plug-ins – althans volgens het marketingmateriaal van het bedrijf. Niet alleen dat, maar leden hebben ook toegang tot een 24/7 ondersteunende service voor WordPress-websites, en verschillende instructievideo’s en online cursussen.

Maar is betalen om een ​​WPMU DEV-lid te worden een goede investering? En zijn hun WordPress-tools en -diensten zo goed als ze klinken? Onze beoordeling is bedoeld om deze vragen te beantwoorden – en aan het einde van dit artikel zou je alle informatie moeten hebben die je nodig hebt om te beslissen of lid worden van WPMU DEV de juiste optie voor jou is.

Laten we kijken…

WPMU DEV Snel overzicht

WPMU Dev Homepage

Het WPMU DEV-portfolio bevat hun populaire blog en een selectie van gratis WordPress-plug-ins. Het bevat ook premium-thema’s en meer dan honderd premium-plug-ins, evenals educatieve inhoud en andere diensten die alleen beschikbaar zijn voor betalende leden. Het bedrijf maakt deel uit van dezelfde groep als CampusPress en Edublogs, en ze worden allemaal beheerd door Incsub.

WPMU DEV-functies voor lidmaatschapscontrole

Met het hosten en beheren van duizenden WordPress-websites voor scholen, hogescholen en andere onderwijsinstellingen op CampusPress, Edublogs die talloze WordPress-blogs bieden voor docenten en studenten, en WPMU DEV heeft met meer dan 500.000 WordPress-gebruikers samengewerkt, heeft de groep een schat aan WordPress-ervaring.

Hoewel WPMU DEV begon met de focus op WordPress Multisite – een functie van WordPress die kan worden gebruikt om een ​​netwerk van meerdere sites en blogs te creëren vanuit een enkele installatie van WordPress – bieden ze nu ook plug-ins en thema’s aan voor reguliere WordPress-websites en blogs.

WPMU DEV Review: moet u lid worden?

Om u te helpen beslissen, bekijken we hun thema’s, een selectie van hun populairste plug-ins en andere services en bronnen die beschikbaar zijn voor leden. Dus, als je je afvroeg of je een WPMU DEV-lid zou moeten worden, dan ben je hier aan het juiste adres.

WPMU DEV-ondersteuning en community

We komen binnenkort bij de WordPress-plug-ins en thema’s. Wat WPMU DEV echter echt helpt onderscheiden van andere thema- en plug-inclubs, zijn hun ondersteuning, onderwijs en gemeenschapscomponenten. Het hoogtepunt hiervan is hun 24/7 live chat-service, waartoe leden toegang hebben om hulp te krijgen met hun WordPress-websites.

WPMU DEV Live Chat-service

WPMU DEV-leden kunnen 24/7 contact opnemen met het ondersteuningsteam via de livechatfunctie.

Je kunt nog steeds een supportticket openen als je dat liever hebt, maar het is geweldig om te weten dat er iemand is om 24/7 mee te ‘chatten’. Er zijn ook de drukke ondersteuningsforums, waar u uw problemen kunt delen met andere leden en ondersteunend personeel.

WPMU DEV WordPress-ondersteuningsvideo's

U krijgt ook toegang tot een bibliotheek met white label-instructievideo’s voor u en uw klanten.

WPMU DEV heeft 40 instructievideo’s gemaakt, die alle aspecten van het beheer van een WordPress-website behandelen, inclusief het navigeren op het dashboard, het installeren van plug-ins en het gebruik van de mediabibliotheek, om er maar een paar te noemen. De video’s zijn allemaal white label en worden weergegeven zonder enige WPMU DEV-branding om verwarring bij uw gebruikers of klanten te voorkomen.

WPMU DEV Academy

Online cursusstructuur

De WPMU Dev Academy-cursussen bevatten video’s, tekst, quizzen en discussiegebieden.

WPMU DEV-leden krijgen via de Academy toegang tot een reeks WordPress-gerelateerde trainingen. Ontworpen om u te helpen het meeste uit WordPress te halen, omvatten de WPMU DEV Academy-cursussen:

 • WordPress-ontwikkeling voor beginners
 • WordPress-ontwikkeling voor gemiddelde gebruikers
 • Geavanceerde WordPress-ontwikkeling
 • JavaScript voor WordPress-ontwikkelaars
 • Masterclass WordPress Careers.

De cursussen gebruiken video’s, geschreven inhoud, quizzen en discussiegebieden om u te helpen de behandelde onderwerpen onder de knie te krijgen. Als je jouw WordPress kennis en vaardigheden wilt verbeteren, zijn de WPMU DEV Academy cursussen een leuk extraatje.

De WPMU DEV Hub

Een ander kenmerk van WPMU DEV dat het onderscheidt van de concurrentie is de Hub. Zodra u lid bent geworden, kunt u uw websites registreren via de Hub en vervolgens een overzicht krijgen via een centraal dashboard op de WPMU DEV-website.

Screenshot van de WPMU DEV Hub

Met de Hub kunt u al uw websites beheren via uw lidmaatschapspaneel op de WPMU DEV-website.

Met de Hub ziet u in één oogopslag welke aspecten van uw sites aandacht nodig hebben. U kunt plug-ins en thema’s snel bijwerken zonder uw websites rechtstreeks te bezoeken, de status van back-ups te controleren en de uptime en prestaties van de site te controleren. Als je meerdere WordPress-websites hebt, of als je voor sites van klanten zorgt, maakt de Hub het beheer een stuk eenvoudiger.

WPMU DEV WordPress-thema’s

Fixer WordPress Theme Screenshot

Fixer is een WPMU DEV zakelijk WordPress-thema voor serviceproviders.

Upfront is het WPMU DEV-framework waarop al hun WordPress-thema’s zijn gebaseerd. Omdat Upfront beschikt over een front-end drag-and-drop paginabuilder-tool, bevatten alle acht thema’s van WPMU DEV er ook een.

Spirit Theme van WPMU DEV

Spirit is een portfolio-thema met de volledige breedte voor het online promoten van uw vaardigheden en diensten.

De acht WPMU DEV-thema’s omvatten blogs, bedrijven, portfolio’s, tijdschriften en creatieve websites en ze hebben allemaal ondersteuning voor e-commerce. Omdat de thema’s allemaal gemakkelijk kunnen worden aangepast via de Upfront-builder of de WordPress Customizer, zou u een geschikte website voor uw project moeten kunnen maken.

Voorbeeld van de Upfront Page Builder Tool

De WPMU DEV-thema’s zijn niet alleen beschikbaar als een zelfstandige plug-in, maar bevatten ook de Upfront drag-and-drop paginabuildertool.

De Upfront builder-tool is ook beschikbaar als een stand-alone plug-in waarmee u aangepaste WordPress-websites kunt maken. Bekijk de online Upfront builder-demo voor meer informatie.

WPMU DEV WordPress-plug-ins

Zoals eerder vermeld, krijg je als je WPMU DEV-lid wordt toegang tot meer dan honderd premium WordPress-plug-ins. De WPMU DEV-plugin-bibliotheek omvat alles, van websitebeheer, online marketing, contentpublicatie en paginaontwerp tot prestaties en zoekmachineoptimalisatie. Als u zich aanmeldt bij WPMU DEV, hoeft u misschien nooit meer een andere plug-in te kopen.

Hier zijn enkele van de meest indrukwekkende WordPress-plug-ins die beschikbaar zijn voor WPMU DEV-leden.

Snapshot Pro – WordPress Backup Plugin

Maak een back-up van uw WordPress-website met Snapshot

Snapshot Pro is een zeer gebruiksvriendelijke back-upplug-in voor WordPress.

Snapshot Pro maakt het gemakkelijk om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken. Back-ups kunnen op aanvraag worden gemaakt of op geautomatiseerde basis volgens uw aangepaste planning. Cruciaal is dat het herstellen van uw back-ups net zo eenvoudig is als het maken ervan.

Maak een back-upschema met Snapshot

Maak eenvoudig een aangepast schema voor geautomatiseerde back-ups met Snapshot Pro.

Belangrijkste kenmerken van Snapshot Pro:

 • Mogelijkheid om een ​​geautomatiseerd aangepast back-upschema te maken.
 • Back-up maken en herstellen met één klik.
 • Mogelijkheid om WordPress-websites van de ene host naar de andere te migreren.
 • Mogelijkheid om back-upbestanden te exporteren naar Dropbox, Google Drive, Amazon S3 en WPMU DEV Cloud.
 • Mogelijkheid om automatisch back-upbestanden over te zetten naar SFTP / FTP-locaties.

Snapshot Pro is ideaal voor niet-technische website-eigenaren die slechts op een paar knoppen willen drukken en een regelmatig back-upschema willen implementeren, en ook gebruikers die meer controle nodig hebben over hoe hun back-ups werken, meer willen.

Meer informatie

Hustle – Plug-in voor het genereren van leads

Screenshot van de Hustle-pluginmodules

Met Hustle kunt u uw bezoekers op verschillende manieren aanbiedingen tonen.

Hustle biedt u de mogelijkheid om aangepaste pop-ups en andere soorten inhoud te maken voor het weergeven van aanbiedingen op uw website. Deze aanbiedingen kunnen een uitnodiging omvatten om deel te nemen aan uw e-mailnieuwsbrief, u te volgen op sociale media, uw inhoud online te delen of een specifieke pagina op uw site te bekijken.

Maak aangepaste pop-up- en opt-formulieren met de Hustle-ontwerper.

Gebruik de Hustle-ontwerper om aangepaste pop-ups, slide-ins en in-content displays te maken.

Dankzij de intuïtieve content builder ontwerp je eenvoudig het juiste type formulieren voor je publiek. De gedetailleerde opties en bedieningselementen zorgen ervoor dat uw pop-ups, slide-ins en zwevende balken werken zoals u dat wilt.

Hustle pop-up trigger-opties

Kies uit een concurrerende selectie triggers voor uw pop-upformulieren en berichten.

Belangrijkste kenmerken van Hustle:

 • Mogelijkheid om pop-ups, zwevende balken, in-content optin-formulieren en aangepaste contentweergaven te maken.
 • Volledig uitgeruste formulierontwerper met een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface.
 • Integratie met populaire e-mailmarketingservices en sociale medianetwerken.
 • Selectie van pop-uptriggers, waaronder exit-intentie, tijd, scrollen, klikken en detectie van advertentieblokken.
 • Mogelijkheid om te bepalen wanneer en waar de inschuif- en pop-upformulieren worden weergegeven.
 • Mogelijkheid om analytische gegevens te bekijken over de prestaties van uw optin-formulieren en pop-ups.

Hustle heeft een zeer concurrerende set functies die het een goed alternatief maken voor plug-ins zoals OptinMonster, Thrive Leads of Bloom.

Meer informatie

WP Smush Pro – Beeldoptimalisatie en compressie-plug-in

Snellere laadtijden kunnen de conversieratio’s van websites verhogen, helpen met SEO en een vriendelijkere gebruikerservaring bieden. Een oorzaak van langzame laadtijden zijn slecht geoptimaliseerde afbeeldingen – een probleem dat WP Smush Pro heeft gebouwd om te verhelpen.

Statistieken die laten zien hoe WP Smush gecomprimeerde afbeeldingen heeft

WP Smush Pro kan afbeeldingen automatisch comprimeren en optimaliseren zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit.

Belangrijkste kenmerken van WP Smush Pro:

 • Mogelijkheid om afbeeldingen tot 10x meer te comprimeren dan normaal smashen, met bijna geen zichtbare kwaliteitsverlies.
 • Mogelijkheid om automatische beeldoptimalisatie bij het uploaden in te schakelen.
 • Mogelijkheid om bestaande afbeeldingen in bulk te optimaliseren.
 • Mogelijkheid om te kiezen tussen lossless en lossy compressiemodi.
 • Hulpmiddelen voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen.
 • Mogelijkheid om snel originele afbeeldingsbestanden te herstellen.

WP Smush Pro is een goede optie voor diegenen die hun afbeeldingen willen optimaliseren zonder ze te verslechteren, evenals voor degenen die bereid zijn wat beeldkwaliteit op te offeren in ruil voor grote snelheidsverbeteringen.

Meer informatie

Hummingbird Pro – Plug-in voor optimalisatie van prestaties

Hummingbird website prestatieanalyserapport

Hummingbird zal uw website testen en u helpen eventuele problemen met de prestaties op te lossen.

Na het activeren van deze plug-in, zal Hummingbird Pro uw website testen om gebieden te vinden waar actie kan worden ondernomen om de laadtijden te verbeteren. U krijgt dan de mogelijkheid om eventuele problemen op te lossen via de Hummingbird-gebruikersinterface.

Belangrijkste kenmerken van Hummingbird Pro:

 • Mogelijkheid om prestatierapporten voor websites te genereren met suggesties voor verbetering.
 • Mogelijkheid om taken uit te voeren om de prestaties van de website met één druk op de knop te verbeteren.
 • Mogelijkheid om browsercaching, verkleining en GZIP-compressie in te schakelen.
 • Mogelijkheid om de prestaties van de website te volgen en waarschuwingen te verzenden wanneer downtime en langzame laadtijden worden gedetecteerd.
 • Integratie met CloudFlare en het WPMU DEV-contentleveringsnetwerk.

Hummingbird Pro is een veelzijdige tool die niet alleen laat zien hoe de prestaties van uw website kunnen worden verbeterd, maar het ook gemakkelijk maakt om taken uit te voeren die de laadtijden kunnen verbeteren.

Meer informatie

WP Defender – Beveiligingsplug-in

Beveiligingsrapport van de Defender-plug-in

Defender geeft u een snel overzicht van de beveiligingsniveaus van uw site.

WP Defender helpt u uw website zo veilig mogelijk te maken en te beschermen tegen aanvallen. Zodra de plug-in is geactiveerd, leert u hoe veilig uw site is en wat u nog meer kunt doen om deze veilig te houden. Er zijn informatieve beschrijvingen voor elk item om u te helpen de problemen te begrijpen en hoe ze kunnen worden opgelost.

Rapport van de Defender-plug-in

Naast het benadrukken van problemen, kan WP Defender ook helpen bij het oplossen van beveiligingsproblemen.

Belangrijkste kenmerken van WP Defender:

 • Mogelijkheid om geplande beveiligingsscans van websites uit te voeren.
 • Mogelijkheid om kwetsbaarheidsrapporten te genereren die via e-mail worden verzonden.
 • Veiligheids- en beveiligingsaanbevelingen voor uw site.
 • Audit logtool die wijzigingen bijhoudt die op uw site zijn aangebracht.
 • IP-vergrendelingen om uw inloggebied te beschermen tegen verdachte activiteiten.
 • Mogelijkheid om te controleren of uw site op de zwarte lijst van Google staat.

Een goede beveiligingsplug-in is essentieel voor elke WordPress-website en WP Defender is zeker een krachtig hulpmiddel.

Meer informatie

WPMU DEV Dashboard – Account Management Tool

WPMU Dashboard-plug-in

Na het installeren van de Dashboard-plug-in, kunt u rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard naar plug-ins en thema’s van WPMU DEV zoeken en deze installeren.

Na het activeren van de WPMU DEV Dashboard-plug-in op uw WordPress-website, kunt u snel een van de andere plug-ins en thema’s installeren die beschikbaar zijn als onderdeel van uw lidmaatschap. Het dashboard biedt u ook een snelle manier om contact op te nemen met het WPMU DEV-ondersteuningsteam.

Meer informatie

Dit is slechts een voorbeeld van de meer dan honderd premium WordPress-plug-ins die beschikbaar zijn voor WPMU DEV-leden. Je kunt de volledige lijst hier bekijken.

De WPMU DEV Blog en Whip-nieuwsbrief

De blog, die elke dag een nieuw artikel publiceert, is waarschijnlijk hoe de meeste mensen WPMU DEV ontdekken. Met advies, recensies, tutorials en het laatste nieuws van de WordPress-community is het een van de drukste WordPress-blogs die er zijn.

Laatste berichten van de WPMU DEV-blog

De WPMU DEV-blog publiceert een gestage stroom van WordPress-gerelateerde artikelen.

Naast de blog heeft WPMU DEV ook een e-mailnieuwsbrief die driemaal per week aan hun leden wordt bezorgd. The Whip beslaat alle aspecten van het WordPress-ecosysteem en is een efficiënte manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen uit de wereld van WordPress.

Prijzen voor WPMU Dev-lidmaatschap

De enige manier om toegang te krijgen tot de commerciële thema’s, plug-ins en andere premium inhoud en services van WPMU DEV is om lid te worden en het maandelijkse bedrag van $ 49 te betalen.

Als je eenmaal lid bent, kun je de producten op zoveel WordPress-websites gebruiken als je wilt, inclusief klantensites. Als je je lidmaatschap opzegt, kun je de plug-ins of thema’s blijven gebruiken die je al hebt geïnstalleerd.

WPMU DEV Prijsinformatie

De prijsinformatie van het WPMU DEV-lidmaatschap.

Er is een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar, en hoewel u wel uw betalingsgegevens moet invoeren, kunt u alle inbegrepen producten en services gratis installeren en uitproberen.

Hostinginformatie WPMU DEV

WPMU DEV biedt WordPress multisite-hosting aan als extra service.

Het is vermeldenswaard dat hoewel WPMU DEV wel webhosting aanbiedt, het geen deel uitmaakt van het lidmaatschapspakket. In plaats daarvan is het een high-end enterprise managed hosting-service met prijzen vanaf $ 1.000 per maand.

Laatste gedachten

Na het uitproberen van de WPMU DEV-plug-ins en thema’s, was ik echt onder de indruk. De premium plug-ins en thema’s zijn goed te vergelijken met de alternatieven die elders beschikbaar zijn.

Dankzij de Hub-functie en de Dashboard-plug-in is het beheer van meerdere websites en toegang tot de premium plug-ins, thema’s en ondersteunende service heel eenvoudig. Over het algemeen is het WPMU DEV-lidmaatschapsproduct glad en goed ontworpen.

Kortom, het WPMU DEV-lidmaatschap wordt ten zeerste aanbevolen, maar of u zich wel of niet moet aanmelden, hangt af van het feit of u de maandelijkse abonnementskosten van $ 49 kunt rechtvaardigen.

Als u alleen een thema en een paar plug-ins nodig heeft, kunt u waarschijnlijk minder uitgeven en elders toegang krijgen tot vergelijkbare functies. Het is onwaarschijnlijk dat u hetzelfde niveau van ondersteuning zult vinden als WPMU DEV via hun 24/7 live chat-faciliteit,.

Als u toegang wilt tot een grote bibliotheek van hoogwaardige tools om u te helpen bij het bouwen en beheren van effectieve websites, terwijl u maar met één leverancier te maken heeft, is het de moeite waard om de gratis proefversie van WPMU DEV te bekijken en te zien hoe u verder komt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me