WPForms vs Gravity Forms – Wat is de beste WordPress Forms-plug-in? (2020)

WordPress aanbiedingen


Als u op zoek bent naar een plug-in voor het maken van WordPress-formulieren, zijn Gravity Forms en WPForms zowel populaire, krachtige als gebruiksvriendelijke plug-ins, en het zijn twee van de allerbeste beschikbare opties.

Maar welke moet je kiezen? Dat is de vraag die we u hieronder zullen helpen beantwoorden.

In plaats van u de Gravity Forms- en WPForms-websites te laten slepen om te proberen een idee te krijgen welke plug-in het beste voor u is, legt deze vergelijking de belangrijkste functies van elk uit en worden hun belangrijkste verschillen benadrukt, waardoor u tijd en moeite bespaart wanneer het komt tot het nemen van een beslissing. We behandelen ook de gebruikerservaringen van elke plug-in, zodat u de tool kunt vinden die het beste bij uw manier van werken past.

Welk type online formulier u ook aan uw website wilt toevoegen, WPForms of Gravity Forms zouden u moeten kunnen helpen het te bouwen, en aan het einde van deze vergelijking weet u welke plug-in u moet kiezen.

Laten we beginnen…

Prijsopties voor WPForms versus Gravity Forms

Kosten zijn vaak een belangrijke overweging bij het kiezen van een plug-in, dus voordat we de belangrijkste functies en gebruikerservaringen van Gravity Forms en WPForms bespreken, volgt hier een snel overzicht van de prijsopties voor beide tools:

Gravity Forms Prijsinformatie

Gravity Forms WordPress Form Plugin

 • Basislicentie: $ 59 voor gebruik op één site en toegang tot de basis-add-ons.
 • Pro-licentie: $ 159 voor gebruik op drie sites en toegang tot de Basic- en Pro-add-ons.
 • Elite-licentie: $ 259 voor gebruik op onbeperkte sites en toegang tot de add-ons Basic, Pro en Elite.

We bespreken precies tot welke functies u later in deze vergelijking toegang krijgt. Naast de add-ons die zijn inbegrepen en het aantal sites dat uw licentie dekt, is een ander verschil tussen de aankoopopties van Gravity Forms dat de Elite-licentie ondersteuning biedt voor WordPress Multisite en toegang tot het Priority-ondersteuningskanaal, terwijl de twee lagere lagen niet.

Bij elke licentie krijgt u toegang tot plug-in-updates en ondersteuning voor een jaar, en u moet uw licentie jaarlijks verlengen om hier toegang toe te behouden. Er is geen korting voor het verlengen van licenties, dus verwacht elk jaar de volledige prijs te betalen. Er is echter een terugbetalingsbeleid van 30 dagen van kracht, dus u kunt Gravity Forms zonder risico proberen.

WPForms prijsinformatie

WPForms WordPress Form Plugin

 • Basislicentie: $ 79 voor gebruik op één site en basisset van functies.
 • Plus-licentie: $ 199 voor gebruik op drie sites en functiesets Basic en Plus.
 • Pro-licentie: $ 399 voor gebruik op 20 sites en functiesets Basic, Plus en Pro.
 • Elite-licentie: $ 599 voor gebruik op onbeperkte sites en functiesets Basic, Plus en Pro.

Net als Gravity Forms is WordPress Multisite-ondersteuning en toegang tot het Premium-ondersteuningskanaal gereserveerd voor de eersteklas WPForms Elite-licentie. Nogmaals, net als Gravity Forms, moet u uw licentie elk jaar vernieuwen om toegang te houden tot plug-in-updates en ondersteuning. Hoewel het alleen mogelijk is om na 14 dagen een volledige terugbetaling te krijgen (vergeleken met de Gravity Forms-periode van 30 dagen), betekent dit nog steeds dat je WPForms zonder risico kunt proberen.

Op papier is Gravity Forms de goedkoopste optie van de twee. Er is echter meer te overwegen dan alleen het prijskaartje. Functies, gebruiksgemak en documentatie zijn allemaal belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Neem dus nog geen beslissing. Lees in plaats daarvan verder om erachter te komen welke plug-in de beste keuze is voor uw website.

Het is de moeite waard erop te wijzen dat er eigenlijk een gratis versie van WPForms beschikbaar is. Hoewel het voldoende functionaliteit biedt voor het toevoegen van basisformulieren aan uw WordPress-website, bent u waarschijnlijk op zoek naar een krachtigere tool als u deze WPForms vs Gravity Forms-vergelijking leest. Dus met dat in gedachten, zal deze vergelijking van plug-ins zich concentreren op de premium-versies van WPForms en Gravity Forms.

Gravity Forms vs WPForms Vergelijking van functies

Dankzij een schat aan functies zijn Gravity Forms en WPForms twee van de beste opties om een ​​breed scala aan formulieren toe te voegen aan WordPress-websites.

Sommige van de formulieren die u met deze plug-ins kunt maken, zijn bijvoorbeeld ‘bestelformulieren’, ‘enquête- en enquête’-formulieren,’ feedback- en suggestie’-formulieren, ‘vraag een offerte’ formulieren, ‘RSVP’-formulieren,’ donatie’-formulieren en formulieren voor ‘nieuwsbriefaanmelding’ – om er maar een paar te noemen.

Enquêtesjabloon voor WPForms

Het maken van een online enquête is slechts één gebruik voor deze plug-ins voor WordPress-formulieren.

U kunt deze formulieren ook gebruiken om bezoekers van uw WordPress-website te laten registreren en een gebruikersaccount aan te maken, en ook om inhoud in te dienen die op uw blog kan worden gepubliceerd.

Voorbeeld van een post-inzendingsformulier

Zowel Gravity Forms als WPForms maken het gemakkelijk om website-inhoud te accepteren via een front-end formulier.

Nu u weet waar deze plug-ins voor kunnen worden gebruikt, gaan we precies bekijken tot welke functies u toegang krijgt, zodat u de juiste oplossing voor uw website kunt kiezen.

Formuliervelden typen

Zowel Gravity Forms als WPForms bevatten alle velden die de meeste mensen zouden verwachten in een plug-in voor premium formulieren, inclusief tekstvelden met enkele regels en alinea’s, evenals vervolgkeuzelijsten, meervoudige selectie, selectievakjes en keuzerondjes. Daarom, als u basisformulieren voor uw WordPress-website wilt maken, zijn beide tools meer dan voldoende.

WPForms vs Gravity Forms Fields-vergelijking

Een zij-aan-zij vergelijking van de standaardvelden van WPForms en Gravity Forms.

Wat WPForms en Gravity Forms echter onderscheidt van veel van de andere opties in deze categorie, zijn de extra velden waartoe gebruikers toegang krijgen. Enkele van de meer geavanceerde velden die beschikbaar zijn voor gebruikers van deze plug-ins zijn bijvoorbeeld:

 • E-mail- en websitevelden (beide plug-ins).
 • Tijd- en datumvelden (beide plug-ins).
 • Bestandsuploads (beide plug-ins).
 • Prijsvelden met de mogelijkheid om totalen te berekenen (beide plug-ins).
 • Velden voor het indienen van inhoud, waaronder berichttitel, categorieën en aanbevolen afbeelding (beide plug-ins).
 • Integratie van Captcha-spambeveiliging (beide plug-ins) en aangepaste captcha-creatie (WPForms).
 • Beoordelingen, inclusief ster, nummer en andere typen (WPForms).

Voorbeeld van een WPForms-beoordelingsveld

In tegenstelling tot Gravity Forms bevat WPForms een beoordelingsveld voor het ontvangen van feedback van uw gebruikers.

Over het algemeen zijn beide plug-ins goed gevuld met formuliervelden – hoewel WPForms er enkele bevat die niet voorkomen in Gravity Forms, zoals het beoordelingsveld. Daarom, als u feedback van uw bezoekers wilt verzamelen, kan WPForms de betere optie zijn.

Formuliersjablonen

Hoewel Gravity Forms gebruikers geen formuliersjablonen biedt, bevat WPForms een goede selectie van vooraf gemaakte formulieren om u op weg te helpen. In feite krijgen alle licentiehouders van WPForms toegang tot zes bewerkbare, vooraf gemaakte formuliersjablonen, waaronder een eenvoudig contactformulier, een ‘verzoek een offerte’ formulier en een ‘facturering’ of ‘bestel’ formulier.

WPForms Standard-sjablonen

Alle WPForms-licenties bevatten zes vooraf gemaakte formuliersjablonen.

Gebruikers met de twee eersteklas Pro- of Elite WPForms-licenties krijgen echter toegang tot het add-on-pakket voor formuliersjablonen dat – op het moment van schrijven – 100 vooraf gemaakte formulieren bevat om mee te werken.

Add-on sjablonen voor WPForms

WPForms Pro- en Elite-licentiehouders krijgen toegang tot nog eens 100 bewerkbare formuliersjablonen.

Omdat alle sjablonen bewerkbaar zijn, kan je ze, zodra je er een voor je formulier hebt gekozen, aanpassen via de WPForms-interface voor slepen en neerzetten. Als u van plan bent een reeks verschillende formulieren voor uw WordPress-websites te maken, dan zal toegang tot de grote bibliotheek met sjablonen van WPForms u waarschijnlijk tijd en moeite besparen.

Formulier Entry Management

Aangezien er problemen kunnen ontstaan ​​die ertoe leiden dat formulierinvoer niet wordt bezorgd, is het geweldig om te zien dat zowel WPForms als Gravity Forms formulierinvoer in uw WordPress-websitedatabase opslaan (en deze ook e-mailen naar door u opgegeven ontvangers).

Formulierinvoer bekijken

Zowel Gravity Forms als WPForms maken het gemakkelijk om formulierinvoer te openen in het WordPress-dashboard.

Hierdoor kunt u eenvoudig controleren wat er via uw formulieren is ingediend, via het WordPress-dashboard. Toegang hebben tot de vermeldingen via het WordPress-dashboard is ook handig als er meerdere gebruikers zijn die toegang tot deze gegevens nodig hebben.

Formulier Entry Management in WPForms

WPForms gebruikt pictogrammen waarmee u direct een ster aan een item kunt toevoegen en kunt zien welke er zijn gelezen.

Met beide plug-ins kunt u kiezen welke kolommen op het invoerscherm worden weergegeven. Gravity Forms biedt u echter een grotere selectie van kolommen om uit te kiezen.

Kolomopties exporteren

Met Gravity Forms kunt u kiezen welke formuliervelden worden weergegeven wanneer u de items bekijkt.

Met WPForms en Gravity Forms is het exporteren van formuliervermeldingen in CSV-indeling voor gebruik in apps zoals Google Spreadsheets en Excel heel eenvoudig. Met Gravity Forms kunt u formuliervermeldingen tussen twee datums exporteren, kiezen welke velden u wilt opnemen in de export en voorwaardelijke logica gebruiken om de vermeldingen te filteren op basis van uw vereisten.

Formulierinvoer exporteren in Gravity Forms

Met Gravity Forms kunt u formulieritems filteren om alleen de items te exporteren die u wilt.

De exportfunctie voor formulierinvoer van WPForms is iets minder geavanceerd en als u op de knop Exporteren downloaden (CSV) klikt, worden alle vermeldingen voor het geselecteerde formulier in CSV-indeling geëxporteerd – zonder optie om de vermeldingen te filteren.

Voorbeeld van CSV-exportformulierinvoer

In tegenstelling tot Gravity Forms, geeft WPForms u geen controle over welke velden en items worden geëxporteerd.

U kunt echter Excel, Google Spreadsheets of een andere compatibele app gebruiken om de vermeldingen te filteren. Het is ook vermeldenswaard dat, in vergelijking met WPForms, er meer gegevens worden verstrekt voor elk item in Gravity Forms, zoals het IP-adres van de gebruiker en de agent (browser).

Hoewel beide plug-ins goede beheerfuncties voor formulierinvoer bieden, moet Gravity Forms aan uw vereisten voldoen als u uw gegevens in spreadsheetsoftware wilt ondervragen en toegang nodig hebt tot een breed scala aan gegevens, zoals het IP-adres van de gebruiker..

Formulier Verlating en gedeeltelijke invoer

Als u wilt voorkomen dat u leads kwijtraakt, bestellingen misloopt of een ander type gegevens dat u verzamelt, wilt missen, hebben WPForms en Gravity-formulieren beide handige functies die u kunnen helpen bij het herstellen van achtergelaten formulieren en gedeeltelijke invoer. Elke plug-in heeft echter een andere benadering voor het omgaan met gebruikers die interactie hebben met uw formulieren, maar om welke reden dan ook niet op de verzendknop klikken.

Als het gaat om het redden van verlaten formulieritems in WPForms, heeft de plug-in de mogelijkheid om automatisch een formulieritem op te slaan als de gebruiker zijn muiscursor buiten de browserviewport beweegt of als hij op een link klikt. Aangezien beide acties kunnen aangeven dat een gebruiker op het punt staat uw pagina of website te verlaten, slaat WPForms het formulieritem onmiddellijk op, zelfs als het onvolledig is.

Met Gravity Forms is de aanpak iets minder indrukwekkend. In plaats van te voelen wanneer een gebruiker op het punt staat uw formulierpagina te verlaten, zal Gravity Forms een gedeeltelijk item opslaan als een gebruiker probeert een item in te dienen zonder alle vereiste velden in te vullen. Gravity Forms zal ook onvolledige formulieren met meerdere pagina’s opslaan zodra de gebruiker verder is gegaan dan de eerste pagina van het formulier. Een andere optie is om de WordPress Heartbeat API te gebruiken om de inhoud van het formulier regelmatig op te slaan, hoewel dit niet zo eenvoudig is als de andere opties.

Een voordeel van het kunnen opslaan van een gedeeltelijk ingevuld formulier is dat, mits de gebruiker zijn e-mailadres in het formulier heeft ingevoerd voordat hij het verlaat, u de mogelijkheid heeft om contact met hem op te nemen. Bovendien kunt u, door de functie voor verlaten formulieren te combineren met aangepaste meldingen, een e-mailbericht maken dat onmiddellijk naar gebruikers wordt gestuurd wanneer ze een formulier verlaten. Dit bericht kan een melding bevatten dat ze het formulier niet hebben ingediend of een herinnering om terug te komen en hun inzending op een later tijdstip te voltooien.

In de meeste gevallen heeft u het e-mailadres van de gebruiker nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van deze functie van Gravity Forms en WPForms, dus vraag ernaar aan het begin van het formulier.

Omdat dit zeer nuttige functies zijn voor iedereen die serieus bezig is met het verzamelen van leads of het accepteren van verkopen via hun website, zou het niet als een verrassing moeten komen dat de WPForms-functie voor het verlaten van formulieren en de bijbehorende add-on voor gedeeltelijke invoer van Gravity Forms alleen beschikbaar voor gebruikers die de duurdere Pro- of Elite-licenties voor WPForms of de Elite-licentie voor Gravity Forms hebben gekocht.

Andere kenmerken van Gravity Forms en WPForms

Zoals je aan de bovenstaande informatie kunt zien, zijn zowel Gravity Forms als WPForms echt erg rijk aan functies. Hoewel de bovenstaande functies interessant zouden moeten zijn voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een plug-in voor goede formulieren, zijn er ook veel iets meer nichefuncties die nuttig zijn, maar niet een vereiste voor iedereen.

Hier volgt een kort overzicht van enkele van deze functies:

 • Mogelijkheid om voorwaardelijke logica te gebruiken om de zichtbaarheid van het veld te regelen (beide plug-ins).
 • Ondersteuning voor het maken van formulieren met meerdere pagina’s (beide plug-ins).
 • Formulierbeschikbaarheid beperken en plannen (beide plug-ins).
 • Mogelijkheid om formuliergegevens uit andere plug-ins te importeren (beide plug-ins).
 • Verzend WordPress-berichten en pagina’s via formulieren (beide plug-ins).
 • Maak enquêtes en polls (beide plug-ins).
 • WordPress gebruikersregistratie en inlogformulieren (beide plug-ins).
 • Geolocatiedetectie (WPForms).
 • Gutenberg-ondersteuning (beide plug-ins).
 • Handtekeningveld (beide plug-ins).
 • Offline formulieren (WPForms).
 • Form locker (WPForms).
 • GDPR-ondersteuning (beide plug-ins).
 • Betalingsinzamelingsopties (beide plug-ins).

Met zoveel functies beschikbaar, is het moeilijk om een ​​plug-in de beste te noemen. Het hangt er echt van af wat voor soort formulieren je wilt maken. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, is er een grote bibliotheek met gratis en premium add-ons van derden beschikbaar voor Gravity Forms die nog meer functies aan deze plug-in kunnen toevoegen.

WPForms vs Gravity Forms gebruikerservaring

Hopelijk heeft de uitsplitsing van de belangrijkste kenmerken van WPForms en Gravity Forms u een idee gegeven van wat deze tools kunnen doen, en welke geschikt zou kunnen zijn voor uw project. Maar laten we, voordat u een beslissing neemt, de gebruikerservaringen van beide plug-ins verkennen en kijken hoe sommige van deze functies in de praktijk werken, te beginnen met Gravity Forms.

Gravity Forms User Experience

Nadat je Gravity Forms hebt geïnstalleerd en geactiveerd, is er een handig welkomstscherm dat je door de laatste fasen van het inschakelen van de plug-in leidt. Zodra die taken zijn afgevinkt, is het tijd om uw eerste formulier te maken.

Welkomstscherm van Gravity Forms

Net als WPForms heeft Gravity Forms een welkomstscherm dat u helpt de plug-in in te schakelen.

Een online formulier maken met Gravity Forms

In tegenstelling tot sommige andere plug-ins voor WordPress-formulieren, zoals Contact Form 7, worden er bij Gravity Forms geen kant-en-klare formulieren meegeleverd (evenmin als WPForms). In tegenstelling tot WPForms zijn er ook geen formuliersjablonen, dus het is aan jou om je eerste formulier zelf te maken. Gelukkig maakt de Gravity Forms-interface het heel gemakkelijk om te beginnen.

Gravity Forms gebruikersinterface

De Gravity Forms-builder heeft handige instructies die op de interface worden weergegeven.

Met Gravity Forms worden alle beschikbare velden aan de rechterkant van de interface weergegeven, en het toevoegen aan uw formulier is net zo eenvoudig als erop klikken.

Velden aan het formulier toevoegen

Klik eenvoudig op een veld om het aan uw formulier toe te voegen in de Gravity Forms-builder.

De vormweergave aanpassen

Nadat u een paar velden aan uw formulier heeft toegevoegd, kunt u ze indien nodig opnieuw rangschikken door ze naar hun plaats te slepen en neer te zetten. U kunt ook aanpassen hoe elk veld eruitziet en werkt door op het vervolgkeuzemenu-pictogram te klikken. Verschillende soorten velden hebben verschillende instellingen, maar over het algemeen kunt u het veldlabel personaliseren, definiëren of het veld verplicht is of niet, en een standaardwaarde instellen.

Gravity Forms Veldinstellingen

Elk veld van uw formulier kan onafhankelijk worden geconfigureerd met Gravity Forms.

Afhankelijk van het type veld waaraan u werkt, kunt u eenvoudig een bevestigingsveld toevoegen om ervoor te zorgen dat uw bezoekers hun e-mailadres correct hebben ingevoerd, of een maximale bestandsgrootte instellen en bepaalde bestandstypen voor het uploadveld uitsluiten. U kunt ook toegang krijgen tot de voorwaardelijke logica-functie van Gravity Forms in de lokale instellingen en deze bijvoorbeeld gebruiken om de zichtbaarheid van een veld te bepalen op basis van de waarde van een ander veld.

Voorwaardelijke logica in zwaartekrachtformulieren

Geavanceerde functies, zoals voorwaardelijke logica, zijn gemakkelijk toegankelijk via de Gravity Forms-interface.

Een voorbeeld van uw formulier bekijken

In tegenstelling tot WPForms, geeft de Gravity Forms-builder u geen live voorbeeld van uw formulier terwijl u eraan werkt. Dus als u wilt zien hoe het eruit ziet, moet u op de voorbeeldknop klikken om het formulier in een nieuw browsertabblad te bekijken.

Een voorbeeld van een formulier bekijken in Gravity Forms

Met Gravity Forms moet u een voorbeeld van uw werk bekijken in een nieuw browsertabblad.

Helaas past het formuliervoorbeeld van Gravity Forms de opmaak van uw thema niet toe, dus voor een goede weergave van hoe uw formulier eruit zal zien voor uw bezoekers, moet u het in een WordPress-bericht of -pagina invoegen en er vervolgens een voorbeeld van bekijken . Als je echter een goed gecodeerd thema gebruikt, mogen er geen verrassingen zijn als je formulier live gaat.

Werkelijke preview van een zwaartekrachtformulier

Je moet je formulier toevoegen aan een bericht of pagina om een ​​goed idee te krijgen van hoe het eruit zal zien.

Naast de standaard voorbeeldmodus – weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding – kunt u ook schakelen tussen een rasterweergave om te zien hoe uw velden zijn opgesteld. Er is ook een optie om de structuur van uw formulier weer te geven, wat ook kan helpen bij al het aanpassingswerk dat u uitvoert.

Raster- en structuurvoorbeeld

Gravity Forms biedt u de mogelijkheid om een ​​raster weer te geven en de structuur van uw formulier te tonen om u te helpen bij het aanpassen.

Als je eenmaal tevreden bent met de velden en hun volgorde, kun je je werk opslaan voordat je naar de formulierinstellingen gaat.

De formulierinstellingen configureren

Via het instellingenpaneel kunt u verschillende eigenschappen van uw formulier configureren, waaronder het wijzigen van de formulierknoptekst, het beslissen of een knop voor opslaan en doorgaan moet worden weergegeven of niet, en het inschakelen van het antispam-alternatief voor het veld reCAPTCHA.

Instellingen voor uw formulier

De geavanceerde opties en instellingen van Gravity Forms voor individuele formulieren.

Bevestigingen voor het indienen van formulieren definiëren

U kunt ook configureren wat er gebeurt nadat de gebruiker een formulierinvoer heeft ingediend, met de opties om een ​​aangepast bericht weer te geven, een pagina van uw website weer te geven of de gebruiker om te leiden naar een URL naar keuze. Wanneer u uw bevestigingsbericht maakt, kunt u de functie voor het samenvoegen van tags gebruiken om veldwaarden, zoals de naam van de gebruiker, in de tekst in te voegen.

Instellingen voor bevestiging van formulierinvoer

Gravity Forms heeft drie verschillende opties om inzendingen van formulieren te bevestigen.

Formuliermeldingen instellen

Gravity Forms biedt u ook de mogelijkheid om meerdere meldingen te maken die worden geactiveerd wanneer een formulierinvoer wordt ingediend. Standaard ontvangt de admin-gebruiker van de WordPress-website een kopie van het formulieritem via e-mail. Het is echter mogelijk om aanvullende meldingen te maken die e-mails naar anderen sturen, inclusief de gebruiker die het formulier heeft ingediend, of een lid van uw team. U kunt zelfs de routeringsfunctie gebruiken om een ​​e-mailmelding te sturen op basis van de inhoud van het formulieritem.

Instellingen voor instellingen voor formulierinvoer

Meldingsroutering laat u een bepaalde melding activeren als een formulierinvoer een specifieke waarde bevat.

Zoals eerder in deze vergelijking besproken, kunt u de Gravity Forms-vermeldingen in uw WordPress-dashboard bekijken.

Als uw gekozen licentie toegang biedt tot add-ons voor Gravity Forms, kunt u deze inschakelen via de relevante pagina van uw WordPress-dashboard.

Gravity Forms-add-ons installeren

Voor extra gemak kunnen add-ons voor Gravity Forms worden geïnstalleerd en geactiveerd via het dashboard van de plug-in.

Een formulier publiceren

Het publiceren van een met Gravity Forms gemaakt formulier op uw website kan niet eenvoudiger. Maak gewoon een nieuwe post of pagina of open een bestaande om te bewerken. Klik vervolgens op de knop Formulier toevoegen in de WordPress Editor voordat u kiest welk formulier u wilt invoegen.

Een formulier invoegen

Zowel Gravity Forms als WPForms voegen een handige knop toe aan de WordPress Editor.

Vervolgens wordt een shortcode in de inhoud ingevoegd, die wordt vervangen door het bijbehorende formulier wanneer de post of pagina wordt bekeken of gepubliceerd op uw website. Dankzij de manier waarop shortcodes werken, worden wijzigingen in uw formulieren direct aan uw bezoekers getoond, zonder dat u berichten of pagina’s hoeft bij te werken. Er is ook een Gravity Forms-widget waarmee u uw formulieren in de zijbalk of andere widget-ready gebieden van uw thema kunt weergeven.

Gravity Forms Sidebar Widget

Met de Gravity Forms-widget kunt u uw formulieren weergeven in de zijbalk en andere compatibele gebieden van uw thema.

Zoals u kunt zien, integreert de Gravity Forms-gebruikersinterface naadloos in het WordPress-dashboard en voelt het als een kernonderdeel van uw website. Het stapsgewijze proces voor het maken van een formulier en het configureren ervan is heel eenvoudig met Gravity Forms, waardoor dit een plug-in is die iedereen gemakkelijk zou moeten kunnen gebruiken.

WPForms gebruikerservaring

Zodra WPForms op uw website actief is, wordt u verwelkomd in de plug-in met een optionele video die u door het proces van het maken van een online formulier leidt. Als u nieuw bent bij WordPress of bij dit type plug-in, dan zou dit een nuttige bron moeten zijn om u op weg te helpen.

Welkomstscherm van WPForms Plugin

De instructievideo ingesloten op de welkomstpagina van WPForms geeft een betere introductie tot de plug-in dan de benadering van Gravity Forms.

Of je nu kiest om de video te bekijken of niet, de volgende stap bij het toevoegen van een online formulier aan je WordPress-website is klikken op de knop Nieuw toevoegen. Zoals eerder vermeld, worden bij Gravity Forms en WPForms geen vooraf gemaakte formulieren geleverd. In tegenstelling tot Gravity Forms bevat WPForms echter een selectie van sjablonen om het proces voor het maken van formulieren te versnellen.

Zoals eerder besproken, evenals de zes formuliersjablonen die bij alle WPForms-licenties worden geleverd, bevatten de twee beste Pro- en Elite-licenties ook een add-on met 100 extra formuliersjablonen.

Een formulier maken

Zodra u op de knop Nieuw toevoegen klikt, wordt het WordPress-dashboard in uw browservenster vervangen door de aangepaste WPForms-gebruikersinterface.

Gebruikersinterface van WPForms Plugin

In plaats van te integreren met het WordPress-dashboard, heeft WPForms zijn eigen aangepaste gebruikersinterface.

De benadering van Gravity Forms gebruiken en de interface van de plug-in integreren in het WordPress-dashboard is de veiligere optie. Hoewel het maken van een aangepaste plug-in-interface averechts kan werken als deze slecht is geïmplementeerd, is dit niet het geval met WPForms.

In plaats daarvan is de interface voor het maken van formulieren goed uitgevoerd en de extra ruimte die wordt geboden door de beperkingen van het WordPress-dashboard te doorbreken, helpt de gebruikerservaring aanzienlijk te verbeteren.

WPForms Form Builder

In tegenstelling tot Gravity Forms, geeft de WPForms-builder u een vrij goed idee van hoe uw formulier eruit zal zien wanneer het op uw site wordt gepubliceerd.

Nadat u een sjabloon heeft gekozen of ervoor heeft gekozen om met een leeg canvas te beginnen, kunt u velden aan uw formulier toevoegen of de bestaande bewerken. Velden toevoegen aan uw formulier is eenvoudig. Klik gewoon op een veld om het in uw formulier in te voegen of sleep het naar zijn plaats. Nadat u op een veld heeft geklikt dat u aan uw formulier heeft toegevoegd, worden de instellingen voor het gemak automatisch weergegeven in het zijpaneel.

Instellingen voor veldopties van WPForms

De opties voor elk veld worden weergegeven zodra er op een formulierveld wordt geklikt.

Aangezien een goede weergave van uw formulier wordt weergegeven in de WPForms-formulierbouwer, is het, in tegenstelling tot Gravity Forms, niet nodig om uw formulier in een nieuw browsertabblad te bekijken om te zien hoe het eruit zal zien wanneer het wordt gepubliceerd.

Formuliermeldingen instellen

Als u naar het deelvenster met formulierinstellingen gaat, kunt u de formuliermeldingen instellen om te definiëren wie een e-mail ontvangt nadat een formulieritem is verzonden. Net als Gravity Forms kunt u met WPForms zoveel aangepaste meldingen maken als u nodig heeft, inclusief het verzenden van een e-mailmelding naar de site-eigenaar en de bezoeker die het formulier heeft ingevuld.

Instellingen voor kennisgeving van formulierinvoer

Net als Gravity Forms geeft WPForms u veel controle over hoe formuliermeldingen werken.

Dankzij het gebruik van infolabels kunt u eenvoudig gegevens uit het formulieritem gebruiken om bepaalde velden in te vullen, zoals het e-mailadres van de ontvanger of de naam van de gebruiker. U kunt voorwaardelijke logica gebruiken om nog uitgebreidere meldingen te maken, waaronder het verzenden van een melding naar een bepaald e-mailadres op basis van de inhoud van het formulier.

De bevestigingen voor het indienen van formulieren definiëren

WPForms biedt u dezelfde opties voor het bevestigen van het indienen van een formulierinvoer als Gravity Forms, inclusief een aangepast bericht, het weergeven van een pagina op uw website of het sturen van de gebruiker naar een specifieke URL.

WPForms-bevestigingsopties

WPForms maakt het gemakkelijk om aangepaste bevestigingsberichten of acties voor uw formulieren te maken.

Net als bij Gravity Forms, kunt u meerdere bevestigingsopties maken en vervolgens voorwaardelijke logica gebruiken om te bepalen welke wordt gebruikt. WPForms biedt u echter niet de mogelijkheid om het bevestigingsbericht te personaliseren met samenvoegen of slimme tags zoals u kunt met Gravity Forms.

Formulierverlating inschakelen

Als u de Pro- of Elite-licenties voor WPForms hebt, heeft u ook de mogelijkheid om de functie voor het verlaten van formulieren in te schakelen om gedeeltelijke formuliervermeldingen op te slaan die een gebruiker niet heeft ingediend.

Instellingen voor verlaten vermeldingen

WPForms maakt het gemakkelijk om gedeeltelijke invoer op te slaan wanneer een gebruiker een formulier verlaat voordat de gegevens worden verzonden.

Zoals eerder besproken, is WPForms effectiever dan Gravity Forms bij het vastleggen van gedeeltelijke invoer, dankzij het vermogen om te detecteren wanneer een gebruiker op het punt staat uw pagina te verlaten.

De Form Locker-functies gebruiken

Website-eigenaren met een Pro- of Elite WPForms-licentie kunnen ook gebruik maken van de formuliervergrendelingsfuncties. Als deze add-on is ingeschakeld, zijn de instellingen met betrekking tot het beperken van de toegang tot de formulieren toegankelijk vanuit de formulierbouwerinterface.

WPForms Form Locker-functie

Met de formuliervergrendelingsfuncties kunt u de toegang tot uw formulieren op vier verschillende manieren beperken.

Het configureren van de formuliervergrendelingsfuncties is eenvoudig en met elke methode kunt u een aangepast bericht weergeven om gebruikers op de hoogte te stellen van de formulierstatus.

Een formulier publiceren

Wanneer u klaar bent om uw formulier te publiceren, klikt u op de knop Insluiten om toegang te krijgen tot de shortcode die in uw WordPress-berichten en pagina’s kan worden ingevoegd om het formulier weer te geven. Als alternatief kunt u de knop Formulier toevoegen gebruiken die de plug-in toevoegt aan de WordPress Editor om al uw formulieren in uw inhoud in te voegen.

Formulierknop invoegen

Net als Gravity Forms voegt WPForms een handige knop toe aan de WordPress Editor voor het invoegen van formulieren in berichten en pagina’s.

Wanneer de post of pagina vervolgens wordt gepubliceerd, wordt de shortcode vervangen door het bijbehorende formulier.

WPForms Voorbeeldweergave van een formulier

Online formulieren gemaakt met WPForms moeten de opmaak en weergave-eigenschappen van uw WordPress-thema overnemen.

Net als Gravity Forms biedt WPForms u ook een widget voor het weergeven van formulieren in de zijbalk en andere delen van uw website.

WPForms-zijbalkwidget

Afhankelijk van de widgetgebieden van uw thema, kunt u ook automatisch formulieren weergeven na uw blogposts.

U kunt ook marketing- of betalingsintegraties instellen via de formulierbouwerinterface van WPForms, inclusief een verbinding met uw e-mailmarketingservice of een online betalingsverwerker.

Gravity Forms vs WPForms Overzicht gebruikerservaring

Van de twee plug-ins heeft WPForms de indrukwekkendere gebruikerservaring. Dankzij de aangepaste interface die het hele browservenster vult, is het maken en configureren van formulieren met WPForms heel eenvoudig.

Dat wil echter niet zeggen dat Gravity Forms moeilijk te gebruiken is. Door vast te houden aan de WordPress-manier om dingen te doen – in plaats van een aangepaste interface te gebruiken – voelt Gravity Forms meer als een kernonderdeel van uw website, vergeleken met WPForms. Plus, net als bij WPForms, krijg je nog steeds toegang tot een drag-and-drop-interface voor het maken van je formulieren.

Het grote verschil tussen de interfaces van de twee plug-ins is dat WPForms u een live voorbeeld van uw formulier op hetzelfde scherm geeft terwijl u aan het werk bent, terwijl u met Gravity Forms op een knop moet drukken om uw formulier in een nieuw browsertabblad te bekijken . Hoewel dit u wat tijd kan besparen, is het geen dealbreaker omdat de formulieren van beide plug-ins mooi worden gepresenteerd. Dus welke plug-in u ook kiest, u zou geen problemen moeten hebben met het maken van de soorten formulieren die u wilt met Gravity Forms of WPForms.

Laatste gedachten

Dus, welke plug-in is het beste? Gravity Forms of WPForms? Helaas is het niet mogelijk een regelrechte winnaar te verklaren.

Beide plug-ins zijn tools van hoge kwaliteit die u kunt gebruiken om bijna elk type formulier voor uw WordPress-website te maken en een breed scala aan gegevens van uw gebruikers te verzamelen.

Hoewel WPForms een indrukwekkendere gebruikersinterface heeft, is Gravity Forms zeker niet moeilijk te gebruiken.

Als geld geen doel is en u toegang wilt tot het breedste scala aan functies, waaronder een grote selectie formuliersjablonen, dan is WPForms waarschijnlijk de beste optie. Het hangt echter echt af van welke plug-in de functies heeft die je nodig hebt, terwijl je ook rekening houdt met de selectie van add-ons van derden die beschikbaar zijn voor Gravity Forms.

Zodra u hebt vastgesteld welke plug-in precies de functies heeft die u nodig heeft, zult u met geen van beide opties teleurgesteld zijn. Als u echter nog geen specifieke vereisten heeft en gewoon de beste plug-in voor WordPress-formulieren wilt, is WPForms een geweldige allrounder die in de toekomst aan uw behoeften zou moeten voldoen.

Gebruikt / gebruikt u Gravity Forms of WPForms? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map