WPForms Review: een uiterst competitieve WordPress Forms-plug-in!

WordPress aanbiedingen


Als het gaat om het toevoegen van formulieren aan een website, hebben WordPress-gebruikers keuze te over. Veel van de krachtigere opties zijn helaas ook te ingewikkeld voor beginners om grip op te krijgen. Dat was in ieder geval tot de release van een van de nieuwste toevoegingen aan de plug-in-ruimte voor WordPress-formulieren: WPForms, van de maker van WPBeginner, Syed Balkhi.

Maar met zoveel plug-ins voor WordPress-formulieren die al op de markt zijn – van gratis en eenvoudige opties zoals Form Maker tot geavanceerdere premiumproducten zoals Ninja en Gravity Forms (lees verder voor meer informatie over de concurrentie en hoe WPForms zich opstapelt) – hoe kan u vertelt of WPForms de juiste keuze is voor uw site?

Laten we eens kijken naar wat WPForms te bieden heeft en kijken of het het prijskaartje waard is.

WPForms versus de concurrentie

Het doel van WPForms is om het toevoegen van formulieren aan een WordPress-website zo eenvoudig mogelijk te maken, terwijl het nog steeds geschikt is voor gebruikers met meer geavanceerde behoeften.

De gratis Contact Form 7-plug-in doet al geweldig werk door WordPress-gebruikers toe te staan ​​een eenvoudig contactformulier aan hun website toe te voegen, dus WPForms neemt het op tegen een gevestigde concurrentie op die afdeling.

Er is ook de indrukwekkende en gratis plug-in Form Maker om te overwegen, die vijf vooraf gemaakte formuliersjablonen, een interface voor het maken van slepen en neerzetten van formulieren, een schat aan formuliervelden en een bibliotheek met premium add-ons bevat. Hoewel Form Maker misschien niet zo gepolijst is als WPForms, is de lijst met functies moeilijk te negeren.

Aan de andere kant van het spectrum heb je de populaire plug-in Gravity Forms. Deze commerciële plug-in biedt WordPress-gebruikers een manier om bijna elk type formulier aan hun website toe te voegen. Andere opties zijn de gratis Ninja Forms, met zijn commerciële add-on systeem, en Visual Form Builder.

Op basis van gebruikerservaring en feedback van doelgroeponderzoeken was het team achter WPForms van mening dat er echt vraag was naar een gebruiksvriendelijke formulier-plug-in die zou voldoen aan de behoeften van nieuwe WordPress-gebruikers en ook upgrade-opties zou bieden voor meer geavanceerde projecten.

WPForms Lite versus WPForms Pro

WPForms Lite gratis plug-in-banner

De beperkte gratis versie van WPForms is beschikbaar in de WordPress Plugin Directory.

WPForms maakt gebruik van het freemium-prijsmodel, waarbij de lite-versie gratis beschikbaar is in de WordPress Plugin Directory.

Naarmate uw behoeften groeien, kunt u upgraden en kiezen uit de vier verschillende WPForms-licentieopties, elk met hun eigen reeks functies. De gratis versie is echter bedoeld om voldoende functionaliteit te bieden, zodat u met slechts een paar klikken aantrekkelijke contactformulieren aan uw WordPress-website kunt toevoegen.

WPForms-functies: Pro Versus Lite

De gratis versie van WPForms heeft een aantal basisformuliervelden om uit te kiezen, samen met een vooraf gebouwd sjabloon voor contactformulieren. Deze sjabloon is klaar voor aanpassing via de drag-and-drop-formulierbouwer, hoewel degenen die op zoek zijn naar een standaard contactformulier hun formulier kunnen opslaan en op hun website kunnen publiceren zonder dat aanpassingen nodig zijn. Er zijn twee andere sjablonen in de gratis versie van WPForms Lite, waaronder een formulier voor het aanmelden voor de nieuwsbrief en het formulier voor suggesties..

Formuliersjablonen van WPForms Lite

De gratis versie van WPForms bevat drie sjablonen, waarvan er meer beschikbaar zijn voor premium licentiehouders.

De formulieren zijn allemaal volledig mobiel reagerend om ervoor te zorgen dat ze er op elk apparaat goed uitzien, en ze zijn ook gebouwd om zo snel mogelijk te laden om te voorkomen dat uw website vertraagt ​​en de SEO en gebruikerservaring beïnvloedt. Er is ook bescherming tegen honingpotten en optionele captcha-velden om het indienen van spamformulieren te helpen voorkomen.

WPForms Pro-functies

De premium WPForms-plug-in is beschikbaar in vier verschillende tariefplannen – Basic, Plus, Pro en Elite – en elk licentieniveau heeft zijn eigen reeks functies en voordelen. Voordat we echter tot de belangrijkste verschillen komen, zijn dit de gedeelde functies die beschikbaar zijn voor alle gebruikers van de premium-versie van WPForms:

 • Mogelijkheid om een ​​onbeperkt aantal formulieren te maken.
 • Zes bewerkbare formuliersjablonen (meer sjablonen beschikbaar voor Pro- en Elite-licentiehouders).
 • Mogelijkheid om voorwaardelijke logica te gebruiken om de zichtbaarheid van het veld te regelen.
 • Mogelijkheid om formulieren met meerdere pagina’s te maken.
 • Vorm functies voor spambescherming.
 • Bestand upload veld voor het accepteren van bestanden via formulieren.
 • Geavanceerde veldtypen inclusief datum- en tijdvelden.
 • Mogelijkheid om formuliervermeldingen op te slaan, te bekijken en te beheren in het WordPress Dashboard.
 • Bevestigingsopties voor meerdere formulierinzendingen.
 • Mogelijkheid om e-mails met formulierinvoer naar meerdere ontvangers te verzenden.
 • Integratie met Constant Contact e-mailmarketingservice (meer integratieopties beschikbaar met Plus-, Pro- en Elite-licenties).

De functies die alleen beschikbaar zijn voor gebruikers met bepaalde licenties zijn:

 • AWeber, Campaign Monitor, Drip, GetResponse en MailChimp-integratie (Plus-, Pro- en Elite-licenties).
 • PayPal en Stripe-integratie voor het verzamelen van online betalingen (Pro- en Elite-licenties).
 • Velden voor enquêtes en enquêtes (Pro- en Elite-licenties).
 • WordPress gebruikersregistratie en inlogvelden (Pro- en Elite-licenties).
 • Geolocatie voor het detecteren van de locatie van de gebruiker (Pro- en Elite-licenties).
 • Zapier-integratie (Pro- en Elite-licenties).
 • Inzendingsformulieren plaatsen (Pro- en Elite-licenties).
 • Handtekeningvelden waarmee gebruikers een formulierinzending kunnen ondertekenen (Pro- en Elite-licenties).
 • Functie voor het verlaten van formulieren om gedeeltelijk ingevulde formulierinvoer op te slaan (Pro- en Elite-licenties).

Zoals u kunt zien, bevat de basislicentie op instapniveau veel van de premiumfuncties van de plug-in. Als u echter een van de andere drie licenties kiest, zoals de Plus-, Pro- of Elite-opties, ontgrendelt u veel van de extra functies die we in deze WPForms-recensie zullen behandelen. Dus hoewel in veel gevallen de $ 79 instapmodel premium versie van WPForms voldoende zou moeten zijn, moet u mogelijk nu of in de toekomst extra betalen voor een hogere laag, afhankelijk van uw vereisten.

We bespreken precies wat er bij elk van de vier WPForms-licenties in deze recensie is inbegrepen, maar u kunt het functieraster op de prijspagina bekijken om het volledige overzicht te zien van wat er momenteel beschikbaar is bij elke aankoopoptie.

Upgradeproces van Lite naar Pro

Upgraden van de gratis WPForms Lite-plug-in naar de premium-versie is heel eenvoudig. Nadat je een prijsplan hebt gekozen en een licentie voor WPForms hebt gekocht, kun je de plug-in uploaden naar je WordPress-dashboard. Na het deactiveren van de gratis versie van de plug-in, kunt u de premium-versie activeren en doorgaan met het gebruik van de formulieren die u met de gratis versie hebt gemaakt.

WPForms Review: gebruikerservaring

WPForms Formulierenbouwer met slepen en neerzetten

WPForms heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface voor het maken van formulieren.

Een van de belangrijkste kenmerken van WPForms is de gebruiksvriendelijke vormmaker voor slepen en neerzetten. Zowel de gratis als premium-versies van WPForms delen deze interface voor het maken van formulieren, terwijl de betaalde versie meer functies en functionaliteit biedt.

Om u een beter begrip te geven van hoe gemakkelijk deze plug-in te gebruiken is, zullen we u door het proces voor het maken van formulieren van de lite-versie leiden voordat we de functies van de betaalde versies dieper gaan verkennen.

Dit zal u helpen beslissen of WPForms de juiste keuze is voor uw project, en zo ja, of de lite-versie voldoende is of dat u moet upgraden naar een van de premium-licenties.

WPForms Lite: wat kunt u doen met de gratis versie?

Met de lite-versie van WPForms beschikbaar in de WordPress Plugin Directory, is het in directe concurrentie met onder meer Contact Form 7 en tal van andere oplossingen. Om op te vallen, moet WPForms Lite gebruikers daarom een ​​manier bieden om contactformulieren aan hun WordPress-website toe te voegen op een manier die de minste tijd en moeite kost. Dus laten we dat testen.

Aan de slag met WPForms Lite

Aangezien het doel van deze plug-in is om de meest gebruiksvriendelijke formulier-plug-in voor WordPress te zijn, zullen we het proces van het toevoegen van een contactformulier aan een WordPress-website doorlopen, zodat u snel kunt zien of WPForms zijn objectief of niet.

Na het activeren van de gratis WPForms Lite-plug-in op uw WordPress-website, wordt u begroet met een welkomstscherm. Hier vindt u links naar de gebruikersdocumentatie, een ingesloten walkthrough-video en een handige knop om de formulierbouwer te starten en aan de slag te gaan met uw eerste formulier.

Welkomstscherm van WPForms

Het welkomstscherm van WPForms wordt weergegeven na het activeren van de plug-in.

Er is ook een link op het welkomstscherm naar de nieuwe WPForms-uitdagingsfunctie die u helpt om uw eerste formulier in minder dan vijf minuten te maken en te publiceren.

WPForms Quick Start Challenge

De WPForms-uitdaging leidt u door het proces van het publiceren van uw eerste formulier.

Dankzij een interactieve checklist die wordt weergegeven op de formulierbouwer, zorgt de uitdagingsmodus ervoor dat je op het goede spoor blijft terwijl je de noodzakelijke stappen doorloopt om je eerste formulier te maken.

WPForms Challenge-modus

De checklist en tooltips die worden weergegeven in de uitdagingsmodus laten u weten wat u vervolgens moet doen.

Zoals u kunt zien, ziet het formuliercreatieproces dat WPForms het vertrouwde WordPress-dashboard vervangt door een eigen gebruikersinterface.

WPForms gebruikersinterface

De gebruikersinterface van WPForms vervangt het WordPress-dashboard terwijl u aan uw formulieren werkt.

WPForms Review Nieuw formulier toevoegen

Doorgaans ben ik geen fan van plug-ins en thema’s die de native WordPress-gebruikersinterface overschrijven en proberen het wiel opnieuw uit te vinden door hun eigen interfaces aan gebruikers op te leggen. Gelukkig is de WPForms-interface zeer goed ontworpen en verbetert deze de gebruikerservaring.

Als u het WordPress-dashboard vervangt door de WPForms-interface, krijgt u meer ruimte om te werken, wat alleen kan helpen om het proces van het maken van formulieren te verbeteren. Een ander voordeel is dat afleidingen die vaak op een druk WordPress-dashboard verschijnen, zoals plug-in-updatemeldingen en andere waarschuwingen, uit het zicht worden verwijderd.

Een contactformulier maken met WPForms Lite

Benaderingen naast interfaces, het maken van een contactformulier met WPForms kan niet eenvoudiger. Geef uw formulier gewoon een naam en kies vervolgens de sjabloon Eenvoudig contactformulier. Je hebt ook de mogelijkheid om te beginnen met een leeg formulier. Het gebruik van de vooraf gemaakte sjabloon is hier echter de aanbevolen optie.

Een contactformulier maken met WPForms

De eerste stap bestaat erin uw formulier een naam te geven en een sjabloon te kiezen.

Nadat u een sjabloon heeft gekozen, wordt u naar het scherm voor het maken van formulieren geleid. Dit is waar WPForms de concurrentie voorgaat. Contactformulier 7 biedt weliswaar een standaard voorgebouwd contactformulier, maar als u dat formulier op een of andere manier wilt wijzigen, gaat het snel bergafwaarts – vooral voor niet-technische gebruikers.

Contact Form 7 Editor

Contactformulier 7 is een alternatief voor WPForms, maar de ervaring voor het bewerken van formulieren is niet te vergelijken met de drag-and-drop-builder van WPForms.

De bovenstaande schermafbeelding toont de interface van Contact Form 7 Form Builder. Als u nieuwe formuliervelden wilt toevoegen, moet u op de bijbehorende knop klikken. Vervolgens moet u de veldlabels toevoegen, samen met eventuele opmaak. Hoewel het toevoegen van nieuwe formuliervelden geen rocket science is, is er zeker ruimte voor verbetering van de gebruikerservaring die Contactformulier 7 biedt.

Dit is waar de makers van WPForms een kans zagen, en als je eenmaal de gebruikersinterface van hun plug-in hebt ervaren, kun je meteen zien waarom ze besloten dat het tijd was voor een betere optie.

WPForms Form Editor

De WPForms-editor maakt het gemakkelijk om alles – velden, instellingen en het formulier – op één scherm te zien.

Met WPForms bevat de sjabloon voor contactformulieren naam-, e-mail- en berichtvelden, evenals de verzendknop. Dit zou voor de meeste gebruikers voldoende moeten zijn. Hoewel u zelfs met WPForms Lite nog een paar velden aan uw formulieren kunt toevoegen, zoals de vervolgkeuzelijst en de selectievakjes. Wanneer u klaar bent met het werken aan uw formulier, kunt u op de knop Opslaan klikken voordat u doorgaat naar de volgende stap.

Een WPForms-contactformulier publiceren

Het proces van het publiceren van het formulier vereist dat u op de knop Opslaan klikt, de formulierbouwer verlaat en een bestaand bericht of pagina opent om te bewerken of een nieuw bericht maakt.

WPForms Formulierknop toevoegen

WPForms voegt een handige knop toe aan de klassieke WordPress Editor.

WPForms voegt een handige knop toe aan de WordPress Editor waarmee u snel een bestaand formulier in uw inhoud kunt invoegen.

Formulierdialoogvenster invoegen

Met WPForms kunt u beslissen of u de formuliernaam en beschrijving wilt weergeven of niet.

Nadat je hebt gekozen welk formulier je wilt invoegen, wordt de relevante shortcode toegevoegd aan je bericht of pagina.

Contactformulier Shortcode

WPForms gebruikt shortcodes om formulieren in WordPress-berichten en pagina’s in te voegen.

Vervolgens wordt bij publicatie de shortcode vervangen door het contactformulier.

Voorbeeld contactformulier

Formulieren die met WPForms zijn gemaakt, krijgen standaard de vormgeving van uw thema.

Elk van de verplichte velden is duidelijk gemarkeerd en het neutrale ontwerp van het formulier moet goed passen bij het door u gekozen WordPress-thema. Standaard wordt een bevestigingsbericht weergegeven aan de gebruiker als het formulier is verzonden.

Bevestigingsbericht voor formulierverzending

WPForms zal een aangepast bericht weergeven nadat een formulierinvoer is ingediend.

WPForms biedt u echter ook de mogelijkheid om de gebruiker om te leiden naar een specifieke URL of pagina van uw site na het indienen van een formulier.

Formulierbevestigingsopties

Naast het weergeven van een aangepast bericht, kunt u ook een pagina op uw website weergeven of de gebruiker naar een specifieke URL leiden nadat een formulierinvoer is ingediend.

Formulierinvoer wordt verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het admin-gebruikersaccount van uw WordPress-website en moet onmiddellijk in uw inbox terechtkomen. U kunt de ontvangers echter wijzigen via de formulierinstellingen.

Voorbeeld formulierinvoer E-mail

U kunt kiezen of uw formulier-e-mails worden verzonden in platte tekst of in HTML-indeling.

Als het uw doel is om een ​​eenvoudig contactformulier toe te voegen aan uw WordPress-website, dan zijn de bovenstaande stappen voldoende, met behulp van de gratis WPForms Lite-plug-in.

Als u van plan bent om gewoon het standaard contactformulier te gebruiken, is er niet veel om Contact Form 7 te scheiden van WPForms Lite. Mocht u echter ooit wijzigingen in het formulier moeten aanbrengen, dan zult u het verbeterde gebruiksgemak van de WPForms-formulierbouwer waarderen.

WPForms en Gutenberg

Als u de nieuwste versie van WordPress en de bijgewerkte WordPress-editor – Gutenberg – gebruikt, zult u blij zijn te horen dat WPForms volledig compatibel is met de nieuwe editor. In feite is het net zo eenvoudig om een ​​formulier toe te voegen aan je WordPress-berichten en pagina’s met de nieuwe editor. Om dit te doen, klikt u eenvoudig op de knop Blok toevoegen en zoekt u naar WPForms in de beschikbare blokken.

WPForms gebruiken met Gutenberg

Het toevoegen van een formulier aan uw inhoud met behulp van de nieuwe WordPress Gutenberg Editor is heel eenvoudig met WPForms.

Nadat u de WPForms-widget aan de editor heeft toegevoegd, kunt u vervolgens selecteren welk formulier u in uw bericht of pagina wilt invoegen.

Kies welk formulier u wilt invoegen

Nadat u het WPForms-blok aan uw pagina heeft toegevoegd, kunt u kiezen welk formulier u wilt invoegen.

Nadat u een selectie heeft gemaakt, wordt het formulier toegevoegd aan uw inhoud. Vervolgens hebt u toegang tot de formulierinstellingen in de zijbalk, met de mogelijkheid om de titel en beschrijving van het formulier weer te geven.

Een formulier weergeven in de Gutenberg-editor

Het formulier wordt tijdens het werken weergegeven in de nieuwe WordPress Editor.

Een aangepast contactformulier maken met WPForms

Als u meer op maat gemaakte behoeften heeft, kunt u de WPForms-formulierbouwer voor slepen en neerzetten gebruiken om een ​​aangepast formulier te maken. Dit is waar WPForms uitblinkt en zelfs gebruikers van de gratis Lite-versie kunnen kiezen uit een kleine selectie van nuttige velden om toe te voegen aan hun formulieren.

WPForms Lite Fields

In de gratis versie van WPForms zijn de Fancy Fields en Payment Fields niet beschikbaar.

Om meer velden op te nemen, klikt u er gewoon op om het aan het formulier toegevoegd te zien. Vervolgens kunt u het veld op zijn plaats slepen en neerzetten.

Voeg een veld toe aan het formulier

U kunt op een veld klikken om het aan uw formulier toe te voegen en het vervolgens op zijn plaats te slepen.

Als u op een van de velden van uw formulier klikt, kunt u deze bewerken. Afhankelijk van het veldtype kan dit het wijzigen van de titel en beschrijving omvatten, evenals het markeren als een verplicht veld. Terwijl u in de veldinstellingen typt, wordt de formulierweergave onmiddellijk bijgewerkt, zodat u heel gemakkelijk kunt zien hoe uw formulier vorm krijgt.

Een veld bewerken

Alle velden die u aan uw formulieren toevoegt, kunnen worden bewerkt via de WPForms-builder.

Er zijn ook enkele geavanceerde veldopties beschikbaar. Afhankelijk van het type veld waaraan u werkt, kunnen deze opties betrekking hebben op de veldgrootte, het instellen van de tijdelijke tekst, het verbergen van het label en het invoeren van CSS-klassenamen. Om de bruikbaarheid te helpen verbeteren, heeft elke optie een handige tooltip voor meer informatie.

WPForms Lite-formulierveldopties

Optionele velden, zoals vervolgkeuzelijsten, meerkeuzemogelijkheden en selectievakjes, betekenen dat u via uw formulieren nuttige informatie van uw bezoekers moet kunnen verzamelen.

Afhankelijk van uw behoeften moet u mogelijk upgraden naar de premium-versie als u toegang wilt tot de velden waarmee u geavanceerdere formulieren kunt maken (meer hierover later).

WPForms Premium-functies

De bovenstaande walkthrough laat zien hoe gemakkelijk en snel u een standaard contactformulier kunt toevoegen aan een WordPress-website. WPForms wil echter niet gewoon een standaard plug-in voor contactformulieren voor WordPress zijn.

Via zijn premium-versie heeft WPForms zijn zinnen gezet op high-end formulier-plug-ins, zoals Gravity Forms. Laten we dus de geavanceerde functies van de betaalde versie van WPForms verkennen om erachter te komen wat het kan doen.

Formuliersjablonen

WPForms Pro-formuliersjablonen

De Basic WPForms-licentie bevat zes sjablonen waarvan er meer beschikbaar zijn op de Pro- en Elite-licenties.

Zoals eerder vermeld, bevat de gratis WPForms Lite-plug-in een sjabloon voor contactformulieren en een paar andere opties om u op weg te helpen. Als u echter upgradet naar de premium-versie van WPForms, krijgt u toegang tot drie aanvullende formuliersjablonen, waarvan er meer beschikbaar zijn via de add-on Form Templates Pack waartoe Pro- en Elite-licentiehouders toegang krijgen.

Add-onpakket voor sjablonen

Pro- en Elite-licentiehouders krijgen toegang tot 100 extra formuliersjablonen.

De kernsjablonen van WPForms zijn allemaal nuttig genoeg, of u ze nu wilt gebruiken zoals ze zijn of als startpunt voor uw eigen formulieren. Sommige zijn een beetje flauw, zoals het formulier voor het aanmelden voor de nieuwsbrief, dat niet de functionaliteit evenaart die u zou vinden in een gratis plug-in voor nieuwsbriefformulieren zoals Optin Forms.

Inschrijfformulier voor nieuwsbrief

De formuliersjabloon ‘nieuwsbriefaanmelding’ zou u moeten helpen uw e-maillijst te laten groeien, maar is niet goed te vergelijken met speciale plug-ins voor optin-formulieren.

Het formulier ‘Een offerte aanvragen’ is ook niet al te spannend, maar het is een snelle manier om dit type formulier aan uw website toe te voegen. De formuliersjabloon ‘donatie’ kan nuttig zijn, hoewel u de Pro- of Elite-licentie moet kopen om toegang te krijgen tot de PayPal- en Stripe-add-ons om betalingen via uw formulieren te accepteren.

Voorbeeld van een bestelformuliersjabloon

Onderdeel van de WPForms ‘bestel’ formuliersjabloon die kan worden geïntegreerd met PayPal of Stripe.

De formuliersjabloon ‘facturering / bestelling’ is handig als u producten of services online verkoopt, maar u moet de beschikbare functies vergelijken met die van eCommerce-plug-ins zoals WooCommerce of Easy Digital Downloads om te zien welke optie het beste aan uw vereisten voldoet.

WPForms Extra sjablonen

Meer van de sjablonen die beschikbaar zijn voor Pro- en Elite-licentiehouders.

Zoals vermeld, krijgt u echter, als u de Pro- of Elite-licentie kiest, toegang tot de sjabloon-add-on. Dit omvat 100 vooraf gemaakte formulieren voor een breed scala aan projecten die u echt veel tijd kunnen besparen bij het maken van uw eigen formulieren.

WPForms Pro-formuliervelden

WPForms-formuliervelden

De WPForms-licentie die u kiest, definieert tot welke velden u toegang heeft.

Als u upgradet naar een van de premiumversies van WPForms, krijgt u toegang tot een grotere selectie van formuliervelden, inclusief betalingsvelden. Er zijn nu ook enkele interessante velden voor het accepteren van beoordelingen van uw gebruikers.

Fancy Field-voorbeelden

WPForms heeft nu een selectie van beoordelingsvelden voor het maken van feedbackformulieren.

Andere velden die bij de premiumversies worden geleverd, zijn onder meer selectielijsten, zelfberekende totale velden, bestandsuploads en datum- en tijdkiezers. Er is nu ook een handtekeningveld waarmee gebruikers een formulierinvoer kunnen ondertekenen met een touchscreen of hun muiscursor.

Handtekening en datumkiezer

Als u uw gebruikers nodig heeft om formuliervermeldingen te ondertekenen, heeft WPForms daar een veld voor.

De zelfberekende ordervelden zijn een beetje beperkt, omdat het alleen mogelijk is om keuzerondjes en dropdown-velden te gebruiken in plaats van selectievakjes die de selectie van meerdere items ondersteunen. Hoewel u selectievakjes aan uw formulieren kunt toevoegen, is er geen manier om ze aan het zelfberekende bestelveld te koppelen.

Betalingsvelden

De WPForms-betalingsvelden en opties voor het maken van geavanceerde bestelformulieren zijn beperkt in vergelijking met speciale e-commerce plug-ins.

Voorwaardelijke logica

Voorwaardelijke logica is een andere functie die beschikbaar is in alle betaalde versies van WPForms. Door voorwaardelijke logica te gebruiken, kunt u de zichtbaarheid van een veld bepalen op basis van bepaalde voorwaarden.

Voorwaardelijke logische functie

Met voorwaardelijke logica kunt u bepalen of velden worden weergegeven of niet, op basis van de inhoud van andere velden.

Door een veld te selecteren en vervolgens het voorwaardelijke paneel uit te vouwen, kunt u regels maken die bepalen of dat veld al dan niet zichtbaar is. Dit is gebaseerd op de inhoud van de andere velden op het formulier. Er kunnen meerdere regels worden toegepast op één veld, zodat u ingewikkelde formulieren kunt maken waarmee u specifieke informatie van uw bezoekers kunt opvragen.

Formulier Entry Management

In tegenstelling tot de gratis versie van deze plug-in, maakt de premium-versie van WPForms formulierinvoer beschikbaar vanuit uw WordPress-dashboard.

Formulierinvoer bekijken

De betaalde versies van WPForms maken het gemakkelijk om formulierinvoer in het WordPress Dashboard te bekijken en te beheren.

Omdat e-mails kunnen worden verwijderd of in spammappen terecht kunnen komen, kan het handig zijn om een ​​centrale locatie te hebben waar u alle inzendingen van formulierinzendingen kunt bekijken – en na een recente update kunt u nu zoeken in de formuliervermeldingen in het WordPress-dashboard. U kunt de formuliervermeldingen ook filteren op datumbereik en de vermeldingen ook exporteren in CSV-indeling voor gebruik in spreadsheettoepassingen zoals Excel en Google Spreadsheets.

Andere WPForms-functies

Meldingen voor formulierinvoer

Met WPForms kunt u voor elk formulier meerdere meldingen maken.

Andere functies in de premiumversie van WPForms zijn onder meer de mogelijkheid om meldingen over nieuwe formulierinzendingen naar meerdere e-mailadressen te verzenden, de mogelijkheid om lange formulieren in meerdere pagina’s op te splitsen voor een verbeterde gebruikerservaring en velden voor het uploaden van bestanden waarmee gebruikers bestanden in hun formulier kunnen opnemen inzendingen. U krijgt ook toegang tot de antispamfuncties in WPForms Lite, evenals een geavanceerde aangepaste captcha-optie waarmee u uw eigen vragen kunt stellen die gebruikers kunnen beantwoorden om te bewijzen dat ze een mens zijn, zoals wiskundige vragen.

Captcha-veldinstellingen

Naast de reCAPTCHA-service van Google kunt u ook aangepaste captcha-vragen maken.

Pro- en Elite-licentiehouders van WPForms hebben nu toegang tot de functie voor het verlaten van formulieren waarmee u automatisch gedeeltelijke formuliervermeldingen kunt opslaan als de gebruiker de pagina verlaat voordat hij de inzending indient. Vanwege de manier waarop deze functie werkt, kan WPForms de muiscursor van de gebruiker volgen om te detecteren wanneer ze op het punt staan ​​uw website te verlaten.

Door de functie voor het verlaten van formulieren te gebruiken om gedeeltelijke formuliervermeldingen op te slaan, heeft u de mogelijkheid om contact op te nemen met gebruikers die hun formulierinvoer niet hebben ingevuld, op voorwaarde dat ze zover zijn gekomen dat ze hun contactgegevens hebben ingevoerd voordat ze vertrokken.

Form Abandoment Settings

Met de Pro- en Elite-versies van WPForms kunt u automatisch gedeeltelijke formuliervermeldingen opslaan.

Andere functies waar Pro- en Elite-licentiehouders toegang toe krijgen, zijn onder meer de mogelijkheid om offline formulieren te maken waarmee formuliergegevens in de browser van de gebruiker worden opgeslagen totdat ze weer online zijn, de functionaliteit die nodig is om polls en enquêtes te maken en de mogelijkheid om inzendingen te accepteren van gebruikers via een front-end formulier. Bovendien kunt u met de velden voor gebruikersregistratie formulieren maken waarmee bezoekers zich kunnen aanmelden en een account voor uw WordPress-website kunnen registreren.

U kunt ook de functie voor formuliervergrendeling gebruiken om de beschikbaarheid van een formulier tussen twee datums te beperken en ook het maximale aantal vermeldingen in te stellen dat een formulier accepteert voordat het niet meer beschikbaar is.

Form Locker-instellingen

WPForms biedt u een paar opties om de beschikbaarheid van uw formulieren te controleren.

WPForms Premium prijsopties

Er zijn momenteel vier opties om WPForms aan te schaffen:

 • Basis: $ 79 voor gebruik op één site.
 • Plus: $ 199 voor gebruik op drie sites, plus extra functies voor integratie van e-mailmarketing.
 • Pro: $ 399 voor gebruik op 20 sites, plus betaling en andere functies.
 • Elite: $ 599 voor gebruik op onbeperkte sites, plus ondersteuning voor WordPress Multisite.

Zoals eerder vermeld in deze WPForms-beoordeling, bieden de verschillende licentieopties toegang tot verschillende functies – u kunt de volledige details bekijken op de pagina met tariefplannen. Bovendien is elke licentie één jaar geldig, waardoor u toegang krijgt tot de ondersteuningsservice en plug-in-updates. Na deze periode moet u uw licentie verlengen om deze toegang te behouden, hoewel u ervoor kunt kiezen om de plug-in te blijven gebruiken zonder ondersteuning.

Als het gaat om ondersteuning, krijgen Basic- en Plus-licentiehouders toegang tot de standaardondersteuningsservice, Pro-gebruikers krijgen toegang tot Priority-ondersteuning en Elite-gebruikers krijgen toegang tot Premium-ondersteuning. Wat dit in de praktijk betekent, is dat ondersteuningsberichten van Elite-licentiehouders worden afgehandeld vóór berichten van Pro-gebruikers, terwijl berichten van Basic- en Plus-licentiehouders achter in de wachtrij staan.

Hoewel er geen gratis proefperiode is voor WPForms, is er een 14-daagse 100% geld-terug-garantie die u in staat stelt om de plug-in zonder risico te proberen.

Conclusie van WPForms Review

Is WPForms de beste plug-in voor WordPress? Nou, dat hangt echt af van uw behoeften.

Als u een standaard contactformulier aan uw WordPress-website wilt toevoegen, wordt de gratis WPForms Lite-plug-in ten zeerste aanbevolen. Deze plug-in maakt het niet alleen heel eenvoudig om een ​​contactformulier aan uw site toe te voegen, maar de intuïtieve drag-and-drop-builder geeft u een eenvoudige manier om extra velden aan uw formulier toe te voegen en de manier waarop ze worden weergegeven opnieuw in te delen.

Als u toegang nodig hebt tot meer luxe velden, zoals de velden URL, datum en tijd, bestanden uploaden en adressen, dan is de basislicentie van $ 79 een relatief goedkope manier om toegang te krijgen tot de meeste premiumfuncties van WPForms.

Als het gaat om upgraden naar de Plus ($ 199), Pro ($ 399) of Elite ($ 599) licenties om functies zoals de e-mailmarketingservice-integratie, PayPal- en Stripe-ondersteuning, verlaten van formulieren en andere functies te ontgrendelen, is het aanbevelen van WPForms dat niet even makkelijk door de relatief hoge prijzen. Afhankelijk van wat je zoekt, is het misschien de moeite waard om een ​​paar andere commerciële formulier-plug-ins te bekijken, zoals Gravity Forms, of zelfs enkele van de gratis alternatieven voordat je beslist.

Je kunt zelfs onze Gravity Forms vs WPForms-vergelijking bekijken om te zien hoe het zich verhoudt tot zijn belangrijkste rivaal. Als u echter op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke formulierbouwer met een intuïtieve gebruikersinterface, dan is WPForms een plug-in die zich in dit opzicht echt onderscheidt van de concurrentie..

Kortom: voor degenen die een goed ontworpen gebruikerservaring waarderen, gecombineerd met een gevarieerde reeks functies, is WPForms inderdaad een plug-in voor formulieren die moeilijk te verslaan is!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map