Visual Composer, Beaver Builder of Thrive Content Builder – Wat is de beste plug-in voor WordPress Page Builder?

WordPress aanbiedingen


In dit artikel vergelijken we drie van de beste plug-ins voor WordPress-paginabuilder: Visual Composer (onlangs hernoemd naar ‘WPBakery Page Builder voor WordPress”- opmerking: er is nu een geheel nieuwe versie van“ Visual Composer ”, hier beschikbaar, wat NIET de versie is die in dit artikel wordt behandeld. Dit artikel gaat over de oude versie van Visual Composer, wat, nogmaals (en zeer verwarrend), en is heet nu “WPBakery Page Builder”), Beaver Builder en Thrive Content Builder.

We zullen kijken naar hun gebruikersinterfaces, de verschillende vooraf gebouwde lay-outs en sjablonen die ze aanbieden, hun modules en elementen (meer over wat deze eigenlijk hieronder zijn), wat er gebeurt als / wanneer u ze deactiveert, en de algemene gebruikerservaringen die elk biedt – plus nog veel meer om op te starten!

Aan het einde van dit artikel zou u alle informatie moeten hebben die u nodig heeft om u te helpen beslissen welke van deze drie opties het beste bij u past.

Voordat we echter tot het echte vlees van de vergelijking komen, laten we snel kijken wat een paginabuilder is, hoe het werkt en wat het kan doen voor uw website.

Wat is een WordPress Page Builder?

Een paginabuilder komt meestal in de vorm van een plug-in – iets dat u op uw WordPress-website kunt activeren om de functionaliteit te verbeteren – en het belangrijkste doel is om de ervaring voor het bewerken van WordPress-inhoud te upgraden. Een paginabuilder biedt een alternatief voor de standaard WordPress-editor, waarmee u geavanceerdere ontwerpen kunt maken voor de berichten, pagina’s en andere inhoud van uw website.

Voorbeeld van een gebruikersinterface van WordPress Page Builder

Dankzij hun gebruikersinterfaces met slepen en neerzetten, maken de beste tools voor paginabuilder het gemakkelijk om geavanceerde lay-outs voor uw inhoud te maken. Meestal worden rijen en kolommen gebruikt om deze creatieve paginalay-outs te produceren, en het uiterlijk en de vormgeving van de lay-outs kunnen vervolgens op vele manieren worden aangepast. Lettertypen, kleuren en afmetingen zijn slechts enkele van de eigenschappen van uw lay-outs die u kunt beheren.

Voorbeeld van de rij- en kolomlay-outs die door paginabouwers worden gebruikt

De krachtigste tools voor paginabuilder, zoals degene die we hier vergelijken, bieden u ook de mogelijkheid om nuttige modules of elementen in uw lay-outs in te voegen. Modules zoals knoppen, schuifregelaars en mediaspelers kunnen worden gebruikt om u te helpen bij het bouwen van functierijke inhoud voor uw site. Bovendien hebben de beste WordPress-paginabouwers gebruiksvriendelijke interfaces die tot doel hebben het proces van het maken van geavanceerde paginaontwerpen te vereenvoudigen.

Typische paginabuilder-elementen van Visual Composer

Als je ooit had gewild dat je meer controle had over het uiterlijk van de inhoud van je WordPress-website, dan zou een plug-in voor paginabuilder precies kunnen zijn wat je zoekt.

Plug-ins voor WordPress-paginabuilder hebben hun nadelen: sommige kunnen moeilijk te gebruiken zijn met minder dan intuïtieve gebruikersinterfaces; sommige kunnen problemen veroorzaken als u in de toekomst de hulpprogramma’s voor het maken van pagina’s wilt wijzigen. Dit zijn slechts enkele van de problemen die we in deze vergelijking zullen bekijken.

De beste plug-ins voor WordPress Page Builder

Zoals eerder vermeld, vergelijken we de drie belangrijkste plug-ins voor paginabuilder: Visual Composer, Beaver Builder en Thrive Content Builder. Maar voordat we bij de vergelijking komen, volgt hier een korte introductie van elk van de plug-ins.

Visual Composer (een korte introductie)

Visuele componist

Visual Composer is misschien wel de meest bekende plug-in voor paginabuilder voor WordPress. Het is gebundeld in talloze WordPress-thema’s en voegt functionaliteit voor slepen en neerzetten toe aan hun functielijsten. Visual Composer is hier de meest betaalbare optie en heeft een indrukwekkende functieset.

We hebben al gekeken naar wat Visual Composer in staat is in een eerdere post. In deze vergelijking van paginabuilder zullen we echter onderzoeken hoe gemakkelijk Visual Composer te gebruiken is en hoe goed het zich verhoudt tot de concurrentie.

Officiële website

Beaver Builder (een korte introductie)

Beaver Builder

Beaver Builder is een zeer gerespecteerde plug-in voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten voor WordPress. Deze tool bevat een goede selectie paginasjablonen om u op weg te helpen. Via de front-end gebruikersinterface met aanwijzen en klikken kunt u deze sjablonen aanpassen of uw eigen paginaontwerpen helemaal zelf maken.

Er is ook een gratis Lite-versie van Beaver Builder beschikbaar. Hoewel Beaver Builder Lite minder functies heeft dan de premium-optie, biedt het u een goede gelegenheid om de gebruikerservaring van deze paginabuilder gratis uit te proberen op uw WordPress-website.

Officiële website

Thrive Content Builder (een korte introductie)

Thrive Content Builder

Thrive Content Builder, van Thrive Themes, is een WordPress-paginabuilder die zich richt op het maken van paginaontwerpen om uw website te helpen meer leads te genereren. Deze focus wordt weerspiegeld in de selectie van modules die u in uw inhoud kunt invoegen, evenals de vooraf gebouwde lay-outs.

Ondanks de focus op het maken van verkooppagina’s en andere actie-initiërende inhoud, heeft Thrive Content Builder genoeg functies om het ook een goede algemene tool voor paginabuilder te maken.

Officiële website

Visual Composer, Beaver Builder en Thrive Content Builder: vergeleken

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste plug-in voor WordPress-paginabuilder voor uw website, vergelijken we de beste functies van elke optie voordat we de gebruikerservaringen onderzoeken.

Page Builder Gebruikersinterfaces vergeleken

Al deze plug-ins voor paginabuilder hebben front-end, gebruikersinterfaces met slepen en neerzetten. Elk heeft echter een iets andere benadering om u in staat te stellen aangepaste pagina-ontwerpen te maken voor uw WordPress-website.

Beaver Builder gebruikersinterface

Wanneer u aan uw WordPress-website werkt met Beaver Builder ingeschakeld, wordt een discrete knop toegevoegd aan de Editor.

Klik op het tabblad Page Builder om Beaver Builder te starten

Als u op de knop ‘Page Builder’ klikt, verandert de standaard WordPress Editor in een paginabuilder met slepen en neerzetten. Terwijl de Beaver Builder-editor actief is, neemt de interface het hele WordPress-dashboard over.

Voorbeeld van een screenshot van de gebruikersinterface van Beaver Builder

Omdat de gebruikersinterface lijkt op de stijl en opmaak van het WordPress-dashboard, voelt het als een kernonderdeel van WordPress, in plaats van de add-on van derden die het is. Voor een nog meer gestroomlijnde look en feel is het mogelijk om de Beaver Builder-branding te verwijderen als u kiest voor de eersteklas bureau-licentie (binnenkort meer over prijsopties). Door de muisaanwijzer op pagina-elementen te houden, worden de beschikbare bedieningselementen weergegeven.

Beaver Builder pop-up paneel

Hoewel pictogrammen voor veel knoppen op het canvas van de paginabuilder worden gebruikt, wordt bij het aanwijzen van een pictogram het bijbehorende tekstlabel weergegeven. Als u op een pagina-element klikt, gebeurt er meestal bijna onmiddellijk iets, wat goede feedback geeft voor uw acties. Hoewel u veel kunt doen via de gebruikersinterface van Beaver Builder, zorgt de intelligente manier waarop de bedieningselementen worden weergegeven ervoor dat u zich nooit overweldigd voelt door opties.

Het gebrek aan inline bewerking is het enige hoofdgebied waar Beaver Builder achterloopt op de concurrentie. Als u echter tekst moet invoeren via een pop-upvenster in plaats van rechtstreeks op de pagina, hoeft dit voor de meeste mensen geen dealbreaker te zijn. Aangezien het zijbalkgebied automatisch samentrekt en uitbreidt, voelt de Beaver Builder-gebruikersinterface, afhankelijk van of het nodig is, minder krap dan die van de concurrentie.

Thrive Content Builder-gebruikersinterface

De Thrive Content Builder-gebruikersinterface neemt ook het grootste deel van het browservenster over, waarbij de WordPress-werkbalk voor beheerders zichtbaar blijft. Het algehele uiterlijk is niet zo ver verwijderd van de standaard WordPress-gebruikersinterface dat het schokkend is bij het schakelen tussen de twee.

Schermafbeelding van de Thrive Content Builder-gebruikersinterface

Door op elk stuk tekst te klikken en de inhoud inline te bewerken, voelt de Thrive Content Builder intuïtiever aan, en het contextgevoelige configuratiescherm dat automatisch wordt weergegeven zodra u begint met bewerken, helpt ook om dingen te vereenvoudigen.

De knoptekst bewerken via de inline teksteditor

Omdat de Thrive Content Builder-gebruikersinterface geen tooltip-beschrijvingen weergeeft wanneer u over pictogrammen zweeft, is deze iets minder gebruiksvriendelijk dan de concurrentie. Deze plug-in voor paginabuilder gebruikt echter niet zo vaak pictogrammen als Beaver Builder en Visual Composer.

Resultaten van het wisselen van de zijbalklocatie van Thrive Content Builder

In tegenstelling tot Beaver Builder wordt de zijbalk niet automatisch geminimaliseerd wanneer u aan het paginaontwerp werkt. U kunt het editorpaneel echter handmatig samenvouwen of de zijde waarop het wordt weergegeven omschakelen om wat extra ruimte vrij te maken. Uitzoeken hoe het paneel uit te breiden is niet zo eenvoudig, maar er zijn enkele geweldige trainingsvideo’s beschikbaar die kunnen helpen.

Over het algemeen is de gebruikersinterface van Thrive Content Builder eenvoudig te gebruiken. U werkt door een front-end weergave van uw site, u kunt eenvoudig elementen naar hun plaats slepen en neerzetten, en in de meeste gevallen kunt u door op een element te klikken de tekst inline bewerken of het uiterlijk ervan wijzigen via een pop-up paneel.

Gebruikersinterface van Visual Composer

Visual Composer bevat zowel back- als front-end gebruikersinterfaces. Dit lijkt een erfenis te zijn van oudere versies van de plug-in, die alleen de back-end-editor bevatte. Hoewel het de zaken enigszins verwart, heeft het een voordeel om toegang te hebben tot beide soorten interfaces.

Screenshot van de back-end gebruikersinterface van Visual Composer

Qua uiterlijk is de back-end gebruikersinterface van Visual Composer eenvoudiger dan zijn front-end tegenhanger. Dit maakt het een goede optie om snel paginalay-outs te maken en rijen, kolommen en elementen samen te stellen. Vervolgens kunt u overschakelen naar de front-end-editor om het uiterlijk aan te passen.

Screenshot van de front-end gebruikersinterface van Visual Composer

In tegenstelling tot Thrive Content Builder, is er geen inline bewerking. Zoals ook het geval is bij Beaver Builder, opent het klikken op een item zoals een tekstblok een paneel waar u uw inhoud kunt invoeren of het uiterlijk kunt aanpassen. Deze aanpak vertraagt ​​de zaken een beetje, maar het is geen groot nadeel.

Afbeelding die laat zien hoe u tekst kunt bewerken via de front-end gebruikersinterface van Visual Composer

Visual Composer heeft de stijl van de standaard WordPress-gebruikersinterface niet gevolgd. Hierdoor voelt het altijd alsof u een tool van derden gebruikt om uw pagina’s te bouwen, in plaats van een kernonderdeel van WordPress. Dit, samen met de drukke gebruikersinterface, maakt Visual Composer de minst gebruiksvriendelijke van deze plug-ins voor drie paginabuilders.

Page Builder Prebuilt Layouts en sjablonen

Elk van deze plug-ins voor WordPress-paginabuilder biedt u een selectie van vooraf gemaakte lay-outs en sjablonen. Hoewel het gebruik van deze sjablonen optioneel is, zijn ze een geweldige manier om uw werk te versnellen en inspiratie op te doen voor uw eigen ontwerpen.

Beaver Builder-sjablonen

Voorbeeld van de Beaver Builder-paginasjablonen

Beaver Builder bevat 30 sjablonen, met ontwerpen voor uw startpagina, bestemmingspagina’s en inhoudspagina’s.

Een lay-out selecteren via de Beaver Builder-interface

De Beaver Builder-sjablonen zijn een gevarieerde verzameling en zijn van een vergelijkbare standaard als de demo-inhoud die te vinden is in de beste multifunctionele WordPress-thema’s.

Thrive Content Builder-sjablonen

Thrive Content Builder-sjabloonselectie

Thrive Content Builder bevat maar liefst 157 sjablonen voor een breed scala aan doeleinden. Er is een sterke selectie van bestemmingspagina-sjablonen en deze ontwerpen zullen iedereen aanspreken die leadgenererende inhoud voor hun WordPress-website wil maken. Sommige van deze sjablonen worden ook op volledig scherm weergegeven en kunnen worden gebruikt om bestemmingspagina’s en andere soorten inhoud te maken die niet de WordPress-koptekst, voettekst of zijbalkgebieden bevatten.

Voorbeeld van de Thrive Content Builder-bestemmingspagina-opties

Hoewel er veel sjablonen zijn om uit te kiezen, lijken de ontwerpen van Thrive Content Builder behoorlijk op elkaar en beginnen ze er misschien een beetje verouderd uit te zien.

Visual Composer-sjablonen

Een Visual Composer-sjabloon kiezen via de paginabuilder-interface

Visual Composer heeft meer dan 60 voorgedefinieerde sjablonen voor een breed scala aan doeleinden. Deze sjabloonsecties kunnen worden gecombineerd en op elkaar worden afgestemd om u te helpen geavanceerde paginalay-outs te maken. Over het algemeen zijn ze ontworpen volgens een hoge standaard en zouden ze u moeten helpen bij het bouwen van een professioneel ogende website.

Voorbeeld van de Visual Composer-secties die aan uw pagina's kunnen worden toegevoegd

De sjablonen en lay-outs van alle drie deze plug-ins zijn volledig aanpasbaar via de paginabuilder-interfaces.

Een paginabuilder gebruiken om een ​​sjabloon te bewerken

Hoewel Beaver Builder de best uitziende sjablonen heeft, biedt de gevarieerde selectie van Visual Composer-sjablonen de meeste flexibiliteit.

Modules en elementen

Om u te helpen geavanceerde en functierijke pagina’s te maken, bevatten deze drie tools meerdere modules en elementen, zoals knoppen, berichtvensters, galerijen, schuifregelaars en videospelers, om u te helpen meer dan alleen tekst en afbeeldingen toe te voegen aan uw website inhoud.

Beaver Builder-modules

Voorbeeld van een Beaver Builder-element

Beaver Builder heeft twee sets modules: Basic en advanced. De basismodules bevatten knoppen, koppen en afbeeldingen, plus een gemakkelijke manier om audio- en video-inhoud in uw paginaontwerpen in te voegen. Via de geavanceerde modules kunt u tekstgebieden met tabbladen, calls-to-action, call-outs, schuifregelaars, prijstabellen, testimonials en tabbladen invoegen. U kunt ook WordPress-widgets invoegen in uw aangepaste pagina-ontwerpen voor nog meer creatieve opties.

Thrive Content Builder Elements

Voorbeeld van een Thrive Content Builder-element

Thrive Content Builder heeft ook een handige set contentelementen. Net als Beaver Builder zijn deze elementen verdeeld in twee groepen – eenvoudig en geavanceerd – en opties omvatten knoppen, pictogrammen, getuigenissen en oproepen tot actie. Met de geavanceerde inhoudselementen kunt u prijstabellen, functieroosters, leadgeneratietools en countdown-timers toevoegen. Veel van de Thrive Content Builder-elementen zijn beschikbaar in meerdere stijlen.

Nog een voorbeeld van een Thrive Builder-module

Aangezien Thrive Content Builder erop gericht is u te helpen meer leads van uw website te genereren, zien sommige inhoudselementen er nogal ‘verkoopachtig’ uit. Als u die lange verkooppagina’s in letterstijl wilt maken, dan is Thrive Content Builder goed uitgerust voor de taak.

Visual Composer-inhoudselementen

Voorbeeld van het call-to-action-element van Visual Composer

Visual Composer heeft meer dan 40 inhoudselementen, variërend van eenvoudige tekstblokken en afbeeldingscarrousels tot modules die grafieken en rasters weergeven. Deze paginabuilder maakt het ook gemakkelijk om alle widgets die actief zijn op uw site in te voegen in uw aangepaste paginaontwerpen.

Overzicht van modules en elementen

Zodra u een element of module in uw inhoud heeft ingevoegd, bieden deze plug-ins voor paginabuilder u de mogelijkheid om hun uiterlijk op veel verschillende manieren aan te passen. Door de verschillende modules en elementen te combineren, kunt u snel functierijke pagina’s maken die u vervolgens kunt aanpassen om naadloos te integreren met de rest van uw website.

Er is niet veel om deze paginabuilders te scheiden als het gaat om modules en elementen – ze hebben alle drie een geweldige selectie. De Beaver Builder-modules zijn echter minder gestileerd dan de opties van de andere twee, dus als u liever een eenvoudige set modules heeft, kunt u deze snel zelf maken, dan kan dit een goede keuze zijn. De modules van Thrive Content Builder en Visual Composer kunnen echter allemaal worden aangepast om de vooraf gedefinieerde styling te verwijderen.

Page Builder Exit-opties

Een factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een tool voor het maken van pagina’s, is wat er gebeurt als u de plug-in deactiveert. Misschien wordt uw gekozen paginabuilder niet meer ondersteund, wilt u overschakelen naar een andere tool of wilt u uw licentie niet verlengen (u kunt deze paginabuilders blijven gebruiken zonder een actieve licentie, maar u krijgt niet altijd toegang updates plug-in.)

Wat de reden ook is, u moet zich bewust zijn van de gevolgen van het deactiveren van de plug-in.

Leven na Beaver Builder

Als u de Beaver Builder-plug-in op uw WordPress-website deactiveert, worden de lay-out, styling en modules verwijderd van alle inhoud die u met de paginabuilder heeft gemaakt. Beaver Builder laat echter de tekstinhoud intact. De onderliggende HTML en CSS zijn ook gemakkelijk te lezen.

Hoe een pagina eruit ziet na het deactiveren van Beaver Builder

Terwijl je met Beaver Builder wel de ontwerpen verliest die je voor je pagina’s hebt gemaakt, is alle tekstinhoud die je hebt toegevoegd nog steeds gemakkelijk toegankelijk.

Thrive Content Builder deactiveren

Hoe de Thrive Content Builder-plug-in te deactiveren

Thrive Content Builder maakt het moeilijker als u besluit het te deactiveren. Na het uitschakelen van de plug-in is alle inhoud die u via deze paginabuilder heeft toegevoegd niet langer beschikbaar. Dit omvat alle tekst of andere inhoud die u aan uw paginaontwerpen heeft toegevoegd. Tenzij je bereid bent afscheid te nemen van die inhoud of deze handmatig naar een standaard WordPress-bericht of -pagina te verplaatsen voordat je de plug-in deactiveert, zit je vrijwel vast aan de Thrive Content Builder.

Visual Composer verlaten

Voorbeeld van hoe een pagina eruit ziet nadat Visual Composer van uw site is verwijderd

Na het deactiveren van Visual Composer is het goede nieuws dat je nog steeds toegang hebt tot de inhoud die je via deze paginabuilder aan je pagina’s hebt toegevoegd. Het slechte nieuws is dat de shortcodes die Visual Composer gebruikt om de paginalay-outs te maken, blijven bestaan. Omdat de plug-in is gedeactiveerd, werken die shortcodes niet meer zoals ze deden toen Visual Composer actief was.

Gedeactiveerde Visual Composer-shortcodes

Dankzij deze aanpak kun je toegang krijgen tot een deel van de inhoud die je hebt toegevoegd met Visual Composer. Het opruimen zal echter behoorlijk arbeidsintensief zijn, omdat je alle inactieve shortcodes moet doorzoeken die de plug-in achterlaat.

Samenvatting van opties afsluiten

Van deze drie paginabuilders heeft Beaver Builder de meest gebruiksvriendelijke exitstrategie. Hoewel u de opmaak en lay-out van uw pagina’s verliest, is de inhoud die achterblijft nog steeds leesbaar en gemakkelijk toegankelijk. Als u van gedachten verandert en besluit om een ​​van deze plug-ins opnieuw te activeren, wordt uw inhoud onmiddellijk teruggezet in de staat vóór deactivering.

Page Builder-gebruikerservaringen vergelijken

Tot dusverre is het redelijk om te zeggen dat deze plug-ins voor drie paginabuilder vergelijkbare functiesets hebben. Ze bieden elk front-end bewerking, hebben een grote selectie van vooraf gemaakte lay-outs en sjablonen en bieden u een breed scala aan modules en elementen die in uw inhoud kunnen worden ingevoegd.

Op papier zien alle drie paginabouwers er geweldig uit, maar wat gebruiken ze graag? Voor veel lezers zal dit de belangrijkste factor zijn en zal bepalen of ze de aangepaste pagina’s kunnen bouwen waar ze altijd van hebben gedroomd, of eindigen met een slecht ontworpen website waar hun bezoekers net zo snel vanaf zullen stuiteren als ze aankomen.

Beaver Builder gebruikerservaring

Beaver Builder heeft niet veel invloed op uw WordPress-dashboard. De link naar het configuratiescherm van de plug-in is discreet weggestopt in het menu Instellingen van uw WordPress-beheergebied en er zijn geen menu-items op het hoogste niveau om uw WordPress-zijbalkmenu te vervuilen.

Beaver Builder instellingenpagina

Beaver Builder slaagt erin om zo naadloos mogelijk te integreren in de WordPress-interface, waardoor de gebruikerservaring wordt vereenvoudigd. Als u de pagina Instellingen bezoekt, kunt u leren hoe u aan de slag kunt met Beaver Builder en links kunt vinden naar de ondersteunende inhoud, evenals de Facebook-groep en het Slack-kanaal.

Instellingen voor de Beaver Builder-modules

Je kunt veel aspecten van Beaver Builder beheren via de instellingenpagina’s van de plug-in. Kiezen welke modules moeten worden ingeschakeld, de beschikbaarheid van de opmaaksjablonen wijzigen en bepalen welke gebruikersrollen toegang hebben tot welke aspecten van de plug-in zijn allemaal opties.

Kies welke soorten inhoud Beaver Builder kunnen gebruiken

Het is geweldig om de toegang tot bepaalde functies van Beaver Builder te kunnen beperken, afhankelijk van de rol van een gebruiker. Het proces om de toegang te controleren is echter niet zo eenvoudig als het zou kunnen zijn. Het zou leuk zijn om eenvoudig selectievakjes te kunnen selecteren om te bepalen welke gebruikersrollen toegang hebben tot welke functies. Gelukkig helpt de online documentatie om zaken op dit gebied te verduidelijken.

Beaver Builder role manager en instellingen voor gebruikersmogelijkheden

Nadat je de instellingen hebt verkend, is het tijd om aan je eerste Beaver Builder-pagina te werken.

Opties voor het starten van de Beaver Builder-editor

De paginabuilder kan worden gestart door een bestaande post of pagina te openen in Beaver Builder. U kunt ook een nieuwe pagina starten en vervolgens overschakelen naar het tabblad Paginabouwer op het WordPress Editor-scherm.

Schakelen tussen de WordPress-pagina-editor en de Beaver Builder-paginabuilder

Als je Beaver Builder voor het eerst gebruikt, krijg je de kans om een ​​korte rondleiding te volgen om jezelf vertrouwd te maken met de gebruikersinterface en het ontwerpproces.

Volg de snelstarttour van Beaver Builder

Zodra je de tour hebt voltooid, kun je aan de slag door een van de vooraf gemaakte lay-outsjablonen te kiezen of door te beginnen met een leeg canvas.

Opties voor het selecteren van een Beaver Builder-opmaaksjabloon

De selectie van handige layout-sjablonen is een van de belangrijkste kenmerken van Beaver Builder. Het beste van alles is dat elke sjabloon volledig kan worden aangepast via de gebruikersinterface van Beaver Builder.

Afbeelding van de gebruikersinterface van Beaver Builder

Of je nu besluit om te beginnen met een lege pagina of een van de lay-outs gebruikt, de paginabuilder start en neemt het WordPress-dashboard over, wat betekent dat je voldoende ruimte krijgt om in te werken. Het bewerken van de bestaande lay-outinhoud is net zo eenvoudig als klikken op een element en vervolgens interactie met het pop-upvenster.

Pop-upvenster Koptekstinstellingen van de Beaver Builder-editor

Een bijzonder leuk aspect van Beaver Builder is dat alle wijzigingen die u aanbrengt onmiddellijk op uw pagina worden toegepast. Dankzij deze realtime preview heb je altijd een goed idee hoe je voltooide pagina eruit zal zien als je je wijzigingen opslaat.

De Beaver Beaver front-end kleurkiezer

Natuurlijk worden je wijzigingen pas opgeslagen nadat je op de knop ‘Opslaan’ hebt geklikt. Bovendien gaan ze pas live als u op de knop ‘Gereed’ drukt, zodat u voldoende gelegenheid heeft om te experimenteren voordat uw bezoekers uw werk bekijken.

Beaver Builder gebruikersinterfacepaneel om uw werk op te slaan

Terwijl u communiceert met de inhoud en modules op uw pagina, is het hoofdmenu geminimaliseerd om u meer ruimte te geven. Als je klaar bent om meer items aan je pagina toe te voegen, wordt het hoofdmenu weergegeven door op de knop ‘Inhoud toevoegen’ te klikken.

Beaver Builder gebruikersinterface paneel voor het toevoegen van modules

Omdat Beaver Builder een WordPress-plug-in met slepen en neerzetten is, is het proces voor het toevoegen van nieuwe modules en elementen aan uw pagina heel eenvoudig. Een andere leuke functie voor gebruikerservaring van Beaver Builder is de manier waarop de zijbalk van het hoofdmenu wordt verborgen wanneer je nieuwe elementen naar de pagina sleept en neerzet, en dan meteen weer verschijnt nadat je het item op zijn plaats hebt neergezet. Dankzij dit heb je een onbelemmerd zicht op je pagina terwijl je aan het werk bent, waardoor het gemakkelijk is om items toe te voegen op de gewenste locatie.

Demonstratie van het slepen van een nieuwe kolomlay-out naar de pagina

Beaver Builder gebruikt pictogrammen in de hele gebruikersinterface, maar het is geen probleem om het doel van elke knop te bepalen, aangezien de pictogramkeuzes allemaal standaard zijn en bekend moeten zijn. Als u echter extra informatie nodig heeft, kunt u met een muisaanwijzer op een pictogram of knop een handige tooltip weergeven die de functie uitlegt.

Voorbeeld van de pictogrammen van de gebruikersinterface van Beaver Builder met hover-geactiveerde tooltip

Beaver Builder maakt het ook gemakkelijk om al je lay-outs te dupliceren. Vanuit het menu Extra kunt u ook snel het aangepaste JavaScript- en CSS-paneel openen. Nogmaals, wanneer u aangepaste CSS toevoegt, krijgt u een live voorbeeld van uw wijzigingen terwijl u ze aanbrengt.

Opties in het menu van Beaver Builder Tools

Als u het Beaver Builder-thema gebruikt (beschikbaar in de middelste en hoogste prijsplannen voor plug-ins) en u een volledig schermontwerp wilt maken – zonder de WordPress-koptekst, voettekst of zijbalkgebieden op het scherm, dan is het proces heel eenvoudig. U kunt gewoon de juiste sjabloon kiezen voor de pagina waaraan u werkt, of de wijzigingen wereldwijd toepassen via de WordPress Customizer-tool.

Beaver Builder Theme paginasjabloonopties

Als u echter het Beaver Builder-thema niet gebruikt en uw huidige thema geen geschikte paginasjabloon bevat, is het proces voor het maken van een lay-out over de volledige breedte niet zo eenvoudig. Gelukkig zijn er online tutorials om u te helpen bij het maken van een aangepaste paginasjabloon over de volledige breedte. Contact opnemen met de ontwikkelaar van uw thema kan ook een optie zijn.

Omgaan met bestaande inhoud

Als u een bestaande WordPress-post of -pagina opent om te bewerken met Beaver Building, is alle bestaande inhoud beschikbaar via de interface voor paginabuilder.

Demonstratie van hoe Beaver Builder met bestaande inhoud omgaat

U kunt die bestaande inhoud bewerken, nieuwe inhoud aan de pagina toevoegen en deze in het algemeen op welke manier dan ook bewerken met Beaver Builder.

Hoe bestaande website-inhoud te bewerken met Beaver Builder

Als u echter een pagina opent die u in Beaver Builder heeft bewerkt in de standaard WordPress Editor, zijn uw wijzigingen niet noodzakelijkerwijs beschikbaar. Daarom is het in de regel het beste om bij de Beaver Builder-paginabuilder te blijven nadat u deze hebt gebruikt om een ​​bericht of pagina te bewerken.

Waarschuwingsbericht Beaver Builder in gebruik

Behulpzaam is dat Beaver Builder duidelijk maakt wanneer een stuk inhoud is bewerkt via de paginabuilder. De plug-in waarschuwt u ook als u probeert een Beaver Builder-pagina te openen in de standaard WordPress Editor.

Waarschuwingsbericht weergegeven wanneer u probeert terug te schakelen naar de teksteditor na gebruik van Beaver Builder

Terwijl u aan uw pagina werkt, heeft u altijd de mogelijkheid om uw wijzigingen op te slaan zonder ze te publiceren. U kunt uw wijzigingen ook negeren om terug te keren naar de eerder opgeslagen staat.

Opties om uw werk op te slaan in Beaver Builder

Net als de rest van de Beaver Builder-gebruikersinterface is de knoptekst gemakkelijk te begrijpen. Het is altijd duidelijk wat er gebeurt als je actie onderneemt.

Gedachten over de Beaver Builder-gebruikerservaring

Helaas is er met Beaver Builder geen manier om terug te gaan naar de wijzigingen die je hebt aangebracht met een functie voor ongedaan maken of geschiedenis. U kunt echter gemakkelijk alle wijzigingen die u heeft aangebracht sinds de laatste keer dat u een pagina hebt opgeslagen, negeren, dus de beste aanpak is om elke grote wijziging op te slaan als u er eenmaal tevreden mee bent (in plaats van veel maatwerk in een uitgebreide reeks uit te voeren zonder op te slaan).

Zoals eerder vermeld, ziet de gebruikersinterface van Beaver Builder eruit als een onderdeel van WordPress. Daarom, als u deze plug-in voor paginabuilder gebruikt om sites voor klanten te maken, mogen ze niet te gedesoriënteerd zijn wanneer de gebruikersinterface van Beaver Builder wordt geladen.

Over het algemeen is de gebruikersinterface van Beaver Builder gemakkelijk te begrijpen. Er zijn veel leuke kleine details – zoals de auto-minimaliserende zijbalk en hover-geactiveerde tooltips – die het proces van het maken van een aangepast pagina-ontwerp gebruiksvriendelijker maken. Het is ook geruststellend om de plug-in te deactiveren en toch gemakkelijk toegang te hebben tot uw inhoud.

Thrive Content Builder-gebruikerservaring

Nadat u de Thrive Content Builder-plug-in op uw WordPress-website hebt geactiveerd, ziet u twee nieuwe items op het hoogste niveau in uw WordPress Dashboard-zijbalkmenu.

Thrive Content Builder zijbalkmenu-items

Er is echter niet veel te zien totdat je een nieuwe post of pagina maakt en de mogelijkheid hebt om op de knop ‘Bewerken met Thrive Content Builder’ te klikken.

Knop om de Thrive Content Builder te starten

Als u op de knop klikt, wordt een nieuw browsertabblad geopend met de Thrive Content Builder-gebruikersinterface.

Schermafbeelding van de Thrive Content Builder-gebruikersinterface

Thrive Content Builder voegt een bewerkbare regio toe aan de post of pagina, en hier maakt u uw eigen ontwerp. De handige tekst maakt duidelijk dat u de inhoud naar dit gebied moet slepen en neerzetten om aan de slag te gaan.

Het bewerkbare gebied van Thrive Content Builder

De Thrive Content Builder-gebruikersinterface heeft ook enkele handige bedieningselementen. Via dit configuratiescherm kunt u eenvoudig uw laatste acties ongedaan maken of opnieuw uitvoeren, snel de onderliggende HTML van uw pagina weergeven om te bewerken, uw werk opslaan als een sjabloon, toegang krijgen tot de meer geavanceerde functies van de bouwer en de WordPress revisiebeheerder laden om herstel vorige versies van uw pagina.

Schermafbeelding van de belangrijkste besturingselementen van Thrive Content Builder

In staat zijn om uw eerdere acties ongedaan te maken, is een uitstekende functie en is vooral handig bij het maken van complexe paginalay-outs.

Thrive Content Builder is ideaal voor het maken van uw eigen aangepaste paginaontwerpen, maar om u op weg te helpen, kunt u ook kiezen uit een uitgebreide selectie sjablonen en deze in uw inhoud importeren. Hoewel er veel ontwerpen zijn, kunt u ze snel filteren op basis van bepaalde criteria.

Hoe u een sjabloon voor een bestemmingspagina kiest voor uw paginaontwerp

Nadat u een sjabloon heeft geladen, kunt u deze gaan bewerken via de Thrive Content Builder-gebruikersinterface. Terwijl u de cursor over de pagina beweegt, worden de bewerkbare gebieden geïdentificeerd met een set pictogrammen.

Screenshot van de bewerkbare gebieden van een pagina

Aangezien Thrive Content Builder een inline-bewerkingstool met slepen en neerzetten is, kunt u door simpelweg op een tekstgebied te klikken beginnen met het typen van uw inhoud.

Voorbeeld van inline tekstbewerking met de Thrive Content Builder

Inline bewerkingen zoals deze maken het heel gemakkelijk om in te schatten hoe uw inhoud er voor uw bezoekers uitziet wanneer deze live gaat. Het eigenschappenvenster voor het element waaraan u werkt, wordt onmiddellijk weergegeven zodra u op de module klikt.

Met behulp van de Thrive Content Builder-gebruikersinterface met slepen en neerzetten

Het toevoegen van nieuwe inhoudselementen aan uw pagina’s is net zo eenvoudig als slepen en neerzetten op hun plaats. Klik daarna gewoon op het nieuwe item om het aan te passen.

Configuratiescherm voor het bewerken van knoppen met Thrive Content Builder

U kunt op elk moment een voorbeeld van uw werk bekijken om te zien hoe het vorm krijgt. U kunt uw werk ook onderweg opslaan. Als uw bericht of pagina is gepubliceerd, worden ze elke keer dat u uw wijzigingen opslaat via de Thrive Content Builder-gebruikersinterface, zichtbaar gemaakt voor uw bezoekers. In tegenstelling tot Beaver Builder is het echter niet mogelijk om uw wijzigingen op te slaan zonder ze te publiceren.

Omgaan met bestaande inhoud

Als je Thrive Content Builder gebruikt om een ​​bericht of pagina te bewerken die al inhoud bevat, blijft die inhoud op zijn plaats. De bewerkbare regio Thrive Content Builder wordt toegevoegd naast uw bestaande inhoud.

Afbeelding die laat zien hoe Thrive Builder bestaande inhoud naast het bewerkbare gebied weergeeft

Beide soorten inhoud kunnen dan tegelijkertijd op uw pagina worden weergegeven. Als u echter een van de Thrive Content Builder-sjablonen gebruikt, wordt alle bestaande inhoud uitgeschakeld en vervangen door de sjabloon en eventuele extra inhoud die u toevoegt.

Thrive Builder-waarschuwingsbericht om terug te schakelen naar de oorspronkelijke paginasjabloon

Als u probeert een pagina te bouwen die is gebouwd met Thrive Content Builder met de WordPress-editor, wordt er een bericht weergegeven om u te informeren over de situatie. Hoewel u kunt terugkeren naar de originele themasjabloon, wordt het werk dat is uitgevoerd via de Thrive Content Builder Editor verwijderd.

Gedachten over de Thrive Content Builder-gebruikerservaring

De Thrive Content Builder-gebruikersinterface is goed ontworpen en dit weerspiegelt positief de gebruikerservaring. Het inline bewerken van tekst verbetert ook de gebruikerservaring. Door meerdere acties ongedaan te kunnen maken, kun je gemakkelijk experimenteren met de bouwer. Het ontbreken van een optie om uw wijzigingen op te slaan zonder ze zichtbaar te maken voor uw websitebezoekers is echter een teleurstelling.

In tegenstelling tot Beaver Builder is het eenvoudig om paginalay-outs op volledig scherm te maken zonder de koptekst, voettekst en zijbalkgebieden van uw thema als u een geschikte sjabloon kiest. De mogelijkheid om inhoud weer te geven die is toegevoegd via de standaard WordPress-editor naast inhoud van de builder, maakt deze tool een goede keuze voor iedereen die hun bestaande website-inhoud wil upgraden door een van de Thrive Content Builder-elementen aan hun pagina’s toe te voegen.

Gebruikerservaring van Visual Composer

Zodra Visual Composer actief is op uw site, kunt u deze paginabuilder configureren vanaf het hoogste item in het WordPress Dashboard-zijbalkmenu.

Instellingenpagina voor Visual Composer

Visual Composer is zeer configureerbaar; in tegenstelling tot Beaver en Thrive Content Builder, zijn er meerdere pagina’s met instellingen, waardoor je gedetailleerde controle hebt over hoe deze paginabuilder werkt.

Afbeelding van de knoppen van de Visual Composer-editor

Net als de andere paginabuilders die hier worden vergeleken, kan Visual Composer worden gestart door op de knoppen te klikken die de plug-in toevoegt aan de WordPress Editor. Deze knoppen geven je de mogelijkheid om te werken in de klassieke, back-end gebruikersinterface of de nieuwe front-end editor.

Voorbeeld van de Visual Composer back-end builder-interface

Zoals eerder vermeld, is de klassieke back-endweergave zeer geschikt om de structuur van uw pagina te creëren en een snel overzicht van de lay-out te krijgen. De front-end editor is beter voor het stylen en werken aan het uiterlijk van uw lay-out, omdat het nauw overeenkomt met hoe uw bezoekers uw inhoud zullen ervaren.

Rondleiding door Visual Composer

Visual Composer geeft handige tooltips weer om u in de juiste richting te wijzen wanneer u aan de slag gaat. Omdat de interface behoorlijk verschilt van de standaard WordPress-gebruikerservaring, is de rondleiding-functie nuttig.

Voorbeelden van tooltips voor rondleidingen door Visual Composer

Er gebeurt op elk moment veel met de Visual Composer. De door zweven geactiveerde elementen (zoals de labels en pictogrammen) zijn nuttig, maar ze kunnen veel rommel op het scherm toevoegen.

Voorbeeld van de met zweven geactiveerde knoppen en bedieningselementen van Visual Composer

In tegenstelling tot de vaste zijbalkmenu’s van Beaver Builder en Thrive Content Builder, gebruikt Visual Composer pop-upvensters die worden geactiveerd nadat op een knop is geklikt.

Hoe u een element aan uw pagina kunt toevoegen met Visual Composer

Nogmaals, vanwege de toegevoegde visuele rommel, verwart deze benadering de zaken enigszins. Visual Composer heeft een drukke gebruikersinterface en die met grotere schermen zullen gemakkelijker te gebruiken zijn dan die met kleinere schermen.

Voorbeeld dat laat zien hoe Visual Composer het beste werkt op een groot scherm

Omgaan met bestaande inhoud

Visual Composer maakt het gemakkelijk om uw bestaande WordPress-inhoud aan te passen. Als je een bericht of pagina opent die je hebt gemaakt via de standaard WordPress Editor, kun je niet alleen nieuwe Visual Composer-inhoud aan de pagina toevoegen, maar ook de bestaande inhoud aanpassen via de gebruikersinterface van de paginabuilder.

Voorbeeld dat laat zien hoe Visual Composer omgaat met inhoud die is toegevoegd via de WordPress-editor

Als je al een gevestigde WordPress-website hebt, dan is Visual Composer een goede optie voor het upgraden van je reeds bestaande inhoud.

Gedachten over de gebruikersinterface van Visual Composer

De gebruikersinterface van Visual Composer is de meest gecompliceerde en minst gebruiksvriendelijke van de drie WordPress-paginabuilders die we hier hebben vergeleken. Noch de klassieke, back-end editor noch de front-end gebruikersinterface is zo intuïtief of goed uitgevoerd als de aanpak van Beaver Builder of Thrive Content Builder.

Visual Composer is misschien wel de krachtigste paginabuilder in deze vergelijking, maar als je niet bereid bent om de steile leercurve van de gebruikersinterface aan te pakken, zal het moeilijk zijn om zijn volledige potentieel te benutten.

Page Builder Plugin Overzicht gebruikerservaring

Beaver Builder heeft de meest gebruiksvriendelijke en goed uitgevoerde ervaring. De gebruikersinterface voelt zelden rommelig aan en het is altijd duidelijk wat elke knop doet. Thrive Content Builder komt op de tweede plaats. Het aanwijzen en klikken van deze paginabuilder, samen met de inline bewerking, helpt het proces voor het maken van inhoud te versnellen.

Visual Composer is mogelijk de meer geavanceerde tool in termen van opties, instellingen en inhoudsmodules, en dit wordt enigszins weerspiegeld in de drukke gebruikersinterface. Het verschil tussen Visual Composer en de standaard WordPress-gebruikersinterface helpt ook niet.

Prijsinformatie

Deze plug-ins voor drie paginabuilder zijn allemaal beschikbaar op meerdere prijsplannen. Voordat we deze prijsopties in meer detail bekijken, volgt hier een korte samenvatting:

 • Beaver Builder: vanaf $ 99
 • Thrive Content Builder: vanaf $ 67
 • Visual Composer: vanaf $ 34

Beaver Builder is beschikbaar op drie tariefplannen. Elke optie maakt gebruik op een onbeperkt aantal sites mogelijk en omvat toegang tot ondersteuning en plug-in-updates voor een jaar. Na een jaar kunt u uw licentie tegen een verlaagd tarief verlengen of de plug-in blijven gebruiken zonder ondersteuning. De duurdere opties omvatten het Beaver Builder WordPress-thema, compatibiliteit met meerdere sites en de mogelijkheid om de branding van de paginabuilder te verwijderen.

Thrive Content Builder is ook beschikbaar op drie tariefplannen, met de goedkoopste optie van $ 67 voor gebruik op één website. Welke van de drie opties u ook kiest, u krijgt toegang tot onbeperkte gratis updates en een jaar volledige ondersteuning. Thrive Themes bieden ook al hun producten samen aan in een gecombineerd pakket. Door lid te worden van het Thrive Themes-lidmaatschapsprogramma, krijg je toegang tot de Thrive Content Builder en al hun andere WordPress-plug-ins en -thema’s.

Visual Composer is de goedkoopste optie. Voor een eenmalige vergoeding van slechts $ 34 kun je de plug-in op één website gebruiken. Deze prijs is inclusief levenslange toegang tot plug-in-updates en zes maanden toegang tot ondersteuning door de plug-in-ontwikkelaars. Deze ondersteuningsperiode van zes maanden kan worden verlengd tot 12 maanden voor $ 11,25 extra.

Laatste gedachten

Alle drie deze plug-ins voor paginabuilder zijn goed ontworpen en krachtige tools waarmee u aangepaste ontwerpen voor uw WordPress-website kunt maken.

Over het algemeen is Beaver Builder de beste plug-in voor het bouwen van WordPress-pagina’s. Het heeft een goede mix van aantrekkelijke voorgebouwde paginasjablonen, nuttige inhoudsmodules en misschien wel het allerbelangrijkste, de meest gebruiksvriendelijke interface.

Als de meest betaalbare optie is Visual Composer een voordelige plug-in voor paginabuilder. Het wordt slechts een klein beetje in de steek gelaten door de relatief gecompliceerde interface en gebruikerservaring. Alleen op functies is het echter moeilijk te verslaan.

De Thrive Content Builder heeft een aantal geweldige functies om u te helpen meer verkopen en leads van uw website te genereren, terwijl het ook een goede allround paginabuildertool is. De gebruikersinterface is gemakkelijk te begrijpen en de aanwezigheid van inline bewerking maakt het een aantrekkelijke optie.

De beste plug-in voor paginabuilder voor uw project komt neer op de functies die u het meest waardeert en hoeveel u bereid bent te betalen. Welke tool u ook kiest uit deze vergelijking, u zult waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn.

Gebruikt / gebruikt u een van de bovenstaande? Gedachten?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map